Fredag-lördag

Igår, fredag så var det dags för pappa F att börja arbeta igen =(

Det var lite ensamt men det är bara att gilla läget och komma in i nya rutiner. Så det var till att väcka barnen 06.45, få in de i duschen, få på de kläderna och få i sig frukost och samtidigt underhålla Samuel, mata honom och klä på mig själv. Det gick bra och barnen hann till skolan i tid. Det kommer nog värre morgnar =)

Jag gick förbi jobbet och njöt av lite fredagsfika som Tessan bjöd på, cheesecake med choklad. Mättande och gott!

Vi var ju på BVC också för en kontrollvägning och Samuel hade gått upp 80g på tre dygn vilket var bra tyckte BVC tanten. De rekommenderas att gå upp minst 150g/vecka. Hoppas han fortsätter att gå uppåt. Han ammar nu utan amningnapp och jag tycker han klunkar i sig rätt bra, jag har tillräckligt med mjölk i alla fall =)

Så det är bara att fortsätta amma, denna natten var jobbig. Han ville inte sova, utan bara ligga bredvid mig och snutta så jag har sovit dåligt och har nu ont lite överallt i kroppen p g a konstig sovställning.

Sedan så är jag så ineffektiv just nu, hinner inte med något. Jag som brukar ha min "göra listor" hinner knappt med en av sakerna som jag tänkt göra under dagen. Åh, det gör mig galen för det är så smutsigt härhemma, dammet hänger överallt och det behövs rejäl storstädning bläää.
Idag skulle jag iväg och handla, tänkte åka vid 10.00 men det blev först efter 14.00. =)

Ja, det blir lättare när lillen får lite mer mat och sov rutiner, nu får jag bara hänga med i hans rutiner.

Idag har vi i alla fall hunnit med att plocka ris och sedan pynta det





Min påskkärring som jag gjorde 1986 i förskolan =)


Jag har hyrt en sak som jag aldrig haft innan. Först tänkte jag att jag aldrig kommer ha det men eftersom Samuel föddes för tidigt och jag har varit så rädd för allt både under graviditeten och efteråt så blev det ändå så.




Ett andningslarm, jag hyr det för 299kr/månad och jag kan säga upp det när jag vill men efter 8 månaders hyra är det mitt.

PSD är min största rädsla och detta larm kanske får mig att sova bättre på natten. Har hört att den största risken för PSD är mellan 1 och 4 månader.

Ja, nu är min semester snart slut, sista dagen imorgon =). Fr o m måndag är jag föräldraledig för Samuel. Har inte plockat ut en enda dag ännu utan haft VAB, föräldraledigt för Henry och semester. Allt för att dryga ut dagarna! 

Imorgon ska jag försöka städa lite, emellan amningarna. Ev. rensa ut kläder och kolla vad barnen behöver inför sommaren.

Ha en härlig söndag!

På måndag ska jag sätta igång med vikten. Jag väger alldeles för mycket just nu, och nu är det stopp och nedgång som gäller. 5kg i taget!


Onsdag-torsdag

Maratonamning var det här!

Satt mellan 20.00-00.00 igårkväll och ammade av och till, tills han slutligen somnade. Sedan sov han till 04.00, åt lite och sov sedan till 07.30!

Idag har jag suttit mellan 11.00-14.00 och nu ikväll från 18.00-21.00. Jag är ganska slut men glad att han äter. Hoppas nu all denna amning ger ett positivt resultat på vågen imorgon annars vet jag inte vad min mjölk består av nuförtiden, minimjölk, eller??





Igår var jag och F ute och åt lunch på en kinarestaurang. Trevligt ända tills lilleman bestämde sig för att vakna och också ville äta =)

Idag har jag som sagt i princip bara ammat, hinner inte duscha, knappt äta och ta hand om Alicia och Henry. Men det är ju säkert bara en tillväxtfas som kommer lugna ned sig sedan.

Imorgon ska F tillbaka till jobbet, ångest! =(
Så nu är de lata dagarna över och jag och Samuel ska upp tidigt för att få iväg barnen till skolan. Jag måste följa dem då Henry är för liten för att gå själv.

Ska ev. till jobbet imorgon och hälsa på men vi får se hur trött jag är efter natten...

Ja, ni får alla ha en härlig helg!!

