Onsdagen är här med kyla

Brr vad det är kallt ute, hatar kyla och mörker!!

Nu har mössa, vantar och tjockare jackor åkt på. Men sedan på dagen blir det sol och lite varmare.
Alicia har slarvat bort sin jacka igen... F hittade den inte någonstans. Alltså vi ska ha föräldramöte imorgon och då ska jag ta upp det här med kaoset med kläderna.
När man kommer in i skolans hall så ligger det saker över hale golvet, på bänkar och under bänkar. Mycket stökigt och det tar en tid innan man hittat om man nu hittar Alicias kläder.

Jag kommer inte låta henne ha på sig sin nya, dyra vinterjacka till skolan för då försvinner väl den också. Hon får ha på sig ärvda jackor alternativt jackor som jag får köpa på seconhand. Tråkigt men vad ska man göra med Alicias slarv mer än att tjata.

Är så trött som vanligt =) Hösten, kylan och mörkret gör mig så sömnig.

Ikväll ska det bli Idol 20.00 på tv4 och Greys Anatomy 21.00 på Kanal 5.

Sedan ska jag ha uppesittarkväll till midnatt då de släpper tågbiljetterna för 95 kr styck för vår återrresa från Malmö. Det gäller att vara ute i god tid om man ska ha bästa priset =)
www.sj.se

Japp japp nu ska jag surfa vidare innan barnen ska stoppas i säng! Ciao

R I P pappa

Idag är det 8 år sedan min käre far gick bort i sjukdomen prostatacancer.

Glömmer aldrig dagen då telefonen ringde och vi fick veta att de hittat på röntgen var cancer i 3:e stadiet vilket betyder att det är dödligt. Jag var 11 år.
Men det tog hela 11 år innan han dog. Han var en kämpe som genomgick en massa operationer, undersökningar och strålning m.m. Allt för att förlänga livet.

Han skojade t o m en vecka innan han dog. Och han sade "jag kommer skämta tills de spikat in sista spiken i kistan" Det var ena sidan av min pappa, en skojfrisk person som folk gillade.
Det fanns också en annan sida präglad av hans barndom men den behöver vi inte ta upp här!

Även om åren går och man lär sig att leva med det så är det sådana här dagar man tänker extra mycket och faktiskt upptäcker att man saknar personen och önskar att den fortfarande levde.
Idag sörjer jag min pappa och vet att han tittar ner på oss från himlen.

Jag saknar dig!

Så lite tid så mycket att göra...

The story of my life!

Det är inte lätt när båda jobbar heltid, barnen ska lämnas och hämtas på olika platser och gärna så att de inte börjar för tidigt eller slutar för sent, mat ska lagas och ätas och diskas upp, kläder ska tvättas, lägenheten ska städas, aktiviteter och möten efter jobbet m.m.

Tänk om vi hade haft bra med pengar då kunde vi gått ner i arbetstid, haft städerska och kock och kanske en nanny =)

Nej men nu måste jag tänka positivt! Vi har båda 100% jobb (änsålänge vem vet vad som händer.., vi har pengar till mat och aktiviteter, vi har barn som trivs med aktiviteter.

Igår hade jag inte tid vid datorn för efter jobb var det tvättdags och sedan såg jag Idol och Lyxfruarna på tv.

Min kära vän Anna har startat en blogg och är är länken http://annaadidas.blogg.se/

Går gärna in och läs hur hon har det i livet!!

Nu ska tvätten sorteras och sedan ska jag träna framför Idol ikväll. Vet inte om det kommer något mer bra på tv ikväll?? Har inte kollat än!

Ha en skön kväll!


Söndagen är på gång

Och vad har vi då gjort?

Tränat, städat och varit på dans. Jag har shoppat en ny höst och vinterjacka åt mig själv!! Den är svart och figursydd med avtagbart skärp. Pälsklädd huva för kalla dagar. Den kostade 499 kr och jag använde mitt presentkort som jag fick när jag fyllde år.

Felix har köpt en ny extern brännare idag så han är glad. Med den kan man tydligen bränna doublelayers, alltså X-Box spel m.m.

Nu ska det lagas mat härhemma, fortsätta dammsugningen och senare kolla på The fast and the Furious 4, älskar de filmerna kanske för jag älskar snygga sportbilar =) ( och snygga skådespelare hehe)

Samla krafter inför en ny vecka, det behöver vi alla!

Arrividerci

Lugnt och skön lördag =)

Glömde säga att jag köpte vinterskor åt barnen på IcaMaxi igår. Brukar köpa de där och de brukar vara riktigt bra på att hålla värmen och stå emot väta.
De kostade 199kr styck så det var ju bra =)
Så nu har barnen allt de behöver inför den kalla hösten och vintern, skönt!
Men jag skulle vilja ha både en höstjacka och vinterjacka, får se om jag hittar något.

