Min syster kommer hit!!

Min syster Paula ska komma och hälsa på oss på höstlovet!! Ska bli jättekul att ha henne här! Barnen kommer vara lediga, ja hela familjen är ju hemma.
 
 

Fredagkvällen närmar sig

Jag mår mycket bättre och Samuel också. Lite förkyld fortfarande men inte så farligt. Iförrgårnatt vaknade han 5 ggr *snarrk*
Men inatt bara 2 ggr och det klarar jag av och känner mig ändå utvilad.
 
Nu är köket härhemma helt genomgånget och saker har rensats ut. Allt är rent och fint, härligt!! Nästa vecka ska jag ta mig an badrummet med badrumsskåp, under badkar och torkskåpet som är fullt av saker som inte ska vara där...
 

bild från google haha
 
Idag åkte jag och F och åt lunchbuffé på en thai restaurang. Så gott! Samuel satt fint i sin matstol, en stund i alla fall :-) Han fick smaka lite också och det verkar som han tyckte det var gott.
 
Nu är vi hemma allihopa och snart är det dags för fredagsmys med chips, dippa och ostbågar. Imorgon börjar jag mitt nyttiga liv. Ska försöka gå ner 5 kg nu i september! Svårt när jag fortfarande ammar 100% och inte kan köra stenhårt. Men jag ska cykla på min cykel, undvika allt gott men unna mig på lördagar och hoppas det räcker för en viktnedgång.
 

 
Nu i helgen ska jag kolla igenom vinterkläderna och se vad barnen behöver inför vintern. Sedan ska jag med Alicia till BR och köpa en sak. Hon har fått över 1000kr i kontanter av mostrar/morbröder och vänner! Men hon ska spara det mesta!
 
Ni får ha en härlig helg allihopa!!

Tisdag och onsdag

Härhemma är jag och Samuel fortfarande rätt förkylda. Jag klarar ju av det ganska bra tack vare F som lämnar barnen och låter mig sova ut på morgonen.
 
Samuel snorar och hostar och inatt vaknade han en 6-7 ggr vilket gör mig trött... Längtar tills han sover hela nätter eller i alla fall bara vaknar 1 gång/natt. Det verkar som han inte blir mätt av amningen eftersom han ständigt vill amma. Jag kör med gröt och matburkssmakisar varje dag men det mesta spottas ut och han är inte alls förtjust i mat än...
 
 
19kr  storlek 74
 
Jag har köpt två höst/vår jackor på Tradera till Samuel. Smarta jag satte bud på båda men låga bud (9kr och 19kr) och trodde aldrig jag skulle vinna båda. Tur att de var billiga. Sedan kan kusin O ärva de och ha de till våren :-)
 
Annars händer väl inte så mycket härhemma. Barnen går i skolan, F sitter vid datorn, S gnäller och är missnöjd och jag går igenom köket. Åh, vad härligt det är att slänga saker och sätta irodning fint i lådor/skåp.
 
Alla planer för denna vecka går i stöpet i alla fall i och med förkylningen. Igår hade jag tänkt hälsa på på jobbet, idag var det dags för en träff med min mammagrupp från nätet och imorgon hade jag tänkt ta en tur till Öppna Förskolan. Tråkigt att missa en massa roligt men det kommer fler veckor och träffar som tur är.
 
PÅ fredag är tanken i alla fall att jag och F ska ut på lite lunchbuffé, kinamat såklart. Lite mysig egentid utanför hemmet är alltid trevligt men lilleman S ska ju med såklart. Hoppas vi kan få honom att sova en stund under tiden vi äter.
 
Det går bra för barnen i skolan men några klagar på att Henry ibland inte lyssnar och att han är så otroligt långsam. Och det är han det vet vi, just med påklädning och mat är han som en snigel. Jag sade att ibland funkar det att göra det till en räknetävling. Typ jag räknar till 20 så ska du ha på dig alla kläder. Jaja det blir väl bättre med det också.
 
Ni får ha en fortsatt härlig vecka!
 
Inatt drömde jag att jag träffade O min nya brorsson och han var så gullig, sedan var vi i vår gamla sommarstuga som var helt fallfärdig. Saknar min familj <3

Sjukstuga

Hela familjen är drabbad av en envis förkylning. Samuel är väl värst men Henry är hemma från skolan idag för att kurera sig helt. Imorgon är det tänkt att han ska gå igen.
Alicia är också förkyld men gick till skolan idag.
 
