semester

Jobbveckan flöt på och jag har varit lite överallt, både på BB och antenatalen och igår på förlossningen och hann vara med på 2 förlossningar. Kände mig lite nedstämd efter arbetspasset då jag har höga krav på mig själv och saker gick inte som jag hade önskat. Men jag har världens bästa arbetskamrater som kan få en at sluta tänka negativt om sig själv och lyfter upp en istället. <3
 
I onsdags var jag ledig och hade besök av min vän A och hennes son G. Mysigt!
 
I veckan har det varit kaos med maten, och jag har misskött mig precis varje dag och det visade sig på vågen imorse när jag hade veckans vägning, ett drygt kilo plus =( Fortfarande normalviktig men är så arg på mig själv att jag inte kan hålla mig till normala matvanor, antingen äter jag för lite eller så alldeles för mycket och fel saker... Dock har jag hållit i träningen och tränat som vanligt så det är jag stolt över. Jag ska verkligen ta tag i det efter Skåneresan för upp ska jag inte, nu ska jag vända på trenden om jag så måste köra en kur med Nutrilett ett par veckor. 
 
Nu har jag semester i 9 dagar vilket är helt underbart och välbehövligt och just nu sitter jag och barnen på tåget ner till Skåne. Vi ska var nere fram till onsdag och vi ska bo hos min syster Ingells där även min mamma bor för tillfället. Ska bli så mysigt att umgås på säkert avstånd.
 
önskar er alla en härlig helg och ett härligt sportlov!

Skånemejerier

(null)

I samarbete med Skånemejerier fick vi testa denna fantastiskt goda yoghurt smoothie 😀😀

Raw Bite

(null)

(null)

(null)

(null)

I samarbete med Raw Bite och Smartson fick jag testa 2 barer. Den med cashewsmak var riktigt god. De är mättande, bra och fyllig konsistens och lagom stor förpackning. De finns även i smakerna coconut och apple cinnamon. 

Helt slut

Jobbhelgen var ganska ok, varit på antenatalen och det har flutit på bra. Idag var jag också på antenatalen men det var lite mer att göra, skickade hem en hel del familjer men tog även emot ett gäng så det var fullt upp 😀. Sedan har vi haft slutbedömning med vår student och det var jobbigt mentalt... inga kommentarer om det mer än att det var otroligt jobbigt för alla inblandade...

Därefter hade vi ett interprofessionellt möte mellan barnmorskor, läkare och undersköterskor vilket handlade om främja vaginal födsel. Intressant, lärorikt och så fick vi god wrap och kaka 😀

Väl hemma efter 12 timmar hemifrån så har jag pysslat med marksysslor samt tränat så nu är jag riktigt go och mör i kropp och knopp. 

(null)

I veckan jobbar jag månd och tisd samt torsd och fred. Antenatalen eller BB står på schemat 😀. Ledig på onsdag och på fredag eftermiddag går jag på 9 dagars ledighet 💃🏼💃🏼💃🏼 och barnen med för de har sportlov 🥰🥰🥰🥰. 
Vi åker till Skåne på lördagmorgon och stannar ett par dagar 😀😀😀. 

Ha en fin vecka allihopa!

Ledig fredag



Alltid nice med ledig fredag men mindre onice att jag jobbar lördagkväll och söndagdag 🙃. Missar mello delfinal 3 men får se den på svt.play nästa vecka. 

Jag ska vara på antenatalen eller BB och det hade varit kul att få rå om någon av de familjerna som vi hade hand om på förlossningen. Men vi får se 😀

Idag står marksysslor och träning på schemat samt egenreflektion över den post partum blödning vi var med om igår och hur jag kan förbättra mig som handledare. Jag har min andra student nu och det är en utmaning. Min handledarroll är ny och den kan bara förbättras och utvecklas till det bättre för varje student jag handleder. 
Vi hade halv handledardag på Zoom genom kI igår och jag lär mig så mycket och suger åt mig av allt det nya. 