Idag var det simskola på morgonen och Alicia simmade 2-3 meter själv och 25 meter med armskydd så det går framåt! Kul.

Vid lunch åkte vi till Skopunkten för Alicia var i desperat behov av ett par nya skor. Jag vet inte vad hon gör med sina skor men efter några dagar/en vecka så kan det vara hål i dem, eller skrapade längst fram m.m. Henrys skor är jättefina änsålänge men Alicias slängde vi direkt.
Hon fick ett par snygga vita och rosa typ basketskor med både snörning och kardborreband. De var dessutom på rea så vi fick de för 149kr.
Nu får vi se hur länge de varar...
Sedan var vi på Heron City och åt lite MCdonalds och kinamat, mumsigt!
Såg Mange Scmidt uppträda och såg även Nanne Grönwall =)

Igår med filmen haha, jag somnade efter typ 10 minuter... Så nu ska jag ge mig på ett nytt försök för att se Nattmuseet 2. Har även tänkt att se Fast and the furious 3 idag om jag inte somnar...

Ha en skön lördag gott folk

Helgen är här!!!

Och inte en dag för tidigt heller... Är dödstrött efter ha varit upp till 00.30 igårnatt för att kunna boka billiga tågbiljetter till Malmö. Och det blev det =) Tåget går 10.20 på julafton och är framme 14.45 i Malmö. Vi har ingen aning vart vi ska fira jul men med mormor får det bli. Vi får helt enkelt ser vart och hur vi firar. Fick biljetterna för 200kr, hela familjen. Om några dagar ska jag boka återresa ev. blir det den 30/12. Vill öven ha de för 200 kr så det blir en sen natt den dagen också. Tänk 400 kr fram och tillbaka för hela familjen, skitbilligt ju =) Felix är lite negativ till tåg, han är bekväm av sig med bil och sådär. Men jag tror vi tjänar på detta både ekonomiskt och tidsmässigt. Vi behöver inte köra och oroa oss över väder och trafik. Nu ska vi se Nattmuseet 2, ha en skön kväll

Torsdag och jag är dödstrött...

Har varit full gång hela dagen, verkar som jag alltid har något att göra.

Slutade innan 13.30 idag så det var skönt! Gick hem, läste posten i lugn och ro och hann t o m duscha innan jag hämtade barnen.
Gick hemifrån 14.30 och vi kom hem vid 15.45... Alltså det tog 1 timme och en kvart för att hämta två barn. På två olika ställen men ändå.

Sedan var det dags för simskola, så efter maten på med kläderna och ut till t-banan. Alicia hade simmat typ 25 meter med armskydden. Hoppas hon ska ta av dem snart också, 5 ggr kvar på denna nybörjarkurs men hon ska fortsätta ett tag till så att hon blir en bra simmare.

Ikväll har det blivit Idol, lite småmåsten och genomgång av räkningar (blää) m.m.

Nu väntar jag på att klockan ska bli efter midnatt när Sj släpper de billigaste biljetterna för 24/12. Man kan få en vuxenbiljett för 95 kr!! Vi kan åka hela familjen tur och retur till Malmö för 400kr om vi bara är utei god tid och är på hugget. Önska oss lycka till för annars blir det bilen ner och det är ju mycket dyrare.

Är så trött att ögonen går i kors men men imorgon är det fredag och helgen hägrar.

Ha en skön fredag

Ungar!!!

Alltså när jag hämtar Alicia från fritids då får vi leta efter skor, tröja, jacka och väska i typ 10 minuter... Har sagt till henne att hänga upp allt på samma krok och skorna under men det verkar inte gå in. Hon slänger säkerligen av sig kläderna och skorna och bryr sig inte om vart de hamnar.
Nu är hennes jacka borta, letade överallt. Får se om den dyker upp.

Jag vet inte om jag vågar ha termobyxor och vinterjacka hängande där i vinter. Ska jag verkligen behöva vara rädd att saker ska försvinna?

Jag ska prata med fröknarna för problemet är att 6-åringarna inte har sin egen hylla utan sakerna hängs och slängs lite överallt, ser förjävligt ut. De har en låda högt upp med sitt namn på där de har extrakläder och jag har även lagt regnkläderna där i för annars försvinner väl de också?

Och den andra ungen, Mr Henry han är en riktig trotsunge med egen järnhård vilja. Att lämna och hämta honom från dagis och att gå någonstans överhuvudtaget med honom är verkligen en tuff utmaning. Han vill ingenting och blir arg och skrikig när det inte passar honom.
Det kan gälla att ta på sig, ta av sig, borsta tänderna, gå ut genom dörren, ut från dagis, in i centrum, in i porten (jag kan fortsätta hela inlägget...)
Som han är nu så var Alicia vid 2,5-3 årsålder, verkar som Henry är lite efter vad gäller trotsen (?)

