Mors dag 2009

Hoppas nu alla fira sina mammor ordentligt!!



Tyvärr bor jag ju 60 mil ifrån min :-( Så jag fick tyvärr inte personligen träffa henne idag men mina syskon var hemma hos henne och fick äta hennes goda kakor.
Men hon har fått mitt paket och jag har pratat med henne igår.
När jag kommer ner så ska jag bjuda ut henne på middag på den restaurang hon önskar.

Idag har vi varit i SKHLM och shoppat jobbarskor och ett rosa nagellack. Ska pensla mina tå och fingernaglar ikväll, måste man ju ha nu när sommaren är här :-)

Jag har köpt en body lotion från Dove som heter Summer Glow och det står på den att man med den kan bygga upp en lätt solbrun hud. Jag tog på den igår och redan nu kan jag se att jag blivit brunare, inte brun men lite lite brunare haha. Jätteroligt och härligt, tycker det är så fint med en solbränna. Annars är jag ju likblek...
Brukade ju alltid sola förut inför sommaren men nu är jag rädd för cancer eftersom det är ju en stor risk för det, dessutom har jag ju det i generna...



Jag har även shoppat lite sommarkläder idag. det är min Mors dag present åt mig själv. Det blev 3 hipsters (tror jag det heter), svarta, vita och jeans och en beige kjol.
Har gått igenom hela garderoben idag och provade typ allt. Jag fick ihop 18 sommaroutfits!!! som jag gillar och som jag kan använda i sommar. Alltså flera shorts, hipsters, kjolar och klänningar. Hoppas det nu blir en varm sommar!

Allting sitter så bra nu när jag är nere på en bra vikt :-) Är så stolt över hur jag förändrat mitt matbeteende och hoppas så att jag ska kunna fortsätta leva "normalt" utan att gå upp allt igen. Men i Malmö blir ju allt upp och ner med en massa besök m.m. men tillbaka till vardagsliv när vi är hemma igen! Semester är ju semester!

Nu ska jag lägga barnen och sedan träna lite.

Ha en bra vecka nu! Här har det varit 25 grader varmt idag, helt underbart!

EU val nästa söndag



Nästa söndag är det ju EU val och jag ska rösta men har ingen aning på vad.

Ska ni rösta och har ni bestämt er för vilket parti?


Sommaren är här



Åh, vilket härligt väder vi har. Fönsterna är öppna på alla håll.
Pappa F och barnen var ute en sväng så jag kunde städa upp kaoset härhemma.
Nu är det strax middag.
Det går bra för mig denna veckan vad gäller maten så det ska bli spännande att se vad vågen säger på måndagmorgon.

Njut av vädret för vem vet när det försvinner igen.

Ha en fortsatt skön lördag. Glöm inte era mammor imorgon på Morsdag!!

4,5 timmars arbetsdag och dålig mamma

Ja, det har bara blivit tidigare och tidigare hemgång från jobbet. Stämplade ut redan 12.00 idag, 4,5 timmars arbetdag men får betalt för 8 timmar. Hehe, ni skulle blivit brevbärare på Citymail :-)
Kanske inte bästa lönen men kvalitetstid med barn och vänner har vi gott om då och då.

Jag träffade en kompis med dotter, vi hämtade barnen och så har vi umgåtts hela eftermiddagen. Nu har vi preis ätit, jag åt VV mat kycklingkebab, helt ok faktiskt.
Ikväll blir det träning och Talang. Måste hålla igång ämnesomsättningen.

Väntar på pappa F som kommer hem alldeles strax. Henry ligger i sin säng och sover, han somnade efter ha skrikit i en timme...
Ska strax iväg till Ica Maxi, Alicia hänger med vilket innebär att vi kommer handla länge...

Måste berätta att det brast för mig igår :-( Jag var så otroligt arg på Alicia, brukar inte vara det på henne men hon drev mig till vansinne. Så jag skrek och skakade om henne ordentligt. Hon stängde in sig på rummet och vägrade prata med mig. Jag fick så otroligt dåligt samvete för hur jag hanterade situationen.
Skrek som en tok och skakade mitt eget barn!! Jag bad så mycket om ursäkt och pratade länge med henne om att jag varit dum! Sedan blev allt bra.
Ibland tycker jag synd om mina barn att de fick mig som mamma. De kunde fått en mer tolerant och tålmodig mamma och inte en som är arg och irriterad jämt och ständigt typ...

Hon berättade för fröken på dagis men fröken var förstående. Sade att hon också skakat sina barn och hon vet hur de driver en till vansinne. Hon har tre pojkar, alla har ADHD även hon har det. Så hon vet hur det är att ha jobbiga barn! Skönt att någon förstår men  jag ska försöka att inte komma till den gränsen igen.


