The forest

The forest, uuuhhh äcklig och skrämmande film rakt igenom. Amerikansk/japansk

Krampus

Krampus, jultomtens onda tvilling?! Läskig, ibland lite skräckkomedi över det hela men helt ok, sevärd i alla fall.

Ratter

Ratter, en spännande thriller/skräck. Tänk vad man kan göra på internet "Storebror ser dig"

Skottdagen

Helgen har varit händelserik men samtidigt har jag haft tid för vila.
 
I lördags bakade vi inför Samuels 4-årskalas.
 
 Chokladbollar, snickerskakor och kanelbullar. Nästa helg ska vi baka lite till.
 
Sedan var vi på Denise´ 9-årskalas och det var roligt och det bjöds på underbart god smörgåstårta och kalaset avslutades med en piñata.
 
 
Wallace kom och sov över hos oss lördag-söndag medan Alicia stannade över natten hos Denise. Ett barnbyte hela enkelt =D
Vi såg på Melodifestivalen och man kan ju inte annat än ryckas med och bli glad när man hör och ser Panetoz. Vilka glädjespridare! Och vilken fin mellanakt där de sjöng både Sveriges nationalsång, sedan visor på både hebreiska och arabiska. Det var verkligen vackert och visar just på hur fantastiskt Sverige är! Här ska och bör alla vara välkomna och känna sig hemma oavsett härkomst. Jag vet att mellanakten fått en massa oförtjänt hat men de som inte gillade det har verkligen inte förstått budskapet. Och allt detta hat som Gina får, en tjej som jag följt i många många år ända sedan hon bloggade och spelade sina fantastiska karaktärer, hon förtjänar verkligen inte det hat som florerar på nätet. =(
 
I söndags pluggade jag men det är så svårt när barnen är hemma. Men denna kurs är sjukt intensiv med alla denna praktik och så alla mina intervjuer m.m. Jag hinner inte i veckan. Längtar till examen! Tänk att få vara ledig när man är ledig, underbart!
 
Andra veckan på vårdcentralen är igång och nu är jag på mottagningen. Men vilket kaos det är, jag får springa mellan olika handledare och ingen verkar riktigt ta sig an mig... Nej, jag trivs inte faktiskt. De har stora omorganisationer på gång och många har sagt upp sig. Missnöjd personal och det speglar av sig i hela verksamheten. Jag fick hjälpa till med EKG, spirometri och lite annat men det är svårt att vara helt självständig då vårdcentral är något helt nytt för mig.
 
I veckan jobbar jag måndag-torsdag, på onsdag har jag intervju på Kvinnokliniken (yay) och på fredag på kardiologen, en avdelning som mest har hjärtsviktspatienter. På torsdag har jag mittbedömning med handledare och lärare på praktiken.
På fredag är det dags för 4-årskontroll för Samuel, vi får se hur det går... Han är ju lite som han är och lyssna och sitta still är inte hans grej...
Alicia och Henry har sportlov vilket är väldigt skönt för dem =). Tyvärr har inte jag det, är ledig på fredag men som sagt är upptagen med annat. Så de får underhålla sig själva, leka med kompisar och så.
 
Imorgon är det mars, åh äntligen börjar jag se ljuset i tunneln, vill ha vår!
 

Vecka 1 av 3 är över

på vårdcentralen. Det har varit en väldigt lugn vecka på praktiken. Jag har varit i hemsjukvården och haft väldigt få patienter.
 
Jag har hunnit med tre intervjuer, den i onsdags på geriatriken och idag gick jag på två stycken.
 
Arbetsintervju nummer 4: Först ut var B82, öron-näsa-hals men de erbjöd bara ett vikariat över sommaren och kunde högst ge 25000kr. Nej, inte min grej, erbjuder de mig jobb tackar jag nej.
 
Emellan intervjuerna kom min käre make och hämtade upp mig för lunch. Ingen kinamat för ovanlighetens skull utan det blev Olearys.
 
