Fredagkväll och humöret är på topp!!


Det är ju fredag och vi är ledig i två hela dagar, ska försöka njuta av varje minut.

Ikväll blir det fredagsmys och Idol.

Imorgon 18.00 åker vi på en dygnskryssning med Viking Line hela familjen och det ska bli skönt att komma iväg och bara slappna av allihopa.
Först imorgon blir det sanering av lägenheten, här är äckligt dammigt och smutsigt och det ska bli extra rent imorgon.

Nu börjar Idol, gotta go

Ha en trevlig helg


Vad ska jag säga??

Vi fick en kollektiv utskällning imorse och det kändes ju inte så roligt. När man ger 100% av sig själv och i snart 10 år på samma jobb så är det inte kul att höra att man inte gör sitt bästa och har en dålig inställning. Åh, känner mig förbannad och allt möjligt på en och samma gång.

Alicia ska inte vara vampyr utan djävulsflicka. Vi köpte ett diadem med röda horn och en lång eldgaffel. Sedan ska hon ha svarta tights och en vinröd finklänning. Hon kommer vara så fin =)

Föräldrasamtalet med Alicias fröken gick bra och jag berättade om incidenterna i veckan. Hon sade att det fanns personal på plats i tisdags och F borde ha letat mer och sagt hejdå. De ringde bara för att säkerställa att Alicia bara hade glömt att säga hejdå och var hemma.
Men igårmorse var hon lite konfunderad över. Mail ska ju inte kollas på arbetstid. Hon ska ta upp det med personalen att de måste ta emot barnen ordentligt i frtitidsrummet när barnen kommer på morgonen. Det tycker jag är en självklar sak att barnen ska känna sig välkomna!

Fredag imorgon och det känns skönt! Det blir fredagsmys såklart och Idol!

Godnatt på er

En jobbig dag på många sätt och vis

Orkar inte gå in på detaljer men det har mycket med jobbet att göra, arbetskompisar och chefer...

Dessutom när jag lämnade Alicia på fritids imorse, tror ni att där var någon som välkomnade henne? Jag gick in och såg endast två små flickor i rummet. Jag frågade om det inte finns någon fröken här.
Då sade de jo därinne och pekade mot baksidan.
Jag fick gå in igenom en hall och till ett mindre rum och där satt fröken vid datorn.
Jag sade att jag ska lämna Alicia. Jasså haha ja, jag kollar bara mina mail.

Hon hade ingen koll på vem som kom och gick, hon var i ett helt annat rum än var fritidsrummet är och satt och kollade sina mail. Har ni hört något sådant förut?

Imorgon vi föräldrasamtal med hennes förskoleklassfröken och då ska hon får höra om både gårdagens hämtning och dagens lämning, det är skrämmande!!

Felix börjar bli lite bättre nu, har kunnat äta idag...

Har tvättat hela kvällen men hatar den ena maskinen. Den stannar ganska ofta innan själva sköljmedlet så tvätten är dyblöt. Det är en 10kg maskin men det verkar inte kunna ta 10 kg... Irriterande så nu hänger det blöt tvätt lite här och där.

Imorgon ska vi leta Halloween kläder åt Alicia som ska ha Halloweenfest på dagis på fredag, spooky. Hon vill vara vampyr men inte en sådan som suger och spyr sade hon haha
Ni vet vilken låt det är va? "jag är en vampyr, jag suger och spyr"

Måste berätta en rolig sak. Alicia pekade på en kille i sin klass och sade att han är min "gåkompis" och jag tyckte hon sade goa kompis. Så jag sade, vad roligt att ha en så bra och go kompis!
Som hon skrattade och sedan jag när hon förklarade att nej det är den kompis hon håller i handen när de är ute och går =)

Godnatt på er


Tisdagen är här

Måste berätta att jag börjar sakta men säkrt känna mig som vanligt igen. Har börjat ta Felix´ pencillin och den verkar hjälpa (?).
Felix är tyvärr dålig fortfarande, förstår inte att det inte ger med sig?

Är lite upprörd och ska maila skolans rektor efter detta inlägg. De ringde hem från fritids drygt en timme efter Felix hade hämtat henne och frågade om hon var hemma!! Där fanns ingen personal på plats när han hämtade henne...
Alltså har de under en timmes tid inte vetat om Alicia var kvar eller inte. Någon hade kunnat kidnappa henne i en hel timme innan ens skolan upptäckt att hon var borta!
Är riktigt förbannad!

Vill även berätta att föräldramötet förra veckan samt fotograferingen på dagis ställdes in förra veckan. Över hälften av barnen på dagis var sjuka i influensan...
Så idag när jag kom för att hämta Henry blev det fika och visning av bilder som substitut för mötet och fotografen ska återkomma en annan dag. De kunde inte ens ta gruppbilder, så lite barn var där.
Svininfluensan eller vad??

Provade på en ny maträtt idag, kryddig gryta och den var ok. Mycket stark och påminde om indisk mat. Kommer nog inte bli en favorit härhemma i alla fall.
Får leta vidare efter bättre recept.

Kollade på "The Taking of Pelham 1 2 3" igår. Det är ett typiskt gisslandrama med Denzel Washington och John Travolta i huvudrollerna.
En helt ok thriller, gisslan, actionfilm.

Ikväll blir det ingen film utan Desperate Housewifes och betlning av räkningar...

Ha en fortsatt härlig tisdagkväll




Tillbaka på jobbet men har mått bättre

Ja, det var en utmaning att jobba idag. Speciellt ute på rundan kände jag mig yr, väldigt hostig och inte så bra som jag velat.
Nu är jag hemma och vilar för att orka med imorgon.