Till något annat nu:




Ikväll blir det salta pinnar efter träningen, något gott måste jag ju ha! Trots att jag är en dum mamma!

Ha en trevlig fredagkväll


Torsdag



Ännu en tidig dag, vi blir riktigt bortskämda på jobbet. Slutade redan 12.30 idag så jag gick runt i centrum och fönstershoppade, hittar alltid något jag vill ha men har inte råd att handla :-(

Måste bara berätta att jag betalade dagisavgiften igår på 2100 kr och det är för juni men barnen ska bara gå 5 dagar i juni för resten av månaden är Felix föräldraledig. Det blir 5 dyra dagisdagar... Jag får nog be personalen att ge dem exklusivare mat nästa vecka :-) Kanske t o m jag kan åka förbi och äta lunch?



Provade ett par gamla jeans idag och de sitter som en smäck :-) Inte jag på bilden hehe
Jag verkligen älskar att vara i den storlek jag är nu, visst ska jag gå ner något kilo till för att ligga något kilo under 60 kg men jag är ändå nöjd. Kanske därför det är svårt att kämpa bort de sista kilona för att jag faktiskt är nöjd??
Jag känner mig så inspirerad av att äta mycket frukt, knäckebröd och så mår jag så bra!! Har inte haft dålig mage eller känt mig speciellt trött de senaste veckorna.

Vill skriva mer i bloggen om hur jag känner just nu men kan inte p g a att vissa kanske läser här? Det är i alla fall jag som är irriterad och arg p g a olika saker, kanske ligger det hos mig, kanske hos andra personen/personerna?
Jag ska satsa på mig, min man och mina barn! Vi är viktigast, behöver ingen negativitet, avundsjuka och liknande omkring mig, det mår jag inte bra av.

Nu ska jag springa och hämta illbatingarna :-)

ha en fortsatt skön torsdag

Onsdag

Skönt väder men en aning blåsigt. Slutade vid 13.00 idag så ännu en lugn dag.

Gick till centrum och handlade Mors Dags present, glöm inte era mammor på söndag! Det blev 4 Trisslotter och en liten ask choklad. Ska även bjuda ut henne på middag och ev. bio när jag är nere i Skåne.
Själv får jag väl inget, barnen rittar väl någon teckning typ :-)

Ska strax iväg till Alicias fotbollsträning, min vän R kör oss dit så det är sjyst. Får se om Alicia är med och tränar hela timmen idag :-)

Så nu ska vi äta mat innan vi sticker.

Ha en fortsatt skön onsdag!

Tisdag

Ja, idag slutade vi ännu tidigare, 12.40 :-)

Finns inget att göra så då är det bara att gå hem och njuta av solen och värmen.

Min kompis med son slutade också tidigt så barnen blev upphämtade redan 13.30 och sedan har vi varit ute och lekt och njutit av solen.
Nu tittar jag ut och ser att det börjat regna, bläää

Strax kommer min andra kompis med dotter hit och hälsar på någon timme, har inte träffats på evigheter känns det som.

Annars rullar det på härhemma.
Sköter mig vad gäller mat och träning och kämpar för att nå veckans mål, under 60 kg :-)

Ja, nu får jag avsluta då. Kramisar


Veckans vägning



Ja, tyvärr bara 1 hg mindre... 61,6 kg väger jag nu. Det är inte så konstigt, har ju haft paus från torsdagen-söndagen så jag är bara glad att jag inte gått upp i vikt :-)
Men nu jäklar, denna veckan ska jag vara stenhård, måste, måste. Vill så gärna under 60 kg och det hade varit roligt om jag klarade det till nästa måndag. Men det blir svårt men jag kämpar och ser.

Slutade vid 13.00 idag och det är dejligt väder. Är hemma en sväng och laddar batterierna med frukt och cola light. Sedan blir det att hämta kidsen och gå på promenad eller lekplats eller något. Ute ska vi vara i alla fall, i detta underbara sommarväder.

Jag kan ju berätta att vi hade en jättefin dag igår. Vi var ju  på Metrodagen med barnen. Där gick vi en lååång tipsrunda och det var inte lätt med barnen men det gick.
Vi fick gratis bröd och dricka m.m. Men köerna till det mesta var enorma, gäller att vara där väldigt tidigt tror jag.
Det blir säkerligen en tur dit nästa år med :-)

Ha en fortsatt skön måndag

Idag blir det barnaktivitet på hög nivå

Snart drar vi till stan för att vara med på barnvagnsrullet.
Läs mer här:


http://www.barnvagnsrullet.se/ombvr.html

Så nu ska barnen få ha lite kul, åka lådbil, bli ansiktmålade m.m.

Ha en skön söndag allihopa


Darin - Run away



Min nya gillarlåt

Lördag

Hej på er!