Natten mot söndagen sov Samuel knappt något. Han hostade, snorade och nös. Vi sov inte heller många timmar så jag fick ligga och dra mig till 12.00 igår. Sedan låg jag mest och vilade hela dagen. Jag gjorde inte ett dyft, vi handlade t o m pizza till middag.
 
Så idag mår jag lite bättre så jag har orkat hålla igång lite. Denna veckan har jag tagit mig an köket. Alla skåp och lådor ska gås igenom. Slänga saker och göra fint. Det har inte gjorts på säkert 2 år... Det är roligt för jag hittar saker jag glömt bort att vi hade. Någon/t skåp/låda varje dag.
 
Imorgon var tanken att hälsa på på jobbet men Samuel är ju så förkyld och jag är inte tip top så det får nog skjutas fram tyvärr.
 
Jag såg två filmer igår som jag såg fram emot men tyvärr blev jag besviken på båda.
 
 
"The cabin in the woods" var inte alls om som jag tänkt mig. Jag gillar inte överdrivna/overkliga thrillers/skräckisar och denna är det verkligen. Den har hyllats av folk men inte av mig.
 
 
"Bernie" skulle vara en komedi tror jag med Jack Black. Men den var inte rolig alls. Det var roligt att se Jack Black i en mer mörk dramafilm vilket detta är egentligen.
 
Hmm svårt att hitta filmer jag gillar. Är det fel på min smak? Är jag för kräsen? :-)
 
Ni får ha en fortsatt härlig vecka
 

Fredag och lördag

Igår, fredag handlade jag inför kalaset och gjorde lite budget och så. Yes, vi kan betala räkningarna och har pengar till mat. Men kalaset och vinterkläder som jag ska börja köpa denna månad kommer vi ta från sparpengarna.
 
Alicia har redan varit ute med sina rollerblades x antal ggr. Henry har också provat men hans ben är som spagetti :-)
 
 
Idag, lördag har det varit fullt upp. Först var det kalas för min kompis son J mellan 11.00-14.00 men det var bara Ali och Henry som gick dit. Vi var härhemma och bakade tårta, dukade och fixade inför Alicias kalas som var mellan 15.00-18.00.
 
Det var många barn som kom så det var fullt hus. Hon fick jättemånga fina saker och jag är förvånad över hur generösa vissa är. 200kr, fin klocka från Guldfynd, fin huvtröja från Intersport, massor av fina pysselsaker. Jag ger ofta för typ 70-100kr om det är ett barnkalas hos någon klasskamrat. Dyrare om det är mina vänners barn eller familjens barn.
 
presentöppning
 
 
 
Vi fick även finbesök av barnens kusin Sara. Alicia presenterade henne som sin modellkusin :)
 
Chocolate Fudge cake
 
Födelsedagstårtan. Det var för mycket choklad även för oss chokladälskare :)
 
Det var ett mycket lyckat kalas och barnen hade väldigt kul. Vid 19.00 skickade jag hem de sista. Nu har vi ryttat upp litegrann och nu vilar vi. Henry är jätteförkyld och hostig. Även Samuel verkar ha blivit förkyld och slemmig i halsen :(
 
Imorgon blir det en slappedag härhemma. Jag känner mig så uttömd på energi. På natten vaknar Samuel 2-5 ggr och på dagen när han är vaken måste vi ha honom hos oss hela tiden. Och det går inte att bara sitta med honom i knät utan man ska prata och aktivera honom konstant. Tur att han är gullig min High Need Baby :-)
 
Ha en fortsatt härlig helg!
 
 

Idag 23/8-2012 är en speciell dag

Idag fyller nämligen vår fina och duktiga tjej 9år!! Hipp hipp hurra!
 
På morgonen sjöng vi för henne och hon fick öppna sina presenter. Hon fick massor av det hon önskat sig. Rollerblades som även kan göras om till skridskor, hjälm och skydd, limpistol, en massa pysselsaker, Bendaroospaket m.m.
Hon har bjudit in minst 18 kompisar till sitt kalas. Hur ska vi få plats?? Jaja, några brukar droppa av och barn brukar ju inte sitta still en längre stund.
 
 
 
 
Idag har vi tagit det lite lugnt. Jag har skrivit en inköpslista med allt som behövs inför kalaset och så.
 
När barnen kommit hem blir det en tur till McDonalds för att fira vår gumma idag!
 
