Söndagkväll och solen strålar utanför

Vi har haft en fin, solig och varm helg. Precis som det ska vara på sommaren.

Igår stack jag själv till ett köpcentrum och skulle leta kläder. Usch var överallt, provade allt men ingenting passar. Åh, jävla degiga mage som förstör allt!!

Hittade dock en jeansjacka som var i nyskick för 75kr inne på Myrorna, vilket fynd! Sedan köpte jag en ny handväska på Åhlens för mitt presentkort som jag fick på min födelsedag.

                                               

På kvällen gick jag och barnen över till min vän R och där gjorde vi god mat tillsammans. Vi pratade och barnen lekte mycket. Sedan skulle några dra till stan och gå ut någonstans. Men jag orkar helt enkelt inte längre. Jag tycker inte ens det är kul att gå ut på det sättet. Men hemmafester brukar vara kul!

Jag fick två vackra blombuketter, handdukar och en annan fin blomma som present eftersom jag fyllde år förra helgen =)

Idag har jag bara slappat, t o m sovit haha. Barnen har dock varit ute och lekt själva i omgångar. Skönt att de kan sysselsätta sig själva och leka med kompisar.


                                                

Ja, nu är det en ny vecka i antågande. Och imorgon börjar unge herr Henry fritids, min stora kille =) Han ska få gå några timmar här och där dessa två veckor då F fortfarande är sjukskriven.
F börjar jobba 14/8 igen och han känner själv att det är mycket bättre med foten och att han troligen klarar av jobbet, skönt!

Ni får han härlig jobbvecka vi som jobbar! Och njut av er semester ni som har semester!

Helgens rullar



"Soul surfer" är en film baserad på verkliga händelser. En duktig surfartjej blir attackerad av en haj och får sin ena arm avbiten och dör nästan på kuppen. Men hon älskar att surfa och fortsätter tävla och träna. Idag är hon en professionell surfare i USA. Den var ok inte så mycket mer.



"The A-team" är serien från 80-talet (?) som nu blivit en film. En tvättäkta actionrulle med skådisar som bl.a. Liam Neeson, Jessica Biel och Bradley Cooper i huvudrollerna. Jag gillade den. Den innehöll spänning, action, kärlek och lite oväntade saker här och där.

Fredag och har jag jobbat idag??

Det känns som inte jag har jobbat alls idag. Men det har jag 07.00 till strax innan 12.00, kanske därför?!
Även igår blev det tidigt, vid 12.00. Det är sommar och slutet av juli och då har vi ingenting att göra i princip. Vi njuter då detta är ytterst få dagar/år som vi har det såhär.

                                                        

Lyssnade på radio idag där de pratade om barnuppfostran och en undersökning som gjortss. Där hade de konstaterat att barnuppfostran är typ lika med noll. Alltså det gör varken till eller från hur barnen kommer vara som vuxna. Utan att det är ifrån generna man får det mesta av sin karaktär som människa.
Men det fanns vissa saker som kunde påverkas genom uppfostran t.ex. politisk åsikt, religion, sexdebut och liknande.

De hade undersökt många adoptivbarn som var mer lika sina biologiska föräldrar i sättet än sina föräldrar.

Intressant tycker jag. Vi kanske kämpar i onödan och barnen blir kanske bra ändå som vuxna trots att de inte alltid uppför sig perfekt nu? Det är kanske bättre att vi satsar allt på att vara en bra förebild istället för att tjata om saker hela tiden??

Det kanske finns hopp trots allt?  =)

Ni får alla ha en trevlig helg. Själv ska vi hem till min kompis R imorgon och äta god mat och ha kul!

Ciao

Filmer



"The mechanic" är en actionrulle som handlar om en man Jason Statham som jobbar som yrkesmördare. Han får sina uppdrag och utför de snyggt. Den är spännande och bra tyckte jag.



"Kites" är en indisk film som utspelar sig i USA. Det är en kärleksfilm lika mycket som en actionrulle. En indisk man som blir kär i sin flickväns brors tjej som han även råkar vara gift med sedan tidigare. Confusing?  =)
Den var jättebra och jättefin och jättespännande. Jag gillar filmer där de blandar och här hittar du Indien, USA och Mexico i en och samma film.

