Tisdag, gratistidningens mysterium, Salt

Igårkväll blev det så äntligen en film för mig."Salt" med Angelina Jolie. Den var bra, spännande och oförutsägbar. Mycket action och farliga grejer.

Jag har de senaste månaderna fått hem en tidning som heter ETC Stockholm. Jag har trott att det är en gratistidning. Idag fick jag hem en faktura från Titeldata på 250 kr, ett förnyelseerbjudande heter det. Skumt för jag har aldrig beställt någon tidning och ingen verkar ha gett mig en gratisprenumeration heller...
Jag gick in på deras hemsida, har mailat dem och dessutom sagt upp prenumerationen genom hemsidan. Tror det räcker så, vi får se.

Ja, det gick bra att lämna barnen imorse och jag hann i tid till jobbet. Jag gjorde någon ny rätt idag, men usch vad det var äckligt... Tråkigt att behöva slänga mat, men det var inte gott...

Ikväll blir det också film.

Jag vill ha fler filmtips, gärna nya filmer men även äldre om de är riktigt bra. Så ge mig era tips nu!

Ha en skön kväll!


Vem ska jag rösta på?

Har nu fått lite valpropaganda från diverse partier och jag har ögnat igenom och försökt sätta mig in i vad de vill och hur de ska nå dit.

Jag tycker de flesta partier är bra på att skriva vad de vill men inte hur de ska göra för att nå dit. Det låter bra men jag vill ha konkreta förslag, exakt hur de ska gå tillväga och när.

Mina hjärtefrågor i riksdagsvalet är:


* Ungdomsarbetslösheten, hur ska partierna få ner den och kommer det att fungera?


* Arbetsgivaravgiften, den bör sänkas eller avskaffas så att företagan vågar anställa ungdomarna


* LAS, bör finnas kvar i nuvarande form


* Vården, alla ska ha rätt till vård, även papperslösa invandrare, man ska få professionellt mottagande på vårdcentraler, sjukhus och rätt hjälp i rätt tid. Inga privata sjukhus!


* Skolan, Betyg/omdömen i lägre åldrar än idag(kanske från 5:an?). Nära kontakt med föräldrarna till bråkigaa och olydiga barn, lärarna ska få mer befogenhet att disciplinera barnen genom att slänga ut de ur klassrummen m.m. Mobbarna ska flytta från skolorna och inte de mobbade.
Barnen måste börja respektera lärarna igen, just nu är det ju katastrof på vissa skolor.
Inga privata skolor! Alla ska gå i kommunal skola!


* Pensionärer, sänk skatten till vår nivå
rätt att välja äldreboende och att få bo ihop med sin make/maka.
Valbar pensionsålder, de som vill gå i pension vid 55 år ska få göra det och de som vill jobba tills 75 år låt de göra det. Om fler gick i pension vid lägre ålder då skulle ungdomarna kunna t över dessa jobb.


* Bostäder, det måste byggas fler hyreslägenheter, studentbostäder, billga lägenheter där folk har råd att flytta in.


* Kollektivtrafiken,
fråga pendlarna vad de vill ha, vilka busslinjer behövs, vilka kan läggas om, har vi råd till att ha både Omfart STHLM och ha den kollektivtrafik vi vill ha? Måste vi tvingas välja mellan dessa två?


* Sjuka, tvinga inte folk att flytta eller byta arbetsplats för att det finns möjlighet, det ska vara ett frivilligt val


Vilka frågor är viktiga för er?


Vilket parti står för dessa saker som jag tycker?


Hej på er!

Idag är jag och barnen lediga, supernice! Vi sov till 09.00 ungefär, sedan åt vi en lång och bråkig frukost.
Sedan tog vi t-banan till Skärholmen C och gick till ett inomhuslekland, barnen busade runt i ca 2,5 timmar innan de gick trötta därifrån. Precis till höger om leklandet ligger barnens favoritrestaurang, McDonalds så det blev ett besök där också. Slutligen blev det ett varv inne på BR, sedan kom pappa F direkt från jobbet (hans jobb ligger nära Skärholmen) och hämtade upp oss.

                                                  

Nu är vi hemma och degar, imorgon börjar allvaret igen... Jag ska upp 05.40, barnen ska väckas vid 06.00, vi ska gå hemifrån 06.30, barnen ska lämnas på dagis och fritids och jag iväg till jobbet som startar 07.00. Henry säger att han inte vill gå till dagis, han har ju varit ledig i över 5 veckor men jag försöker bearbeta honom.

                                 

Idag fick F beslutet från försäkringsbolaget Trygg-Hansa att de avslår hans begäran om ersättning och att de inte tror att hans skador härstammar från olyckan utan att det är en förslitningsskada!
Amen hallå, olyckan hände för över 2 år sedan och han kan fortfarande inte gå normalt, springa eller något! de är helt dumma i huvudet, ärligt talat.

Han har ringt runt lite överallt och ska självklart överklaga beslutet. Överläkaren på ortopeden sade att försäkringsbolagen fular sig på många olika sätt och att F absolut ska överklaga!
Tänk att de behandlar sina sjuka och skadade kunder på detta sätt.
I läkarintyget står det klart och tydligt att hans skador härstammar från olyckan, i detalj vad som är fel i foten m.m.
Det är alltså inte lönt att ha försäkring för man får ändå inga pengar/hjälp...

Söndag in da house

Kalaset igår var väldigt roligt. Mycket och god mat, allting hemmagjort =) Vi stannade i 4 timmar sedan började barnen tjata om att de ville hem.

                                                        

                                             

Väl hemma gjorde vi inte så mycket, jag kollade på lite thailändska skräckisar, i kortfilsmformat. Det var ju intressant men inget speciellt, läskigt då och då men nej inga höjdare ändå.
Vill se en bra film, abstinens, får kanske gå och hyra film men vart?
Vår lokaka videobutik har byggts om till spelbutik...

                                             

Idag tog vi tag i vårt överfyllda förråd och vi har slängt massor! Nu är där rent och var sak har sin plats, det finns en gång mellan våra cyklar så man kan ta sig ända in i förrådet, otroligt =)

Nu slappar vi, spelar, tittar på tv och njuter av att bara vara lediga. Sista lediga dagen för F, hans 4 veckor långa semester är över och återigen ska han nu börja gå upp 04.30, stackaren.

Själv är jag ju föräldraledig imorgon så jag och barnen får åka någonstans och hitta på något kul.

Ha fortsatt skön söndag!


lördag var det här

Imorse var det så dags för fotbollsskolan för Henry. Han var med i typ 5 minuter sedan"orkade han inte mer"... Tyckte det var tråkigt och satt bara på bänken.
Så vi åkte hem. Han är uppskriven i alla fall, han kanske ändrar sig senare när han kommer med i ett lag och börjar med mindre grupper inomhus.
Nu var det kanske 75 barn som delades in i grupper och fick testa på, utomhus på en blöt plan... Kanske blev för mycket?

Om han ändå inte vill fortsätta ska vi se om han vill spela i Norsborgs IF istället, de börjar sin fotbollsträning för 2005:orna nästa sommar. Han kanske är för liten, han är ju ändå bara 4 år gammal, jag vet inte.

Nu ska vi strax göra oss iordning inför kalaset som börjar klockan 15.00.

Ni får ha en fortsatt skön lördag!

Åh, filmabstinens, har inte sett någon film på flera veckor, finns ju inget att titta på, åh...

Fredagkväll

Tvättandet fortgår, har precis haft besök av T som kom med en present till Alicia, filmen Bortspolad.

Nu ska jag strax lägga barnen, kolla på film och njuta av att det är fredagkväll.Imorgon börjar Henry fotboll, det är fem lördagar i rad mellan 09.00-10.00 som 2005:orna får prova på fotboll. Om Henry gillar det så får han fortsätta och blir med i ett alla pojklagen. Kul, med någon aktivitet för honom.'

