Niga higa

http://www.youtube.com/user/nigahiga
 
Kopiera länken och klistra in i ditt adressfält för att komma till Nigahigas kanal. Det är en jätterolig kille på Youtube som både jag och Alicia gillar =)
 
Han har massor av olika videos och det är min humor hahaha
 
 
 
ett exempel

Roliga youtube videos

 
Ni måste bara se denna video! Jag skrattar ihjäl mig, så kul!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Så söt!!

Har ni hört om nyheten ifrån Metro?

http://www.metro.se/nyheter/forsakringskassan-till-svart-cancersjuk-nar-ska-du-do/EVHmby!N1GcF2JeEqh1Y/
 
Försäkringskassan är helt otrolig. De kräver en 23-årig dödssjuk cancerpatient på ett intyg där det står när han ska dö för att kunna betala ut sjukpenning....
 
Klicka på länken för att läsa mer

Torsdag 28/2-2013

Här är det fortfarande förkylt. Hostan är dock mycket bättre! Men Samuel är fortfarande täppt och vaknar av detta några ggr/natt snarrrk.
 
Jag har äntligen börjat orka städa härhemma. Hatar när det är smutsigt och uppställt. Vill ha ordning och reda ;) Jag har hunnit med kök och toa/badrum vilket är de viktigaste rummen tycker jag.
Resten av veckan tar jag de andra rummen. Det tråkiga är att det blir smutsigt så snabbt igen...
 
 
Idag är det sista februari och det är alltid trevligt när vintern "är över" och våren är på väg. Men lite ångest för det börjar dra ihop sig snart till dagis, jobb, skola och hela faderullan. På något att ska det bli skönt att komma tillbaka till vardagen men samtidigt vet jag ju hur stressigt det kan vara för att hinna med allt.
Sista semesterdagen idag för mig. Åh, vilken härlig semester haha! Imorgon blir jag föräldraledig igen =)
 
På lördag är det dags för en mamma-Henry dag. Vi ska på bio, äta ute och så får vi se vad vi mer hittar på. Vi har egentligen inga pengar ju som sagt men vill ändå ha en mysig dag tillsammans med min terrorist ;)
 
Ni får ha en härlig underbar helg! 

Sportlov

Här börjar det bli bättre. Men Samuel är så förkyld, han är helt täppt i näsan så han kan inte äta välling. Han äter mest yoghurt och fruktburkar nu. Sedan så vaknar han ofta på natten p g a näsan.
Vi suger ut snoret och ger nezeril men inget hjälper =(
 
Alicia började kräkas igår, men jag vet inte om det är magsjuka... Från influensa till magsjuka yay
Själv är jag oxå lätt illamående hela tiden... :(
 
 
Sammanställde vår budget för mars och vi har 1000kr över efter räkningar... Jippie... Och vi som ska ha
1-årskalas. Vi kommer ta av sparpengarna som snart är slut dem med. Jag får bara föräldrapenning för 11 dagar denna månad eftersom jag har semester hela februari och mina semesterpengar får jag inte förrän nästa månad.
 
Sportlovet rinner iväg pga sjukdomar men vi har ändå inga pengar bläää
 
 
Och här är så smutsigt härhemma. Får ta tag i det resten av veckan, ett rum i taget.
 
Ha en fortsatt bra vecka!

Lyckligt lottad

Femte dygnet pågår och inatt har Samuel varit asjobbig. Gnällt, knappt sovit och varit varm som en kakelugn.
 
Måste berätta om min kära make som varje kväll kört hem för att avlasta mig. Trots att hans dagar på kursen varit långa 06/07-runt 19.00 och det är ute på Lidingö så har han alltså kört hem. Gått upp hur tidigt som helst för att åka tillbaka varje morgon. Han ringer X antal ggr/dag bara för att höra hur det går.
Och nu är han själv också dålig men om ett par timmar kan han komma hem och verkligen vila upp sig.
 
 
Sedan har jag sådana fina vänner, ni vet vem ni är. Som skickat sms eller ringt och frågat om det finns något de kan göra, handla åt oss, diska m.m.
 
Jag blir så rörd över när människor verkligen bryr sig om en! <3
 
 
Själv mår jag sådär, har inte tid att känna efter eller må dåligt för jag måste ju ta hand om barnen. Jag har ingen feber men dunderförkyld, hostig och omtöcknad.
 
