Torsdagsinlägg

Jag vet att jag borde sova nu men ville slänga in ett inlägg åt er bara, snällt va?



Är så trött, jag lägger mig för sent varje kväll bara för det där Idol programmet... Nu kommer det bara vara på fredagar så nu kan jag börja lägga mig i tid med start från nästa vecka =)

Har precis tävlat om en mobiltelefon och lite annat smått och gott. Hoppas jag vinner någon av alla tävlingar som jag för nuvarande är med i. Men men folk är riktigt bra på att motivera m.m. Jag tycker ändå mina motiveringar är bra så kanske har jag tur?!

Imorgon är det fredag, shit vad veckorna springer förbi, är det såhär livet kommer flyga fram? Finns det ingen pausknapp? Jag blir lite rädd faktiskt, försöker njuta varje dag men dagarna springer ändå fram.

Hmm nog med svammel, ha en riktigt god fredag!!

Ciao

Onsdag, lilllördag och fest på gång

Eller nej, kanske inte...

                                                    
 
Har precis tävlat i 4 tävlingar, 3 böcker som lottas ut och 15000 kr i presentkort på IKEA. På fredag ska jag tävla på Lidl, man kan vinna 2 minuters fri shopping i deras butik!

Försöker tävla om allt möjligt, att skriva motiveringar kan vara knepigt men det är kul när jag får till en riktigt bra.

Idag sade en arbetskompis (R för er som undrar...) att jag skulle passa som sjuksköterska för att jag alltid är så glad och positiv. Det värmde mitt hjärta! Jag är en väldigt glad och positiv person, försöker vara det varje dag även fast allt känns skit egentligen...
Visst har jag mina dåliga dagar också men det brukar gå över snabbt.

Livet är för kort för att vara sur, arg och negativ hela tiden. Det mår ju ingen bra av!

Var postitiv är dagens budskap! Allting ordnar sig med tiden med rätt stöd och hjälp!

Kram på er, 2 dagar till helg!!

RIP pappa

Idag är det 9 år sedan min pappa gick bort. 9 år har gått förbi utan min pappa i livet.

En sak som min pappa sade till mig varje gång precis innan vi lade på luren var

"Dröm om John Blund och var lycklig"

Min pappa var någon man kunde lita på, en som ställde upp om man behövde det. Men min pappa var mycket ojämn i sitt humör och sinne, arg i ena sekunden och glad i nästa.
När han var på bra humör då var allt bra, var han på dåligt ville man inte vara i samma rum...

Jag saknar dig pappa!


Hejhej på er

Här sitter jag och fryser... Kanske inte så smart att ha tre fönster öppna hela dagen?!

Nu försöker vi få upp värmen igen. Idag var det riktigt kallt här, fick ha vantar på morgonen.

Är lite tråkig idag för jag har inget att skriva om.

                                                    

Fick ett tips på en hemsida av min syster Ingela http://www.ingells.blogg.se där man kan söka på hus i hela landet. Så där har jag suttit och tittat och drömt mig bort. Vi kommer att flytta till hus en dag men frågorna är när och vart vi ska bo??!!
Vill spara ihop en rejäl slant innan vi ber om lånelöfte på banken.

Här är hemsidan www.hemnet.se och den rekommenderas för alla som letar bostad!

Ha en trevlig kväll på er!

Felix i radion

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=1120

Gå in på klippet från idag, 27/9-2010 klockan 09.20. Felix är med från minut 1-5 ungefär i detta klipp.

Min nya höstjacka

http://www.ellos.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=34447&productId=276369&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=#

Här kan se min nya höstjacka. Jag tog den svarta, hade 50% rabatt på Ellos så jackan kostade bara 350 kr =)


Måndag och en sådan underbar dag

Jag har haft en sådan där underbar dag då allt bara känns bra. Jag är glad, känner mig lycklig och allt bara flyter på *ta i trä*

Igårkväll såg jag en underbar film på tv faktiskt.



"Jakten på lycka" med Will och Jaden Smith. Det är en sann historia och den är så bra! Rekommenderas verkligen om ni inte sett den än.

Denna vecka så är det ju livesändningar av Idol, måndag-fredag 20.00 på Tv4. Missa inte, de riktiga Idolfinalisterna ska väljas ut. Spännande!

Nu ska räkningar betalas...

Ha en skön tisdag!

Just det Felix var med live på radion idag, på P1. Han pratade om politik och att han inte ansåg att sossarna gjort en dålig valkampanj utan att Moderaterna helt enkelt lockat sina väljare med pengar. "Money talks and bullshit walks"
Och att han hellre betalar mer skatt för att de sjuka, de arbetslösa och pensionärerna ska ha ett bättre liv.
Fin man jag har va? haha


Ja, söndagen fortgår

Vi är hemma sedan ett par timmar och nu tar vi det lugnt, laddar batterierna inför nästa arbetsvecka.

                                            

Har jag sagt att jag älskar vår tvättmaskin! Den är ett av de bästa inköpen. Visst är elräkningen högre men det är så värt det!
Tiden det tar att springa ner i tvättstugan, släpa upp och ner tung tvätt, mycket tvätt på en gång p g a att det är svårt att få tider. Nu slänger vi in en maskin lite då och då, wunderbar!
Jag får väl även säga att jag älskar vår diskmaskin, skönt att slippa diska =)

Ni får ha en fortsatt skön söndag!!


Sista bilderna



Barnen fick en serietidning, magneter och så gick vi tipsrunda! Vinnarna drar de senare så vi hoppas =)



Här provar en av besökarna på att släcka en brinnande människa med en brandfilt.

Lite fakta från idag:

Om det brinner hemma då ska man försöka krypa under röken och ta sig ut genom ytterdörren, stänga ytterdörren efter sig.

Om det brinner i ett annat hus/lägenhet ska man stänga alla fönster och dörrar och stanna INNE. Brandmännen evakuerar de boende om det behövs.

