Veckorapport

Vad har hänt hos oss då?
 
I måndags var vi på återbesök med Henry hos ortopeden. Gipset togs av, 11 stygn togs bort och såren plåstrades om. Han får nu gå på foten i den mån det går men han kan inte än. Han tycker det gör för ont. Vi vill att han ska testa varje dag.
Idag, fredag gick jag till vårdcentralen med honom för att byta förbanden och för en extrakoll av såren. Såren såg bra ut, läker på fint men han tyckte att om Henry inte kn stå på benet om 2-3 veckor så får vi kontakta ortopeden igen. Jag misstänker att det är lite rädsla inblandad och det är därför han inte sätter ner foten, rädslan för att det ska göra ont. Men han måste öva upp den igen, det är viktigt.
 
 
 
Vi fick pengar från barnförsäkringen för mediciner, milersättning och besöken men inget för att Felix var hemma 6 dagar =( De säger att man måste vara hemma minst 2 veckor efter sjukhusbesök för att man ska kunna få ersättning. Alltid dessa små tillägg till försäkringarna,,, Organiserad brottslighet är vad försäkringsbolagen sysslar med.
 
Från tisdag gick barnen tillbaka till förskola/skola och det är tuffa morgnar för mig. Först måste jag lämna Samuel, en rask promenad på 20 minuter fram och tillbaka, sedan hämta upp Henry och köra honom i Samuels barnvagn upp till skolan, en tung promenad på 20 minuter och de dagar jag har skola stressar jag ner till t-banan. Jag får en ordentlig powerwalk varje morgon i alla fall. ;)
 
I veckan har vi börjat med samtalsträning och första uppgiften blev att spela in varandra, två och två. Den ena pratar i 5 minuter medans den andra lyssnar. Sedan ska vi skriva ner samtalet och på måndag ska vi ha samtalsuppföljning. Få feedback på hur vi lyssnade och reflektera hur man kan bli bättre. På måndag har vi ett litteraturseminarium också, en massa kapitel har vi fått läsa inför det och fått reflektera och så. Mycket att läsa och göra i denna kurs och så lite tid känns det som. Hade jag inte haft barn hade det varit lugnt.
 
Och vi håller på med en stor hemtenta, 7 poängs och det blir tufft. Jag tänker främst på att hitta tiden till att verkligen sätta sig in det som man ska läsa om och få ner det på ett bra sätt i hemtentan... Om barnen blir sjuka så kommer jag få sitta halva nätterna de kommande två veckorna... Ska bli skönt när den är inlämnad!
 
Nästa vecka ska jag åka och vaccinera mig inför praktiken. Jag ska leta upp mina vaccinationskort så de får läsa vad jag redan är vaccinerad för. Hoppas de ligger någonstans inne i förrådet...
 
Jag såg en film till i veckan
 
Ghost team one vilket är en parodi på paranormal activity och andra liknande filmer. Den var sådär, inte det roligaste jag sett men helt ok.
 
Ni får ha en fin helg, hoppas själv få sova ut ordentligt
 
Olgaotur på instagram. Roliga texter, gå in och kolla hahaha
 
 

Stammisar på akuten?!

Inatt vaknade Samuel och var helt otröstlig igen. Skrek av smärtor...

Så det blev en tredje tur till akuten imorse. Ingen förstoppning och de visste inte om det var en reaktion på penicillinet eller inte. Läkaren trodde inte han hade haft halsfluss men man kan vara bärare av streptokocker i halsen och då blir provet positivt.
Ev. En virusinfektion i halsen.

Så ordinationen blev att sluta med penicillin, ge honom Ipren istället för Alvedon och hoppas på att magsmärtorna lägger sig.

Han har varit lite bättre under dagen, ätit och sovit bra. Men han har dålig mage.

Hoppas på en lugn helg ny

Uppdatering

Samuel är allergisk mot pencillinet kåvepenin tydligen och dessutom hade han troligen förstoppningen. Så han fick en ny pencillin och allergimedicin som ska tas i 10 dagar. Nu sover han gott och förhoppningsvis hela natten.
 
Ikväll har jag sett en rolig film
 
Jackass: Bad grandpa. Sjukt rolig, inget för småbarn men hahaha. Blev chockad många ggr under filmen

Vart ska jag börja?

Denna vecka har varit tumultartad på många sätt.
 
