Helgen!

Hade en riktigt härlig lördag!

Började dagen med min sedvanliga jogging/powerwalkrunda 💪💪

Sedan var det dags för mamma-dotterdag där vi först gick på bio och såg


Annie, vilken underbar film!

Sedan drog vi hem en snabbis och hämtade Samuel. Sedan åkte vi till ett köpcentrum och shoppade lite som sparkcyklar och lite annat småttboch gott. På kvällen var det äntligen dags för ensamtid ute med vuxna människor. Grillning och lite fest med arbetskompisarna. Det var jättegott och jättekul! Men det var skönt att lägga sig hahaha
Jag mådde superbra när jag vaknade vid 08.00. Söndagen bestod av träning, tvätt och städ. Ännu en helg där jag knappt vilat/suttit ner. Hypomanen i mig är stark och verkar bli ännu starkare utan sockret i systemet. Kanske sockret dövade min hypomani?!

Fjärde arbetsveckan igång och den verkar bli väldigt lugn den med. Känns helt ok att arbeta men längtar efter lediga dagar där vi ska göra roliga saker!

Ha det gött

Yeah baby

Jag har inte nått mitt andra delmål än men väl en milstolpe värd att berätta om!

10,1kg har jag gått ner och jag får glädjetårar av lycka. 87,1 startade jag på och idag visade vågen 77kg!

Nu kämpar jag vidare mot nästa delmål!!
Arbetsvecka 3 är över

Nu har jag arbetat tre veckor och tre veckor återstår nu innan min välförtjänta ledighet =D Vi har haft en lugn vecka på jobbet och slutat tidigt i princip varje dag.
 

Idag träffade jag på en fiskmåsbebis utanför en port. Föräldrarna cirkulerade ovanför mitt huvud och jag har hört att de kan vara rätt aggressiva när de passar sina bebisar. De kan ju inte flyga än.
 
Helt otroligt men vi vann MacDonaldstävlingen igen för typ femte året i rad. Fri entré och åkband för två vuxna och två barn som lätt går på över 2000kr!
Resultatet på sista hemtentan i termin 4 har kommit och det kunde inte gått bättre! Fyra terminer avklarade och nu återstår de två sista. Jag kan nästan känna lukten av min legitimation hahaha men först måste c-uppsatsen skrivas, en sista läkemedelsräkningstenta och en hel del praktik och annat avklaras, Men har jag klarat fyra terminer så vågar jag nästan tro att jag ska även klara de två sista.
 
 
Det positiva med att sluta tidigt är att jag kan hämta upp mina skatter tidigare och leka loss på lekplatserna en god stund <3
 

 
 
Helgen ska bli riktigt rolig! Förhoppningsvis har jag och Alicia vår mor-dotterdag imorgon med en massa skoj och sedan på kvällen ska jag hem till en fd arbetskompis och vän på grillning. Nuvarande och gamla arbetskamrater för en liten reunion. Jag är taggad för en rolig kväll med fina människor, god mat och kanske lite starkare drycker =D
 
8:e veckan på mitt nya liv är till ända och jag mår superbt. Idag fick jag på mig en jacka som jag inte kunnat ha på mycket länge. Den var inte tight och satt bra! Lyckan är att se att träning och bra mat gör susen för kroppen! Självklart peppar detta mig till att fortsätta och börjar inse att min resa är det egentliga målet. Regelbunden träning och bra mat är ju det jag vill satsa på för resten av livet. Men neråt i vikt vill jag ju för jag ligger ju på övervikt och kommer så göra ett bra tag framöver. Varje hg ner räknas ju faktiskt!!
 
Ha en fin helg allihopa!
 

Helgen

Midsommardagen firades med Anna och Denise och god mat. Åt tills jag mådde illa... 😁


Söndagen spenderades på Ikea spenderandes skattepengar och shit vad mycket folk. Hatar Ikea o hatar folk men fick offra mig. 😄 Vi fick tag på nästan allt vi tänkt oss som nya mattor och madrasser. 

Tre dagars ledighet flög förbi och det var inte många stunder jag satt ner och tog det lugnt. Jag i ett nötskal...

Arbetsveckan igång och det verkar bli en lugn vecka 😊👍

Första delmålet check

Jag har nu nått första delmålet med bravur 👏👏

Jag började på 87,1kg för 7 veckor sedan och en BMI på 32,7 vilket är fetma. 😣😣

Idag visade vågen 78,1kg vilket innebär att jag gått ner 9kg och gått ner till en BMI på 29,4 vilket är övervikt. 

Jag är så glad att jag hittat min väg som för tillfället och förhoppningsvis alltid kommer funka bra. Jag räknar kalorier och tränar 5ggr/vecka. På lördagar äter jag vad jag vill men då blir jag oftast mätt så fort att det inte blir så mycket ändå. 