Det ska ta högst 90 sekunder från att alarmet går på brandstationen tills att första brandbilen åker iväg. Det brukar de hinna! De har en brandstång inne på brandstationen men de flesta använder trappan bredvid =)


Fler bilder från idag













Som ni ser så fick barnen testa på allt möjligt. Man kunde prova på att sitta i brandbilar, polisbilar, man fick släcka bränder om man ville, mycket intressant för både oss vuxna och barn

Söndag, öppet hus på brandstationen

Idag vaknade vi ganska tidigt, runt 08.00 och vi funderade på vad vi skulle göra. Jag gick in på hemsidan www.barnistan.se vilket är en superbra sida för oss med barn.
Där kan man läsa om allt som händer under den aktuella helgen/veckan, allt som barn kan tyckas är roligt. T.ex. var det gratis inträde till polismuseet hela lördagen och idag var det alltså öppet hus på 16 brandstationer runt om i Storsthlm.
Man kan även läsa om teateruppsättningar för barn och liknande. Kolla in sidan, den är värd ett besök!

Så vi stack till Farsta brandstation där barnen fick sitta i brandbilar, prova syrgasmask, sitta i polisbilar m.m. Här kommer lite bilder












Helgens filmer



"Crazy on the outside" en komedi med bl.a. Tim Allen. Den var helt ok, en feel good film.

 



"Knight and day" en riktig actionrulle med Cameron Diaz och Tom Cruise. Den var faktiskt ganska bra och rolig för att vara en actionrulle.


Spidermankudde, filmkväll



Mitt och Henrys fynd idag, en Spidermankudde. Vi tog en tur på Myrorna, fanns så mycket roligt att titta på. Måste gå dit själv en dag och bara strosa, känna och prova. Den här kudden hittade vi för 25kr, men även Myrorna hade 20% idag så det blev bara 20 kr. Nu är den tvättad och Henry var så glad =)

Så tipset är att åka och shoppa i SKHLM C i helgen för alla affärer har 20% verkar det som, shoppingdags!

Nu blir det film resten av kvällen, ska hinna med 2 ikväll i alla fall, får se vilka... Har inte sett film på hela veckan, har inte haft lust och det har varit rätt lite bra filmer ute...

Ni får ha en skön lördag kväll!!

Imorgon har vi absolut inga planer och det är bara så underbart!

Nu ska jag lyssna vidare på Youtube och sjunga lite


Julen och vinterkläder

Jag vet inte om vi åker ner till Skåne över julen... =(

                                       

F och Ali vill inte, de vill fira härhemma och det tycker jag är tråkigt. Kollade på tågbiljetter och de är redan skitdyra, över 1000kr enkel...
Så som sagt jag vet inte, är det inte värsta snöstormen och ishalkan kanske vi kör ner på julafton, eller kvällen innan, jag vet inte... Har ju 3 månader på mig att bearbeta dem =)
Hur roligt är det att sitta härhemma själva på julen??!! Då blir det som vilken helg som helst.



                                           

Idag var jag och Henry och shoppade lite. Vi var bara på Lindex och där blev det ett par hängsle termobyxor av märket FIX. De är bäst på termobyxor tycker jag, de sitter så bra och barnen kan röra sig jättebra. De är bra på att hålla barnen varma och är väldigt slittåliga. De kostade 399kr.

Sedan valde Henry jackan ovan. Färglad och fin =)
Jag visste inte att Lindex hade 20% rabatt på alla ytterkläder just denna helgen så det var en glad överraskning, 160 kr i rabatt fick jag!

                                          

Sedan när jag kom hem så hade Ica Maxi reklamen kommit och just nästa vecka har de rabatt på just sådana vinterskor Henry hade förra året. De kostar bara 99kr nästa vecka och de är jättebra! Väger lätt, är lätta att ta på och mycket varma och sköna. Köper de på fredag.

Nästa vecka åker jag och Alicia till Skopunkten. Ali behöver vinterskor, "vardagsskor", inomhusgympaskor och stövlar... Puh, inte billigt att ha barn, tur att barndidraget är så fett haha
Henry behöver också stövlar hmmm

Kläder, matlust, present

Åh, vad skönt med helg. Sova länge, äta lång och god frukost och pyssla härhemma. Kollade igenom barnens kläder litegrann, skrev ner lite kläder som Henry lär behöva snart.

                                              

Tänk hur olika mina barn är i matlust och kläder... Alicia äter som en häst, har typ inget stopp om inte vi säger stopp. Vilket också syns på hennes vikt, hon väger nog en 32-33kg och hon är ju bara 126cm lång. Vilket gör att vi har problem med att hitta byxor. De är bra i längden men alla byxor sitter obekvämt och tight tycker jag. Själv säger hon att de känns bra...
Henry däremot har ingen matlust och skulle kunna gå hela dagen utan mat om inte vi sade till. Han blir aldrig hungrig... Vilket också syns på hans vikt, han väger väl runt 18-19 kg och är 112 cm lång och fyller liksom 5 år snart. Hans byxor blir för små på längden men är stora i midjan.

Hmm vilket i-landsproblem, va? Nej, men tänk att jag fått två så olika barn trots att de växer upp här hemma med samma mat och samma aktiviteter.


                                            



På bilderna ser ni min försenade födelsedagspresent som jag fick av min vän Anna idag. Det är två sopsorteringspåsar som numera står på min balkong. Perfekt för mig för jag är en sann sopsorterare!! Tack Anna =)

Inlägget försvann...

och det finns inte under arkiv heller...

Skulle bara säga att det är fredag, snacks är inköpt och Idol börjar om 12 minuter. Så nu vet ni vad vi ska göra.

Helgen blir lugn och behaglig, inga direkta måsten förutom att shoppa vinterkläder åt lilleman.


Helgen på intåg, lönen på intåg, kan det bli bättre?

Yes, imorgon är det fredag, igen?! Var det inte precis det? jaja, vi klagar inte om helgen snart är här.

Lönen kommer ju också imorgon och både jag och F får riktigt bra löner denna månad, kul! Semesterersättning, övertid och lite smått och gott gör att siffrorna ser bra ut ;)
Får se till att spara mycket inför resan och hus m.m.

                                                       

Har ni fått någon favorit på Idol än? Jag har faktiskt inte det, det är många bra men ingen som står ut än i alla fall.