Har precis kollat på Idol, kul är det =) Just nu är det dubbelavsnitt av Grey´s Anatamy på kanal 5, me like =)

Ha det gott allihopa, häng kvar snart är helgen här

Tisdagen är här men susar snabbt föbi

Idag var det ganska lugnt på jobb, slutade strax innan 15.00, in i centrum och skickade iväg lite paket som jag sålt på Tradera och in på Swedbank och sade upp min internetbank hos dem.

Nu har jag nästan allt hos Länsföräkringar förutom ett lån och mmitt pensionssparande som jag behåller hos Swedbank.

Hämtade sedan Alicia och där var en ledare som var mulatt med afrokrull och då tänkte jag att så kommer nog Henry se ut som vuxen, ungefär så och det är så kul att se. Verkligen roligt att se vuxna mulatter för det är de första halvsvenska/halvafrikanska kullen från 70/80 talet som nu är vuxna. Annars är ju de flesta mulatter i Sverige barn fortfarande.

Jag älskar blandfamiljer, tycker vi i världen borde blanda oss så mycket som möjligt frö då kan ingen vara rasist till slut =)
Jag älskar när två som invandrat till Sverige från olika länder träffas här i Sverige och sedan bildar familj, helt underbart!!?? Vad är oddsen att just de två skulle träffas i detta land och bilda familj?

Mina munsår är faktiskt lite lite bättre. Det har torkat in rejält och minskat. Men de där Antrax tabletterna... Shit vad dåsig jag blir av dem, känns som jag är på en annan planet typ. Är riktigt trött av dem.

Ikväll är det Idol på tv4 klockan 20.00, missa ej!

Ciao


Måndag, Impetigo m.m.

Gick till läkare idag för mina munsår breder ut sig, kliar och är allmänt jobbiga. Läkaren sade direkt att det är Impetigo, en bakeriell hudinfektion även kallad svinkoppor. Men jar har inga koppor utan bara stora nariga sår som kliar och svider.
Han sade att det absolut inte var herpes för det ser inte ut så och sprids inte på det sättet.

Jag fick tre läkemedel, pencillin för infektionen, Antarax (tabletter) för klådan vilka gör en dåsig läste jag på bieffekterna och det är därför jag känt mig så otroligt trött idag och en salva som ska smetas på. Hela kalaset gick på ca 500 kr för läkarbesök och medicin... Dyrt men vad ska man göra när man är sjuk??

Jag har ändå jobbat och tänker fortsätta göra det sålänge det känns ok. Men tröttheten var rätt jobbig...

Jag som ska börja ge blod nu men har läst att man ska vänta till två veckor efter en infektion... Så nu lär det dröja ännu fler veckor innan jag kan börja med min blodgivning. Jag som verkligen vill göra det nu...

Henry är sjuk igen med jättejobbig hosta och förkylning så han var hemma med pappa idag och ska även vara det imorgon. Skönt att vi kan variera så att inte bara jag är hemma alltid när barnen är dåliga.

Ikväll är andra avsnittet av lyxfruarna i Hollywood, 21.00 på Tv3, missa inte!!

Ha en fortsatt trevlig kväll


ah, mina j/a lappar

Tangentbordet ar konstigt sa det blir inga prickar idag.

Ah, jag blir galen pa mina lappar och runt om. Det kliar, ar rott och besvarligt. Jag maste till lakare nu i veckan for att faststalla vad det ar sa jag far ratt hjalp. Otroligt jobbigt!

Igar kollade jag pa en film som heter @the Killing room@ med Peter Stormare. Helt ok thriller och antar att det kommer att komma en 2>a eller fler. Paminner lite om Saw filmerna.

Idag har det varit danstraning for Alicia och under tiden gick jag och shoppade ett par termobyxor at Henry pa Lindex, hade 30% rabatt och sa en vinterjacka pa KappAhl.
Nu behover de bara ordentliga vinterskor.

Nu ar Alicia pa kalas hos en kompis.
Henry har fatt tillbaka sin jobbiga rethosta som han far pa hosten och vintern. Jag ger Bisolvon och da brukar det ge med sig.
Vet inte om han kan ga imorgon pa dagis... Far se senare och da kanske F kan vara hemma.
Jag var ju hemma for inte alltfor langesedan. Vabbandet ar jobbigt men vad ska man gora om barnen ar sjuka...

Har varit ivag och rostat ocksa i kyrkovalet. Rostade pa Socialdemokraterna i stora valet och pa Miljopartiet i de andra tva valen. Vi far se vem som vinner.

Nu ska det vilas har resten av dagen, samla krafter infor nasta vecka!

Ciao

Lördagen är på gång

Har redan hunnit med en hel del.

Imorse var vi på simskola och jag satt på en bänk vid Fittjaviken medan Alicia var inne på simskolan. Underbart väder och jag bara satt där och funderade och mös för mig själv =)

Sedan åkte vi till Ica Maxi och handlade och sedan hem. Efter en stund var det dags att gå ut igen och denna gång hade jag Henry med mig.
Vi åkte för att besiktiga bilen och tyvärr så underkändes den men det är en struntsak.