 
Arbetsintervju nummer 5: R71, geriatriken, en allmän geriatrisk avdelning med multisjuka äldre, fysisk sjukdom, demens och psykiska tillstånd. Hon frågade mig om mitt löneanspråk och jag sade 26000kr och det var absolut inget problem för henne. (Varför sade jag inte mer??) Hon tyckte min arbetslivserfarenhet var väldigt betydelsefull för jobbet som sjuksköterska. Tänk så olika cheferna värderar tidigare arbetserfarenhet och hur olika de tycker om lönen vi förtjänar...
Det kändes helt ok!
 
Jag fick lite råd av en vän som är sjuksköterska och hon sade att jag ska satsa på att få så hög ingångslön som möjligt. Trivs man inte kan man alltid söka sig vidare till en annan avdelning och då har man redan sin "högre lön" med sig och har chans till ännu högre. Får man en låg ingångslön är det så mycket svårare att komma ikapp. Det låter väldigt klokt och som ett smart drag. Jag ska dock till kvinnokliniken på onsdag och jag hoppas så att de kan erbjuda i alla fall 25500kr för då kan jag överväga dem men ger de mindre så blir det geriatriken som jag börjar på och det blir främst p g a ekonomiska skäl men även för att äldre människor är något som jag kan tänka mig arbeta med.
 
Just det tackade ja till en intervju med kardiologen ändå, kände att jag inte har något att förlora på det så nästa fredag ska jag dit. Så totalt 7 intervjuer blir det denna omgång och förhoppningsvis är det någon som nappar och vill ge mig jobb =D Annars fortsätter jakten! Mycket bra träning att gå på flera intervjuer och så ser man hur olika chefer kan vara.
 
I helgen ska vi på kalas, D har fyllt 9år så hon ska firas med buller och bång =D
Annars ska jag plugga lite, hinner inte med på vardagarna då jag har praktik och så alla intervjuer. Träning vill jag hinna med och självklart någon läskig film =)
 
Trevlig helg po er!

Intervju 2

Idag var jag på intervju på geriatriken, R73 på Huddinge sjukhus. Det är en avdelning där man utreder demens.

Det kändes jättebra! Mysig avdelning o chefen erbjöd 25500kr. Jag berättade att jag ska på fler intervjuer o då sade hon att hon kan höja lönen om de andra erbjuder mer 👍. Och att jag ska höra av mig efter mina intervjuer om jag ffa är intresserad då. Bara 4 personer hade sökt tjänsten!! 

Jag har inte fått tag på kardiologen än men försöker igen imorgon. Troligen berättar jag om alla intervjuer o hör vad hon säger.



Samuel somnade sittandes i kundvagnen 😂😂
Praktiken på vårdcentralen är tråkig faktiskt... Är på hemsjukvård denna vecka. Troligen blir det roligare på mottagningen.



Hmmm

Nästa onsdag ska jag till kvinnokliniken på intervju weeee det känns så rätt! Vill hellre jobba där än på Neo känner jag nu. Men redan på telefon så "varnade hon" för vissa arbetsuppgifter som sena aborter i v22 där kvinnan föder ut barnen... Det kommer säkert bli tuffa situationer men det är precis där jag ska vara känner jag i kropp o knopp

Nu idag ringde kardiologen, en hjärtavdelning som jag sökte till för ett par veckor sedan. Ska ringa upp imorgon men funderar på att tacka nej till intervju. 5 intervjuer på 2 veckor är redan inbokade och det blir svårt att hålla alla på alster om de nu erbjuder jobb måste jag fundera...
Är det dumt att tacka nej till intervju?! Kardiologen är längst ner på listan av de jobb jag sökt...

Åh, konstigt dilemma i Sverige att man blir kallad till för många intervjuer hahaha



Brist eller?

