Tisdag-torsdag

I tisdags åkte jag och Alicia och shoppade kläder. Hon fick ett par vanliga mjukisbyxor, ett par finare mjukisbyxor och ett par leggings. Vi hittade även tre par tröjor. Vi fick ju rabatt på allt så det var ju bra.
 
Igår, onsdag så var jag på Öppna förskolan och buzzade för Nestlés Min frukt. Jag lämnade ett gäng produkter på bordet plus broschyren så mammorna kan läsa om produkten och hur det är att vara Buzzador.
Jag har sparat 4 stycken till Samuels nya kusin som vi ska ta med oss ner. Så han kan testa de när han börjar äta.
Jag ska på träff med min mammagrupp från nätet nästa vecka också. Då ska jag passa på att buzza för dem också.
 
 
Igår fick jag inte tränat fast det var min träningsdag. :(
 
Men idag, torsdag så har jag tränat 45 minuter med Biggest Looser skivan! Kändes bra! Och imorgon ska jag springa 45 minuter på löpbandet! Försöker ju nå mitt mål till julafton så det gäller att hålla igång och fokusera! December månad är ju en svår månad. Men jag ska hålla mig. Jag ska på julbord men då kommer jag bara äta mat.
Jag ska unna mig från julafton till 1/1 har jag redan bestämt. Alltså inte vräka i mig men unna mig utanför mina vanliga matscheman. Jag har redan räknat med +2kg när jag är nere i Skåne :D
Sedan sätter jag igång 2/1-2/2 och hoppas då få bort allt som jag har kvar. Sedan ska jag börja träna muskler, armar och mage mest för där dallrar skinn och annat som jag vill strama åt hehe
 
Imorgon är det fredag och det vanliga står på schemat. Jag har grovstädat ett/flera rum varje dag i veckan så imorgon ska jag bara dammsuga och svabba golven. Sedan blir det veckohandling och då blir det lite julgrejer såklart som mossa, adventsljus, advenstkalendrar och så måste jag köpa pulkor. Vi ska baka pepparkakor på söndag så jag ska köpa deg, kristyr och linser.
Vi har fått snö inatt så barnen var mycket glada när de vaknade imorse. Alicia är ute och åker med en kompis just nu.
 
På lördag ska vi julpynta något som barnen tjatar om varje dag :D Sedan ska Alicia på ännu ett barnkalas och då passar vi andra i familjen på att åka och äta ute. mmm kinamat
 
Nu måste jag ta minihuliganen :D
 
Trevlig helg!

måndag, tisdag

Igår, måndag gjordes väl inte så mycket roligt härhemma. Mest tråkiga sysslor. Mitt liv som föräldraledig (?!) är inte alls som jag hade tänkt mig.
Med första barnet var det så lugnt och skönt, med andra var det också ganska bra. Men nu med tredje så känns det som alla dagar består av en massa måsten. Städ, tvätt, mat, skola och allt går runt i ett ekorrhjul. Jag känner att jag snart måste ut, bara själv och bara göra det jag tycker är kul.
 
Försöker planera in en utekväll ensam med F nu i slutet av december. Förhoppningsvis har lilleman slutat amma då så vi slipper tänka på det. Känner att jag måste vara lite barnfri! Älskar mina barn men jag behöver vara Kerstin ett tag och inte bara mamma.
 
 
 
Inatt vaknade Samuel endast 3 ggr wihoo. Men han var uppe till 23.30 igårkväll och nu på morgonen sov han från 06.00-10.20!!! Han har vänt på dygnet litegrann :D
 
Idag, tisdag, efter skolan så ska jag åka med Alicia och kolla på kläder. Hon behöver nya byxor och tröjor. Jag har kuponger på Lindex, KappAhl och H&M så det är bra. Sedan ska jag till Synoptik på synundersökning och få nya linser. Jag tror att jag behöver nya styrkor igen. Tycker jag får anstränga mina ögon ibland. Graviditet och amning kan ju försämra/förbättra synen. :(
 
 
Imorgon, onsdag så ska jag till Öppna förskolan och buzza för Nestlés frukter. Har inte buzzat än och det är dags!
 
Nu måste jag ta terroristen som ställer sig upp överallt hela tiden men inte riktigt vet hur han ska sätta sig igen! :D

Scoretts nya reklamfilmer

 
 
Så tittar men på tv idag så får man se barnens kusin Sara i en reklam :D
 
 

Söndagen fortgår

 
Även idag är vi ensamma för pappa F är på tränarkurs hela dagen.
 
Idag lyckades vi både fotografera och filma Samuels senaste grej :D
 
Det började såhär
 
Sedan hittade vi honom såhär efter vilan
 
Nu är det inga problem att ställa sig upp. Värre är det att sätta sig ner igen...
 
 
 
 
Filmbevis :D
 
Nu äter han mat till lunch, mellis och middag men fr o m idag inför jag även frukost som måltid. Så får han amma till kvällsmål och på natten. Sakta men säkrt ser jag ett slut på min amning på gott och ont. Skönt att slippa men samtidigt vemodigt att jag aldrig mer ska få amma.
 
Nästa vecka ska jag och Alicia en dag till Skärholmen för att köpa lite nya kläder åt henne. Sedan måste jag till Öppna förskolan en dag och buzza för mina produkter. Nestlés fruktmål.
 
Nästa helg blir det till att julpynta, baka pepparkakor och börja med julkorten. Mysigt!!
Nu kör vi!! :D

Lördag

Igår, lördag så var F på tränarkurskurs hela dagen. Jag sprang 45 minuter på mitt löpband på förmiddagen.
 
Sedan promenerade vi bort till MacDonalds och åt lunch. Väl hemma var det dags för barnen att fixa sig inför kalaset.
 