Måndag-tisdag

Denna vecka har jag semester =)
Jag hade 5 semesterdagar kvar att ta ut så jag passade på att ta ut dem denna vecka, veckan innan beräknat födelsedatum.

Men semester kan man väl inte riktigt kalla det ändå. Men jag försöker njuta av varje dag med min lilla guldklimp och av att ha pappa F hemma. Två dagar kvar sedan börjar han jobba igen, =(

Igår gjorde vi absolut ingenting typ. Det känns som vi inte gör så mycket just nu men det behövs kanske inte när man har en nyfödd kille hemma?!



Idag var jag på BVC. Tyvärr hade lille gubben bara gått upp 40g den senaste veckan. Rekommendationen är minst 150g/vecka. Så han väger just nu 3250g och är 49cm lång. Så fortfarande som en alldeles nyfödd bebis.

Det känns ledsamt, tråkigt och hel oförståeligt. Eftersom han ammas varannan-var fjärde timme, han verkar nöjd, känns tyngre och bajsar/kissar i 6-8 blöjor om dygnet.

Vi ska komma dit på fredag igen för en kontrollvägning. BVC tanten själv var inte orolig. Hon sade att han passerat sin födelsevikt och eftersom jag säger att han ammar bra och verkar nöjd så verkar han få i sig mat. Sedan så litar hon inte på sjukhusets mått och vikt för hon sade att ibland har barnen krympt =)

Men jag har varit ledsen över detta idag, F tröstar mig och hjälper till så gott han kan med allt.
Fick tipset att ha på tunn mössa dygnet runt eftersom 80 % av kroppsvärmen avdunstar från huvudet och det tar energi att värma upp kroppen. Så nu får han ha mössa.

Jag vill gärna ha mer råd och tips för att få honom att gå upp mer i vikt!

Har aldrig haft detta problem tidigare, tvärtom Alicia och Henry gick upp mycket i vikt/vecka och blev riktigt tjocka och gosiga bebisar på bara några månader.

Sedan så undrar jag vad som händer ifall han fortsätter gå upp lite i vikt. Måste jag då börja med ersättning?? "Vill inte" =(



Alicia var hos skolsystern idag och vi fick hem en lapp. "Alicia ligger fortfarande på övervikt, ingen förändring från förra året. Vill ni prata om det så kan ni ringa"

Hon är 136cm och väger dryga 36kg. Visst har hon några kilos övervikt men det har hon haft sedan hon var bebis i princip. Jag är inte orolig och Alicia mår bra! Hon äter normalt med mat, rör sig för lite bara. Jag tycker de ska kontakta oss om de tycker det är något problem...

Alla är vi olika, alla är inte pinnsmala och vissa kommer aldrig vara det. Sålänge man är hälsosam och mår bra ser jag inte några kilo som ett problem.

Imorgon ska jag och F ut och äta lunch, kinamat såklart =)

Ha en fortsatt härlig vecka!


Lördag-söndag

Igår, lördag så slappade vi hela dagen. Jag och Alicia skulle ju ha en mamma-dotter dag men en klasskompis ringde och ville leka med henne. Då var inte jag lika intressant längre =(
Vi får ta det en annan helg.

Jag är så trött nuförtiden, skulle kunna sova i princip dygnet runt nästan... De två senaste nätterna har Samuel faktiskt bara vaknat 1 gång/natt men då har han varit vaken i typ 2 timmar. Men jag känner mig utvilad i alla fall.

Idag är min gosse 2 veckor. Förstår inte hur tiden kan gå så snabbt?









Idag, söndag har vi mest slappat också haha. Vi var ute en sväng med vagnen och barnen lekte på lekplats. Sedan så har barnen lekt med kompisar ute och hemma.

Imorgon börjar en ny vecka och F´s sista 4 pappalediga dagar. Fr o m fredag är det jag och Samuel om vardagarna. Ska bli skönt på något sätt men jag kommer sakna F´s stöd och sällskap och det blir säkert jobbigt att få upp barnen och iväg till skolan i tid.

Ha en bra vecka nu

Torsdag-fredag

Igår, torsdag så gjorde vi inte så mycket. Vi var och storhandlade och så var den dagen förbi typ. Tänk att varenda liten grej tar sådan tid nu när vi har en nyfödd bebis.