Alicia är fortfarande hostig, slö och febrig.
 
 
Så imorse ringde jag Huddinge närakut och åkte buss dit... Inte det lättaste projektet men det gick. De tog sticka i fingret på Samuel, kollade öron, hals och lungor. På Alicia tog de halsprov och urinsticka, kollade öron, hals och lungor. Men, nej proverna vusade ingenting.
Vila och vätska blev ordinationen samt att vi fick hostmedicin.
 
Melodifestivalen igår var bra tyckte jag. Jag gillade Robin och Ulrik bäst. Gillade inte Behrang, tyckte det var en jobbig låt...
 
 
Nu har barnen sportlov så jag hoppas de frisknar snarast så vi kan hitta på något kul!
 
Här hemma ser det ut som en katastrof, ska bli skönt att orka städa upp om ett par dagar!
 
Ha det bra!!

Fy vad vi är sjuka...

Det började med Henry i måndags. I onsdags slog det till för mig, Alicia och Samuel... Hög feber, ont i hela kroppen speciellt i musklerna, jobbig hosta som gör att hela halsen hostas sönder och en fruktansvärd huvudvärk.
Hela onsdagen låg jag däckad...
 
Och igårmorse åkte F iväg till sin fotbollskurs. han är borta torsdag morgon till söndagkväll... Och det är nog det värsta jag varit med om att själv ha influensa och ensam ta hand om 3 influensa sjuka barn varav en bebis som gnäller hela tiden, dygnet runt, knappt äter och dricker eller sover. Jag är mer död än levande just nu...
 
Hoppas det lägger sig snart för detta är ren tortyr.
 
 

Fredag

 
 
 Jag såg en film för några dagar sedan.
 
 
 
 
Hope springs. Ett drama med Tommy Lee Jones och Meryl Streep. Mycket gripande film. Rekommenderas.
 
Samuel älskar att plocka i kylen och jag fick fotobevis på det.
 
nakna kocken
 
Han stod upp i 10 sekunder häromdagen och han börjar bli mer och mer stabil. Ska bli så kul när han börjar gå!
 
Igår firade jag 13 år på Citymail. Tänk vad åren går! :D
 
Är lite nervös för att inte få beviljad CSN för min tyskakurs som jag gick 1999 klarade jag bara 16 av 20 poäng. Hoppas hoppas! När jag frågade de sade de att jag först måste skicka in ansökan innan de kan avgöra det...
Och ansöka om CSN kan jag ju inte göra förrän jag vet om jag kommit in...
 
 

Ny vecka är igång

Melodifestivalen del 3 var riktigt dålig, inte en enda låt tyckte jag var bra. Tråkigt =(
 
Efteråt såg jag en film
 
 
Sinister. En skräckfilm som verkligen var läskig... Jag gillade den, helt klart sevärd.
 
Nu är F iväg för att lämna in bilen till verkstan. "Handbromsen" är ju isönder. Det kommer kosta runt 5000kr... Blää för bilar. Det är skönt att ha men det är verkligen en lyxvara.
Henry är sjuk, feber och hostig. Han ligger och sover nu eftersom han varit uppe halva natten.
 
I veckan ska jag åka och försöka lämna blod. Har ju försökt ett par ggr men mitt järnvärde är för lågt. Typiskt, jag som verkligen vill lämna och har en ovanlig blodgrupp (O-)
 
Jag ska troligen förbi jobbet imorgon och lämna papper om tjänstledigheten. Men jag börjar få kalla fötter =(
Kommer jag klara av studierna? Kommer jag ha ork/tid att plugga? Kommer barnen vara mycket sjuka och isåfall är F då här för att kunna vabba? Är det verkligen sjuksköterska jag vill bli?
Ash jag måste försöka. Tanken på att gå tillbaka till Citymail och fastna där tills pensionen, skrämmer mig mer än att studera. Citymail kommer alltid vara i mitt hjärta men är det verkligen det jag vill göra hela livet?!
Jag kommer säkert jobba extra där för resten av livet :D
 
F har fått ny sjukskrivning till 15/3. Vi får se om han kan börja jobba då eller vad som händer...
 
Ha en fortsatt härlig vecka!

