Veckans vägning

Vågen idag landade på otroliga 68,8kg vilket betyder att jag gått ner 1,6kg i veckan. Och totalt 10,7kg på 8 veckor.
 
Jag är otroligt glad och lite chockad över hur bra detta går (änsålänge). Jag är nu 2,8kg från att ha normal BMI :D
 
Jag har passerat två mål nu i veckan.
 
1) Komma under 70kg wihooo
 
2) Att gå ner 10 kg wihaaa
 
Så nu får jag en ny belöning vilket kommer vara en ny väska och nya sneakers. Väger jag -10kg även nästa vecka så går jag och shoppar då :)
 
Nu kommer min syster vara här i veckan plus att vi ska ha en hemskt god Halloween hehehe så jag hoppas bara kunna hålla vikten denna vecka.
 
Ha det bra!!
 
 

Torsdag-fredag

Hejhej på er!
 
Igår, torsdag så gjorde vi väl inte så fasligt mycket. Tränade, pysslade med lite saker härhemma.
Jag pratade med en klinik, Cityakuten inne i stan som jag ska åka till en dag. De har drop in tider på vardagarna. De ringde upp mig och var mycket trevliga! Så kan de få undersöka mitt öra och se om det "bara" är tinnitus eller om det är något annat. Skönt!
 
Idag, fredag så var jag förbi jobbet en sväng. Lite ångest att jag är tillbaka där om 10 månader  :D
 
 
Nu ska jag strax åka och handla på Ica Maxi. En massa gott inför imorgon. Min syster P kommer ju då och då blir det extra mycket lördagsmys.
Har handlat lite Halloweenkakor, godis och mat inför onsdagen. Vi kommer fira amerikanska Halloween härhemma med att klä ut oss och äta läskiga gottesaker. Får se om barnen vill gå runt och busa hos grannarna :-)
Idag skulle barnen ha lite Halloweenfirande i skolan. Efter skolan ska vi till Hallunda Centrum för där hade de lite Halloweenfirande också. Det är ju mest för barnens skull. Att något roligt händer!
 
 
Imorgon kommer ju som sagt min syster P. Barnen ska till kalas. Jag ska försöka städa upp härhemma och träna. Ska träna varannan dag trots att syrran är här. Maten ska jag försöka hålla men det kan bli svårt. Men ska försöka stå still i vikt nästa vecka i alla fall.
Imorgon är det dags för "veckans vägning" också. Olidligt spännande! Kan jag ha passerat 10kg? Kan jag vara under 70kg??
Slänger in ett blogginlägg om det imorgonbitti. Sedan kommer jag ta en bloggpaus lördag-torsdag för att umgås med syrran. Sedan bloggar jag om allt roligt vi gjort och en massa bilder :D
 
 
Ha det bra sålänge och Happy Halloween hahahahahahaha

Fyller 4 år idag

Idag har jag bloggat i 4 år!! Vad tiden flyger iväg :D

Tisdag-onsdag

Igår var vi ju och bytte gips på Felix. Detta gips ska sitta i fyra veckor och sedan ska vi dit och få ett nytt gips igen. Besvärligt med gips eftersom han inte kan röra sig så fritt som han vill och det är tufft att behöva ta hand om barnen helt själv hela tiden. Dessutom är Samuel så mammig nu och ingen annan duger...
 
 
Usch borde städa men orkar faktiskt inte just nu. Jag får ta en snabbstädning på lördag innan min storasyster P kommer. Hon ska vara hos oss i 5 dagar. Barnen har ju höstlov också så det blir extraroligt och extramycket mys med moster <3
 
Idag var det dags för mitt läkarbesök. Inte ofta jag själv går till läkaren men men *ta i trä*
Det var ett snabbt besök och han tittade lite disträ på prickarna. Sedan skickade han iväg en remiss till en hudspecialist inne i stan. Så vi får se när jag blir kallad.
Skönt att en specialist ska titta på alla mina prickar. Har så många och har fått fler nu i år. Olika storlekar, olika färger. Vissa ser inte ut som de ska tycker jag. 
Det är ju dumt att inte kolla upp det tycker jag!
 
 
Örat tittade han bara in i och såg ingenting konstigt. Han tror det är tinnitus och något jag får lära mig leva med... Jag vet inte om jag är nöjd med det. Jag har mailat lite Öron näsa hals kliniker i Stockholm nu ikväll och berättat om mina besök på vårdcentralen och vad de tycker. Ska jag nöja mig eller få en mer grundlig undersökning?
 
