Lindahl

I samarbete med Lindahl fick vi testa denna yoghurtkvarg. Väldigt god och mycket krämig. Lagom mängd kalorier 😀

(null)

(null)

(null)

(null)


Gråter av lycka och stolthet

(null)

Mitt projekt "Banta mera" har nu pågått i exakt 5 månader. Älskar att för en gångs skull ha tagit kommando över min hjärna. Socker/matberoende är en daglig kamp som pågår hela mitt liv så det gäller att vara på tårna jämt.

Lördagar är ju min vägningsdag och idag när jag ställde mig på vågen så grät jag av lycka! ❤️
Normalvikt enligt BMI!!!! 

Min resa i siffror:

Vikt: Från 89,6kg —-> 65,7kg
BMI: Från 33 Fetma grad 1 —-> 24 Normalvikt

Jag har alltså gått ner 23,9kg(!!) på 22 veckor/5 månader! 

Nu fortsätter kampen till slutmålet, vill under 60kg bara för att uppleva känslan och sedan ligga mellan 59-64 i förhoppningsvis resten av livet 😅. Jag ska fortsätta planera min mat och självklart fortsätta träna regelbundet. 

Kämpa på! Bästa känslan att ställa sig på vågen och se att det du gör ger resultat!! 😀

Ledig helg

Jag är faktiskt ledig fredag-måndag wihooo 😀

I måndags och tisdags var jag ledig och passade på att börja skriva på min tredje och sista examinationsuppgift. I helgen ska jag slutföra den så jag kan skicka in den. 

Onsdag-fredag har jag gått med en ny barnmorskestudent och det är alltid kul! Ansträngande men väldigt roligt! Vi fick en förlossning igår 👶🏻. Annars är det lite lugnt med förlossningar just nu, vet inte om folk blev rädda när Covid exploderade i våras och väntade med att bli gravida?! 

(null)

(null)

Snön vräkte ner igår och det ska bli riktigt kallt nu de närmsta dagarna.. 

Imorgon, lördag, ska vi få besök av min storasyster Karin, maken Rikard och deras son Oliver. Ska bli så mysigt och roligt 🥰. Ska göra god lunch och bjuda på någon mumsig fika. 

Annars ska vi fixa med Henrys gymnasieansökan (!), Alicia ska vi fixa cv och jobbansökan för att söka sommarjobb på mitt jobb 😀 (som assistent), träna, kolla film och äta en massa glass 😂😂. 

Önskar eder alla en ljuvlig helg!


Helgrapport

Jobbehelgen var helt okej, var på BB och hjälpte/stöttade nyblivna föräldrar 👶🏻🥰. På lördagen åt vi god mat, choklad och kollade på film. Nallen Floppy roffade åt sig all choklad... 
Det blev även en film på söndagen. 

(null)


Det var en bra vägning i lördags och nu har jag 4 ynka hg kvar till normalvikt enligt BMI, helt sinnesjukt och overkligt. Mitt hårda arbete, planerande och alla "nej tack, jag äter bara gott på lördagar" ger resultat och det är en underbar känsla! Detta gäller för livet nu, måste "bara" planera all mat jag äter dagligen för resten av livet vilket kan kännas tråkigt men det är enda sättet. Och fortsätta träna och väga mig varje vecka för att kontrollera det hela. Självklart kommer det dagar och veckor som jag kommer släppa på kontrollen över maten som t.ex. jul, nyår, semestrar och resor. Men då gäller det att ta tag i det direkt därefter för att balansera vikten igen. Hoppas kunna inspirera folk och några arbetskompisar har börjat och gått ner i vikt med mig som motivation, så kul!

(null)

(null)

(null)


Denna veckan jobbar jag bara 3 dagar så det är nice! Idag var jag ledig för studier, sista inlämningsuppgiften på handledarkursen ska in om en vecka. Imorgon är jag också ledig och ska fortsätta på uppgiften. Sedan jobbar jag onsd-fred och ska ha en ny barnmorskestudent, kul! 

(null)

(null)


(null)

I helgen är jag ledig 😀

Önskar er alla en härlig vecka, sista veckan på långa januari... 










Jubbehelg

Sitter och chillar nu inför helgjobb. Jag jobbar fred-kväll samt lörd-dag och sönd-dag. Ska vara på BB/antenatalen och stötta oroliga gravida och nyblivna familjer hela helgen. 

