Att göra slut...

med företag och gå vidare är som att jämföra med ett förhållande. Många känslor inblandade för både den som gör slut och den som blir lämnad. Frågor som ställs m.m.

Jag pratar om att vi nu lämnar Trygg-Hansa och Swedbank. Har pratat med båda idag och de ändrar ton så fort de inser att man är på väg vidare. Speciellt på Swedbank var de snorkiga och sådär när jag frågade om mina stående överföringar. Jag vill ha autogiros för jag vill stänga kontot helt men hon tyckte jag skulle behålla mitt konto (såklart) och ha stående överföringar från nya banken.
Låter krångligt så jag vill hellre ha autogiro på miitt pensionsssparande och lån som jag har i Swedbank. De tog i alla fall mina uppgifter och de skulle ringa någon stans imorgon och fråga för "detta var mycket ovanligt" sade banktanten. Sedan kommer de skicka hem papper som skulle skrivas på m.m. Autogiro, ovanligt?? Jag förstår ingenting!?

Annars har dagen flutit på, vi var 4 ordinarie idag så vi fick dela 2 områden extra idag med. Jobbigt men vi slutade ändå vid 14.00.

Nu har vi en gosse här som vi passar några timmar, roligt för barnen att leka lite med sin kompis. De har varit på stranden med pappa hela dagen. De njuter medan jag sliter...

Värmen fortsätter och det är underbart, njuter av varenda minut!

Ciao

Måndag och back to work

Det blev en rivstart kan man lugnt säga...

Vi ska vara 8 ordinarie i vanliga fall men idag var vi 3. 1 har semester, några är sjuka, VAB och annat. Lite kaos över detta i min hjärna men jag behöll mitt lugn :-)
Vi fick dela 2 områden extra, sedan kom våra gamla chefer och hjälpte oss med posten och skaffade 2 vikarier som hjälpte oss ut med posten. Så otroligt nog fick vi ut allt fast det inte verkade så på morgonen.

Imorgon är det 4 borta så ev. blir det till att dela 2 områden extra då med men gamla chefen skulle försöka hitta ytterliggare en vikarie till oss. Inte så lätt i dessa semestertider...

Så nu är jag ganska slut redan, mest mentalt. Men men det är nedräkning till semester nr 2, 8 arbetsdagar kvar :-)

Jaja, nu ska jag surfa vidare och göra några ärenden.

Ha en skön måndagkväll i värmen!

Värmen bara fortsätter

Och man ska inte klaga, eller hur?

Idag stack vi till stranden igen men efter 2-3 timmar så orkar jag och Felix inte så mycket mer. Så vi packade ihop och åkte hem. Förstår inte de familjer som stannar hela dagen, hur orkar dem?

Nu i eftermiddag har vi bara tittat på film och så. Nu badar barnen lite, ikväll ska de i säng i tid så jag kan kolla på någon av filmerna jag fixat. Dessutom är det jobbedags igen imorgon tyvärr... Men men jag räknar nu ner till min andra semester, mina 2 veckor i juli då vi ska till Skåne. Om precis 2 veckor sitter vi hemma i min mammas varma lägenhet och äter kakor.

Hörde precis en tråkig nyhet, tragiskt när människor rycks i från oss alldeles för tidigt! Ta hand om er därute, man vet inte när det är dags...

Ha en skön vecka nu, både vi som ska jobba och ni som har semester.

Jag är nöjd över min semester, att vara ledig hela familjen tillsammans är lyxigt och vi har gjort en hel del av de saker vi hade planerat. Barnen är hemma med pappa ännu en vecka så det är skönt för dem!


Lördagen sprang förbi

Och inte p g a att vi gjort en massa kul tyvärr...

Först storstädade vi hela lägenheten, inget roligt att göra på semestern men det behövdes verkligen. Sedan tvättade jag 8 maskiner tvätt, inte heller roligt men nödvändigt.
Ikväll gick vi över till kompisarna Wallace och Denise och lekte någon timme.

Nu är vi hemma och ska strax lägga barnen så vi föräldrar kan slappa och kolla på film.

Ha det gott, sista dagen innan jobb imorgon blää bläää bläää

Idag hurrar vi för Tea och Morgan

Idag fyller mina brorsbarn Tea och Morgan 7 år!! Grattis grattis på er födelsedag.
De är just nu i Tunisien och njuter! *avis*

Vi ses om några veckor


Fredagens aktiviteter

Idag var jag med båda barnen och veckohandlade, i tron att Minihuset för barn var öppet men såklart var det stängt... Så barnen fick följa med in och Alicia var ok men att springa och leta efter henne är inte roligt. Henry var jobbig av och till men vi blev klara till slut.

Sedan har vi spenderat ett flertal timmar på stranden i detta underbara, härliga, magnifika, luxurösa, ovanliga sommarvärme vi har just nu.
Såhär ser jag ut nu:



                                                                         

Ajajaj gör det på mina armar... Barnen blir inte alls brända, måste vara underbart att bli brun lätt och utan att bränna sig först.

"Nu är det dags för fredagsmys", hela familjen går runt och sjunger reklamsången för chipsen haha. Älskar den!

ha en skön helg!

R I P Michael Jackson




Imorse fick jag höra den chockerande nyheten att allas vår popkung Michael Jackson var död...
Här kommer en av mina absoluta favoriter med honom.
Just good fiends, en duet med Stevie Wonder.

