Shoppat nya skor

Textilskor för 99kr på Skopunkten till mig


199 kr på Skopunkten till Henry


Tygskor för 149 kr på Skopunkten till Alicia


Vi fick alla tre skor för 313 kr för dels fick vi det tredje och billigaste paret gratis och sedan så fick jag som ny klubbkund 10% rabatt på första köpet.



Vi var i tre olika skoaffärer för att hitta skor åt Henry. Vi hittade fyra par bra skor men tyvärr inte hans storlek... Även på Skopunkten var det jobbigt för det fanns inga bra tyckte jag.


Jag köpte även ett annat par skor


Det blev ett par streetskor, Adidas för 290 kr inne på Intersport. Bra pris tycker jag!

Ha en fortsatt skön lördag. Jag håller på att göra köttfärspaj, mumsigt

Och det blir ingen majbrasa för oss, vi orkar inte...


Idag är en underbar dag för något stort händer i vår familj

Första syskonbarnet (från Felix´ sida) gifter sig idag. Ochuko, hon är ett av fem barn som Felix´ bortgångne storasyster Queen fick. De är fyra systrar och en bror tillsammans vilka alldeles för tidigt blev moderlösa. Då hon dog redan 1995 så var barnen inte så gamla. Idag är de ca 25-30 år typ, i Nigeria håller de inte reda på ålder, det är inte så noga.

Bröllopet hålls i Warri, (F´s hemstad) i Nigeria och nästan hela släkten är på plats.

Vi önskar henne all lycka i sitt äktenskap. Grattis Ochuko och Karo!!

Fredagkväll

Arbetsveckan avslutades på ett skönt sätt, lite post, vackert väder och slutade en timme tidigare. Just nu tittar Henry på Barnkanalen, Alicia sitter vid datorn och tittar på Hello Kitty Youtubeklipp. F är iväg på match, hans lag hade match nu ikväll.

Själv ska jag sitta här en stund och sedan blir det väl en film.

Förresten så såg jag en film igår



"Blue valentine" vilken har hyllats överallt typ. Den handlar om ett gift par, om hur lyckliga de en gång var medans de numera knappt pratar med varandra, bråkar m.m. I filmen hoppar de fram och tillbaka mellan dåtid och nutid.
Jag tyckte den var ok, jag hade nog för höga förväntningar. De sista 10 minutrarna är de mest sorgsna och jag tycker de kunde gjort filmen ännu mer ledsam och byggt upp den på ett annat sätt.
Se den och avgör själva!

I helgen så blir det barnkalas för Alicia, skor ska köpas till mig och barnen, en ny omgång masktabletter ska intas (smaskens) och så är det tydligen Valborg.
Jag tror vi skippar brasan i år, F har ju gips och det blir ju tråkigt att gå själva utan gubben. Vi får se om någon av våra kompisar ska åka till någon brasa.

Ni får ha en härlig Valborg och helg i övrigt!


Kolla in killens dans haha



Länken fick jag ifrån Anna Ginas blogg

Onsdagstankar

                                               

Idag har vi öppnat ett nytt sparkonto som vi har döpt till hus. Detta är även första månaden vi kan sätta in pengar på vårt hussparandekonto, kul!

Vi har ett sparkonto som heter Nigeria och där är nu tillräckligt för både resan och fickpengar så det är skönt att det är klart.

Vi har nu tänkt om vad gäller ny bil. Vi ska byta ut vår Audi någongång under nästa år men vi ska inte köpa någon ny och dyr bil utan köpa en äldre, begagnad bil som vi kan ha i några år. Vi vill nu satsa allt vi kan på hussparandet och försöka att inte ha en massa onödiga utgifter.

Det tråkiga är att vi behöver ju en del saker till lägenheten, nya köksstolar, ny vardagsrumsmatta, nya lampor, videokamera m.m. Vad ska man priotera, kortsiktigt eller långsiktigt?

                                            

Sedan har vi börjat fundera på radhus istället för fristående hus. Vi vill bort ifrån hyresprojektet men kan tänka oss att bo kvar i Norsborg men i radhusområdet istället. Sedan längre framåt, in the future så kan vi kanske köpa fristående hus. Just nu skulle ett radhus vara toppen, vill ha en liten trädgård där vi kan grilla, ha fest, barnen kan bada i pool m.m.

