Ikea

Det blev lite mer grejer än planerat och någon tusenlapp mer än budget men men

Min lille gubbe hjälpte till att sätta ihop möblerna 😊

Ha en bra vecka allihopa


Legitimation check

Så damp äntligen brevet från Socialstyrelsen ner i brevlådan och i den låg mitt bevis om att jag nu är legitimerad sjuksköterska och har rätt att kalla mig sjuksköterska och utföra de uppgifter som endast vi får göra =D
Nu kör vi!!!

Fullt upp

Bloggandet får ligga på is när livet går i snabb takt.
 
Andra inskolningsveckan på jobbet är över och den kändes mycket bättre än första. Känner att jag har koll på en hel del saker men kommer säkerligen fråga ihjäl de andra de första veckorna hahaha
Nästa vecka är sista inskolningsveckan och sedan ska jag gå helt själv *hjälp*. Det är skönt på ett sätt att få ansvar och kunna lägga upp sin arbetstakt och uppgifter som man själv tycker. Men läskigt att få allt ansvar över människor och deras välbefinnande...
 
Mamma-Aliciadagen i tisdags var mysig, det blev en del shopping och sedan mat på det.
 
 
 

Jag jobbade dag Midsommarafton, första gången som jag jobbar på en helgdag men det kändes helt ok. Extrapengar är också trevligt =)
 Väl hemma så började Midsommarförberedelser. Anna och Denise kom över, vi åt grillspett, pommes, grönsaker, sås och vitlöksbröd. Mycket trevligt!!
 
 
 
De sov över till lördagen och det var mysigt, vi tittade på film och frossade i en massa gott.
 Gamla gifta paret kallar jag Henry och Denise, för de leker bra ihop men tjafsar då och då som ett gammalt gift par hahaha
 
Anna passade barnen ett par timmar så passade jag och F på att få lite egentid. Först åt vi kinamatbuffé såklart
 
Sedan drog vi och spelade biljard, vi båda är pinsamt dåliga men det var roligt hahaha
Alla affärer var stängda tyvärr för vi tänkte titta på soffa, tv och sådär men det blidde inget. Så vi köpte glass och åkte sedan hem mätta och belåtna.
 
Idag, söndag så ska jag till Ikea och shoppa för skattepengarna, vi behöver lite smått och gott, lite madrasser, hyllor m.m. F sover fortfarande så han får sova ut först sedan kan jag åka själv, att gå på Ikea med Samuel är inte något jag rekommenderar...
 
Nästa vecka jobbar jag dag måndag, onsdag-fredag, kväll på tisdag och jag är ledig även nästa helg wihooo
 
Ha det bra allihopa! Detta underbara väder, ena dagen 28grader varmt och nästa dag ösregn hela dagen...
 

The Darkness

En helt ok film, spännande och ja se den bara =)


Conjuring 2

Helt ok film. Har man sett 1:an är denna ju ett måste såklart =)

Villfarelse i sitt esse

 

Slut i bollen

Jobbat lördag, söndag och måndag så visst är man lite slut i bollen... Vissa saker har jag koll på, andra saker kommer jag säkert fråga 100ggr om och speciellt när jag börjar gå själv... Men det är bra arbetskamrater så de kommer säkert hjälpa mig i den mån de kan.
 
Det är otroligt mycket att göra hela tiden och många jobbar över för att dokumentera. Det blir ju flex som man kan ta ut som lediga timmar/dagar senare men i praktiken är det inte lika lätt att ta ut sin flex... Det enda positiva är väl att dagarna går snabbt och vips så ska man hem =)
 
Denna vecka jobbar jag måndagdag, ledig tisdag och då ska jag och Alicia ut på lite egentid, jobbar onsdagkväll, torsdag och fredag dag och ledig helgen wihooo. Känslan av att vara ledig en helg är helt annorlunda nu hahaha
På fredag slutar jag 16:00 så vi firar Midsommarafton när jag kommer hem med lite god mat och sådär. Inget stort men lite firande får det bli =D
 
Ha en fortsatt skön vecka både ni som är lediga och ni som jobbar!! =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

trött

Är så otroligt trött och har varit så de senaste dagarna, om det beror på all socker jag tryckt i huvudet eller på att jag börjat jobba vet jag inte, ev. en kombo. Jag har ätit skit varje dag sedan förra torsdagen och det måste stoppas nu och inte om 10-20kg+++... Tillbaka till goda vanor ett måste och ska så ske på söndag! Jag har ju ett bröllop att gå på om en dryg månad!!
 