Är det fler än jag som misstänker självmord?? Hjälp till självmord alltså, att få det att se ut som ett naturligt dödsfall??

Hur som helst är det mycket tragiskt!

Kolmårdenresan var helt fantastisk

Ja, så var det! Vi var där mellan 10-17 och njöt av varje sekund. Tiden bara flög förbi.

Vi började med att åka på riktig safari med egen bil bland älgar, giraffer, strutsar, zebror, jättekor med långa horn, björnar och lejon. Det var helt fantastiskt och så häftigt. En struts spatserade precis utanför bilen, en ko med jättehorn blockerade vägen med sin fru och barn så väktare fick sjasa bort dem, zebrorna och girafferna galopperade omkring och lekte. Lejonen låg i grupper, några meter från bilen och tittade rakt in i våra ögon kändes det som. Verkligen läskigt!

Sedan gick vi rakt mot Marine World där vi tittade på en delfinshow. Det var också helt fantastiskt att se! Har aldrig sett något sådant förut. Barnen satt som förstenade och det var så underbart fint. Delfinerna är så duktiga, alla hopp och konster som de visade oss, jag saknar ord!

Sedan gick vi runt i djurparken. De djur som var mest intressanta att se var tigrarna, gorillorna, aporna, snöleoparden, elefanterna, noshörningarna, kamelerna och alla fina antiloper och liknande. Vi gick även in bland de svenska djuren så barnen fick klappa får, getter och minigrisar :-)

Det sista vi gjorde var att gå in på Bamses värld där självaste Bamse kom ut och hälsade på barnen. Alicia fick en stor kram medan Henry var mer reserverad... De hade byggt upp en lekpark med Bases hus, Lilleskutts hus, Skalmans, farmors m.m. Roligt för barnen.

Det fanns så mycket att göra, för barn i alla åldrar. Vi hann med de saker vi hade tänkt men det var en hel del som vi inte gjorde som passar familjer med större barn t.ex. Wild camp.
Måste ju också berätta att barnen var otroligt snälla och lydiga och bråkade inte ens när vi skulle åka hem.

                                                               

Den här bilden är tagen på nätet. Har tagit massor av foton och filmat också men kameran är på laddning så jag lägger in foton imorgon.

Vill ni läsa mer om Kolmården så kolla in deras hemsida http://www.kolmarden.com/

Nu är vi trötta i hela kroppen, så nu ska barnen sova och jag slappa lite!

Imorgon blir det nog "bara" en tur till stranden för bad och skoj.

Onsdagens eskapader

Idag började vi dagen lugnt. Felix lämnade bilen på service medan jag tränade och sedan åt vi frukost.

Sedan gick jag igenom månadens räkningar... Upptäcker att vi överspenderar som vanligt. Det är så svårt att hålla i pengarna speciellt när man inte har så mycket att röra sig med. Och så är det bilen som ska servas, semesteraktiviter, fester m.m. Men men det kunde varit värre, det kan alltid vara värre. Inget skrämmer mig längre, får mig att ha ont i magen m.m.
Man får vara glad för det man har istället för det man vill ha!

Sedan gick jag igenom bunten av bank och försäkringspapper. Fyllde i lite blanketter m.m. Felix är nu också intresserad av att byta över hehe. Så vi ska fylla i papper åt honom och så så han också blir pluskund. Mycket att fixa runt bankbytet men det känns som det är värt det. Banken hjälper till med det mesta.

Sedan tog jag och barnen t-banan till

 
 http://www.abrakadabralekland.se/

Vilket är ett inomhuslekland. Barnen hade aldrig varit där förr och det var riktig mycket att göra. Målarrum, legorum, dans/boll rum, playstations och andra tv spel för barn.
Sedan handlade vi lite och åkte slutligen hem.

Nu har vi precis ätit Chili con carne och barnen tittar nu på tv. Medan jag surfar runt.
Imorgon blir det Kolmården så nu ska jag in på deras hemsida och planera haha. Det finns ju så mycket så vi ska vara där när de öppnar för att hinna med allt. Ni som varit där, hinner man verkligen med allt? Några guldkorn som vi inte får missa?

Jaja, ha en skön onsdagkväll

Tisdagens äventyr

Idag har varit en intensiv dag och jag är ganska slut...

                                                          



Det började med ett besök hos Länsförsäkringar Bank i Södertälje 10.00 imorse. Mötet drog ut på tiden, upp mot typ 2 timmar. Massor av information m.m. fick jag med mig hem.
Jag är numera pluskund hos dem :-)

De öppnade ett lönekonto samt sparkonto för mig. Sedan ska barnens sparkonton flyttas över. Bilförsäkringen halveras om vi byter över till dem, idag betalar vi 8700 kr/år plus ett påslag på 6% för att vi betalar på autogiro per månad. Nu kommer vi betala 4400 kr per månad och utan något påslag.
Hemförsäkringen sänkte vi från dagens 1800 kr/år till drygt 1300 kr per år.
Barnens försäkringar kommer vi dock troligen behålla hos Trygg-Hansa då hon intygade oss att det är bra att behålla dem där och att Trygg-Hansa har bra barnförsäkringar.
Jag har numera även min avtalspension/tjänstepension hos dem.

Så det är mycket jag/vi tjänar på detta bytet. Internetbanken är gratis och nu kommer även mitt bankkort vara gratis eftersom jag är plus kund (lönekonto + hemförsäkring + avtalspension eller pensionssparande). Försäkringarna sänktes ganska rejält.

