Gott nytt år 2019/3 veckor kvar

Min fjärde jobbhelg på raken var toppen! Mittbedömningen gick superbra och jag sade till handledaren att jag vill bli ännu mer självständig. Jag är ju klar om 3 veckor...

Så både lördag och söndag fick jag vara mer självständig och det kändes bra. Vill kunna planera arbetspasset och ta egna beslut. Tre fina födslar fick jag vara med om och det är en helt otrolig känsla att det är detta jag kommer få jobba med! Hjälpa och stötta familjer igenom graviditet, förlossningar och första tiden efteråt. En dröm som går i uppfyllelse om 3 veckor! ❤️
Nu har jag 42 födslar och 80 passningar, om allt rullar på så når jag målet men om ni undrar så blir jag barnmorska även om jag inte kommer upp i 50 förlossningar/100 passningar om jag nu får godkänt på sista kliniska examinationen samt på praktiken.

(null)

Igår, söndag sov jag ett par timmar bara för att kunna sova till natten. Sedan storstädade jag hela lägenheten medan F jobbade. Städade ut 2018 ordentligt! 

Idag är det Nyårsafton och vi firar ensamma vilket känns bra. Vi har köpt lite raketer och sedan har vi ätit asian takeaway.

(null)
(null)
Nu ska vi äta gottegott innan vi ska ut, brukar aldrig gå ut men i år ska jag tvinga mig ut!

Mitt nyårslöfte är att fortsätta med regelbunden träning och bra kost, ska nå nya viktmål i år. December har det varit minimalt med träning och för mycket skitmat...

Ni får ha ett riktigt gott nytt år så ses vi nästa år 🙌🏻😄


Så trött...

Jobbade inatt och har knappt sovit något sedan jag kom hem. Sov typ 2 timmar och har sedan legat och vänt på mig ett par timmar tills jag gick upp. 
Nu väntar ytterliggare 2 jobbnätter och jag jobbar min fjärde helg på raken, underbart att vara student!

Juldagen och Annandagjul var väldigt lugna, vi åt och kollade på film vilket var välbehövligt.

(null)

Hade ingen förlossning inatt gaaahhh, fortfarande 39 förlossningar och 14 pass kvar. Nu kommer jag gå in på allt i princip, hänga på den barnmorska där det blir trolig förlossning. Flera i klassen har redan över 50 förlossningar. 
Jag känner mig så trött och så ska man vara pigg, alert och på hugget under varje pass. I bakhuvudet gnager bara, kommer hon föda under mitt pass?!

(null)
Provade min julklapp och laminerade några Kom Ihåg lappar till jobbet! 

Trevlig helg på er! 

Snart är 2018 över, undrar vad som kommer hända under 2019 😊

Julaftonskväll/4 veckor kvar!!

Jobbehelgen gick bra och jag lyckades vara med på en förlossning så är uppe i 39 nu wihooo. Hoppas det fortsätter trilla in förlossningar under mina sista 15 pass på förlossningen. Mina två veckor på BB är nu över och bedömningsformuläret är ifyllt. 
4 ynka veckor kvar innan jag är barnmorska, galet! 

Just det, fick godkänt på salstentan vi hade förra veckan wihoooo 🤩😍

(null)
(null)

(null)

Nu är jag ledig alla tre juldagarna och det är sååå underbart! Idag firade vi jul härhemma med Anna och barnen. God mat, trevligt, galet och roligt sällskap. Bra julklappar, alla är nöjda tror jag...

(null)
(null)
(null)


Jag fick fina klappar av familjen:
(null)
(null)
(null)

Alicia fick en massa från sin önskelista så jag hoppas hon är nöjd.

Henry fick en datorstol som han önskat sig plus en massa annat kul

(null)

Samuel fick lite grejer från SML
(null)

Pappa F fick några välbehövliga grejer från oss, skinnhandskar, ett fotbad och en massagekudde. 
(null)

(null)


Juldagen och Annandagjul kommer bli lugna och fina. Äta, vila och kolla film är planen 😍🤩

Sedan jobbar jag tre nätter torsdag-lördag, komsi komsi bebisar.  

Ha en God Jul och härliga mellandagar


Skön vecka

Ledig i tisdags och då träffade jag en av mina chefer. Vi pratade om lön och artbetsstart och sådant. 
Jag fick beviljad ledighet veckan efter examen vilket känns sååå välbehövligt. Sedan kommer jag att jobba på BB som sjuksköterska fram till att jag får min barnmorskelegitimation. Sedan kommer jag skolas in på förlossningen i 2 veckor och därefter är jag med i mentorprogrammet i 3 månader. Vilket innebär att man får en lugnare start med en patient i taget typ. Tanken är att vi nya ska vara 7 månader på förlossningen för att komma in i det och sedan ska man variera mellan antenatal, förlossning och BB. Det är ett nytt arbetssätt som kommer att starta under 2019. Dessutom flyttar vi till nya lokaler med universalrum. Ett  rum där man kan ligga kvar i efter förlossningen och ha samma personal, så familjen slipper flytta på sig.!Det låter bra i teorin men vi får se hur det kommer fungera i praktiken. 

