6 veckor kvar

Det slog mig idag, det är bara 6 ynka veckor kvar innan jag tar examen! 6 veckor!!
 
Idag har jag verkligen suttit och nötat, mindmapat och traglat saker till salstentan på tisdag. Helt slut i huvudet. Ska köra lite ikväll också och i princip hela söndagen går åt till att repetera och försöka komma ihåg saker samtidigt som jag måste få grepp om helheten.
Hörseltestet på Samuel gick inte bra, för den unge herren vägrade gå med på att göra det... Så vi bestämde oss för att skjuta fram hörseltestet till 5-årskontrollen och hoppas det går bra då.
 
I helgen ska vi ut hela familjen och shoppa skor och vårjackor åt barnen samt beställa glasögon till Lilleman. Sedan får vi lyxa till det med att äta ute också =D Resten av helgen blir som sagt ett jävla pluggande =(
 
Ser framemot 5 lediga dagar nästa vecka så får kötta på nu.
 
 

Bevittnade en demonstration vid Slussen, läste senare att det var tyska aktivister och att det blev en kort demonstration.
 hehehehe
Lite motivation och inspiration för alla som kämpar på därute med olika slags kamper. Heja er
 
Trevlig helg på er!!
 

Jag lever

Väldigt intensiv vecka vad gäller plugget, sitter o nöter in begrepp o grejer varje dag/kväll. Hoppas hjärnan tar emot o kan ta fram det under tentan. Skakar jag på huvudet är jag rädd att allt ramlar ut hahaha

Samuels synundersökning gick strålande, superduktig var han. Läkaren/Ögonspecialisten konstaterade snabbt att han var kraftigt närsynt. -4,25 och -4,75 så det blir glasögon för min lille gubbe. Hon sade också att synen kommer försämras. Om två månader blir det en ny kontroll. Det känns ok ändå för både jag och Alicia har dålig syn. Tycker dock synd om honom att han gått sålänge med dålig syn.
Funderar på om detta bidrar till hans närhetsbehov, hyperaktivitet och kastande av saker?!

Imorgon är det hörselkontroll, får se om det går bra. Han hör men han förstod inte vad han skulle göra bara.

En annan rolig sak är att Samuel äntligen börjar bli blöjfri på riktigt, han har de två senaste dagarna sprungit ut på toa och kissat på eget bevåg!! Han är ju ändå 4+ men allt tjatande har gjort att han vägrat gå på toa, nu när vi släppt det lite så vill han själv 😄

Nu ska jag till skolan, hej svejsHelgen är över

Det har varit en helg som gått i 180 som vanligt. I lördags var det dags för lite mamma och Samuel tid så vi drog till "banan", Andys lekland.

Full fart men jag ser verkligen en förändring i hans beteende mot andra barn. Han hjälpte till, trängde sig inte före och gjorde inget dumt som att puttas m.m. Han gick fram till en 1-åring och sade "du har snor" sedan tog han upp sitt snytpapper ur sin ficka och torkade ungens näsa hahaha det var riktigt roligt!

På kvällen såg jag en bra film "The witch" (2015). Den var spännande och oförutsägbar, annorlunda och väldigt fängslande. 


Vi har snart bott i denna lägenhet i 9 år och varje år har jag irriterat mig på den skarpa solen på vår balkong. Nu har vi äntligen köpt en parasoll. 179kr på Rusta o foten kostade 129kr, väl investerade pengar. Ser framemot att sitta där nu i sommar 😄

Nästa vecka blir det sjukt mycket pluggande, all ledig tid kommer gå åt till att mindmapa och nöta in allt inför salstentan 3/5. Det är bara att planera upp det o sedan kötta på! På tisdag ska Samuel på synundersökning och på fredag hörselkoll. Hoppas det går bra denna gång!!

Önskar er en bra vecka! 

Ps. Här har det snöat hela dagen, 24/4 !!!! 😳😁😱

Fredagkväll

Veckan har bestått av föreläsningar, de kliniska examinationerna och en massa läsande och antecknande inför den kommande salstentan. Är så slutkörd när det gäller pluggandet, det är verkligen sista dropparna som kramas ur nu. Hoppas de räcker till så orken inte tryter innan skolan är slut. Det är sjukt mycket vi ska kunna inför salstentan i Folkhälsa och det är inga roliga och inspirerande grejer direkt så det är svårt att få in det hela. Men jag ska göra mitt bästa!
 