Ska prata med Felix om att han också bör byta över så kan vi ha en internetbank med alla våra konton samlade. Han har Nordea idag där han betalar för både internetbank och bankkortet vilket blir gratis om även han blir pluskund.

Nu får vi se hur smidigt själva bankbytet kommer gå... Ska fylla i en hel del blanketter och skicka in till min bankkvinna :-)


                                                                            
Sedan åkte jag och hämtade F och barnen för vi skulle till en kinarestaurang i stan och äta vår efterlängtade buffé. Vi stannade utanför Hallunda Centrum för att hämta ett paket. Vi stängde av motorn men behöll AC och radio på. Sedan ville inte bilen starta, stendöd...
Efter en ganska lång stund så kom en kompis för att hjälpa oss att starta bilen med kablarna och det gick. Man ska tydligen aldrig ha igång AC:en med en stängd motor??
Jag, Emma och Ali gick till grillen och åt bl.a. kebab, inte lika bra som kinamat men gott :-)

                                                                     

Sedan åkte vi iväg för att gå på bio. Jag, Emma, Ali och Henry. Vi såg Monsters VS Aliens. Den var faktiskt oväntat bra, vi skrattade mycket :-) Henrys första biobesök och han pratade gärna och högt... Men som tur var var det bara vi och 3 andra i hela salongen haha

Nu ikväll hade vi några vänner över så min planerade träning ställdes in, jag tränar imorgonbitti innan frukost istället.

Imorgon ska bilen in på service m.m. och hoppas så att den inte har för många och dyra fel...
Jag och barnen tar nog en tur till något inomhuslekland eller så är vi helt enkelt ute i det fina sommarvädret vi fått.

Ha det gott!!

Måndag, sol och värme, stranden

Idag blev det en tur till stranden. Det var soligt och ok med värme men jag skulle gärna ha det ännu varmare.

Nu är vi hemma och barnen är så trötta, Henry sover och Alicia går runt och säger hur trött hon är...

Imorgon ska jag först till banken 10.00, Länsförsäkringar bank,  har redan skrivit ner alla mina frågor :-)
Sedan ska vi till stan och äta buffé på en kinarestaurang vilket vi annars aldrig har tid till...

Sedan har jag bokat biobiljetter för mig, Emma, Alicia och Henry klockan 15.00 imorgon på Heron City. Vi ska se Monsters vs Aliens och det blir Henrys biopremiär. Hoppas verkligen han är snäll och sitter still.
Ville egentligen se Natt på museet 2 men det ville inte Alicia och det kanske inte hade passat Henry heller?

Nu ska vi fortsätta vår semestermys :-)

Ha det gott




Alicia doppar sig i det kalla vattnet




Henry springer av sig



Henry doppar tårna







Jättegetingen



Idag fick vi besök av ett odjur, tror att det var en bålgeting drottning. Den var 3-4 cm lång med enorma vingar och bakdelen var säkert 2 cm. Den är med på bilden, det svarta som flyger uppe vid taket.




Här sitter den längst upp vid taket. Den var så tung att närden vilel flyga från väggen så ramlade den ner på fönsterbrädan. Tills lut hittade den ut och flög iväg.

Har aldrig sett en större geting i hela mitt liv!!

Glömde en bild m.m.



Henry på världens gulligaste miniträningscykel :-)

Nu funderar vi på vad vi ska göra imorgon. Tänkte först åka till TomTits vilket är ett experimentställe med över 600 olika experiment att göra. Men jag tror barnen är för små så vi får nog avvakta med det.
Det blir nog något lugnt imorgon som t.ex. stranden, ska ju bli fint väder. Och så picknick såklart :-)

Ha en skön vecka ni som ska jobba hehe

Måste bara berätta att barnens kusin Simon fyllde 5 år i fredags på självaste Midsommarafton och idag har de haft kalas för honom. Hipp hipp hurra för dig Simon i efterskott på bloggen

Söndag och Tekniska museet

Idag åkte vi till Tekniska Museet och de hade en hel del nya roliga aktivitetssaker för barn och vuxna. Jag gillar tekniska för det är så anpassat för barn, det finns så mycket de kan göra. De har numera bl.a. ett legorum med säkert 10-20 stora backar med lego där barnen kan bygga hur mycket de vill.

De har ett rum som de kallar Sporttrummet där man kan prova på bl.a. att dansa på dansmatta, sin styrka, snabbhet, rörlighet m.m.

Kommer lägga in lite bilder nu:



Alicia på roddmaskinen




Alicia på en barnträningsmaskin, supergullig var den



Henry koncentrerad



Henry tränar



Mamma som astronaut



Barnen i rymdskeppet

Midsommarbilder



Alis sår under ögat




Henry rockar loss




Mamma börjar bli trött...




Barnen har kul, lyssnar på Youtubemusik



Männen spelade Xbox...

Midsommar, mat, vänner och närakuten...

Hela dagen igår var galen kändes det som. Jag var ledig men tiden sprang iväg.

