Jag överlevde

Tre jobbnätter avklarade. Var supertrött första natten, mindre trött andra och helt ok sista natten.
Sov bara 4 timmar efter jag kom hem idag för att kunna somna ikväll. 
Man är liksom i en twilightzon när man jobbar natt, vet knappt vad som är morgon, kväll och natt. Verkligen speciella de där nattjobbarna. 
Men det är inget för mig, man blir liksom konstig i huvudet och jag gillar att vara klar i skallen speciellt när man har hand om patienter.

I helgen var jag med om tre födslar men ingen inatt, vi hade två på gång men de hann tyvärr inte föda innan vi gick hem...

Så hittills efter 4 pass har jag 4 födslar och 7 passningar, helt ok! Är glad om jag är med om en förlossning i genomsnitt/pass. 

(null)
Bild efter tre dagar natt

(null)
Bild innan första natten

(null)
Bild i slutet av första natten haha

Fantastiskt roligt och tiden verkligen flyger fram under passen. Matpaus blir ofta förskjuten och ofta att man kastar i sig maten. Jag lär mig bara mer och mer för varje dag, blir lite mer självständig varje dag. Jättebra handledare, både dag och natt! Jag vill ju helst vara oberoende av handledare, avskyr att vara en "svans" men förstår samtidigt att det är så mycket ansvar och så mycket vi studenter inte klarar själva än. 

Har varit ledig idag och gick på Öppet Hus i den skola vi sökt till Samuel till hösten. Tänk att min lille kille ska börja skolan!! 

Ha en fin vecka gott folk och kriga på!


Dags att buzza igen

Buzzar Geas färdigskivade blodpudding. God smak och konsistens och smidig förpackning. Bra pris!

(null)


Första praktikveckan fortgår

I tisdags var det heldag i skolan för att öva på perinealskydd, NEO-HLR, upprätta ställningar och suturering. 

I onsdags var min första dag på praktiken och wow vilken intensiv första dag! Direkt på morgonen blev det ett akut prematurt kejsarsnitt, tvillingar. Fick på mig sterila kläder för första gången men tog inte emot barnen själv då det var första dagen/gången med kejsarsnitt.
Sedan fick vi ta hand om en omföderska som födde vaginalt men där barnet fick bradykardi sista minutrarna under förlossningen vilket innebär att barnet inte får ordentligt med syre. Barnmorskan sprang med barnet till barnbordet för att återuppliva det. Det var traumatiskt men allt gick bra! Men sedan fick vi inte ut moderkakan så hon blödde massor och fick springas till akutoperation... Vi kunde inte äta lunch förtän vid 14:00... jag åt frukost 06:00 men var inte alls hungrig bara exalterad över allt!

Hoppas få se en "normal förlossning" nu i helgen. Jobbar fredag-söndagnatt och jag som aldrig jobbat natt... ska sova två timmar nu ikväll innan jag åker hemifrån. Rädd för att inte få sova ordentligt på dagen då barnen är hemma...

(null)

(null)

Idag var jag och Samuel hos ortopisten och han ser bra med glasögonen! Samuel var jätteduktig och fick äta på MCdonalds efteråt. 

Hoppas ni får en fin helg!! 

Praktiken igång

Idag hade vi introduktionsdag ute på förlossningsavdelningarna. Jag kommer vara på Huddinge förlossning i 9 veckor, dagar, kvällar och nätter. Däremellan har vi en salstenta, en praktisk tenta och flera inlämnings/redovisningsuppgifter. Inte ska det vara lätt inte, sömn och fritid kommer vara minimal känns det som.

Mitt första riktiga pass blir på onsdag. Vi måste vara aktiva och vara med under minst 50 förlossningar under utbildningen och 100 "passningar" vilket innebär att ansvara för den födande men inte vara med när bebben kommer. Så siktar på 25 förlossningar nu dessa veckor, jag är redo 😄

(null)

I helgen har det varit full rulle som vanligt. I lördags var det dags för Alicia-mamma dag. Vi åkte till stan där Alicia ville shoppa på Bengans (skivaffär), Monki (klädbutik) och Humana (second hand butik). Sedan drog vi och åt MCdonalds och gick på bio.

(null)
Vi såg Jumanji och den var ok. Trodde den skulle vara roligare. Jack Black var roligast tyckte jag. 

I söndags frostade jag av frysen och rengjorde kylen ordentligt. Rent och fint nu! 😄 Sedan gjorde jag en massa andra saker. Totalt satt jag ner typ 4 timmar på hela helgen och då kollade jag på film 😊. 

Önskar er en härlig vecka, här har vi kallt, -12 grader imorse...

Helgen är kommen

Första veckan på termin 2 är över. Vi har haft föreläsningar och seminarie i Bristningar och suturering, Neonatologi, När det avviker från det normala samt fosterövervakning och CTG. Allting är väldigt intressant och är saker vi måste lära oss. 