Onsdagen är här, jippie

Inte för att det är någon speciell dag men nu är det bara två dagar till helgen =)

Veckan har varit lugn på jobb, vi slutar 12.30-13.00 varje dag och då tar vi det lugnt. Skönt att kunna ha det så ibland.

Här händer inget speciellt just nu. F är fortfarande sjukskriven så barnen är hemma om de har lust vilket de oftast har hehe.
Nu är det de sista två dagarna för Henry på dagis. På måndag blir han ett fritids och skolbarn. Mina barn börjar bli stora nu.

Jag har sett lite filmer som vanligt



"The veteran" är en brittisk film som handlar om en soldat som kommer hem från Afganistan och vill bara ha lugn och ro. Tyvärr bor han i slummen och folk vill att han ska vara med i deras gäng och hjälpa de på olika sätt. Så tyvärr blir han indragen i saker han helst inte vill göra.
Den kunde varit bättre men den var inte dålig.



"Blue crush 2" är en riktig surfarfilm som innehåller härliga scener, kärlek, bråk och vänskap. Jag tyckte om den och människorna var härliga. Jag har dock inte sett 1:an.

Just nu har vi varmt häruppe med skinande sol. Barnen är ute på gården och leker, F spelar Xbox och jag sitter här =)

Ha en fortsatt härlig vecka

Chris Minha, en svenskafrikansk kille som förtjänar lite uppmärksamhet




Måndag, sista veckan av juli =(

Vad tråkigt att juli snart är slut. Den kalla och tråkiga hösten är snart här =(

Igår så gick vi till Heron City och åt kinamat mumsigt. Spelade lite spel.

Idag var det riktigt lugnt på jobb, slutade strax efter 13.00, perfekt tycker jag. Hela veckan kommer vara lugn och det behövs väl före stormen i augusti då allt brukar komma.

Har sett två filmer



"Africa united" är en afrikansk komedi. Den handlar om några barn som ska försöka ta sig från Rwanda till Sydafrika och WM 2010. Den är även sorglig då och då.




"Atrocious" är en spansk thriller/skräckfilm. Den är väldigt kort, 70 minuter. Den påminner om Paranormal activity, Blair witch procejt och dessa slags filmer. Den var läskig tyckte jag men på ett bra sätt.

Ni får ha det så bra =)

Terrorbrottet

i Norge är helt fruktansvärt. Jag kan inte förstå, vill inte förstå. Vad händer i denna värld?

Jag vet att detta sker dagligen i Irak och Afganistan, dessa bomber. Men nu är det en man som gått runt och skjutit ner ungdomar och tjoat och gjort hejarrop. I vårt grannland.

Mina tankar går ut till alla de drabbades familjer och de ungdomar som med skräck låg helt tysta och gömda för att inte upptäckas. Fruktansvärt!


Om några timmar är pappa F hemma igen

Grattis till mig själv idag. Jag fyller nämligen hela 32 år =)

Jag har spenderat min dag med att storstäda hela lägenheten *puh* Det tog ca 7 timmar totalt...

Sedan gick vi till lokala pizzerian och hade lite födelsedagsfirande! Gott och sedan rullade vi hem hehe

Vi ska hämta pappa F vid tåget klockan 23.20 idag. Ska bli skönt att ha honom hemma igen =)

Nu ska jag surfa vidare.


Torsdagkväll

Och dagarna går långsamt förbi.

Om två dagar kommer pappa F hem, jippie.

På jobbet har det lugnat ner sig rejält och idag slutade vi t o m tidigare än schemat vilket vi så förtjänar efter de tunga dagarna vi haft. Det kommer troligen vara riktigt lugnt resten av juli och det är skönt!

Efter jobbet har barnen lekt med kompisar ute, hemma hos dem eller hemma hos oss. Det är alltid någon kompis här hos oss. Problemet är när de ska gå/Henry ska hem då börjar gråtandet och bråkandet. Jag tycker att det ska avbrytas 19.00 så att de kan vara i säng vid 20.00 men det tycker inte unge herr Henry. "Jag ska bara klara bossen, klara denna banan, vara ute en liten stund till-jag lovar"

Imorgon är det fredag och en tidig arbetsdag för mig. Efter jobb ska vi handla och sådär och senare på kvällen kommer A och barnen över. Så får vi ha fredagsmys ihop =)

Min födelsedag på lördag och det känns väl sådär... Vill inte bli äldre ju bläää. F kommer hem efter 23.00 så det blir inget direkt firande. Jag tänkte spendera min födelsedag med att storstäda lägenheten. Jag skäms hur smutsigt här är, har inte städat sedan mitten av juni typ för vi har helt enkelt haft roligare saker för oss och så har vi varit lata, hey det är sommar!
Men på lördag då ska det röjas!