Efter jag lämnat de stora barnen på barnkalaset så var det dags för en mamma-Samuel dag. Vi tog t-banan till Skärholmen Centrum och shoppade julklappar. Mysigt!  Sedan letade jag efter en ny vinterjacka åt mig. Jag kollade på Intersport och Stadium men aldrig att jag betalar 1000-3000 för en vinterjacka!
 
 
 
599kr
 
 
Så jag gick in på kappAhl och hittade en jacka som hade allt jag ville ha. Röd, varm, halvlång och med pälsklädd luva. Storlek 36/38 och sitter mycket bra. Jag är helnöjd!
 
På kvällen blev det en massa gott och film. Filmen strulade tyvärr efter halva så vi fick inte se slutet. Hugo hette den och är en familjefilm. Jag tyckte om den!
 
 

Veckans vägning

Vågen stannade på 65,3kg vilket betyder en viktnedgång på 2,3kg i veckan!! Totalt har jag nu gått ner 14,2kg
 
Jag började med ett BMI på 29,9 och övervikt.
 
Nu har jag BMI 24,6 och är normalviktig!
 
Wihoo ett av mina största mål under detta mitt nya liv var att bli normalviktig igen!
 
Nu kämpar jag vidare! Nu ska jag upp på löpbandet och springa 45 minuter och sedan blir det lördagsmys resten av dagen .D

Kan hjärtat stanna av virus?

Henry hade hög feber igår och fick stanna hemma från skolan idag. Nu verkar han pigg och glad och är feberfri. Skumt...
 
Jag sade till honom att han har nog fått något litet virus. Då sade han "Kan hjärtat stanna av virus?"
 
Många tankar från en liten kille som varit med om något hemskt. :(
 
Fröken ringde hem och undrade hur allt gick och hur Henry mådde. Om han var hemma för att han var ledsen men nej så var det ju inte. Men vilken underbar fröken han har som ringer hem och verkligen bryr sig om hur vår lille gubbe mår! Hon är verkligen toppen!
 
 
Just det, pojken bregravdes idag och det var så mycket bilar när jag körde förbi :(
 
 
Nu måste jag springa och hämta Alicia i skolan innan hon blir för arg att jag kommer så sent :D

Torsdag, fredag

 
Igår, torsdag så var det ju dags för att träffa hudläkaren. Han tittade med sina ögon, med förstoringsglas och med ett slags mikroskop. Han konstaterade att de är precis som de ska vara i både färg och form. Han sade också att vid en graviditet så kan hormonerna göra så att leverfläckarna blir större eller ändras på annat sätt.
 
Han sade att det är oftast ingen fara om många leverfläckar ändrar på sig samtidigt utan det är när en leverfläck ändrar på sig i form och färg som man bör kolla upp det. Och att det ärftligt. Han tyckte inte jag hade större risk för att få melanom än någon annan trots min ljusa hy och mina många leverfläckar.
 
 
Jag visade honom alla som jag oroat mig för men han konstaterade att de kan ha två färger, att de kan vara större och att de kan vara upphöjda. Det man kan titta på är att leverfläcken ska vara lik spegelvänt, alltså om man delar på den ska båda sidor se likadana ut spegelvänt.
 
Skönt att få ha det kontrollerat och att få en massa förklaringar till varför mina leverfläckar har förändrats senaste året. Nu vet jag att  allt är ok eller med den svenska sjukvården idag så vet man ju aldrig riktigt tyvärr... :(
Men nu släpper jag på det och så kommer jag bara ha koll på mina leverfläckar.
 
Väl hemma tränade jag 45 minuter med Biggest looser skivan och det känns i magmusklerna idag :D
 
 
 
Jag gjorde budget igårkväll och vi har sjukt mycket räkningar denna månad. Det går ju runt men p g a jul och kalas m.m. så kommer vi få nalla från våra sparpengar. Hade vi båda jobbat hade vi inte behövt det. Men som jag sade till F så har vi haft det sjukt mycket värre för några år sedan och vi har i alla fall sparpengar att ta ifrån när det behövs. Bara vi fyller på dem när vi har mer pengar :)
 
Idag, fredag har jag handlat, städat och tänkte sitta vid datorn nu lite. Ikväll blir det fredagsmys och det blir popcorn till det. Imorgon är det vägning igen och det är spännande om min första vecka med Viktväktarna gett något resultat!
 
I helgen ska F vara på tränarkurs så det blir jag och barnen själva igen. Vi ska gå till MacDonalds och sedan ska de stora barnen till kalas mellan 15.00-18.00. Då ska jag och Samuel ha en mamma-Samuel dag haha och åka till Skärholmen centrum. Jag ska kolla/köpa julklappar och så ska jag kolla efter en ny vinterjacka till mig. Den från förra vinter är lite stor :) och min gamla är skitful och omodern :D
 
min lilla bebis
 
Just det Samuel reste sig mot bordet och sedan mot kökslådorna! Inga bildbevis för han hann sätta sig innan men wow vilken stor kille han börjar bli. Alicia och Henry var dryga 9 månader när de gjorde det.
 
Trevlig helg

Samtal från fröken

Fröken ringde. 1 kille i parallellklassen har sagt till Henry att det är Henrys fel att barnet dog p g a att Henry startade leken ;(
 
Henry verkar ledsen. Imorgon ska han och fröken gå till kuratorn så Henry får prata av sig. Min lille gosse vad han ska behöva gå igenom :(
Jag frågade honom om det och då sade han att det inte är hans fel utan det är M´s (pojken som dog) fel för han ville vara med på leken ;( Jag förklarade att det är ingens fel och vissa saker inte går att förklara.
 