Betyg och omdömen från min psykiatriplacering på beroendemottagningen =D  Kunde inte blivit bättre och det är kul att höra!
 
I helgen ska det storstädas för här ser för jävligt ut. Sedan ska jag ut ett par timmar med Samuel, lite egentid med mamma utan storasyskonen. Det blir troligen lekland för det älskar han! Det blir tyvärr till att tvätta också, hatar att tvätta... Alltid fullt upp på helgen men ska försöka vila också =)
 
Trevlig helg på er!
 

Tudelu

Fullt upp och därför har jag varken orkat eller hunnit blogga. Det har inte hänt så mycket spännande här.

Men idag var det så dags för de fruktade 5 kliniska examinationerna i hygien, folksjukdomar, lagar/föreskrifter, läkemedelshantering och prioritering av omvårdnadsåtgärder. 


Det gick strålande och jag blev godkänd på alla 5 stationerna 😄😄

Nu fortsätter pluggandet inför salstentan om knappt 2 veckor. 

Tudelu

MTK

 
Jag rekommenderar er att surfa in på http://malmoteknik.se/ (min brors företag) som säljer allt möjligt som till exempel skal och fodral till mobiler. Bra priser, mycket snabb frakt och trevlig personal! =)
 
Kom igen nu, vad väntar ni på?!
 
 
 
 

Helgens citat

 

12 veckor praktik är över

Ja, igår avslutades min praktik på Beroendemottagningen där jag varit i 5 veckor och det var en skön känsla att 12 veckors praktik på 5 olika ställen nu är över!! Därmed har jag gjort klart alla praktikperioder på utbildningen.
 
Idag har jag skrivit klart 2 hemtentor i psykiatri och skickat in samtidigt som Samuel varit hemma för att han är förkyld och hostig... Inte lätt kan jag säga med denna unge herren som gör att blodtrycket skjuter i höjden och nerverna springer utanpå kroppen. Sedan läste jag på lite inför kliniska examinationerna och slutligen skickade jag in lite dokument för att kunna få betyg för praktiken.
 
Jag har precis kört ett träningspass med min PT Bob Harper från Biggest Looser =D och nu tar jag en välförtjänt helg. Vi ska väl inte göra så jätteroliga saker mer än att tvätta, handla och jag måste plugga på söndag.
 
Älskar mina nya färgglada vattenflaskor från Wish, 17kr styck. BPA free tydligen men vet inte om man kan lita blint på det...
 
Ni får ha en härlig helg gott folk!!
 
 

Sista praktikveckan igång

och den sista praktiken på utbildningen dessutom. Det är både skönt att slippa praktiken men även lite sorgligt då man ännu en gång lärt känna nya trevliga människor. Dessutom vet jag vad som väntar runt hörnet med kliniska examinationer och salstenta...
 
I helgen var det full hålligång som vanligt, med Samuel har man aldrig lugn och ro... Det var fint väder i alla fall så vi var ute och lekte både lördag och söndag
 
Samuel följde dessutom med på både powerwalk och veckohandling. Helgen flyger förbi och det är synd att lediga dagar går åt till tråkiga saker som handla,  plugga, tvätta och sådant... Men vi hann med en hel del mys och gottigott hahaha
 
Som sagt är detta sista veckan på praktiken men på fredag är jag ledig och ska surprise surprise plugga, hemtentorna ska skrivas klart och skickas in, sedan ska jag läsa på inför kliniska examinationerna. Och även denna vecka måste jag sitta på vardagkvällarna och söndag och läsa till salstentan. Jaja, för varje dags plugg är jag en dag närmare examen!!
 
Först hade jag tänkt skippa examensfest men sedan tänkte jag nej fan jag har slitit i tre långa år, med tårar, gråa hår och sena kvällar och jag förtjänar en examensfest med god mat och dryck med familj och vänner! Så i helgen skickades inbjudningarna ut =D
 
Just det, på onsdag ska Samuel träffa ögonläkare och det är i Skärholmen där jag praktiserar och just 12:00 när jag har lunch så jag ska smita iväg och möta upp pappa F och Samuel så jag får vara med. F hävdar att Samuel visst kan se... medan jag är ganska övertygad om att han är närsynt. Vi får se om Samuel överhuvudtaget går med på någon undersökning...
 
Nu ska jag vila resten av kvällen för ikväll blir det inget pluggande!!
 

