Från död till livet

Ville berätta att jag nu är igång med att få bort sommarkilona. Gått upp mer än vad jag velat, ovanligt??!!
Så nu kör jag lite hårdare tag de första veckorna och sedan mer normalt när jag gått ner lite.

Shit vad det är lätt att gå upp, speciellt som jag krängt i mig i sommar.

Jaja, har inte så mycket mer att prata om,

Ta hand om er


Så mycket död och lidande :(

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article5721362.ab

Läs i länken ovan om vad jag och två arbetskompisar var med om idag. Rättare sagt vi var på väg in från rundan och cyklade/körde förbi några minuter efter olyckan. Tycker det är fruktansvärt. Där händer olyckor vid detta ställe ett flertal ggr per år och två dödsolyckor än sålänge.

För en dryg vecka sedan dog en 30-åring på samma gata då han körde in i en buss med sin MC.

I början av sommaren dog en vän till en vän i en tragisk fallolycka utanför ett uteställe här i Norsborg, även han i 30-årsåldern.

För ett drygt halv år sedan dog en trebarnsmor efter att ha blivit påkörd av en buss här i Norsborg.

Förra året ramlade en småbarnsmor ut från fönstret på 7:e våningen framför en skola där barnen hade lunchrast och dog...

En ung mamma/kvinna blev knivmördad av en fd. (?) för några månader sedan.

Så mycket död här i Norborg senaste året att det är skrämmande! Detta är bara av de mer uppmärksamade dödsfallen.

Tänker så på alla som sörjer!!

Nej, helgen är redan över =(

Snart i alla fall. När man nu jobbar igen så går ju helgen alltför fort.

Idag har vi slappat halva dagen och varit på barnkalas i några timmar. Det var trevligt och många barn i olika åldrar. Jag är nu mätt och belåten =)

Felix och Henry är lediga ännu en vecka, skönt för dem. Alicia är ledig imorgon men går i skola tisdag-fredag. Själv sliter jag och jobbar hela veckan men det känns ändå ok (intalar jag mig själv).

Nu ska barnen hoppa i badet och jag slappa vid tv:n resten av kvällen.

Ha det gott

Kolla in min nya bil hehe

http://www.blocket.se/malmo/Chevrolet_Tahoe_LTZ_5_3_Flex_Fuel_23206463.htm?ca=11&w=3


Oh, jao blir gaulen po dissa ungar

Ja, det måste sägas på bred skånska!!

Ungarna driver mig insane in the brain. De bråkar hela tiden!! Rättare sagt Henry ska ta allt Alicia har, förstör hennes grejer, rivs, knips, slåss, sparkas m.m.
Det går inte 10 minuter förrände är igång igen.

Hoppas så att det blri bättre med tiden för just nu är det inte roligt...

De tittar på tv just nu och är lugna så jag sitter lite här.

Idah har vi storstädat, F jobbat extra och sedan stack jag och Alicia till SKHLM och BR och köpte fler presenter åt henne (bortskämda unge).
Sedan sprang vi runt och letade badkappa åt henne. Hittade en på Hemtex 299 kr och en på Åhlens 399 kr. Lite saftiga priser för en barnbadkappa. behöver tips på vart jag kan hitta en badkappa till ett hyfsat pris 100-200 kr. Har ni något tips??

Nu ska jag sjunga lite =) Brukar sjunga till youtube videos, älskar att sjunga men är lite scenrädd haha. E har hört mig och sagt att: Du är ingen Mariah Carey men du sjunger bättre än vad jag trodde" haha, det är väl positivt??!!

ha en fortsatt trevlig lördagkväll

Det är f-n inte lätt att vara förälder...

Kan börja med att säga att Felix hittat Alicias plånbok med pengarna och spenderat dem på McDonalds m.m. Så hon får nya pengar av mig imorgon då vi tänker åka till BR och köpa present(er).
Felix påstår även att hennes regnkläder hänger vid hennes plats på skolan, eller de gjorde det för 2-3 dagar sedan. Får väl hoppas det! Att de hänger kvar alltså.