Inatt har jag sovit riktigt bra. Jag lade mig vid 23.00, Samuel vaknade 00.30 och åt, fick ny blöja och var sedan lite orolig till ca 01.30. Sedan sov han till 05.00 och åt, ny blöja och somnade om 05.30 och vi sov sedan till ca 09.30 =) Så totalt 9 timmar blev det ungefär. Känner mig väldigt utvilad idag.

Det blir lite mindre sömn när F är tillbaka på jobb och jag ska börja lämna barnen på skolan. F är hemma t o m torsdag nästa vecka sedan är det tillbaka till vardagen.

Idag fick vi besök av T och C från jobbet.



De hade med sig en fin skjorta och tröja till Samuel






Nu är det fredagkväll och fredagsmys!

Imorgon ska jag och Alicia ha en mamma-dotter dag. Eftersom Samuel är så liten så går det inte att ta sig alltför långt hemifrån och heller inte vara borta särskilt länge. Men en tur till centrum och McDonalds hinner vi nog på en dryg timme. Lite egentid med mamma behövs med två småbröder =)

Annars ser helgen ut att bli lugn. Klockan ska visst ställas fram lördagnatt så då får vi sova en timme mindre den natten =( Sedan är det våffeldagen på söndag så då får vi väl göra våfflor.

Så fort F börjar jobba så ska jag börja ta tag i min vikt. Jag får gå långpromenader och så, för jag kan inte träna hårt än. Och försöka äta små mål ofta. Jag har nog ca 18kg som jag vill få bort. Jag kommer inte satsa på att väga lika lite som förut utan mer en normalvikt, inom min BMI.

Ha en trevlig helg allihopa


Onsdagen 21/3-2012

Idag har vi varit igång en del.

Först åkte jag till MVC för en liten checkup. Jag hade ont i livmodern i ca en timme dagen innan och var lite orolig. Men den verkade ha dragit ihop sig bra och jag har inte haft feber eller mer ont efteråt så det var nog bara som den drar ihop sig fortfarande.

Sedan tog vi mitt blodvärde vilket har höjts från förra veckans 90 till 117. Så det var bättre men inte bra. Tror från 125 är bra, man jag brukar ligga på 124. Jag ska fortsätta med en Niferex/dag, äta och drick regelbundet vilket jag är riktigt dålig på. Jag måste nog skaffa en sov och matklocka som Skalman =)

Efter MVC åkte jag till mitt jobb och visade upp min guldklimp. De hade köpt en blomma och choklad, och så ett fint kort. Gulligt av dem =)



Sedan efter det så åkte vi tillbaka till Huddinge sjukhus för hörselundersökningen för nyfödda. BB och NEO hade glömt att säga till oss om att detta skulle göras innan vi åkte hem. BVC tanten bad oss åka in och göra det. Allting såg bra ut i båda öronen =)

Väl hemma var jag dödstrött efter en orolig natt och en mass rundor så jag sov middag i 2,5 timme, underbart skönt!

Under tiden jag sov så var vår husvärd här och kollade rören under vasken. Grannen sade att det rann vatten från oss i söndags. Husvärden hittade inget fel så vi får väl testa diskmaskinen igen och be grannen hålla koll. Ev. är det något rör i väggen för vi kan inte se att det rinner vatten från diskmaskinen heller hmmm
Hade samma problem för ca 2 år sedan och då byttes rören ut under diskbänken och sedan har vi inte haft problem förrän nu igen då...

Tvättmaskinen fortsätter strula, men tillverkaren vägrar gå med på en reklamation. Det är ett elektriskt fel, den är 1,5 år gammal och vi har inte orsakat det. Det är något som varit fel från början tror vi. Vi ska reklamera den ändå och se vad de säger.

Ja, det är lite om vad som hänt hos oss! Ha en fortsatt skön vecka

Tisdagen

Igår, tisdag så fick vi hembesök av BVC. Det är samma barnsköterska som vi haft med Alicia och Henry.
Vi fick en massa info, mycket som jag som flerbarnsförälder redan vet om men det är alltid bra med påminnelser. Naveln har ramlat av och det ser bra ut. D-vitamin droppar ska man börja ge redan när barnet är en vecka gammal enligt nya direktiv.