Imorgon ska jag handla och göra en budget inför september. F har fått beviljad sjukpenning från 24/7 och pengarna är redan insatta. Härligt! Hans företagsförsäkring täcker upp en del av lönen och så får han tillbaka pengar för alla läkarbesök m.m. Skönt! Det betyder inte att vi har mycket pengar men vi klarar av att betala räkningarna och förhoppningsvis täcka mat och kläder.
Alla tre barnen kommer behöva en hel del nya kläder nu i höst. De växer som ogräs just nu. Jag beställer oftast det jag kan och tar kläderna på konto med räkning varje månad. Smidigast för oss! Men det kommer bli en hel del tusenlappar! Vinterkläder och vinterskor ska också snart inhandlas...
 
Ja ni får ha härlig helg!! Här kommer vara lite fullt upp och kommer troligen inte kunna blogga förrän kanske lördagkväll??

Onsdag 22/8

Igår, onsdag så var det dags för ett besök hos kirurgen på Astrid Lindgrens sjukhus. En kontroll av Samuel. Hon kontrollerade allting noggrannt och allt kändes bra. Hon tyckte inte det behövdes ultraljud. Han flörtade och skrattade åt läkaren när hon klämde och hade sig :-)
Hon sade att det är bara för oss att höra av oss om vi behöver! Jättebra läkare, lyhörd och noggrann.
 
Hon sade dock att han borde börja äta mer mat eftersom han ammar varje timme under dagen. Att vi borde dra ut på amningstillfällena och att det inte alltid är mat han vill ha när han gnäller. Hör du pappa F?!
 
Samuel och P´s son Jonathan. Det skiljer 3 månader emellan dem.
 
 
Problemet är att smakisarna går det trögt med och vi är inte ens i närheten av en portion. Ska prova med välling vid 6 månader och se om det går bättre med det. Jag fortsätter ge varje dag och till slut släpper det väl får vi hoppas.
 
Så faktum är att S är en High Need Baby
 
http://www.askdrsears.com/topics/fussy-baby/high-need-baby/12-features-high-need-baby
 
Klicka på länken och läs mer. Mycket stämmer in på S t.ex. kan inte vara själv, krävande, skriker mycket och högt, kan inte somna själv, vill sitta i knäet och att man aktiverar honom hela tiden, mycket aktiv i kroppen med ben och armar m.m. Han är så glad när man är med honom och leker med honom men lämnar du honom på golvet eller i stolen så tar det någon minut innan han börjar skrika.
 
Jag är inte van vid detta då A och H var mycket självständiga, skrek aldrig, var alltid glada och underhöll sig själva. Men som läkaren sade: Kul med omväxling :-)
 
Nu förstår jag S mer och kan få lite tips från sidan. Fortfarande jobbigt att man inte får något gjort när han är vaken men man får omprioritera och omplanera sin vardag.
 
Vi fick besök av F´s kompis P och hans son Jonathan igår. S och J kände lite på varandra haha. Sedan städade jag klart hela lägenheten och var rätt slut i kroppen på kvällen.
 
Men vi hann även med att baka chokladbollar. Och när barnen somnat för kvällen packade jag in Alicias presenter.
 
 
 

Välkommen min brorsson Oden

Äntligen kom du så ut efter att du plågat din mamma (och pappa) i X antal timmar.
 
Idag föddes min brorsson Oden. Det betyder:
 
Jag blev faster för 6:e gången
Jag fick ett 14:e syskonbarn
Min mamma fick sitt 17:e barnbarn
Mina barn fick sin 31:a kusin 
 
 
Grattis E och K!! Längtar att få snusa på honom tyvärr blir det inte förrän till jul (troligen)
 
 
Vill ni se bilder på miraklet så surfa in på min storebror Eriks blogg. Finns bland mina länkar
 

Samuel äter tallrik

Samuel gillar inte mat och det går trögt med smakisar... Men han gillar visst tallriken :-)
 
 
 

Måndag och tisdag

 
 
Igår var det dags för första dagen i skolan. Henry 1B och Alicia 3A. Jag följde med Henry och pappa följde med Alicia.
 
Efteråt skulle alla klasser samlas och klass för klass fick gå ner till fotbollsplanen till musik. Rektorn stod och presenterade klass för klass (tänk er OS invigning haha). Slutligen kom hela skolans personal inklusive matpersonalen med en massa ballonger. Sedan fick alla göra raketen och så släpptes alla ballongerna. Jättefin invigning på det nya skolåret!
 
ballongerna
 
Samuel är måttligt road
 
Sedan gick vi hem men Alicia var arg för hon ville stanna kvar på fritids. Väl hemma var det lugnt och de lekte med kompisar. Vi bakade också kanelbullar till kalaset.
 
Idag var första riktiga skoldagen och barnen börjar 08.15 varje dag och vi kommer hämta de runt 15.00. Det var en skön känsla att vara ensamma bara jag, F och Samuel. Men jag saknade de faktiskt efter en stund. Vi har ju varit tillsammans dygnet runt i dryga 9 veckor.
 