Gynavdelningen på kvinnokliniken ringde o jag ska snart ringa upp. Hon ville att jag skulle komma på intervju.

Nu tar jag nog paus från jobbannonserna och ser vad mina totalt 6 intervjuer kan ge mig. 😄

Helt sjukt vilken anstormning. Så vi får se vad som händer!

Ny vecka, ny praktikplats

Idag var det så dags för starten på praktikplats nummer 4 av terminens 5 praktikplatser. I tre veckor framåt kommer jag vara på Södermalms Vårdcentral och denna vecka hänger jag med hemsjukvården på deras uppdrag. Det blir en lite repetition av praktiken på ASIH förra året men inom hemsjukvården har de inte lika sjuka patienter. Det är mycket insulin, dosetter, läkemedelshantering och såromläggning och sådant.
 
I helgen var det fullt upp med olika saker som skulle göras och sedan hade jag och Alicia en egen dag ute i lördags. Hon ville åka till stan så det gjorde vi och shoppade lite kläder åt henne. Det var mysigt men kallt och snöigt...
Melodifestivalen såg vi förstår och Oscar Zias låt var mäktig, en sådan där låt som kommer stå sig i finalen och mycket möjligtvis vinna alltihopa?!
 
I veckan har jag tre arbetsintervjuer, en på onsdagkväll och två på fredag. Två stycken på geriatriska avdelningar (demensutredning och äldre multisjuka människor) samt en öron-näsa-halsmottagning. Spännande men nervöst. Igår skickade jag in en ansökan till Kvinnokliniken, gynsektionen där de söker både sjuksköterskor och barnmorskor. Ett jobb som verkligen lockar mig och blir en bra start på min karriär inom kvinnosjukvård.
 
Idag var Henry hos tandläkaren och för första gången nånsin hade han inga hål eller saker som behövde fixas. Det enda var att han ska borsta noggrannare så hon visade honom tekniken som vi redan visat honom i åratal. Men tandborstningen ska gå undan som allting annat här i livet...
 
Jag såg tre filmer i helgen men blev så besviken på alla tre, riktiga B-filmer... Vill se bra skräck/thriller och inte något halvmesigt, halvblodigt med dåliga skådisar...
 
Ha en bra vecka nu allihopa!! Håll ut, våren är i antågande

Praktik 3 av 5 är över

Det har varit full rulle i veckan känner jag, inte mycket tid för vila. Min vecka på barnmorskemottagning har varit fantastisk och jag har verkligen njutit varje sekund. Nu vet jag hur vi kvinnor ser ut inuti hahaha och hur livmodern och dess tapp ser ut, hur man tar cellprov med mera. Jag har fått mäta magar, tagit prover, känt på bebisar i magen och varit omringad av en massa barnmorskor. Jättetrevlig arbetsplats och så skön atmosfär, inte alls den där hierarkiska ordningen som det är på sjukhusavdelningar med läkaren i toppen och vi andra under. Alla sade att det är världens bästa jobb och att jag ska satsa på det. Och som det känns idag så kommer jag göra det!
 
 
 
Först måste jag jobba minst ett år som sjuksköterska innan jag kan söka in på barnmorskeprogrammet. Så tidigast hösten 2017 kan jag söka in, hoppas bli klar innan jag är 40 men vi får se.
 
Intervjun på Neonatalen igår gick väl hyfsat. Men när hon säger att "Vi på Karolinska har bestämt att vi ger 24-24500kr i ingångslön till nyexaminerade SSK utan erfarenhet" så blev jag riktigt besviken och nästan lite förnärmad och ju mer jag tänker på det desto mer förbannad blir jag. För under samma intervju säger chefen att det är er marknad nu då det är en sådan brist....
Jag kontrade med att jag tyckte det var för lågt och att jag kan tänka mig 26000kr vilket ändå är lågt känner jag. De har tre månaders inskolning, över sommaren pga sommarbemanning, jobbar jag isåfall som USKA med SSK lön och så fortsätter inskolningen till hösten. De kan erbjuda betald VUB så att man blir barnsjuksköterska, vilket är toppen men nu vill jag ju helst bli barnmorska. Jag vet inte riktigt hur jag känner...
Nästa vecka har jag tre andra intervjuer och idag såg jag ett väldigt intressant arbete som jag tänker söka, kvinnlig gynavdelning. Det är jag väldigt intresserad av. Jag försöker ha lite is i magen och ser vad som känns bäst och vem som erbjuder högst lön.
 
