Praktikvecka 4 igång

Full fart på praktiken idag med massor av olika saker. Fick ge p-spruta, dra spiraler, informera ett par om vad det finns för preventivmedel på marknaden idag samt det bästa både ta ut och sätta in en p-stav 😄
Dessutom lyssna på hjärtljud, ta gravtester m.m.

Tisdag och onsdag är jag ledig. Tisdag är jag ledig på riktigt medan jag på onsdag ska ladda om och börja plugga inför nästa salstenta som vi har om två veckor. 

Helgen var lugn, gjorde inte så mycket mer än det vi gör varje helg; träna, äta, handla, städa och sådant. Film såklart.
Har börjat följa en "ny serie" på HBO "Power" vilken funnits sedan 2015. Helt ok serie men Empire på Viaplay är fortfarande nummer 1 i min lista. 

(null)

Brukar aldrig twittra men lade ut en "efterträningsbild" och taggade en amerikansk sångare/skådis som heter Rotimi. Och han gillade min tweet hahaha starstruck 🤩

Sedan så skojade jag till det och mimade och spelade in en snutt till Kapten Röds nya fantastiska låt "mina ögon rinner ner" och skickade till honom på Instagram och då lade han upp det i sitt flöde! Hahaha 😄🤩
Jag ska se honom på Grönan i september! Ska bli så kul!!!

Och den 9/5 ska jag se Kaliffa på Grönan!! Ska oxå bli så kul!!!

Ni får ha en härlig Valborg!
Själv bojkottar vi brasan som vanligt och har en lugn hemmakväll som vanligt 😊Salvequick

(null)

(null)

(null) (null)

(null)

(null)
I samarbete med Buzzador och Salvequick har hela familjen testat plåster. Verkligen bra! De tål vatten och sitter som en andra hud. Imponerad


Äntligen fredag

I veckan har vi haft föreläsningar i Regnbågsfamiljer i mötet med vården och Hormonfri metod och menscykel. Vi har även haft ett examinationsseminarium om ett fall från vår praktikplats vilket gick bra för mig och jag blev godkänd. 

I torsdags tentapluggade jag och idag skrev vi salstenta i Antikonception. Det känns ok nu efteråt men det är alltid en lång väntan till man får resultatet. 
På eftermiddagen hade vi introduktion Examensarbete. Vi fick para ihop oss med någon samt skriva upp tre önskemål om val av ämne. 
Hoppas vi får skriva om det vi tänkt men vi får reda på det den 11/5 samt vilken handledare vi får.  

(null)
(null)
I helgen var planen att jag och F skulle ut och äta och så. Tänkte överraska honom när han vaknade med en barnfri lägenhet. Men tyvärr så sade barnvakten att hen inte kunde längre...

Vi har typ ingen att fråga om barnvakt och vi har i princip ingen egentid. Alicia skulle säkert kunna passa Samuel och Henry klarar sig själv. Men F är lite som han är, litar inte på folk när de ska passa barnen och så. Hmm väldigt tråkigt 😞

Så jag har ingen aning vad vi gör i helgen, hade varit kul att göra något!

Trevlig helg

Ps. Har inte hört ett ord om utbildningstjänsten trots att de skulle höra av sig i veckan. Jag vill ju gärna veta hur jag gör i sommar...

Skolvecka

Japp denna vecka har vi ingen praktik utan föreläsningar, seminarier och en salstenta på fredag mellan 9-12 i Antikonception. Alltid jobbigt med salstentor, ska plugga hela torsdagen och ska göra mitt bästa! 

Idag hade vi seminarium i smågrupper där vi fick presentera våra grupparbeten i Komplicerad graviditet, vårt handlade om diabetes under graviditeten. Det gick bra! På eftermiddagen hade vi föreläsning Föräldraförberedelse som handlade om lite allt möjligt när det kommer till föräldrautbildning. 

Helgen gick snabbt, var ute med barnen i lördags för läkarbesök, shopping och veckohandling. 
Söndagen pluggade jag en massa timmar och försökte slappa ett par timmar. Är verkligen sliten!

Inte hört något om utbildningstjänsten än men tror de hör av sig i veckan! Spännande!! 

Önskar er en fin vecka!

Smartson

Fick chansen att testa vegetariska filebitar från Hälsans kök.
Jättegott! Det blev en sallad med avokado och nötter.  (null)


Praktikvecka 3 kom och gick

Jag var på praktiken 4 dagar denna vecka. Jag har gjort ungefär samma saker som jag gjort de andra veckorna men fått öva mer på att ta ut och sätta in spiraler, ta cellprover, prata preventivmedel. Lyssna på fosterljud, klämma på magar och mäta magar. Blodtryck, järnvärde, glukos och urinprover. 
Träffade en familj på en efterkontroll som jag varit med och förlöst! Fantastiskt kul!!
(null)

(null)

I onsdags var jag på info och intervju om utbildningstjänst, få resten av utbildningen betald. Det kändes bra och ifall man får tjänsten så börjar den 1/6 och man ska jobba på BB som sjuksköterska över sommaren.
Pratade med min nuvarande chef som sade att det var ok för henne att sluta innan sommaren (förkortad uppsägningstid). Så vi får se om jag får tjänsten, tvära kast blir det isåfall.

