Veckans vägning

Upp 1kg buhu men är glad att jag vägde mig trots lite fuskande i veckan... 

Jag har satt ett nytt mål nu, under 65kg är målet och inte under 60kg. Tror det är mer realistiskt och förhoppningsvis lättare att hålla. Så 10kg kvar. 

Jag har ändå ätit bra kost i veckan och inte helt gått bärsärkagång men lite choklad, glass o chips har slunkit ner... Och ingen träning på det.
Om jag ska analysera varför så beror det på nytt ställe, nya tider som är oregelbundna o mycket i hjärnan. Min hjärna börjar säga "du förtjänar lite gott" och jag kan vara lätt övertalad ibland...

Men men lite analys på varför det gick snett och sedan på det igen 😄
Vill se så bra ut som jag kan på examensdagen 🎉🔜🏥

Fredagsmys

Första veckan på praktiken har varit tuff på ett bra sätt. Vi får jobba helt självständigt precis som om vi är "färdiga". Jag har lärt mig så mycket om mig själv, dels vad jag faktiskt kan och är duktig på men även vad jag behöver träna mer på/få mer erfarenhet av. Väldigt nyttig placering!
 
Jag har fått sätta pvk, tagit blodprover, dragit en del katetrar och fått följa patienterna från det preoperativa, till det postoperativa och fram till utskrivningen.
 
 
 
Idag var jag på rekryteringsintervjun på Karolinska i Solna och det kändes bra. Hon ville veta vilket sjukhus jag vill jobba på, vilka avdelningar jag kan tänka mig, hel/deltid, natt/kväll/dag, mina bra egenskaper, tidigare arbetslivserfarenhet m.m. Jag berättade som det var Huddinge sjukhus då det är närmast hem, dag/kväll och heltid tillsvidaretjänst. Förlossningen kunde vara svårt då de bara vill ha barnmorskor men hon skulle kolla upp BB om de även accepterar sjuksköterskor och inte bara barnmorskor/barnsjuksköterskor. Andra intressanta avdelningar var neonatalen, två olika barnavdelningar, neurologen och en kirurgisk avdelning.
Hon ringde en av mina referenser som bara gav gott omdöme om mig =D och sedan skickade hon all min info till de aktuella avdelningarnas chefer. Så nu är det bara att vänta på att någon förhoppningsvis ringer och är intresserad och då blir det intervju med den chefen. Lönen kom på tal och hon började säga att 24-24500kr brukar en nyexad utan erfarenhet få... Hon tyckte dock att min tidigare erfarenhet väger tungt speciellt min coachtjänst, att jag är van vid teamarbete och att jag studerat med tre barn. Men det är upp till den eventuella chef som intervjuar mig. Jag kommer säga 27500kr men kan tänka mig gå ner till 26500kr men helst inte under det. Jag har liksom 24500kr som brevbärare...
 
 
 
F har nu startat sitt företag på nytt sedan en vecka tillbaka och det rullar väl på. Han kör på natten så det har varit ett trixande med lämnandet av barnen på morgonen. Men men vi får se hur det kommer gå, sålänge vi får in en normalinkomst så att det rullar runt är det acceptabelt.
 
I helgen har vi skaffat barnvakt för jag och min käre make ska ut på dejt. Kinamat definitivt men sedan är frågan om vi går på bio eller något annat?!
 
Trevlig helg!!
 
 

Bristen ja...

De ringde från Karolinska igår och idag blev det bestämt att vi ska träffas på fredag 10.00. Brist på sjuksköterskor var det ja 😄

Nervöst men otroligt spännande. Var kommer jag börja? Löneanspråk? Tider? Det börjar bli på riktigt!

Praktiken på ortopeden rullar på, kändes bättre igår men vi har väldigt mycket ansvar. Vi får ta besluten m.m. Roligt men ansträngande hahaha

Termin 6 igång

Helgen blev en innesittarhelg igen =D Bara träning, handling, tvätta och sådant, en massa ätande och mysande.
 
