Jag lever

 
Ännu en tuff vecka har passerat... Individuell handledning i måndags där hon började såga de artiklar vi hittat till c-uppsatsen... Hon är så hård men jag antar att det är bra men just då, just där så mådde jag inte bra... Måndag och tisdag mådde jag piss, som en klump i halsen, ont i magen och ångest.
Har letat och läst artiklar som en galning hela veckan och vi har en del riktigt bra. Kanske 1-2 som jag är osäker på men som jag samtidigt tycker är bra men som hon troligen kommer rata...
Nästa vecka ska vi börja med resultatet, bakgrunden måste fixas till och metoddelen måste skrivas klart innan torsdagmorgon då allt ska skickas in inför mittseminariet måndagen efter.
Jag är helt slut mentalt och det är så jobbigt att få kritik hela tiden och ingenting positivt. Vår handledare är inte den som berömmer och lyfter upp en, utan en som trycker ner en totalt =(
 
Får våra artiklar godkänt då är det det bara att tuta och köra igenom resten av c-uppsatsen! Vi har hittat artiklar från andra c-uppsatser på nätet men shit vad vissa c-uppsatser är dåliga!! De blandar kvantitativa och kvalitativa artiklar, har artiklar som inte svarar på studiens syfte m.m.
 
Fan, vi måste klara detta!! Vill inte börja om på nytt, vill inte ta uppehåll, vill ta examen i juni....
 
Imorgon är det dags för den tredje och sista läkemedelsräkningstentan och faktiskt vår sista salstenta på hela utbildningen =)
Jag och F åt lunch ute idag, själva utan barn <3 
F är min klippa i vått och torrt. Han står tryggt och stabilt när min egen värld är i rubbning.

Mat och träning har jag såklart inte skött denna veckan heller, mår inte bra psykiskt och då är det så svårt att hålla sig till de bra rutinerna. Men ska försöka sköta maten i alla fall, så får träningen tas upp när jag är mer i balans.

Min Usain Bolt

Henry älskar friidrotten och äntligen har vi hittat rätt sport för honom! I tisdags hade de invigning för den nya träningsarenan och två elitidrottare dök upp. En som hette Lasse och som var svenska mästare i mångkamp och Odain Rose som är snabbast i Sverige på 60 meter och 100 meter just nu. 10.30 i rekord på 100 meter. De tävlade mot barnen =)
Henry sprang 60 meters lopp och kom 1:a! Löpning på 60 och 100meter är Henrys grej. Imorgon är det klubbmästerskap mellan 09.00-12.30... Jippie hahaha nej men det är kul att Henry gillar det. De ska tävla i 60 meter, längdhopp och spjutkastning imorgon.
 
Annars blir det en lugn helg tror jag, känner att jag behöver en återhämtning från denna veckas berg och dalbana i psyket.
 
Träningen har blivit lidande denna vecka och jag har ätit sämre än jag borde men har ändå inte vräkt i mig allt möjligt. Det är för att jag mått så dåligt psykiskt, då stänger förnuftet och rutinerna av sig. Men men jag kommer tillbaka. Jag gillar ju träning och att äta bra mat på fasta tider. Huvudsaken är att jag inte går upp nu, har ju drygt 2 kg till mitt slutmål eller drygt 7kg om jag ska satsa på under 60kg men som jag känner nu så är jag nöjd att vara under 65kg bara jag fortsätter träna och äta rätt. Imorgon väger jag mig trots att jag säkerligen gått upp. Måste se det svart på vitt vad lite extra mat och ingen träning gör med vikten.
 
Ni får ha en fin helg allihopa!!

Fy fan vilken vecka

Vi hade vår andra handledningsträff i måndags och ännu en gång blev det kaos... Vi hittade inte tillräckligt med många artiklar som svarar på vårt syfte...
Jag var totalt nedbruten i måndagskväll/natt... Jag gick typ in i väggen. Jag var så ledsen och uppgiven och kände bara att jag skiter i det här nu. Det var riktigt illa och jag mådde så fruktansvärt dåligt psykiskt... Jag bryter väldigt sällan/aldrig ihop men när jag väl gör det då är det verkligen allvar...
 
Jag ställer höga krav på mig själv och vill göra allt så bra som möjligt samtidigt som jag har dåligt självförtroende (trots att jag egentligen vet att jag är duktig...)... Jag är min egen värsta fiende helt enkelt.
 