Med tanke på rubriken så åkte jag och barnen till Ica Maxi för att handla. Barnen fick vara i barnstugan så jag kunde handla i lugn och ro men sedan började det...
Henry ville inte alls gå ut därifrån, det slutade med att jag fick bära honom skrikandes ut till bilen (utan skor). Han vägrade sätta sig i sin bilstol, öppnade dörren hela tiden, lyssnade inte och han är som en gummikille. Jag försökte på alla sätt och vis sätta fast honom i bilstolen.
Jag blev argare och argare, till slut slängde jag in honom i baksätet och körde hem. Han satt alltså utan bilstol samt bälte vägen hem från affären. Jag var så arg!!!
Aldrig mer att han får följa med till affären...

Nu sover bägge barnen och jag njuter av kall läsk och lite crunchy ostbågar =)
Ska strax slappa och titta lite på tv.

Ha en skön helg, shit vad härligt att slippa gå upp 6.15 imorgon =)

Torsdagen snart slut

Och det har väl inte hänt så mycket idag förutom jobb och tvätt.

En jobbig sak är att vi inte hittar Alicias nya plånbok med 300 kr i... Får väl vända upp och ner på allt imorgon. Hon skulle ju köpa något på BR för de pengarna.
Hon säger att hon inte tagit med den till skolan så de borde vara här hemma.

Sedan så vet inte skolan vart hennes hela nya regnställ är... Namnad och allt, använd en gång. Det är så att man blir förbannad, dels på skolan som inte fixat ordentliga hyllor åt 6-åringarna och dels på om någon snott regnstället.
Det är inte jag som lämnat och hämtat i veckan och enligt Alicia så säger fröken att de inte vet vart regnstället är. Hoppas de hittar det för jag kommer inte köpa något nytt, då får hon vara utan.

Sedan så har jag efter mycket läsande och frågande kommit fram till att mina sår i mungipan som vägrar läka heter "munvinkelgrader" typ. Det blir så om man ha järnbrist eller B12 brist. Det förklarar även varför jag haft yrselattacker de senaste veckorna.
Så nu har jag börjat äta vitaminer igen och ätit fisk både igår och idag.

Det ser redan mycket bättre ut för jag smörjer nu med svampkräm efter tips jag fått på nätet. Det blir tydligen lätt svamp i dessa sår.

Nu ska jag slappna av lite innan nannedags

Idag hurrar vi för Justice

Idag blir Justice 4 år, hipp hipp hurra hurra på din födelsedag!

Är helt slut i kroppen... Hade skitmycket och tung post idag, var ute och körde moppe i 4 timmar och 20 minuter. Känner mig rätt mör i kroppen... Det var verkligen segt och så regnade det första timmen så jag var rätt blöt i skorna.

Har inte så mycket att dela med mig av idag.

Missa inte finalen i Bachelorette på Kanal 5 klockan 21.00!! =)

Ciao

Är helt slut i kroppen

Bara jobbat två dagar denna veckan men kroppen känns som den blivit mörbultad... Tunga lådor att släpa på, springar i trappor och cykla efter semester är jobbigt!!

Ska snart ta en cykelrunda på träningscykeln också. Har gått upp alldeles för mycket tycker jag och mmåste ta tag i det nästa vecka. "på måndag" börjar jag =)
Måste första äta upp allt som är kvar från kalaset...

Sedan ska jag köra hårt några veckor för att sedan stabilisera det igen.

Idag fyller min lillebror Max 28 år, så GRATTIS till honom!!

Alicia vill fortfarande inte spela fotboll och nu ska de flytta träningsdag till torsdagar 17-18, vilken sjuk tid!! Det är alldeles för tidigt och dessutom har Alicia simskola 18-18.30, så det går ju inte.
Det blir ingen fotboll på ett tag för Alicia sedan får vi se.

Ja, nu ska jag träna, ha det gott


Nu är gumman 6 år

Igår fyllde Alicia hela 6 år =)

Hon blev ordentligt firad hela dagen. 15.00 kom 3 av hennes skolkompisar, tyvärr var det två som inte kom, däribland hennes bästis. Sedan dök det upp folk lite då och då som det brukar på våra kalas...

Vi bjöd på hemmagjorda pizzor, kakor, egengjord chokladtårta och till slut fick barnen ficka godispåsar. Barnen hade jättekul och det kändes lyckat men som ett väldigt långt kalas. Vi var rätt trötta vid 20.00 när alla gått hem...

Alicia fick många roliga saker, lärorika böcker, kläder, krimskrams, lera, pennor m.m. I veckan ska vi åka till BR och handla mer för pengarna hon fått plus att vi ska köpa något mer.

