Ny vecka, nya tag

I lördags satte vi upp nya brandvarnare och bytte batteri i de gamla, nu har vi 7 brandvarnare, 1 brandfilt och 1 brandsläckare. Många brandvarnare men hellre många än några få. 😉

Vi åt god mat, tacos/egusisoup 😀, var ute och cyklade, spelade roliga spel och slutligen kollade vi på film och åt lala.

(null)

(null)

(null)

I fredags åt vi frukt till fredagsmys, gott!!

(null)

I söndags drog jag och F till Bauhaus och har nu bestämt oss för ett staket. Det är 165cm högt inkl 25cm spalje. Det blir lagom, ganska högt men inte för högt och lite luftigt med spaljen. 
Vi ska gräva bort det gamla, sätta nya stolpspjut, ha nya breda stolpar och vi ska sätta upp det själva har vi tänkt 😅. Det ska nog gå bra! Ingen stress, utan vi tar det lugnt. Sedan ska det målas också.

Vi har fyllt i bygglovsansökan men tre ritningar ska också göras, vi väntar på en karta från kommunen där situationsplan ska fyllas i och de 2 andra ska vi rita själva vilket är fasadritning samt teknisk sektionsritning. Förhoppninsgvis får vi iväg ansökan i veckan för det tar säkert många veckor innan svar...

Förhoppningen är att vi kan riva det gamla staketet i maj och att vi kan sätta upp det nya nu i juni under semestern 😀. 

(null)

Det kallas vindskydd men är också ett plank, höga staket kallas tydligen plank hos kommunen. Tror det blir bra och ska bli så skönt att slippa se vårt nuvarande vingliga och fula staket. 

Ny vecka är igång och ikväll ska jag vara på förlossningen och det ser ut som om jag ska sitta som koordinator ikväll. Andra passet och är nervös såklart men sitter bredvid en erfaren och lugn barnmorska som stöttar mig i min nya roll.

Imorgon ska jag på på en handledardag/konferens ute på Djurönäset vilket ska bli riktigt kul! Efteråt får vi utnyttja deras spa i 2 timmar för att slutligen avsluta kvällen med en trerättersmiddag 😀. Lyxigt värre, aldrig varit på spa och tror inte jag ätit trerättersmiddag heller 🤔. I alla fall inte någon finare variant. 

Onsdag och torsdag är jag på förlossningen igen och är sedan ledig fredag-söndag så en bra vecka 😀. På lördag ska vi ha påskmiddag här hemma för 2 nära vänner med familj. De båda har haft covid-19 nyligen och en av dem är vaccinerad så det känns tryggt 😀. 

Samuel går bara månd-onsd, sedan studiedag torsdag och sedan påsklov på det, Henry är i skolan idag men har sedan distans tisd-torsd och sedan påsklov, Alicia har distans månd-tisd sedan skola onsd-torsd och sedan påsklov. Felix kämpar på med skolan och fick VG på första examensuppgiften 🥳🥳. Snart är det tentadags för honom 🙂. 

Önskar er alla en fin vecka!! 🌸🌸


Ledig helg 😀😀

Jag har haft en busy men rolig vecka. BB familjer, barnmorskestudent, "ledig" onsdag som bestod av allt möjligt, torsdag på förlossningen och idag "skolades" jag in som koordinator på förlossningen. 

(null)

Massor av dokument för att söka tillstånd för vårt staket/plank. Vi måste bara bestämma oss för vilket staket och vilken höjd sedan ska allt fyllas i och skickas in.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Påskpyntat i trädgård och hemma, mysigt med pynt och i denna tråkiga Corona värld blir det extra kul med något extra att fira!

(null)

Samuel är så glad över sin nya cykel och vill cykla nästan varje dag 😀

(null)

Idag satt jag som koordinator för första gången. Jag var så nervös och sov oroligt men det gick över förväntan och det var dessutom roligare än jag trott. Svarade på massor av samtal från kvinnor och deras anhöriga som ringde in till förlossningen. Det var allt från värkpatienter, till oro, blödningar och vattenavgångar. Vi hade full avdelning så det var lite roddande för att få loss rum men allt flöt på någorlunda bra tyckte jag 😀. 