Jag har jobbat kväll måndag och tisdag, hade utbildning hela onsdagen och jobbade dag på torsdagen. Idag, fredag är jag ledig och det var välbehövt. Jag jobbar lördagkväll och söndagdag, min första helg uuuu är inte van vid att jobba helg hahaha men får väl tänka på cashen och på hur otroligt givande vårt arbete är.
 
Men inskolningen har hitintills varit en katastrof, jag har gått med tre olika sjuksköterskor och de är så stressade att jag knappt vågar ställa frågor... Avdelningen skulle jag säga är underbemannad eftersom vi inte hinner med det vi ska och det är inte patientsäkert arbete vi utför. Våra patienter är väldigt vårdtunga, behöver hjälp med allt, har massor av mediciner, sjukdomar och de flesta demens på det. Alla vårdplaneras i princip och då kopplas kommunen och VC in för att patienten ska få stödjande insatser i hemmet eller flytta till boende. Men det är trots allt ett roligt arbete men som sagt det är mycket att göra hela tiden och det är inte roligt att rapportera över till nästa ssk allt det man inte hunnit med...
 
 

choklad och fina ord värmer våra hjärtan och får oss att jobba vidare. <3
 
Hoppas ni alla får en fin helg!!

Nervös

Sitter på bussen på väg till mitt nya jobb som syster Kerstin. Nervös... men samtidigt väldigt peppad att börja ett nytt kapitel i mitt liv.Nu kör vi!!!

Sjuksköterska check

Nu är jag sjuksköterska på riktigt!! Inte legitimerad än för det krävs att man skickar in lite blanketter och examensbevis och en avgift på 700kr. Jag gör det på måndag =).
 
Dagen var jätterolig! Först var vi på Alicia och Henrys avslutning. Henry slutade 4:an och Alicia 6:an och den skolan. Till hösten börjar Henry 5:an på samma skolan medan Alicia börjar 7:an och högstadiet på en hela annan skola. Samuel har två år kvar på sin förskola.
 
 
Jag åkte sedan till skolan för att få mitt examensbevis och mingla med klassen.
 
 
 

Jag och min Agata. Hon gav mig världens finaste örhängen, speciellt gjorda för oss som är allergiska mot allt...
 
 
Med vår favoritlärare Gail <3
 
Vid 14:00 var det dags för avslutning o Katarina Kyrka på Södermalm och där var släkt och vänner välkomna. Där fick vi vår fina brosch och blev Erstasystrar på riktigt =)
 
 
Sedan blev det mottagning hemma hos oss. Anna hade gjort fina och mycket goda smörgåstårtor
 
Jag fick vackra blommor
 
Pounds av min mamma (Vi ska till Wales nästa månad)
 Ibland är det de små presenterna som känns extra mycket i hjärtat. Min lillebror hade köpt en medaljong och skrivit "Jag är stolt över dig" <3
 
 

En fin champagne och ett frågespel om kroppen av min fina gamla arbetskamrat Tessan.
 
 Att min syster och Richard kom upp hit bara för min skull och för att de ville vara med på min examensdag betyder mer än alla presenter och gåvor man kan få. De är så fina båda två, verkligen hjärtat på rätt ställe <3 <3 <3
Men de hade ändå med en massa presenter, sängkläder, picknickfilt, örhängen och halsband, choklad och en gullig uggla.
 
Allt känns otroligt konstigt och overkligt! Jag kommer sakna mina vänner från skolan så mycket och det hjälper inte att de bor verkligen på andra sidan av Stockholm... Men vi ska träffas, vi ska ha tjejkvällar m.m.
Det känns overkligt att jag ska börja jobba på måndag! Nu kan jag inte gömma mig bakom att jag är student eller ha en handledare att luta sig mot... Nu är det jag som måste ta beslut m.m. hjälp hahaha Nej, men först ska jag ha 3-4 veckor introduktion med en sjuksköterska så jag förhoppningsvis får lite på fötterna, Hoppas så att det är trevliga människor där och en bra stämning!
 
Nu måste här ryttas upp för här looks like hell efter igår hahahaha Ha en fortsatt trevlig helg!
 