Kyrkans miniorer börjar på onsdag men Alicia vill inte gå =(
Jag kan ju inte tvinga henne men jag hade själv så kul på det när jag var liten.
Hon ska börja gå på "öppen workshop" istället. Där får barnen prova på olika konstmaterial och bilda olika konstverk. Det är på onsdagar 15.00-17.00 och på söndagar 12.00-14.00. Hon kommer gå dit på söndag och se om hon gillar det.

Sedan blir det barnkalas för Justice imorgon, 15.00 och det ska bli kul! Inte oftavi får gå på kalas häruppe =)

Ha en skön lördag gott folk

Fredag var det här och långhelg för mig =)

Visst är det skönt med fredagar, hela dagen går man och är glad =)

Denna helg är jag långledig, är föräldraledig på måndag för både dagis och fritids är stängda och jag vill inte att barnen ska vara på ett helt annat ställe första dagen efter semestern...
Tyvärr får jag bara lägsta nivån, 60kr innan skatt, jippie =)

Sitter och väntar på T som ska komma hit och fira Alicia. Hon kunde inte komma på kalaset och kommer nu ikväll istället. Funderar på om jag ska baka lite äppelkaka att bjuda på?! Har inget hemma att bjuda på annars...

Håller på att tvätta nere i tvättstugan, inte så mycket tvätt men alla sängkläder och täcken behövs tvättas.

Ikväll blir det nog någon film.

Ha en trevlig fredag!


Torsdag och imorgon är det fredag =)

Åh, vad det är dejligt att det är fredag imorgon. Veckan har passerat i ultraspeed känns det som.

                                                       

Imorse vaknade jag av ett sms, tänkte för mig själv "vem smsar så tidigt på morgonen?". Går upp och ser att klockan är 07.00 och det är ju då jag börjar jobba, ojdå.
Tack A för ditt sms, jag skyndade iväg, tur att jag slapp lämna barnen och att mitt jobb är nära, var där redan 07.20, redo för en ny dag =)

Oftast brukar min dag bli rätt kass när jag försovit mig men idag kändes det som vanligt, arbetade över en stund och det är väl inte så kul. Vill gärna gå hem i tid så jag kan umgås med familjen.

Usch vad jag varken har ork eller lust att träna, har inte tränat på en vecka och börjar känna hur kläderna spänner... Mitt jobb är alldeles för tungt just nu och jag vet inte när jag "orkar träna". Sedan så får jag dåligt samvete för att träningen tar tid ifrån mig, tid jag hellre spenderar med barnen... BLÄÄÄÄ

                                                 

Idag hurrar vi för barnens kompis Justice som blir hela 5 år idag, hipp hipp hurra!!

Ha en skön fredag mina kära läsare!!

Lillebror Max 29 år idag

Ja, idag hurrar vi för min lillebror Max som fyller hela 29 år idag!! HURRA HURRA HURRA

Onsdag, cirkus, ännu en present till AliciaLång tröja/klänning som Alicia fick av min lillebror Max och hans tjej AnnelieHon fick även gråa leggings

Ja, dessa kläder hämtade vi i ett paket hos "Posten". Alicia har fått så mycket och det är hon så tacksam över. Hon har fått totalt 800kr i kontanter vilka vi kommer att ta för att det var bidrag till Nintendot med spel som totalt kostade 2000kr.
Det bråkade hon över och ville inte förstå, hon ville ha pengarna själv...

                                       

Ikväll var jag och Alicia på cirkus http://www.cirkusmaximum.se/ och det var värt varenda krona!! Det var Alicias första besök på en cirkus och jag har inte gått sedan jag var barn. Alla nummer var fantastiska, jag trodde knappt mina ögon, och var väldigt rädd många ggr. (för att de skulle ramla ner, ramla och slå ihjäl sig m.m.)
Jonglörer, akrobater, strapetskonstnärer, magiker, allt var av världsklass!

de återkommer nästa år och då får F och Henry gå. Jag önskar så att F fick se vad vi fick se ikväll, han älskar talangfulla människor.

                          
  
(Bilderna är ifrån deras hemsida)

Nu ska jag strax gå och nanna kudden. ha en härlig torsdag

Tisdagsinlägg

Idag har väl inte hänt så fasligt mycket.

Jobbet var ok, väl hemma gjorde jag stekt falukorv med hemmalagad potatismos.
Nu har jag precis gått igenom månadens hög av räkningar. Denna månad betalar vi av det sista på ett kreditkort, sedan är det no more krediter. Det kommer göra att våra utgifter sjunker rätt rejält till nästa månad, kul!

                                               

När vi tänker tillbaka på hur vi haft det senaste åren och hur allt var på väg mot ett rent helvete så är det helt sjukt roligt att vi klarat av så många motgångar och klarat av att betala av nästan allt. Det är två lån som hänger kvar från företagstiden men de betalar vi av succesivt. En dag är även de över =)
Men nu har vi pengar över efter räkningarna så vi har råd att leva och köpa saker och dessutom spara, fantastiskt!

Nu ska jag gosa med barnen innan de ska lägga sig!

Kram på er och kämpa på!

Svar på kommentarer

Ingela: Kalaset varade i 3 timmar fast mina vänner stannade i 4 timmar =)
Maten gick åt, jojomän, det var barskrapat på de flesta fat och skålar.
Hon fick mycket Hello Kitty grejer som blyertspennor, linjal, suddgummi, olika rit och skribblock, halsband, armband, Kalle Kunskapsspel, pengar och liknande. Hon var mycket glad för allt, skrek av glädje =)

Paula: Jag tycker själv att båda mina förlossningar var dramatiska på två helt skilda sätt. Alicias var jobbig efter förlossningen i och med hur hon mådde och ovetskapen om hur hon mådde.
Henrys gick så snabbt så att jag i efterhand har haft skuldkänslor om varför jag inte lyssnade på min kropp, varför jag inte åkte in tidigare, tänk om jag fött ensam hemma med Alicia runt benen, tänk om något gått snett m.m.
Det är inte alltid fysisk smärta som är värst även känslorna man har före, under och efter förlossningen.
Skulle jag någongång föda ett tredje barn vill jag föda hemma i lugn och ro.


Vår älskade, fina dotter fyller 7 år idag!!


                                                

Vart tar åren vägen? Hur kan jag ha en 7-årig dotter? Jag är väl inte mer än 25 år, eller?

Jo, men så är det. Jag är mamma till en nybliven 7-åring. Idag fyller vår fina, roliga, kreativa och fantasifulla tjej 7 år! Hipp hipp hurra!!

Pappa F och barnen stack iväg på eftermiddagen för att inhandla hennes present från oss.
Ett Nintendo DSi med två inbyggda kameror. Plus spelet Mariokart (399 kr begagnat!!)
Nintendot var nytt, köptes från Gamestop för 1599kr... Alldeles för mycket egentligen men hon har fått lite pengar från två av mina systrar så det hjälpte till.

Det var meningen att hela familjen skulle åka och köpa presenten men jag hade en sådan fruktansvärd huvudvärk efter jobbet. Det kändes som ögonen skulle ploppa ut plus att jag mådde skitilla och var skakig i hela kroppen. Jag tror det berodde på att jag fick köra bil på jobbet i flera timmar i strålande solsken och antagligen har jag kisat en hel del.
Så efter jobbet slängde jag mig i sängen och vilade.

Ja, det var vår måndag! Ha en fin tisdag


Söndagkväll

En otroligt härlig, rolig, skön, SNABB, intensiv och effektiv helg.

Men nu var den över och ännu en arbetsvecka framför mig. Det känns ok, det måste det göra för att kunna klara av att vakna och arbeta hela dagen.

F inleder nu sin sista semestervecka och det är ju skönt för honom. Han kommer ha Henry hemma men Alicia måste tyvärr gå i skolan 08.15-13.00 hela veckan lång. Hon slipper tidiga morgnar och fritids i alla fall.

