Höstlov

Barnen har haft höstlov hela veckan men Samuel har gått på förskola. Jag har varit i skolan/pluggat måndag-torsdag men idag, fredag tog jag ledigt från allt som har med skola att göra! Jag och Alicia hade en mamma-dotterdag och vi åkte och shoppade en massa kläder. Många pengar rullade...
 
Sista handledningen i måndags gick bra, lite småfix här och där men handledaren sade att vi får gå upp i opponering! =) Det var en stor sten som föll från mitt bröst. Nu i veckan har vi reviderat det vi fick nedslag på samt det vi ville fixa till. Idag skickar jag in den till handledaren för en allra sista kontroll.
På torsdag 8.30 nästa vecka ska den vara inlämnad och det kommer vara en skön känsla efteråt! Jag har hört att ifall handledaren godkänner att man får gå upp i opponering så brukar det bara vara små revideringar för att få godkänt. Hoppas det stämmer! Vi fick reda på vår examinator idag och uff hon är riktigt hård. Jag hade henne på praktiken i våras och det gäller att kunna svara på alla frågor! Men jag gillar henne men som sagt riktigt hård!
 
Men nu börjar jag bli nervös inför omtentan i läkemedelsräkning... Drömde inatt om att provet bestod av tre konstiga papper och jag fattade ingenting... Folk pratade och störde. Skum dröm men åh, jag vill så gärna klara den nästa gång.
 
Imorgon, lördag, ska vi fixa lite Halloweenfirande härhemma. Någonting behövs för att liva upp denna långa och tråkiga höst.
 
De goda vanorna jag hade i fyra månader är helt omkullkastade men jag ska hitta tillbaka dit igen. Imorgon kör jag igång men jag ska inte väga mig. Jag ska väga mig om en månad och se om jag är tillbaka på den vikt jag hade i september. Sedan ska jag fortsätta bara väga mig en gång per månad för annars blir det så mycket fokus kring vikten. Egentligen är ju mitt mål regelbunden träning och bara gott på lördagar. Så det ska jag försöka hålla i.
 

Vad är det som händer?

Tänk att en ung man med rasistiska motiv går in i en grundskola med målet att skada/döda invandrare! Är detta Sverige? Är detta år 2015?

Ska jag behöva vara orolig för min make och mina barns liv? Hur många fler tänker som honom? Hur många sådana har vi i Sverige?

Fruktansvärd händelse! Jag är uppriktigt sagt livrädd för vad som händer med vårt fina öppna Sverige! 

Mer film

I spit on your grave 3. Brutal skräckis och den gjorde mig inte besviken. Vissa scener kunde jag varken se/höra precis som det ska vara hahahaha
 
 

Film

Knock Knock, en "skräckis" med Keanu Reeves. Bra och med mycket twister

Film

 
The visit, en skum skräckfilm men helt ok

Denna ständiga klump i magen

Femte dagen på min sjukdom och jag börjar långsamt vakna till liv. Det är jobbigt att vara sjuk speciellt när man i vanliga fall brukar köra i 180 varje dag. Dessutom är det svårt att vara sjuk som student, ingen tid att vara sjuk liksom... Jag har en sådan jobbig hosta nu...
 
 
 
Den preliminära uppsatsen är inne men jag är inte helt nöjd. Jag är väldigt självkritisk och vissa delar gillar jag inte. På måndag har vi sista handledningen och det är både spännande och skrämmande att få höra vad de har att säga. Sedan har vi knappt två veckor att revidera dels det handledaren klankar ner på och dels det jag själv inte är nöjd med. Den jag skriver med tycker vår uppsats är bra som den är. Men jag är aldrig nöjd...
 
Det svider att jag inte klarade läkemedelsberäkningen speciellt p g a ett sådant litet slarvfel på ett av de enkla talen dessutom. Klarade de svåra talen utan större problem... Jag har ju aldrig fått ett U i en salstenta förut så jag är inte van hahaha, gillar inte känslan! Men nu ska vi fokusera på c-uppsatsen, sedan ladda om inför omtentan 7/11.
 
Jag längtar till examen! Tänk att få jobba igen, med något "roligt" och meningsfullt. Tänk att få lön igen wihooo. Det har varit en pärs, inte lätt att plugga speciellt inte när man har tre barn och en make som kräver sitt. Jag måste vara fokuserad och hålla motivationen uppe! Ibland får man tankarna att "skit i allt" men min lillebror sade till mig "Ge inte upp" och det ska jag inte! Jag ska kämpa vidare, lyckas jag inte ta examen i juni 2016 så blir jag väldigt ledsen men jag kämpar vidare! Förr eller senare ska jag ta min examen och få min legitimation!!
 
I helgen skulle jag och Alicia ut själva men jag känner att jag måste vila ordentligt veckan ut så jag har krafter att kämpa vidare.
 