2 månader/61 dagar till examen


Helt sjukt hur fort tiden går! Ett av de bästa besluten i mitt liv!
Nu kämpar vi till sista ordet!

Pauluns supermixJag har fått chansen att buzza för Pauluns supermix, gott och mättande. Bättre alternativ än vanligt vitt ris och pasta. 

Helgens citat

”Jag undrade alltid varför inte någon gjorde något åt det; tills jag insåg att jag var någon.”
– Lily Tomlin -

Fredagkväll

Fjärde och näst sista veckan på praktiken är över. Varje kväll har jag suttit och läst Folhälsovetenskap och antecknat viktiga saker så jag är helt slut. Idag var jag ledig men har suttit halva dagen med psykiatrihemtentan och andra halvan med att försöka läsa på inför de kliniska examinationerna. Vi vet inte vad som kan komma egentligen så det är lite svårt att veta vad man ska läsa på om. Vi har fått ämnet i alla fall och orden "det är sådant ni ska kunna var ni än jobbar som sjuksköterska" mmm ok då vet jag precis vad jag ska läsa på ;)
 
 Min hemtenta i primärvård gick det i alla fall bra på! VG i alla de examinerade ämnena och mycket fina kommentarer =D.
 
I helgen har vi inga planer direkt men jag måste plugga på söndag och äta gott på lördag =). Vi går väl ut och leker och så, hoppas på fint väder!! Har lite filmabstinens också så får väl bli någon skräckis.
Och självklart blir det träning, just nu tränar jag fredag-söndag för jag hinner/orkar inte måndag-torsdag och det känns så skönt att slippa pressen över att träna på vardagar. Men senare när jag jobbar kommer jag troligen sprida ut träningen på olika dagar eftersom jag kommer jobba så oregelbundna tider så kommer träningsdagar och tider variera.
 
 Hahahaha, den är så bra!
 
 
 Veckans citat!
 
Min praktikplats har verkligen lärt mig att missbruk verkligen kan drabba vem som helst, oavsett kön, ålder, yrke, familj, socioekonomi, sociala liv och jag har lärt mig hur svårt det är att hålla sig drog/alkoholfri men också att det går med rätt stöd och hjälp. Att vi inte ska klandra patienterna utan motivera de till att vilja förändra beteendet själva.
 
Ha en fin helg på er alla!!!

Ny vecka igång

I helgen har det tränats, städats, handlats och pluggats. 


Min hyperaktiva pojke sover sött. 

I veckan ska jag plugga en massa, hemtenta, kliniska examinationer och salstenta gäckar oss. Vecka 4 av 5 på praktiken och dagarna rullar på. Det är ungefär samma saker varje dag. 

Ni får ha en bra vecka
Citat


Ingen garanti men du förbättrar dina chanser 💪💪
sanna ord!!

Verkligen sanna ord!!

Ja, det är ju ingen garanti att man blir  sjuk om man inte tränar men det ökar risken.

Älskar motivations och peppande citat! Jag tränar tre ggr i veckan och det är skönt MEN jag äter för mycket skit, kakor, choklad... Vilket gör att jag står o stampar på samma (över)vikt. Måste skärpa mig! Jag måste stå emot allt onyttigt, göra bra val o inte falla för frestelsen. Det är lätt att ta till onyttiga grejer när man har mycket i huvudet, stress med skolan m.m. Men men jag kämpar på trots att inget händer på vågen

Vecka 3 av 5 över

Tiden springer iväg... Mittbedömningen med min lärare o handledare gick bra, inga problem. Jag ska få ta "lättare" patienter själv nu och ev. få gå någon dag med de på soss. De är KBT terapeuter, boendestödjare och arbetstränare m.m.Alla små steg räknas inom beroendemottagningen.


Saker får ta tid, förändringsprocessen.


Samuel hällde ut all oboy över golvet. Denna unge herren ger oss gråa hår...

I helgen blir det träning, städning, ätning, filmer och plugg. 
Vi har en salstenta 3/5 och jag vet inte hur jag ska hinna läsa alla kapitel, svara på alla instuderingsfrågor samt nöta in allt... Vi har två veckors praktik till, två hemtentor ska skrivas, 5 kliniska examinationer, seminarier, föreläsningar och annat utöver salstentan. Det blir att sitta kvällar, helger o nätter för att få en chans att klara allt. Usch sista rycket nu!!

Trevlig helg po er

RSS 2.0