Vila i frid pappa

Idag är det hela 10 år sedan min pappa gick bort. Otroligt att det gått så många år.

Tänk att ditt 16:e barnbarn nu är på väg. Vi saknar dig pappa Knud :-(


Länkar till ett program jag såg igår

http://urplay.se/161052 

Jag bara kände att jag måste länka till ett program jag såg på UR igår. Det handlar om två fundamentalister, en från islam och en från kristendomen som någon följt i 3 år.
Det är en timme långt men väl värt att titta på!

Jag kan inte sluta tänka på den muslimska fundamentalisten. Jag blir rädd att det finns sådana människor på vår jord som hatar oss i väst så mycket, hatar vår religion och hur vi lever.
Att det finns människor som vill införa sharialagen i hela världen. Folk som tycker det är okej att döda en annan människa i sin Guds namn. Jag blir rädd!

Jag vet att det som tur är bara är en klick människor som tycker som honom men de finns runt om oss t o m i Sverige.

Låt alla välja själv vad de vill tro på! Alla får leva sina liv som de vill! Döm inte andra och försöka inte påtvinga din tro på någon annan!

Se det och kommentera gärna!

Föräldramöte m.m.

Förra veckan var det föräldramöte i Alicias klass och ikväll var det föräldramöte i Henrys grupp. Om två veckor är det möte på fritids och i slutet av oktober ska vi i Alicias klass ha ett eget privat möte med skolans rektor angående alla problem vi tycker skolan har.

Lärarna är fantastiska och det funkar jättebra i både Alicias klass och i Henrys grupp men fritids är katastrofalt. Det känns som fröknarna inte riktigt har koll eller pli på barnen när de väl släpps lösa på gården. Det jag avskyr är alla fula ord som florerar och hur barnen faktiskt kan gå utanför skolans område och in i en skogsdunge där de bygger koja m.m.

De har dock en jättebra "Lika behandlings plan" som de följer upp varje månad. Samtal med barnen angående otrygga ställen på skolan som de sedan försöker göra något åt och följer sedan upp med barnen. De skickar hem lappar som föräldrarna får skriva på ifall deras barn varit elakt mot någon annan och om man får tre sådana lappar blir det en långtgående process där rektor m.fl. kopplas in.

Nu vet alla om vårt lilla liv inne i magen och det känns härligt att slippa gömma magen och låtsas må bra :-)
Nu hoppas vi såklart att inget händer och att allt går bra. Oron har jag dock släppt och börjar njuta på riktigt. Mycket också p g a att jag redan börjat känna rörelser, kände det redan för någon vecka sedan. Var osäker först men är ganska säker nu. Det känns liksom som ett litet vibrerande väsen längst ner i magen haha

Ha en fortsatt härlig vecka

Dags att berätta...

att jag och min käre make F väntar vårt tredje (fjärde) underverk i slutet av mars/början på april.Vi var iväg på ett andra tidigt ultraljud idag. Vi var förste gången i vecka 9 mest för att se att allt såg ok ut. Nu denna gång valde jag bort KUB test för att få göra ett andra tidigt UL.

Allt såg bra ut vad de kunde se. I slutet så började den röra på sig för fullt, stoppade handen i munnen och boxades med händerna framför sig och förde ihop händerna m.m.

Om ca en månad ska vi gå på vårt rutinultraljud där de går in mer i detalj på alla organen för att se att det ser bra ut.

Vi är lyckliga och Alicia är världens lyckligaste storasyster.

Ja, det är planerat. Vi började fundera på ett tredje barn i höstas och velade fram och tillbaka men i vintras bestämde vi oss. F ville köra direkt men jag ville vänta till sommaren för jag vill gärna ha ett vårbarn då jag redan har två barn som är födda på senare delen av året. Vi lyckades på andra försöket =-)

Nu kanske jag kommer börja vara lite mer aktiv i bloggen igen hehe

Modelljakten där barnens kusin Sara gick vidare

http://www.kanal5play.se/program/play/modelljakten-s01e01

Klicka på länken och se programmet där barnens kusin Sara krossar allt motstånd i Malmö castingen och går vidare till Stockholm. Det är endast 13 tjejer som tar sig vidare, en från varje stad.
Nästa vecka är det final och vi hejar såklart på Sara!!