Jag fick den lön jag hade tänkt så det är jag nöjd med! Så på 1,5år har jag höjt min lön med 8000kr 🙌🏻🤩😄. 
Skönt att allt är klart nu inför jobbstart, läskigt värre men ska bli så kul!!

Sedan passade jag F på och käkade lunch ihop, lite kinabuffe, mumsigt.
(null)
I onsdags var jag på praktiken "BB hemma" vilket innebär att man åker hem till familjen och väger, tar PKU och hör hur det går med amning m.m. Tyvärr fick vi ingen patient att åka hem till men jag gillar verkligen konceptet. Vi tog emot två återbesök i alla fall men vid 11:00 fanns det inget mer att göra. Så jag fick gå hem, så då åkte jag och shoppade de sista klapparna. Många tusen fattigare nu då barnen får rätt mycket och dessutom skickade vi pengar både till Schweiz och Nigeria. Tur det bara är jul en gång per år...

(null)
I torsdags var jag ledig och jullovet körde igång för barnen så jag ville göra något kul så jag och killarna drog till Exploria. Vi gick och kollade på Dinosaurier och sedan lekte de i det megastora leklandet. Jag passade på att leka lite med 😊

Henrys betyg kunde varit bättre men med tanke på hur det varit denna första termin så är det ok. Inga F i alla fall och ett A i engelska. Nya krafter under vårterminen och nu kan det bara gå uppåt! 

(null)
Idag var jag också ledig, värsta lyxen denna vecka, vilket enligt mig är välförtjänt! Tre lediga dagar från både plugg och praktik. Jag, F och Alicia åkte och handlade inför julen idag. Blev en hel del gott, vi kommer fira ensamma vilket känns helt ok. Blir säkert mysigt. A och barnen är inbjudna får se om de dyker upp på Julafton eller någon av de andra juldagarna.

Som ni förstår så blir det ingen Skåneresa i jul, tråkigt då jag saknar familjen i Skåne. Men jag orkar helt enkelt inte, är bara ledig tre dagar över julen och pallar inte med stressen. Hade jag varit ensam hade det varit lugnt att åka ner men att släpa med alla barnen på en sådan kort resa känns varken ok för dem eller mig. Så det blir att stanna här, mysa med min egna familj och äta en massa gott. 

(null)
I helgen är jag på praktiken både lördagdag och söndagdag. Mina två sista dagar på BB, från nästa vecka är det förlossningen som gäller igen.

Ni får ha en härlig helg!! 3 dagar till Julafton yay 🤶🏻🎅🏽🎉
5 veckor kvar iiiiihhhh

Inte klokt men alldeles sant att om 5 veckor kan jag titulera mig barnmorska. Världens bästa yrke!

I helgen hade vi 13-årsfirande för Henry och det var trevligt och roligt!

(null)
I söndags jobbade jag dag och jag fick vara på förlossningen och fick ännu en förlossning på pall denna gång 😊

(null)


Väl hemma satt jag resten av eftermiddagen/kvällen och pluggade till salstentan vi hade idag på förmiddagen. Komplicerad obstetrik var ämnet. 
(null)
Det känns ok såhär i efterhand. Jag gjorde mitt bästa utefter förutsättningarna. 

Ikväll har jag varit på praktiken och BB. Fick vara med på ett elektivt snitt så totalt är jag nu uppe i 38 förlossningar och 15 pass kvar på förlossningen. Kanske kan gå att komma till 50, vi får la se. 😊

I veckan ska jag träffa en av mina chefer och diskutera lön/jobbstart, jag och F ska luncha, barnen går på jullov, jag och Samuel ska ut på lite egentid, sista klapparna ska införskaffas m.m.

Ha en trevlig vecka gott folk!  

Mycket intensiv vecka

I tisdags var jag på återbesöksmottagningen vilket var mysigt och kul. Träffade på en familj som jag var med och förlöste. Vikt, bilirubinkontroll, PKU och mammastatus samt amningsuppföljning var det som gjordes i princip på alla som kom. 

(null)
Jag bakade goda lalabollar i veckan så nu har vi lite himmabakat till kalaset. 

Onsdagkväll skulle jag varit på BB men flyttades till förlossningen av okänd anledning (kanske för att jag pratat om min oro över för lite förlossningar?!) och jag fick vara med på två fantastiska förlossningar där ingen av mammorna använde smärtlindring! Det gick jättebra och jag tar små små steg mot att bli mer och mer självständig. 
Så 36 förlossningar, 14 till hade varit toppen!

(null)

Torsdag- och fredagkväll har jag varit på BB och varit mer eller mindre självgående. Jobbade ju på BB 2 månader i somras så det mesta sitter ju i bakhuvudet. Det var ändå skönt att få göra något man är hyfsat bekväm och säker med. 
Barnläkare och annan personal lussade för oss nu ikväll med egenskriva låtar. De sjöng riktigt bra!