När jag hämtade i skolan idag såg alla så ledsna ut och gråtfärdiga. Jag kunde se att de gråtit mycket. Världens finaste fröknar har de i Borgskolan! Den ena pratade med mig om hur jag mådde och hur jag tagit det hela. Att det fanns folk jag kunde prata med om jag behövde.
 
De är alltid vänliga, glada och pratar med oss föräldrar. I alla fall 95% av dem! Ja, skolan har diverse problem men det är inte personalen det är fel på utan ledningen och fördelningen av kommunens pengar.
 
Usch usch usch

Pojken dog

Jag hör frökens röst om och om igen i mitt huvud.
 
Alicia ringde hem från skolan igår och skulle fråga om hon fick gå hem till en kompis. Då passade jag på att fråga fröken om hur det gick med pojken igår och då sade hon.
"Nej det gick inte bra. Det värsta tänkbara hände. De kunde inte få liv i honom så han dog"
 
Jag rös i hela kroppen och var helt i chock. När jag lagt på så sprutade tårarna, jag bara skakade och var helt förstörd.
 
Henrys kompis, en kille som gick i parallelllklassen har dött. En 7-åring har dött. De var bara ute och lekte på rasten, killen, Henry och en del andra pojkar. Han bara segade ihop och dog. Hjärtat slutade slå och de kunde inte få liv i honom. Ambulanshelikopter hade fört honom till Huddinge sjukhus men hans liv gick inte att rädda.
Han hade tydligen inte snubblat utan bara ramlat ihop enligt brevet från skolan.
 
Det är så fruktansvärt att tårarna rinner medans jag skriver detta. Jag och F är så ledsna. Det är så hemskt så hemskt.
 
Jag tror inte Henry riktigt förstår. Han förstår att han dött men jag undrar hur Henry tänker. Om han är rädd, ledsen m.m.
 
Jag ska aldrig mer lämna mina barn på skolan utan att ha kramat om dem ordentligt! Trots bråkande på morgonen m.m. Man vet aldrig när ens sista dag är kommen.
 
Jag lider så med föräldrarna! Mina tankar går i ett, jag har tusentals frågor som troligen aldrig får svar m.m.
 
Ta hand om varandra!

Tisdag och onsdag

 
Iförrgårnatt och inatt har jag knappt fått sova något alls. Samuel vaknar hela tiden. Han har feber, är förkyld. Jag är så slut mentalt och fysiskt. :(
Igår och idag fick F ta upp Alicia och Henry och få iväg de till skolan så jag kunde sova ut. Jag gick upp 10.00 och sov t o m en stund till senare på dagen.
 
Men jag hatar det att jag inte får sova. Det är en riktig terror. Jag är inte arg på Samuel för han är ju bara en bebis. Men jag vet inte vad jag ska ta mig till. Vi fortsätter ge honom mer och mer mat. Om ett par veckor tar vi tag i nattamningen och hoppas då han kan börja med välling. Då kan jag och F dela upp nätterna så någon av oss får sova.
 
 
 
 
Träffen med mina fina mammor ställdes in för vår del p g a Samuels feber. Sedan hade jag ju knappt sovit och mådde riktigt illa. F fick åka själv till sjukhuset för att byta gips. Men de bytte det inte utan tyckte det var bra. Han ska höra av sig ifall det mjuknar till eller något.
 
På kvällen cyklade jag en mil på min träningscykel. Kändes bra i kroppen!
 
Idag, onsdag så skulle jag storstädat men jag orkar inte. Jag är så slut i kroppen och mentalt. Jag får städa till helgen då jag förhoppninsgvis har mer ork.
Så idag blir det en slappardag!
 
 
Imorgon är det dags för mitt besök hos hudläkaren inne i stan. Jag är lite nervös men samtidigt lättad att jag tagit tag i det och att jag ska få träffa en specialist. Vi får se vad läkaren tycker, om denne tycker att vi ska ta bort några för att kolla. Vi får se! Ni får gärna tänka på mig imorgon 10.50 och hålla tummarna!
Resten av dagen blir det att vara hemma, träna och pyssla med en massa grejer.
 
 

Lille gossen har feber :(

Första febern är här :(
 
Samuel har varit lite hängig idag, varit varm och inte ätit ordentligt. Jag tog tempen ikväll och han hade 39,1 grader lillgubben.
 
Nu har han fått alvedon och sover för natten. Vi får se hur denna natt blir. Kan knappast bli värre än hur vi redan har det...

Skolhändelse

Studierektorn ringde och sade att det hänt en olycka på skolan. En pojke hade snubblat och slagit i huvudet i marken. Ambulanshelikopter kom och hämtade honom plus en massa poliser överallt. Han går i Henrys parallellklass.
 
Hon sade att polisen ville prata med ögonvittnen och Henry var tydligen ett av dem. Jag skyndade till skolan, hämtade barnen men ingen polis kom. Vi gick hem och efter en stund ringer studierektorn och frågar vart vi är. Det hade blivit ett missförstånd. De hade varit på expeditionen och väntat på oss.
 
Jag fick prata med polisen på telefon. Han frågade vad Henry hade sett. Men jag frågade Henry och han hade inte sett något av det som hände. De hade lekt kull ihop ett gäng killar när det hände. Men Henrys sade en annan pojkes namn som de skulle kolla med. Polisen ville gärna prata med ett ögonvittne!
 
Otäckt när sådant händer och jag hoppas det gick bra med pojken!

Måndagen den 19/11-2012

Tjatja
 
Nu har jag fått hem min nya väska och mina nya Adidasskor. Love them!!
 
 
 
Nu kämpar jag mig ner mot minus 15kg och då blir min belöning ett par nya jeans och två nya tröjor. :D
 
Vi har hunnit med två filmer de senaste dagarna.
 
 
"The pact" thriller/skräckis. Spännande och läskig emellanåt.
 