Felix tröstade mig på sitt sätt "ni klarar det, det är bara skolarbete", Samuel sade att ha skulle hjälpa mig skriva och Henry skulle slå läraren på käften hahahaha. Min fina C-uppsatspartner fattade att det var allvar med mig och tröstade och stöttade mig på alla sätt. Tack vare min fina familj och min kära vän så reste jag mig igen. Som en Phoenix ur askan steg jag fram med nya krafter och nytt tänk.
 
På tisdagen började vi smått om igen för tredje gången, drygt två veckor in på C-uppsatsen och dagarna tickar iväg... Nya saker till bakgrunden, nytt syfte o ny problemställning påbörjades. Ny vetenskaplig artikeljakt vilket är så jobbigt och tidskrävande. 
Och nu fredagkväll och det känns så jäkla bra. Vi har lyckats vända vårt arbete mot något som faktiskt kan bli helt ok om nu allt flyter någorlunda på.
"Vi ska belysa kvinnors upplevelser av mastektomi till följd av bröstcancer" och det känns rätt. Vi har hittat bra artiklar, gjort sökmatris och fyllt i ganska mycket på resultatmatrisen. Handledaren var impad hur bra vi jobbat och gav oss en smileygubbe. På måndag ska vi träffa henne för individuell handledning.
 
Jag trodde aldrig att det var så svårt att skriva en c-uppsats! Detta toppar läkemedelsräkningstentorna typ. Det blir många hårda veckor framför oss men det känns att vi är på rätt väg nu efter många stopp på vägen.
 
Nästa vecka ska vi läsa resultatartiklarna X antal ggr för att hitta likheter/skillnader i deras resultat. Vi har även föreläsning samt seminarie på måndag. Och på lördagen är det den tredje och sista fruktade läkemedelsräkningstentan...
 
Jag ska ta examen i juni 2016!! Nu krigar jag vidare! En Poulsen ger aldrig upp, eller hur låter talesättet?? =)

PicsVälkommen Thor

Thor, min brorsson föddes idag och det innebär att:

Jag fick ett 17:e syskonbarn, 
att jag blev faster för 7:e gången
och att mina barn fick sin 34:e kusin!
Min mammas 20:e barnbarn!!!

Välkommen till Poulsenklanen Thor! Längtar efter att snusa på dig! ❤️

Vecka 37

Skolveckan och C-uppsatsen har varit både kaos och bra. Ena dagen känns det bra, en annan bara skit... Jag kan inte slappna av, stressad och rädd för att vi inte ska lyckas. Trött på denna skolstress och press, mår inte bra av det...
Hoppas att jag inte fallerar helt innan c-uppsatsen är inne. Min skrivpartner är lugn och peppande och det lugnar mig en stund innan min hjärna drar igång igen. 

Vad har mer hänt hos oss? 


Henry tävlade på friidrotten i tisdags och kom på silverplats i både höjdhopp och 600meter. Tränaren var impad och Henry stolt. Imorgon är det tävling i kula och 60meter. Han tycker det är roligt och hoppas det håller i sig!
I torsdags började han på parkour och det var hård träning i 2 timmar och det gillade han också. Henry behöver aktiviteter så han blir av med överskottsenergi. Han somnar snabbt på kvällen också. 

Felix opererades i onsdags. En explorativ operation av hans vänstra knä. Eftersom han har gått fel med vänster fot i 7 år p g a fotsmärtan efter arbetsolyckan så har han nu fått problem med knät. Det var en skada på menisken och en massa skräp i knät som nu är fixat och rensat. Nu är han sjukskriven några veckor.


Nu får ni en bild på vår nya bil, Volkswagen. 

I helgen är det friidrott och så ska vi en sväng till SKHLM så Alicia får shoppa för sina födelsedagspresentkort. Ska försöka ta det lugnt i helgen. Behöver det innan jag kollapsar...

Helgen


I lördags gick jag och Anna på bio och såg Sinister 2. Lite besviken för den var inte så läskig som 1:an. Men helt ok ändå.

Idag, söndag åkte Felix och Samuel till dopet. Jag gick med Henry till ett barnkalas i en simhall. Vi var där i över 5 timmar... 
Så summa summarum, andra helgen utan vila = ligga i sängen och glo på tv. Börjar bli lite sliten fysiskt och mentalt...

