Skåne here we go again

Ja, nu ska jag börja packa igen. Vi kom hem vid 12.00 idag och nu under dagen har jag tvättat och sådär.

Borde börja packa nu men ville blogga om Tyskland först så har jag det gjort.

Vi ses i Skåne i veckan =)

Ciao

Tysklandsresan

Det bästa med Tyskland var den billiga utematen. Vi åt kinamat 4 ggr och det kostade mellan 45-50kr rätten



Kollektivtrafiken fungerade perfekt. Tunnelbana, bussar och tåg kom ofta (var 5:e minut och gick alltid i tid) Biljetterna köpte man i automat och de hade en massa olika alternativ för det som passar olika resenärer t.ex. hade de kortsträckabiljett för de som åker endast tre stationer. Om man inte hade biljett blev det 400kr i böter men inte en enda gång blev vi kollade så vi plankade en gång oopppsss



Folk var jättevänliga och hjälpsamma. De frågade oss om vi behövde hjälp om de såg att man var lite vilsekommen och liknande. De försökte prata engelska så gott de kunde.


Det negativa med Berlin var trafiken. Det är en cykelstad, alla cyklar och de cyklar överallt. På trottoarer, på gator och torg. Det finns inga regler typ eller så skiter de i dem. Jag har aldrig sett så mycket cyklar i en stad förut och detta är en storstad. Alla cyklade, gamla som unga och de hade alla möjliga konstruktioner för att ta med sina barn, paket m.m. på cyklarna.




Tysklandsresan, sista dagen

Sista dagen gick vi mest runt och tittade på souvenirer m.m.

Det var ju första dagen för fotbollsVM för damer och Tysklands första match spelades i Berlin så det var supporters överallt. Henry fick en officiell FIFA boll och så fotades han vid en annan boll



Vi lyckades träffa på en fullegubbe också som slängde glasflaskor omkring sig så att de krossades. Han kastade mot folk... En j-a idiot helt enkelt.

Vi såg en folkmassa vid ett hotell och ojdå skådisarna från Transformers 3 var visst i stan och skulle snart lämna hotellet. Vi lyckades ta foto av skådis men vi orkade inte vänta ut de andra.



Vem är han?? Jag har ingen aning haha men autografer fick han ge så vi antar att han är en av skådisarna =)

Har nu kollat upp och det är ju själva the director av Transformers Michael Bay!!!

http://www.imdb.com/media/rm3361839872/nm0000881



Tysklandsresan, dag 4

Denna dag åkte vi ut till Checkpoint Charlie








Vidare sedan till Judisches Museum



Detta är inte ett museum för barn, my mistake. Jag fick skälla på Henry 100-tals ggr...
Det handlar om judarnas liv i Tyskland genom tiderna. Mycket texter att läsa och väldigt intressant men jag fick ju inte läst något p g a Henry. Mycket fin byggnad och mycket intressant konst, byggnaden var ving och golvet gick lite upp och ner.


Tysklandsresan Dag 3

Denna dag åkte vi först till Berlins domkyrka och det är den största kyrka jag någonsin sett, enorm både utifrån och inifrån och så vacker den var. Helt fantastisk! Ingen bild ger den rättvisa utan man måste se det med egna ögon





I kryptan fanns det drygt 50 kistor med olika kungligheter. 30% av kistorna var småbarn =( och det fanns en skylt med namn och födsel-dödsdatum vid varje kista. Så sorgligt att så många bebisar och barn dog så tidigt...

Efter domkyrkan åkte vi ut till Brandenburger Tor där vi tog lite foton av denna port som är kännetecknet för Berlin.



På torget träffade vi på en annan välkänd figur



Darth Vader

Sedan så blev det efter lite svett och tårar från Alicias sida en tur in på vaxkabinettet där vi träffade på en massa kändisar.