Förra lördagen när vi höll på att plocka ner julsaker händer en olycka här hemma. Henry sparkar igenom vår vardagsrumsdörr så glaset går sönder. Han drar tillbaka benet och skär sig rejält. Felix tvättar benet och lindar om den men det rinner blod... Där var blod överallt.
Felix tog med Henry till akuten i Huddinge där de får vänta två timmar innan läkaren säger att det är en allvarlig skada och att de inte kan göra något där... Så iväg upp till Astrid Lindgrens barnakut där de återigen får sitta och vänta på en läkarbedömning i ca 2 timmar.
Det konstaterades att där var en skada på akillessenan och att där var en sårskada med delvis avskuren hälsena. Han syddes inuti och utanpå benet och benet gipsades. Han får inte lov att gå med benet. =(
 
Återbesök hos ortopeden på måndag så då får vi se hur läkningen går, och hur framtiden ska se ut för Henry med rehab och så.
 
Felix har varit hemma med honom i veckan förutom i tisdags då jag inte hade något i skolan. Vi har anmält det till vårt försäkringsbolag så förhoppningsvis får vi ersättning från de för mediciner, bensin, dagsersättning m.m.
Så i måndags när Felix hämtade Samuel från förskolan sade de att han inte varit sig själv. Mycket riktigt hög feber och helt utslagen de kommande dagarna
 
 
Igår var F med honom på jourVC och visst hade han halsfluss. Idag har han skrikit av smärta hela dagen, han har i princip varken ätit, sovit eller druckit något. Han har prickar över hela kroppen och jag tror att han har ont i magen. Just nu sitter F med honom på akuten för vårdupplysningen tyckte vi skulle åka in. Så nu sitter jag här och väntar på vad som är fel och på att de ska komma hem igen. =(
 
Jag känner mig helt utmattad och att vi faktiskt haft vår del av sjukdomar och annat. Ändå drabbas vi gång på gång av alla möjliga saker och det är väldigt tröttsamt...
 
Hoppas vi får en lugn helg utan andra missöden och sjukdomar... F och jag skulle egentligen ut och äta och på bio imorgon men det har vi fått ställa in.
 
Förra helgens filmer
 
Frozen
 
American Mary vilket är en skräckis. Den var helt ok, lite annorlunda.
 
Lite positivt i allt elände är att vi fått beviljat bostadsbidrag, 1300kr/månad och det är högst välkommet in i vår skrala ekonomi.
 
I veckan har F fått vabba för det mesta för det var första veckan på terminen och en del obligatoriska saker. Seminarium, förläsningar och basgruppsträff. Nästa vecka fortsätter det och vi hoppas att barnen kan vara i skola/förskola då så vi försöker komma tillbaka till vardagen igen.
Nu har jag fått reda på att jag ska ut i VFU (verksamhetsförlagd utbildning/praktik) vecka 10-15 och det är sjukt spännande! Det blir på ett äldreboende men jag vet inte vart än. Hoppas på ett här i Norsborg eller i alla fall i Botkyrka men vi får se.
 
Önskar alla en skade- och sjukdomsfri vecka och en mysig helg!
 
 

Termin 1 är officiellt över

Idag tog termin 1 officiellt slut och idag skickade jag in hemtentan i vårdetik och livsåskådningsvetenskap. Hoppas på godkänt annars är det bara att revidera.
 
Seminariet i livsåskådningar som vi hade i veckan var intressant och lärorikt!
 
Tänk att jag är T2:a från måndag, känns helt otroligt! Och jag är så glad att allt gått bra hitintills. Allting är fortfarande intressant och jag ser framemot allt vi ska lära oss denna terminen. Vi ska ut i praktik nu i vår, 6 veckor på äldreboende. Vi ska få lära oss ge sprutor under huden och i muskeln, sätta katetrar och annat mysigt =D
 

Jag jobbade extra på Citymail söndag-tisdag och jag var helt slut. Övertid både måndag och tisdag plus kyla och snö... Den träningsvärk jag har är sjuk, kan knappt gå och upp och nerför trappor är tortyr... Värt pengarna?! Hoppas det.
 
Förra lördagen kom vintern till 08-land och vi passade på att gå ut och leka i snön. Nu en vecka senare är vi redan trötta på det...
 

Nu i helgen ryker julsakerna. Vi har inte hunnit i veckan. Sedan måste vi storstäda och fixa med lite ärenden som vi inte hunnit med.
 
Förra helgen såg vi
Turbo och den var sådär.
 
 
 
Disconnect var mycket bra. Den handlar om hur internet kan förstöra människors liv.
 
Första kursen på termin 2 heter vårdvetenskaplig teoribildning, profession och omvårdnad och är en teoretisk kurs. Vi har fått nya basgrupper och jag är så glad för min fina vän och studiekamrat kom i samma grupp som mig =D
 
Nu blir det fredagsmys med film. Önskar er alla en fin helg!!
 