                                                   

Kalaset var mycket lyckat. Vi var ca 20 stycken totalt. Maten var god och alla åt med god aptit. Jag bjöd på grillade kycklingben, ris, grönsaker och Café de Paris sås.

Sedan bjöd vi på hembakade kanelbullar,  havrekakor, chokladbollar, chokladrån, någon småkaka och maränger. Slutligen bjöds det på glass och Fransk Chokladtårta.

Jag frågade Alicia om hon ville ha någon lek på kalaset men hon ville bara ha barndisko. Så det blev det och barnen dansade loss till Justin Bieber =)
Innan barnen gick hem så blev det fiskedamm såklart.

Jag tror alla hade det kul, barnen var snälla och bråkade knappt med varandra.

Nu ska jag slänga mig i soffan och vila

Ha en skön måndag?!

Fler kalasbilder

WallaceBarndisko på gång "Justin Bieber spelades"DeniseAlicias barnkalasCarolina och EllinorAlicia och SandraRüyaDet slets och drogs i Alicia =)Henry invigde sin kostym. Den var jättefin och han var så stilig i skjorta, väst, slips och finbyxor

Henrys förlossningsberättelse

NU HAR lillebor Henry KOMMIT!!

Och det gick undan kan man lätt säga!

Började i måndags 12/12 av att jag började känna av oregelbundna värkar från att jag gått upp 8.30, de kom mellan 3-5 minuter. Det kändes att det var på gång.
Vid 12.00 bakade jag scones som jag och dottern åt.
Vid 13.00 tyckte jag värkarna blev starkare, ringde mannen och frågade om han kunde sluta tidigare.
Vid 14.00 gjorde det så ont så jag ringde och sade till mannen att komma NU! Han släppte allt och körde som en galning hem. Jag började känna krystvärkarna komma vid 14.30 och jag fick panik!!

Ringde mannen igen, och han kom inom några minuter. Då var krystvärkarna i full gång och jag kände hur huvudet började tryckas ut... Höll på att svimma av smärta.

Alicia var fortfarande hemma också. En kompis som skulle titta på lägenhet i närheten kom precis förbi i rätt tid. Hon fick ta våra nycklar, Alicia och så kastade vi oss in i bilen.
Min man körde som en galning till HS och det tog väl ca 5 minuter, något som i vanliga fall tar ca 15 minuter...

De krystvärkarna jag hade i bilen in var ingen lek. Det gjorde djävulskt ont och jag skrek, kände huvudet komma, paniken...

Min man parkerade vid kanten och på den lilla 100 m sträckan som vi gick hann jag få 2 kraftiga krystvärkar... Vi ringde på förlossningen, bankade på dörren. De lade mig ner precis innaför på golvet för jag sade att bebisen kommer nu.

De hann få in mig på ett rum på något sätt, slet av mig mina byxor och sedan fick jag en krystvärk och på den värken kom han ut med hinnor och allt. Vi kom till förlossningen 15,00 och han var ute 15,05... Moderkakan kom 15,12.

Vi var helt chockade. Jag sprack ingenting, behövde inte sys något alls. Dessutom födde jag helt utan smärtlindring

Nu mår jag jättebra, har inte ont nånstans förutom de eländiga eftervärkarna. Gossen mår också jättebra!

Åkte hem redan nästa dag, tyckte att eftersom vi båda mår så bra att det var lika bra att åka hem. Alicia reagerade starkt och tycker väl hela situationen är konstig. Nu är det bättre och hon verkar tycka det är kul med lillebror.

Han ska heta Henry Ovoke Johnson och han vägde 3070g och var 50 cm lång när han föddes. Han såg dagsljus klockan 15.05 måndagen den 12/12-05 men var beräknad till 21/12

Jag trodde aldrig att det skulle gå så snabbt med andra barnet trots varningarna man fått.

Kram
 |  Redigera

Alicias förlossninsberättelse, nostalgi

Förvärkarna kom torsdagnatt och höll på hela fredagdag och natt. Men de blev starkare och starkare, kunde knappt sova fredagnatt. På lördagmorgonen 07.00 åkte vi in och jag var då öppen 6cm. Hade använt TNS apparat hemma.

Värkarna var rätt starka så jag försökte med gåstol, varma kuddar och TNS apparat. Till slut bad jag om något starkare och då fick jag EDA. Detta stannade upp hela förlossningen och jag öppnades sakta sakta.

Vid 18.00 stack de hål på vattnet men ändå gick det inte snabbare. Vid 21 kom krystvärkarna som jag inte kände alls. Jag tyckte jag krystade men det hjälpte inte.
En BM stod och tryckte på magen men hon kom inte ut. Till slut bestämde de sig för sugklocka.
De drog ut henne på två krystvärkar klockan 22.05.

Hon var mycket medtagen och fick låga apgarpoäng. De sprang iväg med henne och min man sprang efter. Han var helt förstörd när han kom tillbaka. Läkare hade stått över henne och tryckt och hållit på.

Till slut kom de in med henne i kuvös med slangar på både fötter och händer. Hon fick syrgas och antibiotika m.m. De visste inte riktigt vad som var fel. Hon lades in på NEO och jag stannade på BB.

Det var jättejobbigt att se alla lyckliga mammor med sina baljor medan jag var helt ensam, grät mycket den dagen.

Hela söndagen gick vi i en dimma både lyckliga och fruktansvärt rädda för vad som var fel med Alicia. Ingen gav oss något ordentligt svar.

På måndagmorgon gjordes ronden och läkaren kunde äntligen säga att det var p g a den utdragna förlossningen hon fick läggas i kuvös. 10% av alla barn lades i kuvös sade han.
Efter ett par dagar tog de bort syrgasen och slang för slang togs bort.

Efter 2 dagar fick jag börja amma och hon ammade och ammade så bra. Vi fick åka hem efter 5 dagar och det var helt underbart!

Hon var 55,5 cm och vägde 3790g när hon föddes.

Alicia Okemena Johnson 20030823

Konstig dröm

Drömde en konstg dröm inatt.

Jag var höggravid och tänkte att jag hoppas inte förlossningen inte går lika snabbt som med Henry. Men helt plötsligt var krystvärkarna igång och jag fick föda själv. Det blev en pojke och jag var så glad och han såg precis ut som F.
Jag klippte inte av navelsträngen utan sprang ut med barnet i famnen och letade efter ett sjukhus. Hittade ett och där tog de sådan tid på sig... Sedan vaknade jag.

Vad betyder detta?

Hade varit underbart med en bebis till men det "passar liksom inte in i programmet" som min mamma skulle sagt. Vi sparar inför resa, hus och vi har fullt upp med de 2 (3) som vi redan har. Känns som jag inte skulle orka mentalt, räcker man till för ännu en? Orkar man fysiskt, mentalt, tidsmässigt?

Jag får njuta av andras bebisar och längta efter mina barnbarn =)

Lördagkväll


                                                            


Skönt med lördag. Jag och Alicia har rensat igenom alla hennes saker. Slängde en massa trasiga leksaker och liknande. Tog massor av timmar puh. Sedan så tog vi ner alla barntavlor, spidermangardinerna och alla Henrys leksaker från Henrys gamla rum. Nu är det mer passande för Emma. Men det är ganska kalt och tomt där nu.

Det behövs ett nytt dator/skrivbord, en datorstol, tavlor på väggarna och en trådbyrå i Henrys garderob (garderoben är i hallen) så att Henrys kläder också kan flytta ut från Emmas rum.

Ja, Alicia och Henry delar nu rum och det funkar bra. Emma behöver eget rum och lite privacy när hon är här. Ev. kommer hon börja bo här mer också?!

När Emma väl flyttat hemifrån så får Henry flytta tillbaka till sitt rum.

Sedan har vi varit och hämtat ut en cirkusbiljett som jag köpte åt oss. Kollade på priserna och shit vad det är dyrt att gå på cirkus! Den biljetten hon vann gäller för barn eller vuxen så den tar jag. Hennes biljett, barnbiljett gick på 270kr. Vuxen kostar 330kr. Helt sjukt dyrt men det lär bli en upplevelse för oss båda.

http://www.cirkusmaximum.se/  Klicka här för att kolla mer på cirkusen.