Till ett annat ämne. Första jobbedagen idag... Kändes ok men hellre vill jag vara ledig. F och barnen är ju lediga 2 veckor till...
Nu är det jobb fram till jul då vi ska ta ut några föräldradagar för att åka ner till Skåne. Jobba, jobba, jobba!!

Usch är förkyld fortfarande och har haft ont i huvudet typ hela dagen bläää
Och mitt j-a "munsår" eller vad det är vill inte bli bra. Har testat alla olika krämer men det känns som det bara blir större och rödare... Det är inte herpes utan liksom små jack i mungipan som spricker upp så fort jag äter eller pratar... Har hört om svinkoppor och börjar misstänka att det kanske är det??
Jag får väl gå till läkare så får de kolla på det.

Nu ska jag surfa vidare

Jodeci freakn´you



En  gammal klassiker =)

T.O.K. When you cry




Lyssna och njut

Lite om allt möjligt

Kan börja med att säga att vi var på Gröna Lund igår. Alicia vann ju entre plus åkband när vi åkte kryssning sist. Emma fick åkbandet så köpte vi åkhäfte åt barnen. Barnen var mindre rädda i år för karusellerna men Alicia var rätt ängslig och åkte bara väldigt lugna.
Henry däremot vågade åka lilla Berg och Dalbanan och tekopparna med oss.
Det var en lyckad dag tyckte jag. Barnen var snälla och bråkade inte haha.

Men shit vad det är dyrt. Vi brände minst 1000 kr och då köpte vi bara 2 entreer, ett åkhäfte, mat och parkering (35 kr/timme). Tänk om vi skulle betalat entre och åkband åt oss alla 5... Det skulle lätt gå på 2000 kr.
Jag förstår att inte alla barnfamiljer har råd till att åka på sådant...

Till ett annat ämne. Jag är förkyld bläää, känns ok men lite yr i bollen är jag. Har tagit det lugnt idag, har precis bakat kanelbullar till imorgon, Alicia kalas. Tyvärr kan jag varken känna doften eller smaken av dem =(

Henry brände sig lite på fingret på en av plåtarna. Det gjorde ont såklart och efter en stund så sade han
"mamma, bygg en ny arm åt mig"
Haha, barn är för härliga =)

Ska strax ut och handla lite lördagsgodis åt oss. Sedan ska godispåsar göras, presenter packas in m.m.

Stora kalasdagen imorgon, då vår duktiga tjej fyller hela 6 år. Imorse sade hon "Mamma, jag kan inte fatta att jag fyller år imorgon, det känns som jag drömmer" hihi

Ha en fortsatt härlig helg!!

Torsdagsslapp

Vad skönt det är ändå att slippa gå till jobb, göra arbetsuppgifter man inte vill göra, hämta gnälliga och trötta barn, köra på gamla vardagsrutiner m.m. Vi vaknar när vi vill (typ), gör vad vi vill under dagen, äter när vi känner för m.m.

Idag har Alicia varit i skolan. jag har rensat mina garderober på gamla kläder. Shit vad jag har kläder, vissa kan jag inte bara göra mig av med trots att jag aldrig använder dem, minnen. Det är mina Bob Marley tröjor, en svart lång pälsklädd kappa typ som F köpt till mig och som jag körde stenhårt med på festartiden =)
En gammal Adidasjacka som jag har färgat ränderna i rött gult grönt hehe, kan bara inte slänga dem!!
Min studentklänning och min bröllopsklänning hänger i sina kemtvättspåsar i garderoben, kan inte göra mig av med dem, de är ju så fina och väcker många minnen till liv.

Sedan har jag planerat och gjort inköpslista för Alicias kalas. Jag ska bjuda på egna pizzor, hittade ett recept i Buffé tidningen (Ica) och vi har testat det och det smakade gott.
Jag ska även bjuda på hembakat, någon köpekaga och hemmmagjord tårta.
Vi blir 16 personer totalt, det hade varit några fler om Skåningarna också kommit hehe

Jag och barnen har varit ute två timmar idag och lekt på olika lekplatser. Nu är vi hemma igen, barnen spelar lite datorspel och snart är det väl dags att fixa ihop någon middag.