Fotbollsträningen är igång

Henrys första fotbollsträning idag. Han var med hela tiden och hade kul! Han gillade verkligen det och vill fortsätta :-)

Kompisen W är med i samma lag så det är ju kul.

Denna veckan är det kvalveckan för Idol, live på Tv4 klockan 20.00, missa inte det!

Sedan så har Desperate Housewives börjat i USA, sista säsongen *snyft* Så ikväll blir det avsnitt 1 som jag ser, längtar!!

ha en fortsatt härlig vecka!!


Helgrapport

Vet att jag bloggar alltför sällan nuförtiden men det är helt enkelt för att jag inte har så stor motivation till att blogga längre...

Men nu ska jag berätta om vår helg.

I fredags fortsatte streetdance och båda barnen tycker det är roligt. Imorgon ska Henry dessutom testa på fotboll så vi får se om han börjar med det också.
Vill gärna att barnen är aktiva. Det har varit ett år utan aktiviteter och mitt samvete pickar på mig. Barn ska ju röra på sig och ha fritidsaktiviteter. Annars blir det ju lätt tv och dator.

Igår var jag och Henry i SKHLM och handlade vinterkläder. Tidigare på dagen hittade  jag ett par vinterskor på Ica Maxi för 99kr, samma modell som han hade förra året och de fungerade utmärkt. Svarta, lätta och varma.
Termobyxor hittade vi inne på Lindex, hade kupong på 50kr så de kostade 299kr med rabatt.  


Härligt gröna då svart som vi kört med tidigare är hopplöst. Alla barn har svarta typ och de tar fel och de tappas bort m.m. Nu körde vi på ett säkert kort, hoppas inte fler köpt de bara...

Sedan hittade vi en jacka på KappAhl för 399kr men med 25% kupong kostade den 299 kr så det blev ju bra. Det är en längre, mörkgrön/militärgrön vinterjacka med pälskrage.

Senare på kvällen skulle A och barnen komma hit men det blev ändrade planer. Så kvällen spenderades i soffan där jag somnade som vanligt.

Idag har vi storstädat. Jag dammar och torkar av medan F står för dammsugning och upplockning av leksaker.
Vi har även haft kompisar här sedan 10.00 och fortfarande är en kompis här. Det känns ibland som vi har dagis här. Alla barnens kompisar kommer hit och ringer på och vill komma in. F är lite hårdare och säger nej medans jag brukar säga ja. Men nu har de alltså varit här hela dagen i omgångar...
Mammorna kommer heller inte hit eller ringer efter dem hmm Skönt med barnvakt??
Jag ska börja bli hårdare och skicka ut de på gården alternativt att de bara får vara här en stund.

Nu är helgen snart slut igen =(

Ni får ha en härlig arbetsvecka
Ledig i jul

Har fått semester 23/12-30/12 =)

F ska också söka semester så förhoppningsvis så kommer halva eller hela familjen ner på juldagen och stannar till nyårsafton. Precis som förra året.

trevlig helg

Fredagkväll jihoo

Äntligen är denna arbetsvecka över. Har jobbat långa dagar de flesta av dagarna.

Idag var det dags för premiären av Alicias street dance. Även Henry vill vara med. Det kommer vara varje fredag 17.30-18.30 och det kostar 600kr. Bra pris.

Så vi kom hem precis och nu lagar F mat för jag är så slut. Jag kommer somna närsomhelst *snarrk*

I veckan har vi varit och valt tapeter till hela lägenheten. Ska bli kul att äntligen få renoverat och slippa skämmas över sina gamla och trasiga tapeter.

Vi har börjat kolla på bil också. Ev. eller troligen kommer vi köpa en från USA. Chrysler 7 sätes från typ 2008. Där kan vi få en för 100000-150000 med shipping och allt. Och en sådan bil i Sverige kostar minst 235000kr.
Vi får se hur vi gör.

I helgen ska vi ev. kolla på vinterkläder åt lilleman. Dags att börja leta nu då det redan börjar bli kallt häruppe och snön kommer säkerligen om ca 2 månader =(

Ni får ha en härlig helg allihopa

Nu blir det IDOL

Tisdagsinlägg

Hejhej!