Felix fick sjukskskrivning för resten av veckan och med ordinationen vila. Han mår bättre och har kunnat äta lite. Men han har inte ätit ris på över en vecka och det är nog rekord.

Såg filmen "The hills turns red" igår och det är en thriller/skräckfilm och den var väl sådär. Gillar man spännande köttar/mördar filmer så gillar man nog denna.

Jag är rädd för att mina svinkoppor ska komma tillbaka för tredje gången... Det liksom kliar lite i mungipan precis som förut innan det blossade upp.
Så jag har lagt på antibakteriell kräm för säkerhets skull.

Nu ska barnen strax läggas och jag vila/titta på en film

ciao

Dag nr 8 i sjuklandet

Och jag känner mig mycket bättre men inte 100% bra. Lär väl ta ett tag innan jag känner mig som människa igen.
Barnen är tillbaka på banan i alla fall. De längtar till de kan få träffa sina kompisar igen.
Felix är tyvärr fortfarande rätt risig och ska inte jobba imorgon utan gå till vårdecentralen, en annan vårdcentral än våran, tack för det Vårdval STHLM. Ta fler tester och kolla vad som kan vara fel med honom.

Sedan vill vi ropa GRATTIS åt barnens kusin Oliver som fyller hela 14 år idag! Hipp hipp hurra, vad stora släktens barn börjar bli...

Måste bara berätta att det är så dammigt och smutsigt härhemma, skäms men vi har inte orkat. Det var 2 veckor sedan vi städade sist... Det får bli nästa helg när vi återfått lite krafter.

Idag var det dans igen och det var skönt att komma hemifrån ett tag. Alicia har uppvisning 15/11 och det ska bli kul. De ska dansa sin spiondans och se ut som spioner.

Nu i veckan blir det till att uträtta alla ärenden m.m. som vi missat eller inte kunnat göra under denna sjukdomstid.

Shit vad fattiga vi kommer vara nästa månad, just den månad då julklappar m.m. ska fixas, så typiskt!! Men skit samma vi vet att allt ordnar sig/löser sig på något sätt.

Måste berätta om två filmer jag såg igår.
"The tournament", en actionthriller om 30 internationella mördare som är med i en dödsturnering i en stad i England, döda eller dödas. Faktiskt ganska cool!

Sedan såg jag "Rööperi" vilket är en finsk gangsterfilm typ med knark, alkohol, mord m.m. och faktiskt ganska bra om man gillar den sortens filmer.

Se den Tessan, den skulle nog M gilla =)

Ha det bra allihopa


Lite av mina åsikter när det gäller vaccinet

Att vacinera sig är frivilligt men ändå känns det påtvingat då Sverige uppmanar alla till att vaccinera sig.

Om de som är i riskzonen vaccineras så blir de inte sjuka då behöver de inte vara oroliga att vissa "vanliga" människor inte vaccinerat sig.

Att sjukhus m.m. skulle stänga eller liknande p g a svininfluensan är nog ganska osannolikt. Alla är ju inte sjuka samtidigt. Om många skulle vara sjuka samtidigt finns det massor av arbetslösa och vikarier som lätt skulle kunna hoppa in ett tag. Visst skulle det kanske bli lite sämre service (?) än vi är vana vid men det rör ju sig bara om ett tag då.

Knappt något annat land i världen uppmanar hela befolkningen att vaccinera sig. Sverige har förstorat upp detta tror jag.?!

Jag tycker det är slöseri med våra skattepengar att de köpt in vaccin åt en hel befolkning när inte alla kommer att vaccinera sig. Detta vaccin var redan beställt i juni innan Sverige ens visste om hur stort det skulle bli just här. Så det lär ju bli en hel del vaccin över.

Dessutom är jag irriterad på att många kommer hinna få svininfluensan innan man ens fått första dosen (november-december här i Sthlm) av vaccinet. Men även om man har svininfluensan får man ju inte testa sig så då är det ännu svårare att ta ställning till detta vaccin. Mycket irriterande!
För har man haft det då vill man ju inte vaccineras.

Barnen får nog ändå vaccineras tror jag för det är de som drar hem allt möjligt från dagis/skola. Jag och F lär inte göra det för vi har troligen redan haft sjukdomen.

Vad tycker ni om hur Sveriga hanterat/hanterar vaccineringsfrågan?
Kan ni säga med handen på hjärtat att ni bestämt er till 100% vad gäller vaccineringen? Att ni är säkra över ert beslut?

Missar årets fest idag =(

Min kära vän och arbetskamrat Tessan http://www.happycat28.blogspot.com/ fyllde 30 år i tisdags och idag har hon en stor och härlig fest.

Vi känner oss en hel del bättre idag men inte så bra att vi orkar träffa folk och vara trevlig... Influensan har nog dragit över men nu är det en kraftig förkylning som härjar, det susar i mna öronen och huvudet är lite omtöcknat. Trodde det först var bihålsinflammation vilket är en följdsjukdom av influensan.
Det kanske det är också men jag har inte så ont.?!

Skrev på en hälsodeklaration idag åt Alicia, hon ska nog vaccineras genom skolan. Det är det, det lutar åt just nu, tror inte hon drabbades av det i veckan, det är svårt att veta? Vi var ju halvt medvetslösa de första dagarna då barnen fick ta hand om sig själva typ...

Själva struntar vi i vacineringen som jag sagt tidigare, känns onödigt faktiskt om det nu är det vi hade i veckan.

Igår åkte Nicklas ut ur Idol och det var han eller Erika som jag tyckte skulle åka. Det är stor konkurrens och alla gör verkligen sitt bästa, roligt att se!
Eddie, Reza och Rabih är mina favoriter just nu!