Vi var ute en sväng på pizzerian och frossade och nu vankas det lördagsgodis och ev. någon film. Har lite filmabstinens eftersom jag knappt tittat på film på sistone, hittar inga bra...
Kan ni snälla rekommendera någon?

Har inte tränat idag och maten sköter jag inte heller. Varför kan jag inte bara vara normal?! Banta normalt, äta normalt, träna normalt?
Om jag hade pengar hade jag definitivt haft personlig tränare/dietist.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Imorgon vankas det barnkalas här och vi hoppas på att många barn kommer så det blir extra roligt!


Fredagkväll =)

                                      
Alicia har vunnit en cirkusbiljett. Vi gjorde en tävling i måndags och skickade in, 100 första rätta svaren vann. Så vi ska gå på cirkus nästa onsdag, här i Norborg. Ska gå in och kolla vad biljetterna kostar, cirkus är ju så dyrt nuförtiden. Alicia har aldrig gått på cirkus så det blir en upplevelse.

Kom precis hem från affären med fullastade kassar. Fick ca 300 kr i olika slags rabatter så det var ju bra.
Men glömde plastpåsar till godispåsarna och Henrys favoritfrukt bananer... Får bli ännu en tur till affären imorgon.

Åh, vad skönt med fredagar! Nu när jag jobbar igen så uppskattar jag helgen så mycket mer. Har inte tränat idag heller men imorgonförmiddag så blir det Jilian Michaels. Min kropp är helt öevrarbetad av denna tunga vecka men idag slutade vi strax innan 15.00 så det var skönt.

Nu ska barnen strax läggas så blir det en lugn kväll med film och så troligen så somnar jag...

Imorgon har vi inga planer, blir kanske att vi åker och äter någonstans. Kanske en shoppingtur, har 200 kr presentkort på Åhlens och fick 100 kr ibonus av H&M. Kanske kan  köpas något åt mig själv för en gång skull??

Ha en skön fredagkväll och lördag

För att kommentera i min blogg

Måste ni skriva in någon kod eller något när ni kommenterar? Eller det är bara att kommentera utan krussiduller?

Hur tar man bort det isåfall, vill att det ska vara enkelt att kommentera

Torsdagsinlägg

Usch ännu en lång arbetsdag men det beror också på att jag hade rast i 1,5 timme mitt på dagen då jag cyklade över till Alicias skola för att vara med på uppropet.

Först fick vi lyssna på när lärarna sjöng, barnen sjöng och sedan sjöng alla i salen =)
Sedan fick barnen komma in i klassrummet och sätta sig vid sin bänk. Jättefina bänkar, ni vet sådana riktiga skolbänkar med lock.
Barnen blev uppropade och fick säga vart de bodde. Sedan fick de berätta vad de ville lära sig. Alicia sade att hon ville lära sig mer om kroppen.

Jättetrevliga lärarinnor, Gunilla och Sanna hette dem. Fritids ligger precis intill. 

                                             

                                              Alicias schema. Hon går i klass 1A, 8.15-13.00 varje dag

Klass 7-9 har flyttat till en närliggande skola så nu är det bara klass 1-6 där. En del av skolan hyrs ut till en kristen friskola (syriansk ortodox), Edessakolan så de ska samsas om när det gäller matsal m.m.

Idag har jag inte tränat, min kropp är helt slut efter denna veckas slit... Känner att jag måste vila den, hade tränat om kroppen inte varit som överkokt spagetti.
Har vägt mig och visst har dessa dagar gett lysande resultat. Men idag har jag syndat, åt choklad... Och efteråt kände jag mig så livfull och glad, jag behövde nog den kicken.

Jag har skrivit inbjudningskort till Alicias 7-årskalas på söndag. Hon ska dela ut dem i skolan imorgon. Jag har också skrivit en jättelång köplista på allt som ska köpas inför kalaset, det ska vara riktigt kalasigt när barnen fyller år. Älskade själv mina kalas som liten, även att gå på kalas =)

Imorgon är det fredag och visst uppskattar man helgerna mer nu när man jobbar igen. Superskönt med helg!!

ha en skön fredag!


Oufgh

Är helt slut i kroppen. Jobbade från 07.00-17.30, med en halvtimmes lunch. 1,5 timmes övertid, jobbigt nu men bra när lönen kommer =)

Väl hemma hade F lagat mat och sedan tränade jag på träningscykeln trots att jag kanske inte borde ha gjort det med tanke på arbetsdagen?! Känns alltid bra efteråt i alla fall, lite träningskickar.
Det går bra med maten, men känner mig hungrig jämt...

Idag ringde någon från tv som hade sett min urgamla profil på www.statist.se Han undrade om jag var intresserad av att vara med i en matlagningstävling på tv nästa vecka. Man tävlar som ett kärleksfullt par, i sitt eget hem mot ett annat par som lagar mat i sitt hem. Den som gjorde bäst mat skulle vinna pengar. Laga mat på tv, jag och F hahaha
Jag tackade nej för jag har ingen tid eller lust.  

Nu ska jag ta och dra något gammalt över mig.

Imorgon börjar Ali skolan, första klass. Min stora tjejHon ser verkligen framemot det! Ska bli kul att träffa fröken.
På eftermiddagen ska det bli rundvandring på skolan, de har renoverat och gjort om nu i sommar.

Hoppas på en lugnare dag imorgon!

Viking Line

ficka vi brev av igår.

Där var en underskriven ursäkt och med en check på 50 kr att handla för på Viking Line. Men de skrev också att vi har kollat maskinen 2 ggr och då upptäcktes ingen gammal läsk...

Är helt slut i kroppen, det beror på jobbet, maten, träningen och sömnen.

Idag åkte kusin Sara hem igen så nu är det tomt utan tonårstjejerna här.

Nu ska barnen läggas trots att de är lediga imorgon, jag behöver min vila också ju =)

Sista lediga dagen för Alicia imorgon sedan börjar hon 1:an på torsdag, spännande! Har tagit ledigt en dryg timme från jobb för att kunna vara med på uppropet.

Ha en skön onsdag, gott folk

Tillbaka på jobb

och det känns bra! Mycket post och mycket att komma in i men det känns kul just nu.

Igår var det full rulle, därav inget måndagsinlägg.

Efter jobbet så gick vi till tandläkaren med Alicia. Hennes bett och tänder var fina men några småhål som går att förebygga genom att dricka mer vatten och borsta ordentligt.
Hon fick flurofyllning på 6-års tänderna och hon ska dit om en månad och få en ny fyllning. De gör det när barnen är 7 resp. 13 år när nya tänder kommer.
Det ska stärka dem.

Väl hemma var det dags för tvättstugan men det det var inte så mycket tvätt p g a att vi tvättat rätt mycket i nya maskinen =) Men handdukar, täcken och sängkläder kommer vi tvätta i stugan.

Vägde mig igår och jag är så besviken på mig själv! Har typ gått upp allt jag gick ner i maj/juni... Så nu är det matschema som gäller. Detta är andra dagen och det går bra. Jag är motiverad och vill gå ner allt inom en månad. Jag har ändå tränat väldigt mycket under semestern men det har inte hjälpt mot allt jag stoppat i mig.
Men nu kör jag igen, heja heja!


Söndagsinlägg, tillbaka till jobb imorgon

Yes, imorgon börjar ännu ett långt arbetsår... Hösten och vintern närmar sig och det är värre än själva jobbet.
Fruktar den kommande vintern p g a det kasos om rådde förra året. Men detta år ska vi vara förberedda och ha en plan så vi även klarar de värsta dagarna. Om man bara är bättre förberedd så ska det nog gå trots -18 grader och en meter snö =)

                                               

Annars känns det helt ok att gå tillbaka till jobbet imorgon. Vi håller på att förändra en massa saker på jobb och det är spännande. Ett helt nytt arbetssätt ska implementeras nu i höst, nya områden m.m. Mycket jobb och kanske tar det ett tag innan vi är helt inne i det men vi får hoppas det blir bättre än hur vi jobbar idag. Det är tanken i alla fall, att effektivisera allt.

