Helgrapport

Två arbetspass på förlossningen i helgen tillsammans med min barnmorskestudent resulterade i 2 förlossningar och 3 bebisar 👶🏻👶🏻👶🏻
På lördagen föddes en liten tjej till förstagångsföräldrar och på söndagen fick jag vara med om min allra första vaginala tvillingförlossning där två små killar hade bråttom till världen och föddes någon vecka för tidigt 😃. 

Helt fantastiskt! Vilken lycka för mig, min student och framförallt för föräldrarna 🤩😍

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så otroligt fint och mysigt det är på vår lilla gata 😍🤩. Bilderna gör ingen rättvisa över hur vackert det är. Vi har fått igång fler lampor i vår trädgård och redan nu funderar och planerar jag inför nästa års dekorationer 😂😂. 

Igårkväll kollade jag på två helt ok skräck/thrillers på Netflix innan jag somnade och sov 10 timmar! "Rösterna" och "The call". Samuel är förkyld och snörvlar så han blir troligen hemma hela veckan. 

Idag, måndag är jag ledig så pysslar lite här hemma och bakade lite till Henrys 15-årsfirande 12/12 på riktiga födelsedagen. 

(null)

Sista november idag och imorgon börjar den långa, kalla och mörka  vintern... Fram med vinterkängor, mössan och ordentlig vinterjacka, here we go 😓😅🤷🏻‍♀️

Ha en fin vecka!!!

Bic

I samarbete med Buzzador har jag fått testa bästa pennan för oss inom vården! Älskar den lika mycket som mitt yrke! ❤️

(null)


Julpyntat 😃


Fullt upp i veckan, varit på förlossningen hela veckan och hunnit med ett akut kejsarsnitt och en snabb vaginal fölossning 👶🏻👶🏻. Älskar det! Men känner mig ringrostig då jag varit så mycket på antenatalen och BB. Men men det är bara att köra på 😊. 

Idag, fredag är min enda lediga dag i veckan men det är först nu jag sitter ner... Först möte på morgonen, sedan hem och fixa markgörat, träna, plugga (skickat in min första skoluppgift 😊) och sedan julpyntat i typ 5 timmar 😅. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vid alla högtider sätter jag upp något på brevlådan. Som gammal brevbärare är det kul att pimpa den på högtiderna och kul för brevbäraren?! 

Alla trädgårdslampor är inte igång än då vi måste köpa fler förlängningssladdar. Lite skillnad och pynta ett hus mot en lägenhet 😅. Vill bara ha mer, mer, mer!! För varje år lär det bli fler lampor och tomtar 😃

I helgen jobbar jag lördagkväll och söndagdag, på förlossningen förhoppningsvis 🙋🏻‍♀️. 

Nu börjar Idol om 6 minuter! Ha en härlig helg 🌸

Behöver semester!

Jag är så sliten fysiskt och mentalt, vardagslivet går runt, runt, runt och jobbet tar aldrig slut.

Ledig helg men har inte kunnat vila känns det som. Vilade på lördagkvällen men det kändes inte nog... skulle vilja vara ledig en vecka utan att göra något alls. 

(null)

I helgen var vi på Synoptik och så även idag då Henry vill söka körkortstillstånd för moped. Och visst behöver även han glasögon, -0,75 på båda ögonen. Så glasögon är beställda, de ville även kränga på oss linser för dryga 500kr/månad men tror inte det...

Annars har jag pluggat, tränat, storstädat och gjort en massa andra måsten i helgen. F jobbar för fullt för nu går det trögt med taxikunder igen pga Corona. 

Denna veckan är jag på förlossningen, men det blidde ingen bebis idag. 😐 Hoppas på någon i veckan 😃. 

Önskar er en fin vecka!!

Skånemejerier

(null)

(null)

(null)

(null)

I samarbete med Skånemejerier och Smartson fick vi testa denna laktosfria, sockerfria och supergoda chokladmjölk 😃

Tjenare

Jobbeveckan har flytit på, varit på antenatalen och det har varit fullt upp kan jag säga... 