                                         

Mitt blodtryck går lite upp och ner har jag märkt med hjälp av min maskin. Nu har jag börjat märka när mitt blodtryck är högt för jag känner ett slags tryck i hjärtat, svårt att förklara men just då har jag tagit trycket som visat sig vara högt.
Mycket av det beror säkert på avsaknad av motion, en massa läskdrickande, dålig kost m.m.

Ha en fortsatt härlig vecka


Ett program om Nigeria

Hejhej på er!

Först ska jag tipsa om ett program som jag såg på tv igår som handlade om Nigeria. Min syster Ingela tipsade mig genom ett sms

 Här är länken till avsnittet:

http://svtplay.se/v/2406053/kobra/del_7_av_13__lagos?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2406053/sb,p102859,1,f,-1




Påskledigheten lider mot sitt slut

Och det känns helt ok. Vi har haft en skön, avkopplande, god och trevlig påsk.


Det tråkiga är att F har gips så han har ju typ suttit inne hela tiden. Barnen har varit ute nästan varje dag och cyklat med kompisar. Det är så skönt att de har kompisar här på gården och gården bredvid. De ringer varandra och går ut och leker här ute bara, enkelt och bra för oss föräldrar.


Igår satt vi inne hela dagen, vi tog inte ens av oss våra pyjamasar... Vi tittade på tv, satt vid datorn och bara latade oss, så skönt var det! Visst har man lite dåligt samvete för det fina vädret men dessa latedagar är så bra för själen och kroppen =)


Jag såg en jättebra film i lördagskväll





"Biutiful" är en spansk film. Ett drama som berör och filmen var sorglig, hemsk och verklighetsförankrad. Den tar upp ämnet alkoholism, dödlig sjukdom, oron som barn kan ha av en otrygg hemmiljö, asylsökande, svartjobb m.m. Den är riktigt bra, rekommenderas!


Idag har vi kollat på flygresor, hotell m.m. inför resan till Tyskland. F måste ringa några samtal hit och dit för att ta reda på lite mer om saker men det börjar ju sannerligen dra ihop sig till resan dit. Spännande och vi ska även se det som en semester och göra turistsaker =)


Vi har haft riktigt fint väder här, med sommarvärme och det är helt underbart.


Ha en bra arbetsvecka allihopa


Påskafton

Påskafton och två dagars ledighet till, låt tiden stå stilla!

Långfredagen spenderade vi först i en superfull mataffär, alla skulle visst handla igår. Sedan kom A och barnen över och så var vi ute och lekte i över tre timmar. Då ville jag hem men A och alla barnen stannade ute ett tag till.

På kvällen kollade vi på film



"The roomate" är en thriller om en tjej på ett universitet som får en rumskompis som är lite psyko. Jag tyckte den hade kunnat vara lite läskigare och råare, den var lite för lam för min smak =)

Idag har vi varit och shoppat nya vår/sommarjackor på Lindex åt barnen.
Det blev likadana modeller men en i rosa och en i blått. Jag hade en kupong på 30% så jag fick 90 kr i rabatt.
Nästa vecka ska vi gå på skojakt. Vill hitta flera par olika skor åt oss alla, kollar väl på HiSport och Skopunkten.

Nu när det är så varm och skönt väder så märker jag att jag inte har några kläder... Alla jeans är håliga och slitna och tröjorna är gamla och fula. Jag köper ju aldrig något åt mig själv typ. Dessutom så väger jag ju mer än jag egentligen vill så det är inte så roligt med kläder då.
Jag har i alla fall beställt två par shorts och två nya tröjor. Hoppas de sitter bra, lite riskabelt när man beställer från nätet.

Idag ska vi grilla, jag håller på att marinera kött nu som vi ska ha till grillspetten. Och så lite potatisklyftor, vitlöksbröd, grönsaker och sås. Mumsigt, hoppas elgrillen fungerar bra idag för den är lite mesig när det gäller värmen...