Vi passade på att åka till Biltema och Toys r´ us och köpte Alicias presenter. Det blev en hel del från önskelistan så hon lär bli lycklig!
 
Cornflakesdrömmar
 
Välhemma så började jag städa. F tog Samuel hela dagen och han har bara gnällt och gnällt. Det är inte som han har ont utan ett mer jag är uttråkad gnäll... Jobbigt och jag vet inte hur jag skulle hinna med att städa om inte F var här. Men jag hann ändå inte med allt så jag får fortsätta imorgon.
Sedan har vi bakat cornflakesdrömmar till kalaset, mumsiga.
 
Imorgon ska vi till kirurgen på Astrid Lingrens barnsjukhus för en grundlig undersökning av Samuel. Hoppas allt är bra och att han bara är en gnällspik.
 
Ha en fortsatt trevlig vecka

hoppas ni läser Alicias blogg??

http://alibaby.blogg.se/ 
 
skriv gärna en kommentar så blir hon glad

Händelserik helg på gott och ont

I helgen har det hänt en del tråkigheter, och jag känner mig tom och ledsen. Vill skriva mer om detta men jag vet inte vem som läser härinne. Tråkigt men det kändes nödvändigt så mycket kan jag säga. Vill ni veta mer så kan ni smsa, ringa eller så!
 
En sak kan jag delge er och det är att i fredagskväll kom Henry hem med tre föremål som inte var hans. Efter utfrågning, hårda ord och tårar fick vi fram att han stulit dem från en närliggande affär... Jag är arg, besviken, ledsen och allt på samma gång.
Nästa dag gick F och Henry till affären där Henry fick berätta vad ha gjort och betala för sakerna. Nu har jag gömt sakerna. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem?
 
förgrymmade onge
 
Jag hoppas så att han lärt sig en läxa och att han inte gör om detta igen. Vad gör vi om han gör det igen? Ge oss tips och råd!
 
En positiv sak som hänt i helgen är att min syster P är gravid! Hon fick ju MF i januari men nu har de alltså lyckats igen. Vi håller självklart tummarna för att detta ska gå hela vägen!
 
Min brors sambo är nu på fjärde dagen över BF och det verkar hända saker om man läser hans blogg. Värkar och slempropp, spännande!! Kanske blir bebis ikväll??
 
Igår var vi på Huddingebadet med barnen och så följde en kompis och hennes son med. Det var roligt och t o m Samuel fick doppa benen till hans stora förtjusning.
 
 
 
 
Igårnatt satt jag uppe till 02.00. Dumt jag vet men så skönt att vara själv uppe utan barnen :-) Samuel vaknde såklart många ggr inatt. Önskar han åt mer vanlig mat men det blir bara pyttesmåmängder änsålänge. Kanske ska testa med välling om ett par veckor.
 
Imorgon börjar barnen skolan igen. Alicia i 3A och Henry i 1B. Upprop klockan 10.00 och vi kan dela upp oss så båda har en förälder med sig. På tisdag börjar allvaret.
 
I veckan ska jag baka inför kalaset, städa upp lägenheten som ser ut som f-n, handla presenter till Alicia, Alicia fyller 9år på torsdag, vi ska till läkare med Samuel på onsdag och på lördag är det kalas för både min kompis son och Alicia. Roligt men barnen lär vara trötta på kvällen.
Nu ska vi ha rutiner igen och få lite barnfri tid om kvällarna, skönt!!
 
Ha en härlig vecka allihopa!

www.botkyrkabytesplats.se

Gå in på www.botkyrkabytesplats.se nu och lägg in annonser gratis. 
 
F´s nya projekt! Sprid gärna vidare på bloggar, FB, Twitter och andra forum!
 
Har ni några andra marknadsföringsidéer så dela gärna med er av dem!

Fredagsinlägg

Här har inte hänt mycket sedan sist, alldeles för lite faktiskt.
 
I onsdagskväll var vi hemma hos en kompis ett par timmar. Roligt att komma hemifrån lite.
 
Igår, torsdag så var det planerat att åka någonstans men kom vi iväg någonstans? Nej, vi blev hemma och degade till barnens stora besvikelse.
 
Idag, fredag har jag bara handlat. S vaknade redan 07.00 idag så jag kunde fara iväg redan 09.00 när han somnat igen. Just nu tvättar jag och barnen är bara hemma och leker idag.
 