Idag fick jag byta från dagspass till kvällspass pga viktig träff på förmiddagen. Så kvällspass i bebisfabriken står på schemat denna fredagkväll. Missar tyvärr Idol men får kolla in klippen när jag kommer hem.

Ledig i helgen så det är skönt! Det blir en fullspäckad helg ändå med en massa inplanerat men ska varva ner på kvällarna 😊. 

(null)

Denna veckan kör jag all vegan, så veganska matlådor hela jobbveckan, gott!

Önskar er alla en härlig helg! 

Samuel 8år

Samuels lärare tog mig åt sidan när jag skulle hämta honom idag. "Ånej vad har han nu gjort tänkte jag".

Men nej hon ville prata om Samuel och matematiken. Att han är helt otrolig i matten och att han klarar av matte på en hög nivå. Att de har diskuterat Samuel i lärargruppen för att Samuel ska kunna utvecklas på bästa sätt. De släpper honom fri när det gäller matten och han är redan klar med första matteboken och har nu påbörjat nästa mattebok. Han klarar uppställningar med höga siffror och hans räknehuvud är otroligt. 
Även i svenskan ser hon enorma framsteg. 😊

Detta märkte vi redan när han var 2-3 år och rabblade alfabetet på både svenska och engelska samt att han kunde huvudräkning med höga siffror både plus och minus när han var 4-5år. 

Ska bli mycket spännande att se vad denne unge herren kommer plugga till och jobba med i framtiden. Läkare? Professor? Ingenjör? 
Han pratar om att han vill bli rymdforskare, kanske en blivande astronaut?? 


Ny härlig vecka

Helgen bestod av jobb mestadels, ett pass på BB och ett på förlossningen tillsammans med en Barnmorskestudent. Tyvärr föddes det inte en enda bebis på hela passet, novemberlugnet är väl här nu. 

I lördags kollade vi på film och åt en massa choklad 😊. 

Idag, måndag, är jag ledig från jobb. Har hunnit med att träna, och sedan har jag suttit ett par timmar med första skoluppgiften som ska in nästa vecka. Det går hyfsat bra. Skönt att det inte är alltför längesedan jag pluggade så referenshantering och att skriva minns jag rätt väl. 

(null)

 Ska strax hämta lilleman från skolan.

I veckan jobbar jag tisd-fred på antenatalen. 

Ha en fin höstvecka och stay safe!!


Projekt Banta Mera

fortgår...

Kört i 11 veckor nu med träning 30 minuter 5 ggr/vecka. Kosten består av många Nutrilett shaker men även mycket protein och sallad. Äter relativt fritt på lördagar. Väger mig endast på lördagar för det passar mig bäst!

Hur går det då? Jo, över förväntan mycket bra och motivationen är på topp!

Viktnedgång: -15,4kg
BMI: 27 (Började på BMI 33)

Nu fortsätter jag framåt och neråt, 8kg kvar till normalvikt och sedan vill jag köra vidare till min målvikt. Målvikten är den vikt jag hade på min bröllopsdag. Det kommer ta tid, det kommer vara kämpigt men sååå värt det både för hälsa och fysik. Det tyngsta jobbet börjar sedan med att återgå till "normala matvanor".

Många kanske tycker jag gör fel, äter fel, tränar fel m.m. Men alla gör vad som passar de bäst. Ingen ska bry sig om vad andra äter, om deras träning eller icke träning utan mind you own business!

Heja alla er som kämpar med vikten! Och heja alla er andra också 😃


Fredagen den 13:e

Ledig fredag wihooo, alltid skönt! På morgonen möte, efter det hem och träna och sedan satt jag och pysslade med skoluppgift nummer 1, hämtade Samuel och har kollat på presenter till Henry och julklappar åt barnen. Ekonomin är knaper då det tydligen är dyrt att bo i hus... men några klappar bör de få. 
Henry vill ta mopedkörkort och köpa värsta mopeden... Vi får se hur det blir med det.

(null)


Resten av kvällen intas i soffan framför Idol och och annat på tv. 

