Fredagkväll i stugan

 
Veckan har varit skön och lugn. Två skoldagar och en hemtenta som jag slitit håret över ett par kvällar men i onsdagskväll skickade jag in den. Så vi har fyra lediga dagar, skönt!
 
Första lediga dagen åkte vi hem till A och barnen. Det var kul att få komma bort och att få träffa dem =)
 
 
 
I onsdags åkte vi för att röntga Henrys finger och det såg ok ut men läkaren sade att fingrar är lite komplicerade. Man får inte ha gips för länge men heller inte för kort tid. Gipset är av och han uppmanade honom att ta det lugnt och försöka böja och sträcka fingret för att träna det. Han klagar inte och det verkar gå på rätt håll.
 
Imorgon är det dags för Gröna Lund för oss. Vi vann ju fyra entréer och åkband i en McDonaldstävling och det är endast imorgon de gäller. Så det blir till att åka karuseller och äta karameller (läs pulver shakes). Det ska bli kul!
 
 
 
På söndag ska vi på kalas till F kompis´ två barn som fyllt år. Kul men mindre kul att jag inte får äta något. Men men jag ser på det långsiktigt. En dag får jag äta igen, detta är bara tillfälligt, senare får jag äta men inte så okontrollerat som förr så jag går upp allt igen.
 
Nästa vecka är sista veckan i skolan för den här terminen och det känns toppen! "Sommarlov" i tre dagar innan jag börjar jobba igen =) Veckan kommer bestå av föreläsning, grupparbete och ett seminarium där vi redovisar vårt basgruppsarbete. Emma tar studenten på torsdag så vi ska åka in till stan och se henne springa ut lycklig och glad! Sedan är vi hembjudna till hennes hem där hela hennes tjocka släkt också kommer =)
Kul men känns lite pinsamt att säga att man går på pulverdiet men men jag vill inte bryta den nu när det går så bra! Så det är bara att dricka cola zero och pulver shaken och se glad ut =D
 
Imorgon har jag kört två veckor med rent pulver och vatten och ett glas Zero/dag. Spännande att se vad jag gått ner denna vecka =)
 
 
Ni får alla ha en fin helg!

Mer bloggande

Glömde ju berätta att vi bokat resa till Malmö! 19/7 kommer vi ner och vi stannar till 1/8 så två veckor minus en dag =D
Lite längre än vanligt så vi verkligen får umgås med släkt och vänner utan alltför mycket stress. Vi åker tåg och det blir bara jag och barnen för pappa F har tänkt jobba hela sommaren... Jag fick biljetterna till 932kr så det var ett riktigt bra pris!
 

 
Kom att tänka på en sak som gör mig riktigt irriterad när det gäller förskolepersonal. Alla dessa 12-dagar som de vill ha innan helgdagar. Och de säger alltid till typ två dagar innan och med vädjande blick undrar om vi kan hämta barnen redan vid 12. Man känner sig som värsta boven när man säger nej jag har skola/jobb och hämtar på samma tid som vanligt. Räcker det inte liksom att vi sedan är lediga flera dagar i sträck?! Varför måste man sluta 12 dagen innan en helgdag? Kan någon ge mig en vettig förklaring? =)
 
En annan sak som jag tänkt på nu runt valet och det parti man röstar på. Varför vill vissa (inte alla) inte avslöja vilket parti de röstar på? Känns som om de har något att dölja hmm
Har aldrig träffat en från rödgröna sidan som inte vågat säga rakt ut vem de röstar på. Har inte ni märkt det också? Eller har jag helt fel uppfattning? =D
 
Nu lämnar jag er med dessa djupa tankar haha

Helgrapport

 
 
 
Veckans vägning visade
 
79,7 kg vilket betyder en viktminskning på 3,7kg första veckan med Nutrilett! Har aldrig gått ner så mycket på en vecka förut. En sjukt bra start och nu kör jag vidare mot nya mål. Klarade mitt delmål som var att komma under 80kg. =D
Det är inte lätt utan jag kämpar på mot suget efter att äta mat och bara skita i allt. Jag tar beslutet flera ggr per dag om att inte ge upp utan fortsätta. Saker som är bra med denna dieten är att jag inte alls är sötsugen, det är som bortblåst och Cola Zero dricker jag i princip ingenting. Ibland dricker jag ett glas på kvällen när barnen somnat men oftast inte ens det. Jag, den stora cola zero alkisen känner inget sug efter det och det är så sjukt skönt!
 
I helgen har vi haft underbart väder!
 