Jag har ju fått beviljad föräldrapenning vecka 29-32 och hoppas det isåfall även gäller på BB. 4 veckors ledighet måste jag ha, är helt slut redan nu...
(null)
(null)

(null)
Idag hade vi sommarvärme, 23grader så efter praktiken drog jag ut och lekte med Samuel.

I helgen ska Alicia till läkare för lite provsvar, sedan blir det shopping av byxor till unga damen, hämta Samuels glasögon som lagats då han bröt de i 2 delar... måste kolla på Malmöresor till sommaren, priser och datum och så, eventuellt bokar jag redan nu.

Söndagen kommer gå åt till tentaplugg.

(null)


Trevlig helg


Praktikvecka 3 igång

Helgen var intensiv vilket mina helger brukar bli. Veckohandling, hälsa på vänner, träning, diskberg, enormt berg av tvätt, tentaplugg och storstädning... Slappade någon timme fredag och lördagkväll men det var väl allt. Rena kläder och rent hus är väldigt skönt att ha den timmen det varar...
 
Idag körde praktikvecka 3 igång, gravidkontroller, cellprov och spiralinsättning stod på schemat. Imorgon blir en förhoppningsvis rolig dag på praktiken med föräldrautbildning där jag ska hålla i vissa delar, spiralinsättning, uttag och insättning av p-stav och öppen mottagning i ett par timmar. Hoppas på mycket preventivmedel!
 
 
 
Det finns fördelar med MVC som till exempel att man bara jobbar vardagar, ledig alla helger och röda dagar, högre lön, man får bestämma mycket över sitt eget schema, tid till både fika och lunch och det bästa av allt ett eget kontor med sitt namn utanför dörren, egen dator och rummet får man möblera och dekorera lite som man vill.
Men det finns fördelar med förlossningen också, det akuta och de fantastiska ögonblicken när barnen föds, att få vara ledig mitt i veckan vilket är riktigt skönt!
 
Jag kommer att jobba på förlossningen i flera år, sedan när jag är äldre så kommer jag troligen söka mig till MVC och få en lugnare tillvaro. Vi får se hur det blir men det är tanken.
 
 
 
På onsdag ska jag ju på infomöte och intervju angående att få resten av utbildningen betald = lön varje månad och jobb efter examen. Ska gå dit och så får vi se vad de säger och om jag hoppar på det om jag får chansen.
 
Ni får ha en fin vecka i det underbara och efterlängtade vårvädret!

Praktivecka 2 är över

Det har varit en vecka med mycket lärande. Tagit en massa cellprover, klämt på en massa magar, mätt en massa magar, lyssnat på fosterljud, pratat preventivmedel m.m.
12 prevbesök är jag uppe i nu, så minst 48 kvinnor till på 5 veckor. Blir tight men hoppas på att det ska gå bra. 

Har fått vara med på en föräldrautbildning idag och på tisdag så ska jag vara med på ännu en men då är det meningen att jag ska vara aktiv tillsammans med handledarna. En av våra skoluppgifter är att vara aktiv i en föräldrautbildning och sedan prata om det i skolan. Hur det gick och så. Nervöst, spännande och lärorikt. 
(null)

I veckan var vi en dag i skolan och fick öva oss på samtalsteknik, Motiverande Samtal. Vi filmades och fick sedan titta på det... vi spelade barnmorska och student. Det gick hyfsat bra ändå. 

Är så slut; praktiken, pluggandet, barn, träning och hem tar all min energi. Tycker nästan denna kurs är jobbigare än förlossningskursen när det gäller återhämtning, underligt va?!


(null)

Fick ovanstående mail igår. Jag ska få komma på informationsmöte och intervju på onsdag. Jag har ju ansökt om att få studielön resterande studietid och nu är jag en av de utvalda. Men har en massa frågor som villkor? När börjar utbildningstjänsten? Lön under studierna? Lön efteråt? Måste jag jobba där i sommar? 
Jag har ju redan fått en tjänst på Huddinge förlossning. Och jag ska ju jobba på mitt vanliga jobb i sommar. 

Hade dock varit riktigt skönt med lön resten av studietiden hmmmm

I helgen måste jag vila, tentaplugga och städa. Är sliten men försöker tänka en dag i taget!