Idag har vi inte gjort något speciellt. Har planerat lite inför 30-årsfesten
eller rättare sagt jag ringde mamma och hon hade redan typ planerat allt.

Vi kommer fira ihop, för hon fyller 71 år dagen innan min 30-årsdag. Vi kommer vara i min lillebrors trädgård och grilla. Det blir på min födelsedag, en torsdag mitt under semestern. Det blir väl typ öppet hus antar jag.
Inbjudningar kommer skickas ut senare när vi filat mer på detaljerna.

Men jag kommer även ha en middag hemma för mina Sthlms kompisar, de få jag har :-) Antingen att vi äter här hemma eller att vi går ut.

Ikväll har jag (jag sprang) och barnen cyklat i skogen, vi har en underbar skog vid Mälaren omkring 5-10 minuter härifrån. Underbart att bara gå omkring och njuta av skogen. Det regnade och var sol på en gång så det blev en jättefin regnbåge över himlen.

Igårkväll kollade vi på film, Twilight, ganska bra men jag somnade som vanligt... Får se resten senare i helgen.

Usch jag låter mitt sockerbegär komma fram mer och mer, inte bra!! Idag har jag ätit godis, en hel del...
Kan inte stå emot! Jag måste skärpa mig, jag vill inte bli ett sockermonster igen, vill inte!!!!
Ge mig styrka!

Ha en skön lördagkväll

Fredag

Och vi som inte har jobb som är lediga på klämdagar fick jobba...

Men det var ok, slutade 14.00 i alla fall :-)

Nu är vi hemma och lagar mat, grillat kycklinglår (utan skinn) med ris, sås och broccoli, mumsigt gott :-)
Sedan blir det en tur till Ica Maxi som vanligt, träning som vanligt och Talang.

Så jag önskar er alla en fortsatt trevlig fredagkväll!!

Hur mycket är ditt barns liv värt??



Har sett det förut men blir lika upprörd varje gång!

Jag pratar om vuxna som inte spänner fast sina barn i en bilstol!! Idag såg jag hur en 2-åring hängde på instrumentbrädan i framsätet medans pappan körde. Och han körde snabbt!
Det är tyvärr mycket vanligt här att föräldrarna inte spänner fast barnen.
Jag tycker det är sjukt!

Vid en krock så flyger barnet ut/runt i bilen och skadas allvarligt/dör. Hur kan det vara så svårt att spänna fast barnen? Är inte ens barns liv värd mer??

Själv har vi precis vänt Henry och det är lite läskigt tycker jag. Han är ju snart 3,5 år men de rekommenderar att barnen sitter bakåtvända sålänge som möjligt. Men han satt så obekvämt.
Han sitter bra i alla fall och nacken får vi hoppas är så passa stabil att han inte skadar den vid en krock.


Svininfluensa sången, enjoy


Talang 2009, man som pratar som 5-åring


Kristi Himmelfärds dag idag

Vilket innebär för oss en ledig dag från jobbet att umgås och mysa ihop hela familjen.

Lyxade till lunchen idag så vi gjorde pannkakor med sylt/socker. Gott och jag åt typ 3 stycken. Pannkakor är ju inte så farliga enligt VV, 2,5 poäng för en.
Försöker introducera vanlig mat blandat med knäckebröden men tar det lugnt dels p g a magen och dels p g a mitt begär till mat/socker.

Annars händer inget speciellt hos oss idag. Ska strax börja med maten, det blir fiskpinnar med makaroner. Lättlagat och gott och med ketchup :-)

Börjar drömma mig bort till Skåne och mammas goda mat. Förstår inte varför många av mina syskon inte gillade hennes mat under vår uppväxt, den är ju suverän men lite för lite kryddor ibland :-)

ha en fortsatt skön torsdag

Försäkringar genom facket??

Vi har alla våra försäkringar genom Trygg-Hansa men vi fick hem en massa erbjudande på försäkringar genom facket.
Undrar om ni har någon erfarenhet av fackets försäkringar? De är ju avsevärt mycket billigare och vissa t.ex. hemförsäkringen ingår ju i fackavgiften. Men hur är villkoren undrar jag då?

Har ni försäkringar genom facket eller fristående i ett riktigt försäkringsbolag?

Synpunkter, råd, tips?!

Några frågor



Har någon av er bredbandstelefoni?? Fick hem erbjudande av Glocalnet om att skaffa deras bredbandstelefoni och det skulle kosta 50 kr i månaden mot 159 kr som vi betalar nu. (abonnemang + gratis till andra Glocalnetkunder)
Låter för bra för att vara sant?!!

Någon mer erfarenhet?? Bra/dåligt??



Sedan undrar jag om någon vet om barn som inte konfimerats får ta emot nattvarden? För i söndags i kyrkan fick alla småbarnen som ville ta emot nattvarden och vad jag minns så fick man inte det innan man var konfirmerad?? Har jag fel?