Jag började dagen med 30 minuters spinning på min träningscykel.
Efter dusch och frukost så stack jag och Alicia till köpcentrumet SKHLM och shoppade lite kläder. Hittade en vår/höstjacka åt Henry för 129 kr på Lindex, hade kostat 249kr.
Hittade även ett par jeans för 149 kr, ett par gråaktiga finbyxor typ för halva priset 70 kr och ett par bruna mjukis/gympabyxor åt Alicia för 80 kr.
Hittade även en svart träningsjacka för 98 kr åt mig, hade kostat 249kr. Got to love rea :-)

Sedan stack vi till Ica och handlade mat och grejer för festen. Väl hemma, blåstes det upp ballonger och girlanger, vi pyntade och höll på och allt blev mysigt och fint. Maten förbereddes, vi bjöd på grillspett med fläskfilé, kycklingfilé, champinjoner och majskolvar, korv åt barnen och även väldigt tjocka revbensspjäll.
Som tillbehör hade vi vitlöksbröd, rostad lök och potatissallad.
Till dessert åt vi glass med svenska jordgubbar (40 kr litern, rena rånet) och A hade köpt med en god mandeltårta.

Sedan under kvällen blev det öl, cider, läsk och en massa snacks och godis. Det blev mycket mat över så det blir middag och gott för oss idag med :-)

Det var mycket lyckat och barnen var otroligt snälla för en gångs skull. Vid 10.30 somnade jag och barnen raklånga i vår säng, vaknade vid 01.00 för att ta ut linserna, jag var så trött!!

Tyvärr hände det en olycka under förberedelserna... Alicia ramlade in i en möbel och jag hörde på hennes skrik att det var allvarligt... Jag blev som Alicia kallade det "helt skräckslagen" och fick panik när jag såg blodet flöda och henne skrika. Den lugna Felix tvättade av henne och det visade sig ha blivit ett jack på 1cm under vänstra ögat som inte ville stänga igen riktigt. Vi ringde vårdguiden och de tyckte vi skulle åka in och tejpa det.
Så de åkte iväg och det tog drygt en timme innan de var tillbaka.
Usch det var så nära ögat och jag är liksom rädd för mig själv att jag får sådan panik. Tänk om inte Felix var här?? Jag är ju den vuxne som ska lugna ner henne, åhhh jobbigt.

Nu ska jag surfa runt och kolla vad våra planerade utflyktsmål kostar och övrig info inför vår semestervecka :-)

Ha en fortsatt skön MIdsommar!!

SEMESTER och Midsommar

                                                           

Ja, lite så känns det! Nu kopplar jag ner kropp och hjärnan i 10 dagar :-)

Det blir en massa roliga aktiviteter i veckan bl.a. Kolmården, Tom Tits, Inomhusbad, Inomhuslekland, bio, muséer.
På tisdag är det dags för mig att träffa Länsförsäkringar Bank och ev. blir det ett bankbyte då, spännande :-)

På onsdag ska vi serva bilen, har vi inte gjort på över ett år och det behövs verkligen. Känner vekligen att bilen sjunger på sina sista år (?) nu. Tråkigt för jag älskar vår (min) bil. När den är helt slut så ska vi köpa en ny bil och då blir det en 7-sitsig, stor och härlig bil :-)

                                                                

Vill passa på att önska er alla en trevlig Midsommar! Kommer troligen inte komma in på bloggen imorgon.
Ska iväg och handla, fixa mat och allt sådant inför vår lilla fest här hemma. Två barnfamiljer kommer över på lite grillat och annat gott. Var förbi Systemet idag och handlade öl och vin, gott :-)

Ha en skön helg nu!!

Onsdag, en dag kvar och tvättande pågår

Skönt att vi haft två soliga dagar i rad, inte jättevarmt men ändå ok.

Sista arbetsdagen imorgon på 10 dagar och det känns ganska bra. Behöver en paus från allt vad jobb heter!!

Håller på att tvätta för fullt, tråkigt men behövdes verkligen. Tvättar alla täcken också så vi får död på de sista magsjukebakterierna.

Har inget speciellt att delge idag som ni märker.

Ikväll börjar "So you think you can dance" 21.50 på kanal 5.

Ha en fortsatt skön dag, kram på er som behöver det!!

Min dotter, en konstnär och dansare m.m.

Alicia älskar att rita och gör det varje dag, flera teckningar om dagen.
De blir bara bättre och bättre och jag är så förundrad av hur duktig hon är och och historier som hon kan berätta om varje teckning. Varje teckning är en ny historia. Ibland gör hon flera teckningar i följd till en bok.

Hon är även en suverän dansare. Hon är verkligen jätteduktig! Hoppas hon kommer tycka det är roligt i höst med showdansen för barn.
Hennes engelska har också blivit bättre. Hon pratar inte mycket men kan många ord och meningar och förstår mycket av det vi säger. Roligt för hon är självlärd genom genom att ha lyssnat på oss, dagis, tv och musik.

Jag är så stolt och glad över min tjej som snart blir hela 6 år och snart går från förskola till förskoleklass!!

Jag är också stolt över min lille buse! Han är blöjfri, ord och meningar sprutar ut från honom, han är rolig och kärleksfull. Men så otroligt otroligt aktiv och du måste ha ögonen på honom konstant för det kastas saker till höger och vänster...

Är rätt trött och det beror väl på att jag äter dåligt, inte lika bra som förut. Känns som rutinerna skakas och jag tillåter mig mer och mer att äta skit!! Vill inte tillbaka till sockerlandet, varför är det så svårt??
Jag ska träna ikväll i alla fall och hoppas att det håller igång ämnesomsättningen.