I helgen ska vi pyssla med lite saker härhemma, kolla på staket, sätta upp nya brandvarnare, träna, äta gott m.m. 

Önskar er en fin helg!!! 🌸🌸🌸

Helgrapport

Jobbelijobb

(null)

Jag var en sväng på IVA och hjälpte personalen med en patient.

(null)

I lördags fick jag gå på akut kejsarsnitt och i söndags var jag på BB och stöttade nyblivna föräldrar. Älskar variationen i mitt yrke, ingen dag är den andra lik och det är en ynnest att få jobba med det jag gör 🥰🥰

Idag var jag också på BB och 3 dagpass på raken gör mig trött... Imorgon blir det kvällspass, sedan ledig onsdag och jobb torsdag och fredag då jag ska skolas in som koordinator på förlossningen 😮😮😮. Läskigt och nervöst men det är bara att köra. Koordinator är den som svarar i telefon på förlossningen när kvinnorna ringer in så det är mycket råd som ges och beslut som ska tas. Man har liksom överblick över förlossning, ante och BB och trixar och fixar så att det blir bra för både familjer och arbetskompisarna. 😅😅

Önskar er en fin vecka!! 🌸🌸

Ledig fredag

Nu på förmiddagen var jag ute och fikade med en sjukskriven arbetskompis, trevligt 😀 Kom hem, tränade och ska strax hämta lillebror från skolan. 

Idag måste vi kolla på hur man söker bygglov för staket och lite sådant. Vi måste också bestämma oss för ett staket och köra på det, ev. sätter vi upp det själv, då det redan finns staket uppe hoppas vi kunna använda samma betongklump/stolphållare till stolparna till nya staketet. 

I veckan har jag varit på förlossningen och haft någon bredvid mig varje pass både barnmorskestudenter och inskolning av nyutexaminerade barnmorskor. Så roligt! De är så inspirerande, peppade och hungriga på att bli så bra barnmorskor som möjligt. 

Igår var jag så trött att jag somnade 21:00 och sov till 07:00! Det är en sak jag är glad över att jag inte har problem med att somna och sova, visst vissa nätter såklart som de flesta människor men inte konstanta problem som en del människor har. 

(null)

Solen har börjat titta fram, så härligt men ffa riktigt kallt... 

(null)

Äntligen är nya PH igång, så kul! Drama direkt hahaha och bästa avkopplingen för min kropp och hjärna. 

I helgen jobbar jag både lördag och söndag, dagtid blev det båda dagarna då en kollega ville byta från dag till kväll på söndag 😀. 

Nu har det gått 2 veckor sedan jag vaccinerades med Astra Zenecas vaccin så nu pustar jag ut vad gäller blodproppar då 😅😅

Trevlig helg på er!!

Helgrapport

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Helgen i bilder. 

Lördag: Träning, 9-årskalas med få gäster (A och barnen samt barnens kusin S med pojkvännen) där vi bjöd på pizza och himmabagade kagor, sällskapsspel (slutar alltid med en sur Samuel som springer iväg...) och Mellofest. 

Söndag: träning, jag och F (med ansiktsmask självklart) åkte och kollade på staket och beställde cykel till Samuel (födelsedagspresent), Tunna Blåa Linjen m.m. 

Alltså hur ska vi tänka kring staket? Vill ha ett högt men inte för högt men vi vill ju ha ett bra insynsskydd, blir 120-130cm bra eller ska vi satsa på 150cm?! Vi behöver 28 stycken delar a 180cm breda... alltså många... stor hörntomt som just nu har ett skrangligt staket på 73cm.
Vi måste söka bygglov men först måste vi "bara" bestämma oss för "rätt staket" så svårt 😫. 

I veckan är jag på förlossningen, bara ledig på fredag så busy week. 😅 Alicia o Henry har distans hela veckan (Henry har dock skola på plats på tisdag pga 2 prov). Samuel går som vanligt och Felix jobbar vissa dagar och sitter med distansstudier andra dagar. 

Ha en härlig vecka gott folk!!

Soygurt

(null)

(null)

(null)

(null)

I samarbete med Planti och Buzzador har jag fått testa denna soygurt. 100% vegansk, god och krämig och ett bra alternativ till vanlig yoghurt. 

Sådärja men...