Du och jag Obama




Beatles femte okända medlem



We love you Michael



Britney Spears var väldigt väldigt bra gjord



Henry pratade lite med George Clooney



Jag och svennis



Jack Sparrow, väldigt likt


Tysklandsresan del 2

Dag två åkte vi ut till Ostbahnhof där vi skulle få se en bit av Berlinmuren.









Man får en märklig känsla, en känsla av sorgsenhet av att vara i Berlin då så mycket har hänt där.

Efter muren åkte vi till Alexanderplatz, ett stort torg med köpcentrum runtomkring.





Där har de ett enormt tvtorn som syns över hela Berlin. Man kan åka upp i det men eftersom jag är så höjdrädd så avstod vi.



Vi var inne på det enorma köpcentret Alexa där de hade Europas största Mediamarkt med fyra våningar av elektronik till Felix´ stora förtjusning =)

Och väl därinne träffade vi på en välkänd figur



Dobby från Harry Potter


Tysklandsresan Dag 1


Ryanair uppe i luften, härlig dag!





Vår första dag i Tyskland började tidigt då vi var i Tyskland redan strax efter 08.00 på morgonen. Vi åkte till hotellet men vi kan kalla det hostellet,,, Vi lämnade in våra väskor i bagagerummet då vår incheckning var så sent som 15.00 men vi fick tillgång till rummet redan vid 13.00. Vårt hotell låg 50m från tunnebanestationen Senefelderplatz, perfekt. Vi hade bara två stationer till centrum, Alexanderplatz.



Vårt rum var litet och hade två våningssängar, ingen ventilation så det var varmt i rummet! Fönstret var på vid gavel den mesta tiden. Toa och dusch var väldigt fint.

Vi stack och åt pizza, äcklig pizza. Jag sade ingen lök men hela tonfiskpizzan var full med lök, barnens skink och tomatpizza hade konstig skinka, liksom sex långa strängar som liknade bacon...



Trötta barn.

Väl hemma på hotellet igen så somnade alla en efter en och Henry sov till morgonen därpå.

På kvällen gick jag och Alicia en promenad i kvarteren, vi bodde i östra Berlin och där fanns det ganska mycket grafitti. Varenda dörr och husvägg var sprayad typ.




Nu närmar sig Berlin


                                                   

Vi är färdigpackade typ och insåg att jag gjorde ett misstag som den ovana resenär jag är. På Ryanair så betalar man per väska beroende på vad den väger. Alla får ha med ett handbagage på 10kg, sedan kan man betala för tyngre bagage t.ex. 15 kg och 20kg. 20kg = 600 kr. Jag betalade för två bagage på resp. 20kg.

Nu har vi packat våra väskor och den ena blev ca 11 kg och den andra 13kg. Så om vi hade varit smartare hade vi packat tre-fyra handbagage istället så hade vi inte betalat något extra...
Nu vet vi det till nästa flygtur med dem.

Ikväll ska vi lägga oss tidigt då vi ska gå upp 03.00 inatt. Vårt flyg går från Skavsta flygplats, strax utanför Nyköping, 06.30 imorgonbitti.

Det jag vill se i Berlin är där muren stod, judiska museet, Brandenburger Tor och Checkpoint Charlie. Vi har endast växlat till 100 euro för jag kan ta ut kontanter gratis i Europa med mitt bankkort. Dock kostar det om jag betalar med kortet i affärer m.m.

Igår såg jag





"The adjustement bureau" med Matt Damon och Emily Blunt i huvudrollerna. Det är en speciell film, kärlek, sciencefiction, händer saker p g a ödet, slumpen eller finns det en plan för allt som händer? Spännande, ovanlig och oförutsägbar skulle jag sammanfatta den som.