Vi sov länge idag! Jag gick upp 10.20, barnen gick upp tidigare men de klarar sig själva ett tag. Nu ska rutinerna införas igen, med middag på rätt tid, sängdags i rätt tid och upp tidigt...
Jag får i alla fall sovmorgon de 2 kommande veckorna, kan gå upp 06.15 istället för 05.40 =)

Ska strax laga mat, idag vet jag inte om vi ska göra något speciellt. Har inte mycket pengar och orken finns väl inte riktigt där.

Imorgon börjar jag mitt VV matschema i 3-4 veckor framåt så att jag kommer ner till min vikt igen. Gått upp mer än jag velat trots träning varje dag... Men undantag på Alicias kalas såklart.

Ni som fortfarande har semester kvar får njuta nu kommande veckan!! Tänk inte på oss!

Lördagen so far

Idag har jag stått i köket hela dagen och bakat inför Alicias 7-årskalas nästa söndag.KanelbullarHavrekakor i form
Chokladbollar

Ser det mumsigt ut? Ni är välkomna nästa söndag 15.00 =)

Är sugen på att åka till stan och gå på The Voice konserten men vi får se...

En dag kvar innan jobbet, ångest?? Nej, den har faktiskt släppt och det känns helt ok att börja jobba igen (keep telling myself that hahaha)
Nej men ärligt, det känns ok. Jag är glad att ha ett jobb att gå tillbaka till och där jag trots allt trivs ganska ok.

Sedan ser jag framemot att vara ledig minst en vecka i januari och lite strödagar här och där under året. Och Nigeriaresan 2011, som vi ev. flyttar fram till juni och barnens sommarlov.

Resten av lördagen har vi inga planer, får se om vi går ut en sväng.

ha en fortsatt skön lördag

Fredagens upptåg

gjorde att det inte fanns tid för bloggen...

På förmiddagen var det fullt upp och sedan gick jag och Anna och alla barnen till stranden, ja vi gick och barnen cyklade...
Jag tog mitt första bad för i år, är en badkruka och brukar aldrig bada men nu blev det av äntligen. Ganska ok i vattnet när vi väl fått upp värmen. Alicia simmar som en fisk, hoppar rakt ut i vattnet längst ut på bryggan där alla ungdomar håller till =) Hon är så duktig, bättre och mycket modigare än mig.

Sedan gick vi hem till oss, en ordentlig promenad är det men skönt med motion.

Väl hemma dukade vi upp äppelkaka, glass och chips, mumsigt. B-)

På kvällen kom Sara, barnens kusin från Malmö. Hon sover över här i helgen. Hon och Emma ska gå på The Voice konserten i Kungsträdgården. Många bra artister och de ska få träffa Florida, en amerikansk rappare. Emmas morbor jobbar inom musikbranschen och har fixat ett möte med honom.
För er som inte vet så är här en låt:
Mycket intressant text om bibelsyn

Jag är mer övertygad nu att jag är liberalteolog och har en liberal

syn på bibeln. Det står att det är vanligt förekommande inom den

svenska kyrkan.


Bibelsyn


Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Bibelsyn eller bibeltolkning, inom kristen teologi uppfattning om vad Bibeln är och på vilket sätt den har något mer att säga människor än böcker i allmänhet. Inom de kristna kyrkorna förekommer ett flertal olika bibelsyner:

Bibeln

Innehåll

[göm]

Grundläggande frågeställningar [redigera]

Orsaken till att frågan om bibelsyn är betydligt större än till exempel synen på Iliaden eller Koranen, hittar man i den judisk-kristna uppfattningen om Bibeln. Medan antikens greker utgick ifrån att Iliaden har ett rent mänskligt ursprung och medan Koranen enligt muslimsk uppfattning är en direkt kopia av ett original som författats och förvaras i Himlen, så är den judisk-kristna uppfattningen att Bibeln kommit till genom gudomlig inspiration. Den uppfattningen finns redan i Bibeln (se till exempel 2 Tim 3:16) och innebär alltså att Bibeln skulle ha både ett gudomligt och mänskligt ursprung. Det öppnar naturligtvis för en mängd olika uppfattningar om hur stort Guds respektive människors inflytande varit och på vilket sätt det gjort sig gällande – och för ett ifrågasättande av hela konceptet.

En svårighet i beskrivningen av olika sorters bibelsyn är att de flesta benämningar som används i sammanhanget är värdeladdade. Det finns ingen konsensus om de etiketter som används, eftersom etiketterna i sig själva är en del av argumentationen. Till exempel få teologer skulle beskriva sin egen bibelsyn som bibelkritisk, ovetenskaplig, modestyrd eller manschauvinistisk, men desto fler beskriver den som bibeltrogen, vetenskaplig, klassisk eller feministisk. De ord som används för att beskriva det som är karaktäristiskt för den egna bibelsynen, är ofta ord som även meningsmotståndarna anser karaktäriserar deras bibelsyn.

Därför är det värdefullt att först titta på några av de frågeställningar som varje bibelläsare har att ta ställning till och som de olika bibelsynerna försöker besvara.

  • Frågan om inspirationens detaljnivå: Har Gud gett författarna en generell grundinspiration (som sedan tagit sig uttryck i ett antal skrifter)? Eller är budskapet i varje enskild bok/brev inspirerat av Gud? Eller varje enskilt påstående i texten? Eller är rent av varje enskilt ord i grundtexten inspirerat av Gud? Eller är Bibeln en rent mänsklig produkt?
  • Frågan om sakriktighet: Hur sakligt korrekt är det som står i bibeltexten? Kan Bibeln innehålla sakfel, på samma sätt som all annan litteratur? Eller är den per definition sakriktigt korrekt även när det gäller historiska och geografiska detaljer (och eventuella avvikelser gentemot nutida forskares uppfattning i så fall beror på ofullständig kunskap från nutidens sida)? Eller kan den visserligen innehålla sakfel i perifera frågor, men är ofelbar i sådant som rör trosfrågor? Om Bibeln är korrekt i sakfrågor, gäller det då bara grundtexten eller har Gud säkerställt sakriktigheten även översättnings- och kopieringsarbetet?
  • Frågan om tidsbundenhet: Hur mycket av budskapen i texterna är evigt giltiga och hur mycket är ett resultat av sin tids kultur och tänkande? Hur mycket är riktat till alla människor i alla tider och hur mycket är riktat till speciella människor i en speciell situation?
  • Frågan om begriplighet: Kan Bibelns budskap förstås på egen hand av vem som helst bara genom att läsa innantill? Hur mycket bakgrundskunskap krävs? Hur beroende är läsaren av Kyrkans tolkningstradition för att förstå budskapet?
  • Frågan om auktoritet: När budskapet i en bibeltext strider mot förnuft, vetenskapliga rön, kulturella normer, kyrkliga traditioner, teologiska/filosofiska läror eller egna erfarenheter – hur tungt väger då dessa i förhållande till bibeltexten?
  • Frågan om böckernas inbördes tyngd: Bibeln innehåller en blandning av Jesus-ord, undervisning, civilrättsliga och religiösa lagar, biografier, historia, profetior, ordspråk och poesi. Har de alla samma tyngd eller väger vissa texter mer än andra? Hur normgivande är de historiska skildringarna? Vilken betydelse har texter i Gamla Testamentet i förhållande till texter i Nya Testamentet?

Det finns ett samband mellan svaren på de olika frågorna. Den som tror att varje enskilt ord i grundtexten är inspirerat av Gud har också vanligen en betydligt större tilltro till Bibelns sakriktighet, eviga giltighet, lättbegriplighet och auktoritet och ger större tyngd även åt gammaltestamentliga och historiska texter, än den som tror att Bibeln är en rent mänsklig produkt. Men sambandet är inte linjärt. I det stora "mittfältet" av uppfattningar varierar svarskombinationerna kraftigt.