Ni får ha en fortsatt trevlig påsk


Påskledig =)

Åh, vad skönt att ha fyra dagars ledigthet framför mig. Jag ska försöka njuta av varenda minut och bara vara.

Igår såg jag en film som jag längtat efter



"The rite" med Anthony Hopkins. Han är ju en av mina favoriter och han gjorde sin roll superbra som vanligt. Filmen är spännande och mystisk. Jag gillade den.

Vi började min ledighet med att gå ut och äta på grillen, mumsigt. I Påsk ska vi träffa vänner och deras barn och äta massor av godis och ägg tillagade på alla sätt och vis =)
Jag tror att vi har en ordentlig påskmiddag på lördag med ev. grillning.

Vi ska försöka hitta vår/sommarjackor åt barnen också för just nu går de runt i vinterjacka eller endast tröja... Vet inte om affärerna har öppet i Påsk men jag antar att de har det i detta kapitalistiska land =)

                                             

Vad är det som händer i Finland? Tredje största parti blev sannfinländarna (läs finska motsvarigheten av Sverigedemokraterna). De har inte så mycket invandrare i Finland så då ger de sig på sitt eget folk, de svensktalande i Finland. Helt sjukt!!

                                            

Sedan så är det kaos i Nigeria, norra muslimska delen. De dödar folk/barn, bränner bilar och kristna flyr. Bara för att de har hört att valet var riggat för den omvalde presidenten är ifrån söder och kristen. Goodluck Jonathan heter han förresten, hur coolt är inte hans namn?
Varför inte bara acceptera att han vann? Han vann ju med dubbelt så många röster som hans motpart från norra delen av Nigeria. Denne förkastar dessutom våldet och ber de sluta.

Vi vågar inte åka ner som det är just nu men vi hoppas det lugnar ned sig till hösten. Det är alltid strider i Nigeria (typ) men just nu råder det kaos och livsfara för allmänheten. Dock kan det vara lugnt i söder medans det är kaos i norr. Det var strider mellan två stammar när jag var nere 2002, i samma stad där vi var men det var på andra sidan stan sade hans systrar så "det var lugnt" enligt dem...

Jaja, med dessa tankar lämnar jag er och hoppas att ni får en underbar påsk!

Tisdagkväll

Och det känns som fredag i kroppen i alla fall. Är så sliten, tungt på jobb och sedan efter jobbet så har jag städat. F och barnen är ju hemma hela veckan och det syns i lägenheten.

                                                    

Utvecklingssamtal för Henry igår och det gick bra. Fröken kände att Henry börjar bli för stor för förskolan och att han är redo för skolan. Han kan alla bokstäver och siffror, kan skriva och läsa lite och räkna lite. Kul att han är så duktig för sin ålder!

Ja, här händer det inte så värst mycket. Två dagar till sedan har jag påskledigt i fyra dagar, skönt!

Vi får inget besök i Påsk, annars brukar någon från Skåne komma upp. Vi ska heller inte åka bort inte ens en kryssning för pappa F kan ju inte gå ordentligt. Så vi ska vara hemma och mysa, äta god mat och mycket godis.
Jag önskar att vi kunde åka ner till mor och hälsa på men bilen är ju opålitlig, F´s ben är i gips och tåg/flygbiljetter är det försent för...

Vad har ni för planer i Påsk?

Nu ska jag surfa vidare innan jag somnar...

Ha en fortsatt härlig vecka!

Så var denna helgen också förbi

Och vad har vi egentligen gjort?

                                                 

I lördags tvättade jag massor av maskiner, allt blev tvättat som Alicia kan ha rört och liknande. Att ta masktabletterna gick bra men med Henry var det jobbigt. Det blev hot, fasthållning och lögner =) Vi sade att tabletten smälter i yoghurt men det gjorde den inte men han svalde all "yoghurt" på en gång så han fick ner sina tabletter.

Vi gick ut och plockade ris som vi påskpyntade. Nu har vi lite påskfint och häxan hänger på dörren, redo för avfärd.