(null)

(null)

Igår, torsdag, var jag ledig så vi passade på att gå till frisören i centrum för att klippa av Samuels kalufs. Jättefin frisyr som han passar så bra i 🥰

Annars har det mest varit jobb i veckan, plus träning och lite chill emellanåt såklart 🙃. 

Distansutbildning pågår för både F och de stora barnen. De kämpar på alla tre, distansutbildning är inte lätt och inte alltid så bra. Det påverkar våra ungdomar negativt både mentalt och fysiskt. Hoppas snart vi kan gå tillbaka till normal skola för både deras hälsa och skolresultat...
Samuel är den enda som är på plats i skolan vilket är bra för honom!

Kämpat på med träning och Nutrilettshaker hela veckan. Imorgon är det vägningsdags igen och hoppas att detta gett resultat nu. Börjar bli kämpigt, är så nära normalvikt nu... Har höjt mitt slutmål, vill "bara" under 60kg för att se att jag kan göra det. Sedan vill jag ligga mellan 58-64kg. Det blir perfekt för mig! 
Jag har tyvärr hängande hus på magen som inte kommer gå bort med träning men jag skulle nog aldrig våga operera bort det, eller?! 

Önskar er en härlig helg! 

Helgrapport

Den "lediga" helgen bestod mest av nytta men lite nöje också. Det är absolut inte lika kul att ta ner julsaker som att sätta upp dem... Det tog tid! Sedan passade vi på att storstäda hela huset vilket tog sin lilla tid. Men nu känns det bra 😀

Annars har helgen bestått av träning, en massa choklad, dokumentärer på Netflix och i söndags var vi hos Emma på födelsedagsfika. 😀

Skulle egentligen inte ätit fika men Emma hade tagit sin tid att baka så jag var ju tvungen att äta 🙃. Hemma fortsatte jag äta onyttigt såklart... en ätstörning är inte lätt att hantera. Så söndagen var inte bra för mig. Dessutom börjar det bli motigt nu på vågen ju närmare normalvikt jag kommer. Så idag satte jag ner foten och sade "käften" till min hjärna och mina fettceller som bara vill förstöra för mig! Kör en Nutrilett vecka nu för att balansera upp min helg så får vi se vad vågen säger på lördag. 

(null)

Idag firar jag 2år som barnmorska och jag är så glad i mitt yrke! Finns ingenting annat jag kan tänka mig göra för resten av livet! 🥰

Idag jobbade jag dag, var på antenatalen och skolade in en ny barnmorska. Denna veckan är jag bara ledig på torsdag så det blir en busy vecka på jobbet 👶🏻👶🏻👶🏻. Jag är placerad på antenatalen/BB men vi vet aldrig riktigt var vi hamnar men det kvittar, allt är kul! 

Just det, efter mycket turer hit och dit så började F äntligen skolan idag. Någon slags automations robotteknik, fråga mig inte hahaha men någon slags software programmerare. En yrkeshögskola på distans, 1,5år. Spännande och han är väldigt taggad.

Ha en bra vecka!!


Ledig helg 😀

En rolig jobbvecka är över med en massa bebisar som kommit till världen. Jag har haft slutbedömning med min barnmorskestudent och det har verkligen varit roligt att se henne växa in i rollen som barnmorska. Jag fick lite lala också som present! 😀

(null)

Idag fick jag skola in en ny barnmorska hos oss och vi hade verkligen en såååå lugn dag på jobb utan en enda förlossning 😀. 

Väl hemma har jag haft lite fredagsmys

(null)

Alltså 30min på löpbandet 😅. Nu är jag redo för helgen.

Helgen kommer bestå av "Knut kör julen ut" och storstädning. Inte det roligaste men ett måste! Ska även kolla på film, äta choklad, sova, träna och slappa. 

"Ni måste skotta, det måste man, det hör till för att det ska vara fint på gatan man bor på"   Alltså för grannarna och gemytligheten samt grannsämjan menade min arbetskamrat. Vi som inte ens äger en skyffel hahaha, första vintern i huset ju... Så jag köpte en skyffel igårkväll och F gick ut och började skotta direkt 😂😂

Trevlig helg på er!! Håll avstånd, använd mask och umgås bara med dem i hushållet! 

Helgrapport

En rolig jobbhelg på förlossningen med en hel del barn förlösta. På söndagen hade två studenter peer learning och jag var handledaren för dagen. Det var kul att se hur de tillsammans tog sig an uppgiften och tillsammans välkomnade en bebis säkert in i denna världen. 

