Tropisk hetta

Ja, det kan man verkligen säga att vi har haft de senaste dagarna. Så varmt och så efterlängtat 🌞🌞🌞

Jobbehelgen gick bra men lördagens pass var sjukt intensivt. Alla jobbade på som bara den och tyvärr hann vi inte äta lunch. Några av oss åt vid 14-15, andra inte alls. Jag fick äran att vara med på 2 förlossningar vilket var härligt. 

(null)
(null)
(null)
(null)
När jag kom hem i lördags så invigde vi mitt nya fina våffeljärn! Så bra och så goda blev våfflorna 😋😋

Idag, måndag, är jag ledig vilket är jäkligt skönt! Vi har fixat presenter till pappa F som fyller år på fredag, jag gick en timmes powerwalk i hettan och sedan var vi ute och lekte.

(null)
(null)

Imorgonkväll börjar min arbetsvecka och jag jobbar 4 dagar denna vecka. Tror inte jag orkar ta ett extrapass, jag vill då det behövs men är det värt pengarna och att jag blir helt slutkörd? Jag jobbar ju redan 100% inom vården vilket väldigt få gör. Vi får se. Hade jag inte haft minderåriga barn då hade jag haft mer ork, tror jag 😊. 

Önskar er alla en underbar sommarvecka, vare sig ni har semester eller jobbar! 🌞🌞🌞



Arlaköket

(null)
I samarbete med Smartson har jag fått testa ännu en god yoghurt dessert. Denna gång med smak av salt karamell och mandel. Krämig och god!!

Hot hot hot

Vi har det redigt varmt just nu, härligt med riktig sommar trots att jag jobbar 🌞🌞🌞

(null)


Det har varit en helt okej arbetsvecka. Det är så himla roligt och intensivt att vara barnmorska. 🥰🥰🥰
Jobbade måndag-onsdag först och på onsdagen jobbade jag heldag (extrapass/7-21:30) men mitt jäkla alarm ringde inte. Vaknade 7:05 - panik! F vaknar av min panik och trots typ 2 timmars sömn så ställer han upp och kör mig ilfart till jobbet. Kom "bara" 40 minuter försent och det var bara att kasta sig in i jobbet.

Hade en jättefin förlossning strax innan lunch där en bamsebaby på dryga 4,8kg kikade ut. Allt gick jättebra! Kändes bra både för mig och familjen.
Senare på kvällen vid 20:40, (typiskt) så blev det ett akut snitt för mig. Så det blev 35 minuters övertid för mig. Sedan var bussen trasig så jag var inte hemma förrän typ 23:15...

(null)


Igår var jag ledig så passade på att veckohandla, leka ute med Samuel, gå en timmes powerwalk plus en halvtimme på löpbandet, svittigt värre. Härligt att vara igång med träningen igen, maten går det sisådär med men men... 
(null)

Idag jobbade jag dag och hade BB-familjer på förlossningen för våra andra BB-avdelningar var fulla. Tyvärr leder det till att vi inte kan ta in förlossningspatienter för vi har inga lediga förlossningsrum. Jag fick dock en lugn och fin dag. 
(null)

I tisdags fyllde jag så 40år. Blev uppvaktad på morgonen av familjen och jobbade sedan kväll. Jag bjöd på fika på jobbet 🤗😀🎉🎂. Det känns helt ok att vara 40 faktiskt, har förstått att det är nu livet börjar, eller?! 🤗
Fått många fina presenter i veckan.

(null)

Våffeljärn av familjen 🥰

(null)

Trädgårdsgrejer av min syster Ingells med familj och min mamma.

(null)

Sköna stödstrumpor av min bror Stamp-E med familj.

(null)

Och idag kom ett blombud med en vacker bukett blommor från min bror Max och hans familj.

Känner mig riktigt bortskämd 😂😅😍

I helgen jobbar jag både lördag och söndag! 🤰🏻🤱🏻👶🏻 
Önskar er alla en härlig helg!


Helgrapport

Mitt 40-årsfirande i lördags blev mycket lyckat. God mat, trevligt sällskap och fina presenter!