 
 
 
 
 

wihooo


På onsdagkvällen kom min syster Ingela med sin son Simon, hennes pojkvän Richard och hans son Love till oss för att stanna hos oss och fira min examensdag med oss. På torsdagen tog vi det mest lugnt, handlade lite, kollade på film och lekte på lekplats. Bästa människorna <3
Nu har de precis lämnat oss för att åka vidare till en fest i Göteborg. Lika tomt som alltid när de försvinner =(
 
 
 
 
 
 
Fredagen får ett helt eget inlägg =D

Sista veckan som sjuksköterskestudent5 dagar till examen och alla poäng är tagna och finns svart på vitt! 😄

Vad händer i veckan då? Jo, jag ska klippa mig, fixa håret, Henry ska klippa sig, jag måste hitta klänning och skor till fredag m.m.

Imorgon är vi alla lediga, på tisdag går barnen i skolan och jag måste då hitta klänning och skor plus fixa håret. På onsdag är jag i skolan hela dagen men det är inget ansträngande utan mest information, utvärdering och övning i kyrkan inför examen 😄

På onsdagkväll kommer min fina storasyster Ingells med yngsta sonen S, med sig har hon även sin pojkvän och hans barn. De ska stanna här ett par dagar och fira examen med mig ❤️.

På fredag smäller det! Vi har först en avslutningsceremoni 11:30 i skolan med bara oss elever o lärare. Då får vi vårt examensbevis. Sedan mingel efter det och 14:00 har vi avslutning i Katarina kyrka på Södermalm och då får släkt och vänner komma.

Alicia slutar även mellanstadiet den dagen och det är även hennes sista dag på Borgskolan. I högstadiet kommer hon gå i Tumba på Kunskapsskolan. 

Vid 18:00 fortsätter det här hemma med god mat som smörgåstårtor (Anna gör dem ❤️), kyckling, ris, blandsallad, baguetter och korv i bröd. Sedan har jag faktiskt köpt några goda kakor, inget hemmagjort och köpetårta på det. Sedan kommer vi bjuda på olika snacks, vin, öl och cider om så önskas. 

Hoppas det blir så lyckat som jag tänkt mig!!

Hoppas ni får en fin vecka!!!
ExamensmiddagMed min Agata ❤️

Veckans vägning

Idag vägde jag mig igen, min riktiga vägningsdag och visst var vågen snäll idag också. 66,6kg och normalvikten är nådd! Känns helt underbart! Några kilo till sedan börjar kampen för att behålla vikten. 
Men skulle jag stanna på 66kg så är jag nöjd med det också.

Hade BMI 32,7 i maj förra året vilket är fetma. Idag har jag 24,8 vilket är normalvikt!! 👏🏽👏🏽

Helgen so far


Bilen stendog när jag var och handlade... Som tur var mitt på en parkering. F kom till undsättning för med matvaror för 3000kr i 28graders värme är inte så lyckat...


Lite varor...Tagga examensmiddag med klassen 😄Förrätt lax, huvudrätt kalvfile och efterrätt glass med bär. Utomordentligt gott alltihop! Fantastisk mat!


Min finaste Agata ❤️
Min käraste make kom och hämtade mig, min privata taxichaffis ❤️

Idag mår jag som jag förtjänar, jag dricker aldrig men det blev ett par glas vin igår... Illamående o yr... 

Men men måste städa o tvätta idag. 

Trevlig helg!!!En vecka kvar

Ja, då är vi framme vid sista veckan som sjuksköterskestudent 😄

Jag är ledig idag så ska passa på att åka och storhandla inför examen och min systers ankomst. Pengar kommer rulla...

Ikväll har vi examensmiddag med klassen, bubbel och 3-rätters och fest på det wihooo

I helgen blir det storstädning och tvätt av allt som bör tvättas. 

Imorse vägde jag mig trots att lördag är min vägningsdag och vågen visade 66,7kg!!! What? Normalvikt vilket var mitt mål inför examen!! Så j ä k l a glad!!! 21kg borta sedan maj förra året då jag låg på BMI fetma. 

4kg till slutmålet men det viktigaste för mig nu när sommaren är i antågande är att hålla i kost och träning och INTE börja gå uppåt igen som jag alltid gör...

Nu måste jag dra!! Ha en fin helg allihopa

Så klappat o klart


Idag avklarades den sista skolgrejen och alla 180 poäng är nu tagna. Om 8 dagar tar vi examen wihooo

RSS 2.0