 
 
 

Veckans inlägg

Fortfarande ingen riktig vinter men jag känner att den lurar runt hörnet...
 
Det var skönt att börja skolan igen och få lite paus från barnen. Ja, jag får skriva så för det var jobbigt att ha de hemma i 2,5 vecka för de stora bråkar med varandra hela tiden, den lille är igång från morgon till kväll och jag känner mig helt instängd.
 
I veckan hade vi seminarium i vårdetik och vi blev alla godkända och vår basgrupp träffades för sista gången. Nästa termin delas vi in i nya grupper. Tråkigt att splittras men kul att få diskutera med andra klasskompisar. Jag fick reda på att min hemtenta i sociologi blev godkänd =D
 
Idag skulle jag egentligen på föreläsning men kände inte för det. Så jag stannade hemma och började skriva på min hemtenta i vårdetik och livsåskådningsvetenskap. Den är ganska massiv och består av fem frågor som ska besvaras utförligt och argumenterande. Jag är klar med två av frågorna så det känns bra och nästa vecka fortsätter jag med den. Den ska lämnas in nästa fredag. Jag tog en tidig helg, redan vid lunch slutade jag plugga och lade mig i soffan och tog det lugnt.
Jag känner mig helt slutkörd mentalt och det beror inte på skolan utan barnen. Ständiga bråk, sura miner och allting är alltid vårt fel... Det känns så otacksamt när man gör sitt bästa och allt för barnen hela tiden. Ibland vill jag bara fly bort i alla fall för ett tag, bara få vara mig och göra det jag vill för en gångs skull.
 
Nästa vecka har vi ett seminarium i livsåskådningsvetenskap och så hemtentan då. Sedan är sista kursen på termin 1 över och måndagen efter går vi i termin 2. Helt sjukt haha. Vi är då inte längre "yngst" på skolan och de har tagit in 125 nya elever till våren, vart ska de få plats? Det är alltid många som hoppar av och så, det är därför de tar in så många denna gången.
 
I veckan hade vi fina nattgäster då kusin Sara och Emma sov över en natt. Kul att ha de hos oss!
 
Jag ska jobba extra på Citymail på söndag och måndag. Kul med lite avbrott från studierna och vi behöver pengarna då sparpengarna snart är nere på noll =(
 
Jag såg två filmer förra helgen och båda var bra
 
Captain Phillips
 
Insidious chapter 2
 
 

Emma 18år

Idag fyller Emma hela 18 år så hipp hipp hurra på hennes stora dag!! ❤🎁🎉


Just det

Måste säga att vi visst blev godkända på seminariet i yrkesetik och så fick jag min hemtenta i psykologi godkänt också. Så det känns härligt!
 
Nästa vecka har vi seminarium i vårdetik, förläsning, basgruppsträff och självstudier.
 
Nu blir det fredgasmys med popcorn!! =D Känns härligt att kunna svälja igen även om det inte är helt 100% bra!

Och familjen väntar tillökning =D

 
Ja, inte jag och F då phu... No more haha och denna gången så menar vi det!!
 
Nej, min bror E och hans fru K väntar sitt tredje barn och det betyder:

Jag ska bli faster för 7:e gången
Jag ska få ett 16:e syskonbarn
Min mamma ska få sitt 19:e barnbarn
Mina barn ska få sin 33:e kusin 
 
 
Grattis E och K, lycka till!!
 
 

Blogguppehållet över

Men jag bloggar ju ändå inte så ofta längre och det känns faktiskt lagom för mig med ett längre inlägg i veckan men lite tråkigt för mina läsare.
 
Vår julafton var mysig, mjukiskläderna på och internetlöst till största delen =) Bara vi fem härhemma. Vi spelade spel, åt god mat, tittade på film och så. Tomten svängde förbi men ringde bara på dörren och stack sedan. Rädd för att få renarna snodda trodde min brorsa haha, vi bor ju ändå i Norsborg ;)
 
 
 
På juldagen åkte jag och barnen ner till Malmö med tåget. Samuel skötte sig bra, tittade på musik och sov en längre stund. Storasyskonen däremot höll på som katt och hund hela vägen åhhhh enerverande syskonkivande.
Väl hemma i Malmö blev vi upphämtade av min bror E och vi kördes hem till mamma/mormor och tillsammans med tre syskon med familjer åt vi julbord där. Samuel gillade mormors katt men ibland sade katten ifrån och då blev Samuel lite ledsen men det blev snabbt bra igen.
 