(null)

(null)

Denna veckan har bestått av bra dagar men också dagar där jag fallerat totalt och ätit en massa skit. Hjärnan jiddrar och det är jobbigt men jag ger inte upp. Jag kämpar på mot demonerna och sockerberoendet. Fortsätter träna och tänka på vad jag äter, fortsätter mot målet och jag ska klara det! Jag ska inte bli överviktig igen!!! 

Nu ska jag gå och hämta lilleman på skolan och sedan beställa tågbiljetter till Skåne 😀. Efter mycket velande har jag, min syster Ingells och min mamma gått med på att vi kan åka ner och bo hos min syster Ingells (min mamma kommer oxå bo där samtidigt). Vi ska vara försiktiga, hålla avstånd m.m. Vill så gärna träffa min mamma (1 år och 2 månader sedan...) och självklart även min syster med familj och gärna de övriga familjemedlemmar som vågar. 
Det blir 3-4 dagar vi är nere under sportlovet v.9. 

Trevlig helg!!! 😀

Helgrapport

Träning, en massa gottegott, serier och filmer har helgen bestått av. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Min mage var kaos inatt, halsbränna, smärta, kramper och gaser. Det var gott att äta men min mage klarar inte det längre 😩

Idag kör jag på som vanligt och undviker allt onyttigt för att få magen i balans. 

Det lutar mot en liten resa till Skåne under sportlovet, 4-5 dagar typ. Jag har inte träffat min mamma på över 1år... Självklart blir det till att hålla avstånd och så, i största möjliga mån. Jag måste kolla upp biljetter och så, ont om cash men känns viktigt att åka ner. 

I veckan är jag på BB/Antenatalen och det var ett intensivt pass på BB idag men många familjer med olika åkommor... Helt slut nu... 

Önskar er en fin vecka!

Nytt viktmål

(null)

Ett nytt viktmål är uppnått! 💃🏼💃🏼🎉🎉

Minus 25,1kg sedan augusti 2020 😀

Vägde 64,5kg idag och det känns helt underbart! Vilken kraft och motivation jag har, jag är otrolig!! 😅🤗😃

Jag har -30kg som slutmål men vi får se om kroppen också vill nå dit. Jag fortsätter med kampen och ska nu börja fokusera på att börja byta ut mina Nutrilettshakes mot mat. Jag dricker 3 om dagen och äter mat två mål om dagen. 

Heja alla er som kämpar! Varje nej tack är en seger! Varje hg ner ska hyllas! 

Ledig helg 😃

I helgen är jag ledig men tyvärr är Felix, Alicia och Samuel sjuka med kraftig förkylning och hosta. Så det blir till att ställa in alla planer, vi skulle både få besök och göra besök hos vänner/familj men det får skjutas fram...

(null)

I veckan hade jag utvecklingssamtal med Samuels lärare på Zoom. Det var bara lovord både om hans prestation i skolan och hur han är som person ❤️. 
I matten är han på en nivå mycket högre än en andraklassare och de utmanar honom med matteböcker från högre årskurser.

I veckan hade jag också sista träffen på handledarkursen, även detta på Zoom. Så nu är jag klar och 7,5hp rikare och är väl upp i en 350hp hittills i mitt studerande liv 😀

(null)

I vecka har jag fått lyxen att förlösa en hel del bebisar och allt har gått bra. Såhär såg jag ut idag efter en dusch med fostervatten med babybajs i 😅. 

I helgen ska vi vila upp oss, äta gott och njuta av att vara lediga. 🌸

Just det, fick beviljad semester över sportlovet men vet inte om vi vågar åka till Skåne ändå 🤔. Och sedan så har vi knappt råd heller. Att bo i hus är dyrt! Nu kom vattenräkningen för 2020... och elräkningen denna månad var också saftig. F CSN har inte kommit igång än heller... Det är svårt att få det att gå runt men vi kämpar på!