Nu börjar strax Greys Anatomy!!

Skönt att vara ledig imorgon men tyvärr ska vi jobba på fredag bläää

Ha en skön onsdagkväll

Jaaa, nu har vi diskmaskin igen



Våra rör under vasken brast för någon vecka sedan så det regnade ner hos grannen. Så rörmokaren var här och satte nya rör under diskbänken.
Vi har ju diskmaskin men har inte vågat använda den på 1,5 år för att det läckte ner till grannen då. Men nu har vi testat igen och nu kan vi använda den igen. Det läcker inte längre!! Ska köpa ett plastskydd att ha under för säkerhetsskull.
Skönt att slippa diska och vilken tid det sparar :-)

Jag skulle vilja ha en tvättmaskin också men det får bli nästa år kanske?? Har en lista på saker vi vill köpa sedan när vi har mer pengar. Kontant ska det vara, inga mer krediter och avbetalningar.
Fr o m nu ska vi bara ha lån på bil, renoveringar eller hus och inget annat.


Nu är det över *snyft*



Ingen mer Prison Break, det är över för alltid. 4 säsonger över och det är så sorgligt.
Ingen mer Michael Scofield varja vecka, hur ska jag klara mig?

Kände samma sorg när Melrose Place lade ner för typ 10 år sedan...



O.B.S i Sverige är det inte över än så jag avslöjar ingenting om de sista avsnitten!! Jag har tittat på avsnitten direkt från USA.

Veckans vägning



Veckans vägning visade endast minus 1 hg, 61,7kg. Så totalt 6,5 kg har jag gått ner. Men jag hade lite paus med McDonalds m.m.
Nu kör jag för fullt i veckan för att gå ner mer denna vecka. Ca 4 kg kvar innan jag börjar leva mer normalt.
Det brukar gå lättare för mig efter en "motgång", alltså att följa matschemat och inte äta onyttigt.

Nu kör vi vidare alla kämpare därute

Dålig bloggare, jag vet

Förlåt för mitt dåliga bloggande senaste dagarna men jag har haft fullt upp och varit übertrött på kvällen. Det har varit jobb, tvätt, träning m.m. Men nu ska ni får några inlägg på en och samma gång :-)

Det var fotboll för Alicia idag men efter 5-10 minuter satte hon sig ner och började leka sedan var inte hon med mer... Hon vill inte spela mer verkar det som.

Ska kolla upp dans och simning så hon får testa det till hösten.
Vill att hon gör något. Tråkigt bara att jag betalt nu för 1 helt år om hon nu inte vill fortsätta.

På den tiden då Sverige var bra :-)



Sverige floppade        igen....

Jag visste det redan, en fransk opera som Sveriges bidrag??!! Hon kan ju dessutom varken sjunga bra eller rent i verserna...
Nej, jag säger det som jag sagt innan, Måns Zelmerlöw hade tagit hem hela skiten med både "Hope and Glory "och för två år sedan med "cara cara mia". Varför röstar vi alltid fel!!!???

Själv tyckte jag sådär om Norges bidrag, visst roligt och trevlig men inte min låt. Gillade faktiskt Island och även Litauen.
Tyckte ni rätt låt vann??

Nu ska vi till donken och äta, ha en fortsatt skön söndag!

Söndag och vi gick i kyrkan



Ja, ni hörde rätt! Jag och Alicia gick till kyrkan idag och det var högtidsmässa. Alla 5-åringar var inbjudna dit för att ta emot en bok "bibel för barn". Jättefin bok med många små berättelser från bibeln.
Det kändes så rätt att vara där, jag kände mig helt hemma och undrar varför jag inte går på gudstjänst oftare.

Felix är ju tyvärr ateist och förstår inte vad man ska i kyrkan att göra... Alicia tyckte det var roligt och vill gärna gå igen. De ska börja med någon miniorverksamhet för 6-åringar i höst i kyrkan och det vill jag gärna att Alicia ska gå på om hon vill.
Har alltid själva varit aktiv i kyrkan under min uppväxt med barntimmar, miniorer och slutligen juniorer. Tyvärr drar de ju in på all verksamhet nuförtiden så det är knappt något för barn och ungdom längre...


Grattis grattis systeryster



Idag hurrar vi för min storasyster Ingela www.ingells.blogg.se
Hon fyller hela 39 år idag!!

Vi hurrar för dig här uppe och önskar att vi var hos dig och firade!!

Kramisar, vi ses i sommar
!

Tivoli idag



Idag har vi varit på ett tivoli här i närheten. Barnen åkte någon karusell, en hel del av tiden gick åt till att (som vanligt) jaga efter Henry. Han smiter iväg så fort han får chansen och det är så himla jobbigt.

