Sista praktikveckan...

Festen i fredags var jätterolig! Och väldigt lyckad.

Roliga lekar, god mat och dryck och en massiv goodiebag! 

(null)
(null)
(null)

Nästa fest är det vår utspark wihooo

I lördags shoppade vi skor och jackor till killarna. Nöjda barn!

(null)
(null)
(null)
(null)
I söndags storstädade jag det mesta av dagen. Tråkigt men måste göras. F underhöll barnen i det varma vädret.

Nu är sista praktikveckan igång och det känns både skönt och sorgligt. Imorgon är det slutbedömning och det kommer gå bra känner jag 😊. Har köpt en tårta och presenter till mina handledare. 

Inget kontrakt eller schema från nya jobbet än... men antar och hoppas att det fixar sig under veckan. 

Just det klarade tentan i komplicerad graviditet!! Så gött!!!

Ha en underbar vecka i sommarvärmen!!


Praktikvecka 6 är över


Nu har jag bara en vecka kvar på praktiken. Lite sorgligt då man nu börjat komma in i det och jag trivs bra. 

(null)
(null)
Ikväll håller vi T2:or i den traditionella barnmorskefesten. Inspark för T1 och utspark för T3. 
Vi har 70-, 80- och 90-talstema. Vi i T2 är det ljuva 80-talet. 🤩🎉🤗

Jag är med i insparksgruppen så vi ska hålla lekar för T1. Sedan ska jag läsa upp den traditionella barnmorskeeden från 1711. Lite nervöst men det går nog bra! Hoppas lejonet i mig poppar fram!

I helgen blir det shopping av skor och jackor till killarna, sedan måste här storstädas.

2 veckor kvar på termin 2, sedan 3 månaders sommaruppehåll! ☀️☀️

Ha en fin helg you guys! 

Älskar vädret

Vi har så varmt och soligt, jag bara älskar det! Det gör mig glad i kropp och sinne. Sitter och njuter på balkongen dagligen och drömmer mig bort till ett hus med en lättskött trädgård.
 
I helgen gjorde vi inte så mycket, handlade, tränade och åt. På lördagen såg vi Eurovision och det såg ut att gå bra för Benjamin men tittarna tyckte inte som juryn. Men in their face för han är populärast på Spotify =D
 
I söndags tentapluggade jag hela dagen. Och idag var det så dags för sista tentan på terminen. Nu är den gjord och den kändes ok men en fråga kunde jag inte alls, svamlade på och den var såklart värd 3 poäng... Men men hoppas de andra frågorna räddar mig från icke godkänd. Man har inte lust att göra om den om jag säger så... Jag klarade vår förra tenta i antikonception och hoppas på ett godkänt på denna också =)
 
I helgen fick vi reda på vad vi ska skriva om i magisteruppsatsen samt vilken handledare vi ska ha. Jag och min partner blev riktigt chockade då läraren gav oss ett ämne som vi inte alls valde (hur donatorer av ägg/spermier känner X antal år efter de donerat) och en helt annan handledare. Vi hade varit i kontakt med en handledare som gillade vårt ämne och ville handleda oss... Jag är inte den som är den och skrev till läraren om hur vi kände och att min utbildningstjänst genom Karolinska vill att vi ska skriva om något som är av intresse för dem.
Idag fick vi det ändrat och vi ska skriva om vår egna idé wihooo och vi blev så glada! Vi ska göra en kvalitativ studie där vi intervjuar nya barnmorskor om deras upplevelser av mentorsprogrammet. Mentorsprogrammet är en satsning inom förlossningsvård ör att få nya barnmorskor trygga i sin roll och långsamt växa in i den. Det är regeringen som satsat pengar på förlossningsvården och detta är ett av projekten. Första kullen började i januari och andra kullen börjar nu i juni och det sträcker sig ca 3månader. Vi vill intervjua dem om deras erfarenheter/upplevelser av det, blev det som de tänkt sig? Bra/dåligt? Förbättringar? m.m. Hoppas det blir så bra som vi tänkt oss =)
 
Resten av veckan är jag på praktik, näst sista veckan i Mödravården. På fredag blir det barnmorskefesten som vi i termin 2 håller i. Jag är med i insparksgruppen där vi ska hålla lekar för dem och så ska de nya studenterna läsa upp en gammal barnmorskeed (jag ska läsa upp den och de upprepar). Ska bli riktigt kul!!!! =D
 
Idag var jag och barnen på Henrys skolas vårevenemang där barnen uppträdde på olika vis. Roligt!
 
Idag skickade jag in min uppsägningsblankett, nu är det slut med de äldre patienterna. Om tre veckor börjar jag på BB, har dock varken fått kontrakt eller schema än... Men det är på G, de måste först få klart om mitt avsked från min nuvarande avdelning.
 
Ni får ha en fin vecka!!!
 
 

Capri-Sun

Genom Smartson fick vi testa Capri-Sun juice. Barnen gillade det men jag tycker det är för sött.

(null)


Viktuppdatering

(null)
Fram till idag ser det ut såhär! Bilderna går alltså från höger till vänster hahaha och hoppas de inte byter håll om några månader...