Imorgon ska vi till Gröna Lund efter Alicia och Emma slutat skolan. Det blir som en avslutning på semesteraktiviteter typ... F är ju ledig 2 veckor till men lär väl inte göra någon större aktivitet med dem, eller??
Åka karuseller och äta karameller. Tur att Ali vann både entré och åkband, båda ska Emma få. Barnen går ju in gratis och vi köper biljetter till barnen som de kan åka med, åkband är inte lönt.

ha en trevlig torsdagkväll

Första skoldagen

Alicias första skoldag idag och det gick väl sådär. Hon hade en kompis som tyvärr inte hamnade i hennes grupp så hon blev ledsen ett tag. Men sedan förstod hon att hon kommer träffa honom på fritids, raster och lunchen. Så då blev hon glad igen!
Sedan gick jag hem men sedan ringde fröken igen och då hade hon varit ledsen igen och ville hem... Så vi hämtade henne efter lunchen.

Det går nog bättre imorgon.

Ikväll är det ju egentligen fotbollsträning men Alicia vill inte... Så vi skippar denna veckan så får vi se nästa vecka.

En rolig sak är att Kyrkans miniorer ska starta omsdagen 2/9, för barn mellan 6-9 år. Jag älskade detta själv när jag var liten så jag hoppas Alicia också kommer tycka det är kul. Det krockar med fotbollen men hon vill kanske inte spela mer?

4 dagar kvar innan jobb och det känns sådär. Men men jag har verkligen vilat upp mig denna semestern, ingen stress, inga måsten, bara slappande och varande =)
Jag är redo för höst och vinter hehe

Missa inte finalen av Bachelorette ikväll 21.00 på Tv3 (?) Spännande, vilken kilel väljer hon??

Håller på att laga mat och efterår ska vi ut en stund, till skogen och vattnet =)

Ha en fortsatt skön onsdag

Tisdag var det här

Kan börja med att säga att W hade förstoppning och fick hjälp på sjukhuset. Han mår nu bara bra och gick t o m på dagis idag.

Idag har vi varit i stan, gick till Humlegården och lekte (en inhägnad utomhuslekpark) sedan var vi förbi Heron City och frossade kinamat... Var helt proppmätt och är så ännu...

Nu ska jag snart sätta mig på min underbara träningscykel och köra ett 30 minuterspass. Kommer kännas bra efteråt, känner hur alla kläder spänner, magen bara blir större och större och hänger... =(
Ska ner igen och inte upp!! Nästa vecka när jag är tillbaka på jobb så ska jag köra hårdare någon vecka för att komma under 60 och sedan fortsätta träna och komma rätt i sunda livet igen.

Imorgon är Alicia första dag i sin förkoleklass, spännande!! Jag ska då passa på att ge ut lite inbjudningskort till Alicias kalas på söndag, vet inte vart de bor de hon vill bjuda men vet att de också ska börja i samma skola imorgon. Lite i sista stund men hoppas de kan komma.

Ja, då drar jag nu

Orolig så att jag knappt kan andas

Anna är återigen på akuten med W. De ringde från dagis och han har så ont i magen att han skriker/gråter av smärta. Dessutom har han svårt att andas typ...

De skickade honom vidare från akuten till medicin. Jag smsade för en stund sedan om hur det går och om jag kan ringa men hon har inte svarat än... Vilket gör mig ännu mer orolig.

Har ångest som gör att jag har svårt att andas...

Vad kan det vara? Tarmvred, förstoppning??

Snälla gör W bra igen och låt det inte vara något allvarligt!

Slappandet fortsätter

Sista semesterveckan igång och slappandet det fortgår. Men vi lämnade Alicia på fritids idag 8-13. Sedan cyklade barnen ute en stund.

Nu är Alicia anmäld på simskolan på Fittjabadet. 12 lektioner, 2 per vecka = 550kr. Dyrt/billigt?? Ingen aning.
Det är nybörjarkursen, sedan har de en mittenkurs och sedan en fortsättningskurs.
Torsdagar 18-18.30 och  lördagar 9-9.30, börjar 3/9.

Så det blir fotboll på onsdagar, simning  på torsdagar och lördagar, dans och söndagsskola på söndagarna... Känns kanske som lite för mycket?? Vi får se!

Nu ska jag slappa vidare!

Glöm inte The Final Cut med Prison Break ikväll, kommer inte ihåg om jag sett det eller inte men då ser jag om det.
Tv3 klockan 22.00.