Ikväll är det Eurovision song contest och jag tycker det ska bli roligt att se de olika ländernas bidrag, har knappt hört något ännu. Har ni redan någon favorit??

Måste berätta att min kära barndomsvän Cecilia fick sin lilla dotter Sella för en vecka sedan. Stort grattis till henne och lilla familjen. Helt underbart med en nyfödd, ska träffa de i sommar och längtar efter att snusa på bebisen :-)

Idag har jag skött mig sådär vad gäller maten. Ätit glass och godis och känner mig helt full i magen nu. Egentligen är det inte mycket jag ätit men min magsäck är van vid väldigt små portioner nu att om jag äter lite mer/annorlunda än vad jag brukar så känns magen spänd och övefull. Jag känner mig även lite illamående, skittskumt!

Ha en trevlig kväll nu!

Fredagkväll

Tröttetrött är jag helt klart men måste lägga in något inlägg i alla fall.

Jag har nu bokat möte med Länsförsäkringar Bank 28/5 och nu gäller det att hitta barnvakt någon timme den eftermiddagen.
Till banken ska jag ställa en massa frågor som jag skriver ner och ska även passa på att fråga om de kan erbjuda bättre och billigare försäkringar. Spännande :-)

Vad har ni för försäkringsbolag? Är ni nöjda/missnöjda?

Fick hem ett brev från Alicias skola, den hon ska börja i till hösten. Hon börjar 19/8 i förskoleklassen på Borgskolan. Spännande och vemodigt att hon ska gå från att vara dagisbarn till skolflicka...
Flera av barnen på hennes dagis ska också gå på denna skola så det känns tryggt. Känner barnens föräldrar och vi bor alla här runtomkring. Men hennes bästis har valt en annan skola :(

Nu ska jag äta salta pinnar och äpple, bra kombination, va?

Ha en skön helg

Idag hurrar vi för kusin Albin



Här kommer en tårta över nätet till dig älskade Albin.

Barnens kusin Albin fyller hela 7 år idag!! Hipp hipp hurra!!
Önskar så att vi kunde gå på hans kalas och äta hans mammas goda kakor, bullar och tårta :-)


Yes yes

Är hemma och vabbar idag också. Henry är bättre och han lär få gå till dagis imorgon.
Han hostar knappt och visst är han lite förkyld fortfarande men inte så farligt.

Han hoppar, leker, klättrar och bråkar som vanligt men det blir till att övertala pappa F nu men det går nog bra. Visst hade det varit skönt att vara hemma imorgon också för oss alla tre. Men jag gillar att jobba och barnen älskar dagis :-)

Har bokat kryssning nu! Vi åker 1/8 alltså om 2,5 månader haha. Gratis resa om man har Icakort. Felix fyller år 2/8 så då blir det till att sjunga på båten och fira honom lite.
Vet att jag är tidig men gratisresorna brukar gå åt rätt snabbt speciellt om man vill resa en lördag.

Kollar runt på flyg och hotellpriser, det står mellan London och Prag. Det blir, om vi nu har råd att åka, några dagar i augusti då vi har semester som vi åker bort.
Prag lockar p g a att jag älskar historiska städer och tydligen har de billiga priser. London lockar p g a språket och sevärdeheterna där. Hmm, svårt val...

Har nu nästan bestämt mig för vilken bank. Jag tror det blir Länsförsäkringar för den blev tydligen vald om den bank med mest nöjda kunder 2008, plus att folk från olika håll säger att den är bra.
Kunderna får ta del av bankens vinst på olika sätt.
Jag tänkte boka möte med en bankrådgivare, de kommer hem till en så kan vi diskutera hur "byta bankandet" ska gå till. Ska även fråga om försäkringar för just nu har vi Trygg-Hansa och vi är nöjda men kan man få det billigare så varför inte?

Ja, annars då? Funderar på semestern och har skrivit ner en del saker jag vill göra med barnen här i Sthlms området men också när vi är i Skåne.
Funderar även på min 30-årsdag som vi antagligen firar i Malmö i min lillebrors hus. Ev, grillning?? Vill helst inte fira den så jag vet inte, känns samtidigt tråkigt att inte fira den med familj och vänner.

Funderar även på bröllopsdagen 6/7-09!?
7 år sedan vi gifte oss, förstår det inte. Tiden bara rullar på ju, stanna tiden!!!
Kryssning blir det inte men väl några timmars ensamtid hoppas vi. Middag och någon aktivitet kanske? Jag och Felix har inte gjort något själva sedan förra sommren, förra bröllopsdagen...

Nej, nu lämnar jag er och funderar vidare! Ha en fortsatt skön torsdag

Ingen fotboll idag



Vi hoppade över fotbollen idag p g a att Henry är sjuk.

Många inlägg och många bilder!! Enjoy!