Idag ska barnen i säng tidigt och operation somna själv i sina egna sängar ska starta på nytt. Efter semestern har Henry sprungit upp ur sängen, och varit orolig på olika sätt vid läggdags. Nu ska de somna och sova i sina sängar, vi sover så dåligt på natten...

Ja, har väl inte så jättemycket att säga idag! Hoppas ni håller friska nu när hösten är här på allvar och det börjar bli kallar och tråkigare. Ät frukt varje dag och rör på er!

Ha det gott

Onsdag var det här

Ja, tillbaka på jobbet och det var jag verkligen. Ganska mycket post, en sjuk, en på väg att bli sjuk, vikarier som vi skulle ha fick vi inte ha, extradelning, jobbade över 40 minuter = en dag på Citymail.
Vi hade vackert väder i alla fall! =)

Ja, vad ska jag skriva idag då? Känns som inget har hänt, tråkigt.

                                                

Ska berätta vad Henry sade häromdagen när jag kom hem från jobbet. Jag sade hej fler ggr för han svarade inte mig, då säger han "jag tycker om dig mamma, men jag orkar inte säga hej hela tiden"
Haha, nej att säga hej till sin mamma är så jobbigt.

Har börjat fundera på om och när vi ska boka resa ner till Skåne till julen. Vi kommer isåfall bara stanna i typ 3 dagar för vi jobbar i mellandagarna. (vi var lediga förra året) Ev kommer vi den 23:e på kvällen pch åker hem den 27:e. Ska höra med F först bara.
Vill ju ha billiga biljetter och då bör vi boka denna vecka typ.
Vi är lediga 3 veckor i januari men ev. kortar vi ner det till 2 veckor. Så sparar vi en vecka till nästa sommar. Hmm mycket att tänka på.

Nu ska jag strax slänga mig i soffan och vila, är TRÖTT

Vart tog mitt inlägg vägen?

Skulle lägga in en bild och då försvann allt jag skrivit, annoying

Bilden ni ser på bakverket är till en tävling som jag och Alicia är med i. www.kelloggs.se/minkaka

Ska jobba imorgon och det känns bra just nu hehe, inte så bra 05.40 imorgon bitti när klockan ringer...

Längtar mig bort till Nigeriaresan, vill åka redan i januari men det lär väl inte bli så, definitivt i juni då. Längtar...

Kram

tävlingsbidrag



Här är en bild på ett av våra vackra bakverk

Såg en grym film igår



"The exam" en psykologisk thriller typ. Inga direkta kändisar med. Mycket spännande och väldigt oförutsägbar, älskar sådana här filmer.
Rekommenderas

Nu ska här kollas på film och slappa

Tisdag och hemma och vabbar

Henry är mycket piggare och kunde sova hela natten utan större problem. Han har dock lite hosta kvar och är förkyld. Han kanske får gå på dagis imorgon, får avvakta lite till.

Vi har precis lämnat Alicia på skolan. Spelade lite Xbox360 med Henry men somnade i soffan... Så nu sitter jag här och gäspar istället, hösttrötthet.
Shit vad det är kallt om natten och på morgonen, hatar kyla, får mig på dåligt humör.

När jag säger att Sverige börjar bli ett miniamerika syftar jag främst på synen på arbetslösa och sjuka. Och hur klyftorna mellan de rika och fattiga ökar, och har ökat enormt sedan borgarna tog över makten.
Jag vet att det finns länder som är mycket värre mot de sjuka och arbetslösa än vad Sverige är, Sverige är i grund och botten fantastiskt! Men jag vet hur medmänskliga vi kan vara i Sverige om vi bara vill. Men nu känns det som alla tänker på sig själv, vad de själva kommer tjäna på att borgarna styr och liknande. De tänker inte på ideologin bakom borgarnas taktik at locka väljare.

Men Sverige kommer säkert funka bra även nu, även om sverigedemokraterna träder in i riksdagen och moderaterna har största makten.
Vad vi inte får glömma är att socialdemokraterna är fortfarande största partiet i Sverige! Inte mycket större än moderaterna men alla tiondelar räknas =)


Måndagens inlägg

Ja, jag är hemma och vabbar idag som ni kanske förstod. Hela natten har varit turbulent, Henry andas väldigt ansträngt, hela bröstkorgen går upp och ner och det ser jobbigt ut.
Så orolig sömn för oss alla.

Detta är andra dagen han får Mollipect så vi får se hur nästa natt blir, nätterna är värst. Jag är hemma imorgon också så får vi se hur det blir med onsdag.
Alicia lämnade och hämtade vi i skolan, Henry fick följa med så han fick lite frisk luft.

Nu är vi hemma igen, inväntar pappa som slutar 14.30. Kollade på en film idag:



"Creep", en thriller som var ok inte mer. Spännande, läskig men overklig och man fick aldrig veta allt man ville veta typ.

Nu är det dött på filmfronten så jag måste in och kolla i videobutiken vad som kommit in.

Annars så slappar vi vidare

Ha det gott

Deppigt värre...

Försökte hålla mig vaken under valvakan men somnade vid 22.30... Visste i princip redan då att det var kört för rödgröna. Mycket riktigt, kollade på nyheterna imorse och till min stora sorg så står alliansen kvar och med Reinfeldt i spetsen.
Lite positivt är det att ev MP kommer med på ett hörn om de nu är öppna för samarbete med alliansen, allt för att hålla sverigedemokraterna ute.
Jag är dock glad att MP är sveriges tredje största parti, fantastiskt!

Jag tycker det är så tråkigt när svenska folket har blivit så förvridna. Visst vi som arbetar har mer i plånboken nu men alla andra som inte har ett arbete straffas för detta genom hög skatt. De sjuka straffas för att de är sjuka, tvingas sägas upp på sitt jobb för att söka annat jobb, ibland långt hemifrån, bara för att vara värdig i detta samhälle. För enligt alliansen är man bara värd något om man jobbar, tillför något i samhället. Även arbetslösa tvingas flytta för att jobba, varför ser de inte individuellt på varje fall?
Här finns det ingen plats för sjukdom, arbetslösa eller pensionärer...