Inte helt lätt, speciellt det här med att undersöka kvinnan efteråt för att hitta eventuella bristningar och sedan sy ihop det rätt. Oupptäckta bristningar och felsuturering kan orsaka ett väldigt lidande för kvinnan med smärtor och inkontinens. 
Och att läsa av ett CTG och veta om det är patologiskt eller avvikande är väldigt svårt.
Detta ska vi naturligtvis öva på under praktiken, massor av kursmål, säkert 100 som vi ska uppnå under praktiken. 
Sedan så får man ju självklart ta hjälp av varandra även som ny eller gammal barnmorska.

(null)

 Onsdag och torsdag var jag hemma och pluggade dels CTG men även en massa självrättande tester som vi skulle göra. 

Jag hade alla rätt på gynekologitentan!! Haha sjukt alltså

På måndag börjar den 9 veckor långa praktiken på Huddinges förlossning, med två pass på antentala avdelningen och 2 pass på neonatalen. Mailade ansvarige och tre pass togs bort från mitt schema, ligger på 7,5 timme plus fortfarande men orkar inte tjafsa om det. Kanske kan smita hem tidigare ibland?! 😊

(null)
Snön är tillbaka hos oss och det är lite småmysigt om man är inomhus 😅😂

I helgen ska jag och Alicia ha en mor-dotter dag med shopping, mat och bio. Ska bli kul! 😄
Ska försöka hinna frosta av frys och rengöra kylen och sådant roligt oxå... film måste ses och ska verkligen försöka slappa lite, känns som jag alltid är igång och på språng... 

(null)
Trevlig helg gött folk!! Kriga på!

Tentan i fredags

Vår lärare skickade ut meddelande i lördags kväll, att alla var godkända!! Hon var imponerad av våra svar! Så härligt! En lång väntan blev väldigt kort 😊

Helgrapport

Vila?! Nej varför köra i 180 hela helgen?  

I lördags åkte jag och Anna och veckohandlade ihop. En sak som tar mig 1,5-2timmar tog 4 timmar... sedan plockades alla julgrejer ner vilket tog 2-3 timmar, sedan träning på det. 

I söndags storstädades lägenheten i 7 timmar och sedan träning på det. 

Sedan allt annat som ska hinnas med utöver detta... skönt att ha allt gjort men som sagt väldigt lite nöje och slappande. 

(null)
Sitter nu på tåget till skolan. Idag börjar jag termin 2, what what?!
Första kursen heter Förlossningsvård och sträcker sig över halva terminen. Teori och 9 veckors praktik på förlossningen wiiiiii

Just det, fick beslut om bostadsbidraget för 2018... 100kr i månaden hahahaha 
Jaja alltid något 😊

I helgen såg jag efterlängtade Jigsaw och den gjorde mig inte besviken. Åh, mer och mer, vill bara ha mer sjuks om man är hahaha

Ha en fin vecka o kämpa på alla krigare därute!!
Första terminen is over

Japp så nu är jag en tredjedel barnmorska 😄. Helt otroligt!

(null)


I tisdags hade vi seminarie i gynekologisk hälsa och vi fick framföra vår poster och arbete om PMS. Det gick superbra! 

I Onsdags började de sista två barnen (för)skolan igen och det var så tyst och lugnt härhemma. Jag tentapluggade onsdag och torsdag. Idag var det så dags för tentan i gynekologi och det känns helt ok men nu blir det en jobbig väntan på svaret 🤯 

(null)


Sedan blev det brådis till Alicias skola för ett utvecklingssamtal som gick helt ok. De ska ut på praktik igen denna terminen, kul!

Jag har skrivit ut och gått igenom alla uppgifter och sådant till nästa kurs som börjar på måndag. Det är en hel del som ska hinnas med utöver praktiken men får försöka planera väl. 
Jag har jämfört mitt schema med de andra 3 som ska vara på samma förlossningsavdelning och jag har flest nätter och flest pass av alla. Jag har 15 nätter och totalt 34 pass, 5 helger av 9 och tre av de helgerna är natthelger (fredag-söndag). Känns som något inte stämmer, ska maila dem nästa vecka och se om det blivit fel någonstans. De andra har mellan 6-11 nattpass och ca 30 pass totalt. Ett nattpass är dessutom fler timmar vilket borde innebära mindre pass totalt?! Något knas har det blivit.
(null)

I helgen kör Knut Julen Ut härhemma, lägenheten måste storstädas och lite slappande hahaha när då?! 