1. Strålkastare halvljus, vänster, inställning för låg.

Vi ska bara åtgärda detta snsrast och vi behöver inte komma tillbaka. Varje år är det något med strålkastarna, antingen sitter de för högt eller för lågt men då brukar besiktningsmannen fixa detta snabbt med en skruvmejsel och det brukar inte registreras som fel.

Men får man en nitisk besiktningsman som inte är hjälpsam, då finns det inget att göra.

Jag är glad att det inte är några stora problem med bilen så vi kan lugnt (?) köra vidare ännu ett år med vår fina Audi, vår Blixten McQueen =)

Nu väntar jag på en kvinna som ska komma och köpa Alicias jacka som jag sålt på Tradera för 25 kr. Hon bor i närheten och vill slippa portokostnaden så hon kommer hit.

Sedan blir det mys resten av lördagen, Felix ska laga mat och jag slappa =) Får väl fixa någon film till ikväll också.

ha en fortsatt skön lördag!

Thank God it´s Friday

Kändes som denna arbetsvecka aldrig skulle ta slut...

Idag slutade vi vid 14.00 så det var skönt! Jag kunde handla lite innan jag hämtade barnen.
Jag hann t o m laga mat idag =)
Ikväll har jag tvättat stora lass, det var typ två veckor sedan vi tvättade sist...
Jag har även tränat ikväll trots att jag var/är rätt trött i kroppen.

Nu sitter jag här med ett glas cola light och en skål med popcorn. Ska strax lägga mig.

Har fått löneökning och jag är mycket nöjd. Men tror inte på siffrorna förrän jag ser de på lönespecifikationen. Citymail är bra på att göra fel med våra löner.
Jag ska få 1065 kr mer i lön vilket betyder att jag nu har en lön på hela 21915 kr i månaden =)

Det är nog ganska bra för att vara brevbärare tror jag. Dessutom jobbar vi ju inte 100% kan man säga. I genomsnitt per månad ligger vi nog runt 75-80 %. Vi är ju ett av de få företag som har schema men som går hem när vi är klara, beting alltså.
Men det är ett slitsamt jobb för ryggen och knäna. Hur länge orkar man??

Ni får ha en skön helg på er, vila ordentligt för snart är det måndag igen bläää

Syntax error

Är det just nu hos mig...

Dagen gick i högt tempo precis som igår. Vi fick ut all post och hann nästan med allt det andra också. Jag fick springa och hämta Henry 16.15 för då stängde dagis p g a utbildning. Tillbaka till jobb, jobbade till 17.00.
Sedan skulle jag och Henry gå och hämta Alicia snabbt för att hinna tillbaka till t-banan som gick 17.36. Henry började bråka och säga "jag vill inte"... Jag fick bära honom som en potatissäck på ryggen för att komma fram till skolan.

På något mystiskt sätt så fick jag fart på barnen så vi hann fram till t-banan i tid och kom i tid till simskolan i Fittja. Alicia fick simma lite utan skydd idag =)
Så det går framåt, kul!
Felix kom efter jobb så vi åkte bil hem men kom ändå hem efter 19.00.

Barnen var dödströtta efter en sådan här dag så de sover nu som stockar.

Jag känner att jag knappt hinner med livet utanför jobbet sådana här arbetsdagar/veckor. Jobbigt och jag hoppas att det är lugnare imorgon så vi får en tidigare fredag.

Nu måste jag vila mig, mina j-a munsårsgrejer är tillbaka... Trots att jag äter vitaminer och flera frukter per dag. Jag antar att det är stressen och att jag inte har ätit på "rätt tider" senaste dagarna som gjort att det blossat upp på nytt.
Får smörja på kräm, fortsätta pressa i mig vitaminer så att det går över igen annars får jag gå till läkare.

Ciao

Fy f-n vilken dag...

Är helt slut i kropp och knopp.

Vi hade mängder av post, fick dela extra och hann inte ut med all post... Jag stressade hela dagen för att hinna, åt en snabb lunch och ut på rundan, efter rundan stressade jag iväg för att hämta Alicia från fritids (använde min återstående lunchtid till detta) och lämnade henne på kyrkans miniorer (hon kom typ 40 minuter försent...).

Slutade 17, ska hämta Henry 17, stress till dagis för att hämta honom, kom dit 17.10. Tillbaka till centrum och postade ett paket med kläder som jag sålt på Tradera, stressa tillbaka till kyrkan för att Hämta Alicia 17.30.
Sedan fick vi gå hela vägen hem för Felix fick jobba över lite. Så det var en jobbig promenad hem med två hungriga, trötta och gnälliga barn... Väl hemma kom Felix efter en stund hem med MacDonalds mat åt oss, orkade inte ställa mig och laga mat efter en sådan här dag...

