jullov =)

Goder afton goder afton
 
I torsdags hade vi vår sista basgruppsträff i skolan och jag tog med pepparkakor och lussebullar för lite julmys =) Sedan hade vi vår sista föreläsning i vårdetik för detta året.
På fredagen hade jag Samuel och Alicia hemma och jag pluggade när Samuel sov. Så jag gick officiellt på jullov igår =) Nu har jag inte skola förrän 8/1, längesedan jag hade jullov men det är gött hohohoho.
Men ett par dagar innan skolstart ska jag börja plugga igen. Men två veckor utan plugg blir det och det ska bli skönt med en paus.
Det har varit tufft senaste veckan då jag vabbat för Samuel på dagen och pluggat om kvällarna.
 
I tisdags hade vi seminarie i yrkesetik och det gick bra. Hon sade inte om vi blev godkända men utgår från det då alla var aktiva och engagerade vilket är kravet. =)
 
Idag åkte jag och köpte de sista julklapparna och det var det en massa andra som också gjorde... Men jag är nöjd och jag tror barnen också blir det =p
 
Idag började projekt utrensning av barnens rum/leksaker. Vi började med Henrys, fick ihop en och en halv påse som vi slängde. Nu är där så prydligt och fint. Imorgon tar vi Samuels grejer och på måndag tar vi det stora projektet Alicias rum... Måste ha plats för de nya sakerna ju hehehehe
 
2 dagar till julafton och på schemat står det storstädning, tvätt och packning inför Skåneresan. På julafton ska vi bara ha det så lugnt, ha mjukiskläder om vi så vill, äta det vi gillar av julmaten (allt är redan inhandlat) och spela spel och så. På juldagen åker vi till Malmö och stannar till nyårsafton. F jobbar som vanligt så han följer inte med. Har lite ångest inför tågresan eftersom Samuel är som en typisk 1,5 åring. Vill inte sitta still, gnäller och trotsar... Men men hoppas på att det går någorlunda bra. SJ har ju gratis internet för resenärerna nu så det är perfekt.
 
Nu har Alicia slutat fritids och ska bli nyckelbarn efter jullovet. Lite läskigt men det går nog bra...
 
Igår såg vi en julfilm

Grinchen och den är så bra.
 
Vår tanke är att se en julfilm varje kväll inför och under julen. Så vilken är er favoritfilm?!
 
Jo, jag har klippt mig, ca 2 dm så håret är strax vid axlarna och det är så skönt. Imorgon ska jag färga det.
Min vikt har jag inte gjort något åt, så smal är jag inte nu när jag kommer ner till Skåne... Men jag ska börja om på ny bana nästa år, köra som jag gjorde förra hösten. Inte banta med någon diet utan träna och äta nyttigare/mindre. Det funkade då så då gör det väl det nu med?! Problemet är sedan att fortsätta så, stå still i vikt och inte skita i allt igen och frossa i överflöd...
 
Men men ni får alla ha en riktigt GOD JUL för jag kommer inte blogga förrän om ett tag igen!!
 

Veckan som gått

Denna veckan har varit tuff med sjukdom och VAB. Samuel är jätteförkyld och hostig... Och vabba som student är tufft för den pluggtiden jag missar under dagen får jag ta igen när F kommer hem och sena kvällar när barnen somnat vilket gör att jag knappt får någon vilotid... Men men det är bara att köra vidare!
 
Nästa vecka är sista veckan innan jullovet så det känns skönt! Föreläsning, seminarie, gruppträff och självstudier inom vårdetik består veckan av. Mycket intressant ämne och massor att läsa, sätta sig in och förstå.
 
Idag var det så dags för Henrys 8-årskalas och det var väl en 15 barn här som stimmade och ljudnivån var hög =D Han fick massor av fina saker bl.a. lego, kläder och pengar.
Vi bjöd på grillad kycklingkorv, hembakta lussebullar, chokladbollar och pepparkakor samt chocolate chip cookies och maränger. Och istället för tårta bjöd vi på vaniljglass med chokladsås och strössel. Och självklart fiskedamm (godispåsar).
 
Jag tyckte det var mycket lyckat. Nu blir det till att vila i soffan resten av kvällen =)
 
 
Jag såg en ganska ok film förra helgen
 
Evidence, en liten skräckis =)
 
Ni får ha en fin vecka!!
 
 
 

Henry 8år

Idag fyller vår älskade Henry 8år!! Grattis till dig min snälla, omtänksamma och legogalna kille.

Samuels foto

 
En missnöjd kille som absolut inte ville vara med. 5 foton togs innan han gav upp. Detta var det bästa haha
 

Veckans update

 
 
Igår såg jag äntligen Grown ups 2 men blev grymt besviken... 1:an är så mycket roligare!
 