I helgen ska jag ut ensam med Alicia på lite shopping och ev. bio och mat. Lite mysigt att bara vara själva utan lillebrorsorna. <3
 
 

The green inferno

 
Skräck/thriller, kannibaler, blodigt och bestialiskt. Jag tyckte det var en grymt bra film! Den får en 4:a av 5.

Black mountain side

Konstig film, lite blodigt här och där men på det stora hela så var den ganska kass =)


Måndag och ny vecka

Ibland önskar jag att jag kunde skriva precis vad jag ville här i bloggen men jag vet ju inte vem som läser... Sedan så är jag inte en sådan person som öppnar upp mig och blottar mitt innersta för vem som helst. Jag kan bara säga att helgen har varit väldigt jobbig emotionellt... 
 
Jag har fått många dåliga besked förra veckan och ja livet är inte en dans på rosor får man väl säga.
 
Men men ny vecka, nya tag och positiva tankar!
 
116 dagar till examen/ca 4 månader och det börjar bli nervöst över att komma ut i verkligheten. Jag pratade med R73 geriatriken, demensavdelning idag och blev inbokad på intervju nästa vecka. Så 4 inbokade intervjuer nu i februari, galet!!
Hon frågade om jag skulle på fler intervjuer eeehh ja 3 andra =) då sade hon att det verkligen är vår marknad hehehe.
 
 
 
Idag började jag min praktik nummer 3 av 5, på barnmorskemottagningen i Liljeholmen. Äntligen! Idag har vi fått klämma på magar, tagit prover och så. Men jag börjar på allvar fundera på om det inte är barnsjuksköterska jag ska bli ändå?! Som barnmorska är det mamman som mest är i fokus och visst det är otroligt roligt men som barnsjuksköterska är barnet mest i fokus. Jag är väldigt kluven måste jag erkänna men jag får se tiden an helt enkelt.
 
På torsdag är det dags för första intervjun på Neonatalen K78, iiiihhh. Ge mig tips och råd! Vad kan man säga som styrka? svaghet?
 
Nu ska vi strax åka till Alicias dans. jippie :/
 
Ha en bra vecka po er!
 
ps. jag vägde exakt samma igen i lördags, tre veckor i rad på samma vikt, skumt men bra =D

Fredagkväll

Praktik 2 av 5 är nu över. Min vecka på Vårby BVC har varit oförskämt bra. Underbar personal och jag blev så väl omhändertagen. Jag fick ju tyvärr inte göra så jättemycket, jag observerade mest men jag fick mäta och väga en hel del barn, allt ifrån 5 dagar gamla bebisar till 5-åringar. Superkul och nu är jag ännu mer taggad inför intervjun på NEO.
Kanske är det barnsjuksköterska jag ska bli? Åh, vad svårt... Det finns så mycket jag vill arbeta med!
 
I helgen blir det en massa pyssel och fix med grejer som hänger efter, måste skriva på hemtentan eftersom jag inte varit ledig alls i veckan måste jag sitta i helgen, ska träna två pass i alla fall, beställa kläder till Samuel som fortfarande är en kortis men han behöver lite nytt och vi ska rensa ut Alicias garderob som är full av kläder. Vi måste ju rensa ut för att kunna shoppa mer. =D Och några skräckisar ska hinnas med och Melodifestivalen delfinal 2.
 
