Praktikvecka 6 igång

Att jobba lördagkväll gick bra, fick ihop en till födsel så är uppe i 16 nu. I veckan jobbar jag bara 2 nätter, plugg resten av dagarna och ledig i helgen wihoooo

Idag hade vi heldag i skolan, vi fick redovisa våra ctg fall och sedan reflektera kring saker vi varit med om på praktiken.  

Ha en bra vecka! 

Vill ha vår nu men vi har bara snö och minusgrader buuuu

Smartson Duck

(null)
Fick chansen att testa fresh discs från Duck. Det var väldigt smidigt att applicera. Man klickar ut en geleklick som sedan ska hålla toaletten fräsch i upp till 8 veckor 🤩

Buzzing again

(null)
Fick chansen att testa Nutrilettes nya smak. Överraskande len och god!

Henry med på tv

https://www.svtplay.se/video/17047730/lilla-aktuellt-skola/lilla-aktuellt-skola-23-feb-10-00?cmpid=del:an:02-23-2018:lilla-aktuellt-skola:pla:lp-app

Klicka på länken och kolla när Henry var med på Lilla Aktuellt idag. 😊

Hungrig och trött

Jag var ledig tisdag och fredag så då har jag suttit och pluggat. Vi har studieuppgifter som ska redovisas och en som ska skickas in nästa vecka. Gäller att verkligen planera när saker ska göras så jag hinner med. 

Jag jobbade dag onsdag och torsdag och lyckades vara med på två förlossningar wihooo. Är nu uppe i 15 stycken så det har verkligen rasslat till. Hoppas det fortsätter såhär resten av praktikperioden också. Mittbedömningen gick bra. Klarar alla målen. Handledaren tycker jag har tagit ett stort steg framåt. Mina egna mål är att fortsätta och träna på alla moment som yttre palpation, vaginala undersökningen, suturering, smärtlindring och utvärdering av det. Stötta, peppa och bonda med paren. 

(null)


Jobbar lördagkväll denna helgen, hatar att jobba lördagkväll. Tur det är en fröjd att gå till jobbet. Det är ett helt fantastiskt yrke jag läser till. All smärta, allt kämpande, allt stöttande och sedan kommer bebisen ut. Lyckan i rummet går att ta på och smittar av sig på oss. Ord kan inte beskriva känslan över att få ta del av detta och få jobba med detta mot betalning 😄
Klart det finns saker som är dåliga också som obtillägget, skiftarbete och samvetsstressen över att inte vara tillräcklig för familjerna när man springer mellan rummen. När jag är trött på det söker jag mig till mödravården 😊.
(null)Ledig på söndag men vi måste storstäda vilket inte gjorts på ett bra tag. Sedan plugga lite inför måndag då vi har heldag i skolan. Så ledig men ändå inte 😅
Missar Mello 4 men ser reprisen på söndag, inte samma sak men men

Önskar er en riktigt trevlig helg! Trött men lycklig


Vilken helg! Nattjobb fredag-söndag och full rulle. Min handledare har backat undan rejält och jag har fått ta kontrollen över saker och ting. Precis vad jag gillar och behöver.
Mitt självförtroende växer, jag vågar göra saker och får mer koll över saker och ting.5 förlossningar har vi haft i helgen och vid de två sista var det i princip jag som förlöste och min handledare stod bredvid med råd och tips. Alltså vilken känsla det är, det går inte att beskriva! 
Så nu har jag totalt 12 (13) förlossningar, min första räknar jag inte riktigt men blir det svårt att få ihop till 50 i termin 3 kommer jag räkna den. Om det fortsätter såhär och det inte blir stiltje igen så får jag troligen ihop 25 stycken denna praktik. 

Jag fick även sy med handledning inatt och det är så kul men väldigt knepigt att se vad som ska gå ihop med vad. Men mina handledare tar hjälp av varandra vid bedömning o suturering och det bör man alltid göra. 

Är sååå trött då jag endast sover 4 timmar natten jag går av för att kunna sova inatt. 

Så nu är praktikvecka 5 igång och jag hoppas på minst 3 förlossningar i veckan. På onsdag har jag mittbedömning och det känns bra. Får se vad handledarna tycker och vad de tycker jag bör satsa mer på. 

Ni får ha en fin vecka gott folk! (null)

 

Krasslig

Jobbade natt måndag och tisdag och när jag vaknade på onsdagen kände jag mig krasslig med besvärlig hals och öm i kroppen. Legat och vilat sedan i onsdags och är väl inte helt bra än. Har inte kunnat träna heller buhu men hälsan går före. Har skött maten i alla fall, alltid något. Ska jobba natt fredag-söndag så det blir te, ipren och halstabletter för att mig igenom den. 

Hade ingen förlossning varken måndag eller tisdagnatt och det gör mig stressad, har bara 7 förlossningar hitintills... hoppas på att jag får vara med på några nu i helgen. Men jag fick suturera yeah, en grad 1 bristning och det både kändes och gick bra! Sedan får jag vara med självständig nu och det är kul! (null)
(null)
Hoppas ni får en rolig helg!

Helgen

Det var riktigt skönt att vara ledig hela helgen, hann t o m slappa lite på söndagen 😄

I lördags var det så dags för en mamma-Henry dag och vi hade det så mysigt. Vi gick först på bio och såg

(null)
Gillar egentligen inte barnfilm men den var riktigt bra, både rolig och sorglig. Den häll hela vägen och passar både barn o vuxna.

