Halloween närmar sig

Ja, vad har hänt hos oss i veckan?
 
Filmer jag sett:
 
 
The hangover part 3. Och ja, den var ju inte lika rolig som de första men ändock det finns ingen som Zach Galifinakis. Han är min idol haha =D
 
 
Frozen ground med Nicholas Cage. En helt ok thriller. Baserad på USA´s värsta seriemördare genom tiderna.
 
Samuel har varit hemma hela veckan. Det ser bra ut efter operationen och där är det inga problem. Men han har varit/är så dunderförkyld och hostig. F gick tillbaka till jobbet i torsdags efter att ha varit hemma med Samuel i 10 dagar höll han på att kollapsa haha. Och så behöver vi pengarna...
 
Så jag "vabbade" torsdag/fredag men när F kom hem vid lunchtid gick jag till bibblan och pluggade. Denna veckan hade vi föreläsning om matspjälkningssystemet samt att vi fick själva läsa på om mikrobiologi i våra basgrupper. Och så självstudier på det. Allt är fortfarande väldigt intressant och jag hoppas att allt kommer sitta i huvudet om två veckor då nästa anatomitenta ska skrivas.
 
I tisdags var det dags för en koll av Samuels panna och visst såg läkaren att han har en distinkt form på pannan. Det är i mittensömmen av pannbenet och tydligen kan en panna se ut så. Huvudet är inte färdigväxt och det kan rätta till sig med åren annars kommer han helt enkelt se ut så. Huvudformen är som allt annat genetiskt men läkaren kunde konstatera att vi inte hade sådan form på huvudet, jag och F. Inget farligt i alla fall utan endast kosmetiskt. Han skickar ändå remiss till Astrid Lindgrens barnsjukhus för en extrakoll och uppföljning genom åren för att se hur huvudformen förändras, huvudet växer. Det var väldigt skönt att höra, för jag har varit väldigt orolig av och till.
Min lille gubbe, nu hoppas jag det räcker med alla defekter för din del...
 
Idag var vi ute en sväng, köpte billiga lakan på Ikea och en vinterjacka till Alicia.
 
499kr på KappAhl
 
Nu har jag precis bokat Malmöresa inför julen. Gäller att vara ute i tid och ändå var det dyrare än jag tänkt och det var svårt att få plats med bord på de tider jag tänkt mig. Så 1300kr fattigare så kommer vi ner juldagen, är framme vid 14.45 och åker hem Nyårsaftonmorgon.
F vet vi inte om han kommer vara i Nigeria då, följa med oss eller vara hemma och jobba. Vi får se.
Jag är ledig 2,5 vecka i jul och det ska bli riktigt skönt med lite skolpaus.
 
Imorgon blir det en hemmadag med storstädning, slappning och så. Förhoppningsvis kan Samuel gå på förskolan på måndag, måsteplugga.se
 
Julen närmar sig och i år blir det snålt med julklappar. Mindre än vanligt helt enkelt och ev. endast till våra egna barn. Får jättelite pangar i december, funderar på att jobba extra några dagar i november ifall det går att kombinera med studierna.
 
Halloween nästa vecka och kanske blir det fest hos en kompis, annars hemmamys med vänner. Barnen ska ut och "trick och treata "nästa vecka. De ska inte ha höstlov, måsteplugga.se
 
Ni får ha det så jättebra till nästa gång!!
 

Min brors företag

http://www.malmoteknik.se/
 
http://www.malmoteknik.se/
 
Klicka på länken och se finfina grejer som min bror säljer i sitt företag!
 
http://www.malmoteknik.se/
 
http://www.malmoteknik.se/
 
 

Jobbig vecka

 
Kan börja med två filmer som jag sett
 
 
.
The internship med Vince Vaughn och Owen Wilson. Den var ok, vissa roliga scener och de två passar bra ihop.
 
 
I lodjurets timma. En dansk/svensk film som är väldigt gripande. Den är riktigt bra.
 
I tisdags operades så lillgubben. Jag och F var med. Allt gick bra men det tog ca 30 minuter innan de bestämde att han överhuvudtaget fick opereras. Det diskuterades hit och dit för att Samuel var/är förkyld. De planerade att ge honom extra mycket syrgas efteråt för att lösa upp slem m.m. Väl hemma hade han väldigt ont och skrek mycket speciellt när han skulle kissa.
 
På torsdageftermiddag åkte vi till akuten eftersom han fortfarande skrek mycket och området var rött och svullet. Vi fick snabb hjälp men enligt dem såg det bra ut. Men vi har gett för lite smärtlindring så i två dygn får vi ge dubbel dos och variera Alvedon och ipren.
Jag tycker infon efter operationen var under all kritik,,, Smärtlindringen, hur vi ska sköta om området m.m. Men nu verkar han ha mindre ont men området är rött, sårigt och svullet. Hoppas det lägger sig snart.
Dessutom är han nu ännu mer förkyld, hostig, kindtänderna är på G, dålig mage och han har kliande prickar runt analen... :(
Så vi har sovit rätt dåligt i veckan...
F vabbar och jag har ju skolan så det blir lite fattigt. Men men vad ska man göra?
 