I det följande beskrivs några olika bibelsyner.

Fundamentalistisk bibelsyn [redigera]

Den som har en fundamentalistisk bibelsyn ser bibeltexten som Guds ord i samma mening som om Gud själv hade författat och skrivit ned texten. Därmed blir Bibeln korrekt in i minsta detalj, med reservation för att översättare eller avskrivare gjort misstag. Uppfattningen är ofta kopplad till synen på Bibelns tillkomst som verbalinspirerad. Den som har denna bibelsyn kan rätteligen kallas bokstavstroende.

Få kristna har denna bibelsyn, men det förekommer ofta att någon hävdar att hans motståndare har den. Motsvarande muslimska syn på Koranen uppges däremot vara vanlig.

De kristna som har en fundamentalistisk bibelsyn är kritiska till större delen av bibelvetenskapen, avvisar textkritiken och tar inte hänsyn till poetiska omskrivningar, metaforer och symbolik i texten. Man är vanligtvis kallsinnig till ekumenik med kristna med annan uppfattning.

Evangelikal bibelsyn [redigera]

Inom den evangelikala rörelsen ser man Bibeln som till 100% Guds ord och till 100 % människors ord – samtidigt. Man menar att Bibeln är inspirerad av Gud, men samtidigt på alla sätt påverkad av de människor som formulerat och skrivit ned texten. Det kan därför finnas felaktigheter i enskilda detaljer, men Gud har genom sin Ande påverkat textens hela tillkomsthistoria, och står bakom den helt och hållet. Den som har denna bibelsyn beskriver gärna sig själv som bibeltroende, och anser ofta att Bibeln är realinspirerad.

Den evangelikala bibelsynen, som naturligtvis förekommer även utanför den evangelikala rörelsen, är vanlig i Pingströrelsen, Evangeliska Frikyrkan och Svenska Missionskyrkan. Den kan också kallas klassisk bibelsyn därför att den definierar Bibelns kanon av 66 bibelböcker (39 i Gamla Testamentet och 27 i Nya Testamentet) på samma sätt som den tidiga kristna kyrkan på 300-talet.

Konservativ bibelsyn [redigera]

Även om ordet konservativ använts för att beskriva flera olika bibelsyner, betecknar det oftast en syn där man ser olika delar av bibeltexten som olika pålitiliga. En person med konservativ bibelsyn kan utan vidare avvisa hela Tredje Moseboken, men samtidigt hålla Johannesevangeliet mycket högt, eller anse vissa Jesusord i evangelierna som autentiska och andra som falska eller tveksamma. Man tänker sig gärna att Bibeln till vissa delar är realinspirerad, medan andra delar är rent mänskliga ord.

Det finns en stor variation inom gruppen, eftersom det är en stor skillnad på att avvisa 10 % av Bibeln och att avvisa 60 %. Bibelsynen kan också kallas delad bibelsyn.

Liberal bibelsyn [redigera]

En liberal eller liberalteologisk bibelsyn utgår från att Guds uppenbarelse inte har skett direkt till bibeltexten, utan till personer som sedan har sagt och gjort saker som skildras i bibeltexten. Människor har efter bästa förmåga skrivit ned och skildrat detta, men de har naturligtvis inte kunnat göra det på ett perfekt sätt. Det går därför utmärkt att lita på bibeltexten som helhet, samtidigt som man avvisar många enskilda detaljer.

Kristna med liberal bibelsyn bejakar vanligen den moderna bibelvetenskapen, särskilt när bibeltexten kan verifieras genom arkeologi eller utombibliska texter, och intresserar sig ofta för hypoteser om hur olika bibliska texter såg ut innan de fick den form som finns bevarad.

Den liberala bibelsynen är vanligt förekommande inom Svenska kyrkan (i synnerhet bland dess officiella företrädare), och förekommer också inom till exempel Svenska Baptistsamfundet och Svenska Missionskyrkan. Många som står för en liberal bibelsyn säger sig tro inte på Bibeln, utan på det Bibeln handlar om.

Existentiell bibelsyn [redigera]

Den som har en existentiell bibelsyn anser inte att bibeltexten är pålitlig som historiskt dokument, men att den ändå är Guds ord till den enskilde kristne.

Tanken är att Gud när en enskild person läser Bibeln har möjlighet att genom sin Ande förklara vad han menar, och på så sätt låta den gamla texten handla om den enskilda människans nutida liv. Många andra kristna bejakar den möjligheten utan att se den som den primära användningen av bibeltexten.

Ytterligare bibelsyner [redigera]

Det finns inga tydliga gränser mellan de uppräknade bibelsynerna, och det finns också varianter där de kombineras med varandra. I praktiken kan det finnas lika många bibelsyner som det finns kristna.

Utanför kristendomen kan också talas om en litteraturhistorisk bibelsyn bland dem som ser Bibeln som ett värdefullt litteraturhistoriskt verk utan att vara kristna, och en sekulär eller sekulariserad bibelsyn som beteckning på uppfattningen att Bibeln inte skiljer sig från andra texter överhuvudtaget.


Är jag en liberalteolog?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Liberalteologi

Jag har nu läst lite på nätet och hittade detta på Wikipedia. Ordet Liberalteolog är något helt nytt för mig men det känns som jag känner igen mig själv i dessa funderingar.

"Under 1900-talet har Svenska kyrkan orienterat sig alltmer åt den liberala teologin[källa behövs]. Därtill har tesen om att människan är en syndare som behöver frälsning tonats ner; istället har Guds förutsättningslösa kärlek betonats.[2] Alla religioners lika värde är också en tanke, som framförs alltmer, snarare än den kristna tron som enda vägen till Gud.[källa behövs] Inom kyrkan finns också de som främjar den feministiska teologin, som bland annat för fram idén om att Gud även har kvinnliga egenskaper och den traditionellt patriarkala Gudsbilden bör tonas ner."


Torsdag och jag har gjort absolut INGENTING

F och barnen stack till stranden medan jag stannade hemma.

Har tvättat =), tittat på tv och inte gjort något. Börjar krypa på väggarna av tristess.

                                              

Ringde precis CocaCola och klagade på den gamla läsken men tydligen så ska Viking Line och Cinderella själv fylla på denna maskin.
Så nu har jag mailat till Viking Line igen och hoppas de svarar denna gång, vill ha ersättning ju.

                                                       


Har läst lite i bibeln idag. Gamla testamentet mest, om den manliga omskärelsen och vilka djur som är orena att äta.

* Enligt gamla testamentet i första mosebok, kapitel 17, så ska vi omskära våra pojkar. Jag visste detta redan men varför fäljer inte alla kristna detta? Ingen svensk lutheran följer detta.

* Enligt gamla testamentet i tredje moseboken och i kapitel 11, läser jag om att vi får äta fyrfotade djur med klövar och idisslar. Men kamel, hare, gris är orent. Allt som finns i sjöar och hav som har fenor och fjäll får också ätas. Flygande djur med två ben är också ok att äta.

Ännu en gång, detta följs inte av de flesta kristna och varför?

Jag måste kontakta en präst för att få svar på mina frågor. Jag är väligt intresserad av, varför det är ok som kristen och svenska präster att inte följa alla delar av gamla testementet?
För i i Nya testamentet i Uppenbarelsebokens sista meningar så står det tydligt att du får inte dra ifrån och heller inte lägga till Bibeln.

Jag är ju troende som ni alla vet men Bibeln för mig är en helig bok och något man kan läsa och lära mer om Jesus och följa den kristna historien. Inget man måste följa till punkt och pricka. Ingen kan döma mig för hur jag se på Bibeln och min tro på Gud. Alla människor får tro på det de vill.
Men jag är intresserad av hur andra kristna ser på det jag skriver om här och hur svenska präster ser på det.