Vi får väl gå ut och fira mig lite på söndag. Och nästa helg ska jag och min vän R troligen ha lite grillfest för att fira oss båda. R fyller år imorgon.

Har sett två filmer



"Arthur" är en komedi. Men jag tyckte inte den var direkt rolig. Den handlar om en rik snubbe med dålig relation till sin mamma. Hon vill att han ska gifta sig för att fortsätta vara rik. Han är en bortskämd vuxen som uppträder som ett barn. Se den och avgör själv



"Animal kingdom" A high quality powerful psychological crime drama set in the Melbourne underworld. Ett kriminaldrama som berör och upprör.

Ikväll är det en filmfri kväll för jag pallar helt enkelt inte kolla.

Ha en härlig fredag!!

Två dagar utan pappa F

Och det känns ensamt. Om fyra dagar kommer han hem igen =)

Barnen går det bra med och de trivs på dagis/fritids och leker mycket med kompisar.

På jobbet är det fortfarande kämpigt, jobbade över en timme igår men lyckades nästan sluta i tid idag men det var med andan i halsen... Nu hoppas jag på att de omtalade sommarvolymerna snart kommer så vi kan gå hem i tid eller t o m sluta tidigare.

Jag har hunnit med några filmer



"Thats what I am" är en film som utspelar sig på 60-talet i USA. Den handlar om mobbning, vänskap och det tuffa ungdomslivet. Den var bra!




Elle S Appelait Sarah eller Saras nyckel som översättningen betyder är en fransk gripande film som utspelar sig i nutid men som ger ständiga återblickar till andra världskrigets Paris och en liten flicka. Den är bra men hemsk. Dessa filmer berör och får en att inse hur ond människan kan vara.

Nu ska jag surfa vidare, barnen ska läggas och sedan tittar jag på film?! =)

Helgens eskapader

I lördags drog vi till Andys lekland i Sickla. Vi hade en kupong, 2 barn betala för 1 annars hade vi aldrig gått dit.

140kr/barn är rena rånet tycker jag. När barnen kan leka gratis ute på roliga lekplatser istället. Men nu fick vi det billigare och nu har vi varit där. Det var väldigt stort och fint i alla fall.

                                                 

Idag har vi bara tagit det lugnt. F sitter nu på tåget till Göteborg där han ska vara hela veckan, fram till lördag. Hans lag är med i Gothia cup.
Det är redan tomt utan honom men vi ska klara detta =)

Jag har sagt till barnen att vara extra snälla nu när jag är själv med dem. Henry har ju en tendens att försvinna hem till kompisar utan att säga till... Han älskar att vara ute på gården eller så är han hemma hos kompisar. Alicia däremot är en stugsittare, hon kan vara ute en timme men sedan vill hon vara hemma.

Ja, så det var vår helg. Ikväll ska jag försöka lägga barnen till 20.00 men det blir inte helt enkelt. Imorgon ska de upp vid 06.00.

Ha en bra arbetsvecka vi som jobbar och njut av semestern ni som är lediga!

Filmer



"Hall pass" är en tramsig och sexistisk komedi. Owen Wilson i en av huvudrollerna. Den var inte rolig enligt mig och ganska osmaklig då och då. Den handlar om två gifta män som får en veckas frikort från sina äktenskap.




"Tamara Drew" är ett drama. Den tar upp det mesta i livet, kärlek, otrohet, ilska , vänskap. Den är lite rolig då och då, och även ledsam då och då. Den var helt ok



"Wrecked" är en thriller/drama typ. Den handlar om en man som vaknar upp efter en bilolycka och minns inte vem han är. Filmen skildrar hans kamp för överlevnad. Den påminner mycket om "Frozen" och "127 timmar"vilka också är överlevnadsfilmer. Men denna var lite tråkigare.

Fredagkväll, underbara sommarkväll

Fredagen är äntligen här och det tackar jag för!