 
"Ted" är en komedi med Mark Wahlberg. Den är rolig och sevärd! :D
 
Igår söndag så var pappa F på tränarkurs hela dagen. Jag och barnen pysslade härhemma. Vi ordnade förrådet. Nu är där bättre plats och vi vet vad vi har och vart det står!! Superskönt!
 
Jag sprang 45 minuter på mitt löpband och det kändes så bra! Jag är lite stolt att jag tränat varannan dag sedan 1/9 och fortfarande tycker det är kul! 4 life :D
 
Och igår var första dagen på mina 5 hårda veckor med Viktväktarna! Då kommer F hem med en kanellängd... Men jag åt ingenting wihooo
 
 
Idag, måndag så var jag på öppna förskolan på förmiddagen så Samuel fick leka av sig. Sedan åt han gröt och sov i 3 timmar!!
Nu har jag ordnat upp flickkläderna i storlek och skrivit upp vad jag har. Ska se om det finns något intresse på FB. Jag är med i en "byta/sälja/skänka" grupp där och vi alla bor i Botkyrka med omnejd. Jag tar nog typ 10kr/plagg så får vi se. Lite cash i alla fall.
 
50kr
 
50kr
 
25kr
 
50kr
 
Jag ska även försöka sälja Alicias gamla sparkcykel, babybaljan, badstödet och en gammal bilkudde. Vi får se, lite pengar är aldrig fel såhär i juletider...
 
Imorgon ska jag på en mammaträff hemma hos en kompis. Vi ska träffas några mammor med våra 8 månaders bebisar. Tyvärr kan jag bara stanna en stund för 13.30 ska vi vara på sjukhus inne på stan. Då ska F byta sitt gips ännu en gång.
 
Ni får ha en fortsatt skön vecka!

Veckans vägning

Först ville jag inte väga mig p g a veckans snedsteg men tänkte nej det är lördagar som är min vägning. Jag får vara beredd att ta emot viktuppgång oxå ifall jag inte skött mig.
 
Vågen visade 67,6kg och visst jag har gått upp 3hg i veckan. Tråkigt men well well it is what it is. Hitintills har jag gått ner 11,9kg och det är inte fy skam!!
 
Men nu har jag tagit ett beslut att fr o med imorgon och 5 veckor framåt köra Viktväktarna. Jag har kvar mina gamla matscheman som jag nu förnyat och ska följa. Så yes jag ska banta nu i 5 veckor framåt. Mitt mål är att gå ner 5 kg till julafton och därmed ha gått ner totalt 17kg. Och ha 2 kg kvar till den vikt jag vill ligga på.
 
Senare ska jag köra som vanligt för att hålla vikten. Och då ha lördagar som gottedag.
 
Kommer jag klara detta? Jag vet inte men jag ska göra mitt absolut bästa!!
 
Here we go

Helgen rullar på

Igår fredag så åkte jag och handlade på förmiddagen.
Vi var tvungna att klaga till vår husvärd angående vår parkering. Jag kom inte in i vår bil för parkeringarna är så små... Vi har bilar på båda sidor. Jag fick klämma mig in på passagerarsidan och sedan klättra över till förarsidan... De skulle komma ut och kolla på parkeringen. Hoppas de gör det. Vi betalar 208kr/månad och då vill vi gärna kunna utnyttja vår parkering liksom...
Vi kollade lite på garage, de har en ledig men till nästan 500kr/månad. Helt sinnesjuka priser så vi får fortsätta stå ute.
 
Väl hemma så städade jag upp. Skönt att vara ledig så vi slipper göra det på helgen.
 
Bob och Jilian
 
 
Efter jag hämtat barnen så tränade jag 45 minuter framför Biggest Looser. Kändes bra. Jag har inte skött mig vad gäller maten onsdag och fredag... Åt en massa skit bläää
Men tränat har jag gjort varannan dag sedan 1/9! Stolt över att jag fortsätter och så ska jag göra livet ut ?!
 
Idag, lördag är pappa F på tränarkurs hela dagen. Så det är jag och kidsen som håller låda härhemma. Vi har nu rensat igenom mina "minnes lådor" från förrådet. Mycket roligt! Barnen tyckte också det var kul att läsa mina gamla skolgrejer m.m. Jag slängde en del så nu har vi bara tre bananlådor kvar!
Så nu kan jag med glädje säga att både lägenheten och förrådet är genomrensat! puh det tog bara dryga 2 månader... Men imorgon ska jag ta ut allt från förrådet igen och ställa saker iordning och in med sakerna vi rensat igenom härhemma.
 
  
 
Jag och Henry har planerat inför Henrys kalas. Vilka kompisar som ska bjudas, vad vi ska baka m.m. Jobbigt att ha kalas mitt i allt julstök men vad ska man göra? :)
Jag är bara glad att han inte föddes ännu närmare jul...
 
Samuel äter nu en hel portion gröt till lunch och en matburk till middag wihooo. Nu ska jag börja införa mellis vilket kommer bestå av en yoghurt. Hoppas det går lika bra :D
 
Nu blir det snart mys här hemma med godis, choklad och ostbågar :D
 
Pappa F ska vara borta på tränarkurs hela dagen imorgon oxå så vi får se vad vi hittar på.

Onsdag och torsdag

Igår, onsdag så började vi med ett besök på BVC. Lillgubben klarade de flesta av 8 månaderstesten. Han jollrar dock inte än men jag är inte orolig. Det kommer.
 
8 månader gammal är han nu 72cm lång och väger 9320g. :D
 
 
Sedan var det dags för fotografering på Öppna förskolan och det gick hyfsat. Han vägrade skratta men där var ändå några bra foton att välja mellan.
Mormor måste ju ha  foto till sin barnbarnsvägg som redan pryds av 15 foton. :D
 
Väl hemma cyklade jag en mil på min träningscykel. Men det slank ner några onyttiga saker igår med...
 
