Meet the Blacks

Meet the Blacks är en skräckkomedi där de gör parodi på The Purge. Vissa bitar är verkligen roliga medan andra är tråkiga...

The hoarder

The hoarder, den var helt ok. Ingen höjdare men flera kända skådespelare och den får 3 av 5 skrik.

Så trött...

Fredagkväll, jobbat 4 dagar i sträck och är skittrött. Idag var det väldigt fullt upp. Jag genomförde också min första vårdplanering vilket innebär att en biståndshandläggare från kommunen kommer till avdelningen och tillsammans har vi ett möte med anhöriga, patienten (i de fall det är lämpligt) och en sjuksköterska. Vi pratar om patientens tillstånd och vad patienten måste ha hjälp med när det gäller vardagliga aktiviteter som dusch, städ, tvätt, mat, mediciner m.m. Sedan ansöker patienten och anhöriga om olika hjälpinsatser t.ex. hemtjänst, äldreboende m.m.
Jag var lite nervös men förberedde mig noga så det gick jättebra! =D
 
Läkaren sade till mig idag att han tycker jag jobbar bra och att han hört det av flera kolleger att de tycker jag är bra på det jag gör. Roligt att höra eftersom jag är så ny och fortfarande osäker på mycket men jag är ju en kontrollfreak och har mina listor och rutiner. Jag satsar alltid 100% på det jag gör, chansar inte och lär mig nya saker varje dag.
 
 
Hittade en massa bilder i mobilen på ett litet gulligt huvud =)
 
I helgen ska jag och Henry ha lite egentid, gå på bio och sedan ut och äta.  På söndag ska vi ut hela familjen och ev. (hoppas hoppas) köpa en ny tvättmaskin. Hatar att tvätta i tvättstugan, allt detta släpande upp och ner och passa tider och sådant. Så skönt att bara slänga in tvätten vilken dag  och tid som helst (nästan).
 
Önskar er alla en trevlig helg!!
 

Wales

Nedanför ser ni en del av de bilder jag tog i Wales, på bröllopet och festen. Det har varit en helt underbar resa. Jag är så glad att vi åkte dit och fick fira denna dag med Max och Vicky och alla de andra. 
 
Påkostat, detaljrikt och roligt!! Saknar Max och Vicky redan och önskar att vi bodde närmare. Vickys son Iwan (uttalas Juhan typ) och Henry kom jättebra överens och umgicks en hel del. De pratar om att komma över till julen eller så, vi får se. 
 
På onsdagen när vi kom fram åkte vi hem till Max och träffade dem, samt Jan och Ingela med familj. PÅ torsdagen gick vi i stan med Monika och Rolf, och senare spelade vi minigolf med Ingela med familj och efter det träffades alla svenskarna för att umgås, äta och ta en öl. Fredagen var det bröllopet <3 och på lördagen fyllde jag hela 37år (hjälp) och vi gick i stan med Göran, Irene och Jonathan och senare var det grillfest hemma hos Max. På söndagen umgicks vi med Max, Vicky och lilla mamma innan de körde oss till flygplatsen. 
 
Samuel var överlycklig när vi kom hem! "Jag älskar att du är hemma" sade han till mig <3. 
 
Idag är min sista lediga dag på min långa 6 dagars ledighet! Och vi har tvättat, packat upp och pysslat med lite ärenden. 
 
Imorgon är det tillbaka till jobbet och det känns ok! Klart jag hade velat vara ledig ett par veckor till men får se framemot nästa sommarledighet istället.
 
Jag jobbar tisdag-fredag denna veckan så inte så farligt. 
 
Sommarvärme här, helt underbart!
 
 

Wales

De gifte sig i en gammal kyrka
Honnörsbordet
Min bror var bestman och höll ett fantastiskt tal
Min lillebror har gift sig <3
Bröllopsdansen
Detaljerna var överallt och väldigt smart, roligt och uttänkt
Dag 2 var det barbecue och vi fick goda hamburgare och så hade de världens gulligaste godisvagn
Hur söt?
Mamma looking cool
Some of the swedes
Some other swedes
Cutting of the cake
Welshfrukost, bönor, ägg, bacon, tomat, svamp, toast, blodpudding och korv
Hotellrummet
Max fick en efterlängtad quadbike av Vicky!!
Gifts for the guests
Detaljer ja, M6Ms med deras bild och namn
Marleydog, enorm, fluffig och snäll
 

Wales

Spännande med flyg tyckte vi alla, var ju 5 år sedan sist. Vi bytte plan i Amsterdam, planet från Sverige var sent så det blev lite panik med att hitta rätt gate och komma innan den stängde... Det var på håret.
 