Jag krigar nu vidare mot nästa delmål så då får ni nästa uppdatering!!

There is no shortcut to success! No pain no gain!! Heja heja

4 veckor kvar

tills ledigheten drar igång!
 
Andra veckan på Citymail är över och denna vecka fick jag lära upp en person. Alltid kul med lite ansvar och andra uppgifter. Dessutom var det en kort vecka och jag är ledig fredag-söndag, lyxigt =D
 
 
 
Vi har världens bästa dotter. På torsdagen ringde förskolan vid 08.30 att Samuel spytt och Alicia hämtade honom och passade honom hela dagen. Han var inte sjuk, han har slemhosta och troligen har han hostat tills han kräkts slem... På fredagen ringde fritids vid 10.00 att Henry hade ont i magen och då gick Alicia och hämtade honom och så var de hemma själva tills jag slutade. Tänk vad skönt det är med stora barn och tur att hon har sommarlov. Jag får liksom typ ingenting om jag vabbar eftersom jag inte har någon inkomst.
 
Sjunde veckan utan onyttigt söndag-fredag plus träning 5ggr/vecka och nu börjar det sätta sig i ryggmärgen. Visst är jag sugen när det plötsligt dyker upp goda kanellängder på jobbet men jag åt inget. Det är bara att fortsätta kriga och vetskapen att jag får äta på lördagar gör det hela mycket lättare. Jag är nära mitt första delmål och det hade varit kul om jag lyckats nå det till imorgon. Men men vi får se.
Denna text är så peppande för mig de veckor det visat lite minus på vågen och de dagar jag känner mig fet och tjock när jag ser mig i spegeln...
 
Idag är det Midsommarafton men vi har bestämt oss för att inte fira det idag. Jag får ju inte äta något onyttigt och det känns liksom meningslöst då hahahaha. Så vi ska fira det ordentligt imorgon, det är ju Midsommardagen och det passar lika bra. Anna och Denise kommer över och vi ska äta god mat och njuta av gottigheter. Det blir grillspett med goda tillbehör och kladdkaka med glass/jordgubbar till efterrätt. Planen är att jag och Alicia först ska ha en mamma-dotterdag innan själva Midsommarfirandet men får se om det är möjligt...
Så dagen har istället bestått av träning, tvätt, veckohandling, genomrensning av några skåp i köket och resten av kvällen blir det film och välförtjänt vila.
 
 
Godkänd etikhemtenta i sista kursen. Nu väntar jag bara på resultatet på sista hemtentan vi gjorde.
 I lördags blev det mys på McDonalds =)
 
Såg filmen It Follows förra helgen och vilket skit!! Filmen lämnar en med mer frågor än svar och den känns helt meningslös... Längtar till Insidious 3, Sinister 2, I spit on your grave 3 och de lär bli grymma
 
Önskar er alla en riktigt härlig Midsommar! Här har det regnat hela dagen...
 
 

Veckan som gått

 
Första veckan på Citymail är över och nu har jag fem kvar innan ledigheten. Det har gått bra, mycket tack vare att jag tränat i 5 veckor och gått ner några kilo. Det har faktiskt varit skönt med rutiner och att få jobba. Men vilken träningsvärk jag haft, en riktigt plågsam "kan inte gå" träningsvärk. Det blir alltid så när man haft ett längre uppehåll från brevbäraryrket.
 

Redan på måndagen så började min hjärna bråka med mig. Du måste äta mer, du måste äta gott, skit i allt och alla fåniga regler du satt upp m.m. Men jag stångades med tankarna och jag lyckades besegra demonen. Redan på måndagen sade min hjärna, du orkar inte träna, du behöver inte träna nu när du jobbar på Citymail m.m. Men jag sket i tröttheten och träningsvärken för jag vet att om jag inte tränar en dag så blir det två tre fyra och till sluta har det gått flera veckor... Så jag tränade som vanligt efter jobbet trots flera timmars brevbärande och det känns så bra! Jag kan knappt fatta att jag klarade stå emot hjärnans jiddrande....
 
Nu har jag förstått att måndag och tisdag är de värsta dagarna för mig. Lördag är unnardag, söndag en recovering bakisdag (från sockret alltså) och klarar jag förbi måndag och tisdag då är onsdag-fredag mycket lättareför då närmar jag ju mig vägning/unnardagen. Jag går inte ner mycket/vecka men jag känner ändå att jag sköter både kost och träning och jag mår bra!!
 
På onsdagen var det avslutning i skolan och Henry slutade 3:an och lågstadiet medan Alicia slutade 5:an. Samuel har hela tre år kvar på förskolan. Jag tog ledigt en timme från jobb och cyklade bort, ville säga hejdå till Henrys underbara fröken Terese.
 
