Happy death day

Ännu en film som jag väntat på är Happy Death day och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Den är ju underhållande i alla fall men lite b-aktig emellanåt. 3 av 5 knivar får den nog ändå, sevärd i alla fall.

It

Älskade It, som jag längtat! Den är precis så bra som jag tänkt mig, 4 av 5 clowner får den. 80-talet, kompisgäng och skräck, vad kan gå fel liksom?
Skarsgård är ju grym!

Letherface

Letherface ger oss svaret på varför han blev som han blev. Jag ger den 4 av 5 faktiskt, jag gillar den då den har en riktig historia och är spännande rakt igenom.


Found footage 3D

Jag har en förkärlek för found footage, filmen får 3 av 5 skrik av mig. Den är lite B-ig emellanåt men har ett par riktiga jumpscares där jag skrek till ordentligt.

Helgen är över

(null)

(null)
I helgen köpte vi mer Halloweendekorationer och Samuel fick en Halloweendräkt, Legoskeleton.
Henry fick termobyxor o vinterjacka på Intersport, dyrt men fick 25% rabatt så 1500kr blev det men bra kvalitet! Och Samuel kan ärva de senare. Vinterskor o vanliga skor på Skopunkten, Henry sliter upp ett par skor på en månad, helt sjukt! 

Igår var vi hemma hos Anna och hade lördagsmys. Gosade med både bebis, vovve o katter och åt god mat ❤️
Har blivit ett par skräckisar i helgen också, bara älskar det! Ska gå och se en nu också 👻

På tisdag kommer vi att fira Halloween med gottegott och trick or treat för barnen. Jag och min grupp ska försöka få ihop vårt grupparbete under veckan och skicka in.
Barnen har höstlov så det blir väl sena kvällar hela veckan...

Ha en bra vecka you guys

Hello everyone

Hoppas ni haft en bra vecka gott folk!
 
Själv har den varit helt ok, har bara varit i skolan en dag för att träffa min grupp angående vårt grupparbete, resten av veckan har jag varit hemma och pluggat. Dels har det varit en del online lectures med tillhörande reflektions- och diskussionsfrågor; The biomedical model of birth, lesbian parenting, adolescent gender norms and SRHR, abortions-a global perspective and Intervention mapping II and III. Sedan har jag suttit och arbetat med vårt grupparbete. Dagarna de rullar på kan man ju lugnt säga, nästa vecka är sista veckan i denna globala engelska kurs och sista veckan i första kursen på termin 1. Så halva terminen är snart över!
 
Idag fick vi reda på resultatet på tentan i graviditet, förlossning och eftervård och jag klarade den wihooo känns gött att veta att allt pluggande lönar sig i slutändan!
 
Idag tog jag någon timme ledigt mitt på dagen och åkte hemifrån för att njuta av en god lunchbuffe med min käraste make <3  Mysigt med lite sådant i vardagen! Sedan hämtade jag ett paket från Adlibris med nya böcker till nästa kurs, älskar doften av nya böcker, ja gamla också. Så mycket kunskap, så mycket nytt och spännande =)
 
 
Just det, har bokat tåg till Malmö, vi kommer ner i mellandagarna och kors i taket men maken min följer med! Ska bli så mysigt och roligt! Har skola tyvärr då vi inte har jullov på KI men vi har ingenting i skolan utan någon uppgift som ska göras och skickas in, tänker sitta på kvällar/nätter veckan innan så jag kan få njuta av en veckas ledighet.
 
I helgen ska vi kolla på nya glasögon till Samuel, köpa vinterkläder till Henry då vi inte gjorde det förra helgen, kanske träffa vännen min, titta på Idol, skräckfilmer och äta en massa gott =) Blir väl utelek också om vädret tillåter
 
Ha en härlig helg goingar!!!

Helgen

(null)

(null)

(null)

(null)
I helgen har vi Halloweenpyntat, kollat på filmer, lekt ute i höstvädret och storstädat. Nya krafter för ännu en vecka!

minusgrader

Imorse var det -1 grad när vi gick hemifrån... Lite tidigt kan tyckas...
 
Första veckan i internationella kursen är över och den har varit rätt massiv. Jag har endast varit i skolan 2 gånger i veckan, i måndags på kursintroduktionen och en dag då jag träffade min grupp. Vi har ett grupparbete som ska in om två veckor och vårt ska handla om "Quitting breastfeeding early" där vi ska göra en interventional mapping plan. Inte så roligt som det låter och ganska maffigt arbete att få ihop på 3 veckor samtidigt som vi har online lectures och en massa reflektions och diskussionsuppgifter. Men men det är bara att ta en dag i taget och en uppgift i taget. Det är skönt att vara hemma i alla fall!
 
