5 veckor kvar iiiiihhhh

Inte klokt men alldeles sant att om 5 veckor kan jag titulera mig barnmorska. Världens bästa yrke!

I helgen hade vi 13-årsfirande för Henry och det var trevligt och roligt!

(null)
I söndags jobbade jag dag och jag fick vara på förlossningen och fick ännu en förlossning på pall denna gång 😊

(null)


Väl hemma satt jag resten av eftermiddagen/kvällen och pluggade till salstentan vi hade idag på förmiddagen. Komplicerad obstetrik var ämnet. 
(null)
Det känns ok såhär i efterhand. Jag gjorde mitt bästa utefter förutsättningarna. 

Ikväll har jag varit på praktiken och BB. Fick vara med på ett elektivt snitt så totalt är jag nu uppe i 38 förlossningar och 15 pass kvar på förlossningen. Kanske kan gå att komma till 50, vi får la se. 😊

I veckan ska jag träffa en av mina chefer och diskutera lön/jobbstart, jag och F ska luncha, barnen går på jullov, jag och Samuel ska ut på lite egentid, sista klapparna ska införskaffas m.m.

Ha en trevlig vecka gott folk!  

Mycket intensiv vecka

I tisdags var jag på återbesöksmottagningen vilket var mysigt och kul. Träffade på en familj som jag var med och förlöste. Vikt, bilirubinkontroll, PKU och mammastatus samt amningsuppföljning var det som gjordes i princip på alla som kom. 

(null)
Jag bakade goda lalabollar i veckan så nu har vi lite himmabakat till kalaset. 

Onsdagkväll skulle jag varit på BB men flyttades till förlossningen av okänd anledning (kanske för att jag pratat om min oro över för lite förlossningar?!) och jag fick vara med på två fantastiska förlossningar där ingen av mammorna använde smärtlindring! Det gick jättebra och jag tar små små steg mot att bli mer och mer självständig. 
Så 36 förlossningar, 14 till hade varit toppen!

(null)

Torsdag- och fredagkväll har jag varit på BB och varit mer eller mindre självgående. Jobbade ju på BB 2 månader i somras så det mesta sitter ju i bakhuvudet. Det var ändå skönt att få göra något man är hyfsat bekväm och säker med. 
Barnläkare och annan personal lussade för oss nu ikväll med egenskriva låtar. De sjöng riktigt bra!

Onsdag-fredagförmiddag har jag pluggat inför salstentan som vi har på måndag och det är trögt och svårt att hitta orken/motivationen. Hoppas det kommer gå bra!

(null)

(null)

I helgen blir det kalas för Henry som blev 13år i onsdags. Ska bli kul men lite vila på min enda lediga dag denna vecka. Henry fick ett riktigt grymt gamingdesk av osd, exakt det som han hade önskat sig.
På söndagdag är jag på BB och större delen av eftermiddagen, kvällen och en bit in på natten kommer gå till att plugga inför tentan 😴😴😴

Så som ni förstår är mitt liv väldigt intensivt för tillfället. Min käraste make lämnar, hämtar, lagar mat, städar, tvättar och tar hand om disken och jobbar natt 6/7 nätter i veckan. ❤️

Ni får ha en härlig helg!!

6 veckor kvar

Det gick bra att jobba natt i helgen men det var så lugnt på förlossningen samt att vi var 2-3 studenter per pass... så 2 förlossningar bara.

HATAR denna stressen med 50 förlossningar, har nu 34 stycken. Efter 3 veckor på förlossningen har jag endast haft 6 förlossningar och har bara fyra veckor kvar på förlossningen. I denna takt kommer jag upp i 42 förlossningar... om det går bra. 

Nästkommande två veckor är jag på BB, återbesök och hemmaBB vilket innebär 0 förlossningar. Men jag ska prata med min handledare imorgon om möjligheten att smita över till förlossningen även under BB-tiden. 

Jag är såååå slut både fysiskt och mentalt... Denna sista kurs tar verkligen på de absolut sista krafterna. Nu i veckan är jag 5 pass på BB och dessutom har vi en salstenta på måndag. Så veckan kommer bestå av plugg, praktik och lite sömn... Dessutom fyller Henry 13 år i veckan och 13-årskalas på lördag.

Ska bli skönt att "bara jobba" och vara ledig när jag är ledig när jag väl är klar barnmorska, känns nära men även så långt borta

Ha en fin vecka gott folk! (null)
Veckan rullar på

Praktiken i måndags natt gick bra och jag fick vara med på ännu en förlossning. Kvinnan födde med vidöppen pannbjudning vilket är annorlunda. jag är nu uppe i 32 förlossningar och 63 passningar och har 18 pass kvar på förlossningen så vi får se hur det går. 

Vi (läs jag, barnen gav snabbt upp) har bakat pepparkakor i veckan. Mysigt tycker jag i alla fall

(null)

(null)
(null)

Tisdag och onsdag pluggade jag inför den kliniska examinationen som vi hade i torsdags. Vi examinerades i sätesförlossning, sugklocka och skulderdystoci. Och det gick strålande och jag blev godkänd puh 😅

(null)


Igår eftermiddag satte jag igång och plugga inför salstentan som vi har den 17/12. Idag har jag också pluggat hela dagen. Jag är rätt mör och trött på pluggandet men kämpar på en dag i taget. 

Bara tränat 2ggr i veckan och kommer ha svårt att hinna träna nästa vecka pga praktik/plugg men jag försöker. Annars har jag nu tränat regelbundet hela 11 månader wihooo  (null)
Maten går det sådär med, går inte upp direkt men inte heller ner. Men tänkte att bara hålla vikten är en stor framgång för mig! Kanske sätter igång lite hårdare nästa år för att gå ner de sista kilona eller så stannar jag bara på min nuvarande vikt. Får se! 

Jag jobbar natt hela helgen så jag går på 21:00 ikväll och går av 7:30 måndagmorgon. Men kommer självklart hem och sover/myser med familjen emellan passen. Jag missar tyvärr Idolfinalen buhu... men jag ska se reprisen imorgon när jag vaknat. Tycker båda är värdiga vinnare men tror Kadiatou vinner ikväll. Sebastian kommer ändå lyckas med bravur och har en skinande karriär framför sig! 

Ni får ha en härlig helg både ni som är lediga och ni som jobbar! 

7 veckor kvar

Det börjar bli drygt att vara student men någonstans längre fram ser vi ljuset i tunneln. 7 veckor kvar...

Helgen var ok, försökte vila en hel del då jag är helt slut... 

Idag var vi i skolan hela dagen och hade seminarie i komplicerad amning och värksvaghet. Ännu mer saker att kunna inför salstentan 17/12... tiden räcker inte till men ska göra mitt bästa. 
Sedan hade vi reflektionsträff med några i klassen vilket kändes bra.

Sedan var det bara att åka hem, försöka vila/sova knappt två timmar och nu ska jag strax köra till praktiken för ett långt och härligt nattpass! 

Ni får ha en härlig vecka!Erdingers alkoholfria öl

I samarbete med Buzzador fick vi testa Erdingers alkoholfria öl vilket smakade förvånansvärt som öl hahaha
Bra alternativ för de som tvunget måste dricka på julen. Stay sober för barnen och ja för er själva också.  (null)

(null)


RSS 2.0