Men imorgon är tanken att vi ska komma iväg till Huddingehallen. Hoppas det då sommarlovet börjar närma sig till slut och det kommer bli mindre aktiviteter. 2 dagar kvar innan skolan börjar och det ska faktiskt bli skönt att bara få vara jag och S ett par timmar/dag. Men pappa F är ju hemma också.
 
Henry måste klippas också innan skolan så jag hoppas det kan bli i helgen. 
 
 
Såhär hittade vi S efter vilan igår. Han hade vänt dig från mage till rygg och lagt sig på bredden i sängen :)
 
Åh, har sådan filmabstinens. Så svårt att hitta tiden och orken att sätta mig och kolla på film. Min mamma sade alltid att hon aldrig hade tid att titta på tv under min uppväxt men jag kunde inte förstå det då. Nu förstår jag och jag har bara 3 barn :-)
 
Ni ska få ta del av receptet på den "tårta" Alicia beställt till sitt födelsedagskalas!
 
 
http://titlisbusykitchen.com/archives/chocolate-fudge-cake
 
 
 
Mumsig va? 
 
Min bror E har ännu inte fått barn och vi väntar med spänning. 2 dagar+ just nu och jag gissar på att den kommer idag (min andra gissning) så vi får se :-)
Om O inte kommer innan onsdag så ska hon sättas igång då.
 
Ha en härlig helg allihopa!
 
ps. Det har blivit lite ont om kommentarer på sistone. Är det för att ni alla läser från mobilerna?
:-) ds.

tjaba

Samuel hade feber hela natten till tisdagen. Sedan hela onsdagen. Dålig sömn för både honom och mig. Det är vaccinationernas fel. Han reagerade starkt på dem även denna gång. Jag är inte förvånad för S är livet inte lätt och allt som går att drabbas av drabbas han av känns det som.
 
Imorse väcktes jag vid 09.20 av att någon pratade och ville ha uppmärksamhet. 
 
Hihi så söt
 
S tittade på oss från sin säng :-)
 
Nu ska vi strax till en vän och fika lite. Trevligt!
 
Imorgon, torsdag kanske vi ska till ett inomhusbad, Huddingehallen. Nedräkning till skolan börjar, 4 dagar kvar.
 
Ha det gott
 
 
 
 

Goddagens

Hej på er!
 
Vad har vi hittat på då? Jo, igår tisdag så åkte vi till Skopunkten där vi köpte 6 par skor till barnen.
 
                                              
Alicias sneakers 249kr                    
 
 
 
Alicias inomhusgympaskor 179kr          
 
 
Alicias stövlar 99kr
 
 
 
         
Henrys skor 179kr 
 
                                   
Henrys inomhusgympaskor 179kr 
 
  Henrys stövlar 99kr
 

Vi fick de två billigaste paren gratis så det var ju bra! Det blev inga skor till oss eller Samuel. Vi får klara oss med dem vi har. 
 
Väl hemma så lekte barnen med kompisar på gården.
 
På kvällen gick vi en promenad och satte upp affischer om F´s nya projekt.
 
www.botkyrkabytesplats.se 
 
är en hemsida som F jobbat med dygnet runt senaste veckorna. Tanken är att det ska vara en sida för oss Botkyrkabor. Där man ska kunna byta varor och tjänster med varandra och även skänka bort saker om man så vill.
Sprid gärna adressen vidare och surfa in och kolla. Lämna sypunkter och annat om ni har lust.
 
 
 
 
 

Söndag, måndag

Igår, söndag var jag och barnen iväg på en mammaträff. Vi var runt en 15 stycken mammor med våra 5-6 månaders bebisar. Tråkigt och regnigt väder men vi trängde ihop oss under ett tak. Vi var i Rålambshovsparken vid Fridhemsplan. Jättefin lekpark för barn med många roliga saker att klättra på och annat.
Vissa mammor hade åkt långt för denna träff men de flesta av oss kom från 08-land.
Trevligt var det och nästa träff är sista onsdagen i augusti.
 
Väl hemma tog vi det lugnt och på kvällen kollade vi på film.
 
 
 
 
 
Monster house är en animerad barnfilm. Bra och mycket spännande. Jag brukar inte gilla animerade filmer men denna fastnade jag för.
 
Idag, måndag har vi varit på BVC. Samuel väger nu 7940g och är 65cm lång. Han är mindre än vad både Alicia och Henry var i denna ålder.
Han fick tre sprutor idag också. 2 stycken var vaccination mot en massa sjukdomar och den tredje är TBC sprutan. Usch vad han skrek, min lille gubbe. Men sedan somnade han efteråt och sov drygt 2,5 timme :-)
 
Barnen leker med kompisar idag och jag var en sväng nere på gården också. Samuel låg på en filt och lekte lite innan han blev trött. Nu sover han igen sedan 1,5 timme.
 