-21kg sedan 1/1-2018
BMI 26 just nu
4kg övervikt kvar
8kg kvar till mitt slutmål

Nu kämpar jag vidare!! Framåt och nedåt 👏🏽💪🤩💪


Kaliffa Grönan 2018


Spontanitet


DaniM


Syster Sol


Näääk och Nimo


Kaliffa

Det var så bra, han var så bra!! Jag är så glad att jag åkte dit trots att orken inte var där.
 
Han hade tre gäster. Först ut Näääk och Nimo och sedan älskade Syster Sol som jag velat se sålänge, hahaha jag skrek så mycket och var helt överlycklig och sist ut var DaniM. Det var verkligen en rolig överraskning!
Det var så mycket folk!!
 
 

Praktikvecka 5 är förbi

Veckorna springer förbi. Jag var på praktiken måndag-onsdag och vi hade mittbedömning i tisdags. Båda mina handledare var med och en representant från KI. Det gick jättebra! Jag når alla skolans mål och det känns ju bra. Jag har nu kommit upp i 53 preventivmedelsbesök och med två veckor kvar på praktiken så känns det som om målet på minst 60 besök kommer uppnås. Det innebär att praktiken kommer skriva på en blankett som jag senare ska skicka in i termin 3 tillsammans med mitt examensbevis för att få förskrivningsrätt för preventivmedel =)
 
Torsdag och fredag har jag tentapluggat inför måndagens tenta i komplicerad graviditet. Det jobbiga är att alla barnen varit lediga så det är inte så lätt att plugga med allt springande, skrikande, sjungande m.m....
 
I onsdags var vi på Gröna Lund, jag, Henry och Samuel samt en kompis med barn och såg Kaliffa. Helt fantastiskt bra!! Jag skriver ett helt eget inlägg om det!!
 
Imorgon lördag ska jag bara njuta av vädret och av att vara ledig. På söndag måste jag tyvärr tentaplugga hela dagen... Jag kan ju säga att orken och motivationen tryter väldigt mycket nu på sluttampen av denna termin. Om tre veckor tar jag sommaruppehåll från skolan =)
Har inte fått något kontrakt, schema eller något än från mitt nya jobb... Hoppas det kommer nästa vecka. Uppsägningsbrevet från mitt nuvarande jobb har kommit i alla fall.
 
Ha en fin helg gott folk!!

Helgrapport

I lördags kom Anna och lille Gabriel över. Vi var ute en stund i det härliga vädret sedan var vi inne och kollade film och så. Det var bra med besök, har alldeles för lite besök...
 
I söndags var det underbart väder men vad tror ni jag gjorde? Jo, satt och pluggade till tentan vi har på måndag. Men på eftermiddagen satt vi och mös hela familjen på balkongen.
 
 
 
Nu är praktikvecka 5 igång och jag fick sätta en till p-stav idag och det gick så bra! Sedan fick jag klämma, mäta och lyssna på en massa bebismagar. Börjar tycka det är rätt mysigt med MVC ändå men det får bli längre fram i livet =)
 
Imorgon har jag mittbedömning och det är alltid lite läskigt. Det känns bra men tycker handledarna det?! De hade underkänt förra barnmorskestudenten... Men de brukar berömma mig och har sagt att jag gärna får komma och jobba där senare så det känns postitivt.
 
 
 
På onsdag är det dags för Kaliffa på Grönan, ska bli så kul!! Hoppas på fint väder och ett jäkla drag!
 
Ha en bra vecka i härliga värmen!

Nytt jobb kirrat

Japp i veckan ringde dem och erbjöd mig en utbildningstjänst. Detta innebär att jag nu sagt upp mig från geriatriken och kommer att jobba på BB i sommar. Jag börjar 4/6. 

Så från juni-januari kommer jag få lön under studietiden mot att jag jobbar i sommar. Sedan får jag en garanterad tjänst som barnmorska på antenatal/förlossning/BB efter examen. Jag blir bunden till dem i 2år.

Tvära kast blev det och jag fick ändra min ledighet lite, men vecka 29-30 är jag ledig och nere i Skåne. Sedan kommer jag vara ledig ytterligare 1-2 veckor någon gång under sommaren. 

Så hejdå mina kära äldre patienter men nu går jag över till nyblivna bebisar, mammor och pappor 😍🤩👶🏻

Slipper CSN också sista terminen, nu ska jag bara betala tillbaka min redan stora skuld... tänkte betala av mer än de begär, vill bli av med den så snabbt det går. Men vi får se hur livet ter sig!

Friyay

Praktikvecka 4 kom och gick. Jag är nu uppe i 43 preventivmedelsbesök. Jag behöver minst 17 till och jag har tre veckor kvar så det borde gå bra! 😊

(null)
(null)
Härligt väder och vi försöker utnyttja balkongen till max nu. Äter middag där, läser där och bara är de få stunder jag har över.

I helgen blir det ev. besök av Anna och Gabriel och på söndagen blir det till att tentaplugga. Tråkigt med plugg på en söndag men jag är ju på praktiken på vardagarna...

Hoppas ni får en härlig helg!! ☀️☀️

RSS 2.0