Fortsättning följer.... 
 
Nu ska vi strax äta mat. Sent jag vet men var tvungen att maila lite och sådär. När jag väl sätter mig vid datorn drar det alltid ut på tiden.
 
Både Henry och Samuel har somnat men de lär väl vakna precis när vi satt oss för att äta :-)
 
 
Jag var en sväng på Öppna förskolan idag också. Samuel gillar det så mycket och leker gärna med andra bebisar där. Jag skrev upp mig på fotografering också. De ska ha en fotograf där 14/11. Mormor måste ju sätta upp ett foto av honom på sin "barnbarnsfotovägg" :D
 
Imorgon tar jag kanske en sväng förbi jobbet. Har inte varit där på länge. Fick ny lön nu också. Helt ok ändå. Tråkigt att man inte får föräldrapenning retroaktivt för den nya lönen gäller från 1/6. Ett par tusenlappar förlorar jag på detta...
 
Nej nu måste jag äta HUNGRIG!!
 
Ha en fortsatt härlig vecka!

Veckan är igång

Igår var det tänkt att bara slappa men det kändes ändå inte som det. Det går nog inte att helt slappna av med tre barn och en gipsad man härhemma...
 
Sedan höll Samuel igång till efter 23.30. Jag gav honom till F och sedan somnade jag. Vid 04.00 vaknade han och sedan sov han vidare till 07.45 :D
Han vill inte somna om kvällarna helt enkelt, jobbigt!
 
 
Idag är det måndag och en ny vecka är på gång. Jag tog mod till mig och ringde Vårdcentralen imorse. Jag har funderat över flera av mina leverfläckar i ett par månader. Jag har fått fler och vissa ser lite underliga ut.
Dessutom tog jag upp mina öronsusningar som jag haft i 1,5år nu. I höger öra susar det och jag kan höra pulsen slå. Jag var hos läkaren förra året med samma sak och han sade bara att trumhinnan var blank och gav mig någon nässpray. Tyckte det blev bra men nu har jag haft det så i minst 6 månader.
 
 
På onsdag ska jag dit. Känns skönt att äntligen ha ringt. Hoppas det är en bra och kunnig läkare som tittar ordentligt på mina leverfläckar. Annars kommer jag begära remiss till en specialist. Hudcancer blir bara vanligare och vanligare och 85% som drabbas blir friska. Men då gäller det att få hjälp i tid. Sprider det sig till övriga delar i kroppen så är det värre.
Jag är självklart rädd men inte för mig egen skull. Det är mest för mina barns skull. Om jag nu skulle ha cancer så är det de som drabbas värst...
Både min pappa och farmor dog av cancer :-(
 
Sedan så är jag rädd för undersökningen av öronsuset. Ifall de måste gå in genom näsan och upp bakom örat. Jag vet inte om jag klarar av en sådan undersökning och bedövning vill jag inte ha.
Jag tar hellre 10 sprutor och låter de skära i mig än att få en slang upp genom näsan...
 
Så en lite sorgsen måndag trots allt. Men det ordnar sig och om ni orkar skänka mig en tanke på onsdag så gör gärna det!
 
 
Imorgon så ska vi till sjukhuset med F. Han ska få nytt gips. Och det gipset ska sitta på till början av januari tror jag. Jobbigt...
 
Ni får alla ha en bra vecka!

Veckans vägning

Vågen visade 70,4kg imorse och jag förstår inte hur?! Det betyder att jag gått ner 1,2kg i veckan och totalt 9,1kg på 7 veckor.
 
Jag trodde aldrig att jag skulle gå ner så mycket denna vecka eftersom jag gick ner så mycket förra veckan! Kroppen är bra underlig! Jag körde hårt igår med knäckebröd, soppa och lite middag plus träning och jag antar att det gav kroppen en extra knuff neråt.
 
Jag provade att ta på mig ett par av mina gamla jeans i storlek 38 och de passade :D Lite tighta men jag kunde ha dem wihooo! Om typ 5 kg kommer de sitta bra igen!
 
Så nu är det 4,4kg tills jag är inom normal BMI igen och det kommer bli helt underbart att nå dit och sedan kör jag ca 5-6 kg till innan jag stannar.
 