Ha det gott

Söndagkväll

Sitter här och surfar lite. Samtidigt kollar jag på "From G´s to Gents" på MTV. Det måste ni kolla in, det är så roligt att se =)

Idag har jag otroligt nog tränat på min cykel, och nu så ska jag fortsätta på den banan. Sedan har vi haft besök hela dagen av A och barnen. Jag bakade cornflakesdrömmar till Alicias kalas och havrescones.
Sedan har jag tvättat, hata att tvätta!!

Jag är helt slut i bollen... Barnen bråkar, gnäller, slåss och gråter hela dagen... Vi är helt slut och vi har bara två barn...

En veckas semester kvar, får försöka njuta av varje dag nu. Felix har ju tre veckor kvar åhhh
I veckan börjar Alicias förskoleklass (onsdag) även fotbollen. Söndagsskolan i kyrkan börjar på söndag.
Roligt med mycket aktiviteter för Alicia. Fotboll, simning, dans och söndagsskola, kanske för mycket??
Vi får se hur mycket hon orkar och vill göra med tiden, fotbollen verkar hon vara ganska ointresserad av för tillfället men vi får se...

Ha en skön vecka nu!!

Lördag, känner mig som en tjockis...

Tttar mig i spegeln och känner mig lufsig och tjock... Jag vet att jag inte är tjock men några kilo mer än jag vill vara och trivs med. Det är inte andra som vet vad jag trivs med utan bara jag själv.
Måste börja träna, måste börja träna, måste börja träna och äta bättre och ta bättre och äta bättre. Hjälper det att upprepa det?? Nej, men jag ska snart köra hårt och fortsätta på min nyttiga bana som jag hade i våras/i början av sommaren.

Idag har vi bara städat och ätit lördagsgodis. Ikväll skulle jag och A och R ut utan barn, äta middag och festa till det lite. The Voice har sin konsert idag med massor av artister som jag tyvärr nu missar...
R är sjuk och A´s dotter D är febrig.... Typiskt nu när vi verkligen skulle ut.
Vi får ta det om någon vecka istället.

Så det blir väl lördagsmys och film idag istället. Kan vara skönt det också =)

ha en skön lördagkväll

Nu är det dags för fredagsmyyyyyyyyssss

Godkväll på er!

Jag mår bra igen, har börjat dricka mer vatten och sådär. Inte yr eller illamående längre och mår helt enkelt helt ok (ta i trä).
Idag åkte vi till ett inomhusbad Sydpoolen i Södertälje, www.sydpoolen.se och barnen var som galna hehe.
Henry är ju livsfarlig, klättrar på allt och ramlar lite här och där.
Alicia har lärt sig dyka av sig själv, helt otroligt duktig!!
Hon dyker kanske 2-3 meter, hon har själv upptäckt en egen dykstil =)

Hon ska ju gå på simskola i höst och det är så härligt att se att hon inte alls är rädd för vatten! Hon kommer nog inte ha några problem med att lära sig simma.

Sedan har jag varit och veckohandlat, mina grannar tror nog jag är galen med alla mina kassar varje vecka hehe. Nu har vi mat i alla fall =) Alicia fick ny skolväska och ett par inomhusskor också till dansen och gympan.

Nu är F på bio ensam. Han ville se en film och hade ingen att gå med så han gick själv, G.I. Joe skulle han se. Och nej, han har inte gått med en annan kvinna hehe (jag vet nog vad ni tänkte) haha
Nu ska vi ha lite fredagsmys med chips och ostbågar.... jag vet....

Efter semestern då ska det bli nya tag, under 60 kg ska jag igen. Någon veckas hårdare tag så är dessa 2-3 kilo borta. Ska träna ikväll också om inte A och barnen kommer över som de ev. ska göra...

Så ha en fortsatt trevlig fredagkväll och mys nu riktigt ordentligt

Torsdag

Igår fick jag en rejäl yrselattack och samtidigt blev jag väldigt illamående. Det var riktigt otäckt för allting snurrade och jag kunde inte stå på benen...
Jag somnade och idag känns det bättre men det känns som jag har lite yrsel och illamående kvar??!!

Jag har läst på nätet om yrsel och det är kan vara allt möjligt, en massa olika sjudomar och vissa lät väl inte så vidare mysiga...

Jag tror att jag antingen fått ett migränanfall eller att jag har lågt blodvärde. Idag har jag börjat ta vitaminer igen vilket jag haft uppehåll med ett tag nu.
Om det inte blir bättre eller jag får en sådan yrselattack igen så får jag boka tid med läkare så jag får utrett vad det kan bero på.
Jag läste att yrsel kan utlösa ångest också, kroppen reagerer med ångest för att vi inte har kontroll över kropp och huvud. Vi tror helt enkelt att vi ska dö! Inte så trevlig känsla kan jag säga...

