Fredagsmys

för mig själv framför datorn =D
 
F somnade när han nattade Samuel, Henry somnade framför tv:n och Alicia håller på med sina rainbowloom grejer inne på sitt rum. Skönt med tystnad!
 
Veckan har sprungit förbi känns det som. Vi har haft intressanta föreläsningar om medicinsk vetenskap, farmakologi, gynekologi, sexologi och omvårdnad vid stroke. Vi hade även en i läkemedelsräkning, ännu mer att lära oss. Har suttit och räknat tal hela veckan, vissa saker tycker jag att jag kan medans vissa andra fattar jag mycket lite av och vet inte hur jag ska göra =(
 
Men en vecka kvar att få min hjärna att förstå formler och lösa uppgifter. Ska satsa så mycket jag bara kan, det som jag är bra på är att memorera så jag ska memorera formlerna så de sitter som berget. Försöka memorera ord, stegen i uträkningarna m.m. Sedan hoppas på att jag klarar av det och inte gör några slarvfel. Samtidigt måste jag få in i min hjärna att det är ok om jag inte klarar den. Jag måste lära mig att det är ok att misslyckas ibland.Jag är så fruktansvärt rädd för att göra fel och misslyckas i alla saker jag gör och det är en börda ibland.
 
Igår jobbade jag på Citymail, har nu fyra arbetsdagar kvar innan min skuld löneskuld är avbetald. Sakta men säkert men jag ska inte jobba nästa vecka p g a tentan på lördagen. All ledig tid ska gå till att plugga!
 
I helgen ska jag träffa min kära vän J och hennes dotter. Jag har så dåligt samvete ibland när jag inte hinner träffa mina vänner men jag har alltid så mycket att göra speciellt nu när jag pluggar. Längtar efter mer fritid och en lön =)
 
Idag blev det pizza för jag kom hem ganska sent. Just det F har bytt arbetstider igen så nu är det 05.30-14.30 och det känns bättre. Då lämnar jag och F hämtar de innan 15.00.

Jag såg en bra film förra helgen
 
Haunter. Skräckis men mer en spökthriller skulle jag säga. Jag tyckte den var bra, oförutsägbar och spännande.
 
Ni får alla ha en fin helg!

Vecka 2 är igång

Idag hade vi föreläsningar 09.00-16.00 och det är tungt för huvudet. Mycket nytt, nya anteckningar och ångest haha
 
F började jobba idag men hans arbetstider är skit, 11.00-19.45, vilket betyder stress för mig att hinna hämta i bra tid. Idag hämtade jag Samuel 16.45, Henry gick hem själv från fritids och mötte oss i porten. För mig är det sent när vi är vana att de hämtas vid 15.00.
Men F kan då lämna barnen senare, i alla fall Samuel, vid 09.00. Ali och Henry börjar 08.00.
 
Igår, söndag åkte vi och låste upp Alicias födelsedagspresent, en Iphone 4, låst till Telia. Det tog 30 sekunder sedan var den upplåst typ, vi var bara tvungna att återställa den först. På kvällen började jag med läkemedelsräkningen... Usch usch inte min grej men jag ska räkna, räkna och räkna varje dag fram till tentan.
 
I veckan är det skola onsdag och fredag, tisdag ska jag plugga hemma hela dagen och på torsdag ska jag jobba på Citymail. Hade jag inte haft min löneskuld hade jag troligen inte jobbat inser jag nu. Har knappt tid för att plugga och det verkar vara väldigt mycket pluggande för den stora tentan vi har i november som täcker medicinsk vetenskap, farmakologi och patologi.
 
Ni får ha en bra vecka allihopa

Alicia 11 år idag

Alicia fyller 11år idag! Hipp hipp hurra!

Hon fick en iphone, en rainbow loom och en massa annat smått och gott. Jag har även bokat tid för linser som hon vill prova på. 

Vi har haft kalas idag och det var väldigt roligt och lyckat!
Vi bjöd på hamburgare och friterade pommes, hemmabakade grejer och glass. 










Barnen var så gulliga, hade gjort hemmagjorda gulliga kort till Alicia och hon fick jättefina presenter.

Nu ska det slappas härhemma 💤💤😄

Helt slut

Jag känner mig helt slut, dränerad på energi. Första veckan efter ledigheten har gått i 180. Alldeles för lite sömn, 4 dagar i skolan med ny info och nya uppgifter. Vi har haft föreläsning i läkemedelsräkning samt i diabetes.
 