Ha det så bra nu allihopa. Jag kommer högst troligen inte kunna blogga i Tyskland och ev. kommer jag inte hinna blogga innan Skåneresan heller. Så vi ses och hörs nästa vecka!! Auf Widersehen

måndag, Skåne here we come

Idag har vi haft besök av en fd arbetskamrat med familj som är på besök i Sverige. Roligt att ses och barnen var så fina =)

                                               


Idag har jag bokat Skåneresa. Vi åker ner nästa tisdag 28/6 och kommer hem tisdagen veckan efter den 5/7. Så ni som vill träffa oss "holla"

Jag såg två filmer igårkväll








4.3.2.1 är en brittisk film som handlar om fyra vänner. Filmen skildrar en helg där man får följa varje väns liv just den helgen and it´s a shitty weekend for all of them om vi säger så.
Den är oförutsägbar, rolig och spännande.



"The romantics" är ett kärleksdrama. Många kända skådisar som Katie Holmes, Josh Duhamel, Elijah Wood, Malin Akerman och Adam Brody.
Den var ok, sådär söt och olycklig kärlek som dessa amerikanska kärleksdramer innefattar. Roligt att se Malin Åkerman i filmen och inse hur bra hon har lyckats i Hollywood.

Ha en fortsatt trevlig dag =)

Lördag-söndag

Igår så rensade jag igenom barnens leksaker, slängde en hel del, ställde in en hel del i förrådet och nu är det snyggt och ordning på hyllorna. Det brukar hålla några dagar innan allt är ett kaos igen...
Alicia är väldigt kreativ och fantasifull och hennes saker ligger överallt och i princip alla rum. Vi försöker begränsa det =)

Senare kom A och barnen över så barnen fick leka lite. På kvällen blev det dans till Michael Jackson "The experience" som vi har till XBox kinect, roligt!



Idag var det så dags för VIP dagen på Gröna Lund för oss som vunnit åkband/entre. Det tråkiga var vädret, hällande regn hela dagen... Vi var där ca 4 timmar och gav sedan upp. Det positiva var att vi hann åka en hel del för att det var ganska lite folk och inga köer.

Nu är vi hemma, trötta och glada.

Min första lediga vecka är till ända och nu börjar semestervecka 2.
Denna vecka så ska vi träffa gamla vänner, boka Skåneresa, växla pengar, packa för Tysklandresa, flyga till Tyskland på onsdagmorgon och stanna där resten av veckan.
Jag måste kolla upp lite sevärdheter som vi måste gå till. Karta över Berlin köper vi nog på plats och tunnelbanesystemet, pendeltåg och allt som finns där måste vi kolla mer på plats. Har kollat upp på kollektivtrafikens hemsida vägen från flygplats till hotell i alla fall.
Just det Midsommar firar vi i Berlin i år, alltså inte så mycket firande på traditionellt sätt =)

Hoppas ni får en trevlig vecka vare sig ni jobbar eller har semester!!

Film



"Love crime" är en fransk dramafilm som handlar om två rivaliserande kvinnor med ledande positioner i ett företag. Den är spännande, oförutsägbar och sevärd.
Jag gillar europeiska filmer då de skiljer sig från den amerikanska stereotypen.

Semester

Ja, nu är min semester igång på riktigt. Nu har jag varit ledig i en vecka, hur kan det gå så snabbt??

                                       

Igår stack vi till Ikea och shoppade lite. Nytt skriv/datorbord till lilla rummet, en byrå åt Henry och så blev det lite nya kuddar och lakan. Vi har nu gjort irodning lilla sovrummet och det är så mycket rymligare nu. Det andra sovrummet försökte vi också göra mer rymligt men det är svårt med tanke på att barnen har tusentals leksaker och grejer.
På kvällen gick vi över till en kompis och hälsade på.

Idag har jag bara varit och handlat, pantade flaskor för 114kr, 5 veckors ranson hehe
Nu ska vi strax över till en kompis och grilla och sådär. 

                                          

I helgen ska vi till Gröna Lund igen och det ser barnen framemot. Imorgon måste vi väl också göra något, eller? Måste man ha någon aktivitet varje dag? Eller kan man bara slappa hemma?
Ev. går vi bara på bio eller något.

ha en skön fredagkväll och en härlig lördag!

Filmer



"Vanishing on 7th street" är en thriller. Den var ok men inte så mycket mer. Lite spännande och sådär men slutet ger en tid för spekulation.



