Hmm vad har hänt sedan sist då?

 
Förra helgen åkte ju jag och Alicia och shoppade vinterkläder och fick rejäla rabatter som vanligt, 25% på alla vinterkläder på KappAhl tackar vi för =D
 
I veckan har jag pluggat måndag, tisdag och fredag inför tentan. På onsdagen hade vi ett seminarium i klinisk nutrition och det gick bra! På torsdagen träffades vi i basgruppen.
I fredags åkte jag och tog ett blodprov för att se om in kropp accepterat Hepatit B vaccinet. Hoppas det för annars måste jag åka in igen för ännu en spruta...
I onsdags hade barnen höstkonsert på skolan och det var ett trevligt avbrott i vardagen!
 
Tre veckor utan Cola Zero och det trodde jag aldrig att det skulle gå så bra att avstå från detta underbara gift! Men det känns great och så sparar vi pengar på det dessutom =)
Mitt nästa steg med kosten gick åt helvete redan första dagen =( Jag är motiverad men jag vet inte varför mitt sug på gott bara tar över min hjärna och min kropp, bästa hade varit om jag spärrades in och avgiftades alternativt hittade ett substitut som var tillräckligt bra och nyttigt för att ersätta sockret/fettet... Men men skam den som ger sig! Vägde mig igår och jag vägde .... vilket är alldeles för mycket såklart. Nu kör jag igång igen med träning varannan dag och samtidigt skärper kosten. Nu ska jag få in godare vanor en gång för alla!
 
Träffade på en blöt kanin under ett bord.

I helgen har jag rensat lite lådor och rensat igenom hela Alicias rum och slängt en massa skräp. Nu är det ordning och reda därinne. Vi har varit ute och lekt i regn och rusk så nu är Samuel såklart förkyld igen, han har varit hemma någon dag varje vecka de senaste 3 veckorna vilket är förödande för mitt pluggande. Denna vecka måste jag bara plugga och nästa vecka är det slutspurten som gäller!
 
Jag har köpt en massa rolig mat, godis och chips till fredagens Halloweenfest. De har superroliga grejer på Lidl, billigt dessutom! Alicia har köpt speciella vampyrtänder från USA (349kr på Partyland..) som hon är så stolt över.
Inför Halloweendiskot på skolan.
 
Coola uppblåsbara plastfigurer från Lidl, 20kr styck. Fanns även spindlar, fladdermöss m.m.
 
Bokade Malmöresa inför julen och för någon vecka sedan blev det under 1000kr men nu blev det 1368kr... Får se till att boka tidigare nästa gång...
 
Jag har kollat på flera avsnitt av "En unge i minuten" på Youtube nu i helgen och åhh vad jag längtar efter att fortsätta min väg fram till mitt mål barnmorska! Jag känner verkligen det där kallet som präster känner haha men mer åt hållet att stötta och hjälpa kvinnor innan, under och efter sin förlossning. Men med små små steg på vägen och en enorm vilja så ska det stå legitimerad barnmorska på min bricka en dag =D
 
Nästa vecka ska vi vara på Södersjukhuset i 3 dagar och lära oss ren och steril metod, venprovtagning, omläggning av CVK, PVK och blod och det ska bli sjukt kul! Äntligen ska vi får börja sticka folk haha =D
 
Ni får ha en fin vecka gott folk, höstlov här men bara för Alicia för vi andra ska vara på förskola, fritids och skola. Och så har vi Halloweenfesten på fredag som ska bli jättekul! Vi ska alla klä ut oss så bilder kommer upp på bloggen senare och på Insta =D
 
 
 
 
 
 
 
 

Hösten

Vi var ute på lekplatser idag en stund, barnen och jag behövde komma ut. Så vackra färger och inte alls kallt.
 
I veckan har vi bara haft skola i fredags då vi träffades i vår basgrupp annars har jag suttit och pluggat månd-torsd inför tentan. Det är så mycket men jag kämpar vidare. Sista veckan blir en repititions och nötningsvecka och det kommer vara riktigt nice när tentan är skriven. Det känns ok att plugga ändå för det är våra vanligaste sjukdomar och vår roll som SSK som är i fokus inför denna tentan. Men som sagt mycket att komma ihåg och särskilja från varandra.
 