2 arbetsdagar kvar, sedan är jag ledig i 10 hela dagar och det ska bli så så så skönt! Det blir aktiviteter för barnen varje dag och förhoppnngsvis har vi tur med vädret. Hela familjen ledig en längre period??!! Det har inte hänt på år och dag, detta är ju första året Felix kan ta ut betald semester, fantastiskt att vara fast anställd ibland :-)

ha en skön tisdag mina läsare!


Måndag och vädret stinker fortfarande

Kan ni förstå att dagens datum är den 15:e juni och vi endast haft en varm sommardag i sommar änsålänge??
Min mamma sade att vädret i juni har inte varit så dåligt på 50 år enligt SMHI, 50 år!!

När kommer värmen? Var det lönt att köpa sommarkläder??

I alla fall kan jag  berätta att veckans vägning inte var så farlig :-) Vägde 59, 6 kg så jag är nöjd, sålänge jag är under 60 kg så är allt tiptop typ. Men jag känner mig ur form för att jag inte tränat. Jag tränar imorgon tänkte jag.

Är lite trött på jobbet som vanligt, känns som jag är det ofta nuförtiden... En massa diskussioner som känns ensidiga och inte kommer någonvart... Ibland vill jag bara sticka från jobbet och göra något annat. Spyr på allt och alla just nu bläää

Jaja, ha en fortsatt skön måndag på er

Mitt liv flashade förbi

                                                                    

Igår på vägen in till stan så stannade tunnelbanan plötsligt inne i en tunnel. Föraren sade ingenting och alla undrade vad som var fel. Först var allt lugnt men sedan började det lukta en kostig rök typ gummirök/giftrök. Jag kände ångesten komma...
Föraren sade fortfarande ingenting och i mitt huvud pågick olika scenarior plus paniken av att inte kunna andas ordentligt.  Tåget är kapat och nu gasas vi ihjäl, det brinner och vi kommer brinna inne och liknande. Äntligen pratade föraren (efter flera minuter) och sade att det var fel på tåget och att vi skulle stiga av vid nästa station.
På den korta stunden flashade mitt liv förbi och jag tänkte på barnen, F och allt. Att nu skulle vi alla dö härinne troligen av kvävning m.m. Nu kan jag riktigt förstå den panik människor haft i sådana situationer september 11th, plankraschen förra veckan m.m.

Kanske löjligt men jag får panik av sådana ohanterliga situationer. Hatar även när tågen är fyllda av människor, klaustrofobi typ.

Jaja, nu är det strax dags att sova!

Jag lever om än lite trött...

Igår var det full rulle hela dagen för det var dags för Bring Citymail årliga fotbollsturnering och fest.

Jag tog med mig Alicia till fotbollsturnegingen som ägde rum på Stadion inne i stan. Vårt lag bestod av de tre gamla CMC:na 145 Norsborg, 146 Tullinge och 147 Tumba. Vi var starka och vi var bäst. Jag hejade på medan de andra spelade. Vi släppte inte in ett enda mål men gjorde massvis av mål vilket ledde till att vi vann  hela turneringen, shit vad vi var bra!! Tessan gjorde två snygga mål dessutom!
Tråkigt att det regnade en hel del bara...

Sedan var det till att stressa hem och göra oss iordning för att en timme senare ta t-banan in till festen som var i Klocktornet vid Stadion. Det var en rejäl nedgradering av lokal, mat, musik m.m. mot hur det brukar vara. Vi fick en hamburgare och en valfri dryck. Vi får själva betala typ 200kr var... Finanskrisen har även drabbat oss tyvärr.
Men vi hade roligt ändå. Vi blev uppkallade på "scen" för att vi vann turneringen och vi fick god skumpa :-)

Men festen dog av sig själv ganska snart men vi var de sista som gick vid 01... Jag ville hem och lyckligtvis ville de andra också det med lite övertalning :-) Först åkte vi till stan och tog lite nattmat och en svarttaxiiii hem till Norsborg. Var hemma och i säng vid 03.00 alldeles lagom för mig. Jag fick sova till typ 10.30 idag så det var dejligt!

Jag mår mycket bättre nu, magen är inte 100% bra men mycket bättre. Tar väl en tid innan magen blir sig själv efter en sådan ihärdig magsjuka.

Imorgon blir det vägning för mig och jag känner att jag gått upp... Om jag väger över 60 kg så blir det hårdare tag i veckan, vill ju ligga under 60 kg. Jag ska inte banta men träna vilket jag inte gjort alls i veckan p g av sjukdom och äta nyttigare vilket jag absolut inte gjort de senaste dagarna efter jag fick tillbaka aptiten.

Här öser regnet ner så det är en mysig inne dag, barnen och pappa F spelar datorspel och jag sitter här :-)

Ha en skön söndagkväll!!



                                                               

Långsamt så börjar det ge med sig

Men inatt var min mage uppsvälld till det yttersta, som en ballong. Den lät och hade sig, kunde knappt sova för jag hade riktigt ont nästan som kramp.

Felix gick till Apoteket imorse och köpte några piller som har gjort att magen lugnat ner sig rejält men jag har fortfarande sura uppstötningar då och då. Nu är han och köper Proviva åt mig så min mage förhoppningsvis kan komma i balans igen. Detta har verkligen varit en pärs för min kropp och jag är svag fortfarande. Men jag hoppas och tror att jag ska kunna festa och ha kul med jobbarkompisarna imorgon.

