Helgrapport

Helgen har verkligen varit en mix av nytta blandat med nöje. Har hunnit se 6 filmer i helgen hahaha, en del rent mög medan andra var riktigt bra.

De som var bra var thriller/skräck och heter Sick och The room samt animerade filmerna Mästerkatten 1 och 2 🤩😍. 1:an var faktiskt bättre än 2:an tyckte jag 🫣. 

(null)


I lördags gjorde vi en massa ärenden som legat på hög, lunchade ut och gick på bio. Supermysig och härlig dag, alltid kul när alla i familjen hänger på och är på bra humör 😅🥰. 

Jobbade som sagt extra söndagkväll och vi hade ett helt ok pass, var på golvet på förlossningen men det blidde ingen bebis för mig 😄. 
(null)


Ny vecka är igång och idag jobbade jag halva dagen på antenatalen och andra halvan körde jag HLR för mina härliga jobbarkompisar. 🙂. 

I veckan jobbar jag även tisd-onsd, ledig torsd och fred men jobbar sedan lörd-sönd. Så 5 pass blir det i veckan! 

Ha en fin vecka allihopa! Så skönt att det bara är en dag kvar på låååånga januari 🙏🏻💓



Clippers

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I samarbete med Clipper och Buzzador fick jag testa detta fruktiga teet som har en god syrlig eftersmak. Känns fräscht och jag som dricker te dagligen ger det högsta poäng! 

Veckan

Ja, veckan har varit upp och ner vad gäller kosten. Hade det på känn att jag inte skulle klara det trots att maten var planerad som vanligt och att jag är stark och motiverad… I måndagskväll åkte både det ena och andra in i munnen, tisdagen flöt på perfekt och jag skötte och åt som planerat, onsdag och torsdag började bra men slutade med lite bingeätande på kvällen… Fredag idag och jag känner mig stark och vet att idag klarar jag det och äter som planerat, finns inget alternativ för mig liksom… 

Tråkig läsning men bra för mig att få skriva av mig och berätta att min viktresa inte är lätt, inte kommer fortsätta vara lätt och att jag kanske faller då och då. 9kg till vill jag bli av med, mest för att jag bara så gärna vill under 60kg. Sedan är planen att ligga mellan 59-64kg typ, inte omöjligt men det krävs verkligen att maten är planerad, fortsatt träning och bara äta gott på lördagar! Målet ska jag nå i år! 

(null)

Jag var ledig i tisdags, satt och bingetittade på "Händelser vid vatten" vilket är en svensk serie på svtplay. Mycket spännande, gillar den verkligen och nya avsnitt släpps på fredagarna. 

Jag jobbade onsdag på förlossningen och sedan var jag på BB på torsdagen. Kul med omväxling men BB passet var intensivt med många hemgångar, prover på barn och så tog jag emot ett gäng med patienter också. Hade ingen rast… 🤯

(null)

Idag, fredag är jag ledig så jag veckohandlade först tidigt på förmiddagen, sedan har jag tränat, färgat hår och bryn. Det mesta av resterande dag ska jag ligga i soffan och kolla på film tänkte jag. 

Ledig imorgon, lördag, också och då ska vi ut hela familjen. Äta lunch ute, göra några ärenden och sedan gå på bio 🙂. Vi ska se Mästerkatten i stövlarna 2 och jag har sett att den ligger ute på streamingsidor men älskar att gå på bio och verkligen mysigt att alla följer med 💓. 

(null)

Söndagkväll har jag som sagt tagit ett extrapass, lite extracash för räkningarna… Vattenräkningen för 2022 är också på ingång… 

Ha en fin helg!! 🌸🌸

Helgrapport

En ganska ok och lugn helg på förlöset. Fred och lörd satt jag som koordinator och på söndagen var jag på BB. 

(null)

Lördagskväll efter jobbet, mina bästa vänner kom över på tacomys. Tokigheter, skratt och kärlek när vi träffas, fylla på själen och må bra samt lysa upp januari, årets för mig värsta månad pga kyla och mörker. 

Idag hade vi planeringsdag med jobbet ute på KS i Solna och det var riktigt trevligt och kul! God frukost, lunch och fika. Tänkte först hoppa fikan men fan jag har nu gått ner 21kg så jag kan ta den där fikan. Men där är det stopp så inte fortsätta vräka i mig nu ikväll här hemma (hoppas jag…). Fikan kan ju trigga mig och få mig att ge upp och bara skita i allt (=äta allt/bingeäta) och så är jag 20+ om några månader igen. Vill inte, får inte, kan inte. Bara en socker/matmissbrukare förstår vad jag menar… Dagliga diskussioner med hjärnan 🫣🤯😬

Jaja, ledig imorgon så det ska bli riktigt skönt!! Lite grejer planerade men inte för mycket.