"The ward" är en skräckis. Men den är ganska lam men klart man blir rädd ibland. I slutet avslöjas hela sanningen, spännande.

Onsdag, Sydpoolen

Idag åkte vi till ett äventyrsbad som heter Sydpoolen. Vi höll det hemligt för barnen hela vägen dit så de var jätteglada när vi väl kom fram.

Alicia var så modig. Hon åkte största vattenrutschkanan för första gången och hoppade från tre meters hopptornet utan problem =)
Själv är jag en fegis och höll mig på grunt vatten.






Nu har vi precis ätit kinamat för de hade öppnat en kinarestaurang ovanpå Sydpoolen så det var ju smidigt och bra =)

Nu ska vi strax städa vidare då vi inte hann med allt igår.

Imorgon får vi se vad vi gör ev. att vi går på bio för det var länge sedan.


Filmer filmer filmer



"All good things" med Kirsten Dunst och Ryan Gosling. Det är en dramathriller som var helt ok. Spännande



"Source code" är en fantasithriller som är grymt bra! Den rekommenderas verkligen. Den är oförutsägbar, spännande och invecklad. Huvudrollen innehas av Jake Gyllenhaal. Bör ses

Det gick varken att avboka eller omboka

resan till Tyskland.

Man kan inte avboka flygresor med Ryanair men omboka kunde man men tyvärr flyger de inte alls till Schweiz =( Så det blir Tyskland trots allt och det kommer nog bli kul det med.

Infon på Ud´s hemsida om Delta State i Nigeria är fortfarande dyster tyvärr. De har avrått människor sedan 2007 att åka till just Delta state och närliggande stater i söder.
Men vi känner människor som åkt dit nu i vår/sommar och de kom i ett stycke. Svårt val, mycket svårt att bestämma om vi vågar åka eller inte.

Visst vi kan åka till en annan del av Nigeria men det blir ju inte samma sak. Vi kanske får hyra bodyguards haha eller låtstas som vi är "fattiga" och inte lönt att kidnappa oss haha

ha det gott


Hågelbyparken



Idag hade vi tänkt åka till stranden men temperaturen ligger strax under 20 grader och det är lite blåsigt så vi ställde in det. Istället stack jag och barnen till Hågelbyparken vilket är ca 5 minuter med bil härifrån.

Det är en stor park med mycket plats till att ha picknick och lekar. De har även en massa djur som grisar, får, getter, kaniner, höns och hästar som vi fick klappa på. De har även en stor, fin och modern lekplats med en massa annorlunda saker på vilket barnen gillar.

Nu är vi hemma, jag håller på att göra köttfärspaj och sedan blir det till att storstäda lite. Vi har inte städat ordentligt på tre veckor för att vi inte orkat helt enkelt =)

Filmkväll varje kväll nu när jag är ledig och det gillar jag.

Ha det gött

Imorgon ska vi till Sydpoolen vilket är ett äverntyrsbad men barnen vet inget ssscchh det är en hemlis

Skolavslutning 14/6







Avslutning klass 1a

Vi samlades i klassrummet för diplomutdelning, presenter och sång. Sedan blev det ännu mer sång ute på skolgården med svenska flaggan högt i topp.

Skolan börjar åter 22/8 och då har vi två skolbarn =)

Film



"Sinners and saints" är en actionrulle om två barndomsvänner i New Orleans som gått skilda vägar i livet. En är kriminell och en är policedetective.

Det kändes som man sett det mesta i filmen innan och den tillför i princip inget nytt till filmvärlden men ändock var den underhållande och en helt ok actionfim.


Det var sant


                                          

F åkte till ambassaden och träffade immigration officers från Nigeria som hade med sig en portabel "epassportmaskin". Med den togs fingeravtryck, signatur samt foto.

Det kostade endast 800kr och han behövde inte visa upp något dokument alls. Vilket känns ganska hårt då det tagit tid och pengar att fixa alla dokument inför resan till Tyskland.