Resten av dagen vet jag faktiskt inte vart den blev av. Dagarna går snabbt förbi trots att vi egentligen inte gör så mycket. Men det är väl så det är i början med en nyfödd bebis.



Kärleken jag känner för detta barn är så otroligt stark. Jag är så lycklig och njuter av varje sekund. Han är så snäll, sover, äter och tittar med sina fina ögon ett par ggr/dygn. På dagen sover han gott medan han på natten sover mer oroligt. Han äter, snuttar och vaknar ganska ofta.

Jag vill bara stanna tiden! Jag vill inte att han ska bli större. Jag vill inte att han ska börja på dagis, jag tillbaka till jobb/börja skola och stressiga vardagen! Jag vet att det är lång tid kvar men tiden går för snabbt! Tanken på att detta är sista gången jag var gravid, fick barn och får njuta av en bebis gör mig ledsen ;(


Nu är namnet bestämt

Välkommen Samuel Eguono Johnson!! 

Eguono betyder kärlek och är ett namn från F´s stam Urhobo.

F ville ju ha Philip egentligen men han tycker att Samuel är ok nu också. Han har fått smaka på det hela veckan ju =)
Jag vill ju inte att han ska heta något som F absolut inte gillar.

Tänk att han redan är en vecka gammal! Jag vill bara stanna tiden, vill inte att han ska bli större. F är ruggigt bestämd om att detta är sista barnet. Han har nu 4 barn och är 38år. Han känner att han vill ha lite tid kvar i livet att "njuta av" haha

Jag försöker njuta så mycket jag kan av detta lilla underverk. Jag blir ledsen på något sätt att detta är sista gången jag håller i min egna nyfödda bebis.
Nej, jag måste bli sjuksköterska helt enkelt och få jobb på förlossningen, BB eller NEO så att jag får mysa med bebisar varje dag.
Och mina barnbarn kommer bli bortskämda av mig med all min kärlek och tid <3

Ha en fortsatt härlig vecka!!





Första dagen barnen träffade Samuel

Måndagen

Idag var på ett andra återbesök på NEO. Lillebror hade gått upp 90g på tre dygn så det blev godkänt! =)

Och det där värdet för gulsot hade sänkts från 236 till 164 på tre dygn och det var verkligen bra sade BM. Vi har ju haft honom i dagsljus genom att ha alla persienner upprullade dagtid och genom att amma ofta och mycket. Han vaknar själv nu dygnet runt så vi behöver inte väcka honom längre.

Så nu behöver vi inte åka till NEO mer utan nu kommer BVC ta över. Hans ena öga geggar igen lite så vi ska nu skölja ögat med ögondroppar några ggr/dag. Det beror troligen på en trång tårkanal.

Natten lördag-söndag så vaknade han så många ggr och var orolig. Jag var så trött och ryggen har låst sig typ. Så igår bestämde vi oss för att försöka med napp och den gillade han verkligen. Amningen funkar fortfarande bra så vi vågade prova. Så när vi vet att han är mätt (ätit 2-3 ggr på 30 min typ...) så får han nappen. Och han gillar den =)





Nu är pappa F och Ali och Henry på simskolan. Lillebror sover så då passar jag på att blogga lite =)

Andra babypresenter



Från mormor



Från moster Monika

Söndagen

På söndagen fick vi ytterliggare besök av Promise, hans fru, hans svärmor och deras 2 månaders son.



Jag, tröttast.se och Promise 2 månaders son Jonathan



Promise med sin son och vår lillebror





De gav oss fina kläder


Lillebrors namn

Ska bestämmas senast imorgon har vi bestämt =)


Fredag-lördag

Igår var det dags för återbesök på NEO och det gick bra. Lillebror hade gått upp 32g och totalt 52g på 2 dygn så det är ju godkänt. Det senaste dygnet har han börjat äta mer och oftare, vaknar själv av hunger. Är vaken lite mer under dagen men inte mycket.

Men han hade lite förhöjda värden för gulsot så vi ska på återbesök på måndag igen för att kontrollera så att det vänt. De rekommenderade att ha honom i dagsljuset, persienner uppdragna och att amma mycket och ofta.