 
 
Så vilka spännande online lectures har vi haft i veckan då? Jo Developing intercultural competence, Intervention mapping, maternal Health an introduction, the human rights perspective, developing trends in low resource settings, diverse cultural perspectives on the body and humans in relation to pregnancy and childbirth and individualism, collectivism and the family in and around childbirth och det är lektioner vi fått se online med proffessorer från Malawi, Holland och Sverige. Allt är på engelska och vi måste även reflektera och diskutera på engelska. Självklart ska även grupparbete vara på engelska.
 
I tisdags passade jag på att shoppa lite till hehehe, känner att jag måste klä mig vuxnare haha, eller i alla fall mixa mellan vuxen och ungdomskläder. Så det blev 5 tröjor, 2 linnen, 3 byxor och 2 koftor. Roligt med nya grejer och visst jag får köpa större storlekar än önskat men är man fet så är man... Roligt att shoppa ju, inte tyckt det innan faktiskt men det ska vara förmiddagar på vardagar för pallar inte med köer och folk...
 
 
 
I helgen händer inte så mycket mer än Idol, och en massa filmer och just det  måste shoppa mer ju (!!) Henry måste ha vinterkläder och vinterskor. Måste ta tag i städningen också, pluggandet tar all tid och tär på det fysiska och psykiska tillståndet så inte mycket krafter till annat.
 
"Kerstin du har tur med saker" hörde jag för en tid sedan och det har gnagt i mig sedan dess. För det första jag har inte tur med saker (jo att jag får provat en del Buzzador då...) men det är inte tur att jag blev sjuksköterska, inte tur att jag nu ska bli barnmorska, inte tur att jag är gift, inte tur att jag har 3 barn, inte tur att jag (vi) sparar till hus på riktigt denna gång, inte tur att Felix jobbar och sliter 6 av 7 nätter i veckan utan jag/vi kämpar varenda jäkla dag för att få ihop allt! Att ta beslutet att plugga först till sjuksköterska och nu till barnmorska krävde/kräver mod, motivation, vilja, kämparanda, sömnlösa nätter, pluggande om kvällarna, en frånvarande mamma och en massa andra ord. Det handlar inte om tur! Och fuck jantelagen, jag är jävligt stolt över mig själv som tagit mig hit och kämpar mig uppåt! Jag kommer ta en mastersdegree liksom och ha dubbel yrkeslegitimation. Jag som aldrig trott på mig själv, som alltid tyckt att jag inte kunde bli något här i livet.
 
En trevlig helg önskar jag er!
 
 

Fick virus i helgen

Klickade på en länk som en vän skickade på Messenger o då skickades samma länk till alla mina vänner. Loggade ut o ändrade lösenord direkt men fick ett meddelande att någon från Malmö loggat in på min FB. Någon hackade alltså mitt FBkonto och typiskt att det var någon i Malmö... Tror inte hen gjorde någon större skada för att jag 

agerade så snabbt. Sjukt...


Måndag igen

Helgen bestod av shopping åt mig själv 

Väskan från Stadium, jackorna från Intersport och tossarna från Lindex. Har haft för trånga jackor hela hösten, jobbigt att det går på fel håll och jag var tvingen att köpa större storlekar... men men it’s all on me and my fucked up sugarbrain...



I fredags var det såklart Idolmys men mitt sällskap somnade snabbt och sedan visade det sig att han hade 39,5 i feber o ont i halsen. Så han har fått vila hela helgen men mår nu bra. Han klagar dock på ont i höger sida av magen o sjuksköterskan i mig målar upp olika scenarion som blindtarmsinflammation, tarmvred m.m. 

Jobbigt när man vet för mycket o vet hur fel allt kan gå och snabbt kan det gå också... 


Min synundersökning gick bra men precis som ifjol så har mitt öga skapat egna blodkärl i ögat för att kompensera för att mina linser inte släpper igenom nog med syre...så måste prova en annan lins som släpper igenom mer syre o då kunde dessa blodkärl tillbakabildas på ett par år. 

Annars har jag vilat en del i helgen, kände mig oxå krasslig... 