Folk har blivit förvrängda av Reinfeldt, de hör saker som inte vi rödgröna hör, ser saker som inte vi rödgröna ser, förstår det inte! Jaja, upp till bevis.

Önskar verkligen att varken jag eller någon jag känner blir långtidssjuk eller arbetslös.

Tänkte också på det igår, varför pratar ingen om att alliansen faktiskt består av fyra partier och rödgröna bara tre, lite orättvis fördelning, eller?

Nu ska jag gå och sörja, nu är Sverige verkligen borgerligt, (republikanskt) ett miniamerika, de lyckades

Valsöndag

Tänk att dagen är här, dagen då Sveriges framtid avgörs. I alla fall i fyra år framåt.

Jag har röstat och min röst föll på Miljöpartiet, i alla tre valen. F har också röstat i kommun och landsting och hans röst föll på socialdemokraterna.
Nu började valvakan på tv och den kommer jag följa av och till under kvällen/natten. Spännande värre!

Henry har gått och blivit sjuk... Han är varm, förkyld och jättehostig. Slem och rethosta på en och samma gång, stackaren. Har börjat ge Mollipect som han fick utskriven förra året.
Så jag är hemma och vabbar imorgon, känns som det var ett tag sedan barnen var sjuka. Alicia är också lite krasslig och hostig. Får se om hon orkar gå till skolan imorgon.

Idag har vi varit hemma och städat rent, tvättmaskinen har gått varm i helgen, allt är nu nytvättat.

Igår såg jag en film

"The back up plan" en kärlekskomedi med Jennifer Lopez i huvudrollen. Den var mycket bra och ganska rolig här och där. Den rekommenderas!

Nu ska jag gå och kolla på valvakan!

ha det gott


Vidare

Så efter att ha dansat och sjungit med i Kalle Baahs sånger så började det ösa ner...

Men vi var tvungna att stanna kvar för att invänta nästa artist, mest för Alicias skull.



Amy Diamond och hon var duktig och häll igång publiken mycket bra


Men sedan blev vi för kalla och blöta så vi drog hemåt. Eller F och Henry lämnade oss i SKHLM och sedan drog de hem.

Jag och Alicia skulle leta jacka och termobyxor. Hittade ett par på Lindex, för 349kr, använde min rabattkupong. Sedan drog vi till KappAhl och H&M i hopp om att hitta en bra jacka. Tyvärr hade de inget bra, vi gick tillbaka till Lindex och hittade såklart en bra jacka där... Men den betalade jag då fullt pris på, för dumma jag hade ju redan använt kupongen... 399kr kostade jackan.


Jackan.
Termobyxorna är sådana svarta klassiska, med hängslen. Jag tycker Lindex har bäst termobyxor, skyddar bra mot snön och är varma. Jag rekommenderar märket Fix från Lindex när det gäller termobyxor. H&M har de sämsta tycker jag, tunna och Alicia blev blöt igenom dem.

Så en unge klar, nästa helg köper vi åt Henry. Jag vet ungefär vad han ska ha.

Klockan var efter 18.oo när vi väl kom hem. Trötta och kalla, nu ska jag strax slänga mig i soffan och kolla på film.

Ha det gott. Glöm inte att rösta imorgon, dags att byta regering innan vi själva blir sjuka eller arbetslösa, eller någon vi känner blir det


En ledig dag?

Ledig men fullt upp av aktiviteter

                                             

Tandläkarbesöket gick jättebra och snabbt. Hem igen, hämta andra halvan av familjen. Sedan åkte vi till stan och Kungsträdgården, där möttes vi av Peter Eriksson. Miljöpartiets språkrör

                                          

Sedan fick vi uppleva ett av sveriges bästa reggaeband genom tiderna, fett!! 

                                      

Kalle Baah och visst spelade de de flesta gamla godingar bl.a.





Ugly

Nu drar vi snart



Snart är det dags att bege oss till tandläkaren, Alicia ska dit och fylla i fluor i sina 6-årständer.



Efter det drar vi till Miljöpartiets Gröna Dag i Kungsträdgården.

http://www.mp.se/templates/Mct_177.aspx?number=228082

Läs mer här om vem som ska komma dit, vem som ska uppträda och alla roliga saker man kan prova på. Det blir nog lite lunch i stan också, mysigt!

                                                  


Sedan är det dags att shoppa vinterkläder till Alicia, har fixat några kuponger som ska användas =)
Lindex och H&M blir det.


Igår såg jag en film, "Grace". Inget bra så den rekommenderas inte, en B-thriller...

Ha en skön lördag gott folk

Länk

http://www.familjeliv.se/Forum-11-240/m51131479.html

Det här är en länk till ett forum där vi diskuterar kuponger, rabatter och där vi lägger ut kuponger, koder så andra också kan använda dem.


http://www.lindex.com/Archive/PDF_Club/1037-stjeovsrp-SE.pdf

En länk till en kupong som går att skriva ut, LINDEX

Helt slut.

Det  var sjukt svårt att ta sig upp och jobba idag... Kroppen och hjärnan hängde inte riktigt med.

Nu är det äntligen fredagkväll och i helgen måste jag vila. Nu ska jag kolla film.

Igår såg jag



"I taket lyser stjärnorna" en svensk film som är väldigt bra! Mycket känslosam om en ung tjej och hennes liv, hennes mamma är döende i cancer, hon vet inte vem hennes pappa är, kärlek m.m.

Rekommenderas!

Idag blir det ett kort inlägg, kollar inga bloggar idag, orkar inte så det får bli imorgon

Ha en skön fredagkväll


Schlut i hovodet

Ja, jag är så slut i huvudet efter dessa jobbdagar, värsta slitgörat denna vecka...

Imorgon är det fredag och det hurrar vi för!

Igår såg jag en film

"Reindeerspotting - Escape from santaland"

En finsk dokumentär om en ung kille som är narkoman och hans tragiska liv. Den visar hur knark kan förstöra människor...