Men nu idag är det skärpning som gäller! Jag klarar det här! Jag har ju varit så duktig hitintills och vill inte förstöra det hela med att börja gå upp i vikt igen. Nu kör vi!!
 
 
Paketet från Buzzador har kommit. Jag ska buzza för de på öppna förskolan och för min mammagrupp från nätet. Jag tar ev. med några till Skåne så lillkusinen kan testa senare :)
Först måste ju Samuel smaka och säga vad han tycker.
 
Det börjar gå riktigt bra med maten nu, äntligen! Han slukar en halv burk till lunch och en halv till middag. Han åt en halv portion av gröten som jag köpte. Nestlé banan och mango. Nu har jag äntligen börjat trappa ner på amningen.
 
Idag har vi tvättat och sorterat igenom saker. Hittade en låda full av gamla barbies, kläder och grejer från när jag var liten. Nostalgi
 
Denna lapp fick F av Henry <3
 
Imorgon blir det som vanligt om fredagar. Veckohandling, städning, träning och en del annat. I helgen ska  F på tränarkurs och är borta hela dagarna. :(
 
På balkongen har jag en fullproppad sopsäck plus två kassar med flickkkläder plus några skor i storlek 98-128. Har ingen att skänka till och orkar inte sälja det. What to do?
 
Ha en härlig fredag!
 
 

Tisdag

Idag åkte jag och Samuel till stan för att träffa en del av min mammagrupp. Vi blev totalt 5 stycken. Vi åt lunch på Kulturhuset sedan tog vi en sväng på stan.
Sedan var jag tvungen att åka hem för att gå på utvecklingsamtal med Henry.
 
Henry 3 år
 
Allting funkar bra med Henry. Jätteduktig på att läsa och skriva. Matten är det inga problem med. Han jobbar bra men kan vara lite snackig (no shit...). Han tyckte själv att det inte var bra på rasten eftersom de ofta slåss med pinnar. De har problem med detta och läraren pratar med de dagligen.
 
Problemet är att de har världens tråkigaste skolgård. Ingen lekplats alls. Inga leksaker. De har pratat med rektorn om detta. De borde åtminstone ha en lekplats åt 1-3:orna...
 
Men det är verkligen tråkigt att de slåss. Vi har pratat med Henry att han ska säga till fröken om någon slåss. Idag hade barnen burit på en massa pinnar. Fröken frågade vad de skulle göra med dem? Då svarade barnen "bygga koja" Är det säkert sade fröken? Då sade Henry "nej sanningen är att vi skulle slåss med dem"
Hon var väldigt glad att Henry berättade sanningen!
 
 
Idag har jag syndat och det känns skit... Lunchen ute var inget problem men jag blev så fruktansvärt mätt och sugen på annat... Så jag åt några godisar från i lördags, en muffins plus några chokladbollar... Det är inte vikten som oroar mig utan att jag åt gottigheter mitt i veckan! Usch ge mig styrka att fortsätta på nya kula imorgon! Jag ska inte gå tillbaka till att vara den människa som inte tränar och smäller i mig gottigheter 7 dagar/vecka!
 
Imorgon ska vi till BVC för Samuels 8 månaderskontroll. Sedan ska han fotograferas på Öppna förskolan. Sedan blir det att vara hemma och rensa igenom saker :D
Ska bli skönt när allt är utrensat!
 
Tack och hej
 
 

Måndag

Hejhej!
 
Igår, måndag så började jag med att dra ut allt från vårt förråd. Jag slängde en hel del grejer som det inte är lönt att försöka sälja ens...
Nu står här en massa kartonger i vårt sovrum som jag ska kolla igenom. Och i vardagsrummet står det mängder av plastpåsar med barnkläder. Allt ska gås igenom och så ska jag bara spara det som Henry och Samuel kan ärva. Resten skänker jag bort.
 
Sedan ska allt in igen *puh* Hoppas få lite bättre ordning därinne och kanske mer plats att röra sig på :D
Vi har typ 10 tangentbord och tre datorer, högtalare och en hel massa plattskärmar som F självklart vill spara... För min del kunde vi behållt 1-2 av varje sak och kasta resten.
 
Alicia ca 3 år
 
Sedan var det dags för Alicias utvecklingssamtal. Läraren har delat in barnen i tre grupper, sämre, medel och övre. Alicia tillhörde övre. Hon var bäst i klassen på allt som rör svenska och engelska. Hon har redan nått målen för 4:an i princip. SO och NO låg hon också i den bättre gruppen.
Det enda som hon behöver arbeta mer med det är matten. Hon låser sig och förstår inte riktigt. Men när hon väl förstår så brukar det flyta på. Men det var inga stora problem enligt läraren.
 
 
På kvällen invigde jag mitt nya gå/löpband. Jag joggade och gick i rask takt i 45 minuter. Jag hann bränna 200 kalorier enligt maskinen. Det kändes bra! Ska variera löpband med motionscykel och med Biggest Looser tränarskivan.
 
På kvällen såg jag äntligen klart en film som jag försökt se 3 kvällar i rad.
 
 
 
 
"Red lights" Den var riktigt spännande och hade en bra story. Jag gillade den och den får helt klart godkänt.

söndag och dubbelt firande

Idag är det ju Farsdag och jag köpte två par strumpor och en t-shirt som barnen gav till F.
 
 
 
Sedan så fyller Samuel hela 8 månader idag! Helt otroligt känns det och det känns som vi hoppat över ett par månader...
 