 
I helgen var det ju EU val och jag röstade på Miljöpartiet och vad roligt att de blev Sveriges andra största parti! Mindre roligt var de högerextremas valframgång runt om i Europa... Det är en skrämmande människosyn som folk har. Orkar inte gå in på det mer men det är verkligen tragiskt...
 
Underbara blommor som vi plockade på väg hem från valet! Älskar vildblommor, de bara skriker sommar.
 
Idag fick vi en vinst som vi är vana vid att få nu haha. För tredje eller kan det vara fjärde året i rad har vi vunnit entré och åkband för fyra personer.
 
 
Önskar er alla en fin vecka i solskenet
 
 
 

Sommarvärme

Underbart väder Sverige har fått! Barnen har gått med shorts och t-shirts till skola/förskola och jag bara njuter. Älskar sol och värme =D
Hoppas det håller i sig länge!
 
Igår ringde skolsyster igen (förra veckan sprang Henry in i en stol och då ringde skolsystern också och Henry fick gå hem. Han fick världens bula så han har gått med en riktig blåtira hela veckan) från skolan nu hade han skadat sitt lillfinger på rasten. Jag gick med honom till vårdcentralen och där satt vi i en timme och när jag påminde de att vi var där då hade de visst glömt att boka in oss (så jäkla arg blev jag...) och sedan fick vi vänta ytterligare 30 minuter. 1,5 timme på vårdcentralen! Sjuksköterskan tyckte vi skulle åka ut till akuten och få fingret röntgat. Så vi åkte ut och satt och väntade på akuten som sedan skickade oss till närakuten. Han röntgades slutligen och det visade sig vara en fraktur på lillfingret. Så han blev gipsad.
 
 
Tredje gången Henry blir gipsad och när sjuksköterskan frågade vilken färg han ville ha på gipset så sade han "Jag brukar ha blå så jag kan ta röd" hahaha vad jag skrattade "brukar ha" =D
 
Skolveckan har gått bra och idag fick jag svar på hemtentan i gerontologi
 
VG som ni kan se och jag kan konstatera att jag fått mitt tredje hemtenta VG. Man kan inte få MVG på detta program så VG kan man se som MVG hehe
 
Imorgon är det första vägningen sedan jag började med Nutrilett. Det går bra att pulvra, Nutrilett choklad är helt ok men vaniljen var riktigt äcklig. Tänk att dricka drygt 2 dl vaniljsås... Men jag är glad att det funkar. Jag har gjort en motivationsplan med små belöningar vid olika delmål, ser framemot att stryka över kilo för kilo =)
På söndag är det både Morsdag och EU val och båda ska jag vara med på. Hoppas få bli lite firad i år men det blir väl ingenting som vanligt... Jag ska dock rösta i EU valet och självklart går min röst till Miljöpartiet, (Sverigedemokraternas motpol) för de är bäst helt enkelt. Vet ni vad ni ska rösta på? Ni ska väl rösta?
 
Nästa vecka är näst sista veckan innan "sommarlov" och vi ska vara i skolan måndag och onsdag för föreläsning, uppföljning av en individuell uppgift i analytisk statistik och seminarium i vetenskaplig metod. Samtidigt ska en hemtenta i vetenskaplig teori och metod lämnas in senast fredag men jag siktar på att bli klar och skicka in den på onsdag. Torsdag är en röd dag och alla är hemma och fredan blir ju då en klämdag så då är fritids och förskola stängda så jag har alla barnen hemma. Långhelg nice ju.
 
Ja, det var väl det hele så nu önskar jag er en fin och varm helg med nära och kära
 
 
 
 
 

Helgen

Kul att blogga lite mer =D
 
Jag ska snart åka till skolan för lite föreläsning och grejer. Skönt att få vara hemma helt själv ett par timmar, guldvärt. Hinner plugga, blogga och så =)
 
I helgen har vi varit ute och lekte en del i det fina vädret. Tentan i lördags kändes helt ok, har säkert något fel men hoppas på godkänd i alla fall.
Igår storstädade vi (läs jag) i 5 timmar i värmen, svetten lackade men rent fick vi =) Skönt att hålla igång när man gör diet för då hinner man inte tänka på mat.
 
 
 
 

Nutrilett VLCD is on

 
Tredje dagen med Nutrilett och det funkar bra! Första dagen kände jag ingen hunger men igår och idag är jag hungrig hela tiden. Men det ska ju lägga sig när man kommer in i ketosen har jag hört. Ketos är ett stadium där kroppens kolhydrater är ute ur kroppen typ och fettet börjar förbrännas. Som LHCF typ men med pulverdiet.
 