 
 
Samuel för två år sedan och idag. Kan rekommendera appen Timehop. En rolig app som tar fram vad du skrev, vilka bilder du lade ut på Insta, FB, Twitter m.m. dagens datum men 1, 2, 3 osv år sedan.
 
 
Annars firar jag två veckor idag, två veckor utan cola zero (läsk öht) och jag är mäkta stolt! Ni som känner mig vet att jag druckit cola (zero) i många år, dagligen. Jag ska inte dricka det mer (hoppas), inte ens när det är fest utan hellre riktig läsk då.
Idag börjar nästa steg i mitt renare liv haha =D och nu är det kosten vilket är det svåraste... Min tanke är att bara äta gott på lördagar, sönd-fred normalkost och lite lyxigare på lördagen då. Men ingen bantning utan bara utesluta gott dessa dagar. Går jag ner är det bara ett plus +++++
Sista steget kommer om två veckor då jag ska införa regelbunden motion. Med ändrad kost och motion hoppas jag att förändra min syn på mat och träning och förhoppningsvis gå ner i vikt också.
Dessutom har jag bestämt mig för att aldrig mer röka, inte ens feströka för det är ju egentligen helt onödigt att förstöra flimmerhår några ggr per år =)
 
 
 
Jag kan inte lova att detta kommer att fungera men som jag lever nu är inget alternativ så något måste jag göra. Varje försök är närmare framgång!
 
Imorgon ska jag och Alicia åka och köpa vinterkläder åt henne. Skulle egentligen göra det nästa helg men KappAhl och Stadium har bra rabatter som går ut nu i veckan. Alicia har fått linser nu och det fungerar bra än så länge, vi ska på återbesök om några veckor.
 
 
 

kass bloggare

Tänker varje dag på att skriva inlägg men hinner inte med det =( Så det får bli typ en gång i veckan och då blir det om allt möjligt...
 
Jag kan börja med något otroligt! Idag är det 7 dagar sedan jag drack Cola Zero!! Jag har slutat dricka läsk, tro det eller ej. Jag som druckit läsk varje dag i X antal år är nu alltså nykter cocaholist =) Och det känns så skönt! Jag är inte ens sugen på det längre. Jag drick bara vanligt vatten/kolsyrat vatten nu. 
Jag började med det nyttiga livet också och det var bra ett par dagar sedan var det kört igen =( Men nu ska jag köra som jag gjorde för två år sedan, det funkade då så då borde det funka nu. Mindre mat, träning och lördagen som gottedag och jag gick ner ett drygt kg i veckan på det. 
 
 
 
 
Skolveckan har bestått av en föreläsning i psykosomatik och ett seminarie i gynekologi och obstetrik där vi redovisade vårt arbete i framfall. Mycket intressant och jag är så taggad att få jobba med kvinnor och kvinnosjukdomar m.m. Det är där jag ska vara en dag!
Resten av veckan har jag pluggat inför tentan i november. Sam var hemma igår för han är jätteförkyld men jag lyckades läsa lite ändå. 
 
 
Utvecklingssamtal med Samuel i onsdags och det enda problemet de har är hans kastande av saker. Han är inte arg när han gör det utan han är glad. Han kastar allt hejvilt och utan att tänka på vart det landar... Så har han gjort sedan han var ett par månader. De ska ta in en extra pedagog för att observera när, hur och varför han kastar sakerna och vi ska tillsammans försöka få honom att sluta med det. Här hemma gör han också det och värst är vid måltiderna då båda tallrik och glas åker i golvet varenda gång =(
Från imorse
 
 
Utvecklingssamtal med Henry i torsdags och de säger att han är en helt ny kille. Han är glad, tyst (!) och sitter still på lektionerna. Arbetar på bra och verkar intresserad av allt! Han ska bara träna på vissa bokstäver som han slarvar med och mellanrum och sådant. I matte och engelska har han mer än förväntade egenskaper. Nu hoppas vi det håller i sig! 
 Lite lördagsmys
 
Idag har vi haft Anna och D här. Det var mycket trevligt med sällskap =D
Jag var också iväg imorse och hämtade en sak jag köpte på Tradera för 99kr. En toasits för barn med stege. Nu ska vi försöka få Samuel blöjfri men ingen stress. 
 