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Först bjöd vi på alkoholfri bål, supergod! Till det hade jag lite appetizers som salami, ost och kex.

Huvudrätt var grillspett med kyckling och champinjoner, kalla såser, vitlöksbröd, blandsallad och pommes. Gott!

Till dessert blev det marängsviss och himmabagade kagor. Senare bjöd vi på snacks och godis.

Vi bjöd på läsk, cider, öl och mousserat vin. Gott var det! 

Vid 22:00 hade alla gått vilket var lagom hahaha, var sååå trött! De gamla hela nätterna festandet är long gone. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Mina presenter 🤩😍

I söndags vilket var min sista semesterdag då ryttade vi upp härhemma, förberedde mig inför jobbet och var ute och lekte på lekplatser. Lite slappande blev det också.

(null)

Idag var första arbetsdagen efter semestern. Det kändes kul att vara tillbaka men det var full rulle hela dagen. Det blev ingen bebis men jag kämpade på med två familjer. 

Idag fyller min mamma 81år!! Grattis kära mamma 

(null)

Önskar er en härlig vecka vare sig ni har semester eller jobbar. Ska tydligen bli riktigt varmt i veckan! 🌞🌞🌞

Arlaköket

I samarbete med Smartson har jag fått testa denna supergoda yoghurt dessert med smak av hallon & maräng med vit choklad. Så god!!!

(null)
(null)


Sommar 🌞🌞🌞


Nu har vi härlig sommarvärme igen. Jag och Samuel är ute på upptåg varje dag, vi leker på olika lekplatser och går upptäcksfärder. 
Henry sitter mest vid datorn tyvärr men har varit ute och badat samt bowlat i veckan. Alicia har sommarjobbat hela veckan och har sista/tredje veckan kvar nästa vecka. 

(null)
Vi har vilda hallon och blåbär bara runt husknuten. Gott!!

I veckan har jag träffat en vän från sjuksköterskeprogrammet. Vi åt lunch och fikade på Chokladfabriken. Hon hade köpt en 40-present från Rituals till mig. ❤️

(null)
(null)

Jag har shoppat en del, klänning till mitt 40-årsfirande, mat och grejer till 40-årsfesten och så var vi en tur till Ikea och köpte lite smått och gott.

(null)
(null)
(null)

Jag provade appen Faceapp. Jag och F som gamlingar 😍🤩

(null)
(null)

Två dagar kvar på semestern vilket känns både bra och dåligt. Men det är inte lönt att reflektera över, dryga 4 veckors betald ledighet är över och vi har verkligen slappat och tagit det lugnt. Sovit, träffat vänner och familj och hunnit med massa serier och filmer. 
 
Imorgon har jag 40-årsfest och det ser jag framemot. Det kommer bjudas på mycket mat, gottegott och olika drickor. Vi blir ca 16 personer totalt vilket är toppen! Då hinner jag prata med alla ordentligt. 

(null)
(null)
Jag dricker i princip aldrig så jag kände mig lost inne på Systemet haha. Det blir ingen fyllefest men folk får dricka vad de vill tills det är slut. 

Önskar er alla en underbar helg! 🌞🌞



Tråkig helg

Ja, vi har inte gjort mycket alls i helgen... Lite utelek och serietittande. Känner mig rastlös.

Nu har vi tyvärr fått konstatera att vi inte har råd att köpa hus just nu... Vårt mål är att jobba hårdare för att dels spara mer till insatsen och dels få en högre månadsinkomst. Tråkigt och lite deppigt men inget att göra något åt.
Förhoppningsvis blir det bättre nästa år. 

(null)
(null)
(null)
Vi har haft en väldigt regnig dag idag så passade på att baka inför mitt 40-års firande 😊. 

Så då var jag inne på min sista semestervecka och vet ni vad? Det känns helt ok! Ska njuta av dessa sista dagar med långa sovmorgnar, gottegott, serier/filmer och bara vara i nuet. 