Annandagjul firades även den hemma hos mamma/mormor tillsammans med fyra syskon med familjer. Denna dag blev det dock kak- och godiskalas och mätta och glada blev vi alla :D
 
 
 
På fredagen var det fullt upp, först åkte vi hem till min svåger F och hans familj och stannade ett par timmar, god mat och gottigheter. Efter besöket där så tog vi busen ut till Oxie, till min bror J med familj. Där blev vi bjudna på god mat och gottigheter. Rätt bortskämda känner vi oss haha.
Alicia var väldigt dålig på vägen hem, skakade och hade ont i halsen.
 
På lördagen vaknade vi och konstaterade att Alicia måste till en läkare så vi åkte ut till jourvårdcentralen på Värnhem. Jovisst hade hon halsfluss så pencillin på det. Hem till mormor, packa lite och iväg till Skurup och älskade syster och moster Ingells med de tre killarna KAoS. Vi stannade bara hemma och tog det lugnt, lade pussel, tittade på film och åt gott =)
 
 
 
På söndagen gick vi hem till min andra syster K som också bor i Skurup och åt middag. Jag mådde lit kasst, ont i halsen och så men trodde (hoppades) att det skulle dra bort av sig själv (hahahaha)
 
Natten mot måndagen var hemsk, frossa, ont i halsen m.m. På måndagen ringde vi VC i Skurup och både jag och Henry, som också klagade på halsont, fick ta halsprover där. Jomenvisst hade vi båda halsfluss... Henry blev dock bra ganska fort medans jag fick uppleva dagarna from hell...
Min snälla syster körde oss hem till Malmö efter VC besöket så vi slapp ta tåget och tur var väl det då jag kräktes i bilen på vägen in...
Tyvärr fick vi ställa in en planerad middag med min ena syster och min ena bror =(
 
 
 
Tisdagen kom, Nyårsafton, vårt tåg som skulle ta oss hem fick åka upp med våra tomma platser. Det fanns ingen chans att jag kunde ta tåget i det skick jag var i. Jag var jättesjuk, frossa, feber, en helsvullen hals med feta beläggningar, kunde inte ta hand om mig själv knappt. Duktiga Alicia och min mamma kämpade med att ta hand om marodören Samuel. Jag hörde de inifrån sängen... Han är inte lätt kan jag säga och det är skönt att veta att det inte bara är som jag säger, min mamma kan nu intyga hur Samuel är...
Jag ville bara hem och velade fram och tillbaka till om jag skulle fråga F. Den där frågan som inte är helt lätt att ställa. Kan du komma och hämta oss?! Det enda han sade : "Varför har du inte sagt det tidigare? Jag kommer direkt."
Så strax innan 17.00 var han hos oss och barnen blev överlyckliga! Vi packade ner allt och började resan hem. F körde alltså 120 mil upp och ner samma dag för att få oss hem! <3 Jag var så sjuk, mådde sjukt dåligt hela vägen... Väl hemma, vid 23.30 slängde jag mig i sängen och försökte sova, märk väl Nyårsafton... Samuel grät av rädsla för raketerna.
 
Onsdagen, 1/1 låg jag i sängen hela dagen, var riktigt dålig över allt resande.
 
 
 
Igår, torsdag vaknade jag av att jag fortfarande mådde skitdåligt men under dagen började det sakta sakta vända. Jag kunde packa upp, tvätta våra kläder.
Men jag verkligen hatar halsfluss, hatar. hatar, hatar för den slår ut mig totalt. Inte litegrann utan jag går in i mig själv, hör och ser ingenting och orkar ingenting... Jag som är van att vara igång till 100% varje dag...
 
F hade köpt två överraskningar när vi var nere i Malmö. En ny tv, modernare får man nog leta efter. Smarttv, 3D och allt annat nödvändigt haha. Och så en diskmaskin jippie. Nu ska den bara installeras, vi vågar inte då vi inte vet vilken slang som ska gå vart och sådär...
 
 
 
Imorgon börjar mitt "Project new Life 2014" och det innebär en återgång till bättre vanor. Regelbunden träning, bättre kost och förhoppningsvis så kommer jag då må bättre både fysiskt och psykiskt. Fler som är på?!
 
I helgen blir det lite småfix och trix, ny tjänstledighetsansökan måste in, när jag ska vara ledig i sommar måste in, vi måste söka nytt bostadsbidrag och förhoppningsvis bli beviljade denna gången, kanske hinna plugga lite.
Nästa vecka börjar barnen skola/förskola 8/1 och jag egentligen 7/1 men det får bli 8/1 för mig med. Emma fyller hela 18år, 7/1, otroligt vad tiden går!!
 
Hoppas alla haft en fin jul och nyår! Gott nytt år på er 2014! <3

RSS 2.0