Chapati recept




Bröden är godast nygräddade. Jag brukar gör 3-4 dubbel sats så kan man frysa in.

Ger ca 10 bröd (isåfall mycket tunna/små) jag får väl 5 stycken av denna sats.

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk olja
ca 2dl vatten, ljummet
olja till stekning

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
2. Dela degen i 10 delar, färre om du vill ha större bröd.
3. Kavla ut tunna runda bröd på mjölad bänk.
4. Stek dem i 1-2 minuter på varje sida i en het, lätt oljad stekpanna. Bröden ska få fina bruna fläckar på båda sidor.


Lycka till med bakandet!!

Fel på Malmöresan

Vi är nere 12/7-25/7 och inte i maj redan...

Jag borde lära mig läsa igenom mina inlägg innan jag lägger ut dem...

Är hemma med förkyld Henry




Ja, så var det dags för Henrys månatliga förkylning med tillhörande slemhosta. Han blir prcis likadan varje gång.
Det börjar på eftermiddag/kväll med mer gnäll än vanligt, rödrosiga kinder och rinnande näsa.
På natten vaknar han upp var 10:e minut och gnäller, kommer inte till ro.

Med Alvedon och Bisolvon brukar han vara tillbaka på banan dag 3, så jag får se om han kan gå på dagis på fredag eller om jag stannar hemma då med.

Dagen har sprungit förbi och jag har typ inte gjort något. Jag har sökt lite extrajobb åt Felix eftersom han inte vill vara hos Shitymail längre :-)

Nu ska jag springa bort till affären och inhandla en massa frukt!

Ha en fortsatt skön onsdag

Ja, sugen är vi på att åka igen



Fick hem erbjudande från ICA om gratis kryssning med Viking Line som gäller hela sommaren. Så jag kommer snart boka så vi kan åka i augusti ev. på Felix´ födelsedag.

Någon som är sugen på att hänga med???

Malmöresan bokad




Jag och barnen kommer åka ner söndagen den 12/5 och åka hem lördagen den 25/5. Felix fick tyvärr inte semester alls i juli :-(

Så jag hoppas alla skåningar ser fram emot att träffa oss lika mycket som vi vill träffa er!!!

Mätt i magen

Jag gjorde chapatibröd idag, mycket enkelt och gott. Tyvärr lite för gott :-)
Jag åt 2-3 stycken så nu är jag verkligen mätt.
Min mage är inte van vid så mycket på en gång.

Ska cykla ikväll så förhoppningsvis lägger sig den äckliga övermättnadskänslan/frosserikänslan.
Nya tag imorgon för att få ett bågorlunda bra resultat i veckan.

Vi har fått två flygbiljetter som måste användas senast 30/9-09. Man måste välja mellan London, Paris eller Prag och erbjudandet är personligt. Vi vet inte om vi har råd att åka eller vart vi ska åka isåfall.
Då måste ju barnen också med!
Vilken stad rekommenderar ni och kan ni även rekommendera billigt boende??
Hoppas kunna åka i alla fall för en helg eller något.

Jaja, har inget mer att berätta för tillfället!

ha en skön tisdagkväll


Veckans vägning nr 6

Glömde ju berätta om veckans vägning!!

Jo vågen visade 61.8 kg, helt otroligt! Jag gick ner 1,5 kg förra veckan och totalt har jag nu gått ner 6.4kg och jag är så nöjd och glad. Det betyder att jag nått mitt första delmål på 5 kg och nu siktar jag på mål 2, 10 kg (58,3 kg) och sedan är jag nog rätt nöjd, får se :-)
Jag fattar inte hur jag bara kan gå ner sådär mycket trots att jag ändå unnar mig lite då och då. Jag är mycket mer lös vad gäller maten denna gång än vad jag brukar vara.

Jag börjar fundera på hur jag ska äta när jag väl nått min målvikt. Lite regler m.m. Inga kakor, fortsätta träna, matscheman, väga mig varje vecka och inte bara släpa lös sockermonstret i mig som jag brukar göra vareviga år. Ge mig styrka att klara detta!

Kämpa på därute

Surfar rundor på jobbet

Jo, det är precis vad jag gör. Jag sitter och väntar på en vikarie som inte har nyckel. Han borde komma närsomhelst så att jag kan dra och hämta busungarna.

Så det finns inget arbete kvar att göra och ja då får jag väl surfa och bryta lite av våra trivselregler. En av dem är att vi inte får surfa på eftermiddagen :-)

Vi har några fönstergubbar hemma hos oss idag och imorgon. De är där någongång mellan 7-16. Då vill inte jag vara hemma, tycker de ska få arbeta i fred dessutom kommer det vara skitkallt där med fönster öppna. Barnen kommer dessutom störa gubbarna.
De ska byta lister m.m., underhåll. Sådant som ingår i hyran för oss som bor i hyreskasern hehe

Så det blir väl till att vara ute på lekplasten nu i någon timme och det tycker ju barnen är rejält kul så det är bara bra.