Lördag in tha house

Igårkväll kollade vi på två filmer
 
 
Hotell Transylvanien. Animerad barnfilm och jag älskade den. Alla läskiga figurer, handlingen och alltihopa! Se den om ni inte sett den! Och detta kommer från en som egentligen inte gillar barnfilm =)
 
 
Argo. Baserad på en riktig händelse. Filmen utspelar sig i Iran och året är 1979. Sex amerikanska medborgare flyr amerikanska ambassaden när den stormas av civilbefolkning. USA har gett asyl åt deras ledare, en mycket hatad sådan så de är minst sagt ursinniga. Kanadensiska ambassaden hjälper dem. Mycket spännande och Ben Affleck som både producerat filmen och spelar huvudrollen är superb.

Nu börjar jag bli nervös över högskoleprovet. Jag har kollat på gamla prov och matten är nu uppdelat i tre provdelar och jag förstår ingenting. Gissar mig igenom proven. Vill så gärna kunna detta =(
Jag måste kanske ha en privatlärare?!
Ordförståelsen, statistik, tabeller och sådant tror jag att jag kommer få någorlunda bra på. Även svenska och engelska texterna. Hoppas kanske dessa delar kan väga upp för de tre svårare mattedelarna...
 
 
Det finns läkemedelsberäkning på sjukhusprogrammet och det är jag oxå lite nervös för. Men jag ska öva, öva och öva. Man måste ha alla rätt på dessa tentor och det förstår jag! Man får ju inte ge fel dos till en patient :/
Jag kommer göra omtenta, på omtenta om det så behövs för jag vill så gärna klara det!
Jag har kollat på gamla tentor och detär inte jättesvårt men man måste kunna formlerna, omvandla fram och tillbaka på olika sätt m.m. Gälller att ha tungan rätt i mun =)
 
Jag börjar också tänka på om jag kommer hinna med studierna? Tänk om barnen är sjuka mycket... F måste troligen ta över vabben en hel del men i dagsläget vet vi inte ens vad han gör i höst. Jobbar, fotbollstränare på heltid, taxichaufför, agent? För han ska ta ett agenttest nu i mars/april som kan ge honom tillstånd att ta hit spelare och få in dem i svenska fotbollslag. Vilket betyder mycket resande m.m.
Hmm kan ju inte ta ut problemen i förskott. Vi får se helt enkelt, kanske behövs en nanny trots allt =)
 
 
Idag ska vi till Folket Hus i Hallunda. Kulturskolan har någon familjefest med prova på grejer, godis m.m. 12-16. Sedan ska barnen på barnkalas 15-18.
Och ikväll är det del 3 av Melodifestivalen!
 
Det blir säkerligen någon film idag också, är inne i min filmperiod igen, kul!
 
Ha en fortsatt härlig helg

länk till en av mattedelarna

http://hogskoleprov.hsv.se/hp/2012/vt/#/xyz
 
Jag fick 8 av 24 rätt och då gissade jag på allt typ :)
 
Måste lära mig mer formler
 

Skolsnack

Jag har nu kollat upp skolor i Sthlmsområdet och det finns 4 skolor att välja mellan. Karolinska institutet, Sophiahemmet, Röda korsets högskola och Ersta Sköndals högskola. Karolinska ligger ganska nära oss, buss 20 minuter. 
De tre övriga ligger inne i stan och pendlingen ligger väl på 30-45 minuter enkel väg.
 
Jag kommer söka alla, men jag måste bara välja vilken som ska vara första val, andra val osv. Jag är beredd på pendlingen, de flesta 08:or pendlar. 
 
 
Jag har gått med i ett forum för sjuksköterskestudenter på nätet och har ställt en massa frågor =) Skönt att kunna fråga folk som redan pluggar. Jag har en kompis som redan pluggar till sjuksköterska, är inne på tredje året. Sedan har jag två andra kompisar som också ska söka sjuksköterskeprogrammet till hösten =) Hade varit kul att gå tillsammans!
 
Jag har anmält mig till Högskoleprovet också, 6/4. Men när jag kollar på gamla prov så blir jag rädd. Speciellt för mattedelarna... Jag kan ingenting! Men jag ska försöka beta av en uppgift i taget och försöka lära mig en del räknesätt. Idag lärde F mig lite om trianglar, grader och sådant. Jag minns ingenting från skolan heller.
 