Sedan tog vi vår första barnvagnspromenad bort till skolan för att hämta barnen. Lärare och barn kom springande för att se honom =)

Idag fick han sitt första bad



Sedan fick vi bebisens första besök



Wallace håller bebben



Denise håller bebben

Åh, vad jag är trött i huvudet. Dåligt med sömn, lågt blodvärde och all amning gör att jag känner mig konstig i huvudet. Jag ska ringa MVC på måndag för att komma och ta järnvärdet för om det fortfarande är så lågt så måste de göra något. Jag hade 90 för någon dag sedan. Jag har ätit broccoli, leverpastej, Niferex och druckit apelsinjuice men jag känner mig fortfarande skum.

Vi fick reda på att både jag och F kan Vabba måndag-torsdag eftersom lillebror var patient på NEO. Så F började ta ut pappadagar from igår så han är hemma i två veckor till typ, skönt!!

Sedan så ska pappa F söka föräldraledighet för Henry hela sommarlovet. Så det blir familjemys i hela 9 veckor. Hoppas det blir bra!...

Ja, så är det hemma hos oss!

Lite om veckan som gått

Lillebror hade bajsat i sitt fostervatten men han visade inga besvär förrän ett dygn efter födseln. Hans andetag var väldigt ansträngd och häftig. Jag blev rädd och ringde på hjälp.

Läkare kom och sade att vi måste in på NEO för en koll. Syreupptaget var jättebra men hans andningsfrekvens var dubbelt så snabb som normalt.

Efter lite prover så bestämdes det att vi skulle vara inne på NEO för övervakning. De tog lungröntgen vilket visade på fostervatten i lungorna. Men efter många stick och blodprov så var allting bra, ingen infektion. Men han fick mycket ersättning för att få bort vattnet från lungorna och få honom piggare.

Äntligen, efter nästan 4 dygn på sjukhuset fick vi åka hem. Men han har fortfarande ansträngd andning. Läkaren sade att vi ska bara hålla koll och sådär. Att det kan ta ett par dygn innan det blir bra. Men imorgon måste vi dit för viktkontroll för att se så han få mat i sig.

För han klarade inte av att amma riktigt de första dygnen. Han blev sondmatad genom näsan i ett dygn. Nu klarar han av att amma men det är tack vare amningsnappen som gör att han får ett ordentligt grepp. Men han måste väckas var tredje/fjärde timme för att ammas. Han är fortfarande slö och öppnar ögonen i någon minut några ggr/dygn.

Han var inte så mycket tidigt född men tillräckligt för att amningen inte kom igång direkt, denna slöhet som troligen påverkas av hans hastiga andning.

Men men nu är vi hemma i alla fall och Henry var i sitt vanliga humör. Skrek och bar sig åt på sjukhuset så att personalen fick säga till honom. Var allmänt arg och aggressiv hela tiden men nu på kvällen innan läggdags så blev han lugnare och gosigare.

Men det är väldigt ansträngande med Henry och hans humör. Vi får försöka ge honom mer positiv uppmärksamhet just nu. Men det är svårt när han trycker på ens knappar trots att man försöker vara vänlig och sansad hela tiden.

Jag mår sådär faktiskt. Yr p g a lågt järnvärde, det låg på 90 på sjukhuset. Trött för jag har knappt sovit de senaste dygnen... Måste försöka powernappa på dagen/natten när han sover.
Sedan så har jag sådan konstig smärta i knäna/nedre delen av låren. Vet inte vad det kan vara?!

Imorgon blir det promenad med vagnen till skolan för att hämta barnen. Visa upp lillebror för alla skolkompisar =)

Ha det så bra allihopa

Nu är lillebror är

Jag har inte haft ork, tid eller lust att blogga men nu har lillebror kommit =)

Förlossningsberättelse.

Jag började få lätta sammandragningar vid 18.00 på söndagkväll. De kom ganska ofta men gjorde inte alls ont. Vid 19.00 fortsatte de komma, fortfarande ofta men gjorde inte alls ont. Men en varningsklocka slog på att det gjorde inte alls ont med Henry heller...

Jag började packa så smått och förbereda F för att det kanske ändå var dags? Men mycket tveksamt. Vid 20,00 börjar småvärkar komma men fortfarande hela smärtfria... Vi ringer barnvakten och F kör över barnen så de kan somna i tid ifall det är på G.