 
Vattenkokare och te på rummet är ett tecken på att man är in the UK.
 
Lyckliga blev vi när vi hittade en liten butik med gottegott precis vid hotellet
 
 
Utsikten från fönstret på vårt gulliga hotell
Frukostbuffe varje dag, de lagade frukosten åt oss, bara att beställa =)
 
Tittade på havet med Rolf =)
Stan är väldigt liten, en minigågata, mysigt
Här är det rugby som gäller, en rugbyaffär
Alla skyltar är textade med engelsk samt welshtext
Klart man måste ta en bild på deras postlåda =)
 
Där Ingela och Jan bodde fanns en arkad full med spel och annat, mamma och Ingela fastnade vid "kronmaskinen"
Lyckades självklart få ont i halsen men gick in på Apoteket och köpte "Alvedon" och halstabletter och vips så var det bra nästa dag =) Billigt!! Köpte två askar "Alvedon" och en ask "Ipren" för 1 Pound i "poundaffären" som securityn på flygplatsen noga kollade igenom =)
Det blev lite minigolf med Ingela, Richard och KAoS.
 
Vårt gulliga hotell
Vi umgicks med resten av the swedes
Welshkakor, goda =)
 

The purge 3

 

Filmen är helt ok, bra story och twister. Men den är mer en blodig action än en skräckfilm. Tycker personligen att 2:an är bäst av alla 3. Se den!


Jobbehelg

Så då var min första jobbehelg över och jag har insett att jobba helg innebär ren överlevnad. Vårdpersonalen ska överleva och likaså patienterna. 9 patienter hade jag ansvar för, 9 tunga patienter, både fysiskt och psykiskt tunga. Men jag klarade av det även om det var tufft emellanåt.
Trots de tuffa stunderna så är det ett fantastiskt yrke jag har, så väldigt givande! Jag har jättebra arbetskamrater som är så hjälpsamma. Vi är liksom ett team runt patienterna.
 
 
 Nu har jag en dag kvar på jobbet innan min långa ledighet på hela 6 dagar hahahaha. Ska njuta av varje minut =D
 2 dagar till Wales =D och idag åkte min mamma och två av mina syskon med familj till Wales. En annan syster är redan i Storbritannien och en annan bror ska också åka dit nu i veckan. Kul att vi blir så pass många syskon ändå, tror min bror uppskattar det mycket!
 
 Jag har knepat ihop en packlista inför resan. Imorgon efter jobbet får vi packa allt, vi drar ju på onsdag wihooooo
 
Ha en fin vecka här hemma i Sverige! Jag ska försöka blogga från Wales och lägga in bilder och allt.
 
See ya

Barbershop the next cut

 
Riktigt rolig men även väldigt allvarlig, en blandning av en massa känslor. Jag gillade den

Veckan som pågår

Igår var det tufft på jobbet, hann knappt ta lunch, det blev sent och uppdelat på två omgångar... Fick en försmak på hur det kan bli ibland. Men men det viktiga och det jag är glad och stolt över är att jag inte drabbades av panik och blev överstressad. Jag tog det lugnt, planerade och prioriterade och tänkte att det kommer alltid folk efter mig som kan ta över och hjälpa till.
Det kommer säkert andra dagar då jag inte alls kan ta lunch och stressnivån ligger på max...
Dessutom dog en patient på avdelningen igår, det händer ganska frekvent hos oss eftersom vi är en geriatrisk avdelning med många multisjuka och äldre äldre människor (85+). Det var inte min patient men det kändes hårt och tungt. Ett liv slocknade bara sådär...
 
Sedan det där som hände i Nice igårkväll. Jag grät så mycket imorse... När ska detta ta slut? När ska dödandet och terroristattentaten ta slut?! Jag är fucking sick of this shit ärligt talat...
Det är så fruktansvärt och mina tankar går ut till alla anhöriga som genomgår ett helvete just nu.
Ska vi behöva vara rädda för att gå till offentliga platser? Rädda för att vara på flygplatser? Rädda för att vara på festivaler, konserter och andra platser med mycket folk samtidigt?
Ja, det är lika hemskt när det händer i Irak, Turkiet och mellanöstern!! Fan oskyldiga människor som faller som offer för dessa jävla svin! ooooooooooooooooooooooooo
 
I helgen jobbar jag så inga roliga planer men jag var ledig idag så det var skönt. Lördagkväll och söndagdag är jag på min arbetsplats, tur jag har ett av världens bästa jobb!!
 