Idag blir Henry 3,5 år :-) Det är nog bara jag som håller reda på sådant. Han är min stora kille som är en riktig papegoja och komiker men även en smitare och bråkstake. Mycket på gång för honom i denna ålder, han är kärleksfull men på en sekund kan han förvandlas till ett litet monster men (ta i trä) han börjar sakta bli bättre.

Midsommarafton om en vecka kom jag på! Vi kommer ha lite grillning och sådant härhemma. Det blir väl vi, A och barnen och R och hennes son?! Kommer dricka öl för det är så sällan jag gör det. Måste ha något gott.
Tänkte idag på hur roligt det var att fira Midsommar när jag var barn.
Det var i klass med julafton hemma hos oss. Vi hade alltid så festligt firande på det klassiska sättet med maten, drickan, marschaller, lyktor, dansband på dansbana, lotter och annat skoj.
Funderar på att ta upp den traditionen igen för jag tror det finns dansbanor här i närheten. Hade varit roligt för barnen!
Hur firar ni Midsommar i år?

Nu börjar det dra ihop sig till Skåneresan för mig och barnen. Om en månad är vi nere hos skåningarna igen. Ska bli så roligt att träffa er alla och Alicia längtar så mycket!!

Funderar på att dra till Ica Maxi senare ikväll och handla för just nu gapar det tomt i våra skåp. Men vågar jag det? Jag är ju sjuk och har varit hemma från jobbet...
Men imorgon är jag ju ute hela dan/kvällen och mat behöver vi.
Får se hur jag känner senare, de har ju öppet till 22.00 ikväll.

Annars kan jag påminna er om att det är final i Talang ikväll 20.00 på TV4.

Ha en trevlig fredagkväll

Känns som det bor en alien i magen som vill ta sig ut...

                                                                   

Min mage lever sitt eget liv. Den är helt uppsvullen och konstiga ljud kommer från den. Den bubblar och känns som något lever därinne. Mycket konstig och väldigt obehaglig känsla. Emellanåt gör det ont.
Mår inte illa längre men magen är drabbad av något elakt magvirus/bakterie.
Jag är hemma från jobb imorgon också, kan inte jobba när jag knappt kan gå upp från sängen.

Hoppas så att det snart vänder för på lördag har Citymail sin årliga fotbollsfest med turnering under dagen och mat/disko/fest på kvällen. Jag vill så gärna gå och vi brukar ha väldigt kul! J-a magvirus, lyckas alltid bli sjuk på sommaren, förstår inte varför!

Nu är Felix ute med barnen en sväng så jag får vila. Ska slänga mig i sängen nu igen, börjar bli tråkigt att ligga i den...

Ha en bra torsdagkväll

Yes, magsjuka var det här...

                                                                        

Jag försökte med all kraft att hålla emot. Men det gick till slut inte.
Shit vad jag mådde dåligt igårkväll... Somnade till slut och har sovit typ hela dagen.
Nu mår jag inte så illa längre och har kunnat äta lite. Ser verkligen sjuk och mager ut...
Blir hemma från jobbet imorgon också.

Senast igår på jobbet så tänkte jag, vad bra att Felix nu är hemma med barnen hela juni då kan jag verkligen jobba och få full lön. Just då samma dag så blir jag själv sjuk, jag som är väldigt sällan sjuk så att jag är hemma från jobbet, Typiskt, eller vad?

Nu ska jag strax krypa ner i sängen igen och sova vidare!

Godnatt på er

Tisdagkväll och jag mår skit...

Den jäkla magsjukan har nu nått mig också... Trodde jag skulle klara mig men har mått konstigt hela dagen och när jag väl kom hem så har det bara blivit värre. Känns sóm jag ska spy vilken sekund som helst.
Så jag vet inte om jag kan gå till jobbet imorgon, får känna av hur jag mår inatt/imorgon.

Felix är iväg och köper Turkisk peppar godis för det brukar lugna mitt illamående.

Så nu säger jag tack och hej

Grattis Wallace på din 4-årsdag!!

Idag hurrar vi för Wallace somm fyller hela 4 år idag!! Grattis Wovolelle :-)

Jag, kakmonstret, syndade igår och känner nu ångest

                                                              

Jag hade ju lovat mig själv på heder och samvete att "aldrig mer" köpa kakor för eget bruk. Men när jag jag började tända av på söndagen efter lördagens sockerruscher så slog det slint i huvudet. Mina ben styrde mot affären och jag försökte stå emot men köpte en påse med mjuka småkakor.
De pressade jag i mig under kvällen. Jag mådde självklart fysiskt dåligt igårkväll. Nu har jag ångest för jag undrar varför jag inte klarar det?

Varför skriker min kropp mera socker så fort den får smaka en bit socker? Varför kan inte min kropp bara vara nöjd med lite? Varför måste den ha mycket och helst hela dagen?
Jag vet inte vad jag ska göra?! Orkar inte vara jojobantare längre, vill bara leva normalt när det gäller mat!! Vill inte gå upp allt jag gått ner, vill inte vara rädd för mat, tänka på mat konstant m.m.
Kanske jag bör äta ett paket kakor i veckan som belöning för att jag varit duktig under veckan? Eller kanske det bara sätter igång hela karusellen igen?