Vi vet dock inte hur lång tid det kommer att ta innan passet är klart men jag räknar med att det tar ett tag. Passet kommer att kunna hämtas upp på ambassaden här i STHLM.

Det är så otroligt och känns sjukt skönt att det gick så smidigt och snabbt. Jag vågar knappt tro det förrän passet är i vår hand.

Vi ska nu försöka avboka/omboka vår resa och försöka åka till Zürich, Schweiz där F´s bror med familj bor och hälsa på dem istället. Vi får se om det går. Annars åker vi till Tyskland och avnjuter några härliga dagar där.

                                          

Så nu kan vi börja planera för Nigeriaresan på riktigt eller? Ska kolla infon på svenska ambassaden i Nigerias hemsida om det har skett några ändringar.

Jag vill och förhoppningsvis så blir det en resa i november/december kanske tidigare??

Imorgon så är det skolavslutning för Alicia och sedan blir det stranden om det är varmt och inte så blåsigt som idag =(

Ha en skön tisdag-onsdag

Föräldraledig, måndag

Igår var vi på barnkalas hos Benjamin som fyllde 11 år. Det var kul och så träffade jag på en gammal arbetskompis med familj som tydligen också kände dem, kul!

Idag, måndag så är Alicia i skolan. De ska ha klassfest.

                                                  

Henry är ju hemma men ska gå på sin dagisavslutning mellan 13-14. Jag hade köpt doftljus åt hans fröknar som vi dekorerat men imorse när Henry blev arg så damp de ner i golvet så ena gick isönder. Jag är väldigt besviken och vet inte hur vi ska göra nu. Vi ska förbi en affär nu och se om vi kan hitta något att ersätta det med, tråkigt...

Efter firandet så ska vi på lite mer firande. Vi ska träffa Anna och barnen och ge lite presenter. =)

Jag har planerat in något roligt varje dag denna veckan. Vi får se hur mycket F orkar hänga med på. han får ont i foten av att gå mycket. Han blir troligen sjukskriven längre för han kan inte jobba när foten är såhär.

ha en skön vecka


Helt sjukt om det är sant

F är just nu på nigerianska ambassaden inne i stan för att ansöka om pass/lämna infomarion för att göra pass. Ni hörde rätt!

I helgen fick vi reda på av en vän att det kommer folk från "nigerian immigration office" till Sverige för att ta uppgifter från alla nigerianer i Norden som vill ha pass. Vi trodde inte på detta då vi ringt och varit där  antal ggr i vår, senast förra veckan för att hämta upp dokumentet som var nödvändigt för att kunna göra passet i Tyskland.

Vi läste på ambassadens hemsida och där skrev de samma sak som vi hörde av vår vän men inget datum eller något. Så F ringde dit och ojsan de är visst där idag och imorgon...
Hon som svarade i telefonen kom t o m  ihåg F från förra veckan och sade liksom att det var ju dumt att det blivit såhär och hon ville ringa honom men hade inte hans nummer.

Passfoto och 800kr vad allt som krävdes. De tar sedan infon till ambassaden i England, gör passen och sedan skickas de väl antagligen hit.

Helt sjukt dålig info av alla som jobbar med detta och de som jobbar på ambassaderna. Man tror inte det är sant! F säger gång på gång att det är såhär det funkar när det gäller nigerianer, att man inte kan lita på dem m.m. Men detta är ju en ambassad med utbildad personal och de har alltså ingen framförhållning och fruktansvärt dålig med att informera.

Nästan ingen vet om detta och tänk så många som bor i Norden som kanske vill ha pass men eftersom infon varit så dålig inte kan hinna göra det nu idag/imorgon.

