Skönt med fredag

Ännu en intensiv skolvecka är över. I veckan har vi hållit på med vår resultatdiskussion och vi känner oss ganska nöjda med hur den blev (6-7 sidor lång hahaha.)

Vår handledare prisade vår ofärdiga magisteruppsats och sade "det är så alla uppsatser ska se ut" och "ni har ett så bra språk och ni borde verkligen forska i framtiden."

Verkligen kul med sådan respons särskilt eftersom vi verkligen lagt ner tid på varje avsnitt i den. 

(null)
Tre månader tills vi föds fram som barnmorskor wihooo, otroligt roligt men också skrämmande iiihhhh

I helgen ska jag och Henry ut själva, bio och mat står på schemat. Mysigt!

Resten av helgen blir det städ, tvätt, träning och veckohandling. Det gamla vanliga...

Önskar er alla en fin helg!!

Diskussion pågår

Idag har vi skrivit metoddiskussion vilket känns både roligt och konstigt. Tänk hur långt vi kommit på dessa veckor och att vi nu kan börja diskutera den metod vi använt i vår studie! 
Resten av veckan ägnas åt resultatdiskussionen vilket kräver sitt, i den lyfter man fram olika viktiga/intressanta fynd från sitt resultat och diskuterar utifrån äldre forskning och lägger in egna åsikter och så. 

I helgen tog vi det mest lugnt, tränade lite, åt gottegott, var ute och åt hela familjen, Henry var på kalas, vi veckohandlade, Halloweenpyntade, skrubbade kakel, under badkar och golvbrunn, kollade på AHS och dokumentärer. Skön helg!

(null)
(null)
(null)

Just det, gjorde matlådor för hela skolveckan också. Det blir kyckling hela veckan. Ska försöka ta ett krafttag och gå ner till normal BMI, står still i vikt sedan juni men vill ner lite till. Vi får se hur det går 😊

(null)

Önskar er en härlig höstvecka!!

Quorn och Smartson

I samarbete med Smartson har jag fått testa två vegetariska produkter från Quorn. Den ena var ett smörgåspålägg med rökt smak vilket jag tyckte var riktigt god, påminner om kokt medwurst. Den andra produkten var grillade skurna fileer vilka smakade helt ok och perfekt att ta med på picknick och så då det går att äta direkt. Minus är att båda produkterna har kort hållbarhet på 1-2 dygn.

(null)

(null)


Vi har ett resultat

Vi har jobbat hårt och effektivt i veckan och vi har nu ett resultat i vår magisteruppsats, ja till och med metoden och slutsatsen är skriven och en matris över analysprocessen är gjord. Weeee 

Idag har vi diskuterat det vi vill ha med i metod och resultatdiskussionen samt läst och korrigerat all skriven text. 
Vi skickade in den till vår handledare för konstruktiv feedback. 

Vi börjar se ljuset i tunneln, ca 2,5 veckor till den ska lämnas in iiihhhh

(null)

Nu har jag sett klart säsong 1 av American Horror Story och shiiit I am hooked. Fantastisk, spännande, mystisk och precis min slags serie. Varför har jag inte sett den tidigare?

(null)

I helgen har vi inga direkta planer utöver det vanliga med veckohandling, träning, ätning, städning och filmer. Ikväll har vi nattgäst, en väns dotter är här, kul!!

Just nu kollar vi Idol 🤩😍

(null)
Önskar er alla en härlig helg!! 🍂🍁🍂

Ny vecka, nya tag

Helgen sprang förbi. Lördagen spenderades med min vän Anna och två av hennes barn. Vi bjöd på tacos och gottegott, vi var ute och lekte en sväng också. Mysigt med besök 

(null)

(null)

I söndags åt vi ute hela familjen, händer alltför sällan. Vi åkte till Burger King. 