Imorgon lär det också bli en hel del stress tyvärr. Dagis stänger 16.15 så jag måste iväg och hämta Henry och sedan förmodligen tillbaka till jobb för att jobba till 17. Hämta Ali, sedan får vi ta t-banan till Fittja för Alicia har simskola 18.00...

Sådana här dagar är det inte kul att arbeta på Citymail!!

Nu ska jag slappa lite och vila hjärnan lite.

Ha det gott

Tisdag

Först vill jag bara ropa Grattis åt barnens kusin Annie som fyller hela 12 år idag, GRATTIS!!

Idag var det som vanligt på jobbet förutom lite stressigt för jag var tvungen att gå vid 14.45. 15.15 hade Alicia tid hos sjuksköterskan angående hennes sängvätande.

Vi fick lite råd och ett kiss-schema som hon ska följa. Hon ska kissa 6-7 ggr per dag och precis innan måltiderna. Hon sade att det kan ta tid och det beror på att Alicia saknar ett speciellt hormon som gör att man inte kissar på natten.
Så vi ska försöka hålla schemat och se om det sker någon förbättring.

Hoppas det inte tar alltför många år innan hon blir fri från sängvätningen. Det är inte roligt för någon av oss!

Jag är så trött på att vara sådär "superduktig" vad gäller maten då det inte visar sig på vågen. Jag kanske kör för hårt?? Nu ska jag försöka slappna av och försöka ha en mer sund inställning till maten. Försöka inte stirra mig blind på vågen utan mer på hur kläderna sitter och hur jag mår.
Mycket jobbigt det här med maten, mycket ångest och det påverkar hela min dag.
Har bara blivit värre med åren, minns att jag aldrig tänkte ens på mat och hur mycket jag åt innan jag blev gravid första gången. Jag kunde äta vad som helst och inte gå upp.

Ska strax upp på träningscykeln och cykla lite. Ikväll blir det Idol på Tv4 klockan 20.00.

Ha en skön kväll

Jobbiga unge

Henry är en väldigt krävande ung man vilket är mycket jobbigt för oss föräldrar.

Han är arg och sur nästan konstant, vill inte göra som han blir tillsagd, slåss, rivs och bits och jag vet inte varför han är så.
Det är jobbigt för Felix att lämna honom på dagis på morgonen och det är jobbigt för mig att hämta honom. Han bara bråkar och bråkar...

Hoppas så att det snart vänder. Vill inte att han ska vara sådan, vill inte att han blir en sådan som stör andra i skolan och som barn inte vill leka med.
Vill ha en god och glad kille inte en sur och butter.

Jaja, nog om det. Idag har det väl inte hänt något speciellt.

Forstsätter träna och leva "nyttigt" men känns som jag står still, vill under 60 kg och har drygt 1 kg kvar typ.

Jag sålde för 340 kr igår på Tradera så det är ju helt ok. Man vill ju alltid ha mer men det är ju en auktion och ibland vinner man och ibland förlorar man. En overall fick jag 135 kr för och en skjorta fick jag 1 kr för. Så det kan variera i pris.
Så nu kan jag ha de pengarna som ettt bidrag till Henrys vinterkläder som jag ev. köper i helgen.

Ikväll börjar en serie om "svenska lyxhusfruar" i Hollywood. Klockan 21.00 på Tv3, missa inte det.

Ciao

Söndagen fortgår

Idag har jag tränat, pysslat lite och varit på dans med Alicia.

Efter dansen stack vi till SKHLM (ett köpcentrum) för att kolla vinterkläder.
Hittade en fin jacka på KappAhl för 599kr som tur var hade jag 25% rabatt så det blev "bara" 450kr för jackan. Lite för dyrt egentligen men det är en jacka i riktigt bra kvalité. Så kan jag sälja den nästa år kanske om nu Alicia inte gör som vanligt fläckar ner och förstör kläderna...

                                                    

Sedan köpte jag ett par svarta termobyxor från H&M, hade 50kr i bonus hos dem. Så de kostade endast 199kr, bra pris! Men varför har nästan inga termobyxor resårband under fötterna längre? Mycket märkligt.
 
Nu är vi hemma igen, lite fattigare men glad över bra köp. Nu är det Henry kvar, overall och vinterjacka ska han ha. Plus att båda barnen ska ha ordentliga vinterkängor.
Men vintrarna har varit så milda de senaste åren så kläderna används ju inte så mycket som man skulle vilja. Henrys overall från i fjol är i princip i helt nyskick.

Nu ska jag laga lite mat, barnen ska bada och jag ska se hur det går för mina Tradera auktioner som går ut ikväll. Ska lägga in två nya auktioner idag också.
Skötbordet som jag har annons på blocket för ringer ingen på... Tråkigt men jag får väl sänka priset som vanligt.

Ha en skön söndagkväll


Lördagen är på gång

Ja, vad har hänt idag då??