 
 
 
Han vet redan vilken dryck som gäller :D
 
 
Jag har skrivit ihop ett matschema som jag ska försöka följa. Ett "sluta amma" matschema. Denna vecka ska jag byta ut lunch och middag mot vanlig mat. Han ska få amma morgon, mellis och kväll/natt denna vecka. Men sedan ska jag för varje vecka byta ut ett av målen mot mat. Det sista är nattamningen vilket brukar vara jobbigt men F får ta honom ett par nätter. Håll tummarna för att det funkar!!
 
Nu har jag beställt skor och väska från nätet vilket var min belöning för att ha gått ner 10 kg.
 
Information om Anna Field Handväska - Svart
  • Stängning: dragkedja
  • Fack: rymligt innerfack, mobiltelefonfack
  • Foder: textil
  • Höjd: 30 cm
  • Längd: 40 cm
  • Utvändigt material: förstklassig skinnimitation
  • Vidd: 13 cm
Jag beställde den från www.zalando.se och den kostade 409kr. Fri frakt och retur.

Beställer man deras nyhetsbrev får man 100kr rabatt (beställning för minst 500kr)
 
Klassiska svarta Adidasskor. Kostade 449kr men jag hade 20% rabatt på märkesvaror så priset blev 360kr.
Jag har redan vita och älskar dem.
 
Jag skulle gärna vilja ha en ny varm vinterjacka. Vart hittar jag en fin sådan? Vill gärna ha en figursydd, längden ska vara ner över höften, luva med fuskpäls. Gärna svart. Tips!!
 
 
 
Nästa vecka blir det fullt upp. Jag ska rensa igenom vårt förråd (puh...) och slänga saker, ställa iordning m.m. Det lär ta sin lilla tid men sedan så kommer det kännas underbart skönt! Får då har jag rensat igenom allt vi äger och har, ställt allt iordning och allt är rent!!
 
Måndag är det utvecklingssamtal för Alicia och på tisdag är det utvecklingssamtal för Henry. Jag ska dessutom på en mammaträff inne i stan på tisdag.
På onsdag är det dags för BVC besök med Samuel, 8 månaderskontrollen. Vi ska också förbi Öppna Förskolan där Samuel ska fotograferas.
 
Nu ska jag gå och mysa med pappa F och Samuel som vi firar idag!
 
Ciao

Lördag

Igår lördag så läste jag en riktigt rolig nyhet på FB. Min bror E och hans K hade äntligen gift sig. Allt skedde i hemlighet. Men min mamma var med som vittne.
 
Jättekul verkligen! Ett stort GRATTIS brorsan och K! Önskar er ett långt liv av lycka och kärlek! 
 
Vi åkte själva iväg till Rusta och köpte ett gåband men jag skulle nog kalla det löpband för shit vilken hastighet det kommer upp i!!
 
995kr Rusta
 
På kvällen gick vi över till en kompis och hade tacokväll. God mat och gott sällskap! Vi stannade ett par timmar och sedan gick vi hem och pressade i oss ännu mer lördagsgotter. Mådde illa som vanligt....

Veckans vägning

Vågen visade 67,3 kg imorse! Vilket betyder att jag gått ner sjuka 1,8kg i veckan och totalt 12,2 kg på 10 veckor!!
 
1,3 kg från att ligga inom normal BMI wihooo
 
Nu ska det lördagsfrossas yihaaa

Fredagkväll

Hejhej!
 
Besöket hos sjuksyster gick bra fram till sprutan. Henry grät och skrek efter pappa... Men han fick sprutan i alla fall. 
Han ser och hör bra. Han var 125,5cm lång och vägde 24kg. Han väger precis som genomsnitts 6/7 åringen men var lite längre än genomsnittet. Min lilla spidevink :D
Om han följer sin kurva kan han mycket väl bli 180cm lång sade systern. Vi får väl se :-)
Han lovade att prova mer grönsaker. Han äter ingen grönsak alls just nu...
 
Idag har jag "bara" städat upp härhemma och veckohandlat. Nu står middagen i ugnen. Fiskgratäng med ris, mumsigt gott.
 
 
Imorgon är det veckans vägning. Hoppas vågen visar på minus efter förra veckans uppgång. Jag har köpt hem en massa gott till imorgon i alla fall. Chips, jordnötsringar, mörk choklad, ischoklad glass och lösgodis. Till frukost blir det varma bullar i ugn.
Vi ska nog äta lunch ute för vi ska ut en sväng. Ska till Rusta och kolla på deras löpband. De har ett för 995kr. Alicia vill börja träna med det och jag kan ju också använda den.
 
Vi ska ev. hem till en kompis imorgon också för lite lördagsmys.
 
 
Fick hem oktobers elräkning och fick en smärre chock. 1092kr   Hur? Vi har inte gjort något speciellt. Men vi har haft ett elelement igång vid Samuels säng för det är så kallt i det rummet? Kan det vara den?
Vi har inte tvättat mer än vanligt eller gjort något annat. Nu ska alla ljus släckas och inget stå på i onödan.
 
Bilförsäkringen hos Länsförsäkringar kommer kosta ungefär 9200kr/om året. Lite skillnad mot IF som erbjöd det dubbla... Så det blir troligen hos dem vi försäkrar bilen.
 
Vill önska er alla en trevlig helg!
 

Onsdagen

Kollade mina mail precis och jag har kommit med i en ny Buzzador kampanj.
 

Ditt buzzadorpaket innehåller:

  • 20 förpackningar Min Frukt á 90 g.(Servera ditt barn 4 st och buzza resten av produkterna!)
  • 1 Buzzadorfolder.
 