 
 
Egentligen tycker jag de borde anpassa högskoleprovet åt vad du ska läsa. Den där matten de har är inte normal matte, utan typ Matte F haha. Kan man inte räknesättet så kan man inte lösa uppgiften!
Men jag ska försöka lära mig en del matte så jag klarar några uppgifter, gärna hälften. Jag har haft 0,8 som högst när jag gjort provet. Hoppas på 1,0 denna gång. Såg att den som kom in sist på sjuksköterskeprogrammet hade 0,9 i resultat.
 
Kommer jag inte in till höstterminen söker jag på nytt till vårterminen. När man kollar på statistiken från tidigare år så är det lägre antagningspoäng då.  
 
 
Jag är nervös nu inför skolan haha. Jag är glad att jag tagit beslutet i alla fall! Hoppas så att jag nu kommer in och att jag klarar av studierna!!
 
Nu ska jag surfa vidare och läsa bloggar

Alla hjärtans dag

Idag är det Alla Hjärtans dag och det har väl ingen missat? Jag och F ger inte varandra något men vi var ute på lunch idag. Kinamatsbuffé, mumsigt =)
 
Vi fick några grejer av Alicia 
 
 
Första bilden är ett tyghjärta som Alicia sytt till Samuel.
Andra bilden är en teckning Alicia gjort åt Henry.
Tredje bilden är ett hjärta i trä som Alicia gjort åt mig.
 
Ikväll ska vi till Alicias första lektion i breakdance! =)
 
 

Vad ska du bli när du blir stor?

Den frågar ställer många till barn. Jag ville bli veterinär som barn eller "bagare" som min syster. Men så blev det ju inte.
 
Nu har jag jobbat i 13 år på Citymail, som brevbärare och coach. Jag trivs med jobb, arbetskompisar och min lön är helt ok. Men nu skulle jag ju återigen fundera under min föräldraledighet över vad jag ville bli när jag blev stor?
 
 
Nu har jag ju pratat om att plugga vidare i X antal år och nu känner jag att det är dags. Jag ska söka tjänstledigt till hösten och söka in på sjuksköterskeprogrammet, 3 års studier. Ev, studerar jag sedan vidare till barnmorska efter det obligatoriska arbetsåret som sjuksköterska. Jag ska söka till någar olika skolor här i STHLMStrakten. Hoppas så att jag kommer in! Håll tummarna för mig.
 
Jag kommer ju vara anställd av Citymail under hela studieperioden och kan även återgå till min tjänst när jag vill i princip. Jag kommer ha ca50500kr/termin från CSN att röra mig med. Sedan kommer jag jobba1-2 dagar/månad på Citymail samt längre perioder under sommaren.
Det blir fattigt men inte fattigare än vad vi har det idag. Förhoppningsvis kan F börja jobba snart. Bara vi går runt. Och vi är överens om att ev. hussparande får vänta. Nu ska jag satsa på mig själv för en gångs skull!
 
 
Ihh jag är så glad, förväntansfull, spänd, nervös, rädd och jag har inte ens sökt in än haha. Jag kanske inte ens kommer in men hoppas. Hörde att de ska ha fler platser i höst för att fylla upp det behovet Sverige får om ett par år då folk går i pension m.m.
 
Jag kommer ångra mig om jag inte försöker! Nu kör vi iiiiihhhh
 
 
Det jag är orolig för är om tiden räcker till, till studier, barnen, hemmet m.m.
Om jag klarar av att plugga igen, hjärnan är ganska nollställd i dagens läge haha
 
Ge mig råd, tips, stöd!! =)

Om allt och inget

I söndags kollade jag på en film
 
 
Savages. Det är en thriller/action typ. Den handlar om en knarkrörelse i USA som får en mexikansk knarkrörelse på halsen. Den är spännande och helt klart sevärd. Över 2 timmar lång.
 
Nu har jag börjat planera Samuels 1-årskalas! Det blir den 16/3 och vi blir väl runt en 20 personer. Helt sjukt att han redan fyller 1år, helt sjukt!
 
Idag har jag varit förbi jobbet för att prata med chefen, städat härhemma och ikväll börjar Alicias pysselkurs på Komtek i Tumba. 18.00-19.30 varje tisdag i 10 veckor.
 