Ner drygt 2kg i veckan och det gör mig både glad och förvånad då jag inte har skött mig helt som jag borde/tänkt... Ätit onyttigt varje dag, varför kan jag inte stå emot?! 😡😡

Jag har dock ätit bra till frukost, lunch och mellis men sedan spårat till middag och kväll... Dock har jag tränat som vanligt, älskar det och det är jag sååå motiverad till att fortsätta med.

Men jag hatar det här suget som bara svämmar över i hjärnan från ingenstans (ni som vet ni vet) eller ha dessa återkommande tankar som "skit i allt och ät vad du vill tänket" eller "Jag tar bara en kaka"  Jag kommer alltid ha en kamp mot min hjärnas belöningssystem, kämpa med mat och vikt och det är svårt att acceptera. Men jag jobbar på att acceptera det varje dag!

Ni som aldrig haft dessa problem kan inte sätta er in i hur vi har de så alla välmenande tips och råd som ni har till oss, har vi hört och provat tusentals ggr. Det handlar inte om att vi inte vet vad vi bör göra utan att vi har en störning i hjärnans belöningscentrum och en beroendeproblematik. Problemet med mat är att det behöver kroppen för att fungera och t.ex. swedish fika m.m. är något som finns dagligen på våra arbetsplatser. 

Jag tackar ju nej till fika men då kommer kommentarerna "Du är ju smal", "bantar du ffa?", "Du är bra nu, stanna i vikt nu", "ta bara lite". Skulle ni säga samma sak till en alkoholist, narkoman eller spelberoende? "Lite kan du väl ta?" "Du har ju inte druckit, knarkat, spelat på länge, du förtjänar det". 

Långt inlägg men tack för att jag fick skriva av mig och kanske väckt lite tankar hos folk 😀

Långledig

Så nice att vara ledig fredag-söndag 🥳. I veckan har jag varit på BB och träffat härliga familjer och deras söta bebisar 🥰. Jag har haft 3 olika barnmorskestudenter, superroligt 😀

(null)
(null)

Vi fick vår vattenmätare utbytt i veckan då den gamla tydligen stått still sedan 2019... Killarna förklarade och visade även mig hur man höjer trycket på elementen samt luftar dem. Vi fick en nyckel till elementen av dem 😀. Tydligen var vårt tryck på 0 vilket förklarar varför vi haft ojämn värme i huset och att elementen inte fungerat optimalt 😅😅. 

(null)

(null)

(null)

Lille gubben fyllde 9år igår och det firades med sång och presenter ❤️. Han skänker oss så mycket glädje, skratt och kärlek. Matte, mjölkchoklad och Roblox är det han gillar mest ❤️

(null)

Passade på att baka mina smarriga lalabollar till firandet imorgon. Min kära Anna och hennes barn kommer till oss imorgon för att fira lille gubben. Hoppas så att vi kan ha ett riktigt barnkalas med klasskompisarna nästa år 🥳🎂🎉. Kusin Sara och hennes pojkvän kommer också 🥰. 

(null)

Idag har jag färgat hår, ögonbryn och blekt tänderna 😀. Lite fräschare.  

I helgen blir det som sagt ett mindre firande för Samuel och sedan Mellofest på kvällen. På söndag chillar vi och umgås med familjen och så måste vi prova alla nya roliga spel 😀. 

Ha en fin helg! 🌸



Covid IVA

I veckan fick jag gå in på Covid IVA för att hjälpa dem med en patient. Jag var där i typ 20min och det har satt sina spår 😢

20 pat ligger inne på IVA på Huddinge just nu 😢





Helgrapport

I lördags hade jag biverkningar av covidvaccinet i form av trötthet, muskel och ledsmärta, spänningshuvudvärk och sjukdomskänsla. Symtomen försvann efter 1 dygn och nu är jag bara öm och svullen på insticksstället. 

Annars har helgen bestått av storstädning, träning, bakning, Mello, serier och kakor 😀. 

(null)

Serien "Tunna blåa linjen" är så bra, i senaste avsnittet var de på Kroksbäck hahaha, området jag växte upp i 😀. 