På lördag så ska de rödgröna (Sahlin, Wetterstrand och de övriga) vara i Kungsan och vissa artister ska komma och spela t.ex. Kalle Bah och Amy Diamond. Vi ska dit och F ser framemot att prata med politikerna =)

Ha det gott


Idag hurrar vi för barnens kusin

Idag fyller barnens kusin Annie 13 år!! Så GRATTIS GRATTIS!

Annars har det varit fullt upp på jobb, är helt slut i kropp och knopp. Orkar knappt sitta här vi datorn så det blir ett litet inlägg idag.

Åh, jag älskar vår tvättmaskin. Alicias vinterjacka var helt nerlerad och det var bara att kasta in den i maskinen och se nu är den ren och fin igen =) Skönt att slippa hålla reda på tiden, springa upp och ner med tung tvätt...

Igår såg jag en film



"Greenberg" med bl.a. Ben Stiller. Han är en av mina favoritskådisar så jag hade höga förväntningar. men nej tråkigare film får man leta efter, riktigt tråkig och filmen hade egentligen ingen poäng i mina ögon...

Får se om jag hinner och orkar se någon film ikväll, har 3 stycken som jag gärna vill titta på =)
Så mycket film, så lite tid, vad gör man?!

Ni får ha en fortsatt trevlig onsdagkväll

film, jag vann, tisdag

Kan börja med att säga att jag såg en bra film igår

 



Frozen, en thriller om tre ungdomar som fastnar uppe i en skidlift... Låter kanske inte så bra och spännande men tro mog den är helt klart sevärd. Man satt på nålar typ

Jag har vunnit två biobiljetter, så glad jag blev =)
Det var en frågetävling som jag var med i och var bland de första som skickade in som hade alla rätt. jippie.

Ja, idag var det hektiskt på jobb... Det var fullt ös hela dagen och extrapersonal m.m. Men det var ändå så vi knappt slut i tid. Det bästa är att så fort jag lämnar jobbet så slipper jag tänka på det, inte förrän nästa dag igen =) Imorgon lär det också vara fullt ös.

Jag mår inte 100% bra men jag är inte tillräckligt sjuk (än) för att vara hemma från jobbet. Barnen är jättebråkiga, gnälliga och det känns som vabbandet kommer starta ganska snart...

Ja, ikväll ska jag försöka hinna se en film, efter Idol såklart.

Ha en skön tisdagkväll


Traderaauktionerna

                                                             

Mina auktioner gick ut igår och jag sålde endast 3 föremål, ett par skor, en overall och ett par termobyxor, fick totalt 264 kr.
Jag är väl inte jättenöjd men det är alltid något. En liten slant inför årets vinterkläder.

Jag är lite krasslig, känns som jag är på väg att bli sjuk typ. Öm i kroppen, huvudet är lite vimmelkantigt, känner mig varm men jag har inte feber. Jag jobbade ändå och jobbar nog imorgon också. Jag fick vara inne idag så jag slapp vara ute i regnet och dela post, skönt!

Nu ska jag läsa lite bloggar och surfa runt lite!

ha en skön tisdag!


Måndag, Tradera, SD, duellen m.m.

Såg ni duellen mellan Sahlin och Reinfeldt igår? Jag tyckte båda framförde sina "löften" på ett bra sätt. Jag tyckte Sahlin var bra, hon kunde inte sagt sakerna bättre.

                                                    

Idag fick jag Sverigedemokraternas valpropagana i brevlådan. Jag öppnade och läste allt för att se vad de egentligen vill. Kanske fel bostadsområde att dela ut deras valpropaganda i?!
I stort lät det bra, men läser man mellan raderna så är det ganska tydligt vad de tycker om hur västerlänningar ska vara, islam, invandrare som vill stanna och bo här.

Dessutom motsäger de sig själva, på ena sidan stod det att de är för religionsfrihet medans det på andra sidan stod stoppa islamiseringen av Sverige. Exakt vad är islamiseringen av Sverige? Att folk har rätt att klä sig som de vill (t.ex. slöja) eller att folk får lov att gå till en helig byggnad (moskén) och utöva sin tro. Vad är islamisering?
Och vad menar de med religionsfrihet isåfall? Att det är ok att utöva sin tro om man är kristen men inget annat?
Stoppa ateismen isåfall, det är nog mer den som "förstör Sverige och svenskarna" än vad islam gör! (ironi?!)

Men som sagt vissa saker i deras valpropaganda är mycket bra. T.ex. de vill göra det bättre för pensionärerna, de vill ta krafftag mot brottsligheten.

Vad tycker ni om SD?

Söndagen lunkar på

Vi hade det trevlig igår, jag och A och barnen. Hon hade tagit med hemmalagad äppelmos, mumsigt gott.

När de väl hade gått hem så somnade hela familjen utom jag som kollade på en skumfilm, "Peacock". En thriller men en B-film så inget som rekommenderas direkt.
Vill se en bra film, och inte slösa tid på B-filmer. Tipsa tack!

                                                   

Nu har jag och A bokat kryssning, Viking Lines Cinderella kommer vi att åka på lördagen den 6:e november, på "svenska halloween". Ska bli riktigt kul, alla hytter var typ slutsålda så det blev två Chytter, 2 bäddars för 120 kr styck. Båten kommer vara full av folk, jobbigt men ändå roligt!
Hoppas det går bra att hålla koll på barnen! Vi har aldrig åkt ihop så nu är det dags.

Idag slappar vi endast, spelar spel, tittar på Tv och slappar. Behöver ladda upp inför nästa vecka som lär bli tuff för oss på jobb.

                                                 
                                                      

Ikväll blir det debatt mellan Reinfeldt och Sahlin, klockan 20.00, minns inte vilken kanal men missa inte det!
Det känns som alliansen vinner igen och det känns tråkigt att folk inte förstår vad de gör med Sverige...