Ni får ha en fortsatt skön vecka! =)

Samuel 11 månader!!

 
Samuel 11 månader idag!! Sjukt vad tiden springer iväg! Dags att planera 1-årskalas!

Tråkig helg

Helgen har varit rätt tråkig. Vi har i princip bara varit hemma och tråkat. Det är inte lätt att ta sig hemifrån med tre barn och en man som inte går bra. Speciellt när det är frysande kallt och vi inte har några pengar att spendera...
 
Men igår så var F med Henry i afrikanska salongen för att få honom klippt. Vi måste gå minst varannan månad då hans hår växer som ogräs och det växer inte fint. Det blir som någon ovårdad afro.
Nu är han fin igen =)
 
 
Melodifestivalen igår var bättre än del 1. Det var absolut rätt bidrag som gick till Globen. Det finns ingen som Sean Banan =) Men tänk om han skulle representera Sverige haha, det skulle bli galet! Men han är kreativ och rolig!!
Tänkte på det när jag såg Melodifestivalen, vilket underbart land Sverige är. Vad hade Sverige varit utan invandring??!! Världens tråkigaste land! Danny och Gina som programledare är ju en helt underbar duo, älskar dem! Sean Banan livar upp de andra tråkiga bidragen.
Zlatan livar upp svenska fotbollen utomlands, märk utomlands =)
 
Men ska man kunna diskutera invandringen utan att bli stämplad som rasist? Eller blattelover? Tyvärr har det blivit så att man inte ens vågar prata om hur man tycker utan att bli stämplad... Varför?
De som vill begränsa invandringen blir kallade rasister utan att de får framföra sina åsikter varför. Och de som vill ha helt öppna gränser för alla blir stämplade som blatte lovers utan att få framföra sin åsikter.
Vi som har uttrycksfrihet i Sverige. Våga lyssna på varandra! Lära av varandras åsikter utan att trycka ner varandra! Vi är alla människor i detta land som alla har rätt att säga vad vi tycker!
Med det sagt så får ni ju gissa vart jag står :D
 
 
Jag såg två filmer igår oxå.
 
 
Kapningen. Det är en dansk film. Handlar om ett danskt fartyg som blir kapat av somaliska pirater. Mycket bra tycker jag! Man lever sig verkligen in i hur både besättning, företagets personal och familjerna känner. Sevärd!
 
The perks of being a wallflower. Ännu en bra film. High school och alla deras tänkbara problem, relationer m.m. Jag tyckte om den! Emma Watson (Hermione) är en av huvudrollerna.
 
Idag blir det oxå slappt härhemma. Inatt tog F Samuel så jag fick sova. Jag sov till 10.00, skönt!
Nu ska jag stax tvätta, tråkigt! Men ännu ett måste.
 
 
Imorgon är det en speciell dag för vår lille gubbe blir 11 månader!! =) Dags att planera 1-årskalas. Det blir få gäster då hela släkten bor i Skåneland. Så det blir vänner med familjer, en massa god mat och himmalagade kagor och tårta.
 
Vägde mig igår, gått upp 3kg sedan jag kom in i min svacka... Men jag börjar motivera mig att köra igång igen och troligtvis så kör jag från nästa lördag. Jag ska vara mer generös med maten, öka på träningen och förhoppningsvis så stabiliserar min kropp sig. Sista 4 kilona kör jag hårdare VV matscheman. Åh, vill så gärna klara detta!
Ska kolla in Anna Skippers hemsida, hörde att hon har bra tips för sockerberoende vad man bör äta och så.
 
 
Ha en fin vecka nu!
 
 

Torsdag, fredag

Igår, torsdag var det dags för Henrys operation. Han sövdes under vilda protester men operationen var över på ett kick. Han vaknade upp och sedan fick vi gå hem.
Han fick lite godis och McDonalds som plåster på såren.
Han klagade dock på att han hörde dåligt och så kan det vara nu när han har hål i trumhinnan. Vi ska på återbesök i slutet av mars och se så att hålen vuxit ihop.
 