(null)

Nu börjar det bli mer Covid-19 patienter hos oss också, jobbigt... 

(null)

Då är det extrakul att få ett supergulligt tackkort och mumsig choklad av min barnmorskestudent ❤️. Älskar att vara handledare och förhoppningsvis får jag ännu mer kött på benen efter denna kurs som jag går nu. 

Varit på BB i veckan och fått ta hand om mysiga nyblivna föräldrar och deras söta bebisar 🥰
I helgen jobbar jag lördagdag och söndagkväll, ett pass på BB och ett pass på Antenatalen. 

Önskar er alla en hörlig helg! 


Helgrapport

En helg som sprang förbi. Helgen bestod av träning, en massa godis, film, besök på Synoptik X 2, städ, spåga i fingret (flisa) X 2, tvätt och räfsning av löv. Shit vad mycket löv... Och en massa buzzande i helgen, så mycket gott och allt gratis 😃

Nu börjar trädgården bli klar för vintern, vill bara klippa ner lite träd och buskar också. 

(null)

(null)

Idag är det måndag och jag är även ledig idag. 😊 3 lediga dagar på raken,,, händer i princip aldrig när man jobbar 100% inom vården. Så just nu chillar jag all alone här hemma. Jag har tränat och kollat igenom/planerat inför första skoluppgiften som ska in i slutet på november. 

Sedan jobbar jag tisd-torsd samt lörd och sönd. 

Ha en fin vecka gott folk! Stay safe! 

Felix vegetariska delikatessbullar

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I samarbete med Felix och Buzzador fick vi testa dessa smarriga vegetariska delikatessbullar. Väldigt goda, mycket godare än köttbullar tycker jag 😊

Castello

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I samarbete med Castello och Buzzador har vi fått testa denna underbart goda ost!! Funkade att skiva också! 

Flora

(null)

(null)

(null)

(null)

I samband med Flora och Buzzador fick vi testa deras 100% växtbaserade vispgrädde. Bra alternativ, god och passade bra till mina pannkakor. 

Ledig helg

I tisdags var jag ledig och tog det väl mest lugnt utöver träning och hushållssysslor. 5 arbetsdagar i rad på min arbetsplats tar på kropp och knopp... 

Jag var på förlossningen onsdag-fredag wihoo 👶🏻👶🏻👶🏻
Hade barnmorskestudent 2 av dagarna och 3 förlossningar hann jag vara med på, 2 vaginala och 1 snitt. Lika härligt varje gång! 

(null)

I veckan vaccinerades jag mot influensan. Vi får gratis genomjobbet och förra året avstod jag. I år tänkte jag att om det kan skydda mig och andra mot influensa så bör jag ta den, så nu varvdet gjort 😊

I veckan kom 2 av Samuels klasskompisar fram till mig: "Vet du att Samuel är bäst i klassen på matte, han ska få använda 3:ornas mattebok istället för 2:ornas" wow min lilla miniräknare och mitt element (alltid varm...) 😍🤩

I helgen ska vi chilla en del, träna, ta ner Halloweenpyntet, åka till Synoptik (Alicia -> synundersökning), Samuel ska på simskola m.m. 

Trevlig helg you guys! 


Klöver mjölkdryck

(null)

I samarbete med @kloversverige fick vi testa denna svenska mjölkdryck. Gott till frukostmackorna en härlig lördagmorgon 😊

Helgrapport

Efter 5 arbetspass på raken är jag nu helt slut i kropp och knopp. Ser framemot min lediga dag imorgon. 

(null)

I lördags firade vi Halloween härhemma. Roligt och mysigt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ny vecka på gång, skulle haft min HLR utbildning idag, jag är ju HLR instruktör på jobbet men tyvärr satta Corona stopp för detta! 😓 Så hamnade på antenatalen idag också.

Jobbar onsd-fred på förlossningen och jag blir lide lack om jag flyttas från förlossningen... 

Önskar er alla en fin vecka! Stay safe, Corona är på stark frammarsch... igen... 

RSS 2.0