 

Jag pratade med löner på mitt jobb och tydligen är jag skyldig drygt 4000kr fortfarande eftersom de betalade ut en full månadslön förra juli som jag inte hunnit betala av genom att jobba extra. Tråkigt... Men de drar halva i juni och halva i juli.
 
Vi har helt underbart väder nu, sommarvärme!! Och i helgen blir det väl en del utelek antar jag =D
 
trevlig helg!!
 

Hjärnhalvornas kamp

Min vägningsdag är lördagar och nu har jag kört i 5 veckor med träning och bra kost. Jag har inte nått mitt första mål så jag avslöjar inte vad jag gått ner än. Men jag ville bara ta mer er på en tur i en överätares/sockerberoendes/överviktigs hjärna.
 
Idag visade vågen "bara" 3hg minus och direkt börjar den dåliga sidan av hjärnan jobba på. "Du tränar och äter rätt och ändå går du inte ner mer!! Det är inte lönt att du fortsätter, ät vad du vill och gör vad du vill när du vill, lev livet. Vad gör du för fel?" Det är så lockande att lyssna på och så lätt att skita i allt.
 
Men min goda del av hjärnan började protestera "Kom ihåg varför du gör detta, vad är dina val egentligen? äta en massa skit och inte träna?? Du mår ju bra av träningen och du tycker ju om att träna, du mår ju bra av att ha kontroll över maten och av att inte överäta. Det viktigaste är ju att du inte äter onyttigt sönd-fred och att du tränar"
 
Just idag vann den goda sidan av hjärnan, just idag är jag stark! 3hg ner är ju en viktminskning och varken stillastående eller viktökning. Så jag tog en timmes powerwalk och rensade tankarna. Idag är det ju dessutom min unnardag så idag får jag njuta men imorgon kör jag vidare.
 
No pain, no gain! There is no shortcut to success!! Jag vill inte gå tillbaka till de ovanor jag hade innan jag började, vill inte!
 
Vågen kanske inte visar så bra siffror som jag önskar men min kropp än
dras långsamt, kläderna sitter lösare och jag börjar trivas mer med mig själv! Vad gör det egentligen om det tar 1-2 år att nå normalvikt? Då är det ju mer säkert att jag kommer hålla den.


Fredagsmys 45 minuter på löpbandet. 😊Termin 4 is over

Nu är termin 4 officiellt över! Hemtentan skickades precis in och nu ska alla skolgrejer stoppas undan i drygt 10 veckor!
På måndag är det back to work, Citymail och jag i 6 veckor. Mina sista veckor i mitt yrke som brevbärare.

Jag börjar så smått tro på denna galna grejen att jag verkligen tar examen om ett år och ska jobba med världens bästa yrke!! 😄😄

Trevlig helg po er!!huuuu

Choose wisely
 Babuschka docka någon? =D
 
 Favorit i repris ;D

En dag kvar

 
 
på denna terminen och idag var sista dagen i skolan.
 
Imorgon ska jag färdigställa min sista hemtenta för terminen och sedan skicka in. Sedan blir det 10 veckors sommaruppehåll wihooo
 
Fina Agata
Vi firade sista skoldagen med en lunch ute på ett thaiställe, mumsigt och trevligt
Godkänd hemtenta i palliativ vård så nu är kurs V43 avklarad.
Att gå på sjuksköterskeprogrammet gör att man bli lätt hypokondrisk och orolig. Nu har jag varit på ultraljud för jag har en hård knuta på höger sida av min hals. Men läkarna kunde inte se något farligt i alla fall men knutan kvarstår och jag undrar så vad det är... Den är drygt 2cm i diameter och stenhård, oruckbar och oöm.
 
Och nu i veckan var jag på mammografi för första gången, jag ville kolla för säkerhetsskull och allt såg helt normalt ut, skönt!
 
 
 
Jag har två saker till jag skulle vilja kolla upp men jag orkar inte bry mig...  Jag har sedan några månader tillbaka som en klumpliknande känsla i halsen/svalget typ. Som en slemklump som inte kan harklas bort. Det känns som när man är riktigt förkyld och halsen känns svullen/slemmig men jag är inte förkyld. Ibland kan det kännas svårt att svälja. Googlar jag som man inte ska göra då får man upp länkar på sköldkörtelcancer m.m.
 
Sedan så kliar min hårbotten igen och jag får utslag på ben och armar som kliar, som små myggbett som jag kliar tills de går sönder o då blir det sår.
 
Min husläkare lär ju tro att jag är galen om jag kontaktar honom igen eller att jag lider av hypokondri. Men när man läser så mycket om sjukdomar som man gör och att folk uppmanas att kolla upp saker som inte känns som vanligt så vill man ju kolla upp det... Jaja, efter sommaren, kanske?
 

RSS 2.0