Jobbar sedan onsdag-torsdag, ledig fredag-söndag men har tagit extrapass på söndagkväll för pengarnas skull.

Önskar er alla en fin vecka!! 🌸🌸

Effektiv vecka!

Jag var ledig tisd-torsd men har hållit igång så tyvärr inte jättemycket ledighet men det har behövts och nu känns det bra 🙂

(null)


Tisdag: Tränade, storstädade ovanvåningen och började fixa vår walk in closet som var kaos med grejer överallt "tänk hoarder" (om ni vet vad det är annars googla 🙂). Slutligen slapp i soffan och ett avsnitt av Call the midwife.

Onsdag: Tränade, rensade ur alla "matskåp/lådor" i köket samt rensade, organiserade och städade både kyl och frys, åkte en sväng till Synoptik för den årliga ögon/linskontrollen och fortsatte sedan fixa garderoben. 

Torsdag: Tränade, fixade klart garderoben och nu är det så fint, rymligt och organiserat därinne och man kan faktiskt gå därinne. Man kan nog t o m ställa in en säng om någon ska sova över hahaha. Fixade med lite andra ärenden och slutligen så veckohandlade vi på årets fattigaste dag. Tack panten, bonuschecken från Ica, extrapriser och sparkontot för att vi kunde göra det…

(null)

(null)

I onsdags firade jag 4år som barnmorska och jag älskar ffa mitt yrke! Älskar att få stötta kvinnor/partners under graviditet, förlossningen och efteråt när bebisen är född och familjen ska förberedas för hemgång. 

(null)

Rädslan över elen är där, försöker tänka positivt och vi har gjort en del förändringar härhemma och förbereder oss mentalt. Jag kommer även arbeta extra i alla fall ett pass/månad då jag tjänar bra på mina extrapass då jag redan jobbar heltid. Felix arbetar extra när det erbjuds men det är inte så ofta det behövs på hans jobb så han tittar lite på extrajobb som lastbilsförare på helgen och så. Det kanske inte blir så farligt som vi tror men har hört om andra som har rörligt elpris och det är sjuka räkningar…

(null)

(null)

Jag jobbar i helgen så ska snart bege mig till jobbet. Jobbar fredagkväll samt dag både lördag och söndag. 
Imorgon kommer mina 2 bästa vänner med barn hit på tacokväll, den där vinsten jag fick ska vi njuta av och jag tänkte också göra chokladpudding med vipsgrädde som lördagsgott 🥰

Önskar er alla en fin helg 🌸🌟🤗 

Säger som min kloka bror "sprid kärlek" 

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️



Helgrapport

(null)

(null)

I fredags hämtade jag min vinst från IcaMaxi, så kul! På lördag har jag bjudit över vänner med barn på tacomys 🥰

I lördags tog vi ner julsakerna och storstädade, tog i princip hela dagen… mitt på dagen gick vi över till 80-åriga grannen som bjudit över oss på fika. Gott och mysigt 🤩😍

(null)

(null)

(null)

I söndags jobbade jag och fick äran att välkomna en liten bebis till världen, älskar det och tröttnar aldrig! 

Ny vecka är igång och idag jobbade jag halva dagen som resurs och hjälpte till där det behövdes och andra halvan av dagen höll jag HLR för mina härliga kollegor 🥰. 

Nu är jag ledig tisd-torsd och det ska bli riktigt nice! Ska städa, rensa vår garderob, rengöra kyl och frys m.m. samt andra roliga grejer 🫣😬😅. Plus hänga i soffan om kvällarna.

Jobbar sedan i helgen.

Ha en fin vecka!!



Nytt viktmål minus 20kg!!

Vikten är inte viktigast i denna viktresa men jäkligt kul när det rasslat till neråt på vågen! 

Idag visade vågen 69,9kg 😍🤩 vilket innebär 20kg minus sedan jag kom hem från Skåne i somras vilket känns så jäkla bra. För jag jobbar verkligen för detta, kämpar mot min sockerdemon som ständigt viskar i örat att ge upp och ge mig hän mitt sockersug. För sockersuget är alltid där, vissa dagar mer än andra. 

3kg till normalBMI here we go!! 🙌🏻

Nu är det lördag och då äter jag fritt så ha en härlig och njutningsbar lördag!!




Fredagen den 13:e

Veckan har varit ok, förlossningspass, induktionspass och en hel hög med januaribebisar har anlänt i veckan. Jag var med på en bebis ankomst idag 👶🏻

I onsdags var jag ledig så rensade lite lådor och annat skit härhemma. Garderoben i hallen ska snart få sig en omgång för det är kaos därinne!