Idag var jag på Ica Maxi och handlade mat, våra skåp behövdes fyllas på. Skönt med frisk luft men kände mig lite omtöcknad där jag gick.

Nu ska vi titta på film och äta ännu mer godis. Jag ska göra stekt falukorv med himmalagad potatismos till middag, mums =)

Såg "Adventureland" igår och den var sådär, och såg även "Looking for Eric Cantona" och det är en engelsk film och den var både rolig och sorglig. Helt ok rulle.

Får se vad det bli ikväll!

Ja, det börjar långsamt vända!!!

Vaknade upp imorse av att jag kände mig bättre så jag ringde aldrig VC. Kändes som slöseri med pengar.

Jag och barnen gick ut en liten sväng idag, köpte pizza som vi glatt satte i oss! Köpte även chips och godis till ikväll, det är ju Idol.
Det var skönt att andas in lite frisk luft efter att ha suttit inne i 5 dagar.

Känns som det håller på att vända och det känns magiskt, nästan otroligt!
Finns inget bättre än att vara frisk!
Tyvärr hänger hostan med fortfarande och Alicia hostar ganska mycket. Men vi ger Mollipect som barnen fick av läkaren så det lägger sig väl med tiden??

Såg en debatt på tv om vaccineringen och nu känner jag mig så förvirrad. Det kanske är bäst att strunta i vaccineringen ändå? Kanske bättre att genomgå svininfluensan så har man den överstökad? Säger jag nu efter att ha genomgått den värsta influensan...
För om du vaccineras i år och svininfluensan "växer till sig" till nästa år då måste du antagligen vaccinera dig igen nästa år.

Nu börjar Sveriges politiker bli lite svettiga av "misstaget" att köpa in vaccin till hela befolkningen när tydligen en hel del människor inte vill vaccineras. Detta vaccin var tydligen beställt redan i juni i år. Känns nästan som ett solidariskt tvång. "Du vaccineras för att inte smitta andra".
Men om folk stannar hemma när de är sjuka så smittas inte andra!

Jag tycker vi ska skänka överblivet vaccin åt de länder som inte har råd att köpa in.

Jag vet inte men jag börjar bli mer och mer negativ åt detta vaccin.

Ha en trevlig Idolkväll!!

Fortfarande dåligt härhemma

Och jag fattar inte varför det inte har blivit mycket bättre?

Barnen är mycket bättre men aptiten är som bortblåst. Alicia som älskar mat vill inte äta och Henry som vanligtvis äter lite äter nu ännu mindre. Känner mig orolig mest för Henry för han är spinkig redan.

Jag och F är fortfarande halvt döda. Trodde jag kände en vändning igår och innan idag men nu känner jag mig ganska dålig igen. Jag har även feber igen.

Imorgon ska jag ringa VC för att komma och lämna prov, möjligtvis att jag fått någon bakterieinfektion som följdsjukdom åt svininfluensan.
Kanske kan jag smunka till mig ett svininfluensaprov också?

Jag tror jag och F hoppar över vaccinering för dett bara måste vara svininfluensan?! Mycket jobbig, och jag läste att det är föräldrarna som drabbas värst...
Barnen får vaccineras för säkerhets skull.

Just nu känns det som vi inte ens är i närheten av förbättring vilket känns frustrerande för att vara i karantän är inte min grej. Jag vill jobba, göra de ärenden som bör göras, sluta höra det eviga susandet i huvudet!!

Nej, detta önskar jag inte min värsta fiende, jag som trodde Sverige bara förstorat upp det här med svininfluensan men

Slängde iväg ännu en fråga till vårdguiden

Besvär du vill fråga om
Influensa/svininfluensa symptom, inte lindriga symptom utan kan nog påstå att det är den värsta influensa vi varit med om.

Din fråga
Eftersom vi inte får testa oss om vi har svininfluensa så vet vi inte om det är det vi har just nu. Vi misstänker att det är det vi har.

Bör vi då vaccinera oss mot svininfluensa trots att vi ev. redan haft det?
Kan det inte innebära någon fara för vår hälsa?



Svar från mottagningen:

Om du inte har lämnat prov kan du inte veta om du haft svininfluensan. Du som inte lämnat prov rekommenderas därför att vaccinera dig. Prov tas bara på personer som är allvarligt sjuka. Det är inte farligt att ta vaccinet även om du redan har haft svininfluensan

Detta råd gäller med bakgrund av den information jag har fått av dig. Om något av dina besvär skulle ändra karaktär måste du uppsöka läkare eller kontakta sjukvårdsrådgivningen på telefon 08-320 100.


Elisabeth leg.sjuksköterska
2009-10-21

Här ser ni min fråga och det svaret vi fick från vårdguiden.se

Besvär du vill fråga om
Som sagt influensasymptom men det känns som en rejäl influensa därav misstanken om svininfluensa.

Din fråga
Hej!

Jag, min man och vår son har varit väldigt sjuka i vad vi tror är influensa, ev. svininfluensan. Min son blev sjuk i fredags, min man och jag i söndags.
Vi har haft alla de symptom som beskrivs för svin/influensan.

Vi är fortfarande väldigt dåliga och har kontaktat Hallunda vårdcentral igår och idag. Idag gick mannen och sonen dit och tog blodprov. Det visade inget men läkaren påstod att sonen har öroninfektion, han har rör och ska inte ha pencillin men läkaren erbjöd ändå pencillin.
Dessutom sade han att min man har bihålsinflammation vilket vi inte riktigt tror på heller.

De vägrade göra svininfluensaprov!