 
 
 
 

Sommar

I helgen har vi haft väldigt omväxlande väder. Sol och värme, sedan åska och ösregn om vartannat.

Utelek

I söndags skulle vi till nyöppnade Exploria där de har Europas största lekland, dinosariepark m.m. Vi gick dit för att gå till dinosarieparken (80kr/person) men tjejen i kassan sade att då måste man betala för leklandet också (150kr/barn). 230kr/barn för detta, hutlöst!! Jag blev så arg o besviken att vi vände och gick. Vi åkte och åt ute istället.

Idag, måndag var jag ledig. Så vi åkte och hämtade Alicias nya glasögon, bråkade med Synoptik om hennes linser för att de beställde de dyrare och inte de billigare som jag själv använder..., priset var anledningen till att vi lämnade Specsavers... Tröttsamt...
Sedan växlade vi pengar och köpte kabinväskor på Rusta för 499kr/styck. Väl hemma har vi slappat.

Denna vecka jobbar jag kväll tisdag och lördag, dag onsdag, torsdag och söndag. Ledig måndag och fredag. Samuel är nu ledig i 4 veckor, synd om F som knappt kommer få sova ut...

Ha det gott


fredagkväll

Första arbetsveckan som sjuksköterska "på riktigt" är över. Det har gått bra överlag och jag känner att jag har koll på läget men mycket känslor upp och ner, både positivt och negativt.
När saker inte blir som det var tänkt... När två olika läkare på två olika dagar säger "bra jobbat" till en... När man känner sig otillräcklig... När man inte kan göra mer... När en uska säger att hon är glad att avdelningen fått en sådan bra sjuksköterska... kommunen... När en patient säger "tack för att du är så lugn"...
 
Jag är så nöjd och glad över mitt yrkesval! Att få jobba med människor, att få ta del av deras liv och vara där för dem när de är som mest sårbara, att få hålla en hand, klappa, krama om och trösta. Bara finnas där och lyssna. Helt fantastiskt! Vissa dagar är sjukt stressiga och vi räcker knappt till men mina arbetskamrater är så fina och ställer verkligen upp. De svarar på mina otaliga frågor, hjälper mig med praktiska saker om det behövs m.m.
 
 
 
 Nu är jag ledig i tre dagar wihoo. Vi ska bl.a. till ett nyöppnat nöjescenter som öppnat här i Norsborg, Exploria heter det, de har Europas största lekland och en Dinosariepark m.m. Senare kommer de få bowling och lasergame m.m.
 
Ha en skön helg gott folk
 

Bröllopsdag

14-års bröllopsdag! ❤️❤️❤️


Ny vecka!!

Så här nervös var jag imorse inför att gå själv som sjuksköterska...
 
Jag överlevde dagen och så gjorde även mina patienter. 
 
Den här veckan jobbar jag dag månd, tisd, torsd o fred. Och kväll på onsdag. Ledig i helgen wihooo
 
nu kör vi!!!! 
 
 

helgen

Helgen har varit mysig. Fredagsmys med killarna (Alicia var hos Anna o Denise i helgen) då vi kollade på film och åt nybakad äppelpaj med glass.

 

På lördagen gick jag och Samuel ut och lekte. Regnigt och blåsigt men roligt, vi letade skatter som folk tappat, glömt eller slängt.

 

Min nya korthållare, 5kr på Tradera 😊

 

På söndagen städade vi och sedan gick vi en skogspromenad och ner till Mälaren. F lärde oss "kasta macka" och han är grym. Som mest studsade stenen 8ggr!!!

 


Inskolningen är över

 

Inskolningen är över och på måndag börjar jag gå själv, läskigt... Det är bara att tuta och köra, misstag kommer göras, saker kommer glömmas och för varje misstag och passerad dag så lär jag mig något nytt.
 
Frågan är hur jag ska hinna med allt inom min arbetstid? Det är så sjukt mycket att göra hela tiden... Men jag antar att man lär sig prioritera och bli effektivare med tiden.
 
I helgen ska vi bara storstäda, var ett par veckor sedan..
 
Önskar er alla en härlig helg, själv är jag ledig wihooo
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0