 
 
Samuel blev av med "Magnus Uggla" håret, kanske inte bästa klippningen men nu kan han se igen hahaha
 
Idag körde termin 6 igång och det blev en rivstart. Först ut är en två veckors praktik på ortopeden på Huddinge sjukhus tillsammans med arbetsterapeutstudenter, fysioterapeutstudenter, sjuksköterskestudenter och läkarstudenter. Vi ska lära oss av varandra genom ett interprofessionellt lärande. Första dagen bestod av ett intro mellan 10.00-15.00 och sedan jobbade jag halva kvällen till 18.30. Vi blev verkligen inkastade i arbetet och jag kände att jag var lite lost och hade ingen kontroll riktigt. Men men det kommer säkert kännas bättre efter några dagar.
Jag jobbar tisdag-torsdag denna veckan och så är fredagen "ledig" men då ska jag fundera på alla skoluppgifter vi ska hinna skriva och lämna in också...
 
Är helt slut i kropp och knopp men så brukar det bli första dagen på ett nytt ställe. Bara att bita ihop tills kroppe noch knoppen kommer in i det =)
 
 
 
 
 
 
 

I-landsproblem

Annonserna duggar tätt för sjukskötersketjänster. De söker i princip folk till alla avdelningar på Huddinge sjukhus, både heltid o deltid, fast och vikariat. 

Man ska bara skriva var man helst vill arbeta. 

Nu har det kommit en annons på sommarvikarier till förlossningen/BB och det lockar så mycket!!

Ska jag söka på båda annonserna? Ska jag välja ett sommarvikariat på drömstället över en fast tjänst på en annan avdelning?

Ge mig input! 😊

Veckans vägning

1,2kg minus visade vågen 😄
73,9kg väger jag nu.

Första delmålet för 2016 uppnått, att komma under 75kg. 

Nu blir det till att äta idag!! Drömde att lördagen bara gick förbi utan att jag hade hunnit äta något onyttigt o jag kände mig så besviken i drömmen hahaha

Fredagkväll

Jag har haft fyra väldigt lugna dagar denna veckan med mycket vilande och tittande på tv. Och idag är termin 5 officiellt över! =D
På måndag kör vi igång termin 6, sista terminen och det kommer bli några tuffa månader men det är bara att bita tag i det och ta en dag i taget.
 
Idag har jag filat på ett personligt brev och CV för jag tänkte börja söka jobb nu. Lika bra att börja och det hade varit skönt att ha det klart med jobb innan examen =)
 
I helgen har vi inga direkta planer faktiskt, imorgon är det ju lördag vilket innebär vägningsdag för mig plus unnar/ätardag. Förra lördagen mådde jag så dåligt, illamående och riktigt sjuk efter att ha vräkt i mig en massa fett och socker... Plus att jag blev jättetrött, som en zombie. Tänk vad socker påverkar kroppens system!
 
Jag önskar er alla en riktigt härlig helg!

Presentation, uppsägning, flygresa

Vi presenterade vår uppsats för 8 onkologisjuksköterskor och det var nervöst i början men sedan rullade det på. De var verkligen intresserade och det blev en intressant diskussion efteråt! Godkända =D
 
Betyg från palliativa praktiken har kommit och jag blev godkänd. Jag förtjänar VG i mina egna ögon men men en svår praktik =)
 
 
Mamma det var inte gott" konstaterade Samuel efter att ha tagit en tugga av vårt grytunderlägg. hahaha
 
 Jag var inne på Citymail igår och skrev på uppsägningspapper. Vi satte sista dag som 31/5 men det kvittar för mig för jag kommer vara tjänstledig under hela uppsägningstiden. Lite vemodigt efter 16 år tillsammans men det är dags att gå vidare =D
 
 Idag bokade jag flygresa för mig, Alicia o Henry, till Cardiff, Wales. Min lillebror ska ju gifta sig 22/7 och det får jag bara inte missa. Så vi åker 20/7 och åker hem 24/7. Jag har ju då precis börjat jobba och vill inte begära mer ledigt än nödvändigt.
 Vi åker med KLM, med ett byte i Amsterdam. Dyrt men jag har tagit resan på avbetalning för våra konton gapar tomma... Lite läskigt att inte ha en enda sparad krona nu när F ska börja på ny kula i taxibranschen och jag bara har CSN. Men men det är bara att kämpa vidare!!
 