Annars så har jag rensat Henrys rum på saker idag, bort med alla bebissaker. Sedan tog vi en tur till SKHLM och handlade kött och sådant. Så nu lagar F mat, skönt för mig =)

Ikväll ska jag och barnen på bio och se Ica Age 3. Skönt att komma ut lite!

Ha en skön torsdag nu

onsdag

Shit vad vi tar det lugnt och inte gör något... Inte likt mig men jag bara känner att både min kropp och knopp behöver en rejäl nedvarvning.
Idag har jag gjort lite nyttigt i alla fall, rensat igenom alla Alicias saker. Vilken tid det tar att rensa, lägga iordning och sådär. Nu är allt på plats och på lådorna står det vad som ska vara där i.
Hoppas nu Alicia kan hålla ordningen bara...

Henrys rum för en gneomgång senare idag eller imorgon.

Henry är helt ok nu, tror det var bara någon dags feber men nu är han som vanligt. Skönt!

Idag ska vi i alla fall ut till Heron City och spela lite spel och barnen frår äta på McDonalds.

Ni får ha en fortsatt skön onsdag!


Tisdag

Ja, idag har det inte heller hänt så mycket. Henry är dock mycket bättre redan, verkar inte ha feber och är i priincip som vanligt. Hoppas inte febern kommer tillbaka ikväll bara, får ta tempen senare.

W, Annas son är det värre med. De har åkt in till akuten idag igen för han har fortfarande hög feber, sedan i torsdags och 4 doser pencillin. Tankarna går till svininfluensan men hoppas såklart inte på det!!

Så vi har D här nu, Annas dotter så hon slipper ha med henne på akuten. Ni som vet hur 2,5 åringar är...

Alicia fick gå till fritids idag, 08.00-13.00 och hon har fått två kompisar sade hon =)

Imorgon får vi nog göra något så inte semestern bara går ut på att slappa även om det är skönt hehe

Ha en fortsatt skön tisdag!


Måndag

Ja, idag har vi inte gjort så mycket. Städade upp, barnen badade och sedan bjöd vi in folk till Alicias 6-årskalas söndagen den 23/8.
Sedan var jag och Ali ute en sväng och gick bort till Anna och barnen. W har varit sjuk ett par dagar stackaren och har nu fått pencillin. När vi väl kom hem så var Henry dålig med feber. Han fick en alvedon och har piggnat till lite och ätit lite. Får ta tempen senare och hoppas han snart blir bra så vi får njuta av våra lediga dagar.

Själv känner jag mig väldigt trött, lite seg i kroppen och lite halsont. Tråkigt men med lite strepsils och vila blir det nog bra.

Nu ska vi baka lite chokladbollar till kalaset. Någon kan vi kanske äta idag =)

Ha en fortsatt härlig måndag

Ensamma igen =(

Vi har haft en underbar men kort tid tillsammans med Anna, Gabriel och Lykke.
Igår tog vi det mest lugnt, pratade och åt en massa, var ute och gick en sväng.

Idag tog vi en tur till Skansen. Det var det gamla vanliga (läs årliga Skånes djurpark turen, ni skåningar hehe)
med nordens alla djur, backigt och varmt.
Felix klagade på värmen och att betala för att titta på djur han redan sett eller kan se gratis... Det var rätt dyrt, parkereingen gick loss på 120 kr och inträdet för oss 270 kr. Men vi hade trevligt och en liten picknick gjorde vi också.

Nu har de åkt vidare på nya äventyr och Alicia grät hejdlöst över detta faktum att de skulle lämna oss.
Hon sade: Jag vill att vi flyttar till Malmö så vi slipper åka tåg hela tiden för att träffa kusiner m.m.
Har kollat lite på biljetter till Malmö men det är ju så dyrt...
www.veolia.se säljer de tågbiljetter till fast pris 299 kr enkel för vuxna. Det är en ny tåglinje fr o m 1/7 som konkurrerar med www.sj.se Det enda negativa är att tågresan tar 6 timmar...