                                          

Barnen har varit ute hela helgen i princip. De har cyklat och lekt med kompisar. Henry kom upp och sade "ta av stödhjulen, min kompis ska lära mig cykla med två hjul". Jag gick ner och hjälpte till och visst var det inga problem med det. Han cyklade iväg direkt och nu cyklar han som om han aldrig haft stödhjul. Sedan hjälpte jag Alicias kompis att cykla.

Roligt med så varmt och skönt väder och att barnen har så bra kompisar här på gården och närliggande gårdar. De har inte velat komma in alls, knappt ens för att äta.

                                            

Idag har jag ju jobbat extra i fyra timmar men det blev inte som vi tänkt för posten var väldigt sen, så sen att posten anlände 30 minuter efter att vi gått hem... Så vi gjorde de uppgifter vi kunde göra och kontoret är rent i alla fall =)
Efteråt var vi ute i det fina vädret.

Så nu var denna helg över. Ska nog in och deklarera nu så har vi det gjort. Jag får drygt 200 kr tillbaka och Felix får drygt 2000 kr.

Nu är det påsklov häruppe och Alicia ska få vara ledig hela veckan. Pappa F tyckte det och så kan hon leka med sina kompisar på gården. Henry får han se om han ska gå eller inte.

Jo, så var det med vår helg!!

I helgen

I helgen ska vi plocka påskris och påskpynta härhemma.

På söndag ska jag jobba extra. Det var längesedan jag gjorde det men nu när jag varit sjuk så behöver vi lite extrapengar plus att F är ju sjukskriven. Det är bara 4 timmar men det är ju bättre betalt än vanligt.

                                                  

Vi har fått tandläkartid åt Henry 11/5 för hon tyckte inte det var akut då han inte har ont. Men jag sade att hålet är stort men hon tyckte ändå vi kunde avvkata några veckor.

Åh, vi var precis i affären och jag blev så förbannad på en gubbe där. Han bara tog godis med händerna ur lösgodiset och stoppade i munnen. Jättemycket av många olika sorter. Han såg rätt "farlig" ut typ så jag vågade inte säga något direkt till honom. Men vilken stor idiot och tjuv, jävla svin rent ut sagt.

Nu ska vi strax äta vårt fredagsmys, masktabletter =)

Ha en jättetrevlig helg nu!

Fredagkväll

Min lediga dag igår var intensiv och vi fick mycket gjort.

                                                         

Men hur det var på Migrationsverket är under all kritik. Massor av folk, först en enorm kö till infon där de i princip endast delade ut nummerlappar. Vi hade 40 nummer före oss... Efter 1,5 timme hade det gått 15 nummer, frustrationen bland folk var stor.
Vi gick tillbaka till infon och pratade med dem om att vi måste vara på sös på läkarbesök vid 13.30 och hon gick och pratade med folket bakom.

Hon fixade så att vi fick gå före alla andra, supersjyst. Men att tänka sig att dessa människor ska sitta där timme efter timme var helt sjukt. Kön var dubbelt så lång när vi gick...
Inget bra system på något sätt. De borde ha tidsbokning så att folk slipper sitta i timmar och vänta. Det var helt sinnesjukt!

Men F fick sitt svenska främlingspass. Det löjliga är att det står i det att han är nigeriansk medborgare men ändå måste han skaffa hemandspass för att söka svenskt medborgarskap för att bevisa att han är nigeriansk medborgare. Skumma regler.

                                                  

Sjukhusbesöket gick bra. De tog av gipset, stygnen och satte på ett nytt plastips som har lufthål så att det inte blir så instängt.

                                                    

Vi misstänker att Ali har fått mask i magen. Hon säger att det kliar i rumpan de senaste dagarna. Så nu har jag köpt dyra tabletter som hela familjen ska ta. Sedan ska allt tvättas, sängkläder, haddukar m.m. Henry hade det för några år sedan och det är ganska äckligt...

Onsdagen 13/4-2011

Hejsan på er!

                                                     

Idag har Alicias fröken skrivit i hennes kontaktbok. Där står att Alicia leker med maten i matsalen, trots flera tillsägningar så fortsatte hon. Hon satte bl.a. två gurkbitar på ögonen och det var inte roligt tyckte fröken.
Det känns sådär när Alicia inte lyder efter en tillsägelse. Vi pratade med henne men hon verkade inte bry sig alls. Hon är ju en liten pajas ibland men fröken måste man ju lyda.