Tänkte kolla på tågbiljetter till Malmö idag och ev. bokar jag redan nu för då får jag ju de billigare än om jag bokar senare. Jag är sugen på att åka kryssning igen så det får nog bli det senare i sommar under semestern. Vi hade så mysigt ju!!

Ha en fortsatt trevlig måndag


Helgen snart över och det är tråkigt ju

Att gå till jobbet imorgon känns inte alls roligt. Det blir bara sämre och sämre stämning där och det är tråkigt.
Jaja, ska bara umgås med dem arbetskamrater som är roliga, trevliga och GLADA! Men så är jag ju coach också så då ska man ju komma överens med alla och kunna prata med alla....

Att bli kritiserad i sin roll på jobbet är inte roligt. Jag försöker göra så gott jag kan precis som de flesta gör och visst blir det fel ibland men då kan man prata om det. Att bli skriken på förvärrar bara det helt tyvärr. Människor är vi allihopa vilken position man än har på en arbetsplats.
Nog om det!!

Idag har vi varit ute hela familjen så barnen fick leka lite och sedan blev det McDonalds. Jag har ätit några bitar av en cheeseburgar, en chicken MgNugget och lite glass med chokladsås annars har jag följt mitt schema. Imorgon är det dags för vägning nr 6 in på mitt nyttigare liv och spänningen stiger hehe

Måste bara berätta en bra sak de har på Ica Maxi. Om du hittar ett fel på kvittot så får du inte bara pengarna som blev fel utan även en check på 25 kr som tack för att du hittat ett fel i systemet.
De hade inte dragit en rabatt på 1,50kr så då fick jag både 1,50 och en check för 25 kr :-)
Det har hänt mig en gång tidigare så kolla era kvitton noga om ni vill tjäna pengar.

ha en skön söndagkväll

Vill också rekommendera de bra svenska polisfilmerna de visar varje söndag klockan 21.00 på tv4.

oops fel adress

http://kenzas.se/

En blogg jag börjat läsa

Har inte läst kändisbloggar så mycket men har fastnat för den mest lästa på blogg.se

www.kenzasblogg.se

Det är en 18-årig tjej som är hus söt som helst och hittar på roliga saker varje dag och jag vet inte men jag gillar att läsa den :-) Hon har ca 50000 unika läsare per dag hehe

Tacka mina läsare

Ser att jag har runt 15 läsare om dagen och jag tackar er alla för att ni kommer in och läser.
Vet att jag inte har världens mest intressanta blogg men det gör mig glad att vissa har ett intresse för oss Johnsons och vad vi hittar på!!

Kram på er

Vilken bank, vilken bank, vilken bank???

Och jag sitter och surfar runt efter information om de olika bankerna.
Jag måste byta bank och det snart men jag vet inte vart jag ska börja...
Jag har ju allt hos Swedbank.

Jag har kollat upp Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB, Icabanken, Länsförsäkringar och Skandia.
Det står mellan LänsförsäkringarBank, Skandiabanken, Icabanken och Handelsbanken.
Det kostar 0 kr att ha internetbanken hos dem alla och sparräntan ligger från 0% hos Handelsbanken till 0,50% hos Länsförsäkringarbank.
Att ha bankkort kostar allt mellan 225kr hos Länsförsäkringarbank till 250kr hos Handelsbanken.

Rent spontant så tycker jag Länsförsäkringarbank är mest lockande men mamma har Icabanken och hon brukar göra bra val och hos dem får man ränta från första kronen även på lönekontot.

Snälla hjälp mig, beslutsångest är det jag har...

Fredagkväll var det här

Det har inte hänt något speciellt varken igår eller idag.

Men vi har haft det väldigt lugnt på jobb, slutat vid 13 typ hela veckan. Så barnen har hämtats tidigt och så har det varit lek ute på lekplatserna här i Norsborg. Då skulle man väl tro att barnen är goda och glada när man väl kommit hem?? Haha säger jag bara.
Alicia är snäll men Henry blir som besatt. Han skriker, slänger sig på marken och bråkar... Jag blir så trött!!

Jaja, det är väl bara att ta en dag i taget, vips så är de stora och bråkar på andra sätt med en. Sedan plötsligt en dag är de utflyttade och då är det barnbarnen som bråkar med en haha

Har tvättat ikväll, jag vet, en fredagkväll vilket nöje... Har varvat det med Talang och 30 minuters cyklande på min underbara träningscykel.
Känner att jag har ett visst flyt och kontroll över mitt sockerberoende. Finns det inget hemma så äter jag inte det. Jag kör på mitt matschema men är jag inte nitisk. Det slinker ner lite popcorn och annat men i lagom mängder. Det är det det handlar om, jag vill hitta min balans i livet vad gäller mina matintag och speciellt snacks/godis/kakorintag. Inte förbjuda det men äta det med måtta vilket är fruktansvärt svårt för mig som är socker/kakberoende.
Jag kämpar på, tar en dag i taget och hoppas på att hitta balansen för mig.