Jag kommer inte skriva om veckans vägning längre, inte förrän jag hittat rätt på banan igen och nått ett delmål. Visst jag tränar och visst vissa dagar är bättre än andra men det känns som jag inte har kontroll över det hela =( Så nästa gång jag uppdaterar om min vikt ska jag ha gått ner 5kg i alla fall och nått en bit på vägen.
 
Just det, R73, en demensavdelning har ringt mig idag, troligen angående en intervju. Jag får ringa upp de på måndag. Ska bli kul att gå på en massa intervjuer 
 
Alicia har fått plats på den skola hon helst ville, Kunskapsskolan i Tumba vilket är en privat skola. Hon kommer ta buss dit. 9:orna som gick ut i våras hade 100% behörighet till gymnasiet vilket är toppen ju! Det brukar ligga på 60-70% här i Norsborg...
 
Ni får ha en bra helg!

Var det någon som sade sjuksköterskebrist?

Idag ringde B82 Öron-näsa-hals så det blir en intervju med de också. Det positiva med de är att det är en veckomottagning måndag-fredag. De jobbar varken helg eller röda dagar.

Sedan har jag fått mail av R71 geriatriken så vi ska bestämma en tid för intervju. Att jobba med äldre lockar mig också.

Nu börjar det bli nervöst och på riktigt! Jag får gå på intervjuerna och se om de erbjuder mig jobb och då får jag bestämma mig.

Neo lockar mycket men det är en ren lyx att få jobba dagtid månd-fred som SSK. Hmmm



Söndagkväll redan...

Helgen gick alldeles för fort som vanligt...
 
Jo, bilen underkändes vid besiktningen, ingen överraskning. Vindrutetorkare dåliga, bromslampa trasig, handbroms höger ur funktion och sedan någon ventil på avgasröret som måste bytas. Så det är väl bara att fixa det och sedan fixa repan över huven sedan säljer vi den. Vi räknade ut att vi kommer ha 4000kr mindre i utgifter/månad om vi blir av med den!! Visst den kommer saknas men det är dags att ta farväl...
Just nu står den bara på parkeringen och vi använder inte den alls.
 
Melodifestivalen startade igår yay, bra låtar som gick vidare men jag gillade även Mattias och Albins låt vilket definitivt kommer bli en radioplåga =) Troligen lär väl även Samir och Viktors låt bli det...
 
Jag sökte fem nya jobb i helgen, demensavdelning, geriatrikavdelning, hjärtavdelning, neurologen och en öron-näsa-hals avdelning. Det är bäst att söka många jobb, kanske har chans att gå på flera intervjuer och inte hoppas på första bästa.
 
Idag har vi varit hemma hos Anna, D och den nya kärleken, mysigt att få hälsa på. Nu är vi hemma igen och laddar batterierna för en ny vecka med nya upptåg.
 
Denna vecka ska jag vara på praktik på BVC i Vårby Gård som sagt och det ska bli roligt! Alicias dans startar imorgon igen så det lär väl bli diskussion vem som ska köra henne dit :-o
 
Jag har tränat två pass i helgen, jag kommer i fortsättningen träna på mina lediga dagar och de dagar jag slutar tidigt/jobbar kvällspass. För jag gillar att träna på förmiddagar då jag har mest energi och motivation. 3 pass i veckan ska jag fortsätta med. Maten ska jag skärpa till nu (läs: bara äta gott på lördagar!)
 
Ni får ha en bra vecka!!

Blood punch

 

En SciFi skräckis, den är twistad och underlig. Ingen film man skriker högt av utan mer tänker wtf?!


Sensoria

 

Svensk skräckis, många klichéscener men på det stora hela har den en kuslig känsla rakt igenom och den är helt klart sevärd.


