Ny vecka nya tag

Vi hade en bra helg med en mix av nytta och nöje. Jag och Henry var ute ensamma i lördags. Vi åt mat och kollade sedan på bio

(null)
(null)
Filmen var helt okej, jag gillar egentligen inte animerade filmer men Röjar-Ralf har ett djup och en mening. 

I söndags var vi hemma hos min vän A och firade hennes två yngsta barn som fyllt år nu i februari. Mysigt!

Andra inskolningsveckan är igång. Jag hade en bra dag idag, fick en fin förlossning. 🤩😍 Tänk att det är detta jag jobbar med, hjälpa och stötta föräldrar när deras barn kommer till världen. Det är fortfarande en overklig och helt fantastisk känsla! 

Barnen har sportlov men själv jobbar jag månd-fred tyvärr. De får sysselsätta sig själva helt enkelt.

Ha en bra vecka you guys! Första inskolningsveckan över

Jag har fått gå med tre olika barnmorskor vilket kan vara både bra och dåligt. Vissa av passen har varit jättebra som i tisdags och idag. Jag kände att jag hade någorlunda koll idag, ansvarade över 2 förlossningspatienter. Sprang mellan rummen och stöttade, lyssnade på hjärtljud, undersökte och gav smärtlindring.

Nu i efterhand reflekterar jag över saker som jag kan förbättra och så. Agera snabbare på när pat förlossningsprogress avstannar, händer ingen progress på 3 timmar ska man vidta olika åtgärder, diskutera med koordinator alt läkarna. Förbättra samarbetet med uskan, vad gäller raster och patienterna vi har. Bra att reflektera och tänka efter vad jag kan göra bättre under nästa pass. 

(null)

I onsdagskväll var det ett jobbigt pass där jag inte hann äta på 10 timmar (jo 2 frukter...) Jag mådde jätteilla och hade jätteont i huvudet när jag kom hem. 
Vi hade flera olika pat med olika slags situationer. Vi får ersättning när vi inte ätit i tid eller pengar. Men det är inte bra! Det är en sak jag måste lära mig, delegera och passa på att äta när jag kan. Väntar man kanske man inte hinner alls...

I torsdags flyttades jag till BB för där fanns ingen BM som kunde gå med mig. För många studenter och nya barnmorskor på samma pass... 🤨

(null)
Samuel hade utvecklingssamtal i veckan och det går bättre i skolan nu. Han jobbar bättre, är gladare och piggare. Hoppas det fortsätter framåt! 

I helgen ska jag och Henry ut och äta samt gå på bio, mysigt!
På söndag ska vi hem till min vän A och fira hennes två yngsta barn som fyllt år. 🎉🎉

Nu har barnen 9 dagars sportlov! Skönt för dem 🤗

Trevlig helg!! 🍰🧁🎂 

Inskolning på förlossningen

Idag var första dagen på min inskolning på förlossningen! Det gick bra, en hel del har jag ju koll på medan jag är osäker på annat. Jag förlöste mitt första barn som barnmorska! Det gick fort och smidigt. En härlig känsla.

(null)

Helgen var lugn, rensade ut lite garderober och lådor, pluggade med Henry, kollade film och mello 3, var ute och lekte med Samuel m.m.

(null)
Idag fyller "min gudson" Gabriel 2 år!!! På söndag ska vi hem till A och fira både Denini och Gabriel ❤️❤️

Jag har fått beviljad ledighet över påsklovet!! 🤗😊 så vi kommer ner till Skåne då och hälsar på familjen yeah

Ha en fin vecka gott folk!! 

Smartson

I samarbete med Smartson fick vi testa panerad fisk från Findus. Supergott och precis lagom frasiga 😊. MSC märkt är ett starkt plus!

(null)
(null)
(null)
(null)


Nestle fitness flingor

(null)

(null)

(null)
I samarbete med Smartson har vi fått testa på flingor från Nestle. De har en neutral smak som går bra ihop med yoghurt, mjölk och bär. En härligt knaprig konsistens och de är mättande. 

3 veckor på BB är över

Så nu har jag jobbat 3 veckor på BB och det har varit både roligt och stressigt. Det känns ffa overkligt att kalla sig barnmorska. Det känns så otroligt att få arbeta med det jag gör! Och få betalt 🤣🤩😂

(null)
Jag är så glad att jag vägade ta steget för 6 år sedan! Från brevbärare till sjuksköterska och nu barnmorska. 

På måndag är det dags för förlossningen, först 2 veckors inskolning och sedan 3 månaders mentorsprogram. Under mentorprogrammet är tanken att jag ska få ha hand om en förlossningspatient åt gången för att långsamt och tryggt växa in i min nya yrkesroll. Jag kommer vara 7 månader på förlossningen för att verkligen komma in i det också.
Sedan kommer jag vara både på förlossning och BB om vartannat.