Imorgon blir det troligen en tur till Skopunkten. Barnen behöver en del skor inför skolstarten. Tur de har ta 3 betala för 2 året om.
 
Sista sommarlovsveckan är igång och vi får passa på att sova ut dessa sista dagar. Fr o m nästa måndag blir det tidiga morgnar igen.
 
Ha en fortsatt härlig vecka

Fredag/lördag

Igår fredag gjorde vi inte så mycket. Jag åkte och handlade själv. Sedan jag blev mamma är det i princip min enda egentid haha :-)
 
På eftermiddagen kom min vän förbi en stund på lite fika och snack. Trevligt!
 
F har nu fått operationsdatum och det blir den 2/10. Denna föräldraledighet blir lite annorlunda än de andra eftersom jag haft/har gubben hemma i princip under hela ledigheten. Skönt med avlastning men jobbigt att vi är så sjukt fattiga... Jaja, vi har varit med om värre tider. Det är bara att kämpa vidare!
 
 
 
Idag lördag blir vår lille bebbe hela 5 månader!! What?? Jo, det stämmer och det är konstigt hur det  känns som tiden står still men samtidigt går snabbt.
Vi har tagit fram matstolen och där gillade han att sitta.
 
Vi är hemma idag också. Barnen leker med kompisar. Vi var förbi centrum också och hämtade de nya skolväskorna. Barnen är glad och nöjda!
 
Alicias axelrems skolväska 0kr på Ellos om man beställde för 200kr
 
Henrys ryggsäck, Batman och den är ursprungligen från Mexico. 82kr vunnen auktion på Tradera
Superfin och orginell
 
 
Nu har jag och Alicia planerat hennes 9-årskalas. Det blir den 25/8 15.00-18.00 och vi blir totalt 25 om alla kommer. 18 kompisar ska bjudas. Fullt hus men det blir kul!
Vi ska bjuda på korv i bröd, hembakta och köpta kakor och så ska jag försöka göra en chokladtårta. Alicia hittade ett recept på nätet. 20 godispåsar ska göras.
 
Samuel sover mycket mindre på dagen nu, typ 45 minuter i taget. 3 ggr/dag ungefär. På natten sover han bra men vaknar typ 3 ggr för att äta men somnar om efteråt.
 
Ha en fortsatt härlig helg! Snart blir det lördagsgodis här

familjefoton

Första familjefotot
 
syskonkärlek

en låt jag gillar


onsdag, torsdag

Igår, onsdag åkte vi till Tekniska museet. Det var gratis inträde efter 17.00. Barnen hade kul! Men vi vuxna var trötta haha
 
Henry fick prova en stor elektrisk grävskopa
 
Samuel hängde med i Babybjörn
 
Henry provade att lyfta sig själv
 
Alicia snurrade runt runt
 
Henry tränade på crosstrainer
 
Alicia tränade en stund också :-)
 
Jag provade konkurrentens sköna postbil (Kolla Henry där bak haha)
 
Henry flög lite plan
 
Jag ringde barnkirurgen på Astrid Lindgren barnsjukhus och vi fick en tid den 22/8 hos en av deras läkare. Skönt att få Samuel ordentligt undersökt och se så att allt läkt som det ska!
 
F´s permanenta uppehållstillståndskort har redan kommit så det var verkligen snabbt. Tänk så många år denna process tagit... Nu är allt fixat inför sökningen av svenskt medborgarskap men vi ska avvakta lite p g a pengarna. Det kostar 1500kr att söka.
 
Idag har vi en hemmadag igen. Barnen leker med kompisar. Det känns som vi bedriver ett öppet fritids härhemma. Barnen kommer och går och de äter ofta mat här. De verkar trivas här i alla fall :-)
 
Idag sov Henry till efter 12.00!! Så är det när man är uppe till sent på natten. Själv somnade jag vid 00.00... F tog hand om läggningen av Ali och Henry...
Det blir nog svårt att komma in i normala rutiner igen!!
 
Gröt är gott??
 
Idag fick Samuel testa gröt för första gången och det verkade som han gillade det. Nu ska vi fortsätta ge det varje dag och förhoppningsvis äter han en hel portion av det när han är runt 6 månader så att ett amningstillfälle kan bytas ut. Börjar bli trött på att amma faktiskt. Det är ju hela tiden känns det som och jag kan inte ha vilka tröjor jag vill för det ska ju vara lätt att öppna/dra upp för att amma.
 