Jag är så glad att mitt hårda arbete ger resultat! Nu kör jag vidare men idag är det lördag så idag unnar jag mig gottgottigottgott. :-)

Helgen pågår

Igår, fredag så var det fullt upp som vanligt. Veckohandling, träning, städning och slutligen fredagsmys med barnen. De åt riskakor och popcorn, jag drack bara min cola zero.
 
Idag, lördag har varit en bra dag! Och den är inte över än :-) 
 
Jag gick upp redan 07.00 för att tvätta. Inte så roligt men skönt att vara uppe när alla sover. Samuel vaknade endast en gång i natt och sov sedan till 07.30 yay men han ville inte somna igårkväll. Han somnade först 23.30 trots att han varit vaken i minst 6 timmar...
 
 
 
Sedan har vi haft en härlig mamma-Henry dag idag. (+ Samuel) Vi åkte till Skärholmen centrum och första stoppet var BR där han fick välja en sak. Han valde lego såklart :-D
Sedan fick vi Samuel att somna så vi fick äta på McDonalds i lugn och ro. Mysigt och gott.
 
Henry ville till ett lekland men det i Skärholmen C har visst slagit igen så vi fick ta oss till Heron Citys lekland. Där släppte både Henry och Samuel loss i en dryg timme innan vi slutligen åkte hem. Samuel träffade på en annan 7 månaders bebis som han lekte med.
Vi var borta i nästan 5 timmar och Henry surade inte en enda gång wihoo.
Han sade att det var bästa dagen i hans liv <3
 
 
 
 
 
 
 
Men någon idiot hade parkerat så att jag inte kom in i bilen... En stor sådan där hemtjänsttaxi ni vet. Den stod 1-2 dryga dm från min dörr... Tur man har en Chrysler så att jag kunde klättra in från bagageutrymmet. Men jag var rätt arg och tog foto på det för att visa F.
 
Kolla sidospeglarna...
 
Nu står maten i ugnen. Hel kyckling i ugn. Den är fylld med citron, timjan, margarin och vitlök. Sedan är den penslad med olivolja, soya, salt och vitpeppar. In i ugnen i 175 grader i en dryg timme. Ös den med spadet då och då, lägg lite margarin på den då och då. Det blir mumsigt gott!!
 
 
Ikväll blir det lördagsmys. Jag har redan ätit varma bullar i ugn med kokt ägg till frukost, BigMac och co´ till lunch och lite shortbread cookies som mellis. Nu ska vi snart äta mat och senare blir det chips, mörk choklad och ischokladglass. Barnen får lördagsgodis också. Känns inte som jag överäter idag i alla fall. Många kalorier dock men de får jag jobba bort i veckan :D
 
 
 
 
 
Imorgon blir det en lugnare dag hemma. Ska fixa lite med fotona som framkallats, träna och Henry ska på kalas.
 
Njut av helgen allihopa!!

Onsdag och torsdag

Hösten är verkligen här. Mörkt och regnigt och allmänt dött ute. Det känns ok ändå. När jag inte jobbar så känns alla väder ok. :-)
 
gammalt foto på barnen
 
Iförrgårnatt sov jag ingenting. För lilleman skrek och gnällde hela natten... Så jag gick till vårdcentralen och han hade dubbelsidig öroninflammation. Så nu ska han ta flytande pencillin i 5 dagar och det är svårt. Han tycker det är så äckligt och klöks/kräks upp det mesta. Jag hoppas att det lilla han får i sig hjälper i alla fall.
 
Inatt sov han mycket bättre. Men han vaknade säkert 5 ggr ändå. Hoppas att vi är tillbaka på 2-3ggr/natt inatt. 
 
Idag fyller min äldsta bror 48år så hipp hipp hurra för honom!! 
 
2 år sedan
 
Idag, torsdag så rensade jag klart Henrys rum. Nu är här så fint och allt ligger på sin plats. Får se hur länge det gör det :-)
Nu har jag "bara" Alicias rum och förrådet kvar sedan har jag rensat igenom allt vi äger. Skönt att få slängt saker och skänka bort saker. Synd att vi inte bor i Skåne för då hade min familj kunnat titta igenom sakerna innan det skänkes till Myrorna.
 
