Kors i taket

Henry och Alicia somnade innan 19.30 idag. Vi satte hårt mot hårt och de fick kvällsmat redan 18.30, saga vid 19.00 och sedan nattade jag, Alicia och Felix, Henry och de somnade ganska snabbt.
Henry har inte vaknat upp men Alicia kom ut vid 21.30 efter att hon kissat i sängen. Hon lär väl sova hela nätterna när hon är torr om natten. (Får vi hoppas)

Hmm annars har dagen flutit på och jag kollade precis på Greys anatomy :-) I like it.

Här kommer en första historieutsaga från Poulsens familjen. Mycket kommer låta otroligt men det är sant.

Min pappa föddes 1929 i Holsterbro i Danmark (RIP) och flyttade till Sverige när han var runt 20 år. I Danmark hade han bl.a. jobbat som clown. Men Danmark efter 2:a världskriget var mycket svårt sargat och folket fattiga. Väl i Sverige så var han fortfarande fattig och sov en del nätter i portar. Arbetsmarknaden var god ändå så han fick en hel del spännande jobb. Han var bl.a. "skogshuggare" i norra Sverige. MIn pappa var också boxare en tid.

Min farmor var hittebarn och hittades i en babykorg vid min farfars föräldrarhem. Hon växte upp hos dem och min pappa trodde hon var franskättad p g a att babykorgen var mycket fin och hon hade fina kläder. Jag tror hon var en pigas barn, ev. med husbonden? En "oäkting" och förmodligen dansk. 
MIna farföräldrar gifte sig och fick 12 barn tillsammans. En son döptes till Knud som senare dog. Sedan fick de min pappa och döpte honom efter sin döde bror, Knud. Skumt tycker jag men sant!

Min farmor dog i bröstcancer när min pappa var 9 år och min farfar gifte om sig med den 30 år yngre barnflickan. Vi antar att de hade haft roligt redan innan... Tillsammans fick de fyra barn. Min pappa har/hade alltså 16 syskon totalt.
Min farfar var 72 år när han fick sitt sista barn! Det skiljde upp till 40 år mellan hans äldsta och yngsta barn.

Det får räcka för idag, mer spänning imorgon!

Ha en skön kväll och dag imorgon

Kommentarer
Postat av: paula

när han var boxare så kallades han den vita tigern, och han hade vunnit 78 mather av 86..ja det vete fan d ler. han blev helt mosad av en utlänsk boxare berättade han men jag kommer inte ihåg vilken land kommer ifrån och han sa att hade träffat ingmar johansson osså "ingo" jag kanske minns fel ...han körde tanks under andra världskriget, men det måste vatt de sista åren i och med han bara var 10 år när det började. när han jobbade som clown var han buktalare.men han har oxå jobbat som väktare och han slog ner 3 styckna helt ensam :-) han har osså jobbat på ett gjuteri och ramlade ner i en av "gjutgrytorna" när han rengjorde den som var MÅNGA meter djup och krossade axeln som de byggde upp med "plast". sedan har jobbat på ljungmans medan vi växte upp de heter numera "wayne europe" där byggde han bensin pumpar och svarvade metall och var avdelningschef. de du!! det roliga jag kommer ihåg att pappa berätta att det var en kille som var gay och skrev små lappar till honom med hjärtan på och att pappa hade "persikoballar" hahaha. men det mest otroliga var när han fick en "morronstjärna" i ögat när han dansade med mamma på dansbanan istugan på midsommar. och ni som inte vet vad en morron stjärna är så ar det ett järnklot men spetsar/spikar på och en lång kedja, sån dom använde på vikingatiden. den vägde ca 8 kg och skulle just träffa "vår" pappa fast hela dansbanan var full. han hade bandage på hela huvudet det enda som inte var täkt var det friska ögat och det stod på banddaget "denna sida upp" . det e lite komisk tycker jag. Ler. ska "bara " rätta lite farmor dog 1935 när pappa var 6 år. eller har jag fel? so loong

2009-02-18 @ 23:50:46
Postat av: Anna Zeta

Du glomde ju att namna zigenerskan som han berattade for mig, att han dejtat!

2009-02-19 @ 00:32:32
Postat av: Kerstin

Paula: Tack för mer information. Skrev bara litegrann. Ja, hans boxningskarriär var nog lite överdriven :-) Jag tror bestämt farmor dog när pappa var 9 år, fråga mamma, hon vet nog.Anna Zeta: Jo, jag tar lite i taget :-) Läs dagens inlägg. Det är så mycket att berätta så det får bli i etapper. Ha det gott

2009-02-19 @ 22:34:28
Postat av: Ingela

Vad jag vet var de väl 19 eller 20 syskon totalt. För lille Knud dog + en flicka. Mamma vet... Sedan var det i Sverige som han var clown för det var så han träffade morfar. De hamnade på samma sjukhusrum - morfar fick utslag av bakelit som fanns i telefonlurarna på televerket förr och pappa låg inlagd för att han tvättat av clownsminket med TVÄTTMEDEL!!! true story...!

2009-02-19 @ 23:31:35
URL: http://ingells.blogg.se/
Postat av: paula

HAHAHAHHA TVÄTTMEDEL !!!????HAHAHAHHA

2009-02-20 @ 00:15:44
Postat av: Kerstin

Ingela: Nej, 17 syskon totalt. Jag har skrivit upp alla namn och lite historier bakom namnen. Intervjuade mamma hårt sist hon var här :-) Ok, var han clown i Sverige, det hade jag missat...Paula: Typiskt pappa, va? :-)

2009-02-20 @ 21:20:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0