I tisdags och i onsdags var jag på föräldramöte i Henrys och Alicias årskurs. Trött, sliten och kall men det är bara att göra sin plikt som förälder!
(null)

Jag var ledig i onsdags så passade på att vila då jag började känna mig lite krasslig. Rensade också lite garderober och har nu 6 fulla påsar med kläder och skor som jag ska ge till en kompis.

(null)

(null)

På Alla hjärtans dag fick jag en fin dikt av Alicia och en Paradisask av min make 😍

I helgen blir det till att vila upp oss, plugga med Henry, ev. boka Malmöresa, Mello 3, åka till en kompis och fira hennes dotter. 

Önskar er en härlig helg!

Hej på er

Förra veckan jobbade jag ju på BB men en av dagarna var jag på utbildning hela dagen. Det kommer ske stora förändringar på Huddinge snart då hela förlossningen ska flytta till nya lokaler. Det kommer finnas badkar på varje rum samt möjlighet till lustgas i badet! Även nya arbetssätt och rutiner kommer införas samt ny operationsavdelning m.m.

Roligt men mycket att sätta sig in i för alla medarbetare. 18/3 går flytten av stapeln och någongång 2020 kommer det ske fler förändringar, flyttar m.m. Tanken är att vi barnmorskor och undersköterskor ska kunna arbeta med allt, från antenatal till förlossning till BB. Mer teamkänsla, mer flexibilitet och mer kompetens. Tror det kommer bli jättebra!

(null)

Helgen har varit full hålligång men allt som var planerat blev av. Allt från plugg med Henry, storstädning, sökning till gymnasiet, utrensning, skräckisar, mello och mys.  (null)
Samuel nyklippt 🤩😍

Idag var jag på introduktionsdag på förlossningen där vi gick igenom riktlinjer, pm och visades runt i lokalerna m.m. Nervöst men ska bli såååå kul att äntligen få vara med på förlossningar igen! 

(null)
Min barnmorskelegitimation hade inte kommit innan vi hade slutat för dagen så det blev bestämt att vi skjuter upp inskolningen på förlossningen en vecka. Jag kommer vara på BB resten av veckan. 

Men nu ikväll såg jag att jag fått min barnmorskelegitimation wihooo

(null)
Nu är jag äntligen legitimerad barnmorska ❤️👩🏼‍⚕️👶🏻

Ha en bra vecka!!!

Schär

(null)

(null)

(null)
I samarbete med Buzzador fick vi trsta detta supergoda och söta bröd från Schär. Laktos- och glutenfritt. Smakade som en söt bulle 😊

Frijay

(null)

Ni som inte behöver jobba helger vet inte hur skönt det är med en ledig helg! På schemat står fredagsmys med skräckfilmer, lördagsmys och mello del 2, Alicia ska skicka in gymnasieansökan, vi ska rensa ut Alicias garderob, plugga matte med Henry och storstäda härhemma. Sade jag ledig helg?! 😅😂

Sovmorgon ska jag ha i alla fall, så skönt!

Det har gått bra på jobbet i veckan men min barnmorskelegitimation har inte kommit än tyvärr... Så troligen kommer jag vara på BB även nästa vecka vilket är helt okej det också. 

Nu blir det skräckisar! Trevlig helg på er!! 

Trött men glad

Jobbehelgen gick bra, kommer långsamt in i rutinerna igen. 😊. Bästa jobbet 🤩😍

Lördag och söndag har både jag och F suttit och pluggat med Henry. Det är ett måste just nu annars händer inget.

Mello delfinal 1 njaaaa inget bidrag var direkt wow. Hoppades på Nano men tyvärr ingen hit som Hold on. 

(null)

Idag var jag ledig, så skönt!! 

(null)
(null)
Vår brevbärares moped hahaha

Ha en fin vecka i snökaoset!! 🌨❄️☃️

Fredagkväll

Är på väg med bussen hem från ett kvällspass. Snökaos i Sthlm hahaha så bussen var sen.

Var ledig onsd-torsd så det var skönt. Vilade och rensade upp härhemma.

(null)
Jobbar lörd och sönd men dagtid så det känns ok för då har jag kvällarna hemma 😊 och imorgon börjar äntligen melodifestivalen! 🤗
Det går bra att jobba som barnmorska men det är högt tempo hela tiden. Jag har en känsla av att glömma/missa saker hela tiden. Försöker få in en rutin men det tar ju tid, och man blir konstant avbruten i sitt arbete/tankegång av patienter och kolleger. Prioritera och omprioritera hela passet igenom. Gäller att behålla lugnet!

Trevlig helg på er! 

RSS 2.0