Simskola på morgonen, tur att jag är morgonpigg. Sedan gjorde vi några småärenden och sedan hem för att städa. Vi städade i några timmar så nu är här rent och det lär ju hålla till ikväll då barnen snabbt drar fram allt och skräpar ner...

Nu sitter jag här och surfar runt. Min storebror Jan har nu börjat blogga också och här har ni hans länk http://fromdusktilldawn.blogg.se/index.html
Så går gärna in och läsa hans blogg också.

Fick ett mail av en annan brorsa och det var ett sådant där mail ni vet, där man ska titta på något och så kommer värsta "monstret" fram och skriker. Shit vad jag skrek, Felix kom springande haha. Mina skrik övergick i tårar, skrattade så jag grät åt mig själv. Har ju sett sådana filmklipp på "american funniest homevideos" där folk blir skrämda av liknande mail. Då brukar jag gapskratta =)

Ikväll blir det väl någon av filmerna jag tänkt att se men som jag somnat ifrån...

ha en skön lördagkväll!

Ja, då har vabbandet dragit igång...

Har ju haft uppehåll nu i några månader. Tror jag vabbade sist i april/maj. Kom knappt ihåg vem man ska kontakta =)

Lilleman gäller det. Han har varit förkyld och hostig nu i någon dag. Igår lämnades han på dagis men han såg sjuk ut när jag hämtade honom. Så han har hostat, snorat och gnällt mestadels hela natten...
Så vi tänkte det är bäst att han är hemma men han har ingen feber.
Han hade sagt till fröknarna igår "jag är sjuk, jag måste hem och vila" gullungen.

Men han är inte tillräckligt sjuk för att bråka och skrika i alla fall. Är helt slut i bollen...

Jag ska åka och handla så fort Felix kommer hem så jag får lite paus...

Usch mina Tradera auktioner går inte bra =( De går ju ut på söndagkväll så saker kan hända innan dess. Det ligger ju mycket arbete bakom också, ta foto, lägga upp annonser, maila, packa in paketen, skicka iväg dem m.m.
Det lönar sig inte alltid tyvärr...

Nu är helgen på gång och det blir väl en ganska opretentiös helg med simning, dans, städning och lite shopping av vinterkläder kanske??

Ni får ha en trevlig fredagkväll!

Onsdag

Har inget att skriva känns det som nu när vardagen är på gång på allvar så händer ju inget typ...

Jag blev lite arg idag bara, på en kärring som jobbar på ett bibliotek här i närheten. Lämnade posten som vanligt och då kallar hon tillbaka mig och undrar varför Kalle tidningen inte är inplastad och att den alltid är det och att det då brukar ligga leksak i.
Jag sade att denna omgång kom tidningarna på det viset, tidningen kanske har gjort fel?

"Nej, det har de inte och de brukar alltid komma inplastade" och "det är inte första gången den kommer så" och så tittade hon sneglande på mig precis som om jag eller någon annan öppnat tidningen, läst den och tagit leksaken.

Jag sade bara argt att "vi har inte öppnat den och du får väl ringa till Kalle Anka och klaga då."

Hatar sådana kärringar som alltid ska klaga!! Och dessutom inte tro på vad man säger. Precis som man hittar på!

Ikväll kommer Idol 21.00 på Tv4, missa inte det.

Ha en skön kväll


Tisdag på gång

Och ja, här är inget på gång...

Bara en vanlig vardag men en speciell dag för barnens kusin Jonathan som fyller hela 13 år idag. Hipp hipp hurra för nyblivna tonåringen!

Mitt nyttiga liv frotgår och det går helt ok. Men funderar på vad som är bra att äta mellan lunch och middag??
Vi äter ju oftast tidig lunch på jobb, och sedan äter vi inte middag förrän vid 17.00. Jag brukar ta en frukt när jag kommer hem men det känns som jag behöver mer.
Tips på nyttiga och snabba mellanmål önskas!

Ikväll blir det träning och Idol börjar 20.00 på Tv4 så missa inte det!

Jaja, nu ska jag inte uppehålla er mer, ciao

Tröttetrött

Ja, så känner jag mig just nu.

Maken och barnen sover gott i sina sängar och jag sitter här. Det var jobbigt att gå upp 05.30 idag och ännu jobbigare är att jag måste fortsätta med det...
Det gick ok att få upp barnen och lämna dem på dagis och skola. Jag kom t o m tidigare än vanligt till jobb.

Slutade innan 13.00 idag så det var nice. Gick hem och softade lite innan jag hämtade barnen.

Ja, så idag har det inte hänt så mycket. Ska titta lite på tv innan jag dunsar i säng.

Godnatt

Har inte suttit ner en sekund idag...

och jag borde sova nu...

