Ny vecka igång

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I lördags firade vi Alicia själva. Vi åt thaimat och Macdonalds till middag och sedan åt vi mina himmabagade kagor, glass och köbetårta som gottegott. Mycket mumsigt!! 

Vi har chillat nästan hela helgen, välbehövligt! Många filmer har det blivit, ingen höjdare tyvärr…

(null)

Samuels Covid-19 prov var negativt! Så skönt! Och nu är han mycket bättre så det blir skola för honom imorgon.

I veckan jobbar jag måndag, tisdag samt fredag-lördag 👶🏻👶🏻👶🏻

Idag hade jag en fin förlossning 🥰🥰

Ha en fin vecka allihopa 🌸🌸

Uppdatering träning, kost och vikt

(null)

Jag började mitt nya liv för 511:e gången den 29/8-2020 så alltså precis 1år sedan! Ville uppdatera er lite på hur detta år gått 🙃

Träning: Fantastiskt bra, jag har tränat i genomsnitt 5ggr i veckan det senaste året och gör det drygt 30min/gång. Varierar mellan powerwalks, löpbandet och träningsvideos på tv:n. Detta passar mitt livspussel och får mig att må bra. Kunde tränat på andra sätt och längre per gång men som sagt detta passar mig 🤗. 

Kosten: Jag åt strikt augusti-januari vilket gick väldigt bra! Sedan februari har det gått upp och ner med kosten. Vissa dagar bättre än andra men det slinker tyvärr ner något onyttigt varje dag. Jag har dock inte gått över till mitt totala överätande såsom jag brukade äta förut. Från idag ska jag äta strikt igen och framförallt inte äta onyttigt mitt i veckan utan bara på lördagar. Detta innebär för mig att 3 måltider under dagen byts ut mot Nutrilett och två måltider är mat som frukt, protein, sallad m.m. Detta fungerar för mig. Finns många andra sätt men som sagt detta fungerar för mig och mitt liv. 

Vikten: Från augusti-januari gick jag ner 23kg men tyvärr har jag sedan februari gått upp 11kg 😩. Men det är trots allt en framgång för en jojobantare som mig! Låter kanske konstigt i mångas öron men det kunde varit 25kg upp… Nu ska vikten börja gå neråt igen är tanken och mitt drömmål är att gå ner 17kg 😊. 

En dag i taget, 1hg i taget och det får ta den tid det tar. Det viktigaste är att jag stoppar mitt dåliga ätarbeteende på nytt och går ner till normalvikt igen. 

Nu kör vi 🙌🏻🙌🏻




Sjukdom

Samuel har varit hemma hela veckan, förkyld och världens jobbigaste rethosta. Kontaktade läkare i appen Min Doktor och fick Mollipect utskrivet. Jag ville ha Cocillana men det fick vi inte tyvärr 🙁 Hoppas hostan lägger sig nu men vi får se. Han har ändå gjort matte och läxor och så för att inte missa saker i skolan. Han är piggelin och igång som vanligt 🌞. 

Alicia är tyvärr också sjuk nu, med förkylning och hosta. Och nej vi vet inte om det är Corona. Vi får beställa coronatester och de får hålla sig hemma tills de är helt friska! Jag och Felix är fullt vaccinerade och har just nu inga symtom så vi behöver inte vara i karantän i alla fall. 

Jag har jobbat på förlossningen måndag-fredag och 5 pass på raken är vad det tål… nu har jag en ledig helg framför mig och det ser jag framemot. 

Alicias 18-årsfirande har vi självklart ställt in pga sjukdom så vi ska bara fira själva härhemma för de himmabagade kakorna måste ju ätas upp, för imorgon är det tillbaka till nyttiga livet vad gäller kosten för semesterkilona och lite till måste bort… Har dock tränat 5 ggr i veckan i 1 års tid nu så det är jag riktigt stolt över! Det har blivit en naturlig del av mitt liv. 😊

Önskar er alla en fin helg!!