Bokar man med www.sj.se 3 månader innan så kan man få en enkel resa för 195 kr för vuxen. Så det kommer vi nog göra till julen. 400 kr tur och retur med hela familjen men då måste vi boka i slutet av september redan. Men det är ju värt det!

Tips för er som är sugna på att hälsa på hos oss =)
Det har varit dåligt med besök denna sommar tycker vi!

Nu ska jag titta på tv och vila lite, är helt slut efter idag...

Ha en bra vecka alla ni arbetare, ska tänka på er när jag vaknar imorgon hehe

Ett snabbt inlägg

Anna, Gabriel och Lykke är på väg hit. Alltså min svägerska och barnens kusiner, från pappa F´s sida.
Lägenheten blev snabbt städad och nu väntar vi ivrigt på sötaste bebisen i världen =)

Igår gjorde vi inte så mycket, jobbade, handlade och just det gick på semester hehe.
Nu är jag ledig i 2 veckor, skönt!!!!
Har försökt planera in lite saker nu de kommande veckorna, får se om F godkänner =)

Ha en fortsatt skön helg då, kramis

Åh, vilken underbar dag!!

Solen steker och det är så skönt varmt =)

Slutade redan 11.15 idag, helt sjukt tidigt. Då jag börjar 7 och hade 30 min. lunch så har jag jobbat totalt 3 timmar och 45 min. idag, kan det bli bättre??
Det enda är ju oron för att det gå så sjukt dåligt för Citymail... Vi sparar, säger upp folk och håller nere på extratimmarna på alla sätt vi kan men ändå går vi miljoner back och det beror på att postvolymerna minskat rejält i år och med det våra intäkter...
Hoppas det blir bättre nästa år för annars vet man inte vad som händer.
Då blir det studier för mig utan tvekan, då blir jag sjuksyrra och senare barnmorska. Vi får se vad "Gud" har i tankarna för mig/oss =)

Jag gick hem direkt efter jobbet och vilade lite = åt en massa skit =(
Sedan hämtade jag Alicia från fritids vid 13.00 så gick vi till Hallunda C och tittade i affärer plus handlade en plånbok till Felix (hans present från oss)
Vid 14.30 hämtade vi Henry och sedan gick vi bort och hämtade W och D för mamma A ska jobba kväll. Så nu är det barnpassning på gång och jag sitter och bloggar haha

Strax dags att fixa mat, sedan sortera tvätt för idag är det tvättedags = världens tråkigaste måste enligt mig.

Imorgon är det sista jobbedagen och sedan är det semester igen =)

Ha en fortsatt härlig sommardag!

Lite bättre idag faktiskt

Jag shoppade loss på Apoteket igår, en massa krämer, piller och annat =)

Nu har jag smörjt m.m. flera gånger per dag. Nu är munsåret lite bättre och jag fortsättar smörja. Urinvägsinfektionen verkar ha lagt sig men jag har 4 pencillintabletter kvar som jag ska ta. Jag försöker äta mer frukt nu, flera om dagen för jag misstänker vitaminbrist för mitt tom i bollen syndrom.

Men imorse när jag vaknade hade jag ont i halsen så jag har knaprat Strepsils under dagen vilket är en fantastisk tablett mot halsont. Åh, 2 jobbedagar kvar sedan blir det vila för kropp och huvud.

Man känner verkligen av skillnaden på dagis och fritids. Det är så många barn i alla åldrar, Alicia känns så liten och oskyldig. Men det verkar gå bra och hon trivs.

Idag slutade vi också oförskämt tidigt... Och jag har redan ätit 3 ggr idag, det är det negativa med att sluta tidigt för jag äter innan jobbet, innan postrundan och efter jobbet. Det blir liksom mat hela tiden...
Sedan så har mitt kakmonster väckts upp, hatar detta monster!! Samtidigt älskar jag ju dessa kakor, en hatkärlek är det. Måste träna ikväll, får inte förlora träningen.
Kakorna måste ut ur mitt liv, varför är det så svårt??

Nu ska vi strax hämta huliganen, ha en fortsatt skön onsdag

Mår inte så bra som jag vill =(

Vet inte vad som är fel men jag känner mig fysiskt inte alls bra.
Urinvägsinfektionen är bättre men ligger och spökar precis som den bara vilar tills pencillinen är slut för att bryta ut på nytt.