Nu på väg till skolan för kursintroduktion i nya kursen Global Hälsa som ska vara på engelska, samarbete med studenter i Holland och Malawi. Det mesta kommer ske online så mycket hemmastudier 3 veckor framåt. 

Trevlig vecka y’all 


Filmtips

Better Watch out är en horrorfilm som var bra, med olika twister och så.

Ont i armen

Första tentan på barnmorskeutbildningen skrevs idag och den var indelad i tre delar, graviditet, förlossning och eftervård. Det var många frågor och efter 1 timme och 10 minuter hade jag bara skrivit en del... Vi hade 3 timmar på oss så det blev stressigt värre. Skrev för glatta livet och fick sådan skrivkramp att jag fortfarande har ont. 

Hann svara på alla frågor med nöd och näppe, hann bara läsa igenom det jag skrivit i all hast innan tiden var ute.
Jag har aldrig suttit sålänge på en tenta någonsin...
Förlossning och eftervårddelarna känns bra, graviditetsdelen mindre bra så nu blir det två långa veckor tills vi får resultatet. 




I veckan har vi haft seminarie där vi pratade om de intervjuer vi hade med nyblivna föräldrar, föreläsning om Folkhälsoperspektiv på reproduktiv hälsa och Introduktion i Motiverande samtal. Tisdag-torsdag har jag varit hemma och tentapluggat; nött, nött, nött för att få in så mycket som möjligt.

Nu är första momentet i Kurs 1 över: Reproduktionens fysiologi och psykologi. På måndag börjar andra momentet i Kurs 1: Global hälsa. 

Idag var jag på utvecklingssamtal med Henry och han når målen för allt! Duktig kille!

Ikväll har jag sökt en tjänst som ”Specialistsjuksköterska med bibehållen lön” den som jag sökte i våras och inte fick. Nu kunde man söka igen och får jag den så får jag precis som det låter min nuvarande lön under resten av utbildningen plus en tjänst inom Tema kvinnosjukvård i Stockholms läns landsting. Hade varit gött med full lön plus ett garanterat jobb redan nu!! Vi får se, uppfyller inte kriterierna om minst 2 års erfarenhet som sjuksköterska men man vet aldrig 😄



I helgen blir det synundersökning för mig plus ska hitta nya glasögon till Samuel då ögonläkaren konstaterade att synen försämrats sedan ifjol...

Trevlig helg y’all

Nedan ser ni bland annat Henrys Halloweendräkt (sitta på Trumps axlar), mina mindmaps och min chocolate bowl cake mumma


Sååå trött

Så mycket plugg och en del tv-program att följa (Empire, Syrror och Paradise Hotel) har gjort att jag lagt mig sent varje kväll denna vecka snaarrrkkk

Skönt att få sova ut lördag o söndag!

I veckan har jag haft tre långa dagar i skolan med en hel hög föreläsningar som Neonatologi, Amningsfysiologi, Amning i praktiken, Eftervård och Föräldraskapets psykologi. Så jag satt måndag-onsdagkväll och sammanfattade det viktigaste.

Torsdag och fredag har jag suttit hela dagarna och tentapluggat... Jobbigt, roligt, tröttsamt, intressant och ett måste för att få en chans att klara den stora tentan nästa fredag... Det är allt vi haft de senaste 6 veckorna som ska tenteras av med huvudfokus på graviditet, förlossning och eftervård. Mycket som ska nötas in, mycket vi måste kunna kring fysiologin bakom allt m.m. 
Ni får gärna skänka mig en tanke nästa fredag 9-12 och hålla tummarna. 



Mina tentapluggsminer 😅😂😂😅



Vi har fått placeringarna för vecka 48-49 och jag blev placerad på Huddinge sjukhus på båda, yay!

En vecka på BB och en vecka på en Gynavdelning. Det är bara korta placeringar, mest en intro inför nästa termins långa placeringar på förlossning och mödravårdcentral.


Beställde en namnskylt online 😍❤️, redo för praktik. Sedan fick jag Jordemor, Svenska Barnmorskeförbundets tidsskrift, i brevlådan i veckan. världens sötaste tidning. 😍


I helgen blir det chill, filmer, Idol och på söndag ska jag plugga hela dagen. 

Ha en härlig helg alla trogna läsare. (15 läsare i genomsnitt/dag hihi) 


Filmtips

 

Såg precis Wish Upon, en horrorfilm. Tyckte den var riktigt spännande och riktigt bra faktiskt.


RSS 2.0