Veckans vägning

Vågen visade exakt samma som förra veckan. Så ingen nedgång men det hade jag inte förväntat mig men jag är glad för att det inte blev någon uppgång 😄

Praktik 1 av 5 är över

Idag var sista dagen på praktiken på ortopeden på Huddinge sjukhus. Det har varit den bästa platsen hittills då vi fått vara så självständiga och haft suveräna handledare. Det var också roligt att vi bara var studenter och vi fick en bra inblick i vad alla gör, arbetsterapeut, fysioterapeut och läkare. Jag uppfyllde målen och blev därmed godkänd =D. Handledaren sade att han kände sig trygg och säker med mig från första dagen och att allt kommer gå bra i framtiden!
 
Vad händer hos Johnsons i helgen då??
 
Lördag: besiktning av Chryslern, Alicia ska söka in till vilka kommunala skolor som hon kan tänka sig gå på om hon inte kommer in på de privata skolorna som hon redan står i kö för.
Söndag: Hem till Anna och Denise och hälsa på, skriva lite på hemexaminationen och söka fler jobb. Lika bra att söka flera jobb så man inte lägger alla ägg i samma korg =D
 
Nästa vecka börjar praktik 2 av 5 och jag ska vara en vecka på Vårby BVC. Jag ser framemot att se hur barnsjuksköterskor arbetar och att få vara på andra sidan. Jag har ju gått många år till BVC med barnen. På måndag är vi halva dagen på introduktion i skolan och sedan ska jag vara på BVC vid 13:00. Det ligger 10 minuter med t-bana hemifrån oss så det är ett lagom avstånd =)
 
Tränade i måndags men sedan har det varit dåligt med det, ska köra något pass i helgen i alla fall. Jag äter bra och varierat, frukt och grönsaker men tyvärr har det även denna veckan slunkit ner sådant som bara skulle ner på lördagar... Besviken på mig själv... Hoppas att jag inte kommer börja gå upp nu igen utan hinner stoppa och kontrollera det innan det eskalerar. Jag tror eller intalar mig själv att det kommer bli lättare med träningsrutiner och att undvika sötsaker när jag börjar arbeta på riktigt och får normala rutiner. Som student så är det alltid nya saker varje vecka, nya tider, nya ställen, nya människor och då börjar hjärnan automatiskt jiddra på mig... Jaja, inga usäkter men försöker analysera vart det går fel,,,
 
Ha en trevlig helg nu!!

Neo K78

En skön känsla i kroppen när Neo K78 vill att jag kommer på intervju 😍😄

En av de avdelningar jag helst vill jobba på! Och en bra start inför mitt slutgiltiga mål barnmorska. 

Weeeeeeee

Pay the ghost

Såg en helt ok film i helgen med Nicholas Cage. Påminner om både Mama och Insidious. Det blev en del skrik =D


Hallå ja

 
Jag och F hade en mysig dejt i lördags. Först åt vi kinamat vilket vi båda älskar och sedan gick vi på bio och såg ovanstående film. The revenant med Leonardo Di Caprio. Jag tyckte filmen överlag var bra, jag somnade inte vilket jag ofta gör på bio hahaha och det hände något hela tiden men... lite snudd på överdriven och jag kan ju inte avslöja så mycket mer än så =D
Den får ändå 4 av 5 av mig.
 
Min praktikplats på BVC Fittja blev tyvärr inställd då de anställda skulle på utbildning 2 av dagarna... Ska ju bara vara där vecka så svårt att ta igen senare. Så jag har fått en ny plats på Vårby BVC och det är också ganska nära oss med t-banan så det är helt ok.
 
Andra veckan på ortopeden Huddinge sjukhus pågår men idag hade vi bara ett interprofessionellt seminarium i ett par timmar på förmiddagen är vi skulle prata kring ett patientfall och vad vi sjuksköterskor gör. Resten av veckan jobbar jag kväll, dag, kväll och halva fredagdag. Sedan är praktikplats 1 över, redan...

RSS 2.0