Ha en fortsatt skön vecka!
 

Old 37

 
Ungdomar, psykofamilj, lite blod men nej den var inte så bra tyckte jag

Charlie´s farm

 
Ungdomar, öde farm, psyhokiller rätt bestialiska mord
 

Megan is missing

 

En ok film, jag är ju lite störd och sett så mycket så trots att folk sagt att den var gripande och lämnade en eftersmak så ryckte jag bara på axlarna.


Helgen

Shiit vad kallt, jag fryser hela tiden... Vi höll oss inomhus i helgen så mycket som vi kunde.
 
Så hos oss hände det inte mycket mer än träning, veckohandling, ätande, film, tvätt, Alicia sov över hos Denise igen och en massa mys.
 
Jag har kollat igenom V61, min första kurs på termin 6 och den ser inte nådig ut. En massa uppgifter,  examinationer, en salstenta utöver sju veckors praktik... Förstår inte riktigt hur vi ska hinna med allt men det blir till att boka upp kvällar och helger till skolarbete och räkna ner en dag i taget fram till examen.
 
Nu pågår min sista vecka på termin 5 och imorgonbitti 08.00 är det dags för presentationen av vår C-uppsats på Onkologen på Södersjukhuset. Det är nervöst och jag känner hur jag snubblar på orden och stakar mig. Men det är bara att köra =D
 
Resten av skolveckan ser lugn ut då jag i princip inte har något att göra.  Men måste repetera och läsa på om ortopedi eftersom det är min första praktikplacering på måndag. Sedan tänkte jag skriva ett personligt brev och CV för nu ska jag ta tag i det här med att söka arbete som sjuksköterska, iiihhh spännande och så roligt!
Idag pratade jag med min chef på Citymail och imorgon ska jag dit och säga upp mig skriftligen. 16år tillsammans har nu kommit till sin ände, det är vemodigt men samtidigt rätt för mig att gå vidare i livet. Jag har kämpat mig igenom många vintrar, i minusgrader, snö, regn m.m. "Posten måste ut" var slagordet.
 
Ikväll var jag på föräldramöte i Alicias klass plus parallellklassen, 6 föräldrar var vi totalt från två klasser... Inget ovanligt här. På onsdag är det dags för Henrys föräldramöte.
 
I veckan ska jag boka resa till Wales inför sommarens stundande bröllop, min lillebror Max ska gifta sig!
 
Hoppas ni får en fin vecka trots kylan!

Devil´s due

 
Spännande film, lagom

Veckans vägning

Ner 1,1kg denna vecka och det är jag mycket nöjd över 😄

Över 1kg är mer än bra känner jag! Nu jobbar jag vidare 💪💪

Fredagkväll

Skönt med fredag!

Jag har haft en ganska soft vecka rent skolmässigt. Skola måndag-onsdag då vi gjorde vår presentation på powerpoint. Vi övade framför en lärare och det gick bra, lite småfix bara som vi fixat till. 

Torsdag var jag hemma, tog ner alla julsaker vilket faktiskt kändes sorgligt 

Idag, var jag också hemma. Rensade ut hela förrådet, slängde en massa skit, lagt ut någon annons bland annat på min älskade cykel.


Jag cyklar aldrig numera, den tar upp stor plats i förrådet och vi behöver pengarna. 