Först tränade jag, sedan städade vi, sedan såg jag över barnens vinterkläder och skrev ner vad de behöver.
Sedan stack vi till Alicias showdance för barn i Tumba. Det var första lektionen och hon älskade det så det var ju bra. Medan hon dansade promenerade jag till Tumba C och köpte en badkappa på KappAhl. Hade 25% rabatt så jag fick 70 kr rabatt. Räkna nu ut vad den kostade egentligen och efter rabatten =)

Sedan väl hemma igen blev det fotografering av barnens urväxta vinterkläder m.m. och skötbordet. De ska nämligen säljas.

Sedan var det dags för tvätt mellan 18-22. Barnen skulle bada och sedan i säng för de ska upp vid 06.00 imorgon... Det var ju inte lätt att få dem att sova...

Sedan har jag suttit några timmar nu ikväll och lagt in annonser på Tradera och Blocket. Hoppas jag får bra betalt så vi har råd att köpa bra vinterkläder även i år.
Gick in på www.hm.se och skulle beställa lite småsaker åt barnen men då funkar inte deras kassa p g a teknisk underhållning så det får bli imorgon istället.

Puh, nu sitter jag här och bloggar fast jag borde sova... Fr o m nu ska Felix börja 05.30 vilket tyvärr betyder att jag måste upp vid 05.30, upp med barnen vid 06.00. Lämna Henry på dagis vid 06.40 och Alicia på fritids vid 06.50 för att sedan susa iväg till mitt jobb som börjar 07.00.
Det kommer bli underbara morgnar.... NOT.
Det positiva är väl att barnen kommer att bli hämtade senast vid 15.00 varje dag.

Nu måste jag slänga mig i sängen, godnatt!!

Tips om intressanta, roliga, läsvärda bloggar

Tipsa mig gärna om bloggar som är läsvärda.


Lördag, simskola, massa fixande och trixande

Jo, så har lördagen sett ut änsålänge.

Imorse gick jag och Alicia upp 08.00, åt en snabb frukost, på med kläder och så iväg till simskolan. Föräldrarna fick inte titta på för då stör vi så jag satte mig ute i solen och njöt.

Pratade med lite föräldrar och de kan bara säga gott om denna simskola. Barnen lär sig snabbt simma, lärarna pjoskar inte utan låter barnen släppa simskydden ganska snabbt. Låter bra!
Själv var jag ju rädd för vatten och lärde mig inte simma förrän jag var 11år.

Vägde och mätte barnen idag, jag gör det ibland.

Alicia är nu 119 cm och väger 26,5 kg, hon har gått upp 2 kg på ett år och det är väl normalt. Men hon ligger ju lite på övre kurvan vad gäller vikten. Men hon äter bra och nyttigt och rör på sig ofta och mycket så jag är inte orolig. Vissa är bara bastanta i sig.

Henry däremot är ca 103,5 cm och väger 16,6 kg. Han är en spidevink, slank som en pinne. Han äter mindre än Alicia och sitter aldrig still så det är inte så konstigt. Han ligger på undre kurvan vad gäller vikten. Så olika kan barn vara.

Idag har jag rensat ut bland Alicias kläder och lagt ner nya byxor, tröjor m.m. Så hon är fin nu när hon börjar heltid på skola och fritids =) Jag köper alldeles för mycket kläder, älskar att shoppa barnkläder. Och så hatar jag att tvätta så det är skönt att ha många upsättningar kläder.

Sedan har jag gått igenom ekonomin och sådär. Roligt att se att våra utgifter minskar för varje månad och vi snart har mycket mer i plånboken än nu =) Vi kämpar vidare!

Nu ska jag slappa resten av lördagen. Titta på film och äta lite sockerfritt godis.

Just nu sitter min syster med familj på planet till Turkiet, där ska de slappa i två veckor.... Inte är jag avis nej....

Ha en skön lördagkväll

Darin har gjort det igen =)



Darin med Karma

Fredag, jobb, veckoinköp och träning

Ja, så har fredagen sett ut.

Slutade 13.30 idag så det var nice. Stack iväg och handlade mat m.m.
Nu har jag precis tränat, duschat och nu sitter jag här en stund.

Ska strax slänga mig i sängen och kolla på film eller något. Salta pinnar och Cola Zero blir det också.

Måste bara berätta att det inte alltid är uppskattat att vara brevbärare. Idag t.ex. så kom jag cyklande förbi en grundskola. Då hör jag några killar i 8-10 års åldern typ skrika "Har du post till mig". Jag svarade inte utan cyklade bara vidare. Då hör jag samma killar börja skrika högt "Fuck u", j-a lilla h-a, j-a lilla f-a högt alltså. Jag låtsades som om jag inte hörde.

Men man blir mörkrädd alltså. Små ungar som skriker efter folk, fula ord, folk de inte känner ens...
Jag vet inte om jag ska maila skolans rektor och berätta vad deras skolelever skriker efter folk när man cyklar förbi skolan.