Halloween är snart här buuuuu
 
Ja, resten av veckan blir det som vanligt veckohandling, lite städning, "veckans vägning" och tvätt. På lördag ska jag och Henry ut och ha kul själva (Samuel ska med för han äter inte ordentligt än och F har ju dessutom gips)
Jag ska inte bara äta, äta, äta på lördag utan ska köpa 2-3 godsaker som jag vill ha och så äta det på kvällen framför film. Vill inte må illa varje lördagkväll p g a att jag frossat... Denna lördag blir det nog chips, glass och choklad :-)
 
Ha en härlig helg!

Måndag, tisdag

Hejhej!
 
Hoppas ni alla mår bra därute i höstrusket! Nu är det ruggigt och kallt, fy.
 
Igår, måndag så började jag med att köra ett träningspass. Sedan blev det start på utrensningen av Henrys rum. Shit vad han har grejer, får passa på att göra det när han är i skolan så han inte ser vad jag slänger/skänker bort :-)
 
På lunchen var jag iväg och träffade en mycket gammal vän. Vi har inte umgåtts ordentligt på typ 10år men nu har vi börjat ta upp kontakten igen. Vi åt libanesiskt och hon bjöd mig så det var lyxigt värre. Mycket trevligt och prata om gamla minnen och så.
 
 
 
 
Idag, tisdag var jag på BVC med Samuel. Drygt 7 månader gammal är han 69cm lång och väger strax under 9kg. Lite över på vikt och lite under på längd men alldeles perfekt.
 
Ikväll är det dags för sista föräldraträffen och ämnet är "Välja strider". Det förstår nog de flesta föräldrar vad det innebär. Jag försöker använda mig av alla tips och tricks som jag fått genom träffarna men ibland är det svårt...
 
Här är lite bilder på det jag har ätit/kommer äta idag
 
Frukost består av två skivor Frökusar med skinka och tomat.
 
Lunch består av en Varma Koppen soppa. Redd kyckling, Minestrone och Sparris är absolut godast. Och en frukt
 
 
Middag idag blir Green curry spice mix med kycklingfilé, ris, grönsaker och en massa broccoli
 
Ha en fortsatt skön vecka och kämpa på!!
 
 

Veckans vägning

 
Vågen stannade på 71,6 kg igårmorse! Det betyder att jag gått ner 1,7 kg denna vecka. Sjukt mycket!
Jag har alltså gått ner totalt 7,9 kg på 6 veckor. Jag är så glad över att mitt nya liv ger ett så bra resultat! Nu gäller det bara att fortsätta på denna banan!
 
5,6 kg till och sedan så ligger jag på normal BMI wihooo
 
 

Lördag, söndag

Igår, lördag blev det först träning, sedan genomgång av hundratals foton. Det blev ca 400 kort som skulle framkallas och jag gjorde det hos www.postfoto.se
Jag hittade även två gamla filmrullar i en låda. Spännande, för jag har ingen aning vad det är för foton. Så jag beställde två framkallningspåsar från www.lofoto.se . De var dyra men det kanske är värt det? Ska bli mycket kul att se vad det är för foton på dessa rullar!
 
Jag färgade även mitt hår igår, mörkbrunt som vanligt. Inga gråa/vita hår syns längre :-)
 
 
Vi åt även en massa massa gott igår. Var proppmätt och mådde såklart dåligt trots att jag spred ut det över hela dagen haha
Vi kollade på två filmer på kvällen. Inga jag rekommenderar för båda var rätt dåliga...
 
Idag har jag varit och slängt skräp i flera omgångar. Ryttat upp på balkongen, flyttat runt på sakerna så nu ser det mycket bättre ut. Nu kan man faktiskt sitta på balkongen igen.
 
 
Vi har en slapp dag härhemma. Vi sov till 10.00 idag, lillen somnade vid 00.00 igår så det var nice att sova ut.
 
Nu är det snart en ny vecka och planerna för denna vecka blir: Rensa igenom Henrys rum, slänga leksaker och ställa in en hel del i förrådet. Han ska bara få ha det han leker med bl.a. lego. Rumstera om så det blir bättre plats därinne.
Jag ska också äta lunch med en gammal vän imorgon. Måste förbi jobbet en dag och hälsa på samt lämna en påse med arbetskläder i Large. De ska jag aldrig ha igen!
Nästa lördag ska jag ha en mamma-Henry dag (+ Samuel då han fortfarande trilskas med maten).
 