Idag fick jag äran att välkomna två bebisar och båda var dramatiska på olika sätt men allt gick bra i slutändan. 👶🏻👶🏻

(null)

Självklart använder jag munskydd i kollektivtrafiken. Det märks att fler använder det men det är långt ifrån alla! Tillsammans kan vi hålla nere smittan men då måste alla hjälpas åt.

Nu är jag så trött, efter 4 dagar i bebisverkstaden. Imorgon, tisdag, är jag ledig och Samuel börjar skolan igen. Har en del planerat men måste även slappa lite i soffan...
Sedan jobbar jag onsd-fred igen 

Önskar er alla en härlig vecka ute i snön

På väg till jobbet


Det blir en långhelg i bebisverkstaden, fredagkväll, lördagkväll och söndagdag. Lördagkväll är ingen favorit men ska ta med mig godis så blir det lite lättare 😀. 

(null)

Igår fyllde bästa bonusdottern hela 25år! Otroligt, jag kom in i hennes liv när hon endast var 2år gammal 🥰

Jag var ledig igår så passade på att dels plugga och skicka in delexamination 2 på handledarkursen. Sedan drog jag och Samuel ut och åkte pulka.

(null)


(null)

(null)

Härligt med snö men tråkigt att det kom efter jul men men

(null)

(null)

Antar att ingen missat clownens uppviglande i USA... Vi följde det med spänning live på CNN. 5 personer döda varav en polis. Det var lite skillnad på hur de hanterade dessa "demonstranter" jämfört med under BLM demonstrationerna... 

(null)

Varför bryr jag mig om USA? För att det är en stormakt i världen, en företrädare för demokrati och människors lika värde. Period. 

Trevlig helg på er!!

Helgrapport

Jag har verkligen lyckats med att varva ner i helgen, tränat, kollat på film, ätit gott och haft en vän med barn på besök.

(null)

Jag ger mig på ett försök att få mina tänder vitare med Dentaworks. Mest en rolig grej, får se om det har effekt. Min nya avokadepyjamas åkte på igår, älskar den! 😍

Ny vecka är igång, F gör sig iordning för plugget men velar ffa in i det sista mellan 2 utbildningar, barnen har jullov hela veckan och Henry försöker vända på dygnet... Jag jobbar i princip hela veckan, bara ledig på torsdag. 

Idag gick jag årets första powerwalk i 0 gradigt väder med halt väglag men det gick bra. Fibernätsgubbarna är igång för fullt och gräver ner fiberrören. 

God fortsättning på det nya året!!






2020

(null)

2020 har varit ett omtumlande år för mig och min familj. 

Glädje över att flytta till vårt första hus, glädje över att få arbeta som barnmorska och bli uppskattad av både familjer och barnmorskestudenter, glädje över att vara gift med bästa Felix i över 18år. Lyckan över att ha gått ner 20kg! 

Men året har också bestått av sjukdom, oro, förtvivlan, ångest, PTSD och död. Att min fina man skulle bli så svårt sjuk i covid-19 att han nästan miste livet, en månad efter vi flyttat till huset var inget vi kunnat förutse. Det har skakat om vår värld och är något vi fortfarande bearbetar som familj. Att Felix’ lillasyster plötsligt går bort mindre än en månad efter att Felix tillfrisknat var något som lamslog vår familj på nytt.

Vi kämpar på!! Måtte 2021 bli så mycket bättre!!

2021

Då har vi inlett år 2021 och det känns upplyftande! 

Månd-torsd jobbade jag på förlossningen och det har fötts bebis på varje pass. På Nyårsaftonkväll hade vi knytis på jobbet och det var supergott. Men pga vårt arbetes karaktär så kunde vi inte sitta ihop och det var mycket spring fram och tillbaka. Jag avslutade 2020 med en superfin förlossning 20:13. 👶🏻

(null)

(null)

Jag både avslutade 2020 med ett träningspass och började 2021 med ett träningspass. 2021 är året då jag ska nå min toppform både med vikt och träning 😀. 

(null)

(null)

F hämtade mig vid jobbet och väl hemma drack vi skumpa och åt gottegott. Vid midnatt tog vi en runda i området. En av våra grannar jobbar med pyroteknik så det blev riktigt fina fyrverkerier därifrån 😀. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag lyxade jag till det med asiatisk mat, kycklingspett med jordnötssås.

(null)


Jag är ledig fredag-söndag vilket känns som värsta lyxen. Även F är ledig då han slutat jobba på Taxi kurir och ska börja plugga nästa vecka. Det lutar mot bilmekaniker 🥰. 

Önskar er alla en god fortsättning!! 



RSS 2.0