Svar på kommentarer

Mamma/Ingela:

Vi fick installationspengarna tillbaka som var 395 kr, mer än jag trodde men det var bara för att F "bråkade" för i kontraktet står det olika krav som kunde måste ha för att installera maskinen. Vi uppfyllde inte kraven enligt dem men hantverkaren som var här idag sade att en ballofix på röret behövs inte om det finns en huvudbrytare i förrådet. Vi har ingen ballofx nu heller men maskinen blev installerad och funkar bra.

Har inte ringt Coca Cola ännu men ska göra det imorgon, 20 kr är ingenting men undrar hur ofta de byter ut sin läsk i dessa automater egentligen??! Hur många andra har blivit lurade på pengar och läsk?

Clownen körde ett trick genom hela showen, tappade hatten och barnen skrek/skrattade medan vi störde oss haha. Han var tråkig, upprepande och jobbig att se på, men barnen skrattade så de kiknade

Filmen igårkväll"Shelter", en thriller/skräck film som handlar om en mentalpatient med olika personligheter och som de försöker hjälpa. Mycket skum, invecklad men väldigt spännande och den får ändå bra betyg av mig.


Onsdagens upptåg

Vi drog till Skansen, jag och barnen. Vi åkte t-bana och buss dit men snälla F hämtade oss med bil. Vi hade en jättebra dag där, barnen lydde och var snälla, Henry sprang inte iväg en enda gång!

Tyvärr glömde jag kameran *suck* så inga bilder från dagen.

Det bästa var björnarna, en björn badade, den låg på rygg och lekte med fötterna upp i luften. det var så härligt att se =)
Sedan sprang och "bråkade" två stora björnar, jätteroligt! Kunde stått där hela dagen.

Nu är vi hemma igen, barnen tittar på tv.

Jag tränar varje dag men det står still eller t o m går upp på vågen... Inte konstigt, äter mycket skit... Men men på måndag då är det jobb igen och tillbaka till vardagsmat.

Ha en skön torsdag!

Tvättmaskinen installerad och igång

Yes, imorse kom en hantverkare som installerade tvättmaskinen åt oss för 500kr och det behövdes ingen ballofix på röret... Det vara bara som Elgiganten ville ha det för att ha det så enkelt som möjligt.
F gick dit och begärde installationspengarna tillbaka, 398kr och det fick han. För de kunde installerat den då vår ballofix sitter i förrådet. Men det ville de inte... Så vi fick rätt, "kunden har alltid rätt" hehe och med F´s påstridighet så lyckades vi få pengarna åter, skönt!

Så nu är maskin nr 2 igång, tvätten blev ren och fin. Så skönt att ha speciellt med två sängvätare till barn.

Fakta om maskinen: Den tar 6kg tvätt, har en display där tvättiden som är kvar och graderna står, har snabbtvätt på 30 minuter, har låg elförbrukning Aa någonting, 1600 centrifugering omså önskas.

En sak jag undrar är om tvättiden, ett vanligt program på 40-60 grader tar 2 timmar!? Brukar det ta så lång tid? Nere i tvättstugan brukar det ta ca 1 timme för en liknande tvätt. Hur har ni det, ni som också har tvättmaskin?

Tisdag

Tvättmaskinen är här nu, den kom imorse. Tyvärr kunde de inte installera den, 300 kr ner i toaletten... Vi hade ingen Ballofix på vattenröret...

Vet inte vad som händer nu, hur eller vem som ska installera den, bryr mig inte heller just nu. Låter F sköta det. Den är här i alla fall.

Kollade på en film igår
"The uninvited", en thriller som var ganska bra. Det är en sådan oförutsägbar film, där man inte egentligen vet hur det egentligen är förrän i slutet.

Nu har jag precis kollat på en komedi

 "Hump Day" en riktig grabbfilm. Den handlar om två barndomsvänner som inte setts på länge, lever två helt olika liv men nu träffas igen och ska göra ett "konstprojekt" ihop. Helt okej faktiskt.

Nu bara känner jag att jag måste ut, så snart tar jag och barnen går ut en lång promenad.

Ha det gott

Några bilder från kryssningenRackarungenI hyttenI bollhavetNu var kryssningen över för denna gång. Det var trevligt och roligt för barnen.

Henry vann i godisbingot, barnen dansade loss på diskot, barnen gapskrattade åt clownen (men vi vuxna satt mest och gäspade/irriterade oss), gick på skattjakt och gick tipsrunda.

Alicia ville inte vara med på teckningstävlingen "Mamma, jag har ju redan vunnit en gång och det räcker nu" enligt henne själv =)´

En negativ sak hände, Coca Cola fantast som jag är så köpte jag två burkar i en av deras automater, de smakade äckligt, kollar under burken och bäst föredatum är 15052010..., nästan 3 månader gamla bläää

Har mailat på CocaCola Sverige och Viking Line, dåligt av dem!

Nu är det 6 dagar kvar innan jobbedags och jag vill inte, vill vara ledig en vecka till! F är ju ledig hela augusti... Skönt att jag slipper hämta och lämna på dagis/skola och vabba! Men bara för det så blir jag väl själv sjuk??!!

Ha en fortsatt skän måndag, här blir det film såklart


Söndagsinlägg

Blää en vecka kvar på semestern och nej det känns inte ok... Men jag får se till att njuta av varje dag.

Idag började vi dagen med Jilian och hennes träningsvideo, kändes bra!

Nu packar vi och förbereder oss för kryssningen. Båten åker 18.00 ikväll och det ska bli riktigt mysigt och roligt. Hoppas barnen (läs Henry) är lydiga och inte bara jobbiga som förra gången.

A-hytt med fönster blir det så det är lite lyxigt haha. Vi jobbar oss upp, började med C-hytt, sedan B-hytt och nu alltså A-hytt. Nästa gång kanske det blir lyxsviten hehe

Jag har börjat gilla en "ny" dansk artist. Rasmus Seebach, ni känner nog till låten "natteravn" som spelats flitigt i sommar men har ni hört de andra låtarna? Jättebra

Förresten vet någon vad Natteravn betyder? Har sökt i danska ordlistor men ordet finns inte...?!"Glad igen"

Alicia går härhemma och sjunger med och försöker prata danska =)
Det flyter ju 25% danskt blod i hennes ådror haha

Ni får ha en trevlig kväll!

Ville Viking here we come


Filmerna från igårkväll"She´s out of your league" en komedi om en helt vanlig kille som träffar en riktig heting. Vi får se hur de tampas med "problemen" i förhållandet.
Den var helt ok, en typisk amerikansk komedi.

När barnen väl somnat var det dags för en skräckis

 

"Unborn" en riktigt läskig skräckis om en ond ande som vill ta över en tjejs kropp. Jag tycker egentligen inte om skräckisar för de är alltid så överdrivna men den var ändå ok.

Sett två filmer, två kvar ikväll =)

Först såg vi"The karate kid" med bl.a. Jaden Smith (Will Smith och Jada Pinkett Smiths son) och Jackie Chan.
Den får bra betyg av oss, den innehöll action, humor och kultur. Älskar Jackie Chan!


Sedan såg vi:
"Stolen", ett drama om två olika barnakidnappningar under två olika årtionden, man får följa jakten på mördaren/mördarna och historierna innan själva kidnappningarna.
James Van Der Beek är med, ni minns honom som Dawson från serien Dawsons Creek.
Filmen får godkänt, en helt ok film.

Nu blir det matpaus och datorpaus, sedan ska vi försöka se två filmer till, har haft lite filmabstinens.

Ha en trevlig lördagkväll

Träningen är igång igen

Har varit lite si och så med träningen senaste 2 veckorna... Vilket resulterade i nästan 3 kg + på vågen = inte bra!

                                                 

Så igår tränade jag och F framför Jilians träningsvideo, det var tufft men kul. Roligt att även F vill träna nu, roligare om man är två.
Idag har vi cyklat på träningscykeln och gjort magövningar.
Men maten blir det sisådär med, vi har ju trots allt semester.