Måste börja med att berätta att Alicia blev sämre i helgen. Vaknade natten mot söndagen av magsmärtor igen, på samma ställe. På söndag morgon hade hon ingen feber men lite ont på samma ställe. Speciellt när hon gäspade, skrattade eller andades djupt.

Vi åkte till Barnakuten där vi spenderade 4 timmar. Efter två läkare tittat på henne så konstaterade det att hon hade fått njurbäckensinflammation. Vilket är allvarligt och om det inte behandlas i tid kan ge men på njurarna. De tyckte det var bra att vi hade åkt in.

Så nu går hon på pencillin igen. Idag är hon mycket bättre och ska gå tillbaka till skolan imorgon.

Orkanen Katia har kommit till Norsborg och det blåser och viner för fullt. Läskigt...

Har tittat på en del filmer i helgen  =)

"Bridesmaids" är en komedi om två bästa vänner. Den ena ska gifta sig och har fått en annan nära vän som gör allt för henne. Rivalitet, avundsjuka, kärlek. Den var verkligen rolig =)"Final destination 5" är en upprepning av de andra filmerna. Men gillar man de andra filmerna så måste man ju se denna. Slutet har en twist som binder samman 1:an med 5:an. Men av alla dessa filmer så är 1:an bäst för då har men inte sett konceptet innan."Between two fires" är en gripande och känslig film. Den handlar om en mamma som flyr med sin 10-åriga flicka från Vitryssland till Sverige. Deras kamp för att få stanna här, vad de går igenom på flyktingförläggningen, Migrationsverket och vad mamman tvingas göra för att få stanna kvar.
Den känns verklighetstrogen men kärleksaffären i filmen känns lite overklig.

Ha en härlig vecka allihopa

Helgen är här!

Och denna helgen känns sådär extraskön. Kanske för att vi inte har några direkta måsten och för att Alicias feber nu har släppt.

Jag tittar väldigt lite på film nuförtiden. Tycker inte det finns några bra och sedan så är jag trött att jag somnar direkt när filmen sätts på.

Jag såg dock en svensk film igår. "Kyss mig" som handlar om en kvinna som ska gifta sig men som blir kär i sin styvsyster. De blir kära i varandra och filmen handlar om deras intriger emellan. Den var sådär tyckte jag.


                                                            

Idag har vi varit iväg på Skopunkten och köpt nya skor till barnen, till gympan och skolan. Jag köpte inget åt mig själv för jag behöver inga nya skor just nu.
Sedan har jag beställt lite kläder inför vintern åt barnen. Men vinterjackor, termobyxor och skor köper jag i affär för de måste provas noga. Sedan så använder jag kunponger, aldrig att jag köper till fullt pris =)

Tidigt kan ni tycka men snart så är den härliga, långa, kallas vinter här NOOOOO

Nu ska F snart laga sin goda thairätt som han själv kommit på. Nudlar, räkor, grönsaker och jordnötssås till det, mumsigt!!

Ni får ha en fortsatt härlig helg!!

Hundägare *suck*

Det här riktar sig till hundägare som inte har någon förståelse för oss hundrädda.

Alltför många ggr går jag förbi hundägare som har hunden lös eller inte hårt hållen i kopplet. Alltför många ggr har hundar hoppat upp på mig, skällt på mig och gjort utfall mot mig.

En liten parentes: Igårnatt var det ett vilt buskörande runtom vårt hus med vad jag trodde var deras egen bil. Det skreks och tjoades. Imorse ser jag bilen kvaddad mot ett hus bakom oss, den har kört över gräsmattor, genom ett stängsel och kraschat in i en tegelstensvägg. Tegelstenarna är ganska intryckta och jag antar att de kört rätt fort.

Idag när jag hämtat Henry går vi förbi denna bil ännu en gång och då står en tjej med gummihandskar och sparkar och drar i bilens inrede. Antagligen ska hon sno saker ur den, mitt på ljusan dan... Hon har en barnvagn (ser inte om det var något barn i den) och en stor amstiff lös. Jag säger "en lös hund" och tar Henry i handen och går snett över gräsmattan.