20,30 är F tillbaka och jag har fortfarande värkar, ca 3-4 på 10 minuter. Men helt kontrollerbara så att jag säger till F att vi åker in vid 21,00 för en kolla i alla fall. Jag ringer förlossningen och förvarnar och samtidgt säger jag att vi kanske kommer in om en timme eller något.

Typ 20.50 knäpper det till i magen och jag känner hur det rinner. Jag misstänkte fostervatten men var inte säker. Värkarna börjar nu göra lite ont och kommer oftare, typ varannan minut.

Vi åker in och är inne vid 21.15. Där tar de CTG kurva och jag ligger ner på britsen och nu gär det ont! Jag skakar mig igenom varenda värk men koncentrerar mig på andningen. Öppen 4 cm och de säger till mig att han lär ju inte komma nu snart när jag ber om ett rum med lustgas NU.

Väl inne på rummet så får jag 3-5 kraftiga värkar som jag med hjälp av lustgasen klarar av ståendes upp mot sägkanten. Jag säger till barnmorskan att de måste kolla mig. Hon med tveksam min, ok då, då är jag fullt öppen, öppnades alltså på typ drygt 10-15 minuter. Han är fortfarande högt upp i bäckenet, vanligt med omföderskor.

Jag ställer mig upp igen ,men känner efter 1-2 värkar att jag vill krysta. Så upp på sängen och i sittandes ställning så föds han efter 10 minuters effektivt krystningsarbete. Smärtan när huvudet är på väg ut och barnmorskan säger krysta långsamt är som om någon drar i din hud till bristningsgränsen, en otroligt brännande känsla.

Jag är nöjd med förlossnngen som var lagom snabb, lagom smärtsam och jag hade full kontroll.

Barnmorskorna var imponerade av hur jag hanterade allt och hur väl jag kände min kropp. De tyckte även jag var så pigg efteråt.

Lillebror föddes söndagkväll 22.35, vägde 3155g och var 48 cm lång. Så ganska tung för sin ålder. Han är alldeles perfekt och fin



Nykläckt



4 dagar gammal knappt och på väg hem från sjukhuset



Vi är äntligen hemma!!


Torsdag-fredag

Igårkväll var det dags för simlektion nummer 2 för Henry. Jag försökte peppa och sådär. Men det första han säger innan lektionen är att han inte vill...

                                            

Så jag får följa med honom bort, berättar för simläraren om Henrys ovilja. Och han säger kom igen nu Henry! Han är med 10 minuter och när de sedan ska komma till den djupare bassängen så tar han av sig alla simhjälpmedel och vill inte vara med längre...

Jag tjatar inte utan säger bara att det är tråkigt. Efter någon minut så säger han "Nej, jag vill vara med mamma" så han tar på sig och så ner i vattnet igen. Och han simmar själv med hjälpmedlen och klarar av det. Han lyser av stolthet och lycka över att han vågade och ville. Och jag var stolt och förvånad!
Nu får vi se om det fortsätter i samma takt. Nu har han i alla fall kommit över värsta rädslan.

På torsdag ska Alicia klass börja med simlektioner men hon kan ju redan simma som en fisk så jag antar att hon får göra andra saker under simundervisningen. Alicia ligger på en 5:e klassares nivå, kan simma 200 meter. Hon var yngst i sin simgrupp, 6 år gammal! =)

                                

Inatt har jag haft sammandragingar och förvärkar, en molande värk kommer och går sedan igårkväll. Magen har sjunkit rejält också och det trycker neråt. Han är även mer livlig än vanligt.
Jag antar att han bara lägger sig till rätta för jag ska ju inte ha barn förrän om drygt 3 veckor =) Men jag vet ju också att han kan komma tidigare. På måndag är han ju färdigväxt och redo att födas.

Spännande att det händer saker i kroppen i alla fall.

                                

Imorgon så gör vi ett tredje försök för mig och F att gå ut och ha lite egentid tillsammans. De två senaste helgerna har ju Alicia varit sjuk... Vi ska nog bara gå och äta, jag orkar nog inte så mycket mer =) Kinamat of course.

Och så är det ju final i Melodifestivalen!! Vem vinner? Loreen kanske? Danny??

Ha en trevlig helg allihopa!!

Sjukt, kolla länken

http://vimedbarn.se/kontroversiell-barn-yoga-vacker-manga-asikter/

Tisdag-onsdag

Ja, vad händer hos Familjen Johnson då?

