Lördagen

Igår bakade vi mängder av sausagerolls vilket är en slags nigeriansk köttrulle.
 
 

 
Recept för drygt 30 stycken
 
Degen (sconesdeg)
 
9dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100g margarin
4dl mjölk
 
Innehållet
 
5 grillkorvar
5-6 köttbullar
1 klick vanligt bordmargarin 
 
Blanda ihop alla ingredienser till degen, behövs ev. lite extra mjöl. 
Mixa ihop korv, köttbullar och smör till en smet. Tänk köttfärs.
 
Men man kan i princip fylla de med vad man vill, ägg, fisk, köttfärs, vegetariska grejer m.m.
 
Kavla ut en längd i taget av degen på typ halv meter*1 dm. Bred på med bordmargarin på hela. Lägg köttsmeten i mitten på längden och rulla sedan ihop degen som typ kanelbulledeg. Skär sedan ca 5-10 cm längder och lägg de på en plått. Pensla dem med ägg och in i ugnen.
 
Drygt 10 minuter i ugnen på 225grader. När de börjar bli bruna så är de klara.
 
Lycka till =)
 
 
 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0