Första veckan på jobb har varit så jobbig med svårhanterad post, sjukdomar, övertid så det känns verkligen inte som förr. Då var det skönt att jobba somrar med lite post och korta dagar.

                                                  

Nu är det i alla fall helg och då ska det vilas. F åker till Göteborg på söndag med sitt fotbollslag, de ska vara med i Gothia Cup. Så jag blir gräsänka en vecka för han kommer inte tillbaka förrän på lördag.

Så då ska jag både lämna och hämta barnen. Det har jag inte gjort sedan 31/3 så det är väl på tiden. Det som är bra att de ska lämnas på samma ställe, precis nedanför där vi bor, skönt!

Ni får alla ha en underbar fredagkväll!

Halva arbetsveckan förbi

och helgen hägrar. Två dagar till sedan helg wihoo

Vi hade det riktigt tungt på jobbet igår, jobbade över 1,5 timme och var helt slut... Idag däremot var det mycket lugnare och vi kunde sluta i tid.

                                           

Vi har haft besiktning av lägenheten och då klankade de direkt ner på en bit tapet som någon av barnen ritat på med bläckpenna. Det ska vi först betala 2400kr innan de tapetserar/målar alla rum förutom vardagsrum och badrum. Vi är riktigt arga för denna tapet är över 20 år gammal.

Vi har pratat med Hyresgästföreningen som ville att vi skulle ta bilder och återkomma i slutet av augusti. Men nu har vi använt ett knep, suddigummi och det funkar. Bläcken är på väg bort så nu kanske vi slipper betala något.
Det jag stör mig på är deras attityd och att de inte kan vara sjysta. Tapeten är helt katatstrof så dessa bläcksträck är nästan det finaste på hela tapeten.

F pratade med en högre chef på hyresbolaget och när F klagade på deras system så sade han: "Passar det inte kan ni flytta" Hur kan man säga något sådant??

Nu ska vi satsa stort och spara så mycket vi kan, jobba extra om vi kan m.m. för att spara så mycket som möjligt/månad. Vi ska köpa radhus/hus så fort vi kan så vi slipper bo i hyresrätt.

Hela attityden i Sverige har försämrats. "Man ska vara glad att man har jobb" "Glad att man har lägenhet" Helst ska man bara vara tyst och inte klaga för då får man problem... Tråkigt, vad hände med att behandla medmänniskor på ett bra sätt??


                                                         

En bra sak är att F´s sjukförsäkring genom jobbet höjt hans invaliditetsersättning från 1% till 5% och accepterat att artrosen har bildats p g a skadan. Så det känns bra både med pengarna och att ha fått upprättelse.

Ja, nu ska jag surfa vidare och kolla bloggar!

Ha det gott

movies



"Beastly" är film som får oss att förstå att utseendet är inte det viktigaste. Den var ok, småmysig



"Caged" är en fransk thriller som är grymt nervpirrande. Inte alltför hemska scener men klart lite blodig är den ju.

Måndag och tillbaka till vardagen

Ja, så var jag inne i vardagen igen med tidiga morgnar och jobb. Det känns helt ok, trivs ju på jobb så det är inga problem för mig att jobba. Men vi har ett ganska jobbigt utskick, en katalog åt alla hushåll så det blev en del lådor med post, jobbade över 45 minuter...


 Barnen är dock lediga i veckan för pappa F ville ha de hemma. Han kanske ångrar sig nu då de bråkat hela dagen =)


                                                   


Ställde mig på vågen imorse och fy fan säger jag bara. Jag väger lika mycket som jag gjorde efter jag hade fått Henry =(

Så nu är jag igång med nyttigare vanor och träning. Jag tränade idag och brände ca 300 kalorier med "biggest looser" skivan och min guru Jilian Michaels.

Jag har bestämt mig för att äta normal middag men dra ner på frukost och lunch. Alltså lättare frukost och lunch. Jag är så trött på hur jag ser ut, inget passar, allt spänner.

Har redan träningsvärk och är helt ur form men nu ska det tränas.

Ha en trevlig vecka alla semesterfirare och kämpa på alla ni som jobbar


ännu en film



"The lincoln lawyer" handlar om en försvarsadvokat och hans nya fall. Spännande film móch den får en svag 4:a.