                                               

Imorgon är jag ledig, skönt men vi har typ tisen saker att köra till. Vi ska förbi F´s jobb och lämna sjukskrivningen, till Migrationsverket i Solna och hämta upp främlingspasset, äta kinabuffé och vara på återbesök på Södersjukhuset.
Vi får se om vi hinner med allt men om vi kör tidigt så går det nog.
Barnen ska vara på dagis och skola. Har frågat dagis om det är ok att han är där trots att jag är ledig och det var ok. De sade att "du är ärlig i alla fall. Det finns massor av föräldrar som lämnar och sedan är de lediga hela dagarna." Det är lite svårt att ha med honom till sjukhuset för han sitter nämligen inte still.

                                             

Pengar, pengar, pengar... Vi försöker spara så mycket vi kan men det är svårt speciellt när F är en nigerian i Europa. Hans syskonbarn och syskon ringer minst en gång i månaden och behöver pengar till skolavgifter, hyra, mat m.m. Så vi skickar ju ner tusentals kronor årligen. Så hur ska vi kunna spara så mycket som vi önskar?

Vi har en gammal bil som sjunger på sista refrängen, en lägenhet som är i desperat behov av upprustning, vi vill åka ner till Nigeria och vi vill flytta till hus/radhus.
F vill ju hjälpa de såklart och det är ok för mig men det är frustrerande när vi har mål och planer som blir uppskjutna gång på gång. Vi får väl helt enkelt kämpa vidare och spara så mycket vi kan. Någondag köper vi väl hus om vi så är pensionärer tills dess =)

Ni får ha en fortsatt bra arbetsvecka

Söndagen

Igår så stack jag och barnen till Naturhistoriska museet. 

                                           

http://www.nrm.se/ 

Vi åkta t-bana vilket var drygt, hatar att åka t-bana speciellt när det är mycket folk. På vägen hem så kissade Henry på sig, två ggr! Trors att jag frågade honom precis innan vi gick på tåget om han var kissnödig...

Det var stort och mycket att se på museet. Barnen var snälla och glada. Tråkigt att F inte kunde följa med men det tyckte nog inte han haha. Han hatar "utflykter".

                                          

På tal om något annat så har jag så dåligt samvete över Henrys tänder. Han har minst ett stort hål i tänderna. Man ser riktigt hur svart och stort hålet är. Flera andra tänder är det också hål eller på väg att bli hål i. Vi borstar ju tänderna på honom men ändå har det blivit såhär. Man skäms ju för att gå till tandläkaren med honom men jag måste boka tid snart så de får fixa hans tänder/dra ut.

Alicia däremot har hela tänder vad jag vet, de nya är lite gulaktiga men det var/är mina också naturligt.

                                          

Igår beställde jag ett helt lass med kläder, både från H&M och Ellos. Det är kläder till Alicia (jag vet, ännu mer?!) och sommarkläder åt oss allihopa. Det gick på ca 2500kr. Jag har konto så jag delar upp betalningen men shit vad kläder är dyrt. Sedan måste vi köpa jackor och skor åt de/oss också.

Ha det gutt

Filmer

Lördagens filmer

 



"Operation: Endgame" skulle vara en actionkomedi men liknade mer en thriller/slaktfilm. Zach Galifinakis är med, en av mina favoriter för tillfället men inte ens han kunde göra filmen till något bra. Nej, den får en 2:a av mig. Dålig handling, för mycket blod och mördande.



"Husk" är en thriller/skräckis med för mig okända skådisar. Den var spännande men ganska overklig som sådana filmer kan vara. Helt ok.

Vård av make/maka

Det finns bara närståendepenning hos Försäkringskassan. Och det gäller då det är en påtaglig fara för den närståendes liv. Så det går inte att söka.

Men vi kan få lite ersättning för sjukresa genom landstinget. Får se om vi söker det, man kan även få det om man kör egen bil.