Just det, jag har varit i kontakt med Försäkringskassan om F´s fortsatta sjukskrivning. Och de sade att det räcker med att vi skickat in ett nytt läkarintyg så flyter sjukpenningen på. Så han kommer få pengar den 25/10. Skönt att min kvinnliga intuition hade fel denna gång. :-)
 
Ni får ha en fortsatt skön söndag! Och en bra vecka framöver!

Torsdag, fredag

Igår, torsdag så fyllde vår lille gubbe hela 7 månader. Say what?? Ja, otroligt nog är han redan det. Känns som om vi hoppat över några månader...
 
 
Tänk om 5 månader fyller han 1år! Nej, stoppa tiden! Om 10 månader är jag tillbaka på jobbet och jag har nu varit hemma i 8,5 månad. Tiden flyger fram!
 
Idag, fredag har jag inte suttit ner alls. Är helt slut i ryggen. Först handlade jag på Lidl, sedan på Ica Maxi, sedan rensade jag igenom de sista lådorna och skåpen i sovrummet. Sedan tvättade jag 14-18. Slutligen städade jag toaletter, vaskar, plockade upp i alla rum och dammsög hela lägenheten *puh*
Nu sitter jag äntligen ner en stund och tänker då surfa runt lite :-)
 
 
Nu är sovrummet genomgånget och det har tagit många timmar. Men det var värt det! Nu är det så rent överallt, allt ligger i ordning och vi kan hitta saker utan att dra ut allt först :-)
Nu är barnens rum kvar plus förrådet. Skönt att se slutet av min genomresning... Men som sagt balkongen är belamrad med allt möjligt. I helgen ska det som ska slängas, slängas i alla fall!
 
Imorgon är det veckans vägning och det är spännande att se om jag även gått ner något denna vecka.
Sedan blir det en massa gott imorgon. Jag har köpt gräddbullar, chocolate chip cookies, muffins, choklad, chips och godis. Får se hur mycket jag orkar haha. Men det är helt otroligt att jag kan ha saker hemma i skåpen utan att äta från det! Kanske för att jag vet att jag får äta vad jag vill på lördagar? Tack E för detta geniala drag i livstilsförändringen! :-)
 
Just det ska färga håret imorgon också. Mörkbrunt blir det. Har börjat få vita/gråa hår... Frisören sade att det är ärftligt när man får gråa hår. Tror min pappa fick rätt tidigt, eller??
 
 
I helgen ska jag framkalla en massa kort har jag tänkt. Ska bara samla ihop alla kort från de olika datorerna. Det är kort från det senaste året typ. Hur ofta framkallar ni och isåfall vartifrån?
Har även tänkt att försöka sova ut i helgen om det nu går...
 
Ha en härlig helg allihopa!!

Tisdag, onsdag

Rensning av sovrummet fortgår och shit vad vi tryckt in saker i garberoberna haha. Det blev enorma högar att gå igenom.
 
Balkongen är nu fylld av saker som ska kastas, saker vi vill ge bort t.ex. babykläder, kläder från mig m.m. och en hel del som på något sätt ska in i förrådet... Min syster kommer nu i slutet av oktober och hon ska få gå igenom sakerna jag vill ge bort och ta det hon vill ha. Sedan kommer nog det mesta gå till Myrorna. Jag kan inte ta med så mycket till Skåne. Men kanske en påse med de bästa sakerna som är för fina för att skänka bort?!
 
 
Igår fick jag lite egentid också. En runda till frisören som klippte av en dm av mitt hår och det känns så skönt nu! Bort med det slitna och det förtjänade jag efter min livstilsförändring som resulterar i -kg på vågen :-)
 
 
Idag har jag tagit bort alla kläder i storlek 68 och lagt ner nya fräscha kläder i 74 åt lilleman. Vet inte hur lång han är nu men han är kortare än genomsnittet i alla fall. Vi ska till BVC nästa vecka så då får vi se.
 
 
Imorgon ska vi en sväng förbi F´s jobb och lämna sjukskrivningen. Jag hoppas inget strular nu med sjukskrivningen hos FK. Han har en personlig handläggare på FK och han sade att han sköter det här med den fortsatta sjukskrivningen. Men kalla det kvinnlig intuition eller vad ni vill men det känns som något inte stämmer?!
Förra sjukskrivningen fick han anmäla hur många sjukdagar han skulle ha på nätet men nu behövde han inte göra det enligt handläggaren. Vi får se helt enkelt om det kommer några pengar den 25/10...
 