Ska bli kul att testa och att buzza för Samuel bebiskompisar :D
 
Jag fick en ny läkartid hos hudläkaren. 22/11 blir det istället. F och Samuel får följa med som stöd. Jag har bestämt mig för att vänta med örat. Det känns som det blir för mycket. Jag tar prickarna först och sedan tar jag tag i örat och mina susningar,
 
Idag har jag gjort iordning Alicias rum. Allting är på sin plats och allt är uppmärkt. Hon blev mycket glad nu när hon kom hem. Hoppas nu det fortsätter vara ordning...
 
Mammaträffen idag blev inte av. Men jag och två mammor bestämde oss ändå för att träffas men då sade F att han inte tyckte Samuel skulle åka in till stan. P g a förkylningen och att han sover så dåligt om nätterna. Så jag fick avboka ändå... :( 
Tur var väl det då jag knappt sovit inatt, Samuel vaknar efter 1,5 timme natten lång. Jag hade varit glad om han bara sov tre timmar på raken. När väckarklockan ringde så var jag halvt död. Men barnen måste till skolan. F hade varit uppe hela natten p g a valet i USA...
 
Härligt att Obama vann igen men samtidigt sorgligt för Romney som lagt ned så mycket pengar och tid. Han såg så ledsen och besviken ut.
 
Vi fick ett förslag på helförsäkring på bilen igår. Från IF, 9600kr för ett halvår.... Sjukt ju! Jag ska kolla med Länsförsäkringar som vi haft förut och även andra. Vi hade en prova på försäkring från IF nu första halvåret på endast 1900 kr för ett halvår i helförsäkring. Det var sjukt billigt.
Vart har ni er bil försäkrad?
 
Jag räknar med runt 1000kr/månad men helst inte mer... Läste igår i en tidning (Mitt i Botkyrka) att vi i Botkyrka har de dyraste bilförsäkringarna. Det räcker inte med att vi betalar bland de högsta skatterna om inte högst,,,
 
Imorgon ska jag med Henry till skolsystern. Spruta, syn, hörsel, vikt, längd och lite hälsosnack. Det går nog bra! :)
 
På fredag ska jag iväg och shoppa ny väska åt mig. Min belöning för att ha gått ner 10kg. Får se om det blir sneakers också. 
 
Ha en bra vecka nu, 2 dagar till helgen
 

Tisdagen

Hejhej!
 
Stora barnens skolfoton har kommit och de blev bra tyckte jag. 
 
 
 
 
Nästa Obama?
 
Besiktningen igår gick jättebra! Bilen är i bra skick. Känns skönt efter att ha betalat så mycket för den. Hoppas den är i bra skick ett par år i alla fall.

Lidl hade betalat in pengarna på mitt konto redan i måndags. Ekonomi avdelningen kollar alltid igenom kortdragningar som har samma belopp och som dragits vid samma tid. Så de hade betalat tillbaka. Affären var hjälpsam i alla fall, jag tror 5 stycken involverade sig innan chefen fick komma och förklara :-)
 
Vi var en sväng på öppna förskolan efteråt. Samuel visade upp sina nya grejer. Sitta stadigt och hasa sig fram med världens fart.
 
 
 
 
 
 

Söndag-måndag

Hallå ja!
 
Lite kort om vad vi gjort då.
 
Igår, söndag så städade jag klart hela läganheten! Jag gillar verkligen att städa och att ha rent härhemma. Bara jag får vara ifred från barnen :D
Sedan tränade jag och på kvällen blev det film.
 
 
 
"Territories" är ännu en skruvad film. Om 5 amerikanare som blir stoppad av gränspolisen när de åker från Kanada till USA. Gränspoliserna är fd. Guantanamo vakter och gillar att tortera folk. Dåligt slut men spännande film!
 
Idag, måndag så gick jag en sväng förbi jobbet och lämnade en påse med L och XL arbetskläder som jag inte kommer behöva mer :D Nu gäller det att försöka komma ner i small arbetskläderna hehe
Sedan har jag ansökt om semester. Jag har 25 dagar kvar och tänker ta ut 20 dagar i februari. Då får jag en full månadslön plus semesterersättning eftersom februari har 20 arbetsdagar.
Jag sparar 5 dagar till nästa år då jag "bara" får 12-13 semesterdagar.
 
Väl hemma började jag rensa igenom Alicias rum. Hennes rum är mitt projekt denna veckan.
 
Sedan ringde Henrys fröken och sade att Henry mådde dåligt. Ont i magen och illamående. Men han har varit precis som vanligt hela dagen. Så det blir skola för honom imorgon.
 
 
 
 
Nu håller jag på att tvätta. Vi har fått nytt system nu, Miljötvättstuga. 14 maskiner/månad får vi nu och så sänkte de hyran med 110kr. Tvättar man fler är det 14kr/vanlig maskin och 28kr/grovtvättmaskin. Undrar vad det kostar att tvätta en maskin hemma?
Jag ska försöka hålla mig till 14 maskiner/månad och tvätta mer hemma istället.
 
Lille Samuel är omöjlig om nätterna. Han vaknar var/varannan timme och det är sjukt jobbigt... Nu ska jag verkligen försöka få honom att äta mer mat och försöka dra ner på amningen. Vid 8 månader slutade båda stora barnen amma men Samuel älskar verkligen att amma... Jag satsar på att sluta vid 9 månader och hoppas verkligen det funkar annars provar jag med ersättning. Jag känner mig så låst nu och längtar efter att vara ute i flera timmar själv eller med de stora barnen och att kunna använda vilka kläder som helst. Samtidigt är det mysigt och sista gången i livet jag ammar hmmm kluven yes
 
 
Imorgon ska vi iväg och besiktiga bilen. Hoppas den går igenom, den borde göra det men man vet aldrig...
Sedan ska vi förbi Lidl och begära pengar tillbaka då de dragit min köpesumma 2 ggr en dag förra veckan. Paula du minns den gången vi var på Lidl och det strulade. Visst fan drog de pengar 2 ggr...
Sedan ska vi till Öppna förskolan så Samuel får leka av sig lite.
 