Så jag får ta ledigt för att köra F, lika bra det. Vi har en del andra ställen vi måste köra till också den dagen.

Davs

Lördagen är här

Igår var det ju afterwork på jobbet och vi hade kul!

Vi köpte mat från en restaurang i centrum, dricka från systemet och sedan satte vi upp karaoke på kontoret. Singstar blev det hela kvällen =)

                                                    

Tyvärr var det flera som bangade och svek *buuuu* men vi som var på plats hade riktigt kul.
Som vanligt så började jag bli trött efter ett par timmar, men lyckades stanna till typ 23.30 haha.

Väl hemma, så somnade jag direkt.

Idag har jag kollat på film, tvättar, varit och handlat och nu sitter jag här. Barnen har en kompis här som de leker med och så var de ute och cyklade en stund.

Ikväll blir det film, film, film älskar filmkvällar =)

                                              

Just nu är min motivation på 0 vad gäller i princip allt. Städning undviker jag så mycket som möjligt och nu borde vårstädningen sättas igång. Jag borde rensa ut, städa ut lådor och skåp men alltså jag har ingen lust...
Träningen existerar inte trots att jag gillar att träna. Jag är för lat, det är sanningen, lat är vad jag är.

Ha en fortsatt härlig helg

Film



"The way back" är en drygt 2 timmar lång film. Den utspelar sig under andra världskriget i Sibirien. Den handlar om några människor som hamnar i ett sibiriskt fängelse. De har egentligen inte gjort något brott men de är utlänningar och tydligen ett hot mot både nazismen och kommunismen.
De lyckas fly och till fots tar de sig flera tusen mil, genom snö, kyla, öken, värme, utan mat och vatten och söker sig mot ett fritt land.
Naturscenerna är vackra och skådespelarna är verkligen bra. Vi ser bl.a. Colin Farell prata ryska och bryta på engelska =), vi ser svenske Gustaf Skarsgård i en av rollerna.

Rekommenderas!



"Limbo" är en norsk film som utspelar sig i Trinidad. Det handlar om en norsk familj, där pappan jobbar på ett oljeföretag på Trinidad och mamman och de två barnen kommer dit för att bo med honom. Men det blir inte så bra som de velat, otrohet, sprit, intriger förstör det hela.
Lena Endre är också med i filmen. Jag tyckte den var bra, sorglig och så realistisk.

Torsdag, sjukdag nummer 4...

Jag vaknade igårmorse av en enorm kramp i övre delen av magen. Cyklade ändå till jobb i tron att det skulle släppa men det gjorde det inte alls. Efter en kvart så cyklade jag hem.

                                         

Väl hemma lade jag mig och sov i några timmar. När jag väl vaknade så var krampen borta men det högg, stack, bubblade och krampade runt i magen.
Jag gick och handlade Proviva som jag drack en hel liter av. Jag tror att jag varit matförgiftad, att någon dum bakterie smugit sig ner i min mage...

Idag är magen mycket bättre, jag kan inte säga 100% bra men mycket bättre.
Imorgon ska jag jobba och förhoppningsvis går det bra. Sedan ska vi ha afterwork med god mat, dricka och karaoke.
Ska bli kul att komma ut och skratta lite =)

Jag har inte sett någon film alls dessa två dagar utan bara kollat på tv, Big Brother kan ju vara ganska underhållande trots allt. Och alla komediserier m.m.

                                

Nästa torsdag ska F till återbesök på sjukhuset hos en sjuksyster så jag ska ta ledigt för att köra honom dit och plus en massa andra ärenden som han måste göra.
Sedan så fick vi brev att gipset ska av 23/5 och sedan röntgas och sedan träffa läkaren igen. Men F själv motstrider detta och säger att han ska få ett nytt gips nästa vecka och sedan ska det gipset sitta längre än vad de skrivit?!
Jag har ingen aning så vi får se vad de säger på torsdag.

Jag är glad om gipset åker av 23/5 och att han då kan träna foten i några veckor så att vi sedan kan åka till Tyskland som planerat. Men som sagt vi får la se.