Det händer inte så mycket mer spännande hos oss! Men det är kanske skönt det?!
 
Nu ska jag läsa bloggar! Ha en fortsatt härlig vecka!

Söndag, måndag

Igår, söndag gjorde vi inte så mycket. Vi tog det lugnt och laddade batterierna. Men jag tränade och så.
 
 
 
 
Idag, måndag började jag med utrensning av vårt sovrum... Och våra garderober och lådor är fulla av saker, mycket skit som ska kastas/skänkas bort. F´s garderob är nu ren och i ordning! :-)
 
 
En ny vecka och nya tag med träning, nyttig mat och förhoppningsvis mer minus på vågen. Men det har varit 5 bra veckor så kroppen kanske behöver stå still denna vecka?! Vi får se, jag kör som vanligt bara. Jag bantar ju inte utan har börjat med nya mat och motionsvanor.
 
Denna vecka ska jag klippa mig (imorgon) och färga håret. Jag ska som sagt rensa ut vårt sovrum. Och så måste jag samla ihop alla de bästa fotona från Samuels första 7 månader och framkalla dem. Det lär ju bli en del :-)
 
Roligare än så ska vi inte ha det! Hoppas ni alla får en härlig vecka!

Veckans vägning

Vågen visade 73,3kg imorse vilket betyder att jag gått ner 1,2kg denna vecka. wihooo
 
Total nedgång 6,2kg på 5 veckor. Grymt!!
 
Det är bara att fortsätta kämpa nu! Jag har nått ännu ett av mina mål. Jag är nere på inskrivningvikten som jag hade första gången på MVC i vecka 10. :-)
 
 

Fredag och lördag

 
 
 
 
Igår, fredag så veckohandlade jag och kom hem med en bärbar DVD för 499kr. Det var på IcaMaxi och de hade specialerbjudande denna vecka.
Tänkte som så att barnen ska ha varsin bärbar DVD till julen när vi åker ner till mormor. Så bråkar de inte om vilken film som ska ses och så får de har hörlurar till så att de inte stör övriga passagerare. Om jag kan eliminera några bråk så är det ju bra :-)
 
 
Ja, gårdagen flöt på med träning och annat. På kvällen fick vi besök av P, Samuels gudfar med familj. Deras son J är redan 9 månader och hasade sig fram som bara den och satt utan problem. Samuel hasar sig också fram och det är tidigt. Mina stora barn hasade sig fram först vid 9-10 månader. Men han sitter inte ännu.
 
 
Jag kände mig så slut på kvällen! Det känns som det är för mycket göra för mig. 3 barn plus en man med gips, en lägenhet att ta hand om, tvätt, städ, läxor, aktiviteter m.m. Och jag jobbar inte ens nu! Men ändå känns det som jag knappt hinner vila, varken på dagen eller natten. Ibland har vi bra nätter med 2-3 uppvak men ibland 5-6 uppvak...
 
Ibland skapar jag jobb för mig själv också. Jag gillar att hålla igång men det är svårt att hinna med!
 
 
Idag, lördag har jag satt in alla Tysklandsfotona i ett fotoalbum, klistrat in biljetter och annat därifrån. Något jag tänkt göra i över 1 år! Nu är det gjort. Jag passade även på att sätta foton iordning och slänga trasiga fotoalbum m.m. Nu är där ordning och reda! :-)
 
Resten av dagen ska det vilas med lite datorpillande och en massa gott! Idag har jag spridit ut det över dagen haha. Jag har redan ätit en massa kanelbullar, kakor och choklad. Ikväll väntas glass, chips och mer choklad haha. Kanske skippar middag?! :-)
 
Ha en härlig helg på er!
 