Inte så mycket just nu. Barnen är i skolan om dagarna medan jag vilar upp mig, sitter vid datorn och strötittar på tv.
Dagarna de går förbi i alla fall.

                                         

Ikväll var Henry i kyrkan på kyrkans miniorer. Alicia vill inte gå för det är bara 6 åringar där typ. Men i höst kan hon börja på juniorerna och det blir nog roligare för henne. Henry behöver det lugn kyrkan och personalen ger honom.
Och jag, pappa F och Alicia behöver lugnet när han är där =)

Imorgon är det dags för simskolan igen men det är tveksamt om han ens vill gå dit. Men ska försöka få dit honom och hoppas han vill vara med. Vi får se helt enkelt.

Jag känner mig just nu som en 90-åring. Jag är så otymplig, klumpig och magen krampar. Benen luckras upp och minsta ansträngning är jobbig... Det hjälper inte att jag svullnat upp som en ballong också, ansiktet, händerna och fötter/ben är värst. Väger alldeles för mycket också, ångest! Ska bli skönt att få tillbaks in kropp och kunna börja gå ner kilona igen

Ha en fortsatt härlig helg!!

Måndagsinlägg

Idag var det dags för skola igen efter en veckas sportlov med dels en massa roliga aktiviteter och tyvärr en del sjukdom =(

Men idag var Alicia så pass bra att hon kunde gå till skolan. Henry är däremot fortfarande snorig och hostig men han är inte värre än att han kan bråka hela dagarna ändå...
Så det var med lätt steg jag gick hem från skolan efter att ha lämnat dem =)

                                              

Så idag passade jag på att damma de rum som behövdes, dammsög hela lägenheten och svabbade golven. Slängde en massa grovsopor och ställde iordning. Så nu är här äntligen rent men ajaja min rygg och magen krampade sig hela tiden.
Bara att lämna och hämta på skolan så krampar sig magen, så livmodern är verkligen i träning.

Idag är bebisen hela 36 veckor och det är nu bara 4 veckor kvar till Beräknat födelsedatum. Så man kan säga mellan 2-6 veckor kvar om han skulle komma i normal tid. Hoppas såklart på närmare 2 veckor hehe

                                                     

Ikväll började Henrys simskola men efter 5 minuter ville han inte mer. Han hade fått vatten i örat och det gjorde ont. Han har ju rör men jag visst inte att de skulle under vattnet med huvudet första lektionen... Så nästa gång blir det fettvadd i öronen och jag ber och hoppas att han är med. Annars är det utkastade pengar då man inte får pengarna tillbaka vid avbruten kurs...
Jag får väl muta honom eller något.

Ja, nu ska barnen läggas så vi får lite lugn och ro. F har förresten bytt schema, så nu börjar han tidigt på morgonen och slutar tidigare på eftermiddagen. Bätte för mig tycker jag =)

Ha en fortsatt härlig vecka!!

Blabla

Jag börjar med Andra Chansen. Top Cats förtjänar sin plats i finalen men Torsten Flinck, vilken stolle han är... Jag ville ju ha med Sean Banan =)
Där snackar vi ironi, satir och humor i en och samma låt!

Vad tyckte ni om Andra Chansen?

Igår, söndag så kom vi ingen vart med något p g a att vi ingen av oss hade ork. Så vi slappade, barnen var ute på gården en sväng och så var den dagen över. Jo, F var iväg och köpte dammsugare.

Electrolux Dammsugare ErgoSpace ZE310M

ErgoSpace är en effektiv dammsugare med extra lång räckvidd och högpresterande dammsugarpåse.

790 kr kostade den så det var ju ett bra pris.




Helginlägg

                                                

Igårmorse var Alicia fortfarande riktigt dålig och jag misstänkte halsfluss. Så vi gick till VC och visst var det bakterier så nu äter hon pencillin. Hela torsdag och fredag har hon legat däckad med hög feber och bara ätit några Piggelin och druckit saft.

Idag har hon varit uppe i alla fall men inte ätit något direkt. Om Alicia tackar nej till chips och annat gott då är hon verkligen sjuk...