Jag är deppig, rädd och överväldigad. Läkemedelsräkningstentan är inom räckhåll, två veckor kvar och ångesten är stor. Alla säger att jag kommer klara det, alla säger att det är lätt och det gör mig ännu räddare på något sätt.
Ok, jag förstår det hela än så länge, måste bara nöta in formlerna, träna på uppställningarna och uträkningarna och göra massvis av olika slags tal. Och be till Gud att jag klarar det. Vi har tre chanser på oss under denna terminen och den måsta vara avklarad för att få fortsätta på nästa termin. Grejen är att du måste ha alla rätt, rätt uppställning, uträkning och svar. Men jag ska göra mitt bästa, inte stressa och hoppas på det bästa.
 
Idag jobbade jag extra på Citymail, borde kanske ha pluggat men när man har en löneskuld på drygt 6000kr så jobbar jag hellre av den än betalar in den. Jag är bokad till torsdag nästa vecka också.
 
Samuel är nu inskolad och det gick bra förutom att han blev sjuk efter fyra dagar... Så idag var han hemma med förkylning och varm i kroppen. Förhoppningsvis kan han gå på måndag.
 
Imorgon blir det en stor dag härhemma. Alicias fyller 11år och det blir kalas. Vi bjuder på hamburgare och pommes, himmabakta kagor, glass med tilbehör och slutligen den klassiska godispåsen. Så fullt upp med andra ord.
 
Söndag måste jag bara vila i princip, behöver det och ev. plugga lite.
 
Ni får ha en fin helg!
 
Idol har ju börjat och årets roligaste måste vara:
 
hahahahahaha
 
 

Vikten

Vågen visade 76,2kg i lördags, alltså upp 1,5 kg på 5 veckor. Jag är mer än nöjd med tanke vad jag ätit dessa veckor haha =D
 
Nu är det nya tag, nya vanor och kilona ska bort, ett i taget =D

And it´s on

 
Ja, skolan startade idag och jag inser att detta kommer bli en sjukt tuff termin men även otroligt lärorik och rolig. Salstentor i sjukdomslära, läkemedelsräkning och psykiska sjukdomar, seminarier, praktik på sjukhus, prov i färdighetsträning (de kommer examinera oss på praktiska moment). Vi lär ha att göra helt enkelt =D
 
Samuels första inskolningsdag gick bra, jag var med någon timme innan jag åkte till skolan. Jag skulle egentligen varit med imorgon också men skolan kräver sitt och jag måste åka till skolan även imorgon för att träffa min basgrupp och jobba lite.
 
Ja, vad gjorde vi i helgen då?! Jo, vi bakade i princip hela lördagen.
 
Cake Pops, brownies till en speciell kaka vi ska göra färdig på lördag (bilder kommer), kanelbullar och chokladbollar.

Söndagen gick till lite fix och trix, vila upp sig under helgen vad är det?!
 
Denna veckan är det full rulle när vardagen nu dragit igång. Skola, inskolning, skolstart för stora barnen, presentletande och köpande för vår blivande 11-åring, planerande och trixande inför kalaset på lördag.
 
Idag gick vi till Henrys gamla fotbollslag för han vill börja igen (yay) men tyvärr verkar det som det är 2 helt fulltaliga lag de har (05:or) men jag ska ringa och prata med tränaren imorgon. Annars får han spela någonstans.
 

Ha det
 
 

Vänner

Vad är en vän?
 

Film

Jag och F såg en helt ok film nu i veckan. Non-stop med Liam Neeson.
 
Rekommenderar www.film2home.se där man kan hyra streamad film. Jag får ofta koder som jag kan använda för att se film gratis. Jag laddar inte ner film mer, det var något år sedan nu.
Jag kollar dock på www.swefilmer.com mycket och det är väl inte helt legalt men jag laddar i alla fall inte ner filmerna =)
www.netflix.se erbjuder en gratismånad då du har tillgång till hela deras filmbibliotek, passa på! 
 
Såg även denna i veckan Oculus, en skräckfilm. Den var sådär, kunde varit läskigare men ändå.
 
 

Ledigheten lider mot sitt slut

 
 
Veckan har varit lugn, vi har varit hemma, barnen har lekt med kompisar, ute på lekplatser och sådant. Vi har inga pengar så Skansen m.m. fick vi tyvärr avstå från... Kryssningen som vi skulle åka på igår avbokade vi också.
F ville absolut inte att vi skulle åka. Han har alltid varit orolig av sig men nu efter denna sommaren så är han ännu värre. Så av respekt för honom och hans känslor så ställde vi in kryssningen.
 
