Det går framåt

 
 
Nu är vetenskaplig metod över wihooo
Jag har bara varit i skolan i tisdags denna vecka då vi hade vårt obligatoriska seminarium då vår grupp skulle redovisa vår artikelgranskning och det gick jättebra!
 
I måndags var jag hemma och förberedde inför vår redovisning på tisdagen, fixade till mina "powerpointslides" och läste igenom alla 4 artiklar som skulle redovisas under tisdagen.
Onsdag och torsdag har jag gjort min individuella studieuppgift vilket var att vi själva skulle granska en artikel och det gick bra. Mitt problem är som vanligt att jag skriver alldeles för mycket så att jag sedan får dra ner på text och ändra om men jag fick till det till slut.
Idag, fredag, "skolkade" jag typ, inget obligatoriskt men det var en disputation som vi var inbjudna till i skolan men jag kände inte alls för att gå. Disputationer kan jag gå på en annan dag om jag vill, KI håller liksom i flera disputationer varje år. Dessutom så är Samuel sjuk, förkyld, så han har varit hemma torsdag och fredag. Så idag passade jag på att sitta och göra listor, jag och mina listor hahaha. Julbak, Henrys kalas, julen, plugget, jobb/ledighet nästa sommar och andra mål som jag har 2018. Älskar att planera och det släpper lite av pressen och stressen när jag har en plan. Sedan har jag slötittat på olika tvprogram =)
 
 
Jag har varit i kontakt med mina praktikplatser nu i veckan och om en dryg vecka så ska jag ut i verkligheten igen och det ska bli såååå kul!!
 
Nästa vecka kör vi igång Moment 1 och 2 vilka kommer vara integrerade med varandra och kommer att pågå till 12/1-2018 då termin 1 är över, what??!!. Det kommer bli väldigt kul med både praktik och många spännande föreläsningar och seminarier. Gynekologisk och sexuell hälsa samt introduktion till förlossningsvård heter momenten.
 
I veckan hämtade vi Samuels nya glasögon och de sitter som en smäck!
 
 
I helgen blir det simträning för Henry, Henry ska plugga inför prov på måndag, jag ska förbereda mig inför måndag med att skriva ut alla studieuppgifter, schemat och så, vi ska baka lite inför Henrys kalas och så ska Anna, Wallace och Gabriel komma och hälsa på =)
Och så ska jag kolla på film såklart, min lilla tillflyktsort i mitt annars så hektiska liv!
 
Önskar er alla en trevlig helg!
 
 
 
 

Totem

En annan bra film som jag såg i helgen. Spökfilm typ, bra twistar och så

Like.Share.Follow.

 

Se denna film, det är mer som en thriller och handlar om en känd fiktiv youtuber som råkar ut för en stalker. Tyckte den var riktigt bra!


Helgen


Vad har vi hittat på?

Jag letade upp barnens förlossningsjournaler och nu kunde jag läsa och förstå allting på ett helt annat sätt. Alicia hade ju låg apgar och de sprang iväg med henne direkt och försökte få liv i henne. Hon hade tydligen bradykardi (lågt blodtryck) och det var därför hon lades in på Neo och sedan hade hon även öroninfektion. Inget jag minns hmmm
Jobbigt att läsa journalen då det hela var väldigt traumatiskt. Det stod bland annat "mamman mycket ledsen, gråter ofta, vill vara med sitt barn" 

Med Samuel fick jag aldrig den skriftliga journalen vilket är irriterande nu i efterhand då jag vill läsa vad barnmorskorna skrev. Han lät ju konstigt när han föddes, han är ju prematur och aspirerade (andats in) fostervatten med mekonium i (bajsat i fostervattnet). Detta märkte inte personalen men jag reagerade dagen efter då han var väldigt medtagen, slö, ville inte amma och kändes inte "normal". Läkare tillkallades och han hade en andningsfrekvens på över 100 andetag per minut (50-60 är normalt på nyfödda) och så lades han in på Neo och där röntgades han. Då såg de att han aspirerat fostervatten. Så låg han inne på Neo för infektionsrisken. Den barnmorska som förlöste Samuel konstaterade efteråt "han låter konstigt" men ingenting kontrollerades/ingen extra kontroll eller övervakning. Nu i efterhand så inser jag att de gjorde fel. Låter ett nyfött barn konstigt då kollar man varför, man låter det inte bara vara...