Hämtade våra pass så nästa vecka bokar vi resan till Wales wihooo ✈️Årsbesked från CSN. 23 år att betala av, då är jag runt 59år när lånet är avbetalt 😊. Lagom till pensionen hahaha

I Helgen kommer vi inte göra mycket. Skitkallt, -18 typ. Så det blir film, mys och imorgon är det lördag så kommer äta en massa gott 😄

Trevlig önskar jag er!

Vg


Lyckades knipa ett VG på etiktentan också 😄🎉

Hemtenta 1


Jag fick VG på min första hemtenta under praktiken wihoo

Nu väntar jag på den andra och svårförstådda etiktentan 😁😁😁 samt betyget för praktiken

Helgen

Full rulle hela helgen med storstädning, tvätt, träning, veckohandling, film och annat pyssel. 
Nya pärlan är som en dröm, flyter fram när man kör och ratten är så lätt.

Lördagsmys 😍
Alicia sov över hos Anna och DeniseIgår var det exakt 5 månader eller 152 dagar till examen 🎉🎉🎉 wihoo

Första skolveckan efter jullovet är igång och i veckan ska jag och min uppsatskompis sätta ihop en powerpointpresentation om vår c-uppsats. På onsdag blir det en övningspresentation framför en lärare. Känns pirrigt men även roligt 😄

Nu ska vi strax åka till polisen och skaffa pass för mig, Alicia och Henry. 

Ha en skön vecka!

Tusk

WTF var detta för film?? Sjuk, twistad, associationer till Human Centipide...

Housebound

 

Skräckkomedi


Veckans vägning!!


En bild från min app viktkoll.

2/5 vägde jag 87,1kg sedan gick jag ner 19kg och vägde 67kg i september.   Sedan blev allt fel, min överätardemon tog över och jag gick upp 12kg.
1/1 vägde jag 79,7kg
2/1 79,8kg

Och nu idag efter en vecka av bra kost och träning 76,2kg vilket innebär att jag gått ner 3,6kg denna vecka!!! Drygt 2 kilo mer än jag räknat med. 

Jag är så överlycklig!! Nu kör jag vidare på mitt koncept och hoppas på att nå mitt mål innan examen. Men mest hoppas jag på att mitt ätarmonster håller sig borta trots motgångar och svåra uppgifter i skolan!The town that dreaded sundown

Blodig, ungdomar, skrik och läskig mördare som härjar.

Paranormal actitvity

'
Filmen är helt ok men det blir ju lite utdraget med samma upplägg film efter film
Men se den om du sett de andra

Curve

Precis min slags film. Psychomördare, ung tjej och skulle kunna vara en sanna berättelse... typ hahaha

Crimson peak

Bra film! Spännande, kuslig och twistad

Goodnight mommy

 
Tysk skräckfilm. Helt ok, läskig o spännande

FredagkvällVi har haft det riktigt kyligt i veckan... Jag gick ändå en powerwalk en dag o frös mycket så det blev lite jogging emellanåt. 😊
 
Annars har vi hållit oss inne en hel del. Jag passade på att frosta av frys, rengöra kyl, ugn och spis. 
 
Jag sköter kosten och mår så bra av det! Tränar varannan dag istället för 5 dagar/veckan som jag gjorde innan. Känner mig starkare!
Nu kämpar jag vidare! Imorgon är min vägningsdag så vi får se om det gett resultat. 😁
 
Henry o Alicia började skolan idag så nu börjar vardagen återkomma. 

Jag o Samuel gick ut i snökaoset, det yrde ner... Planen var öppna förskolan men den var stängd p g a översvämning, då gick vi till bibblan men den öppnade inte förrän 12. Det fick bli en liten runda i centrum.
 

Vårt centrum rånades igen i torsdags och denna gången blev det nagelsalongen. Men redan idag, dagen efter hade de öppet och full ruljans 😄. Det som är bra med oss i förorten, en knivbeväpnad rånare stoppar inte oss 😂😂
 
I helgen ska vi storstäda, tvätta och sådana tråkiga sysslor inför min o Samuels "skolstart" på måndag. 
 