 
 
Jag har pluggat division, kollat på youtube videos och bett F (matteläraren) om hjälp, tips och råd. Det känns ok och jag är lite mer förberedd nu. Läkemedelsräkningen är den 6/9 och om det är någon tenta jag är rädd för att faila så är det den... Men jag ska göra mitt bästa, nöta in formlerna, träna på gamla uppgifter m.m. Och failar jag så är jag mänsklig och så får jag ställa in mig på omtentan.
 
Idag gick vi till Samuels gamla förskola, officiellt sista dagen där idag. Jag hade köpt krukväxter, minirosor, åt dem och de blev så glada. Ville ändå ge något och tacka för detta året.
 
 
 
Sedan gick vi förbi jobbet och pratade med chefen och så. Jag fick en hel månadslön i juli trots att jag bara "jobbade" till 23/7, alltså 6 arbetsdagar för mycket... Irriterande och de pengarna finns ju inte längre. Får se hur mycket jag är skyldig och beta av det genom att arbeta. Märk väl jag kontaktade lönekontoret 1 vecka innan lönen och sade att jag bara ska ha lön till den 23/7 men ändå betalar de ut för hela månaden...
Jag är redan inbokad på jobb nästa fredag. Ska försöka jobba 2-3 dagar/månaden, får plugga på kvällen/natten/helgen typ.
 
Slutligen gick vi förbi Öppna förskolan och lekte. Hoppades att Samuel mognat till sig från förra året men nej det var ett evigt puttandes, "det är min" m.m. och sitta ner och medverka vid sångstunden säger jag bara hahahaha till :/
 
 
Imorgon går jag tillbaka till bra tränings och matrutiner, ska bli "spännande" att se vad vågen visar efter 4 veckors ledighet... Nu blir det till att fortsätta min påbörjade viktnedgång och mitt mål på 62kg vid årets slut. Klarar jag inte det då fortsätter jag nästa år. Ingen stress, det handlar om att bryta dåliga vanor, få bättre kosthållning och införa bra rutiner. Nu kör vi!
 
Vi ska baka hela dagen imorgon inför Alicias kalas nästa lördag. Klart det ska vara himmabakat =)
Alicias presenter måste också inhandlas men det får bli i helgen och under veckan.
På måndag börjar jag skolan igen och Termin 3 kör igång, iiihh spännande. Samuel börjar nya förskolan och pappa F ska skola in honom, de trodde på 2-3 dagar eftersom han redan gått på förskola.
På tisdag börjar Alicia 5:an och Henry börjar 3:an.
 
 
 
Usch att inte ha pengar det är så jobbigt. Jag är van vid att ha sparkontot som backup men nu är där 0kr och de pengar som är kvar till nästa pengar måste verkligen vändas och vridas på... Men men vi lever och mår någorlunda bra så det är bara att kriga vidare.
 
Hoppas alla får en fin helg!

Inne på sista "semesterveckan"

Då var vi inne på sista lediga veckan för denna gången. Det känns ändå helt ok att vardagen väntar runt hörnet.
 
 
 I lördags gick vi upp vid 04.00 för att köra F till flyget. Det gick bra, vi var hemma vid 06.00 igen och gick och lade oss och sov någon timme till. På dagen kom Anna och barnen, vi spenderade dagen hemma och ute på lekplats. De sov över och nästa dag drog vi till stranden ett par timmar.
Vi körde dem hem sedan på kvällen. Sedan kändes det så tomt här hemma igen. Den där tomheten som lägger sig över oss när någon spenderat tid med oss och sedan åker hem.
 
 
 
Vi har mest tagit det lugnt idag, måndag, men gick en sväng till centrum för att hämta tre paket, Alicias nya fina skolväska och två (tunga) skolböcker jag köpt av folk på Blocket. Tjänar minst 100kr på varje bok jag köper på Blocket. Jag letar alltid på bibblan först, finns de inte någonstans då kollar jag Tradera och Blocket. Imorgon ska jag hämta 7 stycken som jag reserverat på bibblan.
Jag har också varit ute en sväng och lekt med Samuel.
 

Det har varit en tung dag idag, Luckys begravning var 10.30 idag och han begravdes även efteråt. F var mycket uppriven och det känns svårt att inte vara där fysiskt för att trösta =(
Nu har han fått sin sista vila, vi hoppas han har det bra i himlen med sin mamma, pappa, storasystrar och storebror. <3
 
 
Imorgon kommer F hem igen och vi ska hämta honom på flygplatsen! Vi längtar efter honom!
 