* Jag trodde sjukvården ville kartlägga vart svininfluensan sprider sig??
* Finns det inte någonstans vi kan vända oss för att veta om det vi har är svininfluensan?

För om det är svininfluensan så vill vi ju inte vaccinera oss i onödan nu i höst.

Tacksam för svar på våra frågor



Svar från mottagningen:

Från början då influensafallen kom till landet hade man som mål att kartlägga spridning och därmed fånga in ev insjuknande personer. Sedan ett par månader ändrade man startegi eftersom antalet insjuknade ökade.
Nu skall in fluensa drabbade vara hemma dricka rikligt ta febernersättande och vila. Om allmäntillståndet förvärras och kan behöva bedömas av läkare, skall kontakt med vårdcentral tas i första hand. Efterstängningsdags finns jourmottagningar att tillgå samt i akut behov av vård kontakta akutsjukhuset.l
Du kan gärna läsa mer på vårdguiden.se
Hoppas att ni tillfrisknar snart.

Detta råd gäller med bakgrund av den information jag har fått av dig. Om något av dina besvär skulle ändra karaktär måste du uppsöka läkare eller kontakta sjukvårdsrådgivningen på telefon 08-320 100.


Elisabeth leg.sjuksköterska
2009-10-21


Usch och fy

när ska detta helvete vara över??

Barnen har piggnat till i alla fall men har en jättejobbig hosta. Imorse var F och barnen på VC och tog blodprov m.m. Det visade inget men ändå påstod läkaren att Henry har öroninfektion och Felix bihålsinfektion??
Henry har rör och det sade F till läkaren då sade han "ni får själv välja om ni vill ta pencillinen eller inte." Vad är det för svar? KLart han inte ska ha pencillinen, han har ju rör och han har inte öroninfektion det är jag nästan 100% säker på.
Tror heller inte att F har bihålsinfektion men han tar ändå pencillinen.

Är så trött på denna vårdcentral med dessa inkompetenta läkare... Svininfluensaprov fick de heller inte ta, så gåtan är fortfarande olöst. Men min magkänsla säger att det är det vi har.
Har hört att man kan ta test upp till två veckor efter man varit sjuk så vi får kontakta vårdguiden för att veta vart vi kan ta detta j-a test.
Det verkar inte som de vill veta att det kommit hit till Norsborg ändå läser man på nyheterna att vissa skolor är drabbade av svininfluensan runt om i landet. Hur fick de reda på det då? De vill ju inte testa folk??

Själv börjar jag känna att det sakta börjar ge med sig. Har kunnat duscha idag och har inte sovit heller men huvudet är fortfarande sjukt, halsen dålig och min röst är konstig. Förkylning och hosta har jag också.

Tack så mycket till alla som tänker på oss, och som ställer upp för att hjälpa oss!! Ni är världens gulligaste!!

Kram på er!

Whitney here we come

Gick precis on och bokade/betalade två konsertbiljetter till Whitney Houstons konsert 8/6-2010.

Det kommer bli så kul att se henne och vara barnlediga ett par timmar.

Nu måste vi ha barnvakt, någon som ställer upp? Det är bara 8 månader dit =)

Inte de bästa platserna för de var svindyra men vi kommer sitta upp på läktaren,till vänster om scenen. Vi måste ha med en sådan där operakikare då ser man skitbra.
Biljetterna gick på 1020 kr.

Ciao

Usch vad vi mår dåligt...

Vi mår skit, piss och allt du kan tänka dig!

Det enda vi gör hela dagen är yrar, sover, svettas, fryser om vartannat. Jag och Felix har det värst men barnen är så slöa, hostiga och förkylda.
Vi ringde till Vårdcentralen imorse för att se om vi måste testa oss om vi har svininfluensan men de tyckte vi skulle avvakta.

Imorgon ska vi ringa tillbaka så de kan kolla på barnen, lyssna på lungorna, kolla i halsen och sådant. Så de kan få någon bättre hostmedicin också.

Det var längesedan jag var så levande död. Ont i varenda muskel och ben i hel kroppen. Orkar ingenting, vi äter knappt något heller. Minste lilla ansträngning gör att jag måste lägga mig och vila/sova i någon timme.

Hoppas så att vi snart piggnar till! Missade både föräldraträffen på Alicia skola och föräldramötet på dagis. Imorgon är det fotografering på dagis men Henry kommer säkrt missa det precis som förra året... Tråkigt men då tar vi foto med vår digitalkamera och skriver ut.

Nu måste jag vila igen! Tack till er som tänker på oss!

Här var det fullt upp med (svin)influensan...

Henry är i stort sett bra igen men han ligger och sover nu så vi får se hur han är när han vaknar. Är han ok så får han gå på dagis imorgon.
F är fortfarande väldigt dålig och har även idag legat i sängen hela dagen. Själv är jag också sjuk nu, började igårkväll ordentligt och idag har det bara eskalerat typ.

Ont i huvudet och alla muskler/ben i hela kroppen, förkyld och jobbig hosta. Feber vet jag inte om jag har men det kvittar för riktig influensa är det i alla fall. Frågan är om det är den beryktade svininfluensan??
Hur vet vi det? Vi behöver väl inte gå och testa oss om vi ändå klarar av det?

Alicia började precis klaga på att hon mår konstigt... Så vi får se om hon också blir sjuk nu då blir det väl vabb imorgon också?? Egentligen tänkte vi lämna båda barnen så vi kan vila upp oss ordentligt men är hon sjuk så får hon ju vara hemma.

Imorgon ska jag egentligen på föräldrasamtal på Alicias skola och föräldramöte på dagis men nu vet jag inte om jag orkar gå på dessa saker??!!