Just det Emma fyllde 20år i veckan!! Otroligt min lilla bonusdotter. Hon var 2 år när jag träffade Felix!! Tiden går... 
 
En annan sak som hänt i veckan. F gick o köpte en tredje bil. En jättefin svart Volkswagen Passat, kombi, 1,4, stow and go, 2010, gas/bensindriven så skatten är typ 400 per år. Chryslern har över 4000kr per år...
Han ska ha den som taxibil i sitt nya företag men vi ska även ha den som familjebil. Han har nu helt slutat som lastbilschaufför. Från imorgon är han arbetslös tills han startat igång taxiföretaget. 
Men tre bilar känns löjligt. Så den silvriga VW är redan såld till en kompis och Chryslern, min älskade bil, ryker inom en månad. Vi har nu inte en krona kvar på sparkontot vilket känns sjukt med tanke på hur mycket vi hade för några månader sedan... Men det är bara att börja om igen, på ruta 0. Been there done that. Vi kommer få pengar från bilarna vi säljer så förhoppningsvis fyller vi på sparkontot igen
 
ni får ha en bra helg!!
 
 

Helgen


Första träningspasset 2016 avklarat Kryssningsgänget 😄


Bästa Anna som ställer upp i vått och torrt ❤️


Modiga Denini intog karaokescenen 3 ggr 😍😘
Barnen vann 7 gånger i godisbingot, blev lite pinsamt till slut 😂
Sedan vann Denise tipsrundan också 


Ville Viking var självklart med överallt 

Sista lediga veckan igång och idag har jag bokat tid för att göra nya pass åt mig, Ali o Henry. 
Jag har även ställt upp Alicia i kö på två friskolor, Kunskapsskolan i Tumba och Engelska skolan i Skärholmen. Hennes skola är en F-6 skola så högstadiet blir i en helt ny skola! Vi ska även söka kommunala skolor då friskolorna är mycket populära här. 

Jag har skrivit ut papper från min skola och kollat igenom. Det blir en hektisk men rolig sista termin. Men det är två veckor kvar på termin 5 då vi ska sätta ihop en powerpointpresentation av vår c-uppsats och presentera den på Onkologen på SÖS... Nervöst redan nu ju... 😱

I veckan har vi inga större planer, träffa en gammal vän hoppas jag på och att bara ta det lugnt och njuta!


Lille gubben är så förstoppad. Han är det i omgångar men nu är det många dagar sedan han bajsade... Idag gav jag laktulos men vi var tvungna att ge klyx också men inget har hänt än...
Blir lite orolig såklart för det kan leda till tarmvred o annat dåligt... 
Jag ser hur han kämpar o håller emot.Helgen

I helgen åker jag och barnen samt Anna och Denise kryssning och det ska bli kul! =D
 
Barnen börjar skolan om en vecka medan jag och Samuel har ledig till måndagen efter wihoo
 
Träning ska påbörjas igen efter mitt långa uppehåll och det blir ännu roligare att träna med snygga kläder. Jag ska dock inte träna 5ggr/vecka för det blev kanske för extremt men nu blir det 3-4 ggr/vecka.
 
Men de bättre kostvanorna börjar ordentligt på söndag eftersom 1/1 är dömt att misslyckas med massor av gott hemma och 2/1 är en lördag "min unnardag" så det blir söndag trots kryssning.
 
Önskar alla en trevlig helg!!
 
Och visst låg snön kvar här i 08-land så det blir väl en tur med pulkan senare idag!

Vikten

Fan vad jag gått upp, ställde mig på vågen idag och den var inte nådig...
 
Vägde 67kg i september och nu hånflinade den och visade 79kg!!! Inte klokt, what?! Vad har jag gjort, igen... Samma karusell om och om igen och jag vill hoppa av... 12kg ++++ och det finns inget positivt med det...
 
Here we go again! Nya mål och nya krafttag, en dag ska jag nå målet och det viktigaste behålla vikten!
 