 
Bilens handbroms kollades på verkstan igår och det kommer enligt de kosta 5000kr!!! Ehh va? Vi försöker kolla upp med andra verkstäder. Chryslern är dyr i skatt, drift och i reparationer. Det visste vi om. Men den är skön att köra och lastutrymmet är något utöver det normala :D
 
 
Idag har jag haft en kär vän på besök. Hon fick barn samma månad som mig. Vi träffades genom nätet och träffas då och då i verkliga livet :D
 
I helgen vet jag inte vad vi ska hitta på. Vi får se om vi gör något speciellt. Det blir Melodifestival och filmer i alla fall!
 
Trevlig helg allihopa
 
 

Samuel

 

Om allt och inget

 
Har inte fått sova de två senaste nätterna för Samuel vaknar typ en gång i timmen snarrk
Hoppas snart förkylningen snart ger med sig för hans näsa är lite sårig av allt torkande =(
 
Jag har nu läst lite om vad det kostar att tvätta hemma när det gäller elen. Läste allt mellan 1-6kr för en 60graders maskin på nätet. Vi brukar bara köra snabbtvätt på 30grader härhemma så det borde vara ännu billigare. Vår husvärd tar 14kr/maskin efter vi tvättat de 14 maskiner vi får genom hyran/månad.
Jag ska aldrig mer tvätta mer än 14 maskiner i tvättstugan och resten hemma. Shit vilket rån alltså, hyresvärden vill verkligen tjäna pengar på oss hyresgäster...
 
 
Yes, fick sålt andningsalarmet igår för 800kr. De prutade inte ens. Kollade andra annonser på Blocket och de låg mellan 6-800kr. Vi har själva gett 2392kr för vi hyrde det. Dumt såhär i efterhand men kollade inte upp alternativen.. Man ska inte köpa nya grejer, man förlorar bara på det...
 
En del av mina Traderaannonser gick ut igår, tjänade dryga 400kr. Min hjärtljudsmaskin gick för 310kr, wihooo
Nypris 350kr men det verkar inte som de säljs på Teknikmagasinet längre.
 
 
Fröken pratade med mig idag för andra gången. Henry lyssnar inte, jobbar inte i klassrummet och igår gick han bara ut, sur var han. Hon känner inte igen honom längre och det är främst senaste dagarna. Hon vill att vi ska prata med honom idag. Ja, han är så hemma oxå. Lyssnar inte, lyder inte men vi ger inte upp!
Ett problem vi har är att han inte somnar om kvällarna. Vid 20.30-21 ligger han i sängen men det kan ta allt mellan 20 minuter till över 2 timmar innan han somnar. Sedan så äter han dåligt fortfarande och eftersom han inte får något annat än det vi serverar går han hungrig... Han får korv i bröd ett par ggr i veckan för det gillar han.
 
Jaja, det ordnar sig väl med all kärlek han får haha. Nej, men allvarligt gärna tips och råd om hur jag får honom att somna fortare och äta mer.
 
 
Imorgon, torsdag klockan 12.00 är det dags för hans öronoperation. Rören ska ut och han ska sövas. Läskigt men det går säkert bra. Han får inte äta 6 timmar innan men det ska väl inte vara något problem för honom =)
 
Ikväll ska F gå och se Sverige-Argentina live. Messi och Zlatan live *avis*
Det är en del av hans tränarkurs. Snart är han klar med basnivån och sedan kan han börja på sin mellannivå som tränare. Han måste hitta ett lag som han kan träna och som kan finansiera den fortsatta utbildningen.
Sista delen av utbildningen är avancerad och då kan han börja träna lag som är högt upp superettan typ.
När han är helt klar kan han träna vilket lag som heslt i världen men vägen dit är lång och dyr!
Han har mitt fulla stöd såklart!
 
 
   
 
 
Ha det gott
 
 

Alicia

Jag har glömt att berätta om hur det går för Alicia med den speciella klockan. Det går superbra! Sedan vi började med den så går hon regelbundet på toaletten under dagen (7ggr) och hon har inte kissat i sängen en enda natt sedan vi började med den.
Fantastiskt resultat!
 
Henry är fortfarande sängvätare men förhoppninsvis så lägger det sig för honom också så småningom! Hoppas så innerligt att Samuel slipper detta problem!
 