Vi får se hur det går idag! Annars så har vi ju Tyskland som vi ändå tänker åka till. Barnen ser framemot det och lite semester får vi väl unna oss =)

Lediga dagar väntar oss

Ja, idag är ju första lediga dagen för oss. Det var skönt men underligt att gå ifrån jobb igår. Det känns lite obegripligt att inte behöva jobba på drygt fyra veckor =)

                                          

Jag är ju föräldaledig idag t o m onsdag för att dryga ut ledigheten. Tyvärr har jag bara lägsta garantidagar kvar = 60 kr innan skatt wihoo.  Jag sparar två veckors semester till hösten då vi förhoppningsvis reser till Nigeria.

Snart ska vi gå hem till min (arbets)kompis Tessan på grillning och annat =) Jag tar med barnen också.

Idag har vi gått ut och handlat lite leksaker till 50% av priset. De säljer ut allt i vår lokala leksaksaffär.

                                               

Imorgon ska vi hem till F´s kompis och fira en kille som fyller 11 år och sedan ev. hem till A och barnen och fira dem. Vi får se hur det blir?!

Måste planera några roliga saker som vi ska göra nu på semestern. Tanken är att vecka 1 ska vara lugn och fin, stranden och sådant. Andra veckan blir det Tyskland. Tredje veckan blir det Skåne (?) och fjärde veckan blir det till att ta det väldigt lugnt =)

Ni får ha en fortsatt trevlig helg!!


Movies



"Water for elephants" är ett drama som utspelar sig på en kringresande cirkus på 30-talet. Den var mycket bra och helt klart sevärd! Reese Witherspoon, Robert Pattinson och Christoph Waltz i huvudrollerna.



"Seconds apart" är en thriller. Den handlar om ett par tvillingpojkar som har speciella krafter som de inte använder på bästa sätt. Den var bra, en helt klart sevärd thriller.

Torsdagsinlägg

Första vill jag ropa HIPP HIPP HURRA på Wallace 6-årsdag! Grattis gubben och vi ses kanske i helgen??Anna U får vi också gratta för hon fyllde år igår, hela 32 år *hjälp*

                                        

Idag så var det terminsavslutning i Alicias klass så vi spelade brännboll, föräldrar mot barn och sedan hade vi picknick. Det var roligt och helt underbart väder har vi ju också.

En arbetsdag kvar, smaka på de orden. Men usch vad tiden kommer gå snabbt och vips är jag tillbaka på jobb igen =(
Men men tur att jag älskar mitt jobb hehe *NOT*

                                               

Yes, nu har vi fått hem "Letter of introduction" från nigerianska ambassaden här i STHLM. Skönt att det är klart och dessutom var det gratis "kors i taket"
Nu ska vi bara träffa F´s kompis en dag så han kan fylla i dokument och kopiera lite saker m.m. och sedan är alles klar eller?
Vi ska ringa ambassaden i Tyskland nästa vecka och säkerställa att vi verkligen har allt som krävs så att vi sedan kan pusta ut =)

Jag börjar bli sugen på att åka till Nigeria ändå i höst. Hoppas det känns tryggare då och troligen stannar vi kanske bara två veckor. Då kanske F tycker det är okej??

Ni får ha en jätteskön fredag!!


Hooked for life



Är en drygt två timmar lång svensk dokumnetär om skateboardåkningen i Sverige. Den strärker sig från slutet av 70-talet till idag och är inspelad i STHLM och i Kalifornien. Underbara miljöer och bilder.
OM man åker skateboard är denna film ett måste och för oss andra som gillar dokumentärer är den också ett måste. En bit fin svensk kulturhistoria.

Lego hip hop i mitt huvud just nu



En varning för att låten fastnar i ditt huvud =)

Min yrsel

Jag är fortfarande yr och känner mig nu precis som jag gjorde för ett par månader sedan när jag uppsökte läkare för samma symptom. En långvarig yrsel som kom helt plötsligt och försvann efter 1-2 månader. Jag är inte så illamående längre, första kvällen var värst.

Har kollat runt lite på nätet och det kan ju vara i princip vad som helst men hittade något som lät  som det jag har


Karusellyrsel

Vid karusellyrsel är det vanligt att man har yrsel och samtidigt blir illamående och i värsta fall kräks. Vid stark karusellyrsel blir det svårt att stå och gå. Karusellyrsel kommer ofta från innerörat och anses bero på att kristaller i balansorganet har lossnat och hamnat fel.