Det var väldigt dimmigt på min powerwalk förra helgen
 
 Nya träningsbyxor som invigdes i söndags men tyvärr blev jag såklart sjuk på måndagen så ingen träning i veckan. Men så fort krafterna är tillbaka då är jag på banan igen!
 
Spjälsängen är borta och meningen är att Samuel nu ska sova i våningssängen men det har han bara gjort typ 45 minuter senaste veckan... Vi måste ta tag i det men både jag och F tycker det är så mysigt att sova bredvid vår bebis <3 Denna möbel köpte vi på Ikea i lördags och den är toppen! Alla leksaker är nu ordnade i lådor.
 

Ingen bra vecka

Jag har feber och ont i hela kroppen... Ligger hemma och kurerar mig trots att vi borde jobba vidare med C-uppsatsen. Imorgon ska den preliminärt vara klar och det blir den nog men det är inte lätt att skriva med feber i kroppen.
 
Jag fick ett tråkigt besked idag, underkänd på läkemedelsräkningen =(
Ett jävla slarvfel i en uträkning... Jag blir bara så ledsen och är så slut, har knappt någon ork kvar....
 
Det känns som denna termin är full av motgångar och inget känns roligt...
 
Omtenta 7/11 och det tar emot att repetera räkning igen men det är väl bara att göra det.
 
Lite nere idag =(

Långdragen process

Ja, denna c-uppsats är en väldigt långdragen process... Handledningen i måndags gick helt ok, lite revideringar här och där. Jag är inte 100% nöjd med vårt resultat men vi svarar på litteraturöversiktens syfte i alla fall. Det är rubrikerna och indelningen av resultatet i vissa teman som det känns lite sådär med. Förhoppningsvis får vi ännu mer feedback på sista handledningen. Jag vet, sänk dina krav Kerstin... Men perfektionisten i mig skriker alltid "det kan bli bättre, du kan bättre"
 
I veckan har vi suttit med resultatdiskussionen och den är i princip klar men om den är bra är en annan fråga... Vi har läst om hur man ska göra och tittat på andras uppsatser så vi är ju på rätt spår men är inte 100% nöjd här heller, tror jag hahahaha. Alltså jag kan hålla på och pilla på denna c-uppsatsen i evigheter och kommer nog ändå aldrig bli nöjd. "En bra uppsats är en färdig uppsats" sade vår lärare i början av kursen och det är ungefär det vi siktar på nu.
 
Nästa vecka ska vi skriva de små styckena som är kvar: Kliniska implikationer, Förslag till fortsatt forskning och Slutsats. Abstrakt/abstract ska också skrivas. Sedan är vår preliminära c-uppsats klar och den ska skickas in på onsdag så att våra handledare och våra klasskompisar som är med i vår handledningsgrupp kan läsa den och komma med så mycket feedback som möjligt. Det är läskigt och klumpen i magen är mindre än förut men den är fortfarande där och gäckar mig. Jobbigaste skoluppgiften jag gjort i mitt liv!!
 
Samuel...
 
 

Samuel har varit hemma hela veckan med pappa. Han har varit jätteförkyld och hostig men det är ändå full fart. En dag somnade han vid köksbordet =)
 
Alicia 6a
 Henry 4b
Mamma Kerstin 3:e året på sjuksköterskeprogrammet hahaha
 

Konstigt men roligt att se barnens kusin Sara på reklampelarna inne på KappAhl =)
 
Fan fan fan jag är tillbaka i gamla vanorna =( Senaste månaden har jag inte tränat alls och jag har ätit vad jag vill/när jag vill... Jävla beroende, jävla c-uppsats och jävla mig... Jag vill inte skylla på något men jag måste ju reflektera över vad som gått fel. Och det är skolan och det är c-uppsatsen som har gjort att jag mått så dåligt psykiskt senaste tiden. Om jag ska träna och äta rätt då måste jag må bra så är det bara. Det är bara jag som kan stoppa detta och komma tillbaka till de goda vanorna jag har haft hela sommaren. Imorgon ska jag ställa mig på vågen och inse vad en månads synd kan göra med min kropp. Sedan kör jag på med mina goda vanor igen! Jag gillar att träna, gillar hur det känns under och efteråt, gillar att kläderna sitter bra och att jag är normalviktig. Fan jag ska inte gå upp allt igen, jag ska inte bli överviktig/fet igen!!! 
 
I helgen ska jag till Ikea och köpa en förvaringsmöbel för leksaker, till killarnas rum, spjälsängen ska säljas och nu sover Samuel underst i våningssängen och Henry däruppe.  Sedan måste jag vila för jag har varit krasslig hela veckan.