Trevlig helg på er!!


DrOetker

(null)

(null)

(null)
Vi fick genom Smartson provsmaka DrOetkers nya äppelpaj. 
Den doftar ljuvligt och barnen tyckte den smakade sådär. 

Härlig helg!

Inte van vid att vara ledig om helgerna men det är ju rätt skönt 🤩

I lördags var jag och Samuel ute på lång skogspromenad i det härliga vårvädret. Men Mälaren var fortfarande istäckt.

(null)

(null)
(null)

Söndagen gick åt till tentaplugg, om ett par veckor har vi tenta i antikonception och eftersom vi har praktik och andra skoluppgifter som ska göras så måste jag plugga om söndagarna tyvärr...

Nu är praktikvecka 2 igång och idag var en jättebra dag! Fick sätta min första spiral och fick beröm av min handledare haha, alltid härligt med beröm! 
Sedan fick jag ta emot två gravidpatienter själv och fick ha min egen dator och dokumentera. Alltid roligare när man får prova sina vingar. 
Känns bra att handledaren har så stort förtroende för mig också!

Ha en bra vecka gott folk!!


Första praktikveckan över

Jag var på praktiken tisdag-torsdag. Jag är som sagt placerad på Tullinge Mödrahälsovård. 
En helt annan värld jämfört med förlossningen. Här hinner man oftast fika och luncha och på rätt tid dessutom. Ett annat tempo men visst kan det vara mycket att göra. Ett besök för de gravida är liksom 30 minuter och då ska man hinna med måendet, undersökningar och dokumentation. 

Jag har redan fått ta egna gravidpatienter och det är superkul att få pröva sina vingar. Handledaren berömde mig för mitt lugn, för mina råd till de gravida m.m. Kändes bra!
(null)

Vi ska ju träffa minst 60 kvinnor och prata preventivmedel för att få förskrivingsrätt för preventivmedel och vissa andra läkemedel. Hade bara 2 kvinnor i veckan så nu börjar stressen komma redan...
Men ska passa på att vara med på många Öppna mottagningar, hoppa in till olika barnmorskor och själv lyfta frågan om preventivmedel till kvinnorna som kommer. 
6 veckor kvar, så måste snitta 10 prevbesök/vecka vilket jag ska göra mitt bästa för att uppnå.
(null)

Idag var jag ledig, så dels pluggade jag och sedan så var jag på intervju på förlossningen på Huddinge sjukhus. 
De erbjöd mig en tjänst efter examen wihooo
Jag kommer gå mentorsprogrammet vilket innebär att man långsamt under 1år ska introduceras in i yrket. 
Lön kommer vi diskutera i höst men hon sade att de som gick ut i januari fick 32500-33500kr. Sedan OB på det, 2-3000kr. Vi får se vad jag kan förhandla mig till. Kändes bra iallafall och det kändes som det finns en chans att få till en godtagbar lön! 
Efter två yrken, kandidat och magisterexamen så borde det väl synas i lönekuvertet? 

I helgen blir det fotbollscup för Henry, eventuellt tivoli och tentaplugg. 


Påsken

Vi har haft en sådan lugn och fin Påsk!

Barnens kusin E har varit hos oss och han och Henry har varit på upptåg varje dag. Sinhall, Bounce och två dagar på Inferno vilket är som ett stort gamingställe, tänk er LAN. En dag var vi ute allihopa och då bjöds vi på mat av E 😊

(null)
(null)
Idag när han skulle hem så körde jag honom till tåget. Och jag missade avfarten då vi pratade och närmsta avfart var typ 1 mil bort. Jag fick psykbryt och trots att jag gjorde mitt bästa så missade han tåget med ett par minuter!!
Jag som under dessa 19år som 08:a aldrig nånsin missat tåget eller fått våra gäster att missa tåget... Pinsamt hahaha
Alla senare tåg var fullbokade... som tur var så fanns det en massa SJ personal på plats för tågen mellan Stockholm och Södertälje hade ersatts av bussar. Så där var massor av folk.
Jag berättade för en kvinna om vårt dilemma och hon ringde upp till personalen på tåget och fixade en plats åt honom på nästa tåg! Så himla sjyst och vilken tur i oturen vi hade.
Nu sitter han på tåget hem och det känns lika tomt som alltid när släkten åker hem 😢

(null)

E köpte lördagsmys till oss och vi åt tills vi mådde illa hahaha. 

Jag har verkligen kunnat koppla av och vila i Påsk. Nu är mina batterier laddade. Imorgon börjar min nya praktik på Mödravårdcentralen i Tullinge. Nervöst och pirrigt men det ska bli riktigt roligt att få träna på alla moment.

Önskar er en hörlig vecka!!


RSS 2.0