                                                                           

Trors mina synder i helgen så ställde jag mig motvilligt på vågen imorse och den visade otroligt 59,1 kg, vilket betyder att jag gick ner 4hg förra veckan. Fråga mig inte hur?! För jag har ätit ganska mycket skit.
Det sporrar mig naturligtvis till att leva mer sunt. Men jag har ändå ätit en chokladglass idag...
Måste klara att leva normalt, måste för mina barns skull men även för min egen.




                                                                           

Måste bara påminna er om att det är final i Project Runway ikväll 22.00 på Tv3, missa inte det!!

ha en skön måndagkväll nu

Grattis grattis Anna

                                                


Idag hurrar vi för Anna adidas som fyller hela 30 år!! Hipp hipp hurra hurra.

Det påminner mig om att det snart är min tur *hjälp* Ja, det verkar som livet fortsätter även efter 30, om jag tittar på min omgivning :-)

Söndag, tvätt, EU val, kläder, ekonomi m.m.

Idag har det varit en nyttig och pysslig dag för mig.

Började med att gå upp 06.55 en söndag... för att tvätta vilket jag hatar men fick ingen annan tid. Så det var bara att sätta igång.



Sedan var det dags för det stora
                                                                                                                                                                                                                                            


Jag tog med barnen för de ville det. Jag röstade på 



                                                                                    
Alltså Miljöpartiet för er som inte vet :-) Med inspiration från både min mamma och storasyster M som är politiskt aktiv inom just miljöpartiet.
Litet hopp från kristdemokaterna som jag röstade på i riksdagsvalet :-)

När vi kom hem så började jag gå igenom en massa kläder som Alicia fått av sin kusin A och där var jättemycket bra saker. Många fina tröjor m.m. Jag satte mig även vid datorn på ww.hm.se och beställde en hög med kläder åt Alicia som hon får ha i höst när hon börjar skolan. Men det är dåligt med byxor så det ska jag leta efter ute i affärerna.



Sedan har jag gått igenom Henrys klädlådor och rensat ut en massa och lagt ner en hel del nya tröjor och byxor som jag handlat under våren. Henry är just nu 102-103 cm lång men eftersom han ärvt sin pappas korta ben så passar fortfarande byxor i 98, t o m sitter de löst så att de ramlar av...

Sedan har jag lagt överblivna kläder i en "sälja på Tradera hög" och en "ge bort hög". Ska sälja det finaste så man kan tjäna lite pangar på det :-)


                                                                      

Slutligen har jag sett över vår ekonomi vilket jag gör varje kvartal. Roligt att se hur mycket framåt vi är idag jämfört med hur det såg ut för 8 månader sedan, en otrolig förändring. Vi kämpar vidare!!

Vi hade jättetrevlig hos Anna igår! Vi skrattade mycket och åt mycket god mat, kaka och tårta. Vi var där i hela 5 timmar!! Denna helg har jag ätit normalt, inte VV. Ska nu bara hålla vikten i fortsättningen, alltså under 60 kg med rätt mat och träning. Önska mig lycka till!!
Inatt kräktes både Alicia och Emma och Ali är fortfarande inte riktigt bra... Tråkigt och jag hoppas vi andra klarar oss.

Jaja, ni får ha en skön söndagkväll! Imorgon är det jobb igen för mig i alla fall :-)

Hipp hipp hurra för Sverige idag!




Sveriges nationaldag idag och vi var en sväng i SKHLM, ett köpcentrum här i närheten. Handlade presenter och sådant. På torget var det full fart av både politiker som försöker locka väljare in i det sista och folkdansare och sångare som sjöng för Sverige och oss.

Vet ni vem som var där och pratade och dansade??




Jo, den bästa programledaren från Bolibompa! Nasim Al-Fakir var där och det var häftigt att se honom. Han är alltid så rolig och barnen älskar honom. Alicia var så glad av att ha sett honom.

Nu ska jag packa in presenter och så ska vi göra oss fina inför kalaset.
17.00 ska vi vara där ombytta och klara, 50 minuter kvar :-)
Det är ju som sagt A och W som firar sina 30-års resp. 4-årsdagar ikväll. De fyller år nästa vecka!

Har själv precis skickat iväg min och mammas inbjudan till vårt kalas i sommar. Jag ska även ha en middag här i STHLM för er som inte kan ta er ner till Malmö för att fira mig :-) Så skynda in i era mail och läs.
Det blir ett familjekalas med endast familj och nära vänner.

ha en skön lördagkväll allihopa!

Gissa vem som slängt i sig barnens lördagsgodis.... *skäms*

Äntligen fredag




Yes det är fredag och det känns ju alltid bra på något sätt.

Nu är barnen och pappa F lediga i 4 veckor tillsammans, lyckos dem :-) Pappa F ska vara föräldraledig med dem medan jag jobba och sliter... Men om två veckor har jag semester i en vecka så då ska vi hitta på roliga saker tillsammans. Vi ska bl.a. åka till Kolmården för första gången och åka på safari bland de vilda djuren :-)
Felix förslag otroligt nog, annars brukar han mest vilja vara hemma under semestern men i år vill han göra saker med familjen, kors i taket!

Helgen då består tyvärr av både städ och tvätt, sådana tråkiga men nödvändiga saker. Imorgon ska vi på 30-års resp. 4-årsfirande. Adidas och W fyller år nästa vecka så de firar det lite smått imorgon.