Hatar att vara sjuk, verkligen avskyr det!! Jag är rastlös och orkar inte ligga och vila hela dagen trots att jag borde.

Jaja, hoppas ni mår bättre än oss

Whitney Houston

Ska vi gå och se 8/6-2010 då hon spelar i Globen. Första konserten i Sverige på 10 år och hon kommer blanda nya och gamla låtar.
Henne kan vi bara inte missa, det kommer bli vår julklapp åt varandra.

Biljetterna för en bra pats ligger på mellan 600-1000kr.

Vi bör nog boka snarast om vi ska få biljetter, eller??

Någon mer som tänkt se henne?

Sjukdom, födelsedag, filmer

Ja, Henry piggnade till lite under förmiddagen idag men på eftermiddagen var han varm igen och väldigt hostig. F har legat i sängen hela dagen med feber och hosta.
Jag själv känner mig väl inte 100% bra men jag håller igång ändå. Är lite rosslig i halsen och lite hostig.

Imorgon ska jag vabba för Henry och förhoppningsvis så kan han gå på dagis på tisdag. F kommer vara hemma imorgon också för sjukdom. Jag trodde han skulle orka ta hand om Henry så jag kan jobba men han är helt död, somsagt legat i sängen hela dagen.

Idag fyller barnens morbror Göran hela 45 år. Så ett stort Grattis till honom. Han är nere i Spanien nu och njuter av värmen där.

Igår såg jag två filmer "Van Helsing" som väl inte var i samma klass som Scary Movie filmerna men ändå bör ses om man har samma humor som mig.
Sedan såg jag "Drag me To Hell" och den var rätt dålig. Inget läskigt alls utan mest komisk läskighet, löjlig läskighet.

Imorse såg jag "my life in ruins", en romantisk komedi och den var helt ok, en skön film.
Nu ska jag strax se "Adventureland", en komedi som verkar rolig.

Så det var allt från oss här i sjuklandet. Hoppas ni alla mår bättre!

Kolla in denna länk, så jäkla rolig!!

http://svtplay.se/v/1725740/anna_anka_i_robins

Tack Ingela

Lördag, feber, tvätt, godis

Igår ringde de från dagis. Henry var dålig men jag kunde ändå jobba klart. Men han är ganska dålig, mätte febern och han har 40, 6 grader...
Han vilar och sover mest, verkar vara något virus för han har inte ont någonstans. Så nu får han vila ordentligt några dagar, får se om han kan gå på dagis på måndag.

På kvällen åt vi ostbollar och kollade på Idol, Camilla åkte ut och det känns helt ok för mig.
Jag somnade med kläder och linserna på, vaknade mitt i natten och staplade ut för att ta ut linser och byta om till pyjamas.

Idag har jag varit duktig och rengjort ugn och spis ordentligt. Med Mr Mucscle så det stinker rätt bra härhemma, det medlet är ju superstarkt men effektivt. Nu glänser både ugn och spis.

Nu tvättar jag härhemma, allt tvättas för att tvätta bort ev. spår av svinkoppor. Har även bytt tandborste, pudersvamp, tandkräm (hörde att Colgate innehåller ett ämne som gör att käsnliga kan få sår i mungiporna). Tvättar jackor, halsdukar och allt som kan ha varit i kontakt med min mun.
Slängt läppglans och läppsyler m.m.

Nu ska jag laga mat, en ny maträtt som jag hittade på www.matklubben.se . Är det gott så lägger jag upp receptet här!

Ikväll blir det filmkväll, ska bl.a. se en ny komedi "Van Helsing". Det är en såan där parodifilm som jag älskar som typ Scary movie filmerna.

Ja, ni får ha en fortsatt skön lördag gott folk

Torsdag på gång

och här händer det väl inget direkt.

Men åh vad mina utslag kliar, bränner och sticks. Och man ska ju inte röra men hur lätt är det?? Har börjat ta Atarax igen, det är en tablett som hämmar den del av hjärnan som gör att man vill klia sig.
Den enda nackdelen är att man blir dåsig och lite väck i skallen, alltså mer än vanligt =)

Åh, vad skönt att slippa hämta barnen vid sena dagar!! Helt underbart att komma hem och hela härliga familjen är redan hemma och välkomnar en glatt (?). Ali var lite sur men så fick hon en bit choklad så då vart hon glad igen. Som sin mamma =)

Ikväll kommer det inget på tv ju, tråkigt! Får kanske kolla på någon film istället.

Håll ut allihopa för imorgon är det fredag och helgen är på intåg. Finns det något härligare än en fredagmorgon på jobbet då man vet att om några timmar så är man ledig i 2 hela dagar?

Nu tackar jag för mig, tråkig jag vet men har ju inget att säga...

Ciao

Vårdcentralen, mycket post, snöflingor

Jo, idag gick jag då äntligen till vårdcemtralen och fick träffa en vikarierande läkare. En kines som knappt kunde svenska...
Han försökte förklara för mig varför jag fått det igen och jag bara nickade.
Barnen behöver i alla fall itne testa sig igen.

Det är "otur" att jag fått det ännu en gång. Pencillinen tar död på bakterierna men om viruset är i kroppen och spökar så kan det utvecklas återigen till bakterier. Låter ju roligt, NOT!

Hoppas nu att jag slipper detta elände i framtiden. Jag ska tvätt allt som harft kontakt med min kropp, klippa naglarna superkorta och köpa ny tandborste.
Nu ska detta ut från min kropp och vår lägenhet, förhoppningsvis.