FredagsmysKul att se Sara på KappAhls reklamskyltar
Så blev det höst

Vi har det riktigt kallt, med minusgrader om nätterna... I tisdags frös jag ihjäl när Henry hade friidrott utomhus i 1,5 timme... Nästa vecka är sista utomhusveckan sedan har de en månads uppehåll innan inomhusträningen börjar.
 
Förra helgen köpte jag en jättefin overall till Samuel. 599kr på KappAhl med 25% kupong.
 
Mittseminariet i måndags gick över förväntan. Inga större nedslag på c-uppsatsen varken från opponenter eller handledare! Så det var med lätta steg vi lämnade handledaren, för första gången... Så i veckan har vi reviderat saker och börjat på Diskussionsdelen. Nästa vecka har vi handledning igen och hoppas att det går lika bra denna gång. Så vi kan fortsätta på Diskussionsdelen och helst skriva klart den.
I veckan har vi haft utvecklingssamtal med Alicia och Henry. Alicia inga problem, superduktig men måste jobba med att det är okej att göra fel... Undrar vart hon fått det ifrån?? Henry är också väldigt duktig i alla ämnen, måste göra några teoretiska uppgifter i gympa som han inte gjort för att uppnå kraven där. Inga utbrott, ingen aggressivitet och han har blivit tystare i klassrummet. Men måste jobba på koncentrationen, äta lunch i skolan (vilket han i princip aldrig gör...) och att det ska räcka med att säga till honom en gång...
 
Vi har just nu besökare hos oss. Christine och barnens kusiner David och Daniel från Schweiz är här på besök.

Så det blir en salig blandning av tyska, engelska och svenska =). Så himla härligt att ha de här, tråkigt att jag och barnen har skola bara... F och Samuel har fått underhålla de på dagarna.
Jag har funderat på om och hur jag ska prata om Lucky med Christine och en kompis till mig tyckte att det var bättre att fråga än att låtsas som ingenting. Så igår frågade jag försiktigt och det slutade med att vi pratade länge om allt. Dödsbeskedet, hur familjen hanterat allt, hur barnen haft det, begravningen, livet efter m.m. Svårt att hålla tillbaka tårarna för detta fruktansvärda de varit och fortfarande är med om. Barnen har haft det väldigt tufft och vill fortfarande inte gå till graven.
Inatt vaknade jag och F av att tv:n var på, inte på någon kanal utan bara en grå bild. Vi tittade inte på tv kvällen innan och barnen har inte varit i närheten av kontrollen... Jag kände direkt att det är Lucky som ville visa att han också är hos oss <3
 
Jag väntar på att Alicia ska sluta skolan så att vi kan åka och joina resten av familjen som leker på ett lekland just nu. Imorgon åker Christine och barnen vidare till Malmö där de ska spendera ett par dagar. Anna och Denise kommer hem till oss imorgon, vi har inte setts på jättelänge för att jag helt enkelt inte orkar träffa folk p g a mitt mående. Men nu mår jag bättre och kan se ljuset tunneln väldigt långt bort, men det är där.
 
Ni får ha en härlig helg!!

Ännu en vecka förbi

Tentan i läkemedelsräkning kändes bra men man vet aldrig hur det gick förrän man får tillbaka den. Lång väntan...
 
C-uppsatsen går sakta framåt. Vi har hittat artiklar som vi är nöjda med men några är vi osäkra på... Vi har skrivit resultatdelen och skickat in allt inför mittseminarium på måndag. Jag är så nervös inför måndag speciellt när jag fick höra att våra opponenter suttit hela dagen med vår c-uppsats... Känns som vi kommer bli slaktade =(
Men det bästa är att vi har då en hel månad på oss att fixa till eventuella fel.
 
Vi är nöjda med vad vi producerat men andra ser ju arbetet med andra ögon och det ska bli både skrämmande och spännande att höra vad de har att säga... Hela uppsatsen är ju långt ifrån klar men en bra bit på vägen har vi ju alla kommit.
 
Nu gäller det att kämpa på ordentligt sista månaden innan den ska in! Vi ska då ut och fira att skolans värsta skoluppgift är över...
 
Nästa onsdag till fredag får vi besök av Christine (Luckys fru, may his soul rest in peace) och deras två pojkar David och Daniel. Tycker det är lite synd att de kommer mitt i veckan för både jag och barnen har skola och dessutom utvecklingssamtal både onsdag och torsdag,,, Men vi får umgås på kvällen då. F är fortfarande sjukskriven så han får umgås med dem.
 
I helgen ska jag shoppa overall till Samuel och strosa runt lite för mig själv. Sedan måste jag vila mitt huvud för skolan tar musten ur mig just nu både fysiskt och psykiskt...
 
Vår c-uppsats kunde inte passa bättre just nu - Rosa månaden!

RSS 2.0