Sedan är det EU val på söndag, glöm inte att rösta gott folk!

Och just det höll på att glömma att det är sveriges nationaldag imorgon. Heja Sverige! Men det kommer vi inte fira direkt. Firar folk det och isåfall hur?? Med en massa onyttigt gott kanske hehe...

Nu ska jag strax hoppa in i köket och laga mat. Det blir en kyckling och curry gryta som är ett VV recept, smakar helt ok. Har skött mig bra i veckan vad gäller maten, på tisdagen blev det ju avslutningsfirande och imorgon lär det väl bli en del onyttigt hemma hos A. Men är det fest så är det! Välj dina kalorier med omsorg har jag lärt mig!

Ha en riktigt skön fredag nu!


Torsdag och pissvädret fortsätter




Alltså vart tog sommaren vägen? Det började bra i måndags med 25 graders värme och sol men sedan i tisdags har det i stort sett regnat och varit riktigt kallt...

Känner mig så arg! Känns som vi blir snuvade på de få sommarveckor vi har här i Sverige. Vi får stå ut med en kall vinter och höst och nu får vi inte ens njuta av lite sommarvärme!!
Ja, det är bara väder men det påverkar hela mitt humör och jag är så trött i kropp och huvud när det är så dystert väder.

Nu till något annat.





Funderar på att ev. byta hemtelefon och bredband från Glocalnet till annat. Vad har ni? Vad kostar det och är ni nöjda?

Nu är det mat på gång och idag blir det spagetti/makaroner med köttfärssås, mumsigt :-)

Ha en fortsatt skön torsdag

10 år som sammanboende :-)



Idag är det 10 år sedan jag flyttade hem till Felix. Jag flyttade in på Brages väg 13, BV i hans stora 2:a. Där bodde även hans bror G.
Efter 6 månaders pendlande orkade ingen av oss längre. Jag valde att flytta för jag ville komma bort från Malmö då.
Jag har inte ångrat mig men det var svårt när vi flyttade hit en andra gång våren 2005. Det var hjärtskärande att behöva lämna familjen en andra gång... Älskade även lägenheten vi hade där.

Nu bor vi fortfarande på Brages väg 13, fast vi flyttat x antal ggr tillsammans. Vilket konstigt sammanträffande!? Men nu bor vi högre upp i huset och i en 4:a med våra två underbara men mycket krävande barn.

Fortfarande starka tillsammans trots ned och uppgångar. Vi hör ihop F och jag :-)

Ta hand om varandra!!

Ha en fortsatt skön onsdag!

Gårdagen kom och gick

Hade inte ork eller tid för datorn igår.

Efter att ha varit ute med moppen i dryga 3 timmar i ösregn så var jag rätt slut redan då.



Men det var bara att gå hem och packa ner fotbolsskläder, korv, korvbröd, filtar och dricka. Trodde inte Alicias fotbollsavslutning skulle bli av med tanke på regnet men det blev riktigt mycket föräldrar och barn där.

Vi föräldrar fick köra lite match mot barnen och sedan blev det korvgrillning. Det var roligt en stund tills Alicia vägrade vara med mer och sade åter igen att hon inte vill vara med längre. Hon vill inte spela fotboll mer säger hon nu bestämt. Men korv grillade vi och åt i regnet. Barnen frös sedan så pappa F kom och hämtade oss.
Nu är det paus över sommaren så får vi se hur hon känner det i höst.



Jag ska i alla fall anmäla och betala hennes danskurs nu i helgen. Det börjar i höst men jag vill vara säker på att hon ska få en plats, först till kvarn gäller. Det kostar bara 550 kr för 10 ggr, inklusive dansuppvisning för föräldrarna.
Det är billigt om man jämför med alla andra danskurser som finns här i stan.

Simning ska jag också skriva upp henne på i höst. Barnen måste vara fyllda 6 år i den simskolan som jag tänkt att hon ska gå i. Så aktiviteter lär hon ända ha om hon inte vill spela fotboll längre.

Måndag



Idag har jag och barnen varit på Alicia skola och hälsat på. Alicia fick träffa sina fröknar och de andra barnen.
Hon stormtrivdes och grät när vi skulle hem = fick släpa henne hem gråtandes.

Hon kommer börja fritids 3/8 och sedan förskoleklass 19/8. Vi har ju 4 veckors semester i augusti/september så hon kommer bara gå korta dagar första veckorna men första veckan går hon fulltid för då jobbar vi båda. Det går säkert bra!





Funderar på present åt förskolefröknarna nu när Alicia slutar 31/7.
Har ni tips på något bra och passande? Något som gör att de minns Alicia?

Nu ska barnen läggas m.m. så ha en fortsatt skön måndagkväll

shit vad jag är bra :-)




Ställde mig på vågen imorse med spänd förväntan!! Den visade 59,5 kg!
Vilket betyder att jag gått ner 2,1 kg förra veckan och hela 8,7 kg sedan 1/4-09.

Helt otroligt vad jag är bra haha! Jag körde verkligen järnet i veckan men så mycket trodde jag aldrig att jag skulle gå ner. Nu är jag typ nöjd men ska ändå gå ner ca 2kg till för att vara några kilo under 60 kg. När jag är på 57,5 kg då ska jag börja äta mer normalt vilket inte innebär en störra förändring än vad jag äter idag. Men en mer stabil lunch blir det då och kvällsmackor då och då.


RSS 2.0