två receptfrågor

Jag har hittat ett nytt recept på internet. Har två receptfrågor.

Jag ska ha i 2dl hönsbuljong i maten och min pinsamma fråga är, hur gör jag det?
Ska man ta en buljongkub och lösa i vatten, isåfall hur mycket vatten ska en kub lösas med?

Sedan undrar jag om det finns något annat man kan använda i mat än Maizena, alltså om det finns något liknande alternativ till Maizena?

Kommentarer
Postat av: Ingrid Poulsen

Du får lösa en kub i 5dl varmt vatten och slänga ut de överblivna 3 dl eller kanske dricka det som buljong!! Majsena kan Du ersätta med vetemjöl eller kanske allra bäst med idealmjöl.

2010-09-01 @ 22:50:24
Postat av: Madde

Dela en buljontärning på mitten och lös upp den i 2 dl hett vatten. Det skulle jag göra, men jag har ingen garanti hur resultatet blir. ;-)



Man kan använda potatismjöl eller vetemjöl istället för Maizena.

2010-09-02 @ 15:22:05
URL: http://bloggen.fi/detenaochdetandra
Postat av: Kerstin

Ingrid/mamma och Madde: Tack för hjälpen!

2010-09-02 @ 18:58:27
URL: http://chetti.blogg.se/
Postat av: Ingela

Jag köper redningspulver - finns för vit sås och för brun sås. Jättebra - blir absolut inga klumpar och man kan hälla det rakt i såsen innan servering om man märker att såsen blir för tunn. Bäst!!



Och jag gör som Madde, delar en tärning och sparar resten. Om det är 2 eller 3 dl märks ingen direkt skillnad.

2010-09-02 @ 22:14:42
URL: http://ingells.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0