Henry älskade friidrotten och var bäst på allt. Han kastade "spjut", sprang stafett, hoppade längdhopp m.m. Två ggr i veckan kör de, tisdag och lördag. Se upp för nästa Michael Torneus eller kanske Usain Bolt hahaha
Och på torsdag ska han börja på parkour också. I sin egen skolas gympasal anordnar någon förening parkourträning på torsdagar. Det ser han framemot. 

Måndag imorgon och dags för att kriga vidare med C-uppsatsen. Jag har inte kunnat slappna av i helgen, den liksom gnager i bakhuvudet hela tiden... Jobbigt men det är bara att fortsätta jobba på den. Tuff vecka

Det har varit en tuff vecka på många plan.

Första veckan på C-uppsatsen och allt känns kaos. Vi hade handledning med vår handledare som tryckte ner vårt syfte i skorna och ingen positiv respons 😣. Så nu försöker vi tänka nya tankar, läser o grubblar men det känns svårt. Svårare än jag hade tänkt det här... 
Men men ny vecka och nya tag nästa vecka! Ska bli skönt när detta är över!! Samtidigt känns vårt kaos som ett I-landsproblem när...

Bilden på den döda pojken på stranden tog mig hårt. Alla bilder/filmer på flyktingarnas desperation får mig att bli både ledsen och förbannad. Öppna gränserna NU, världen tillhör oss alla oavsett födelseland!! Jag har gråtit mycket både torsdag och fredag. Ja jag är känslig, ja jag bryr mig och jag önskar världens ledare också gjorde det.
Rensade igenom några lådor nu ikväll och hittade en gammal klassiker. Det var tider det!

I helgen är jag utbjuden på bio. Anna bjuder och vi ska se den efterlängtade Sinister 2. Lär väl inte kunna sova sedan...

På söndag har vi ännu ett I-landsproblem. Promise yngsta son har dop och Henry är bjuden på barnkalas. Så vi delar upp oss. Samuel, Alicia och pappa går på dopet och jag tar med Henry till kalaset. 

Alicias dans är igång igen, varje måndagkväll i Huddinge. Hon vill även börja på contemporary men det är sjukt dyrt typ 3000kr och endast inne i stan... 
Henry ska börja på friidrott i Tullinge. Han är grym på att springa och hoppa. Imorgon är första gången och jag hoppas så att han vill fortsätta!!
Vi hoppas och tror att Samuel blir den fotbollsspelare F drömmer om 😊

Hoppas jag kan slappna av i helgen för C-uppsatsen gäckar min hjärna... Och de desperata flyktingarna mitt hjärta...

Trevlig helg!Kommentarer och likes

Är det bara jag som ibland funderar på varför vissa människor aldrig kommenterar/gillar dina bilder på Instagram, vad du lägger ut på Facebook och bloggar om m.m.?
 
Vad kan vara orsaken?
* Du gillar inte mig? 
* Jag lägger ut så tråkiga inlägg, dåliga foton eller har en tråkig blogg (som ni ändå går in och läser hahaha)?
* Du är en anonym stalker?
* Du är avundsjuk på mitt fantastiska liv?
* Jag är en jobbig jävel?
* Du kan inte skriva?
* Tidsbrist?
* Tekniskt okunnig?
 
Ja frågan är rolig att spekulera i och lite ironi ska läsas in i inlägget alla era jävla PK jävlar =D 
 
 

Helgen

I lördags var det så dags för Alicias 12-årskalas! Det var beräknat till 17 barn men det blev bara 12 barn på kalaset men det räckte =). Det blev mycket lyckat med god mat och goda kakor/tårta. Väldigt fina och generösa presenter och barnen hade så kul så att de sista tre inte gick förrän efter 20.00. Kalaset började 15.00...
 
Alicias hemmagjorda Rainbow loom tårta
 

Bästa Anna
 Finaste Wallace <3
 
 
 Söndagshäng efter städning och utrensning av min andra garderob!
 
Nu är vårt projektplansarbete inför C-uppsatsen igång och det känns roligt, spännande och skrämmande. Det kommer säkert gå bra men vårt hår kommer slitas vissa dagar =) Vi sitter i skolan måndag-torsdag och läser hemma själva om fredagarna. Så är planen just nu sedan får vi se hur det går med tiden.
 
 

RSS 2.0