Alicia 18år

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag fyller vår dotter Alicia hela 18år! Helt otroligt!
Dessutom börjar hon sista året på gymnasiet 🥰🥰

På lördag ska hon firas 🌸🌸

Helgrapport

Träning, städning, bakning, film, tv och gottegott kan summera helgen.

(null)

(null)


Nu är det en ny vecka och jag jobbar måndag-fredag. Felix är i Västerås måndag-fredag för att träffa klassen och ha lektioner på plats. Han kommer hem på kvällarna.

Idag ringde skolan om Samuel, en liten miniförkylning så nu får han vara hemma åtminstone en vecka… så då kör vi med ColdZyme och ser om det är bra 🙂
Så Samuel kommer vara hemma själv ca 2 timmar/dag. Jag jobbar kväll så Samuel kommer vara ensam ca 13-15 för då kommer Henry hem och passar honom tills Alicia eller Felix kommer hem. Han har en egen mobil så vi kommer ringa honom flera ggr för att se så han har det bra ❤️

Önskar er alla en fin vecka!


ColdZyme

(null)

(null)

(null)

(null)

I samarbete med @coldzyme_sverige så har vi fått hem ett paket med fem förpackningar av sprayen ColdZyme. Denna spray förebygger, förkortar och lindrar förkylning. Den är lätt att använda och smakar jordgubb. Ser framemot att slippa långdragna förkylningar i höst/vinter 🤗

Tropicana

(null)

(null)

(null)

I samarbete med Tropicana och Smartson (kostnadsfritt) har vi fått testa denna supergoda juice. Den smakar vad den lovar, 100 % färskpressade apelsiner 🍊 

Ledig helg 🌸🌸

Första lediga helgen på en månad så det ska bli riktigt dejligt! Jobbat extra minst en dag varje helg sedan jag kom tillbaka från semestern 😅😅. Cash is king, eller?!

Men ligga och slappa blir det inte så mycket av men förhoppningsvis lite 😅. Huset måste storstädas, gräset klippas (inte gjort på många veckor…), kakor ska bakas m.m. Eftersom både jag och F jobbat så mycket så har allt härhemma förfallit lite men nu måste vi rycka upp oss igen. Jag ska troligen inte ta så mycket extrapass i höst, kanske något enstaka här och var. Familjen behöver min tid de med. 

Det har varit intensiva pass på förlossningen så jag känner mig lite urlakad både fysiskt och mentalt. Jag har mest varit "på golvet" och haft förlossningspatienter men också varit koordinator på förlossningen. Men men nu tar vi helg 🤩😍. 
(null)

(null)


Både Samuel och Henry trivs med att ha börjat skolan så det känns lovande. 

Önskar eder alla en fröjdefull helg 🌞

Ledig måndag

Det var en bra jobbhelg, mycket att göra men det flöt på bra. En bebis välkomnade jag till världen i lördags 👶🏻.
I lördags efter jobbet tränade jag och hade sedan lördagsmys 🥰. Henry fick sin första vaccinspruta mot Covid i helgen, så bra att båda barnen nu fått första dosen och det innan skolstarten! I söndagsnatt hade vi en väldigt söt nattgäst då mamma A skulle jobba natt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag, måndag, är jag ledig, så skönt!! Men det har varit allt annat än en lugn dag… Först skulle F till ögonläkare pga sin diabetes och ögonen var bra och har inte tagit skada än 🤗. Sedan var det träning, bakning, hårklippning av båda grabbarna, inköp av skor och väska, pyssla med saker inför gymnasiestarten för Henry, göra mat och matlåda och först nu sitter jag ner (och nu är det kväll…) 

(null)

(null)

(null)

I veckan jobbar jag tisdag-fredag, Samuel börjar 3:an imorgon, tisdag, och Henry börjar gymnasiet på onsdag. Alicia är ledig hela denna veckan också 😀😀. Felix började skolan idag 🤩. 

Ni får ha en fin vecka allihopa!! 