 

Onsdag, torsdag

Igår var det fullt upp som vanligt. Ingen sömn gör att jag varit som en zombie senaste två dagarna,,,
 
Efter att ha lämnat barnen så fortsatte jag storstäda. Sedan hämtade vi barnen från skolan och begav oss till SÖS där pappa F låg inlagd. E kom också dit så det var fullt runt F´s säng och det såg roligt ut. Tänk att vi har 4 barn! En riktig storfamilj (nja inte om jag tänker på min egen kanske haha)
 
 
E är inte mitt biologiska barn men hon är mitt bonusbarn. Vi har varit i varandras liv i snart 14 år och hon är en riktig bonus i mitt liv :-)
 
Väl hemma igen så gjorde vi läxor och sedan försökte jag lägga barnen. Henry somnade rätt fort och Alicia efter en stund men unge herr Samuel somnade inte förrän 22.30 trots idelt vaggande i över en timme... (ajajaj min rygg)
 
 
Nu, idag så åkte jag och hämtade pappa F så nu är han äntligen hemma igen! Han ska ha gips i 3 månader och sedan blir det ju sjukgymnastik i säkert 3 månader innan han kan testa på att jobba. Sedan dröjer det bara några fåtal månader till jag ska börja jobba... Så särskilt ensam har ju inte varit under föräldraledigheten.
 
Nu håller jag på att tvätta och snart är det dags att hämta Henry.
 
Ikväll blir det slappande framför tv:n för det förtjänar jag. Samuel får vara vaken meds mig om han inte somnar men slappa det ska jag!
 
 
Mitt nyttigare liv funkar fortfarande bra. Jag tränar varannan dag, äter regelbundet och äter bara gott på lördagar. Denna lördag blir det chips och glass, kanelbullar och kakor, choklad och lite godis. Lär bli illamående igen hihi
 
Ha en härlig fredag!!!
 
ps. jag har inte klippt mig eller färgat håret. Vill först se om jag kunnat hålla mig på minus 5 kg en vecka till. Är det så blir det klipp och färgning nästa vecka wihooo ds.

Slut i kropp och knopp

Igår, måndag så åkte jag och F till Ikea. Vi handlade toapappershållare för vi har alltid slut på papper på toaletten ;-)
De kostade 59kr/styck och var i metall. Billigt och bra.
 
 
Sedan blev det en datorstol till Alicia, 99kr
 
Sedan köpte vi lite förvaringslådor inför upprensningen av barnens rum. Då ska det mesta ut ur barnens rum och de ska endast få ha kvar det de verkligen pysslar med.
 
Jag är på jakt efter en matta till Alicias rum också men hittar inget bra. Får leta vidare.
 
 
Vi hämtade också lite beställda paket. Bl.a. bilstolen som redan hade kommit men Samuel väger inte 9kg än så vi får avvakta ett par veckor innan vi börjar använda den.
 
Idag, tisdag så körde jag F till sjukhuset. Samuel följde med medans de stora barnen sov gott vidare. De hade inte ens vaknat när jag kom hem och jag fick väcka de för att komma iväg till skolan.
 
 
Operationen gick bra och han överlevde "ta i trä". Nu väntar X antal veckor med gips och sedan ett par månaders rehabilitering. Imorgon efter skolan så ska vi åka och hälsa på honom.
 
Idag har jag försökt storstäda när Samuel sovit och det gick faktiskt bra. Jag är inte klar än så jag får fortsätta imogon när barnen är i skolan.
 
 
Nu ikväll var vi på den tredje föräldraträffen som handlade om "visa vägen". Det handlade mycket om hur vi agerar när vi är arga/irriterade. I vilka situationer och om hur man kan försöka minska på stressen som oftast orsakar ilska m.m. Läxa till nästa gång blir att "pausa" när man känner att man börjar bli sådär kokande arg på barnen. Att försöka känna igen signalerna och försöka stoppa sig själv.
 
Läggandet av barnen ikväll var en ren katastrof! Jag fick inte Samuel till att sova. Henry ville först inte ha kvällsmat och när jag väl kom med tandborsten ville han såklart ha det. När Samuel äntligen somnar 22.30 så går jag in till Henry. Då ligger både Alicia och Henry i Henrys säng och sover.
Visst är de söta när de sover :-)
 
 
Jag är så trött för jag gick upp 05.30 imorse och sedan har det varit full hålligång hela dagen. Ska bara kolla bloggar sedan stupar jag i säng!
 
Just det, har bokat tillbakaresa från Malmö nu. Vi åker hem vid 08.00 på Nyårsafton. Biljetten gick på 387kr för oss 4!!! Billigt eller billigt? Så dryga 1000kr kostar vår resa till Malmö. Bra pris!
 
Ha en fortsatt härlig vecka!!

RSS 2.0