Har även blivit kallad "idiot" av en vuxen man en gång då jag tryckte på knappen så han fick rödljus så jag kunde cykla över gatan... Han tyckte jag skulle vänta på att alla bilarna körde förbi så att de inte behövde stanna vid rödljuset. Hel skumt alltså.

I helgen är det mer att göra än vanligt, simskola imorgonbitti, en del små måsten, dans på söndag m.m.

Nu ska jag sluta, ha en skön helg på er

Torsdag, jobb, simskola och imorgon är det fredag!!

Ja, så har denna dag också snart flutit förbi...

Det var Alicias första dag på simskolan idag och hon tyckte det var roligt. Hon grät när vi skulle hem...
Hon kommer gå torsdagar 18-18.30 och lördagar 09-09.30. Det är nybörjarkursen och sedan följer en fortsättningskurs.

Jag har inte så mycket att säga idag förutom att jag skött mig vad gäller maten än sålänge, visst slinker det ibland ner lite saker men overall är det 100% bättre än sommarens frossande...

Nu ska jag slänga mig i soffan och se fram emot att det faktiskt är fredag imorgon och helgen hägrar =)

Ha det gott sålänge

Onsdag, jobb, hunger och kyrkan

Ja, så har dagen sett ut.

Efter jobbet så gick jag och Alicia till Ljusets Kyrka här i Norsborg. Det var första gången för Kyrkans miniorer, för barn mellan 6-9 år. De kommer pyssla, leka, baka, sjunga m.m. Inspirerade naturligtvis av kristendomen.
Jag var med idag och hon verkade ha kul och vill gå dit igen. Men jag behöver inte vara med fler ggr, utan jag kommer lämna henne där själv.
Synd är att det är mellan 15.30-17.30, dum tid då jag ofta slutar senare än så...
Men hon får gå de dagar jag hinner lämna henne.

Jag var så hungrig där. Men jag åt inget skit trots allt utan gick hem efteråt och gjorde tortillas med färs och grönsaker, gott och nyttigt =)

Nu ska barnen strax sova! Och jag se finalen (?) av Bachelorette på Kanal 5 klockan 21.00.

Ha det gott

Just det, har bokat kryssning på självaste Halloween, vi åker lördagen 31/10 och Promoe ska uppträda på båten så det är ju cool/kul.
Har även anmält mig som blodgivare idag, spännande och det känns bra!

Ciao

Kolla in mina länkar

Har lagt till några nya, läs gärna deras bloggar =)

Tisdagen pågår och mycket tankar, läsarfrågor!!

Har inte gjort något speciellt idag förutom att jag jobbat.

Har tänkt mycket på olyckan igår, tänkt på att den vägen åker vi X antal ggr i veckan. Tänk om det varit vår röda Audi jag sett kraschad mot bergsväggen med F och barnen i (de var ju lediga), eller om det varit någon annan vän här i Norsborg...
Man vet aldrig när det är ens tur att gå så krama era nära ofta och mycket ni kan, lev i nuet!

Läste en artikel om Stroke idag och hur man vet om det är en stroke och om hur viktigt det är att åka in direkt. Många väntar, ringer Vårdcentralen m.m. Man ska ringa ambulans direkt!
Usch vilken hemsk "sjukdom" stroke är, minns min praktik på ålderdomshemmet med fruktan. Dessa människor som inte kunde röra sig och jag såg i ögonen hur olyckliga de var och hur "normala" de var i huvudet men kroppen var "död"...

Nu ska jag boka kryssningen igen, tänkte åka igen senare i höst med familjen. Vi har haft det så mysigt senaste gångerna. Dena gång ska vi dock betala för hytten så att vi inte bor under ytan =) Prova på hytterna längre upp i skeppet, kostar 200 kr hytten så det är inte så farligt ändå.

Tänker mycket på svininfluensan och hur hemsk den är trots allt. Unga människor i 20-30 årsåldern har ju drabbats värst här i Sverige... 1 död, flera ligger på intensiven med konstgjord lunga... Läskigt verkligen! Jag kommer se till att vi vaccineras så fort vaccinet släpps, bättre ta det säkra (?) före det osäkra.

Ska ni vaccinera er?

Har även tänkt i flera år på att börja ge blod www.geblod.nu och ska nog göra slag i saken inna årets slut. Jag har ju blodtyp 0- vilket betyder att mitt blod kan alla få men jag kan bara ta emot mitt eget.

Ger ni blod eller har funderat på det?

Måste också berätta att jag funderar på organdonation och jag är för att donera allt jag kan när jag väl dött. F vill absolut inte, vill även donera "hemska tanke" "may God forbidd bad thing" om våra barn skulle avlida deras organ. F vill absolut inte detta!
Tänk så många människor man kan hjälpa, så många människor som blir lyckliga och kan fortsätta leva sina liv!

Ska ni donera era organ eller funderar ni på det?

Det här blev långt och med mycket djupa frågor!!
Ha en fortsatt bra tisdag



RSS 2.0