På uppvaket
 
I torsdags var det dags för utvecklingssamtal för Henry. Och det var bara goda ord! Vi har haft en turbulent start på 2:an med X telefonsamtal hem, utbrott, ovilja till att jobba på lektioner m.m. Så vi har haft möten med fröknar, rektor, Henry m.m. och det är så härligt att se att det gett resultat! Henry känns mycket mer harmonisk och jobbar på bra i klassen. Hemma går det också jättebra. Utbrotten sker väldigt sällan och han accepterar nej på ett bättre sätt. Känns så bra! Hoppas det fortsätter så!
 
Började kolla på en ny serie i torsdags:
 
 
The blacklist. Riktigt bra thriller/actionserie och det känns som en film. Tv3 21.00 på torsdagar
 
Idag var jag och shoppade termobyxor åt Alicia. Hittade ett par på Lindex för 399kr. Jacka verkar vara svårare att hitta. Får kolla in Kappahl och H&M.
 
Denna veckan har vi haft en heldag med föreläsning om cirkulationssystemet och andningssystemet och en dag hade vi färdighetsträning i att ta pulsen och blodtrycket på varandra. Tre dagar hade vi självstudier men det mesta av den tiden gick ju åt när Samuel opererades och så.  Alltså det är så sjukt intressant det vi läser. Vi har lärt oss så mycket på så kort tid och mer ska det bli innan nästa tenta om 3 veckor.
 
Denna helg blir en slapparhelg, alla är lite småkrassliga. Film och en massa godis står på schemat =D
 
Nästa vecka ska Samuel träffa ännu en läkare angående hans bula i pannan. Hoppas det inte är något utan att det bara är en deformitet av pannbenet men vi får se...
Nästa lördag ska jag och Henry ut själva, bio och mat tror jag. Mysigt!
 
Ha en fortsatt skön helg!

Veckans inlägg

Dags för veckans inlägg =D
 
Förra helgen såg jag en grym film
 
 
I spit on your grave 2. Verkligen grym och bra! Stamp-E, din typ av film hehe
 
I söndags hade F, pappa-Henry dag. De var ute, åt och var på bio och såg Monsters University. (de härmisarna haha)
 
I veckan har vi varit drabbade av magsjuka. Först Samuel, sedan Alicia och jag. Men nu är det bra igen! Men det var svårt att plugga inför tentan.
 
 
 
Vi hade föräldramöte på Samuels förskola och det är verkligen en bra förskola. Fröknarna är toppen så om vi får erbjudandet att byta över så får vi verkligen ta oss en funderare. Det är ju avståndet som egentligen inte är något avstånd (10 minuter att gå) men vi har ju en förskola nedanför där vi bor (1-2 minuter att gå)...
 
Jag fick IG på min bokreflektion tyvärr men innehållet i den var toppen enligt läraren. Det var tre formaliafel (skrivregelsfel) så de rättade jag snabbt och skickade in den på nytt. Hoppas den nu blir godkänd. Vi får revidera den tills den blir godkänd.
En mycket rolig sak är att de två tentorna jag gjorde för 3 veckor sedan är rättade och klara. Del 1 fick jag VG på, 22 av 25 poäng. wihoo och på andra delen kunde man bara få U och G och jag fick G 13 av 15 poäng. Så det känns riktigt roligt! Jag kan ju, en liten självförtroende boost =D
 
 
 
Idag var det dags för första Anatomi tentan och det kändes bra! Jag tror på G för vissa frågor vet jag att jag klarade medans vissa är jag mer osäker på. Vi får se, svaret får vi inom 3 veckor. Så nu är det dags för föreläsningar inför andra anatomi tentan om 4 veckor. Och nästa vecka ska vi öva puls och blodtryckstagning på varandra, kul!
 
Måste berätta en rolig sak Henry sade till mig igår i affären. "Mamma är korv gjort av hundkött?"
Nej, sade jag. "Men varför står det Hot Dog på förpackningarna då"
Hahaha, som jag skrattade och det gjorde även folk i närheten. För Henry och hans röst hörs hihi
 
 
 
Idag har jag framkallat lite foton. Måste göra klart Samuels "första året" bok. Framkallar nästan aldrig nuförtiden.
Ikväll blir det filmtajm, får se vad det blir.
 
Imorgon ska jag träffa en gammal arbetskompis som flyttade tillbaka till Finland för ett par år sedan. Kul, det blir picknick inne i stan, i Humlegården.
 
Ni får ha en bra vecka! Full fart framåt!!

Hallå ja

Vad händer hos oss då?
 
Förra lördagen var jag och Alicia ute ensamma. Vi åt ute och sedan gick vi på bio
 
 
Monsters University. Underbar film, riktigt bra!
 
I veckan har det varit mest pluggande. Henry var sjuk ett par dagar men F behövde inte vabba för jag hade självstudier. Bra men hade nog inte funkat med Samuel runt benen...
 
Jag har lagt upp pluggandet inför tentan nästa lördag. En del/dag och på fredagen blir det en heldagsrepetition. Varje kväll tar jag några ben/muskler på latin och jag hoppas hjärnan och speciellt minnet är med mig hela veckan!
 
Idag har vi varit och hälsat på A och barnen. Vi blev bjudna på en supergod äppelpaj =D
 
Nu ska jag leta upp en film att se ikväll!
 
Ha en bra vecka allihopa!!

RSS 2.0