 
Jag såg en bra film igår som jag somnade ifrån såklart, ska se slutet idag
 
The Purge Anarchy. 
 
Ni får ha en fortsatt härlig helg

TGIF tomorrow

Jag är alltså helt slutkörd. Att studera är verkligen en enorm påfrestning på både det fysiska och psykiska planet. Att göra det med tre barn är ingen lätt match. Dessutom äter jag dåligt, sover dåligt och rör mig minimalt vilket inte gör det hela bättre. Men men en dag i taget bara så kommer jag långsamt närmare mitt mål.
 
Jag lovar mig själv varje morgon att ikväll ska jag lägga mig i tid men när kvällen är här känner jag mig pigg och "vill njuta av lugnt". Börjar varje dag med att äta rätt men ju längre in på dagen jag kommer ju sämre saker stoppar jag i mig...
 
Men nu har jag bestämt mig efter att ha hört föreläsare efter föreläsare påpekat orsakerna till cancer, leversvikt, hjärt och kärlsjukdomar m.m. att jag ska både sluta dricka läsk och gå ner i vikt! Och röra på mig mer. Rökning, övervikt och inaktivitet = allvarlig (dödlig) sjukdom förr eller senare och det är inget jag kan bortse från längre.
 
 

Nu över till något roligare! Förra helgen åkte jag och Samuel hem till min klasskompis A. Samuel och hennes son klickade bra och där var inte ett enda bråk på alla timmar vi var där! Vi bjöds på god mat och hade det jättetrevligt!
 
På söndagen städade jag under tvättmaskin, badkar och städade badrumsskåp och torkskåp. Det var riktigt smutsigt och äckligt därunder... Ja, jag städar inte så ofta på vissa ställen men när jag väl är igång då går jag på som en maskin haha =)
Sedan åkte vi till Heron City och åt och hade trevligt en stund.
 
 
 
Skolveckan har bestått av två långa föreläsningsdagar i infektionssjukdomar, mag och tarmsjukdomar  och ännu mer farmakologi. Det är så sjukt mycket vi ska kunna till tentan, massor av sjukdomar och deras diagnostik, behandling m.m. och massor av läkemedel. Läkemedlens verkningsmekanism och biverkningar m.m. Har inte börjat än men tentan är inte förrän 8/11 så ingen panik än... Jag ska börja så smått imorgon men nästa veckan kör jag igång rejält. Vi kommer ha en hel del "lediga" dagar nu i oktober som blir våra studiedagar inför tentan.

En morgon möttes jag av denna vyn vid min skola. Gröna Lund låg helt i dimma, endast några få karusellers topp syntes. Så häftigt!
 
 
Våra praktikplatser för denna terminen är klara och jag hamnade på:
 
Neurologen på Huddinge sjukhus! Jag blev så himla glad att jag fick på Huddinge sjukhus och inte på SÖS inne i stan. Jag mailade och tackade handläggaren för att lyckades klämma in mig där. Det innebär en bussresa på endast 20 minuter för att komma dit!! =D Jag kommer nog ändå ha problem att lämna Samuel på morgonen så antingen att Alicia får göra det eller så får jag hitta en annan lösning. Börjar jag 07.00 så måste jag ta bussen 06.20 och förskolan öppnar 06.30...
 
Så denna terminen hamnade jag på en medicinsk avdelning och det innebär att jag hamnar på en kirurgisk avdelning nästa termin. Två från klassen får vara på förlossningen och det räknades till en kirurgisk avdelning tydligen så jag ska fjäska för handläggaren inför nästa praktik så hon placerar mig på förlossningen. Det hade varit som en dröm!
 
I helgen har vi inget speciellt planerat men fortsätter väl mitt projekt med utrensning av lägenheten. Och så måste jag slappa, måste verkligen binda fast mig i soffan så jag inte sätter igång med ett nytt projekt...
 
Trevlig helg!!
 
 
 
 
 

RSS 2.0