I veckan kommer jag fräscha upp min anatomi och fysiologi, träna på division utan miniräknare (liggande stolen om ni minns) och förbereda mig mentalt för skolan som börjar på måndag. Vi ska åka på kryssning på torsdag med Anna och barnen. I helgen tror jag att vi ska baka lite inför Alicias kalas och skriva inbjudningskorten till skolkompisarna.
 
Ni får ha en fin vecka, njut ni som är lediga och ni som jubbar, jubba på

Fredagkväll

Veckan har gått supersnabbt tycker jag.
 
I tisdags åkte jag och barnen på min mammaträff hos en av mammorna som bor i Haninge. Fyra mammor med barn blev vi. de bodde jättefint nära en strand så det blev hemlagad lunch, bad och hembakad fika. Det var jättetrevligt och det hela avslutades med en flaska champagne =)
Tre bussar kollektivt och 1,24 minuter tog det för att komma dit. Sthlm i sitt esse...
 
 
 
I onsdags åkte jag och handlade skor till barnen, inte lätt... Samuel ville inte sitta i vagnen, Henry var sur och arg och inga skor passade honom... Barnen slogs, svor och jag skämdes...
Men till slut blev vi klara och alla fick skor de var nöjda med. Lite dyrare än vad jag räknat med men nöjda barn är glada barn, eller?! :/
 
På torsdagen åkte vi till Hågelbygården och barnen fick klappa får och getter, sedan lekte vi på lekplats och fikade. Jag har passat en av Alicias kompisar igår och idag när föräldrarna jobbade.
En mysig dag men när jag kom hem upptäckte jag att jag hade dubblerat Samuels sandaler. Jag hade alltså råkat ta hem ett annat barns sandaler som är likadan modell och samma storlek... Jag vet inte hur eller vart jag ska lämna dem då det är en större park vi varit i. Jag har delat på FB och bett folk att dela det vidare för jag vill gärna hitta ägaren till skorna.
 
 
 
Idag har jag stått på benen i 12 timmar typ. Storstädat mellan 09.00-15.00 och storhandlat m.m. Ikväll blir det soffläge.
 
 
 
Jag har börjat leta kursböcker på nätet, hittat en del på bibblan och en del på Blocket. Men det blir många tusenlappar i slutändan. Men tanken är att sälja allt efter utbildningen, eller i alla fall det som jag inte har intresse av. Ni vet den där ångesten man har när ledigheten närmar sig sitt slut....
 
...den har inte jag utan jag ser faktiskt framemot att sätta tänderna (hjärnan/händerna) i allt det nya vi ska lära oss i höst/vinter.
 
Imorgonbitti reser F till Schweiz igen, begravningen är på måndag 10.30. F kommer hem på tisdag igen. Vi avbokade kryssningen, kändes fel att åka och ha kul när F är på begravning...
Vi sköt fram den till torsdag nästa vecka istället. Men Anna och barnen kommer till oss imorgon och kommer vara hos oss ett par dagar. Det ska bli mysigt och trevligt att ha sällskap.
Vi kommer åka till stranden och sådant.
 
Ni får ha en fin helg!
 
 
 
 
 

Värmen bara fortsätter

 
och jag som älskar värmen skulle vilja ha lite vind i alla fall så vi får lite syre i oss... Tror det var 35 grader här i Norsborg idag vilket inte är klokt egentligen...
 
I lördags åkte vi till Heron City för att fira pappa F´s 41-års dag. Vi åt god mat och spenderade lite tid i spelhallen innan vi åkte hem. På kvällen kollade vi på någon film som inte var något direkt trots många "bra kommentarer"
 
Squatters
 
I helgen har vi också planerat för Alicias 11-årskalas den 23/8. Vi ska bl.a. göra cake pops och Hello Kitty parfait vilket vi aldrig gjort förut. Det blir säkert bra =D
Vi har även försökt styra upp våra två sista lediga veckor med saker vi ska göra. Ska försöka göra något roligt var, varannan dag.
F ska tillbaka till Schweiz troligen nu på torsdag. Luckys kropp, usch usch usch =( kommer flygas från Nigeria på torsdag och förhoppningsvis så blir det begravning ganska omgående, inom en vecka men vi får se... Så det känns inte som vi kan göra så roliga saker nu innan han åker.
 
Idag, måndag åkte jag och barnen till Skärholmen Centrum och shoppade lite saker inför Alicias kalas. Sedan strosade vi runt i olika affärer. Väl hemma har vi tagit det lugnt, fixat och trixat.
 