Men varför kan de inte anställa läkare som kan prata svenska, brytning gör ingenting men man ska väl förstå vad de säger??
Nästa gång söker jag mig till en annan vårdcentral, tack för Vårdval STHLM!

Posten svämmade över idag och vi har svårt att hinna med, nu är det slut på deltidsdagarna och softigheten. Nu är hösten här och med det intensvia och längre arbetsdagar...

De första snöflingorna föll häri Norsborg idag. De stannade inte men ändå. Känns som det kommer bli en lång, kall och snöig vinter, HATAR!!

Nu ska barnen läggas och jag vet inte vad jag ska se ikväll, för mycket att välja på hmmm

Ha det gott

känner mig lugn

Jo, det gör jag faktiskt. Känner mig lugn och avstressad, längesedan nu.

Det har gått bra med lämning av barnen måndag-tisdag (ta i trä). Vi lägger de tidigt och försöker ta det lugnt på morgonen så att barnen och jag inte stressar upp oss.

Känns så otroligt skönt att slippa hämta barnen om jag slutar senare än 15.30. Slippa känna pressen och stressen att sluta i bra tid för att hämta barnen, hinna med aktiviteter m.m.

Mina svinkoppor/impetigo kvarstår men imorgon ska jag, JAG SKA, ringa VC och träffa läkare igen, jag måste. Känns otäckt och ser otäckt ut...
Jag får ju itne lämna blod med en infektion i kroppen så nu får jag skjuta fram det ännu mer. Jag som verkligen ville komma igång med att ge blod, typiskt!!

Igår blev vi hembjudna till R och vi hade det trevligt. Barnen leker så bra ihop, hennes son är lugn och det smittar av sig på Henry. Vi hinner tyvärr inte träffas så ofta p g a jobb m.m.

Kollade på lyxfruarna igår och SOMNADE... Jag som aldrig somnar framför tv:n (dock alltid framför film) somnade i soffan. F väckte mig vid 23.00.
Idag kommer desperate och jag hoppas jag inte somnar till det.

Svininfluensavaccinet är igång och jag tror vi ska vaccinera oss hela familjen. Vill inte sprida det vidare ifall någon av oss skulle få det. Ska ni vaccinera er?

Sitter här och äter en god äppelkaka som jag slängde ihop, var sugen =)

Ikväll blir det träning trots att jag är halvdöd av detta mörker och kylan som vi har brrr

Ha en trevlig kväll

Söndag, fucking svinkoppor, dans, städning, skallighet

Ja, det var vår söndag i stora drag.

Kan börja med att säga att svinkopporna inte vill ge sig trots att jag följer www.vardguiden.se rekommendationer om hur man själv kan få bort dem...
De sprider sig och nu är det runt båda mungiporna igen. Hatar dem!

Så jag får väl ringa VC igen för att få en ny kur antibiotika. Kostar ju bara en massa pengar och jag förstår inte hur jag kunnat bli smittade igen??!! Ingen i familjen har det och jag har varit så förebyggande mot dem så fort jag märkte att de kom tillbaka förra veckan.

Får väl prata med läkaren om varför jag fick tillbaka dem och vad jag ska göra i framtiden för att undvika Impetigo, hatar ordet också!

F rakade Henrys afrokalufs under vilda protester så nu är han rakad men om jag ska vara ärlig så syns det att det inte är gjort hos frisören. sshhh säg inget till Felix som är så stolt över sitt mästerverk... hahaha

Måste ju säga att jag faktiskt gillade District 9, trots att det handlar om aliens. Den var spännande och det kändes som det hänt på riktigt. Rekommenderas!
The last Resort rekommenderas inte, en B thriller som var väldigt kort, dryga timmen lång.

Ikväll ska jag se en komedi "Ghost of Girlfriends past" från 2009. Hoppas den är rolig!

Usch fr o m imorgon är det jag som lämnar barnen... Så jag får gå uppväldigt tidigt och även barnen som får gå upp vid 06.00. Kanske inte så tidigt för morgonpigga barn men mina är ena riktiga sjusovare. Det kommer inte bli lätt och jag behöver rejäla doser tålamod, vart kan jag få tag på det??
Det positiva är att F kommer sluta 15.30 varje dag nu istället för 17.30. Mer kvalitetstid =) och jag slipper hämta när jag slutar sent.

Ja, så det var det. Nu ska barnen läggas tidigt, de ska ligga i sina sängar 19.30.

Ha en skön vecka, njut av varje dag!

Och att Lagerbäck avgår, hurra inte en dag för tidigt!! Ut med gamla spelare och in med nytt fräscht och hungrigt folk, det är så Sverige ska lyckas i framtiden.

Ciao

Hej hopp på er!!

Igår var det ju Idol och Carolina åkte ut. Hon är bra men valde en för svår låt som bara lät konstigt.
Reza och Eddie var faktiskt bäst igår tyckte jag men alla var duktiga, inte en enda dålig!

Idag gick vi upp tidigt (7.30) för att åka till Alicias simskola, det var avslutning så barnen fick visa upp vad de lärt sig och sedan fick vi fika och bada tillsammans.
Jag, Henry och Alicia badade i 2 timmar och barnen var rätt trötta. (jag med hehe)

Nu är hon bokad till nästa kurs, mellangruppen och det blir några veckors uppehåll. Den börjar 2/11 och nu kommer det vara måndagar och onsdagar 18.30-19.00. Bättre tider tycker jag och så slipper vi gå upp tidigt på lördagsmorgnarna =)

Sedan har jag varit duktig idag och frostat av frysen och rengjort kylen. Nu skiner de som aldrig förr. Hur ofta brukar ni frosta av och rengöra kylen ordentligt??