Önskar er alla en fin helg och Alla hjärtans Dag på söndag. ❤️




Ledig måndag

Finns inget bättre än en ledig måndag efter en jobbehelg 😀
Idag ska jag ta det lugnt, göra lite marksysslor och så.

Det var en bra helg på jobb! Igår, var jag med på en förlossning och det var så roligt att få förlösa själv, utan student 🙃

Nu är alla mina examensuppgifter på handledarutbildningen klara och godkända 😀. På onsdag har vi sista träffen på Zoom innan vi officiellt är färdiga handledare. 

I veckan jobbar jag 3 dagar, skola på zoom en dag och ledig 3 dagar, bra vecka alltså 🎉. Uvecklingssamtal för Samuel på Zoom på onsdag. 

Vi har det så kallt häruppe och hela huset är ett kylskåp brrrr Måste fixa någon extra värme, hatar att frysa! 

I lördags vägde jag 65kg, total viktnedgång 24,6 kg 😀. Mitt mål för februari är att nå 64,6kg alltså -25kg och det känns som att det ska gå vägen. Igår, söndag tog jag avsteg från min strikta diet och åt glass, digestivekex och mackor med ost... inte bra men min kropp behövde det och idag är jag på banan igen 🙃. 

Ha en bra vecka!! 😃


Kallt

Minusgrader sedan någon vecka tillbaka och ska vara så minst 10 dagar framåt brrrr. Jag fryser konstant, så jobbigt... 

Denna vecka har min hjärna försökt jiddra med mig dagligen men jag har verkligen hållit emot och inte lyssnat. Jag antar att det beror på att jag är normalviktig nu men jag vill gå ner 6kg till och kämpar verkligen. Motivationen försöker jag få ifrån att jag mår så mycket bättre nu än för några månader sedan,  både fysiskt och mentalt starkare. Motivation får jag också från alla människor som bara väntar på att jag ska falla dit och gå upp allt igen... (yes de finns...) Motivation får jag också från familjen såklart! ❤️ Vill att de ska ha en frisk och hälsosam mamma, träning och rätt kost är ingen garanti för att inte bli sjuk och dö men jag tror att det reducerar risken något... 

(null)

Idag, fredag är jag "ledig" men full håll igång som vanligt... Pluggat och lämnat in min sista skoluppgift på denna handledningskurs, tränat, gjort lite andra ärenden och ikväll ska vi söka sommarjobb till Henry och så blir det veckohandling. 

Rekommenderar två bra serier som jag börjat se. "Tunna blå linjen" på SVT play, utspelar sig i Malmö och handlar om poliser och deras vardag. 

"Lupin" på Netflix, en fransk serie med många twister och spännande innehåll. 

Annars har jag jobbat tisdag-torsdag på förlossningen, haft några förlossningar 👶🏻👶🏻👶🏻 

Jag jobbar även i helgen, lördagkväll (ånej missar del 1 av Melodifestivalen...) och söndagdag. 

Trevlig helg på er!!

Ledig helg

Och även idag, måndag, och det behövde jag!

(null)

I lördags fick vi besök av min syster Karin och hennes make Rikard. Jag bjöd på kycklingryta med ris och lite fika efteråt. Det var så roligt att de kom! Saknar familjen så mycket, vi har inte varit i Skåne på över 1 år... 😓

(null)

I söndags skrev jag klart min delexamination 3 och skickade in. Handledarutbildningen börjar närma sig sitt slut! 😀

I helgen har jag också tränat, kollat film, ätit gottegott, hjälpt Alicia söka sommarjobb på mitt jobb och hjälpt Henry att söka till gymnasiet. Tänk att vi kommer ha två gymnasieelever här hemma till hösten 😀

(null)

Idag började jag dagen med att skrubba kyl och frys så nu är de skinande rena. Så skönt att ha en självavfrostande frys 🤩😍. 

Resten av dagen blir väl lite träning och kolla serier, måste lära mig att även ta det lugnt på mina lediga dagar...

I veckan jobbar jag tisdag-torsdag samt lördag och söndag.

Ha en fin vecka!!



RSS 2.0