Finns inga ursäkter, men jag har ett problem med mat och hat/älskar mat och ätandet.
 
Vet inte om jag ska skratta eller gråta...

2015

2015
 
Det som varit bra: Ännu ett år av min skola passerat och att jag klarat av allt hitintills. Jag närmar mig med stormsteg examen och mitt nya yrke.
Vi har haft besök från Skurup och Schweiz under året. Det uppskattar vi och tycker är väldigt roligt!
Läkemedelsräkningstentorna är avklarade och det var ju in stora ångest när jag sökte in till sjuksköterskeprogrammet. C-uppsatsen är klar, godkänd och utlagd på nätet.
Gick ner 19kg och mådde superbra!!
 
Sämre under året har varit: Den oerhört tuffa tiden med c-uppsatsen, hade aldrig trott att det skulle varit så påfrestande och svårt... Att jag fick underkänt på läkemedelsräkningen första gången.
Vår ekonomi som svajar som bara den. CSN är inte fett och F har varit sjuk i omgångar under året. Mycket utgifter som är vårt eget fel egentligen t.ex. två bilar, avbetalning på dator och sådant.
Gått upp en massa kilo igen och mår dåligt fysiskt...
 
2016
Förhoppningsvis om allt går bra denna sista tiden så tar jag examen i juni och jag blir då sjuksköterska. Tre år på högskolan är över och jag kan börjar arbeta med ett yrke som för det mesta är uppskattat, roligt och utvecklande. Jag får en lön igen wihooo.
F börjar på ny kula med en ny yrkesbana som taxichaufför och förhoppningsvis går det bra och vår ekonomi får ett uppsving.
Hoppas kunna spara pengar och inte behöva nalla av dem hela tiden.
Hitta tillbaka till nyttiga kost och träningsvanor och gå ner till målvikten och hålla den.
Min bror Max gifter sig i Wales i sommar och jag, Alicia och Henry ska åka dit wihooo
Mest av allt önskar jag att vi alla får behålla hälsan!! Och att de som är sjuka kan bibehålla en någorlunda livskvalite så länge som de lever!
 
 
 
 
 

avslutning

Sista dagen i Skåne spenderades hos Moster Paula med familj.
På Nyårsafton åkte vi hem till 08-land och pappa igen.
Vår nyårsmat blev kinamat
Vi drack ett gott vin bara för att det var Nyår annars dricker vi aldrig.
Jag önskar alla mina läsare ett Gott Nytt år 2016!!!
 

Skurup

Självklart spenderades det tid hemma hos bästa moster Ingela och hennes killar. Även Ingelas pojkvän och hans två barn var där.
 
 

Vi spelade spel, gick en runda till parken och som avslutning åt vi ute på Pizzaboden.

Annandag jul

firades även den hemma hos mamma med nu kom de "äldre" syskonen.
 
Men förmiddagen spenderades hemma hos Farbror Freedom med familj
 

Juldagen i Skåne

Juldagen åkte jag och barnen ner till Malmö. Juldagen spenderades hos mamma och vi "unga" syskon
 
Paulas son Neo
Min helt normala bror Stamp-E

Yngsta syskonbarnet, Stamp-E´s son Thor

Samuel, kusin Joel (Max son) och kusin Oden (Stamp-E´s son)
Min bror Max som numera bor i Wales

Normala gänget
Oden

Syster Paula och hennes son Neo

Jag och min lilla kära mamma <3
 
 
 

julafton

Julaftonselfie. Vår julafton var lugn och vi njöt av god mat och av att mysa med varandra. Tomten kom på besök med fina julklappar.
 Jag fick träningsstrumpor, väst och byxor. Mycket glad! =D
 
Samuel fick bland annat surfplatta och denna svarta tavla/vit magnettavla.
Alicia fick en massa kläder och annat som hon önskat sig. Henry fick mest ps3 spel som han blev glad över.
 

RSS 2.0