Fredagen den 13:e

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Full rulle på jobbet i veckan, jobbade måndag-onsdag och hade en blandad kompott av familjer. Jag fick vara med om en sådan fin förlossning, utan smärtlindring och första barnet. Det var så härligt och en riktig adrenalinkick 🥰

I torsdags var jag ledig, så jag och Henry var iväg på upptåg, först tandläkaren redan 8:15 (inga hål, wihoo) men en gammal lagning hade släppt så den måste han tillbaka och åtgärda. Sedan åkte vi till ett köpcentrum för att leta nya byxor och annat inför gymnasiestarten. 7 nya par byxor, ett skärp, en t-shirt, 2 hoodies och ett par skor blev det 💸💸💸. Nu ska han bara klippas och få en ny skolväska sefan är han redo. 

Han kommer gå på Tumba gymnasium och på El- och energiprogrammet med inriktningen Dator- och kommunikationsteknik och ser framemot detta 🌞

Sedan påbörjade jag bakningen inför Alicias 18-årsfirande, först ut blev mina lallabollar, riktigt smarriga 🥰

Alicia tog sin första vaccinationsdos mot Corona i tisdags och imorgon ska Henry få sin första dos. Felix tog sin andra dos igårmorse och han har ont i arm/nacke, kände sig sjuk inatt och nu sover han 😢. Men det är ju biverkningar och går förhoppningsvis över snart. 

I helgen blir det jobb för mig, både lördagdag och söndagdag. 👶🏻👶🏻👶🏻

Önskar er alla en fin helg 🌸🌸🌸 





Helgrapport

Hade en väldigt härlig lördag hela familjen, chill, bra film och en massa gottegott hehehehe

Extrapasset i söndags gick bra, men det börjar verkligen kännas i kropp och knopp att jag jobbat så mycket… Ska bli skönt när vi går upp i normal bemanning igen 🙃

Denna vecka jobbar jag 6 pass, bara ledig på torsdag. Sista sommarlovsveckan och sedan kör skolorna igång nästa vecka, för de övriga 4 i familjen 🤗 

Vi fick hem brev idag att Alicia och Henry kan vaccinera sig nu med vårt tillstånd! Äntligen, och klart de ska vaccineras! 

Ha en fin vecka gott folk! 

Överarbetad

Jobbat tisdag-fredag, varav igår var en heldag 7-21:30… Lite varierande positioner, på antenatalen, på förlossningen med patienter och som koordinator på förlossningen. Väldigt kul och varierande men mycket trixande 🙃😜

Idag är jag lagom mör i både kropp och knopp 😵‍💫😵‍💫. Kom precis hem från veckohandlingen och resten av dagen ska jag försöka vila så mycket jag bara kan… för imorgon har jag tagit ett till extrapass, söndagdag. Mitt 7:e och sista extrapass (?) i sommar utöver min 100% tjänst 😵‍💫😵‍💫😵‍💫. Det är inte många som jobbar 100% inom vården för när vi är på jobbet så ger vi så mycket av oss själva både fysiskt, emotionellt och psykiskt… men vi älskar det annars hade vi inte fortsatt jobba med det 🥰. Men på våra lediga dagar så behöver vi varva ner, ladda batterierna och bara vara. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På Felix’ födelsedag åt vi mycket gottegott och kollade på film. 

Önskar er alla en fin helg, här ösregnar det och ska göra det hela helgen 😩😩



Helgrapport



Jobbade lördagkväll samt söndagdag på förlossningen. 👶🏻👶🏻👶🏻 bebisar välkomnade jag till världen. Tröttnar aldrig 🥰 på att välkomma bebisar 😍. 
Men det var väldigt intensiva pass och jag förundras alltid över hur vi lyckas få ihop det trots att vi är underbemannade och med många familjer att ha hand om. Vi måste vara väldigt flexibla och kunna hålla många bollar i luften samtidigt. 😅

Idag, måndag är jag ledig och dessutom är det min käre makes födelsedag ❤️

(null)

Hipp hipp hurra för Felix idag! 🥰

Jag ska laga god middag och sedan ska vi fika med sockerfri glass och fruktsallad samt sockerfria kakor. Diabetesanpassat 😜

I veckan jobbar jag tisd-fred samt sönd, 2 extrapass har jag tagit oxå 😵‍💫. 

Ha en fin vecka you guys!! 🌸

RSS 2.0