Ha det gött!
Helgrapport

(null)

Insparksfesten var riktigt rolig och det bjöds på underbar mat! Vi i T1 fick göra lite grupptävlingar och vår grupp vann och priset var en Paradisask och en resa för 4 personer med Silja Line i en A-hytt. Sedan drog de lott (alla barnmorskestudenters namn i en lottpåse) och jag lyckades knipa hem ännu ett pris en bok skriven av Gudrun Abascal och dessutom även signerad av henne! 😄
(null)
(null)
(null)

Termin 3 föddes fram som barnmorskor!
(null)

Vi i Termin 1 fick svära en barnmorskeed från 1800-talet sedan fick vi varsitt Pinards stetoskop (för att lyssna på hjärtljuden. 😍
(null)

Vid 22 ville jag hem och min käraste make kom och hämtade mig. Han tog även ledigt lördagnatt så jag kunde gå på festen ❤️

Just det vi fick värsta goodiebagen också
(null)
(null)


I söndags satt jag och tentapluggade hela dagen, som sagt inte lätt med alla barnen hemma...

Idag var det heldag i skolan och vi fick lära oss mer om journalsystemet Obstetrix vilket vi ska använda om 2 veckor!! 🤩😍 Denna vecka är sista veckan på termin 1, what!!!????
Håll tummarna för mig på fredag 9-12 då det är dags för salstentan i Gynekologi.

Imorgon börjar Henry skolan medan Alicia och Samuel inte börjar förrän på onsdag!

Ha en go vecka you guys

Första dagarna på 2018

I tisdags träffade jag min grupp i skolan och vi gjorde klart vår gruppuppgift i gynekologisk hälsa. Vår åkomma är PMS. På tisdag ska vi ha seminarie om dessa åkommor och då ska vi presentera vårt arbete. 

Onsdag-fredag har jag tentapluggat och det gäller att hålla hjärnan kall när alla barnen har jullov fortfarande. De är inte tysta och lugna precis... Men tentaplugga måste jag oavsett inför tentan nästa fredag 😅

(null)
Jag har fått schemat för förlossningspraktiken... hälften av passen är natt (21-07:15) och jag har aldrig jobbat natt *hjälp*
Måste fundera ut hur man gör med mat och sömn, speciellt dagen man går på och natten man går av. Hur ska detta gå?? 🤯🤯

Imorgon ska jag på insparksfest som Termin 2 anordnat. Lite sen inspark haha såhär i slutet av Termin 1. Ska bli kul, vi ska spexa genom att sjunga en egenskriven sång och alla T1:or ska ha färgglada kläder. Vi får mat och dryck. Får se hur länge jag stannar, ska be F hämta mig. 

För på söndag kallar tentapluggandet på mig, måste sitta hela söndagen för att få en chans att nöta in alla olika delar. 

Ni får ha en härlig helg!!

Tillbakablick 2017, framåtblick 2018

2017
+ Kom in på Barnmorskeprogrammet
+ Reste till Schweiz
+ Bodde på hotell med Felix
-Min väns mamma gick bort
-Klarade inte av att gå ner i vikt
-Fick ingen löneökning
 
2018
* Pluggar till barnmorska hela året
* Ska jobba på Geriatriken med mina fina kolleger i sommar
* Min mamma fyller 80år i sommar
* Ska försöka överleva på CSN
* Alicia blir 15, Henry 13 och Samuel 6år.
* Vill gå på konserter
* Ska söka jobb som barnmorska i höst och säga upp mig från mitt nuvarande jobb som sjuksköterska
* Ska gå ner i vikt, lära mig äta mer hälsosamt och träna regelbundet

Tillbaka i 08-land

Sista dagen i Malmö var vi ute och åt i Svågertorp med min bror Stamp-E med familj och Ingells. Sedan åkte vi hem till Stamp-E och hade lördagsmys. Min lillebror med son kom dit samt lilla mamma. Där fortsatte vi frossa i godis, lala och chips =)
 
 
 
På söndagen åkte vi hem igen, resan gick bra och alla barnen var hyfsat snälla (tror alla tyckte det var skönt att komma hem igen, borta bra men hemma bäst). Nyårsafton spenderas hemma, ensamma men det var nog så mysigt. F åkte och handlade indisk mat till oss och McDonalds till barnen. Supergott var det!
Sedan slappade jag i vår bäddsoffa, tittade på film och försökte pressa i mig rester av allt gottegott vi hade hemma. F gick ut med killarna och kollade på fyrverkerierna medan jag kollade genom fönstret som vanligt =D
Idag började allvaret för mig igen, jag satt och jobbade med vårt grupparbete som ska lämnas in denna veckan. Känns helt ok att vardagen redan är igång för mig, det jobbiga är att barnen är lediga en dryg vecka till och jag måste plugga till salstentan med dem hemma...
2018 är här och för 11156135165125613566 gången ska jag försöka ge mig på ett lättare och hälsosammare liv. Vägningen imorse var ju inte så rolig men inte helt chockerande heller då jag känner hur kläderna spänner och hur otymplig jag är. Jag ska ta en dag i taget och kämpa ända in i kaklet. Jag invigde vårt grymma löpband nu ikväll med 30 minuters powerwalk och 5 minuters löpning, kändes väldigt bra!
Nu kör vi alla som kämpar därute!! (Jag kanske jinxar hela skiten nu eller så gör detta att jag kämpar på hårdare?!
 
2018 nu kör vi!!!

RSS 2.0