 
Sedan så har jag skickat in fullmakt och sådär till Alicias försäkringsbolag angående sängvätandet. På telefon sade de att det inte ingår i hennes försäkring men när jag sedan anmälde det som en skada online fick jag svaret att skicka in fullmakt för att kolla i hennes journaler. Det gäller att inte ge upp! Vill ju ha det som vi har rätt till. Om vi nu får ersättning för hjälpmedel så är det ju toppen!
 
Sedan har Alibali kommit in på breakdance i Huddinge. Hon kommer bli så glad. Pysselkurs på tisdagar och breakdance på torsdagar. Nu måste vi bara hitta något passande för unge herre Henry. Bowling känns så lamt. Han behöver något rejält där han får springa av sig sin energi. Det kanske blir fotboll ändå.?!
 
Ciao

Nämen tjenare

Börjar med Melodifestivalen. Jag tyckte inget var bra. Men jag tycker om David Lindgren så det var kul att han gick vidare. Yohio trodde jag var en tjej fram tills att han gick vidare och jag hörde att de sade att han var en 17-årig kille.
 
Efteråt kollade jag på en skum film
 
 
Safety not guaranteed. Det handlar om några reportrar som vill göra ett reportage med en kille som annonserar i en tidning om att han vil ha folk som vill resa tillbaka i tiden med honom. Konstig, underlig och jag vet inte riktigt om den kan kallas sevärd...
 
Igår, söndag städade vi och slappade en del. Samuel är fortfarande väldigt snorig och F vill ta honom till läkare. Men jag vet inte. Han har ingen feber och verkar inte ha ont någonstans. Han har varit förkyld i en vecka nu.
Så mammaträffen jag skulle på idag blev tyvärr inställd. Jag som såg framemot att komma hemifrån en stund. :(
 
 
Så idag, måndag blir det ännu en innesittardag men ev. ska jag träffa en kompis med son för lite tjittjat.
 
Ikväll går en del av mina Traderaannonser ut och jag får sålt det mesta. Det är ju itne mycket pengar men ett par hundra i alla fall. Speciellt min doppler, hjärtljudsmaskin för att kunna höra hjärtljuden i magen är populär. Igårkväll låg den på 310kr och jag köpte den själv för 350kr hösten 2011.
Resten är mammakläder och bebiskläder. Det jag inte får sålt ska jag skänka till S:t Erikshjälpen där en kompis arbetar.
 
 
Men ingen ringer på bilstolen, andningsalarmet och amningskudden. Lade in de på Blocket men ingen ringer buhu. Dessutom skänker jag bort en babybalja, ett par mammajeans och en äldre bilkudde. Men ingen kommer och hämtar dem heller. Tråkigt!
 
Ni får ha en fortsatt härlig vecka i kylan!

Semester =)

 
Ja, nu är min semester igång wihooo. Lata dagar, en massa mys med barnen eller nej om det vore så väl. Tyvärr ser min vardag likadan ut denna semestermånad som den gjort det senaste året...
 
Idag är det 1 helt år sedan jag gick på havandeskapspenning. 1 helt år sedan jag jobbade. Say what?? Hallå tiden, stanna liksom. Om dryga 6 månader är jag tillbaka på jobb...
 
 
Men det känns ok, komma hemifrån ett tag varje dag och kunna äta lunch i lugn och ro. Prata med andra vuxna och tjäna pengar.
 
Igår, fredag handlade jag, städade, hoppade över träningen och åt en massa skit. Idag är det lördag och jag har precis städat klart. Imorgon återstår bara dammsugning och svabbning av golven. Snart ska Alicia på barnkalas, kul för henne! =)
Ikväll tvättar jag. Och äntligen börjar Melodifestivalen! Det är lite nostalgi från förra året. Jag var höggravid under hela Melodifestivalen. Samuel föddes dagen efter stora finalen. <3
 
Jag såg två filmer igår
 
 
House at the end of the street. En typisk thriller som är spännande och ganska ok. Man blir inte jätterädd men ändå sevärd.
 
 
 
The impossible. Detta är en verklighetsbaserad film som handlar om en familj som var med om tsunamin i Thailand 2004. Den är stundtals gripande men inte så mycket mer. Känns som de kunde gjort den djupare på något sätt. Ash jag vet inte, se den och avgör själva.
 
Nu ska jag surfa vidare!! Ha en underbart härlig helg!!

RSS 2.0