De har så många förslag som är genomruttna. Ungdomar ska kunna gå på praktik hur länge som helst, ha mindre lön än andra som gör samma arbete, sjuka utförsäkras för tidigt och tvingas söka jobb trots att de är sjuka, alternativet är låg akassa eller socialbidrag...
Allting säljs ut, snart äger Sverige ingenting = vi är beroende av andra länder.
Vi är på väg att bli ett mini USA, att inte folk fattar det!
De vill ombilda hyres till bostadsrätter, vad är det för fel på hyreslägenheter?
De har höjt akasseavgiften+fackavgiften så att folk flydde från facken (vilket var tanken) så att vanliga arbetstagare är mycket mer utsatta idag, arbetsgivarna har nu makten i Sverige.

Visst har de gjort bra saker, sänkt skatten och det är bra en gång men de har gjort det så många ggr att nu finns det inga skattepengar att finansiera skolor, barnomsorg, äldreomsorg...
De har anställt fler närpoliser, jättebra!

Jag förstår att folk är trötta på socialdemokraterna och många av deras tomma löften och många avskyr Sahlin. Jag förstår inte varför de behåller henne som partiledare, dags för en ny, ung, fräsch person som kan ta väljarna med storm! Men deras ideologi är den mest mänskliga, de värnar om alla, inte bara de som har pengar!

Ja, jag vet att jag tjatar! Gå och rösta, det är det viktigaste!

Ha en fortsatt skön söndag!

Lördagsaktiviteter

                                                            

Idag är det ju egentligen tredje lördagen av fem då Henry skulle varit med på fotbollsskolan men han vill inte. På något sätt är det skönt att slippa gå upp tidigt en lördag och stå och frysa i en timme...
Men när de väl bildar lag och får en träningstid då ska vi åka dit och se om Henry vill vara med. Annars väntar vi till nästa år då de sätter igång för 2005:or här i Norsborgs IF.

Usch barnen sover så dåligt om nätterna... Vaknar, kallar och kommer över till vår säng. Förut sov de bra, hela nätterna i sina sängar men efter semestern så har de varit väldigt oroliga, jobbigt för oss...

Imorse bakade jag scones till frukost, mumsigt.
Sedan har jag beställt vinterkläder åt barnen från www.hm.se Återigen rekommenderar jag er att söka på rabatter på nätet. Jag sökte på www.google.se och skrev in rabatt + H.M. och fick upp några koder. Skrev in två koder och vips fick jag 50 kr + 50 kr i rabatt, alltså 100 kr totalt =)

Man kan även skriva ut kuponger till olika affärer m.m. Jag ska ju köpa vinterjackorna och termobyxorna i affärer så barnen får prova de innan vi köper dem. Då tänker jag söka på rabatter och skriva ut kuponger, brukar finnas 25% eller 30% kuponger på t.e.x KappAhl, Lindex och liknande. Man ska vara smart, köp aldrig barnkläder till fullt pris!! Det finns ju kuponger och annat som är till för att användas.

Nu sitter vi och väntar på A och barnen som ska komma över och umgås med oss. Barnen måste leka av sig och vi måste prata av oss =)

Imorgon går mina Traderauktioner ut och det är bara två saker som folk lagt bud på och inga speciellt bra bud heller, tråkigt... Men det kan hända mycket på en dag och speciellt sista timmarna. Önska oss lycka till!

Nu kom A så detta får bli mitt avslut.

Trevlig lördag på er!!

Elen...

                                              

Fick elräkningen idag, ca 890 kr..., ca 200 kr mer än vanligt.

Är det verkligen så dyrt att tvätta hemma? Kan det vara att jag även använt torkskåpet?

Dessutom hade F semester hela augusti och då står ju alla våra tvapparater och datorer på hela dagen...

Ska börja tvätta med snabb programmet plus inte använda torkskåpet och se om räkningen är mindre nästa månad.

Vi använder ju även diskmaskinen flitigt, flera maskiner i veckan.

Vi har Vattenfall. Finns det billigare, vet inte exakt vad vi betalar per kwh?!

ha en trevlig helg!!

Fredagkväll, valfunderingar

Här sitter jag och bloggar en fredagkväll som denna. Har precis kollat klart på idol och måste ju slänga in ett inlägg åt er att läsa =)

                                                

Lite om valet om hur vissa tänker. Vissa skulle rösta på socialdemokraterna om inte det var Mona Sahlin som var partiledare men hon är ju inte hela partiet och vad det står för.

Grejen är att det är inte partiledaren eller partiet det handlar om just nu utan vilken ideologi man stödjer och vilken ideologi man vill ska styra Sverige. Så rösta med hjärtat och vad ideologin står för! Själv är jag mer säker än någonsin på de rödgröna och Miljöpartiet.
Röstade själv in alliansen vid förra valet men det var för att socialdemokraterna inte gjorde något åt alla problem vi hade (har) utan körde vidare på samma gamla tomma löften om nya jobb...

Men nu har de förhoppningsvis lärt sig en läxa och skärper till sig om de nu vinner valet. Det är dags att ta tag i problemen istället för att bara prata om hur vi vill ha det. Vi vill ha praktiska lösningar!!

Ett förslag som jag har är att sänka pensionsåldern till 55 år men det ska vara frivilligt, alltså ett val om man då vill pensionera sig eller fortsätta jobba till typ 75 år. Då skulle ungdomar kunna ta deras plats och de som ville pensionera sig skulle vara glada för att få göra det! Bättre att "äldre" går hemma än ungdomar som bör jobba, skaffa bostad m.m.
Sedan vill jag att regeringen/riksdagen ser över hur kommunerna sköter sitt jobb, hur de fördelar pengarna över skola, förskola, vård m.m. Vara mer hårda och ha mer överblick än idag. Idag verkar de ha noll koll på hur det ser ut i verkligheten.

Såg debatt i igår och det så hemskt! En hel avdelning med dementa hade ingen nattpersonal utan de boende fick klara sig själva på natten. De filmade genom fönstret och man kunde se hur de gamla gick runt i blöja mitt i natten,,, de berättade om att när de kom på morgonen, så var saker omflyttade, piss och skit på golven m.m. Sinnesjukt!!
Hur prioterar de?

Sedan så betalar jag gärna högre skatt om pengarna går till vården och skolorna! Vi ska väl bry oss om varandra?!

Rösta rätt!!!