I eftermiddag var det tänkt att hela familjen skulle åka till Heron City och spela lite och äta mat. Men Henry bråkade så mycket, ville inte ta på bälte, skrek och öppnade bildörren. Så Felix gick hem med honom så åkte jag och Alicia själva, vid Heron mötte vi upp Emma. Så åt vi mat, spelade lite spel och kollade på ett pojkband om spelade, RMK och có hette dem, har tydligen varit med på Talang.

Nu idag ska jag se District 9 som jag tänkt hela veckan. Har somnat och inte orkat men idag ska det ske!

Ha en skön lördagkväll

Just det måste berätta en rolig sak. I Alicia förskoleklass skulle alla rita en bild på vad de vill arbeta med som vuxna och Alicia vill tydligen bli kassörska på Lidl...
Som jag skrattade, det är ju  t o m värre än Citymail haha

Ciao

Onsdag, stress, kyrkan och tvätt

Skulle slutat 14.30 idag men p.g.a. postmängden blev vi beordrade övertid till 15.15 men jag slutade 15.30. Visste inte vad klockan var på rundan så när jag kom in var den tydligen mer än vad jag trodde... Men men posten kom ut i alla fall.

Sedan bar det iväg till skolan för att hämta Alicia, lämna henne i kyrkan (25 minuter sen). In i centrum och handlade lite och sedan till dagis för att hämta lillskiten.

Väl hemma blev det tillatt laga en snabb middag, det blev chicken nuggets med pommes/ris samtidigt som jag sorterade tvätten. Sedan var det ut igen för att hämta Alicia i kyrkan, Henry fick cykla dit och sedan kom Felix och hämtade oss där efter jobb.
Hem och tvätta, äta, lägga barnen, tvätta, duscha och nu sitter jag här.

Ibland går dagarna i 150 känns det som, inte konstigt att blodtrycket är lite högre än normalt??!!

Jaja, nu ska jag lägga mig och vila

Tråkig bloggare, jag vet...

Har inget att skriva om nuförtiden känns det som.

Dagarna består ju endast av vardagliga ting. Har inget spännande att berätta eller jo det har ju men jag vill och bör inte lämna ut folk hursomhelst.

Svinkopporna, Impetigon är tillbaka i min vänstra mungipa. Jobbigt men nu vet jag i alla fall vad det är, måste vara barnen som drar hema bakterierna till mig.

Jag tvättar rent, låter det torka ut och sätter på antibekteriell salva om natten. Hoppas det vänder snart så jag slipper gå till läkare igen...

Nej, nu står det still i min hjärna som det gör mycket nuförtiden.

Hörde idag på tv att 10% av Sveriges befolkning är sockerberoende och att lightläsk ökar bara ens sockersug. Inte konstigt att jag är sockersugen konstant.
De sade att sockerberoende gör att man känner sig yr, får ont i huvudet m.m. när man inte fått sitt socker. Det är ju jag mitt i prick. Visste redan om mitt beroende.

Godnatt


Tisdag, höst, trötthet,

Usch vad jag är trött, känns i hela kroppen och i princip hela dagen. Dock inte så mycket på morgonen och förmiddagen men efter jobbet är jag som en död sill.

Helst skulle jag bara vilja slänga mig i soffan efter jobbet men jag har ju två kära barn att hämta också på två olika ställen. Upphämtningen brukar gå någorlunda bra men kan ta tid ibland. Och barnen vill aldrig gå hem så jag får lirka och locka för att få med dem hem.

Sedan ska ju mat lagas och ätas, barnen ska det mysas med, datorn ska hinnas med, duscha, träna och tv gärna också.
Så är det ju aktiviteter vissa dagar i veckan, möten, tvätt och barnens fighter.

Är det konstigt att jag är trött??

Ikväll är det dags för Desperate Housewifes så missa inte det, 21.00 på Kanal 5.

Ha en skön onsdag,

Måndagen smyger förbi

Ja, snart dags och nanna kudden.

Efter jobb kom R och hennes son förbi, kul med oväntat besök för det var det. Plötsligt ringde det på dörren och där stod dem =)

Var och mätte mitt blodtryck idag och hade 130/80, lite högt tyckte dem men inte farligt högt. Jag som trott att jag haft lågt blodtryck.
Jag antar att det beror mycket på jobbet och vardagen som jag försöker få ihop.
Får tänka på att ta det lite lugnare i livet.

Ikväll var sista avsnittet av Hollywoodfruarna och vilka kommentarer Anna Anka har, vilka pretentioner, jag tappar hakan!!

Nu har F fått nytt schema igen, så nu ska jag lämna barnen innan 7 igen... Usch för det, Ali är inga problem utan det är den lille skiten. Vi får lägga de jättetidigt helt enkelt för att de ska klara av det.

Ha en skön tisdag!!

Söndag, jobbiga unge, regn och rusk

Ja, idag när Alicia skulle dansa så tog (dumma) jag med mig Henry också. Tänkte att vi kunde gå runt i Tumba Centrum lite medan Alicia dansade.
Javisst!!!
Han sprang upp och ner i rulltrapporna, in och ut ur affärer. Jag skällde, sprang efter m.m. och jag var så ARG! Varför varför kan han inte gå lugnt bredvid mig? Han är ändå snart 4 år!

Jag har kompisar som har barn i samma ålder som snällt går bredvid och aldrig beter sig som Henry. Henry beter sig som en ko som varit instängd hela vintern och sedan släpps ut på sommabete...
Han brukar få följa med till de flesta ställen men nej nu orkar jag inte mer.
Han får inte följa med mer när jag och Alicia ska någonstans. Jag vill inte att folk ska titta på mig eller Henry, skaka på huvudet m.m.