Kristallsjukan, som också kallas godartad lägesyrsel, och vestibularisneuronit är två olika sjukdomar som kan orsaka karusellyrsel. Skillnaden är att yrseln vid kristallsjukan kommer i korta upprepade attacker medan den är mer kontinuerlig och långvarig om man har vestibularisneuronit.

Kristallsjuka - godartad lägesyrsel

Den vanligaste typen av karusellyrsel är kristallsjukan, så kallad godartad lägesyrsel eller Benign Paroxysmal Positionell Vertigo, BPPV. Då känner man sig snurrig när man rör på huvudet, oftast när man vrider huvudet i liggande ställning. Den snurrande känslan brukar försvinna efter några sekunder. Om man upprepar rörelsen som utlöste yrseln upprepade gånger brukar yrseln bli svagare för varje gång. Orsaken till kristallsjukan anses vara att kristaller i balansorganet har lossnat och hamnat fel. Kristallerna sitter på toppen av de så kallade hårcellerna i örat. Ibland kan man drabbas av denna typ av yrsel efter att man fått ett slag mot huvudet.

"Vestibularisneuronit

Så kallad vestibularisneuronit kan också orsaka karusellyrsel. Vid denna sjukdom har man en inflammation i balansnerven. Orsaken till det anses vara en virusinfektion, en teori som på senare år har ifrågasatts. Vid vestibularisneuronit får man en snurrande yrsel under en längre tid. Ofta blir man illamående och ibland kan man kräkas. Hörseln påverkas inte. Besvären kommer relativt plötsligt och om de är svåra brukar de sitta i några dagar. Efter tre fyra veckor brukar besvären börja försvinna, men trötthet och ostadighet kan sitta i länge. Ibland kan man ha kvar yrseln i flera år. Det är viktig att röra på sig för att bli frisk så snabbt som möjligt"

Förra gången gick yrseln över av sig själv efter 1-2 månader så vi får väl se om det går över av sig själv även denna gång.


Vårkonsert

Ikväll var det dags för Borgskolans vårkonsert, 28:e året i rad. Där alla pengar som samlas ihop går till ett barnhem i Kenya som ger barnen utbildning m.m.



Det var många som dansade, sjöng och spelade instrument. Alicia syns här med övriga 1:or. de sjöng en sång och det var så vackert =)

Det är ibland härligt att gå på en sådan mångfaldsskola. Vi fick se indisk dans och flickorna hade så fina kläder, smycken och smink. Hur alla dessa barn kommer överens och umgås trots att de pratar olika språk, har olika religion och kulur. Underbart att se!
Hurra för mångfald!

Igårkväll när jag skulle lägga mig så var jag så snurrig. Så fort jag blundade så snurrade allt runt runt och när jag öppnade ögonen så sköljde ett enormt illamående över mig. Det var så jobbigt och jag kräktes flera ggr. Det kan jämföras med när man är rejält full och har varit ute på disko och väl hemma försöker somna.
Idag har jag mått bra och har jobbat och sådär men just nu känner jag hur yrseln smyger sig på.

Kan det bero på värmen? kan det beropå vätskebrist? Eller vad kan det vara?



Tre arbetsdagar kvar och sedan ledig, wihooo

Ha det gött allihopa


Senaste filmerna



"Chatroom" är en brittisk film som handlar en deprimerad ung kille som startar ett chat room för några ungdomar. Den visar bildligt hur de chattar med varandra och hur de är i rummet och pratar med varandra. Den är spännande, annorlunda och oförutsägbar.



"Insidious" är en thriller/skräckis. Den handlar om en pojke som hamnar i koma men vad är det egentligen som händer? Den var väl inte min slags film egentligen men jag gillar thrillers. Men nej för mig var den lite väl overklig och lite för lite blod haha


Mer bloggande

Nu i juni är det 12 år sedan jag flyttade upp till Norsborg. Helt sjukt vad åren går. Jag och F har bott tillsammans i 12 år nu.