Då tittar tjejen ut och säger "men snälla, tror du jag har hunden lös om den inte är snäll?" Jag säger bara "Jag är hundrädd, får man inte lov att vara det eller?" "Jo" säger hon då.

Jag blir så irriterad på vissa hundägare. Hundar ska hållas kopplade och helst hållas i kort koppel när man passerar människor. Jag är hundrädd och jag är människa. Jag skiter i om din hund är snäll och bara vill hälsa. För mig är den ett opålitligt monster som reagerar på instinkt. Jag tycker inte din hund är gullig och vill absolut inte klappa den.
Jag vet inte om du är en bra hundägare, hur ska jag kunna veta det??

För någon månad sedan var det en 16-årig kille här i närheten som blev påhoppad av en lösspringande kamphund (amstiff) och blev biten så många ggr och rejält att han fick åka in akut med ambulans. Detta var dagtid på en gård full av småbarn och ägaren kom springande efter hunden. Han blev tagen av polis men jag vet inte vad straffet var.
Hej från sjukstugan

Nu ska jag berätta hur vi haft det de senaste dryga tre veckorna...

                                                

Vecka 1: Det började dagen innan Alicias kalas med att Alicia fick hög feber. Hon var lite smådålig i ca 4 dagar och halsen var svullen. Vi gick till VC där hon fick pencillin och konstaterad halsfluss.
Efter någon dag började jag känna mig riktigt dålig också, förkyld och ont i kroppen.

På fredagen jobbade jag och åkte sedan till Malmö över helgen.

Vecka 2: På natten mot söndagen så spyr Henry flertalet ggr. Så jag jobbar 2 timmar på måndagen och är hemma med honom resten av dagen. Redan på tisdagen får han gå tillbaka till skolan då han verkar må toppenbra igen. Jag lyckas jobba hela den veckan men F blir sjuk på onsdagen och är hemma med värk i kroppen och kraftig förkylning resten av veckan.

Vecka 3: Henry börjar spy måndagmorgon igen, efter en veckas uppehåll från magsjuka nummer 1. F tar honom till akuten då vi misstänker en elak magbakterie eftersom han blev sjuk igen men nej det var bara otur att han drabbats ännu en gång... Jag mår skitilla på jobb, nära nära på att kräkas och går hem efter 3 timmar.

Jag och Henry är hemma måndag-onsdag och tänker att på torsdag kan jag säkerligen jobba. Men på onsdagförmiddag ringer Alicia och har jätteont i magen. Väl hemma ligger hon och vilar. Hon visar sig sedan ha över 39 grader i tempen. På kvällen spyr hon över hela badrummet...
Henry är nu tillbaka i skolan medan jag vabbar resten av veckan.

Vi får se hur vecka 4 kommer se ut??!!

Det känns inte som jag får jobba så mycket i höst. Nu när barnen är så stora så ska de väl inte bli sjuka så ofta *suck* Jaja, vi har väl bara haft otur antar jag.

Bläää

Bryter pausen

men bara för idag sedan får vi se =)

Helgrapport

Fredag: somnar i soffan

Lördag: Går på bio med barnen plus en av barnens kompisar. Vi ser Bilar 2. Efteråt äter vi på McDonalds och slutligen åker vi till SKHLM och in på BR. Alicia köper något för sitt presentkort.

Hem om och sedan iväg igen till min vän A. Vi hade en mysig kväll innan vi begav oss hemåt igen. Väl hemma blev det chips och dippa och slutligen somnade jag i soffan.

Söndag: Kollade igenom vinterkläderna m.m. och F klagar på hur mycket kläder jag köper åt barnen. Vadå, barnen måste väl ha tillräckligt med kläder och gärna passa dem och vara hela?
Storstädning av hela lägenheten, puh det var ett tag sedan och shit vad det var skitigt härhemma. Nu är det rent och upplockat, me like!

Barnen ska strax hoppa i badet, Idolpremiär klockan 20.00 och troligen somnar jag i soffan! =)

I veckan händer väl inget sådär intressant för er, jobb och skola.

Ha det så bra tills vi ses

p.s. jag tror vi fått ännu en tonåring på halsen, men hon är ju bara 8 år...d.s.

RSS 2.0