Köttfärspaj
 
Ikväll ska jag tvätta och nu har jag precis gjort köttfärspaj. Mumsigt!
 
Imorgon, fredag ska jag bara veckohandla och så får vi se vilket väder vi har om det blir någon utflykt eller inte. Men en vän ska också komma hit på lite fika och så på eftermiddagen.
 
Vi väntar spänt på nya kusinen och syskonbarnet som är beräknat till 15/8. Tråkigt att vi inte får se honom nyfödd bara :-(
Jag har gissat på att han föds den 12/8 på söndag så vi får se om jag får rätt :-)
 
Ha en härlig helg allihopa
 
 

Tisdag 7/8

Idag har vi en hemma dag igen. Svårt (och dyrt) att hitta på saker varje dag ett helt sommarlov!
 
Jag har bakat lite och tittat på tv. Det är inte helt lätt eftersom Samsam vill ha 100% uppmärksamhet när han är vaken.
 
Imorgon ska jag ringa barnkirurgen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Det är nu snart 3 månader sedan han opererades och ingen läkare har undersökt honom efteråt. Vi är oroliga att hans gnällighet har något med ljumskbråcken eller operationen att göra. Hoppas vi kan få en tid så de kan göra ultraljud på honom och undersöka honom mer noggrant.
 
Scones
 
chokladmuffins
 
Henry fick ett vykort från sin nya fröken. Jättegulligt av henne att hon skickar ett välkomnande vykort till alla sina elever :-)
 
 
Imorgon ska vi troligen till Tekniska museet. De har gratis inträde varje onsdag mellan 17-20 så då får vi väl passa på. Barnen tycker det är roligt där och vi har inte varit där i år.
 
Ha en fortsatt härlig vecka! Här regnar det mest just nu...
 

Måndagen den 6/8

Denna dag åkte vi till Heron City för att bowla. Det var första gången för barnen. Vi betalade 160kr för en timme. Och detta var den billiga dagen för de andra dagarna är det betydligt dyrare.
Jag minns Kronprinsens bowlinhall i Malmö där det kostade 10kr/serie när jag var liten...
 
Alicia tröttnade efter en stund men Henry spelade hela timmen och var jätteglad. (kors i taket) Han slog  t o m med en strike. Men vi hade de där banskydden uppe så lite fusk :-)
Efteråt fick barnen McDonalds och sedan bar det av hemåt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag lovar mig själv varje dag att bara sitta vid datorn varannan dag men självklart så fastnar jag vid speciellt FB varje kväll. Min "mammagrupp" är väldigt aktiv och det är alltid roligt att höra hur de andra har det men det tar så mycket tid.
Jag har knappt sett någon film på hela sommaren!
 
Och inatt vaknade S varannan timme hela natten *snarrk*
 
 

Lördag, söndag

Denna helg har vi inte gjort så mycket alls faktiskt. Känner mig lite deppig och nere. Samma sak varje dag liksom. Och ingen ordentlig sömn får jag heller. Och på dagarna gnäller S hela tiden när han är vaken. Så då får jag inget gjort.
 
Igår gick jag bara en promenad med S och Alicia. Idag har jag sorterat lite papper och skrivit upp vad barnen behöver inför skolan. Så det blir en tur till Skopunkten i vägen för inköp av nya skor, stövlar och gympaskor. Sedan har jag beställt en ny skolväska från ellos.se och vi fick den gratis om man beställde barnkläder för minst 200kr plus att man då fick 20% på barnkläderna :-)
Så det blev lite till Samuel i nästa klädstorlek.
 
Just nu budar jag på en cool Batmanryggsäck på tradera.se inför Henrys skolstart. Budet ligger just nu på endast 26kr och auktionen går ut ikväll så hoppas hoppas.
 
 
Så liten men nu så stor
 
Nu är det en ny vecka på ingång och två veckor till skolan börjar och vardagen börjar igen. För barnen i allafall. Jag kommer ju fortsätta vara föräldraledig och papp F sjukskriven.
Det ska bli skönt att få lite egentid på kvällen igen för just nu lägger sig barnen senare än mig ibland...
 
Imorgon blir det lite bowling på Heron City. Barnen har aldrig testat och det är billigast på måndagar. "Bara" 160kr per bana/timme. Hoppas de kommer tycka det är kul!
 
Har lite annat inplanerat i veckan också.
 
Ha en skön vecka nu!
 