(null)

Idag var jag och Henry och simtränade då han har ett simtest i skolan i december och då ska de klara 150 meter bröst och 50 meter rygg. Han klarade det idag men vi ska gå en gång i veckan och träna. 

Vi hade finbesök idag då min syster Monika och hennes Rolf kom och hälsade på samt barnens kusin Edvin och hans sambo Snigel. Kul att träffas och som vanligt alltid en massa skratt 😂😂😂

Pappa F firades inte direkt men han fick två t-shirts och ett par mjukisbyxor. 
(null)
(null)

Ha en bra vecka you guys

Hey

(null)

Då var man 1/6 barnmorska då 😄

Halva terminen är förbi och i måndags började terminens andra kurs och första momentet i denna kurs heter Vetenskaplig metod och sträcker sig över 2 veckor. 
Vi har haft föreläsningar i Kvalitativa och Kvantitativa forskningsmetoder samt Forskningsetik. Idag fick vi en föreläsning på biblioteket om Litteratursökning och EndNote (dataprogram för att lättare hantera referenser). Inte världens roligaste ämnen och det mesta har varit en repetition. 
Detta är en förberedelse inför D-uppsatsen (magisteruppsatsen) som vi ska skriva nästa höst (huuuugggaaa) 

Träffade min grupp också då vi ska granska 2 artiklar tillsammans och en av dem ska vi presentera för halvklass på ett seminarie på tisdag. Så vi gjorde en Powerpoint och så, alla är lika taggade hahaha

(null)
Jaha, då var Paradise Hotel slut och tyckte faktiskt Smail o Emma borde vunnit. Bara satt och hoppades någon skulle droppa kulan...

I helgen ska vi nog träffa Anna och barnen, Alicia ska på kalas, min syster Monika med sambo kommer och hälsar på tillsammans med min systerson Edvin med sambo

Trevlig helg


Castello ost

(null)
Fick chansen att buzza Castellos nyhet vilket är som poppad ost. Osten heter Havarti och det smakar väldigt mycket ost 😊. 5 påsar på 20g fick jag hemskickade. En väldigt fyllig och god smak. Man kan äta den som snacks eller på sallad och så. 


English course over and out

(null)

(null)

(null)

Alltid lika skönt när en kurs är över! Den globala kursen på engelska är officiellt över 🎉
Vi har inte haft några lektioner eller så i veckan så vi har satsat helhjärtat på vårt grupparbete. Satt i skolan tisdag-torsdag för att få ihop det. Måndag var vi hemma. Idag träffades vi i skolan i två timmar för en sista check och sedan lämnade vi in både arbetet med tillhörande tasklist. 
Vi hade dessutom en individuell uppgift att göra och även den är gjord och inskickad. 

Idag var jag på Synoptik för en koll av mina nya linser, optikern höjde styrkan på vänster öga. Har nu -4,5 på vänster och -3,75 på höger öga. De nya tunnare linserna sitter jättebra, får t o m sova med de enligt optikern. 

I tisdags firade vi Halloween härhemma, Henrys kompis Wallace sov över två nätter i veckan. Barnen gick trick and treat och vi fick endast besök av ett par trick or treatande barn... boring... en dag ska jag vara i USA på Halloween 👻🤡🎃💀☠️

 I söndagskväll sköts en 23-åring ihjäl här i Norsborg, precis över gatan men han bodde faktiskt här på vår gård... 😓 tragiskt, har varit en del dödsskjutningar i år 😓😓

I helgen ska vi eventuellt in i stan för att det är en stor Halloweenparad i stan men vi får se om det blir av.

(null)Trevlig helg på er!!! 

RSS 2.0