Förra veckan besiktigade vi bilen men den underkändes tyvärr =( Handbromsen på vänster sida är ur funktion?! Jaja, det är bara att fixa och ombesiktiga, tråkigt med pengarna bara...
 
Någon mer än jag som följer Paradise Hotel? =) Mitt avslappningsnöje om kvällarna. Men vad är det för människor som ställer upp?! hahaha
 
I tisdags var det så dags för Samuels besök hos neuropediatriska kliniken på Astrid Lindgren sjukhus. De bekräftade i princip det BVC läkaren sagt. Huvudformen är genetisk och det är endast kosmetiskt. Han undrade om han slagit i pannan och det har han ju gjort många ggr och då kunde "bulan" bero på det, att liksom bulan består av brosk och ifall det är så kommer "bulan" försvinna med åren.
 
 
 
 
I helgen har vi nattgäster. A´s barn W och D är hos oss. Så det är fullt hus och det är roligt! Visst tjafsas det emellanåt men Samuel är den mest krävande =)
Idag har vi bakat pepparkakor och barnen har varit ute och åkt pulka. Ikväll blir det lördagsgodis och film.
Imorgon måste vi skriva inbjudningskort till Henrys skolkompisar till hans kalas nästa lördag.
 
I veckan fortsätter vi med vårdetik i skolan. Vi har föreläsningar, basgruppsträff och egna studier. Väldigt intressant ämne! Och Henry fyller 8 år på torsdag =)
 
Ha en fin söndag och andra advent
 

Tuff vecka...

Mitt liv har gått i 180 den senaste veckan...
 
Förra helgen bakade vi 80 lussebullar och så lite hallongrottor på det. Mumsigt!
 
I veckan vabbade jag för Samuel tisdag-onsdag. Han var riktigt hostig och förkyld. Vilket gjorde att jag fick sitta varje kväll/natt för att försöka klara av min hemtenta i sociologi. Det var en riktigt skön känsla när jag kunde skicka in både hemtentan i psykologi och hemtentan i sociologi i fredagsförmiddag. De känns ok men nu väntar en jobbig väntan innan jag får reda på resultatet. Fredageftermiddag hade vi seminarie i socialantropologi och det var riktigt roligt! Min grupp framförde tre scener om västerlandet möter muslimer angående synen på sjukdom, vård och hälsa och de andra grupperna hade också teater. Riktigt kul och mycket skratt! Och vi blev alla godkända!
 
Och nu ikväll fick jag resultatet på andra anatomitentan och det blev ännu ett fint VG! Jag kan ju =)
 
 
 
 
Så imorgon börjar nästa kurs, sista kursen i termin 1. Vårdetik med livsåskådningsvetenskap. Helt otroligt att jag om ett par veckor har gått klart min första termin! Om tre veckor börjar vårt jullov och det varar ända fram till 8/1 men de sista dagarna innan skolstarten kommer jag plugg om kvällarna för den 8/1 så kör det igång på allvar igen. Men men två veckor utan att plugga känns riktigt skönt!
 
Denna helg har också gått i 180. Igår, lördag så åkte vi och tittade på julklappar och det blev köpt en hel del. Samuels är klara och även till de vi ska ge i Skåne. Nu är bara Alicia och Henry kvar men eftersom Henry fyller år 12/12 så kan vi ju inte köpa julklappar innan dess. Så deras julklappar köpes som vanligt ett par dagar innan jul, mitt i julruschen =)
 
 
 
 
Väl hemma så gick Alicia och Henry på barnkalas och under tiden de var där så tog jag fram allt julpynt och pyntade hela lägenheten. Mys på hög nivå men Samuel skulle på julgranens kulor hela tiden... Och inget kan stå framme på borden tyvärr. Vår lille marodör är på allt!
 
Idag söndag så har vi varit och fotograferat Samuel i en affär för de har slutat med fotografering på hans förskola. Men det var inte lätt, han skrek och gnällde så jag fick hålla honom i famnen och hon fick ta 5 bilder innan han gav upp. Så inte världens bästa bild men alltid roligt att ha ett kort varje år och ett som mormor kan ha på sin barnbarnsvägg. Samuels hår lever sitt eget liv och jag vet inte hur vi ska göra. Han kommer aldrig sitta still hos frisören och som det ser ut nu så skäms vi nästan...
 
 
 
Resten av denna dag har vi storstädat, bakat fler hallongrottor och chokladbollar inför Henrys kalas. Barnen är så glada för att det är julpyntat, första advent och så var det dags för första luckan i deras kalendrar. Och så längtar de tills vi åker ner till Skåne.=)
 
Nästa vecka ska jag med Samuel till neuropediatriska mottagningen på Astrid Lindgrens sjukhus för en koll av hans huvudform och utstående pannben. Jag är inte orolig men det är bra att de håller koll på det.
 
Nu måste jag lägga mig, varit alldeles för sena kvällar senaste veckan....
 
Ha det gott

RSS 2.0