Min mammas goda hemmagjorda saft

Har glömt att berätta att jag fick med mig en flaska av min mammas hemmagjorda jordgubbssaft från Skåne. Supergod! :-)
 
 
 
 

Torsdag, fredag

 
Hejhej!
 
Igår torsdag så åkte vi först till Migrationsverket för att fixa F´s permanenta uppehållstillståndskort. Det var så skönt att ha bokad tid för det är en fruktansvärd väntetid annars och jag tycker verkligen synd om de som får sitta och vänta i timmar. Det gick bra och de kommer skicka hem det med post. Sedan är det bara att söka svenskt medborgarskap online men vi väntar nog tills vi har mer stabil inkomst.
Jag är orolig för augusti eftersom det inte är säkert F får beviljad sjukpenning för han är föräldraledig. Och att det kan dröja innan beslutet kommer vilket betyder ingen inkomst från F´s sida i augusti plus att jag är föräldraledig... Så vi kommer då inte kunna betala våra räkningar med vår inkomster utan får återigen ta från sparpengarna som nu börjar sina :-( bläää
 
179kr
 
Efteråt blev det en tur till Barnens Hus i Kungens kurva där vi köpte ett nytt babygym till lillgubben. Han blev så glad när han fick leka med det :-)
Efter det så blev det en tur till McDonalds. Jag mådde så dåligt hela dagen, en fruktansvärd huvudvärk och illamående. När vi kom hem så kräktes jag och sedan sov jag en stund medans Samuel sov. Sedan mådde jag mycket bättre. Misstänker att jag har fått migrän.
 
Slutligen åkte vi till SKHLM centrum och till Smycka där Alicia fick göra hål i öronen. Det kostade 300kr. Ni kan se videon ovan hur det gick till. Det var Alicia själv som ville att jag skulle filma och lägga upp det.
Det gick bra och hon var så glad efteråt. :-)
 
Igår var även gubbens 39-årsdag! Men vi firade inte den direkt men nästa år då måste den firas ordentligt då han blir en riktig gubbe haha
 
Rosa gnistrande "diamanter" i öronen
 
Idag, fredag har jag varit och handlat. Sedan har jag fixat lite med barnens rum. Flyttat taklampor och mattor, bytt gardiner och bytt garderober. Först var lilla rummet Henry, sedan Alicias, sedan Henrys och nu är det Alicias/Emmas rum igen.
Skönt att ha det gjort, något jag tänkt på länge men som aldrig blivit av.
 
När Samuel slutat amma förhoppningsvis vid 8-9 månader då ska han flytta in i Henry rum (pojkarnas rum) och då får vi rumstera om så att spjälsängen får plats.
 
Nu ska vi strax plocka fram fredagsmyset. :-)
 
 
Ha en härlig helg allihopa! Själv har vi inga planer än men vi får se

Tisdag, onsdag

Har väl inget jätteroligt att blogga om idag men något kan jag väl plita ner.
 
Igår och idag har jag städat härhemma och tvättat. Vi har varit ute på lekplats och lekt. Barnen har lekt mycket med kompisar både härhemma och ute på gården.
 
 
Samuel har testat banan och han fick även suga på en köttbulle. Båda var mycket uppskattade tyvärr gillade han banan så mycket att han hade problem med magen idag. Han gnällde och hade sig hela dagen men så till slut så kom där bajs. Lite tjockare än vanligt så jag antar att det var bananen.
Nu tar vi paus från banan och imorgon får han nog testa äpple.
 
 
Imorgon ska vi först till Migrationsverket (skrev fel i förra inlägget att det var onsdag vi skulle dit) för F ska ge biometriska data (härligt ord) för att få ett permanent uppehållstillståndskort.
Sedan måste vi förbi Babyland för att köpa ett nytt babygym för det han har nu är knäckt på typ 6 ställen... och det är inte Samuel som gjort det :-) utan mest Henry och andra som ramlat in i det haha
 
 
Slutligen ska vi förbi ett köpcentrum (SKHLM) för Alicia vill ta hål i öronen så då ska hon få göra det! Hon vill att vi ska filma det så det kanske kommer upp en video på det sedan :-)
 
Och imorgon fyller Felix 39år! Det kommer vi väl inte fira direkt. Jag har faktiskt inte ens köpt present...
 
 
Åh, har lite ångest för hur fulla våra lådor, garderober och skåp är. Vi bara slänger in saker och när man öppnar så ramlar allt ut... I höst när skolan börjar så måste operation rensning börja för jag gillar inte alls hur vi har det nu. Dessutom så behövs det grovrengöras lite överallt typ under badka och bakom möbler.
 
Nu ska jag kolla in era bloggar :-)

RSS 2.0