Jag har skrivit ut kursplan, studieguide m.m. inför skolans första kurs. Det är en 22 poängare och den ser tuff ut med massor att göra... Ska läsa igenom det ikväll och leta böcker, det var en lång lista med böcker. Vi ska bl.a. läsa katastrofmedecin, sjukdomslära och obestrik, äntligen =D
 
I helgen har jag budat på "nya" skolväskor åt mig och barnen.
 
150kr för min (ny)
 
Alicias skolväska, med tryck av japanska tecknade figurer, cool. 80kr
 
 
 
 

Henrys, en Barcelonaväska för 99kr (ny)
 
Vi börjar bli redo för skolan. Jag behöver dock nya pennor, block, suddi, överstrykningspennor samt block. Barnen ska få nya skor, gympaskor och Samuel nya stövlar och regnkläder.
 
Imorgon ska vi ha en mammaträff med mina "marsmammor", hemma hos en av dem. Vi började planera för någon vecka sedan och jag hade hoppats på att fler ville/kunde komma men nu verkar vi "bara" bli 4 mammor med barn. Ska bli kul! De bor vid en strand så det blir bad också =D
 
På onsdagen ska vi åka och köpa skor inför skolan.
 
På torsdag så åker ju F troligen till Schweiz så då blir vi säkert bara hemma, ut på lekplatser och så.
 
På fredag kommer troligen A och barnen till oss och stannar över helgen. På dagen måste jag storstäda, det är så äckligt smutsigt härhemma...
 
På lördagen ska vi hitta på något kul, stranden kanske eller kanske Skansen?!
 
På söndagen har vi bokat kryssning och det ska bli kul att åka ihop. Känns lite tudelat att ha kul samtidigt som F är i ett annat land för att begrava sin lillebror... Men barnen måste ha något roligt i det hela, vår ledighet är över på ett kick och då blir det fullt upp igen och ingen tid för roligheter...
 
Önskar er en fin och rolig vecka
 
 
 
 
 
 

Skåneresan

Nu är vi tillbaka i Norsborg efter en härlig och rolig vistelse i Skåne! Tog en massa bilder med mobilen men lägger bara upp ett par här. Ni som har insta och FB har fått se fler =D
 
Vi har haft underbart varmt väder, lite svårt att sova bara i denna värmen...
Min mammas goda kåldolmar
 
 
Först veckan spenderades hos min mamma. Vi träffade syskon och vänner varje dag. Första dagen kom några av mina syskon hem till mamma för att träffa oss. På måndagen åkte vi ut till Tygelsjö och träffade äntligen min gamla barndomsvän Anna och hennes två fina pojkar. 
 
 
 
På tisdagen fyllde min mamma 76år och hennes gamla väninna kom och hälsade på. På kvällen åkte vi hem till min syster Paula och hälsade på. Vi gick även till min systersons gravplats.
 
 
 
På onsdagen fyllde jag 35 år =D
Vi grillade hos min lillebror Max och några andra syskon var också med. 
Kusin O och Samuel
 
På torsdagen var vi hos farbror F och hans familj hela dagen. Kusin Gabriel fyllde 12
år så det var kalas och mycket stoj. 
 
Fredagen umgicks vi med min bror E och hans familj. Vi grillade och lekte på lekplats.
 
Vi har lekt ute på lekplats varje dag så Samuel får springa av sig (och jag med...)
 
På lördagen var det dags för min mammas kalas. Mycket folk, varmt och massor av kagor. På kvällen tog vi tåget till Skurup för att umgås med syster Ingela och hennes killar ett par dagar.
 

På söndagen gick vi till Skurupsbadet och på måndagen badade vi på Mossbystrand. Tisdagen lekte vi på lekplatser. Det var jättemysigt och barnen ville inte resa därifrån. 
 
Torsdag och fredag spenderade vi hos mamma men vi träffade även gamla skolkompisar, vissa syskon och släkt. Veckorna gick snabbt och nu är vi alltså tillbaka hos pappa F.
 
Idag fyller F 41 år så vi ska snart ut och äta för att fira honom.
 
Det var väldigt skönt att sova i min egen säng, jag somnade vid 22.30 och sov som en stock hela natten. 
 
Nu har vi dryga två veckor kvar på ledigheten så jag ska planera in lite aktiviteter för oss. Kryssning, Skansen, museum, träffa kompisar, shoppa inför skola och Alicias kalas.
 
Ni får ha en fortsatt härlig sommar!!
 
 
 
 
.
 

RSS 2.0