Har även ett sår som började som ett vanligt jack i mungipan för ca en månad sedan. Det vägrar ge med sig och nu är det som en massa småjack typ svårt att beskriva. Jag har provat Inityol, zinkpasta, svampkräm, en hel del olika krämer och nu provar jag med Anti... Om det inte blir bättre får det bli ett besök hos doktorn?
Vad kan det vara och varför läker det inte?

Är otroligt trött hela tiden typ, känner mig tom i bollen typ och helt enkelt inte på topp fysiskt. Kan det vara vitaminbrist? Lågt blodvärde? Jag vet inte men det känns som min kropp behöver en ordentlig genomgång och prover. En service precis som vi gör med bilarna.

3 dagar kvar till semestern och denna gång ska jag vila ordentligt, slappa och bara göra enstaka utflykter. Måste verkligen komma tillbaka igen som en bättre mående människa!

Idag slutade jag tidigt, så jag hämtade Alicia direkt och väntade lite med Henry. De på fritids/skolan tycker Alicia ändå ska lämnas dessa veckor vi har semester så att hon inte kommer utanför gruppen m.m. Så vi lär väl lämna henne 8-12 eller något.

Nu ska jag vila lite, och äta något

Ha det gott

Måndag igen

Ja, då var det en ny vecka igen, sista dagarna innan min semesteromgång nummer tre hehe

Så om 4 dagar så påbörjar F sin 4 veckor långa semester och jag min 2 veckors. Ska bli skönt och då blir det alla saker vi inte gjort ännu bl.a. Grönan, Skansen och Sydpoolen.
Ev. Malmö festivalen men vi får se hur det blir med pengar...

Det hade gått bra för Alicia på fritids idag. De tyckte hon var en sådan positiv och glad tjej, undrar vart hon fått det ifrån?? hehehe

Nu sover hela familjen och jag surfar rundor och chattar lite på MSN

Ha en fortsatt härlig sommarvecka

Glömde ju helt...

Idag fyller ju gubben 36 år =)

Grattis min äkta make, bästa vän och livs följeslagare! Hipp hipp hurra!

Kryssningen....

Kan börja med att säga att vi haft en underbart rolig kryssningen, speciellt Alicia =)
Det var hur mycket som helst för barnen, dockteater, barndisko, bingo, spel, pingis m.m..m.m.

Vi var med på typ allt och även en massa tävlingar. Alicia var med i en teckningstävling där man skulle rita en fantasikarusell. Alicia rutade en karusell där man åker runt i popcornpåsar =)

En blev etta och alla andra blev tvåa. Ettan blev uppkallad på scen framför alla och fick prata om teckningen och fick gratis entre och åkband till Gröna Lund, ett Alfinspussel, godis m.m.

Här nedan har jag en bild på vinnaren:  



                                               

Jo, det var Alicia och jag är så stolt så jag spricker haha. Min lilla gumma ritade bäst och det var typ 30 barn med i tävlingen =) Hon var så stolt och glad. Ledaren tyckte om Alicia så mycket och tyckte hon var en sådan positiv tjej genom hela kryssningen.

Så nu blir det Grönan nästa då: 



                                                      

                                                       "Mamma jag visste inte att jag skulle vinna" 


                                               

                                              
Henry på moppen


                                            

                                            Favoritautomaten, kronan om ni vet vilken det är =)

Tyvärr blossade urinvägsinfektionen upp igen, alltid ska det vara något... Så nu dricks det vatten och äts citron härhemma. Jag ska ta pencillin också, har 10 tabletter kvar.
Tror det beror på att det var så kallt på båten och jag hade bara kjol, drack nog inte heller tillräckligt.

Ha en fortsatt skön söndag, nu ska vi äta mat!

Kolla in Henry hehe


Många bilder att lägga in...

så jag börjar med några idag så får vi se när jag har tid nästa gång=)


                                                 Kusinerna Engblom action

                                                 Kusinerna Engblom i full action =)



På Engbloms studsmatta, kolla in Henrys stil hehe


                                                          

30 -årskalaset

                                                          

                                                          30-årskalas, partytält, grillning och gott folk =)

                                                           

                                                            En av Ingells fina och goda bakverk =)

Kryssning på gång




Nu ska vi strax åka på iväg, på en dygnskryssning med Viking Line till Mariehamn. Ska bli kul och barnen ser framemot det mycket.
Har precis invigt min elgrill som jag fick i födelsedagspresent. Det blir flintastek med potatissallad.

Hoppas ni andra också får ett roligt dygn =)

RSS 2.0