Onsdag-fredagförmiddag har jag pluggat inför salstentan som vi har på måndag och det är trögt och svårt att hitta orken/motivationen. Hoppas det kommer gå bra!

(null)

(null)

I helgen blir det kalas för Henry som blev 13år i onsdags. Ska bli kul men lite vila på min enda lediga dag denna vecka. Henry fick ett riktigt grymt gamingdesk av osd, exakt det som han hade önskat sig.
På söndagdag är jag på BB och större delen av eftermiddagen, kvällen och en bit in på natten kommer gå till att plugga inför tentan 😴😴😴

Så som ni förstår är mitt liv väldigt intensivt för tillfället. Min käraste make lämnar, hämtar, lagar mat, städar, tvättar och tar hand om disken och jobbar natt 6/7 nätter i veckan. ❤️

Ni får ha en härlig helg!!

6 veckor kvar

Det gick bra att jobba natt i helgen men det var så lugnt på förlossningen samt att vi var 2-3 studenter per pass... så 2 förlossningar bara.

HATAR denna stressen med 50 förlossningar, har nu 34 stycken. Efter 3 veckor på förlossningen har jag endast haft 6 förlossningar och har bara fyra veckor kvar på förlossningen. I denna takt kommer jag upp i 42 förlossningar... om det går bra. 

Nästkommande två veckor är jag på BB, återbesök och hemmaBB vilket innebär 0 förlossningar. Men jag ska prata med min handledare imorgon om möjligheten att smita över till förlossningen även under BB-tiden. 

Jag är såååå slut både fysiskt och mentalt... Denna sista kurs tar verkligen på de absolut sista krafterna. Nu i veckan är jag 5 pass på BB och dessutom har vi en salstenta på måndag. Så veckan kommer bestå av plugg, praktik och lite sömn... Dessutom fyller Henry 13 år i veckan och 13-årskalas på lördag.

Ska bli skönt att "bara jobba" och vara ledig när jag är ledig när jag väl är klar barnmorska, känns nära men även så långt borta

Ha en fin vecka gott folk! (null)
Veckan rullar på

Praktiken i måndags natt gick bra och jag fick vara med på ännu en förlossning. Kvinnan födde med vidöppen pannbjudning vilket är annorlunda. jag är nu uppe i 32 förlossningar och 63 passningar och har 18 pass kvar på förlossningen så vi får se hur det går. 

Vi (läs jag, barnen gav snabbt upp) har bakat pepparkakor i veckan. Mysigt tycker jag i alla fall

(null)

(null)
(null)

Tisdag och onsdag pluggade jag inför den kliniska examinationen som vi hade i torsdags. Vi examinerades i sätesförlossning, sugklocka och skulderdystoci. Och det gick strålande och jag blev godkänd puh 😅

(null)


Igår eftermiddag satte jag igång och plugga inför salstentan som vi har den 17/12. Idag har jag också pluggat hela dagen. Jag är rätt mör och trött på pluggandet men kämpar på en dag i taget. 

Bara tränat 2ggr i veckan och kommer ha svårt att hinna träna nästa vecka pga praktik/plugg men jag försöker. Annars har jag nu tränat regelbundet hela 11 månader wihooo  (null)
Maten går det sådär med, går inte upp direkt men inte heller ner. Men tänkte att bara hålla vikten är en stor framgång för mig! Kanske sätter igång lite hårdare nästa år för att gå ner de sista kilona eller så stannar jag bara på min nuvarande vikt. Får se! 

Jag jobbar natt hela helgen så jag går på 21:00 ikväll och går av 7:30 måndagmorgon. Men kommer självklart hem och sover/myser med familjen emellan passen. Jag missar tyvärr Idolfinalen buhu... men jag ska se reprisen imorgon när jag vaknat. Tycker båda är värdiga vinnare men tror Kadiatou vinner ikväll. Sebastian kommer ändå lyckas med bravur och har en skinande karriär framför sig! 

Ni får ha en härlig helg både ni som är lediga och ni som jobbar! 

7 veckor kvar

Det börjar bli drygt att vara student men någonstans längre fram ser vi ljuset i tunneln. 7 veckor kvar...

Helgen var ok, försökte vila en hel del då jag är helt slut... 

Idag var vi i skolan hela dagen och hade seminarie i komplicerad amning och värksvaghet. Ännu mer saker att kunna inför salstentan 17/12... tiden räcker inte till men ska göra mitt bästa. 
Sedan hade vi reflektionsträff med några i klassen vilket kändes bra.

Sedan var det bara att åka hem, försöka vila/sova knappt två timmar och nu ska jag strax köra till praktiken för ett långt och härligt nattpass! 

Ni får ha en härlig vecka!Erdingers alkoholfria öl

I samarbete med Buzzador fick vi testa Erdingers alkoholfria öl vilket smakade förvånansvärt som öl hahaha
Bra alternativ för de som tvunget måste dricka på julen. Stay sober för barnen och ja för er själva också.  (null)

(null)


RSS 2.0