Torsdag var det här

Är inte torsdagar så där lite härligt speciella?? Helgen är nära, en dag kvar på jobbet innan 2 lediga dagar. Supernice!

                                                    

Alicia är kär i en kille som heter Daniel och han går i 3:an. Någon sade det till honom och då sade han "jag hatar dig" till henne...
Hon har gråtit varje kväll över detta och vi försöker trösta henne. Nu har det lagt sig lite men hon säger att hon är rädd för att vara nära honom m.m. En 7-åring som är kär, visste man ens vad kär var då?? Ja, tiderna förändras eller så har jag bara fått en väldigt kärleksfull dotter =)

Idag steg barnen upp innan 05.00, satte på tv: och kom till mig och sade att Bolibompa inte börjat ännu... Nej, konstigt, så de tittade på MTV tills det var dags att göra sig iordning för skola och
förskola.

                                                                

Förrsten säger ni förskola eller dagis? Ska börja säga förskola nu för de känns som det är dags. Har sagt dagis ganska länge nu men det heter ju inte det längre, sedan en hel del år faktiskt.

                                                      

Jag är så besviken på mig själv, har inte tränat på många veckor... Orkar inte, men vill jättegärna, älskar ju att träna. Det är p g a mitt jobb, jag är oftast helt slut när jag kommer hem. Sedan så slinker det ner en hel del onyttigt så nu börjar kläderna spänna, jobbbyxorna sitter åt i midjan så jag är tvungen att knäppa upp ibland... Önskar jag hade mer ork eller i allafall lät bli att äta en massa onyttigt.

Jaja, nu ska jag inte tråka ut er mer med mitt babbel. ha en fortsatt skön torsdag!

Onsdag redan??

Vart tar dagarna vägen, tiden springar iväg =(

                                                               

Hoppas ni inte missade första avsnittet av Idol igår, fantastiskt bra sångare med, roligt!
Det kommer att gå denn vecka på Tv4, klockan 20.00 onsdag-fredag.

Idag hurrar vi för barnens kusin Jonathan som blir hela 14 år!! Hurra hurra hurra!

Är så trött, känner mig tråkig, inget att säga...

ha en skön onsdagkväll

Tisdagsinlägg

Ännu ett tråkigt inlägg där jag egentligen inte har något att säga, kul va?

Jag vill uppmana alla att gå och rösta i alla fall! Använd er röst. för sedan kan ni inte klaga. Låt inte alliansen få 4 år till att bryta ner sveriges sjuka och arbetslösa och förstöra för vanliga knegare!

Alicia fick sin första jultidningsbeställning idag =)
Det är min storebror Göran och hans sambo Irene som beställde en bok. Kul!
Kom på att jag glömt själva jultidningskatalogen på jobbet och jag hoppas att ingen slängt den och att den ligger kvar där imorgon.

Ikväll börjar så äntligen årets stora musikhändelse, IDOL. Antar att det är klockan 20.00 på Tv4, men måste nog kolla upp det för att vara säker.

Ha en skön kväll!!

Månag, ny vecka på gång


                                                     

Var och mätte blodtryck idag, 135/90. det blir bara högre och högre för varje år som går. Vi har   högt blodtryck i släkten...

Gränsen för högt blodtryck går ju vid 140/90 och då måste man hålla extra koll på det.

Det är säkert jobbet och vardagsstressen som gör att det blir högt, måste slå av på takten och varva ner. Jag kanske åker och kollar mitt blodtryck om ett par månader igen, vil ju gärna ha koll på det.

Håller på att tvätta i tvättstugan, tyvärr är en maskin isönder, typiskt men då får jag väl slänga in lite i vår hemmamaskin =)

Ja, tråkigt måndagsinlägg men det finns inget jag kan säga bläää

ha en skön måndagkväll

Söndagens bestyr

                                                  

Vi började dagen med att gå på Gudstjänst i Botkyrka kyrka. Alla barn som fyller 5 år i år var ditbjudna för att ta emot en bok "bibel för barn".
Jag och barnen och A och hennes barn gick dit. Det var svårt för killarna att sitta still, blev en hel del hot och banningar, och schyshande,,,

Det kändes bra att gå på gudstjänst, önskar att jag kunde gå oftare. Tycker det är så tråkigt att f inte är troende, önskar han var det...

Väl hemma så städade vi, usch så smutsigt och dammigt, vi har knappt städat i sommar, bara tagit det viktigaste och knappt det, dammet låg tjockt överallt. Det blev ingen storstädning men en "vi klarar veckan städning". Nästa helg då ska det skuras och donas!

                                               

Gjort lite budget idag, F är så trött på mitt tjat om budget, räkningar, inkomster, utgifter men det är viktigt och det är det som tagit oss hit där vi är idag! Nu är det ju roligt att kolla igenom inkomster och utgifter "typ". Vi sätter in alla räkningar i en pärm och sparar.
Hur gör ni? Gör ni månadsbudget, årlig budget? Hur gör ni med betalda räkningar?

                                             

Har precis suttit i över en timme och fotat, redigerat och lagt in annonser på www.tradera.se  Det blev nog en drygt 10 stycken, hoppas allt blir sålt och till en bra peng! Behöver pengarna för att köpa nya vinterkläder och skor...

Är trött i huvudet och ska kasta mig i säng typ nu!

Ny vecka, nya tag

Lördagens filmer



"The invention of lying" En komedi som var helt ok, ganska bra. Hade sin ljusglimtar och bra skådisar =)





"The expandables" med en massa actionskådisar Sylvester Stallone, Jet Li, Jason Statham, Dolph Lundgren och så var där någon scen med Bruce Willis och Arnold Schwarzenegger.
Action, bomber, skjuta, döda, så lite prat som möjligt och mest en massa action och dödande... Nej, inte min slags film, men nu har jag sett den i alla fall.

Lördagens bestyr



Imorse gick jag igenom barnens vinterkläder från ifjol och vissa saker kan de använda även i år. Men en hel del måste köpas så det blir nu i september som jag beställer och köper nya vinterkläder/skor. Gäller att vara ute i god tid!
Imorgon ska jag sätta in annonser på Tradera, sälja lite skor och vinterkläder och hoppas få bra slantar.