(null)

(null)

Hämtade upp paket med påskpynt till både trädgård och hus. Förra året var vi sjuka i covid-19 och firade knappt Påsken så i år ska det firas 🐣🐥

(null)

(null)

Idag var jag så tillbaka på jobbet efter 9 dagars ledighet och det kändes roligt! Jag är på BB i veckan 👶🏻👶🏻👶🏻

(null)


Jag jobbar månd-torsd i veckan, sedan ledig fred-sönd, underbart! Lille gubben fyller 9år på torsdag så vi ska fira honom på lördag. Litet med få gäster, hoppas att han kan få bjuda klasskompisarna nästa år! 

Ha en fin vecka you guys



Wtf??!! 😩😩

Jaja, egentligen ingen stor chock men ändå... typ 5kg upp i vikt på 2-3 veckor visade vågen mig idag... Uppe på övervikt igen... blir arg på mig själv men allra mest besviken. 

Nej, nu blir det till att nollställa och börja om på nytt. Jag ska inte gå tillbaka till den jag var men senaste veckorna har visat att jag ffa har detta sjuka matbeteende och överätandet i mig. Lär väl aldrig bli av med det!

Men men jag är stolt över att jag väger mig varje vecka trots "sämre vecka" för det får mig att vakna till och gå tillbaka till den rätta banan. 

Nu kär vi vidare!! 

Semestern fortlöper

Måndag-onsdag i Skåne bestod av mycket slappande, gottegott, umgås med mamma och syster Ingells, middag på restaurang i Skurup med syster K, besök hemma hos svägerska med familj där vi bjöds på grillat 🥰. Lugnt, mysigt och precis som en semester bör vara!

(null)

(null)

(null)

Igår, torsdag så vaknade vi upp här hemma i Salem med vetskapen om att vi hade 4 härliga lediga dagar kvar innan vardagen drog igång igen. Vi gjorde inte så mycket igår, jag tränade 2ggr, kollade på film, vi var ute en sväng så Samuel kunde cykla och så.

(null)

Idag, fredag har jag så äntligen fått min första dos av Covid-19 vaccinet. Det ger enligt henne som gav mig den ca 75% skydd mot Corona. Andra dosen får vi om 9-12 veckor 😀. Känns tryggt och bra att vi äntligen får vaccineras!

I helgen har vi inte så mycket inplanerat, storstädning, träning, baka till Samuels kalas m.m. 

Jag har skrivit listor idag på allt som vi vill köpa till huset och fixa med huset. Vissa saker billiga och enkla medan andra är kostsamma och kräver mer arbete för att få igenom. Ska försöka beta av något på listan varje månad. 
Det stora projektet i år är att sätta upp ett nytt och högt staket på sidan och bak i trädgården. Inte lätt att få till men vi måste! Vårt staket idag är ett skämt, trasigt, vingt och pinsamt!

Önskar er alla en fin helg!! 😀


Skåneland

Yes i lördags förmiddag anlände vi till Skåneland efter en mycket smidig tågresa ner med väldigt få resenärer och där merparten hade mask. 

(null)

(null)

Vi bor hemma hos min syster Ingells där även mor min bor tillfälligt. I lördags åt vi goda grillade burgare och min mamma har en specialarplats bakom ett plastskynke. 

(null)

På kvällen kom min bror Stamp-E med familj över och vi kollade på Mello delfinal 4 ihop och åt gottegott. 

Igår, söndag åt vi goda frallor till frukost, lekte i stadsparken i Svedala, åt carnitas tillagade i slowcooker och på kvällen tog jag och Samuel ett härligt dop i deras bubbelpool över bar himmel 😀. 

(null)

(null)

(null)

Idag är det måndag och vi chillar och tar det lugnt. Ikväll ska jag och Ingells ev. gå ut och äta med en av våra systrar K. 

Imorgon ska vi hem till min svägerska med familj en sväng och på onsdageftermiddag åker vi hem till 08-land igen 🙃. 

På fredag ska jag äntligen få första dosen av vaccinet mot covid-19. Vi får Astra Zenecas. Andra dosen får vi efter 9 veckor. 

Idag har vi bott i vårt hus i 1år, otroligt vad tiden flyger fram! Älskar huset, området och vår förort 🥰. 

(null)

(null)

(null)

Önskar er en fin vecka!! 

RSS 2.0