                                              

Sedan så har jag varit för positiv med alla lediga dagar i vår/sommar/höst. Så nu ska jag dra ner på dagarna och planera om. Tyvärr har jag ju bara 25 semesterdagar så jag får fylla ut vissa veckor/dagar med lägsta garantidagar som är värda 60kr/dag innan skatt, jippie.
Det kanske blir så att jag drar ner ännu mer på de lediga dagarna i sommar, vi får se om det är möjligt ens för semesterplaneringen på jobbet är ju i full gång typ.

Men det är viktigt att barnen får vara lediga minst 4 veckor i sommar tycker jag. Sedan så är vi ju troligen lediga 3 veckor i höst också ju. Det kostar ju =)
I-landsproblem, eller?!

Ni får ha en härlig fredag! Själv ska jag försöka ha det med lite pary party

Igår fyllde min systerson Kevin år

Kevin fyllde 15 år så honom vill vi fira med att ropa HURRA HURRA HURRA

 


Tisdag

Jag blev sjuk i söndagskväll. Ont och öm i kroppen, illamående och kände mig febrig.

Så jag har varit hemma igår och idag. Nu mår jag bättre men inte helt bra. Känner mig smått illamående då och då. Men jag ska jobba imorgon, känner att jag behöver frisk luft och att röra på mig lite. 
                                                 

Barnen har varit jätteduktiga och gått till och från dagis/skola själva. Henry har F kollat på genom fönstret och pratat med fröknarna på dagis för de var lite oroliga.

F verkar hantera kryckorna bra nu och det känns bättre.

Ja, det var allt jag hade att blogga om idag. Lite smått tråkigt men så är det ibland. =)


Filmfrossa...

Vad kan jag göra mer än att kolla på film när jag är sjuk?!



"London Boulevard" är en brittisk film med Colin Farrell, Keira Knightley och Ray Winstone i huvudrollerna. Det handlar om en känd skådepelerska som anställer en fd. fängelsekund till att vara hennes livvakt. Man får se mycket av den undre världen i England, kriminalitet, droger, våld.
Den var bra tyckte jag, lite sorglig.



"Elephant white" är en actionrulle som utspelar sig i Thailand. En svart man blir lejd till att döda en massa hallickar. Han träffar en thailändsk flicka och en brittisk man som hjälper honom. Den brittiska mannen är egentligen amerikan men i filmen har han en brittisk accent, låter lite roligt.
Det är ingen superbra film, mycket skjutande och äkta actionrulle.


"Los ojos de Julia" är en spansk thriller. Den handlar om en blind kvinna som tar sitt liv men systern tror det är mord. Den är spännande och har allt vad en thriller ska innehålla. Sevärd

 

"Paul" är en komedi. Den handlar om en alien som vill hem. Två brittiska killar (bl.a. Simon Pegg) är i USA på semester för att kolla på alienturistställen m.m. De träffar på Paul, the alien och de vill hjälpa honom. Den är rolig och helt klart sevärd.


Söndagen in da house

Igår hämtade vi hem pappa Felix och det är skönt att han är hemma. Men nu är det tre personer för mig att ta hand om =)

Han har ont men fick hem Citodon, alvedon och sprutor som han tar i magen för att undvika blodpropp. Han går med kryckor men det är jobbigt för honom just nu.

                                           

I papperna står det att han ska ha gips i 8 veckor men läkaren sade 10-11 veckor så vi får se hur länge det blir till slut. Infon både före och efter operationen har varit under all kritik. Han vet inte exakt vad de gjort för journalen består endast av latinska ord...
Han har knappt träffat någon läkare heller.

Han är i alla fall sjukskriven fram t o m 1/7 och sedan får vi se om det blir förlängt eller om han klarar av att börja arbeta då.

Främlingspasset är klart för upphämtning på fredag men vi får låta det ligga där i några veckor tills F är stark nog att åka och hämta det. Han måste ju bli körd dit så jag får väl ta ledigt en dag.
Vet någon om man kan ta ut någon ersättning från FK ifall ens make måste ha vård i hemmet eller liknande?