Sedan gick vi till Stadium och införskaffade fotbollskläder

(null)

Henry spelar i Segeltorps IF sedan ifjol och trivs bra där. Hoppas det håller i sig!

Slutligen åt vi MacDonalds och gick en sväng på Mediamarkt. Åt värsta största hamburgaren 😅 (null)

(null)
God men så mätt jag blev 🤯🤯

På kvällen kollade vi på Mello 2. Inga höjdarlåtar där inte, Liamoo var väl ok men Samir o Viktor njäää

I söndags planderade jag inför Samuels 6-års kalas. Han vill inte bjuda några  kompisar från förskolan så det blir ett minikalas med nära o kära. Det passar kanske bra nu när praktiken är igång.
Passade på att beställa lite presenter till honom också. Han önskar sig egentligen bara en sak så har fått tänka till lite 😊

Idag kör praktikvecka 4 igång och denna vecka blir det 5 nätter så det blir tufft men en natt i taget bara med start inatt snaaarrrrkkk
Redo att förlösa barn!! 🤗🤗

Ha en fin vecka you guys! 😘


Tredje praktikveckan är förbi

Måndag och tisdag var jag på Neonatalen. Det var ok men inte riktigt min grej. Sjuka barn, för tidigt födda barn och mycket teknik. Men intressant att se hur de arbetar med barnen och familjerna. 

Onsdag och torsdag var jag på Antenatalen där det kommer gravida mammor med olika besvär till exempel hotande förtidsbörd, cervixinsufficiens, vändningar, högt blodtryck, preeklampsi, infektioner m.m. Vissa blir inlagda medan vissa bara är där ett oar timmar. Fick vara med på en vändning, från säte till huvud. Väldigt coolt! Läkaren tryckte ner handen på övre delen av magen och vände sedan barnet utifrån med armen och händerna. Hon lyckades, 50% av vändningarna lyckas. 

(null)

Längtar tillbaka till förlossningen faktiskt. 6 veckor till ska jag vara där och min handledare och jag bestämde att jag ska ha ansvar för en kvinna med partner. Det har varit så rörigt med flera olika kvinnor samtidigt. Nu vill jag se normala vaginala förlossningar! Jag vill knyta an till paret, göra yttre och inte undersökning, prata om smärtlindring och liksom ta eget ansvar. Så jobbigt att vara student när man är van att jobba "själv" med patienter. Självklart ska handledaren vara där också för det är mycket jag inte kan/vet. 

Idag var jag ledig så åkte och veckohandlade i förmiddags, så skönt med lite människor. 

Sedan blev det utvecklingssamtal med Henry. Sammanfattning: prata mindre, jobba mer på lektionen och var mer emgagerad i klassen så kan du höja dina betyg. Han har ok betyg men man ska alltid sträva högre tycker jag (högpresterande mamman). 🤩

(null)
I helgen är jag ledig så det blir en mamma-Henry dag och vi ska gå på bio, äta ute och shoppa lite fotbollskläder. Henry har börjat i Segeltorps fotbollsklubb förra året och verkar ta det på allvar denna gång 😄

På kvällen blir det Mello 2 yeah, kommer tyvärr missa både Mello 3 och 4 samt finalen pga praktiken 😥😥😥
Inte samma sak att se reprisen...

Ni får ha en fin helg gott folk! 


34 besökare idag 😊

Min statistik visar på 34 unika besökare hittills idag. Kul med nya följare! Välkommen till min blogg, inte världens roligaste kanske men här får ni läsa om mitt liv och min väg till att bli barnmorska. 


(null)
(null)

Helgen var en blandning av nytta och nöje, hann varva ner något i alla fall. Denini sov över lördag till söndag, kul för barnen! Jag sov till efter 10:00 både lördag och söndag, behövde nog ta igen all sömn hahaha
(null)

Nu är praktikvecka 3 igång och nu idag och imorgon ska jag vara på Neonatalen. Samma ställe som Alicia och Henry var inlagda på efter sin födelse. Både hemska o fina minnen!
Det var intressant och mycket nytt att se men gick mest bredvid då vi bara ska vara där 2 dagar. 

Onsdag och torsdag ska jag vara på antenatalen. Det är en avdelning som man kommer till om man har problem under graviditeten som till exempel högt blodtryck, diabetes eller liknande. Ska bli intressant det med 😊

Ni får ha en fin vecka gott folk!


Smartson GreenGiant

(null)

(null)

(null)
Testpilot genom Smartson. Fick prova på majs från Green Giant. Fräscht, gott och bra konsistens 😍😊

Fredagsmys

Andra praktikveckan är över och det gick bra. Är nu uppe i 7 förlossningar och i veckan blev det två akuta snitt och en ursnabb vaginal förlossning. 
Hatar stressen över att man ska ha minst 50 förlossningar. Vissa pass har man inga, vissa 1-2. Det är ett irriterande stressmoment. Men men får bara hoppas att man får vara med om tillräckligt många. 

(null)
Är så trött men är ledig i helgen så ska försöka vila och ladda batterierna. 

Trevlig helg på er!

No pain no gain

(null)
Tränat regelbundet hela januari! Nu kör jag februari 😊
6,6kg har jag gått ner sedan 1/1 och nu är det bara en väg framåt och det är neråt. Inte lätt, kämpar varje dag. Mår mycket bättre redan både i kropp o psyke. 

Kämpa på alla krigare därute!! 💪💪

RSS 2.0