Det är inte dålig uppfostran (tror jag) utan Henrys personlighet. Han är en jobbig unge helt enkelt som inte kan sitta still! Vi skäller, straffar, bär ut honom från ställen när han inte lyder m.m.
Vi har gjort precis likadant med Alicia och hon är så snäll nu. Hon lyder, bråkar mycket lite och går bredvid eller efter mig när vi är ute.
Hoppas Henry snart förändras och blir likadan.
Ska inte vi kunna gå ut med våra barn utan att undra vad Henry ska hitta på härnäst...??

Ikväll blir det District 9 som vi ska titta på.

Final Destination 4 var sådär, svårt att slå 1:an som var rikigt bra och annorlunda. Nu kör de på i samma tema och lika äckliga och otroliga dödsfall som i de övriga filmerna.

Ni får ha en fortsatt skön söndag, hämta krafter nu inför nästa vecka

Glömde ju berätta

att lillebrorsan Max ringde mig igår efter att de varit på ultraljud att att allt var bra med bebisen och att det blir en liten gosse.
Så syskonbarn nr 15 är en pojke, då är det 4 flickor och 11 pojkar...

Nu ska jag titta på film

ciao

Hallå på er!!

Fullt upp igår med familjemys så hade inte tid för datorn sorry...

Tjänade 25kr igår för att jag återigen hittade ett fel på Ica Maxis kvitto. Så kom ihåg att kolla era kvitton INNAN ni går ut ur affären, det finns pengar att tjäna =)

Kollade på Idol igår och blev lite förvånad att Jon var den som fick lämna. Och att Rasmus inte fick chansen att sjunga igen. Att Camilla fick gå vidare...
Men det finns riktigt många bra i år, roligt!

Kollade på Fast and the furiuos 4 igår, gillade den men 1:an är bäst!!

Ikväll ska vi se Final Destination 4, gillar de andra men upföljare brukar ju inte bli lika bra. Har även fixat Upp som barnen såg idag på engelska med svensk text, de tyckte den var ok.
Har även fixat District 9, får väl se den ikväll också eller imorgon.

Var på Skopunkten en sväng idag och köpte inte mindre än 2 par nya stövlar!! De liknar varandra men det ena paret är högre i skaftet och tightare, är grymt nöjd och jag kommer vara såå snygg hehe
De kostade 399 kr resp. 499 kr och så fick vi ett tredje par gratis (till Emma) Så tee par skor för 900 kr, inte så farligt egentligen...

Så ny höst/vinterjacka och stövlar inköpta, me like!
Men varför gör ett inköp att man börjar tänka på mer?? Haha, kommer på nya saker hela tiden men nu får det räcka för ett tag.

Sedan så har vi idag sålt sista "bebissaken", skötbordet. Fick 400 kr för det.
Känns så sorgligt och definitivt. Jag börjar tänka på bebisar och alla är gravida känns det som. Så börjar jag tänka på ett kanske kanske ett 3:e barn???
Varför kommer alltid de tankarna?!
Men så fort barnen börjar gnäll, kivas och bråka så kallnar de tankarna direkt haha!
Just nu och de närmsta åren kommer det definitivt inga fler barn!! Men vem vet längre fram hur vi känner?
Det är ju så behändigt med 2 barn när man reser, åker bil, är ute, aktiviteter, sjukdomar m.m. Så jag hoppas att vi inte skaffar fler barn i framtiden. Men samtidigt är det en hemska känsla att veta att jag aldrig kommer vara gravid och föda barn igen, aldrig ha en nyfööd bebis igen...

Men men vi får se, som sagt blir det inga fler bebisar här de närmsta åren!!

Nu kommer snart A och barnen över och hälsar på, kul!!

Helt slut i kroppen

Är helt slut i kroppen, benen värker, känner av något i ena knäet och är lite mörbultad känns det som.
Det är det fysiska arbetet jag utför varje dag, plus att jag sover för lite och äter kanske för mycket skit men dock blandat med träning och mycket frukt.
Jag är bara 30 år och undrar om min kropp verkligen kommer klara av att jobba såhär fysiskt många år till?

Så kluven angående att börja plugga, fanns det en intensiv kurs till att bli barnmorska hade jag inte tvekat en sekund. Sedan lockar det inte att börja ta CSN igen eller att gå ner så mycket ekonomiskt.

Ett alternativ är att se sig om efter en annan tjänst inom företaget men med alla neddragningar är jag rädd att jag kanske ryker vid ev. uppsägningar.
Hmm funderar vidare.

Fick biljetter hem från Malmö för 200 kr!! Vi åker hem 30/12 vid 11.00. Så totalt har vi betalat 400 kr tur och retur till Malmö under julen för hela familjen. Fantastiskt billigt!
Hörde att biljetterna börjar ta slut redan och att folk bör boka redan nu!

Idag fick pappa ta Alicia till simskolan och såklart "råkade" de springa in i tjejernas omklädningsrum så han fick se någon kvinna naken haha.
Jag var på föräldramöte på Alicias skola och det var mycket informationsrikt och kul att träffa de andra föräldrarna.
Alicias jacka var bort idag igen och de hängde visst i matsalen,,, Slarvmajan men jag har lovat att hon får en present från BR om vi ser att tröja och jacka hänger på hennes krok varje dag fr o m nu.
Belöning kanske hjälper?

Ikväll såg jag Idol och nu ska jag slå på tv:n och slappa lite innan jag somnar.
Yes, fredag imorgon, wunderbar!

Ciao


RSS 2.0