                                                      

Barnen ska få gå själva till dagis/skola. Dagiset ligger ju precis nedanför vårt hus så F kan se honom springa in på sin avdelning. Alicia tror jag klarar sig bra, hon kan slå följe med kompisar också. Hon har mobil också ifall det skulle bli problem.
Det hade varit skönt för dem att slippa gå upp så tidigt nu när F ändå är hemma.

Så om allt nu går bra och gipset är av till juni någongång så ska vi försöka åka till Tyskland under ledigheten i juni. Hoppas passet går smidigt så vi har det till juli i alla fall. Då blir det till att söka ledigt och boka resan, troligen september/oktober. =) Åh, hoppas det blir så!

Ni får ha en bra start på arbetsveckan


Helgens rullar



"Burke and Hare" är en film inspelad i Skottland och utspelar sig under 1800-talet. Det är en thrillerkomedi. Många kända i rollerna bl.a. Simon Pegg, Andy Serkis (Gollum från Sagan om ringen...) Det handlar om två fattiga män som börjar sälja döda kroppar till läkarskolorna i staden men det enda kruxet är hur de ska få tag på kropparna.
Jag tyckte om den och jag tycker den är helt klart sevärd. Skådespelarna är jättebra.



"Big momma 3" är en komedi med Martin Lawrence. Han jobbar inom FBI och går undercover som en tjock gammal tant och nu får även sonen hans klä ut sig till tjej. Den var rolig och helt klart sevärd om man gillade 1:an och 2:an.

Tredje filmen heter "Spski" och är en serbisk film. Jag lägger inte ut någon trailer för den var avskyvärd och hemsk. Jag ångrar att jag såg den då jag nu har bilder i huvudet som är svårt att radera. Jag rekommenderar den inte men om man ändå är nyfiken och vill se den så är ni nu varnade.

Gräsänkan fortsätter

Att vara helt själv med barnen går bra men något saknas ständigt och det är en gnagande känsla i kroppen att inte ha F hemma.

Henry har varit mycket bråkig på morgnarna ooch jag tror att han varit orolig. Alicia har varit ledsen och gråtit en del.
Idag på sjukhuset var hon helt tyst, satt bara stilla. Hon tycker det hela är jobbigt!

Skönt med fredag! Efter sjukhuset åkte jag och handlade med barnen på Ica Maxi. De var ganska snälla, det kunde ha varitvärre om man säger så =)

Nu är vi hemma och jag sitter här medan barnen kollar på film.

Ska bli väldigt skönt att sova ut imorgon. Har varit en jobbig vecka både fysiskt och mentalt.

Igår såg jag en film



"The tree" är en australiensk film, ett drama. Det handlar om en familj som förlorar sin pappa och hur de bearbetar sin sorg. Den är dramatisk och sorglig.

Nu ska jag surfa vidare! ha en skön fredagkväll och en härlig lördag

Min käre make

opererades igårförmiddag. När han ringde mig var han ganska omtöcknad. Och när bedövningen släppte kunde han inte prata med mig p g a smärtan...
Så de gav honom morfin för att smärtan skulle släppa.

Idag har han mycket mindre ont. Efter jobb, dagis och skola så åkte vi för att hälsa på pappa Felix. Usch för sjukhus, lukten, de sjuka människorna och de långa och tomma korridorerna. Jag får automatiskt ont i magen, mår dåligt och blir innerligt ledsen.

Minnena av min pappa och hans sjukhustid etsar sig fast i både syn och lukt. Min pappa var mycket och ofta på sjukhus under den största delen av min uppväxt så ni förstår att sjukhus väcker alla gamla och jobbiga minnen till liv.

F hade sjukhuskläder på sig och benet gipsat upp till knäet. Han ska ha gipset i 10 dagar, sedan ska han röntgas och sedan få nytt gips som ska sitta i 10 veckor. Så detta kommer bli en lång läkeprocess. I kombination med sjukgymnastik och rehabilitering.
De hade tagit ett ben under knäet och satt nere i foten. Tydligen skulle det hjälpa läkreprocessen m.m. Läskigt...

Imorgon får han komma hem och glada är vi för det =)
Så vi hämtar hem honom imorgon någongång under dagen.


RSS 2.0