Maten tar vi tag i när vi jobbar igen, huvudsaken är att vi tränar igen!

Har fixat en massa filmer, komedier, thrillers och lites skräck. Idag blir det en lugn hemmadag med film och mys.

Ha en skön lördag!

Fredagens upptåg

Åh, två veckor av min semester förbi, ÅNGEST!!

                                                 

Idag var det dags för service av bilen... Det var två fel som bör fixas och lite småfel som vi skiter i =)
* Högra övre länkarmen är det glapp i, bör bytas ut.
* Kylaren läcker lite vatten, de fyllde på den men den bör bytas ut

Vårt bagage har vi inte kunnat komma in i sedan i vintras och de hade försökt men det går inte. Och det kostar typ 2000 kr att fixa ett nytt lås... Så antingen bryter vi oss in och skiter i att låsa det i fortsättningen eller så sätter vi ett hänglås på den.

De rekommenderade oss att besiktiga bilen först innan vi fixar något för inget var akut. Det besiktningen anmärker på fixar vi, typ.
Om allt går bra så köper vi ny bil nästa år men vi får se om vi har råd. Annars blir det säkerligen året efter.

                                                  

Jag har nu bokat kryssning med Viking Line till Mariehamn. I A-hytt med fönster, lite lyx. Vi har aldrig haft A-hytt eller fönster i hytten så det blir speciellt.
Barnen är överlyckliga! =)

                                                  

Vårt XBox pajade igår så idag köpte vi en från Blocket, en svart Xbox 360 live, med två svarta sladdlösa kontroller, en hårddisk på 120GB. 3 orginalspel, flashad. Felix är så nöjd! =)

Ikväll har vi haft min kompis son på besök ett par timmar, kul för barnen!

Nu ska vi titta på lite film, barnen ska sova, får se vad vi hittar på imorgon

Torsdag and back in Norsborg

Det känns skönt att vara hemm igen.

Det tar på krafterna att vara bortrest. Tågresan gick sådär, Henry var stundtals "en jobbig jävel" och det var skönt när vi väl var framme.

Väl hemma, så däckade jag i sängen. Pressen av att ständigt vaka över Henry släppte och jag orkade inte ta mig upp ur sängen. Låg däckad från 16.00 tills idag, typ.

Idag åkte vi iväg för att äntligen köpa något vi velat ganska länge nu

http://www.elgiganten.se/product/vitvaror/tvattmaskiner/frontmatade/AWOD6890/whirlpool-tvattmaskin

Ja, en tvättmaskin! På tisdag kör de hem den och installerar den.
Tvättade i tvättstugan ikväll och det är lika jobbigt och tråkigt som vanligt. Ska bli så härligt att kunna tvätta vad vi vill, när vi vill (typ), inte behöva hålla tvätttiden...

Nu ska jag kolla på kryssningar. Vi ska inte göra så mycket på semestern men en kryssning blir det, ett inomhusbad, ev Grönan??!!, Skansen ??!!

10 dagar kvar på semestern och det känns ruttet, halva semestern har gått redan... Skönt att vara ledig i vinter i alla fall, även om vi inte kommer iväg till Nigeria i januari tänker jag vara ledig minst en vecka i januari.

Ni får ha en trevlig fredag. Vår bil, ska in på service och det är dyrt och alltid lika nervöst vid upphämtningen. vad har de hitta för fel nu då?

ha det gott


Sista dagen i Malmö, tisdagens upptågDagen började med livesändningen av sommarlovsprogrammet. Här ser vi båten. Den ligger förtöjd i Dockan, Västra Hamnen.Här är gänget, Malin, Suz, Peps pch dagens gäst var ingen mindre än Ola Lindholm, programledaren från bl.a. Wildkids.Malin och Ola Lindholm

Det var riktigt kul att se programmet live. Anna, Gabriel och Lykke var också med.

Sedan tog vi bussen in till stan och träffade en av mina barndomsvänner, Emilie. Det var fantastiskt roligt och det pratades många gamla minnen.

Nu är vi hemma hos mormor en sväng, ska strax fika. Sedan ska vi in till stan igen och träffa en annan gammal kompis Annika och äta en bit mat någonstans.

Väl hemma igen blir det mys med mormor, sista kvällen innan vi åker hem och det dröjer ju tills vi ses igen. Förmodligen till julen men vi får se.

Ha en fortsatt dejlig tisdag! Nästa gång jag bloggar är jag tillbaka i förorten och min egen säng!!

ha det gott

Grattis pappa Felix

Idag hurrar vi för pappa Felix som fyller hela 37 år!!

Hipp hipp hurra hurra!!


Fler bilderJoel och HenryJoelLillebror Max och Joel

Måndag i MalmöRedan 07.30 var kusin Elliott här men vi sov gott vidare till 08.30 =)

Sedan busades det hej vilt här hemma hos mormor/farmor. Erik (brorsan) och Katja kom senare och var här i några timmar.När de hade gått så tog vi bussen ut till min pappas grav. Där rensade vi ogräs, räfsade fint och satte nya blommor.
På vägen hem igen gick vi in på en kinarestaurang där jag bjöd mamma på mat. Mumsigt gott!

Väl hemma blev det lite mer lek på lekplatsen och nu sover barnen gott.

Sista dagen i Malmö imorgon och det är lite sorgligt men det ska trots allt bli skönt att komma hem och sova i min egen säng! Och att få lite avlastning när det gäller barnen.
Henrys beteende har bara blivit sämre för varje dag vi varit här... Han bråkar, skriker, slåss och är igång hela tiden. Men förhoppningsvis så lugnar han ned sig när vi väl kommer hem.

Imorgon är det fullt upp. 09.00 ska vi vara nere i Dockan, Västra Hamnen och kolla på Live sändningen av "Sommarlovsprogrammet". Anna, min svägerska och de små barnen ska följa med.

11.00 ska jag träffa en gammal kompis, Emilie, för fika/lunch i stan.

17.00 ska vi träffa ytterliggare en gammal kompis, Annika, som är höggravid och ska ha barn i september.

Däremellan ska vi handla och packa inför tågresan! =)

Ha en skön tisdag!!

Söndagen i Skåne

Tänk att vi nu varit här i mer än vecka... Hur snabbt kan tiden gå?!
Dessutom är en semestervecka nu förbi, 2 veckor kvar.

Idag skulle vi träffat en kompis men hon ställde in tyvärr. Får se om vi hinner träffas innan vi åker hem.
Så vi tog det lugnt halva dagen med film och sedan ut på mormors lekplats.

                                               

Sedan åkte vi hem till Morbror/lillebror Max och hälsade på en stund. Saknar kusin/systerson Joel redan, 4 månader nu men nästa gång kommer han ju vara en stor bebis =(
Efter det drog vi hem till Moster/storasyster Paula och gänget. Vi blev bjudna på hemlagad köttfärslimpa, potatis och sås. Mumsigt tyckte vi!

Efter lite mer lek på lekplats så åkte vi hem till mormor/mamma och där är vi nu.

Barnen ska strax läggas för imorgon kommer kusin/systerson Elliott hit redan 07.30 och "vi" ska passa honom. Senare kommer Morbror/storebror Erik med flickvän Katja hit och umgås med oss.

Vi har inga planer på måndageftermiddag/kväll och om inget annat planeras in så ska jag bjuda ut mormor/mamma till kinarestaurang.

Dessutom är det pappa Felix´ födelsedag imorgon, så vi får ringa och sjunga lite så han blir glad!

Ha en skön måndag!

Till er som ska börja jobba igen imorgon: Tänk på att ni har ett jobb att gå tillbaka till! Tänk positivt! Ta vara på de små stunderna i vardagen och jnut av helgerna!

Ni som mig har fortsatt semester: Njut av er ledighet! Städa inte, skit i rutiner och njut av att vara med familj och vänner!

See ya´

RSS 2.0