Henry är också krasslig med en jättejobbig slemhosta och förkylning. Hoppas båda är så pass bra att de kan gå till skolan på måndag. Jag behöver vila ju =)

                                                       

Nu är jag inne på sista månaden, 9:e månaden och det känns spännande, läskigt och skrämmande. Lite overkligt trots allt men vi är mycket glada och förväntningsfulla inför det nya livet i min mage. Namnet är fortfarande inte klart men jag gillar Samuel mest så jag hoppas F är med på det hihi

Vi kollar på bil men det är inte lätt. Vilket märke, vilket pris m.m. Troligen köper vi inte en annan bil förrän efter bebisen är ute, det är ju inget akut.

                                                        
 
Idag har vi städat en del, men min rygg blev ganska mör så resten av lägenheten tar vi imorgon. Tyvärr så lade dammsugaren av, lät konstigt och började lukta bränt. Imorgon får F åka och köpa en ny så vi får dammsugat här. Det är/var så smutsigt härhemma trots att jag går hemma om dagarna... Jag har helt enkelt inte kraften eller orken.
Imorgon ska det i alla fall bli helt rent härhemma! =)

Inatt hade jag riktiga förvärkar/sammandragningar som gjorde lite ont. Så livmodern är igång och förbereder sig i alla fall!

Jag ska snart be F åka och köpa pizza, är sugen på det. Och sedan blir det lördagsmys framför "Andra Chansen".

                                          

Igår satt jag och planerade min föräldraledighet. Vi kommer ha drygt 5000kr mindre kanske och det går ju bra. Jag ska försöka vara hemma till 1/8-2013. Det är tanken i alla fall sedan får vi se.

Mitt jobb betalar 10% av min lön i 4 månader, sedan får jag 25 semesterdagar nu och 12-13 semesterdagar nästa år. Så det gäller att tänka, sprida ut och planera så dagarna räcker. Lägsta garantidagar är ju nu värda hela 180kr innan skatt mot 60kr innan skatt förut. Så det är ju gutt =)

Ja, har väl inte så mycker mer att förtälja er idag om vad som händer i våra liv så ni får ha en fortsatt härlig helg!!

Torsdag

                                               

Inatt vaknade Alicia med skyhög feber, ont i hals och mage. Hon har legat till sängs hela dagen, inte ätit en bit och bara druckit lite. Vilken otur hon har, först magsjuka förra veckan och nu detta.
Halsen är väldigt svullen och jag tycker mig se halsflusstecken.

Fortsätter det såhär tills imorgonbitti så ringer jag VC. Tycker synd om henne, nu när det är sportlov och allt.

Och jag hatar verkligen halsfluss så jag hoppas jag slipper det!

Jag och Henry åkte till mitt barnmorskebesök idag.


                                                  

Vecka 35+2

SF: 33,5 (jag ligger precis på linjen som jag gjort hela graviditeten
Blodtryck: 110/70 (fantastiskt bra tycker jag)
Hjärtljuden: 145

Lillebror ligger neråt med huvudet var BM typ säker på eftermycket klämmande på magen. Men han är rörlig och ligger inte nere i bäckenet än. Jag ska få komma dit om 1,5 vecka igen så hon kan klämma lite till. Skulle hon vara det minsta osäker på hur han ligger då skickar hon mig på ultraljud.
Jag tror han ligger neråt för jag känner hur han hickar nedanför naveln och fötterna precis ovanför naveln.

Sedan berättade jag om min rädsla för att förlossningen ska gå snabbare än sist och att förlossningen ska be mig vänta hemma ett tag till. Men hon sade att jag ska bara begära att få komma in, att det är tredje barnet och att det gick snabbt med förra barnet.

Ha en fortsatt bra vecka!!

Onsdagen

Igår, onsdag så åkte jag och barnen till Naturshistoriska museet. Vi var där i över 4 timmar.

Jag och Henry kollade på en film på Cosmonova. Flygande monster i 3D vilken handlade om dinosarieflygödlor. Först var Henry rädd och ville gå ut men vi såg klart filmen.

Ni som inte varit på Cosmonova så är bioduken spänd över vägg/tak och man "ligger" ner i stolen och så 3D glasögon på det. Så det känns verkligt och när flygödlorna flög utöver klipporna så kändes det som om vi själva flög.

http://www.nrm.se/

Klicka på länken om ni vill läsa mer



Vi var rätt trötta när vi kom hem, resvägen är ju ganska lång också.

RSS 2.0