Lördagshetta

Barnen driver oss till vansinne!

De bråkar konstant och ofta blir det "slagsmål" typ... Tråkigt för oss, önskar att de kunde umgås med varandra utan detta ständiga bråkande.

Idag åkte vi till stan och Kungsträdgården där de har "STHLM street festival" hela helgen.
Barnen bråkade innan vi ens hann sätta oss i bilen, i stan, när vi skulle hem och när vi väl var hemma.

Aldrig nöjda, ständigt sura miner och ständigt "jag vill ha" och "nej det var inte den/det m.m. jag ville ha" *puh*

http://www.stockholmstreetfestival.se/

Klicka in på länken och läs mer om festivalen.

Det är en massa gatu artister från flera delar av världen som uppträder. Vi såg en bolltrixare från Argentina, en clown med trix från Portugal, en "bucket" trummis från Brooklyn NY och en tråkig trollkarl från Göteborg. Han var så tråkig att vi åkte hem mitt i...
Egentligen skulle Talang vinnaren Charlie Caper uppträda men han hade brutit armen =(

En härlig sommardag och suveräna artister, vad mer kan man önska sig?

Ha en fortsatt härlig helg!

Sommarhetta

Och det gillar vi =)

Igår gjorde vi inte så mycket mer än att storhandla. Sedan slappade vi väl mest resten av dagen, var ute på lekplatsen en stund.

På kvällen såg jag så äntligen



Baksmällan 2
Galen, rolig och helt enkelt underbar! Zach Galifinakis är så underbar haha och den lille apan är så söt!
Det var en TS men bilden och ljudet var helt ok!


Stoppa tiden!!!

Det kan inte ha gått snart fyra veckor sedan jag gick på ledigheten, hur kan det ha gjort det?

Ok, vi har gjort många roliga saker, varit i Tyskland, Skåne och hunnit ha långa sovmorgnar men ändå kommer ångesten över att det snart är jobbedags. Men men det brukar lägga sig så fort man är på jobb och inser att så är livet. Min lön betalar räkningarna och jobbar gör jag för att vi ska ha råd att leva livet =)

Igår hade jag och gubben en underbar kväll. Vi åt kinamat på Tom Yum Buffe på Heron City, mycket gott. Sedan var vi och såg Transformers 3 i 3D.



Inte min slags film men det var coola 3D effekter. Men jag började fundera på annat, gäspa m.m. haha.

Idag har vi slappat, åka och handlat ny hemmatelefon på Mediamarkt och utnyttjat våra gratis värdemenyer på McDonalds.
Vi fick ersättning för att de hade gjort helt fel på vår beställning genom Drive thru sist vi åt där men som vi först upptäckte hemma. Vi fick två gratis plus värdemenyer inklusive två glas, bra bra.

Henry har klippt sig idag, finally.









Ha en fortsatt trevlig vecka!!

Så gullig och rolig


9 års bröllopsdag



Idag firar jag och gubben 9-års bröllopsdag. Helt fantastiskt! och många fler år ska det förhoppningsvis bli =)

Ikväll går vi ut och äter först och sedan ska vi se Transformers 3 på 3D på bio.

Ha en trevlig dag allihopa

Back in Norsborg

Tjaba hallå!

Sorry för dålig bloggning men jag har helt enkelt inte velat sitta vid datorn under min vecka i Skåneland.

Vi har träffat släkt, bodde hos mamma och i två omgångar bodde vi hos min syster Ingela med familj i Skurup. http://ingells.blogg.se
Barnen grät när vi lämnade min syster i fredags så vi bestämde oss för att åka dit och spendera söndagkväll-resan hem imorse hos dem.

Vi har hunnit med ett 20-årskalas då min systerson Edvin fyllde år. Vi har grillat tre ggr, badat i pool, hoppat studsmatta, ätit en massa god mat, druckit goda groggar, varit på kakbuffé.

Efter nästan två veckors resande är det nu skönt att vara hemma. Att detta är sista semesterveckan innan återgång till jobbet ska vi inte tänka på =)

Här kommer lite bilder



Joel, Max´ son



Alicia badar i pool hos Engbloms



Henry hoppar studsmatta hos Engbloms



Henry badar i pool hos morbror Max



Kusin Kalle



Kusin Simon



Vattenkrig pågår

RSS 2.0