Sedan åkte jag själv till SKHLM och strosade runt. Hade med mig 100 kr bonuscheck på H&M och mitt presentkort på 200 kr på Åhléns. Nedan ser ni två av mina köp. Men jag köpte även nya örhängen och necessär.



Kofta, 199 kr på H&M

Grytvante av silikon, 39 kr på Åhléns

Det blev en kort stund inne på Myrorna också, hittade en fin brun kavaj för 85 kr som jag inte hann prova. Älskar att gå in där och fynda, gör det alldeles för sällan...

Sedan kom resten av familjen och hämtade mig. Vi stack till Heron City, åt lite och barnen lekte.


Nu är vi hemma igen, jag har gått igenom ekonomin och skrivit ner lite planer m.m. inför Nigeriaresan, inför 2011 m.m. Det ser bra ut, ljust ut och hoppas att det så förblir.
Vi har nu definitivt flyttat fram Nigeriaresan, vi åker troligen i mitten av juni och 3 veckor framåt. Felix är fortfarande velig med var han ska göra passet, ena dagen vill han göra det här i Europa, andra dagen i Nigeria. Han får bestämma sig snarast tycker jag!

                                           


Har läst igenom lite mer vad partierna vill i framtiden med sjuka, arbetslösa och liknande och jag lutar definitivt mot rödgröna. Det lutar starkt mot Miljöpartiet men det är ju några veckor kvar så vi får se =)
Har ni bestämt er än?

Ikväll blir det mer film. Troligen "the Expandables" och en annan, får se hur mycket jag får se innan jag somnar. I huvudet är jag pigg men min kropp är som en överkokt spagetti...

Trevlig lördagkväll


fredagsfilmen

Igårkväll såg vi då äntligen:



"Vampyrer suger" och den var ganska rolig, men kunde varit roligare. Man måste ha sett Twilight, The moon och Eclipse för att hänga med till 100 %.
Vi skrattade högt flera ggr i alla fall =)


Fredagkväll, snabbt inlägg

Vi ska titta på film nu, först "Vampyrer suger" och sedan när barnen somnat blir det "The Expendables".

Några j-a ungar sprakade på vår bil när jag höll på att bära ut matkassarna till porten. Jag var så förbannad, svor och skrek åt dem, sade att jag skulle ringa polisen och att de skulle hamna i fängelse. Jag var så arg att jag skakade.
Då pekade de på två små killar i åldern ca 4 år och sade att det var dem. Och så sade de förlåt och bad mig att inte ringa polisen innan de sprang iväg...

Jaja, nu är det helg, sup och svälj =)

Ha det gott

Torsdag var det här

Hoppas ni alla mår bra!

Jag mår jättebra, det är ju fredag imorgon =)

Är väldigt trött, tittade på film igår igen, och det blev lite sent,,,

Kollade på :



Cop Out, med bl.a. Bruce Willis. Det är en komedi om två poliser och jag skrattade högt flera ggr, helt klart sevärd och ganska rolig. Men som sagt min humor är inte som andras, jag tycker den var rolig i alla fall.

Fick besiktningstid 18/11-2010, ganska snålt med tider på just den Bilprovningen vi åker till, vill åka en lördag och då var detta den närmsta tiden. Så vi får gå och våndas i över två månader hehehe och hoppas att bilen inte faller ihop typ. nej, så farligt är det inte men men,

Gjorde ett nytt recept idag, Baconinlindade kycklingfiléer och det smakade bra. Kändes som en helgmiddag/bjudmiddag och inte någon vardagsmat. Såsen som jag gjorde till var inte så god. Då gör jag hellre en pulversås. Imorgon ska jag testa ännu ett recept, trött på gamla vanliga maten.

Ikväll vet jag inte om jag orkar se film, får se vad klockan blir. Håller i alla fall på att fixa Vampyrer suger och Expendables, verkar bra.

ha en skön fredag!!

två receptfrågor

Jag har hittat ett nytt recept på internet. Har två receptfrågor.

Jag ska ha i 2dl hönsbuljong i maten och min pinsamma fråga är, hur gör jag det?
Ska man ta en buljongkub och lösa i vatten, isåfall hur mycket vatten ska en kub lösas med?

Sedan undrar jag om det finns något annat man kan använda i mat än Maizena, alltså om det finns något liknande alternativ till Maizena?

Svar till kommentar

Erik: FK är pinsamma och gör många misstag, många felaktiga beslut m.m.

Men de som hanterar F´s rätt till invaliditetsersättning är försäkringabolaget Trygg-Hansa, hans egna privata försäkringsbolag. Det är de som avslagit hans ansökan men det håller på att övrklagas.


Onsdag på gång

Och ja, inte händer det mycket här inte.

Fick snusa på en tre veckor gammal gosse idag, det var mysigt. "Kliar det i livmodern" sade en arbetskompis till mig, haha

Idag fick Alicia hem sitt första Jultidnings-försäljningskit. Vilka premier man kan få! Helt sjuka grejer, fyrhjuling, 40 tums tv m.m.

Alicia ska försöka sälja lite, men vet att det är väldigt svårt. Hade varit roligt om hon fick något sålt i alla fall. Det är ju faktiskt väldigt bra tidningar, böcker m.m. för ett helt ok pris.

Gå in och titta på ut budet  www.jultidningsförlaget.com

Om ni ser något intressant som ni vill ha så tveka inte att maila ordern till mig. Ni har ända till 22/11-2010 så det är goda tider ännu.
Det ni beställer får ni strax innan jul och det är då ni betalar också.

Nu ska jag gå in och boka besiktning åt bilen... Vet att den inte kommer gå igenom, frågan är vad de slår ner på och vad det kommer att kosta att fixa felen...
Nästa år, vill jag så gärna köpa en ny(are) bil, hoppas det kommer bli så!

Igårkväll såg jag en komedi



"Death at the funeral" med bl.a. Chris Rock och Martin Lawrence. Den var ok, några roliga scener men inget som jag låg dubbel av skratt för.

ha en fortsatt trevlig onsdag

RSS 2.0