Sista lediga dagen imorgon, nationaldagen. Sedan jobbar jag fyra dagar och går sedan på fyra veckors ledighet, supernice!!

Jag glömde säga att vi fick en rejäl löneökning i år, 1255kr för att vara exakt. Det känns så skönt och nu har jag ju riktigt bra lön haha =) Så nu kan vi spara ännu mer.

                                     

Nu har vi bara två saker kvar att fixa inför passet och planen är att det ska fixas denna veckan. F måste till ambassaden i STHLM och lämna in polisrapporten och se till att han får "letter of introduction" och sedan ska hans kompis som har giltigt nigerianskt pass skriva på ett papper och ta kopia på sitt pass/körkort. Vi hittade en nära kompis som hade nigerianskt pass, så skönt!
Jag är fortfarande tveksam till om vi behöver legalisera översättningen då den är underskriven, stämplad och allt. Ev. gör vi det sista veckan innan vi åker.

Nu börjar jag bli lite nervös igen över resan, dels att vara i ett främmande land och dels om det kommer fixa sig med passet nu när vi lagt ner så mycket tid, arbete och pengar på detta!

Ni får ha en härlig nationaldag!!


Söndagsinlägg

Igår var det dags för kryssning!



På kvällen satt vi på övre däck och solade och drack lite drinkar och öl. Härlig sommarkväll!



Härligaste och underbaraste familjen Engblom!







Vår härliga familj.

Barnen var som barn är... Ibland lyssnade de inte alls, sprang iväg, försvann men det gick ändå ganska bra.
Idag satt vi mest och spelade kort hela hemresan, trevligt!

Engbloms åkte hem efter kryssningen. De vill ha en dag hemma vilket är helt förståeligt. Men vi saknar de redan. Dagarna går alldeles för snabbt och det känns om jag knappt hinner umgås med dem innan det är dags att åka hem igen =(

Vi har haft det jättetrevligt och roligt! Hoppas det inte dröjer länge tills vi ses igen.

Jag börjar nu fundera på Skåneresa till sommaren. Ev. åker vi ner en vecka i slutet av juni. Jag vill först ha Tysklandsresan och passet ur vägen. Först då kan jag känna mig lugn och tänka på annat =)


Vi vann

Idag kom det ett brev med posten från McDonalds. Vi vann en tävling som jag var med i.

Fyra inträden och fyra åkband till Gröna Lund, ett Happy Meal plus en överraskning och det gäller endast söndagen den 19/6. Vi är jätteglada men typiskt att vi var på Grönan igår =)

                                         

Så det blir Grönan om några veckor igen hehe. Får se vem vi bjuder med oss för fyra åkband till oss som aldrig åker något känns lite som slöseri.

Just nu är min syster Ingela med familj publik på Talang, programmet som sänds live på fredagar på Tv4. De har det säkert himla trevligt =)

Imorgon ska vi åka på kryssning, Vking Lines Cinderella. Tyvärr har inte barnaktiviteterna kommit igång riktigt men vi har nog kul ändå =)

Ni får ha en riktigt härlig långhelg


Hinner blogga lite snabbt

Min storasyster Ingela med familj är ju här och det är härligt och roligt =) De hade jättefina presenter med sig till oss. Två serviser plus en massa glas, jättesnällt!!

Igår åkte vi till Gröna Lund och var där hela dagen lång. Skitmycket folk så tyvärr var det långa kötider till alla karuseller... Men vi åkte en del ändå, tog lotter m.m. Henry är tyvärr jätterädd och vågar inte åka något typ.



Idag, fredag har jag semester, supernice! Så idag drog vi till stranden, Slagsta strand och barnen fick svalka av av sig. Idag har vi haft riktigt hett.



Kusin Kalle



Alibaby



Kusin Albin




Henryboy

RSS 2.0