(null)
Jag har börjat kolla på American Horror story nu, 3 avsnitt har jag sett hitintills och det är verkligen en serie för mig. Får se hur många veckor det tar att kolla igenom alla säsongerna 😄

Idag hade vi kliniska övningar på Nya Karolinska tillsammans med läkarkandidater under förmiddagen;  Svåra samtal, större blödningar, sugklocka och preklampsi (havandeskapsförgiftning). Det var rätt roligt och skönt med en mindre paus från magisteruppsatsen. Under eftermiddagen läste vi igenom en magisteruppsats som är skriven av två av våra klasskompisar. Sedan skickade vi våra synpunkter till dem. De gjorde samma sak med vår. Tanken var att vi skulle träffas imorgon i skolan och ha peer learning men vi körde vår egen version istället.

Så resten av veckan är det full fokus på att få klart vårt resultat, göra en resultatmatris samt skriva klart vår metod. Om dryga 3 veckor ska uppsatsen skickas in så det gäller att ligga på men vi känner att vi följer vår tidsplan så det är bra 😊

Ha nu en fin vecka gott folk!!!


Boxholm

(null)

I samband med Buzzador så har vi fått chansen att testa en ost från Boxholm med smak av fänkål och dillfrö. Smakrik ost och jag gillade verkligen bitarna av dillfröna.

Höstmörkret sänker sig över oss

Tråkigt nu när det börjar bli mörkt om kvällarna. Jag som älskar mina powerwalks men tyvärr vill jag helst inte gå ute i mörkret. Får se om jag börjar ta en annan runda, kanske inte går i skogen utan på mer upplysta platser. 

(null)


Det går framåt med vår dataanalys. Vi har jobbat varje dag 9-16 och varit väldigt effektiva. I början av veckan hade vi endast kodat material från intervjuerna och nu när vi gick hem idag så var halva vårt resultat skrivet! Så roligt att äntligen få skriva igen. 

Vi har inga direkta planer i helgen och det är skönt! Behöver sova ut, äta en massa gott och se bra filmer 🤩

(null)


Tränat 9 månader i sträck nu, 4ggr/veckan med undantag vid sjukdom och Skåneresan! Sjukt stolt och det är riktigt skönt att träna. Vikten står ganska still, har ca 5kg över normal BMI fortfarande. Kanske är det muskler? Jag är ändå nöjd med hur jag är nu, kläderna sitter bra och jag känner mig smidig och stark. 
Jag kämpar vidare. Ska jag ta några veckor med endast pulver för att få fart på det igen eller bara nöja mig?!
Jag har ändå hållit min vikt i över 4 månader nu, något kilo upp och ner men ändå. Riktigt stolt över det!!

(null)

Samuels första skolfoto 😍🤩

Just det fick tillbaka pengarna från min bank, de där pengarna som bedrägeriföretaget snodde. Bra!

Trevlig helg po er! 


Bedräger

Något företag som heter Premium2sale.com har kommit över mina kortuppgifter och dragit pengar varje månad sedan juni. Det handlar om totalt drygt 500kr. 

Jag har spärrat mitt kort, polisanmält och gjort en reklamation hos min bank. Irriterande, misstänker en av de utländska onlineföretag som jag beställt kläder från. Alicia vill ha orginella kläder och då har jag beställt från engelska och amerikanska sidor. No more säger jag nu! 

(null)

U better watch out and check your account. 

Trött och sliten

Livet går i 180, vardag som helg och det börjar ta ut sin rätt. Och sedan så har det blivit för kallt för mig. Jag är en frysare och allt under 10 grader känns som minusgrader för mig brrrr

Jag är trött i kropp och knopp. Efter skolan idag somnade jag en timme och dagens träning blev inställd. 

Även fullt upp i helgen men Jag hade en rolig helg i alla fall. Jag och Alicia var ute själva och strosade runt, åt god mat och kollade på bio. 
Vi såg BlackKklansman och wow vilken rulle. Den griper tag i en och lämnar en bitter eftersmak. Sista minuten av filmen var det knäpp tyst i salongen. Alla var tagna, det var tydligt! 

(null)


I söndags städade jag balkongen, rensade och slängde en massa skräp lagom inför höst och vinter. 

Denna veckan fortsätter vi med vår dataanalys. Allt är kodat och nu försöker vi ordna och samla koderna samt knåda fram de teman vi ser i grupperna koderna bildar. Inte något man gör på en eftermiddag utan detta lär ta ett par dagar till. Små stag framåt i alla fall. 

Ni får ha en bra vecka! 

 

RSS 2.0