Är rädd för alla ökade kostnader som blir för oss i år. Vårt fasta elavtal med billig el går över till rörligt och vi använder mycket el! Nu ska vi dra ner på det, bort med golvvärmen, inte använda torktumlaren och vi ska byta ut alla lampor mot LED lampa. 5800kr blev decemberräkningen på men det hade säkert blivit 15000kr med rörligt…

Sedan tar vårt ena bolåns bundna tid slut och räntan kommer stiga rejält från februari… så ett par tusenlappar mer där också. 

Det kommer väl gå eller det måste ju gå men det blir ju inte mycket sparande eller annat när alla pengarna går till räkningar 😬 jaja i-landsproblem jag vet men inte kul 🤯

Imorgon åker alla julsaker ner buhu, tråkigt och jobbigt att få undan… sedan har grannen bjudit över oss på fika så det blir trevligt. Sedan jobbar jag dag på söndag. 

(null)
(null)

Jag vann på en IcaMaxitävling så ska hämta en låda med tacosgrejer ikväll när jag handlar 😍🤩

(null)

Fick present av min barnmorskestudent, ser ni Rörstrandskoppen 🤩🥰

(null)

(null)

(null)


Vecka 2 2023

Helgen var helt ok, hanterbara pass men mycket att göra. På lördagen hade jag hand om antenatala familjer och på söndagen hade jag peer learning med 2 studenter men tyvärr föddes det inga barn alls på vårt pass… men som sagt en del att göra ändå 🙂. 

(null)

Min fina bonusdotter Emma fyllde 27år i lördags 🍾🥳😍🤩🥰❤️

(null)

Detta är så sant, vi vet inte hur folk i vår närhet egentligen mår om de inte berättar det och inte ens då kan vi förstå ibland. Det viktigaste är att alltid vara vänlig, säg några fina ord, ta dig tid, bekräfta, lyssna för det kan verkligen få en person att må bättre! 

Ny vecka igång, jag jobbar ikväll (måndag), sedan på tisdkväll och är ledig på onsdag. Jobbar sedan torsd-fred och är ledig lördag men jobbar sedan söndagen. I helgen kör Knut julen ut härhemma, lite vemodigt för mig, pyntälskaren 🤣😢😅

Ha det gött 💓

Ledig fredag

Ledig idag, fredag, och det är vi allihopa så det är kul! Alicias kompis sov över inatt så det var roligt för henne. 

Vi tvättar, har veckohandlat och jag tränade precis. Resten av dagen blir det en del soffhäng 💓

I veckan har jag varit 2 pass på BB vilket var längesedan men väldigt kul att träffa alla dem som bara jobbar där och vi skickade hem familjer till höger och vänster då trycket i Sthlm på de födande var högt. Och jisses vilken sjukfrånvaro och vabbande vi har på jobbet… Flera luckor varje pass så det är inte lätt… Hela helgen verkar det fattas folk och jag jobbar lördagdag och söndkväll. 😬😬

I torsdags gick jag med en barnmorskestudent och vi hade en fantastisk familj som kämpade på för att sedan få träffa sin bebis 👶🏻. Motivation, styrka och bra teamwork gjorde att allt gick bra! 💓 Sådana födslar lever man på länge 🙌🏻

I veckan har jag sovit så dåligt, kan inte somna, vaknar ggr flera m.m. Tror det kan bero på att jag nu är på banan igen vad gäller kosten efter 10 dagars frossande (+3kg… 🫣). Socker gör mig trött och då tänker jag att nu när jag utesluter det sönd-fred så är jag hyper, känner mig hyper och det påverkar min sömn. Men men inatt var det ok och mycket för att vi alla är lediga. 

Önskar er alla en fin helg!! 🌟❤️

Gott nytt år 2023

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nyårsafton firades härhemma ensamma då våra gäster blivit sjuka… God mat och  film. Felix och Henry gick ut en sväng vid tolvslaget medan jag och Samuel kollade på grannens raketer från trädgården. 

2022 har varit ett helt ok år för oss. Felix tog examen och fick jobb på Astra Zeneca, Alicia tog studenten och har jobbat som assistent på IVA på SÖS hela hösten, Henry kämpar på i gymnasiet och spelar fotboll och lilleman är duktig i skolan, kämpar på med simningen och är en bra vän. Själv jobbar jag på som barnmorska och älskar ffa mitt yrke, tränar på som vanligt och har gått ner 16kg sedan i somras. 

Idag, måndag, är jag ledig och det är skönt hehe. Sedan jobbar jag tisd-torsd samt lörd-sönd. 

Önskar er alla en fin första vecka på 2023. 🌟🌟

Olw

(null)

(null)

(null)

(null)

I samarbete med Olw och Buzzador fick vi testa dessa ostbågar. Jag gillade verkligen dem, tycker de är godare än originalet och en ny favorit hos mig 😋. 

RSS 2.0