På onsdag ska jag på mammaträff med mina "marsmammor". Tänk att våra barn redan är dryga 8 månader. Några yngre och vissa äldre. Ska bli kul då vi inte setts sedan augusti. och jag är dryga 10 kg smalare hehe :-)
 
Just det, jag har fått kallelse till Hudläkartjänst inne i STHLM angående mina prickar. Nervöst men skönt att kunniga ska ta sig en titt och så får de bestämma om de ska ta bort några eller ej. Det konstiga är att tiden är på en lördag och just den lördagen är F på tränarkurs. Så jag ska ringa och boka om tiden imorgon.
 
Örat velar jag om. Gå till doktorn igen eller inte?
 
Ni får ha en fortsatt härlig vecka!

Veckans vägning

Vågen visade 69,1kg imorse. Vilket betyder en uppgång på 3hg i veckan. Totalt har jag gått ner 10,4kg på 9 veckor!
 
Jag är ändå glad att jag bara gått upp 3hg med tanke på allt det vi åt lördag-onsdag. Vi åt ute två ggr och åt en massa gott varje dag.
 
Nu kör jag vidare och idag tar jag som sagt en ickegottelördag för att balansera för det jag åt i veckan.
 
Jag är fortfarande på -10kg andra veckan i rad så nu ska jag belöna mig med en ny väska och nya sneakers. "´Cause I´m worth it!"
 
 

Alla Helgons dag

Tjatja!
 
Här har väl inte hänt så fasligt mycket sedan sist. Igår, fredag så åkte jag och alla barnen till SKHLM centrum där Alicia köpte lera för över 300kr... Hennes egna pengar.
Hon är helt besatt av denna lera som hon gör mängder av konststycken av och bränner i ugnen. Vet inte hur vi ska få plats med allt snart ;-)
 
 
Henry fick köpa lite lego inne på BR. Ja, jag vet vi skämmer bort de små liven... Men vi har inte gjort någon speciell aktivitet på höstlovet så det fick bli en liten kompensation.
 
Sedan åkte vi till Ica Maxi för att storhandla. Det gick bra trots att jag var ensam med alla tre. Samuel fick sitta i kundvagn för första gången :-D
Väl hemma tränade jag och lite annat smått och gott.
 
 
Idag har jag storstädat en stor del av lägenheten! F har tagit hand om barnen. Skönt att få rent men tyvärr vara det inte länge... Imorgon tar jag tag i resten.
 
Idag är det ju lördag men eftersom jag åt så mycket gott lördag-onsdag denna vecka så kör jag en vanlig lördag med vanlig mat, utan gottgott. Det gäller att kompensera för det man stoppat i sig för att få den där balansen.
 
 
Samuel tar sig runt nu som aldrig förr. Nu hasar han sig in i köket och in i barnens rum utan problem och snabbt går det!
 
Ha en fortsatt härlig helg allihopa!!
 
 

Jag sitter litegrann

 
 

Lördag-fredag

Ja, vad har vi hittat på de senaste dagarna då??
 
 
 
 
På lördagen kom min syster P hit. Jag hämtade henne vid tåget och sedan gick vi och hämtade barnen som var på barnkalas. De var så glada att deras moster äntligen anlänt. På lördagen så åt vi en massa gott och kollade på film.
 
 
" The amazing spiderman"
 
På söndagen åkte vi på "överraskningsfödelsedagskalas" hos F´s kompis P. Hans fru ringde oss i lördagsmorse och bjöd in oss. P fyllde hela 40år. Vi blev bjudna på god nigeriansk mat och det var mycket trevligt. På kvällen blev det mer gott och så film.
"Shutter" 
 
 
 
 
På måndagen åkte jag, barnen och P till Heron City där vi åt kinamat plus spelade lite spel i deras arkadhall. Vi ville egentligen äta buffé men insåg att det inte hade gått med barnen så det blev en portion kinamat istället. Men lika gott för det :-)
Väl hemma blev det mer gott och så tittade vi på tv.
 
På tisdagen gick vi och handlade i centrum och så bakade vi halloween kakor inför onsdagens Halloweenfirande. Sedan såg vi en film på kvällen och åt mer gott...
 
chokladbollsråttor
 
 
spindelcupcakes
 
 
"Chained" är en skruvad och läskig film.
 
På onsdagen åkte vi till McDonalds. Väl hemma igen så fick barnen klä ut sig. En kompis och hennes son kom över. Barnen gick och skrämde grannarna med "Bus eller godis". De fick ihop en hel del godis på kort tid :-) En granne gav blomkål haha så de fick lite arga lappar nedstoppade i sin brevlåda haha.
Vi tog fram en massa gott och satt och mumsade på och så glodde vi på tv.
 
Halloweennuggets från Lidl
 
 
Bus eller godis
 
 
bytet
 
Idag torsdag har vi inte gjort något, bara slappat. Sedan körde jag P till tåget som hon nu sitter på. Nu är det sådär tomt igen. Det är tråkigt när mina syskon åker hem efter att ha varit hos oss för vi träffas alldeles för sällan :(
 
Imorgon ska vi bara åka och handla och sådant. Och i helgen måste det städas ordentligt härhemma då det inte gjort på snart 4 veckor... Hoppas ni får en roligare helg!! :)
 
 
Jag har ätit som om det vore lördag de senaste 5 dagarna så jag räknar med en viktuppgång på lördag. Men jag har tränat varannan dag. Nu äter jag normalt igen. Det är bara att ta nya tag. Har man besök så ska det vara gott att leva :-)
 
 

RSS 2.0