Önskar er alla en härlig vecka vare sig ni jobbar eller är lediga 🌞🌞🌞

Proviva

(null)
I samarbete med Buzzador fick vi testa Proviva i smaken mango. Alltså den är så god! I och för sig gillar jag alla Provivas smaker. Bonusen är att den håller magen lugn 😊

Tja bloggen 😊

Tredje semesterveckan lider mot sitt slut!

Det har varit en vecka blandat med slappedagar hemma, med lekplatshäng och film/serietittande. Vi har även varit en sväng på Skansen med min vän A och hennes son G. Verkligen en lyckad dag med härligt väder, snälla barn och en massa babbel.

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Idag har vi varit hos min vän J hela dagen. Hennes dotter M-I och Samuel har hängt ihop sedan vi var gravida. Jättemysig dag med god mat och fika. 

(null)
(null)
(null)
I helgen blir det troligen Ikea och eventuellt att vi hittar på något roligt ihop på söndag när pappa F är ledig. 

Trevlig helg!

Helgen

Vi har haft en mysig helg med pappa F. Tyvärr en massa måsten också som städ och tvätt. Film och mys varje kväll i alla fall. Men idag kallade plikten för F och han jobbar igen tyvärr...

I lördags firade jag och F 17-års bröllopsdag ❤️. Fjäderbröllop. Alicia var barnvakt så jag och F åkte in till stan och åt kinamat, sedan gick vi en sväng på stan och till sist delade vi på en flaska mousserat vin. Väldigt gott!

(null)
(null)
(null)
(null)

Idag har jag träffat två gamla kära arbetskamrater T och C vilka båda är gravida. Väldigt roligt!! Det blev mycket förlossning och bebissnack. Vi åt pizza på Meno Male, väldigt god pizza!

(null)


Nu kör vi semestervecka 3, det blir lite upptåg i veckan varvat med slappedagar hemma.

Ha en fin vecka vare sig ni jobbar eller är lediga! Vädret är tyvärr inte det bästa men men det kunde varit värre med snö, is och kyla...

Vad händer?

Sista dagarna i Skåne spenderades i Malmö. Vi tog det medt lugnt och umgicks med mamma/mormor. Vi var även en sväng hos Farbror F och min svägerska A. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
Det var så mycket kinamat så min mamma fick massor av matlådor haha. Vi var också förbi min bror Stamp-E’s företag MTK. www.malmoteknik.se check it out!!

Igår åkte vi hem igen och alla var väldigt trötta så vi sov och vilade hela dagen.  (null)
Kom hem till värsta vädret med "kyla", blåst och regn. 

Nu är F föräldraledig ett par dagar så vi får se vad vi hittar på. Idag var vi mest hemma, tvättade, handlade och landade i känslorna över att ha kommit hem igen.

Ha en härlig helg!! Halva semestern är nu över för mig, vad snabbt det går! 

Tillbaka i Malmö

Vi hade en mysig helg hos min syster Ingells och hennes sambo i Svedala.

I lördags var vi på kalas hos min bror J för hans barn hade fyllt 17år. Inte klokt vad en del av mina syskonbarn blivit "gamla". Det var kul att gå på ett familjekalas, det blir alltför sällan nu. 

(null)

 På kvällen hängde vi hos min bror Stamp-E och vi alla badade (förutom Samuel som vägrade). Sedan hade vi lördagamys och kollade på film. 

(null)
I söndags slappade vi hos min syrra och en vår storasyster M och hennes make kom förbi och hälsade på. På kvällen fick vi skjuts av min syrra in till Malmö och lilla mamma igen. 

(null)
Idag gick jag och lilleman en lång promenad till Pildammarna och tillbaka. (Henry var i Ystad och badade med sin kusin.) Vi skulle köpa kinamat på vägen hem var tanken men det var stängt...

Så det fick bli spagetti och köttfärssås till middag. Gott ändå 😊

(null)
Drygt två dagar tills vi åker hem och får träffa pappa F igen. Vi skypar flera ggr/dag ❤️

Nu ska vi njuta av våra sista Skånedagar!!

RSS 2.0