I helgen händer det inget speciellt för oss, vi ska träffa kompisar och vara ute och leka en hel del. En lugn och familjärhelg lär det bli.

Ja, hör att sängen kallar så det är väl dags att nanna kudden!


hejsan hoppsan

Jag, Emma och Alicia var ivag och kollade pa bio igar.

http://www.moviezine.se/film/coraline

Klicka pa lanken for att lasa mer om filmen. Coraline och spegelns hemlighet. Det var biobiljetterna jag vann for ett tag sedan.
Den var helt ok, annorlunda och lite scary... Men en barnfilm trots allt.

Felix har formaterat om datorn sa nu ar det engelskt tangentbord och jag vet inte hur man andrar till svenska. Sa det far bli pa detta satt idag.

Annars ar hela familjen smasjuk med snuva och hosta. Det borjade pa kryssningen, deras j-a AC som gjorde oss sjuka. Felix har varit hemma hela veckan medan jag jobbar.
Salange jag inte har infektion eller feber sa jobbar jag.

Jag fortsatter med nyttigare livet men tillater mig att ata om det bjuds pa det. Vi fick t.ex. kakor pa jobbet for att vi gjort ett bra jobb i april sa da at jag nagra. Bara jag inte koper hem kakpaket och vraker i mig sa ar jag en bit pa vagen.

Nej, nu ska jag surfa vidare

Ha en fortsatt skon vecka

Ja, så var det måndag igen

Kryssningen var mysig och barnen hade helkul, nästan för kul!

Henry var precis som vanligt. Han smet från oss x antal ggr så vi fick jaga honom runt båten, han kastade saker, störde folk när de åt, satt inte still m.m. Folk säger att så är alla barn men jag undrar jag. Där var massor av barn och ingen betedde sig som Henry.
För Henry är så här hela tiden, inte någon gång under dagen utan konstant!!

Alicia var en ängel, helt underbart snäll och lydig. Hon vill flytta in på båten och var ganska ledsen när vi väl åkte hem.
Emma blev tyvärr av med sin mobil, alltid ska något förstöra resan.

Vi åt en jättegod frukostbuffé till ett hyfat bra pris. 90 kr för vuxen, 48 kr för 7-16 åringar och gratis för barn under 6 år. De hade allt och det var mumsigt. Jag åt så mycket att jag hade jätteont i mina tarmar. Mina tarmar är vana vid 2 knäckebröd till frukost...

Vi åt lite Toblerone och annat gott men vad vi köpte på båten åts upp på båten. Vill inte ha en massa onyttigt hem som man bara går och äter på i veckor efteråt...

Vägde mig imorse, vägning nr 5 in på mitt nyttigare liv. 0,5 kg gick jag ner förra veckan så det är ju bra. Totalt 4,9 kg har jag droppat nu. (63,3kg väger jag)
Mycket nära mitt delmål på 5 kg hehe
Tänk att jag kan gå ner trots att jag ätit en hel del onyttigt i veckan. Men jag har tränat och jobbat och ätit bra de flesta av dagarna.


Kryssningen here we come!



Idag blir det tidiga inlägg för sedan är det fullt upp med städning, packning och sådant inför kryssningen ikväll. Ska bli så kul att bara mysa och släppa på vardagliga livet i ett helt dygn.
Äta god mat och bara ha kul!!

Vi åker med Viking Line 18.00 ikväll och är tillbaka 15-16 imorgon.

Så ni får ha en fortsatt trevlig helg så ses vi senare :-)

Tidiga inlägg idag



Igår köpte vi en cykel till Henry, hans första cykel :-)
Den kostade 699kr på Biltema. Det var tänkt att vi skulle köpa en begagnad från Blocket men vi ringde på 5-6 annonser och alla var sålda så vi köpte en ny.
Nästa år säljer vi kanske den för 400kr (?) om den är i bra skick och köper en större storlek.

Så nu ska det cyklas med barnen i sommar. Ska ev. köpa en begagnad cykel åt mig också så vi kan cykla ut och ha picknick lite överallt :-)

Annars måste jag medge att jag ätit 2 gräddbullar och 2 godisstänger i veckan... Men men det känns ändå ok för jag fortsätter med träning och mitt matschema ändå. Jag vill ju kunna leva ett normalt liv där man kan ta något gott då och då utan att det ska leda till ett enormt begär.

RSS 2.0