Jag kommer köra vidare med pulver även efter dessa tre veckor och se hur länge det går, kombinerat kan man också köra. Pulver och mat men tänka på kalorierna och helst kolhydratfattigt så man behåller ketosen man jobbat upp. En utmaning blir Skånevistelsen men börjar redan förbereda mig mentalt. Ska ta med pulver och äta riktig mat till middag, mmm min mammas kåldolmar, köttbullar, grillat med släkten. Men inget gott söndag-fredag, ska tillåta mig att äta gott på lördagarna men that´s it. Skåneresan är det som blir mitt fall vareviga gång... Jag äter massvis av goda saker när jag är där och kommer hela ur balans så när jag kommer hem så fortsätter jag äta och "skiter" i allt.
Jag ska klara det! Och med stöd av släkt och vänner som stöttar mitt val så klarar jag det!
 
 
 
Jag var lite velig till om jag vågar skriva ut mina mått men vågar broshan så vågar jag =D
 
Lördagens mått:
 
Vikt: 83,4 (Jag vägde 57kg när jag gifte mig 2002 så detta är något som får mig att bli både arg och ledsen på mig själv. Varför förstör jag min kropp så??)
Midja 107 (är osäker på om jag mätte rätt)
Lår 59
Överarm 37
 
Nu ska detta minskas för varje vecka! Jag vill ner på 63kg men vi får se, tar ett kg i taget. Första delmålet är under 80kg.
 
Nu kör jag!! =D

Glömde berätta

Jag träffade min äldsta syster Monika i stan i onsdags. Vi åt lunch i Kungshallen och det var mysigt. Hon var här på lite politiska grejer
 
 

"Sommarlovet" närmar sig med stormsteg

I veckan hade jag alla barnen hemma på måndagen och Alicia och Henry hemma på tisdagen. Skolan/fritids var stängt för planering. Samuel har haft väldiga problem med hård mage, i söndags fick vi ge honom laxermedel för att han skulle tömma tarmen. Sedan gav jag honom laktulos måndag-torsdag och nu verkar han vara i balans igen. Han var irriterad i rumpan så det gjorde ont att bajsa så han höll sig så han blev hård i magen istället =(
 
Vi har bara haft skola knappt två timmar i onsdags och resten av tiden har vi haft självständiga studier hemma för att plugga inför salstentan imorgon. 14.00-17-00 ska vi skriva tenta i deskriptiv statistik. Dum tid men på förmiddagen görs alla omprov. Jag känner att jag kan det ganska bra och hoppas att jag håller mig lugn och inte gör slarvfel, det är matematik i vissa av uppgifterna.
 
 
Jag läste igenom Vårdförbundets tidning och fick se en glädjande nyhet.
 
60 nya platser till barnmorskeutbildningen här i STHLM. Äntligen har politikerna fattat att det behövs fler utbildningsplatser för att kunna täcka upp dagens och framtida behov av barnmorskor. Jag hade räknat med att få jobba flera år innan jag har chansen att komma in på utbildningen men nu ser det lite ljusare ut och kanske jag kan komma in fortare än jag tänkt =D
 
Jag är en loser när det kommer till att banta och speciellt att hålla vikten. Jag har jojobantat i ca 12 år nu, ner på vår/sommar och upp höst/vinter. Är så förbannat trött på det och på mitt sockerberoende, mitt frossande, min sjuka hjärna som tar över och totalt fuckar upp min vikt. Nu ska jag testa en sak som jag aldrig testat förut. Nutrilett, VLCD kuren på tre veckor. Det innebär att man dricker shakes 5 ggr/dag i tre veckor högst för att få en kickstart på det nya livet. Sedan kan man fortsätta blanda Nutrilett och vanlig mat för en fortsatt viktnedgång. Nu ska kilona bort och denna gång ska jag inte fucka upp när jag nått mitt mål, jag får inte, bör inte, kan inte, förbjuder mig själv att låta mitt sockerberoende förstöra för mig mer. Jag ska ta kontroll och slåss med näbbar och klor. Jag behöver all stöttning jag kan få från familj, vänner och bekanta. Jag beställde från deras egen hemsida och fick 20% rabatt så jag betalade 799kr för tre veckor. Vet någon om man kan hitta deras produkter till ett billigare pris? Finns det andra goda shakes än dessa?
 
50 choklad, 25 vanilj, 15 jordgubb och 15 skogsbär.
 
I helgen ska jag som sagt göra salstenta och det ska bli fantastiskt fint väder har jag hört så det blir väl en del utelek. Tyvärr måste vi städa också för det är något vi försummat senaste tiden...
Funderar på att boka Malmöresa redan nu också. Vi är lediga vecka 30-33 och är troligen nere i Malmö vecka 30-31 typ.
 
Nästa vecka har vi föreläsning i analytisk statistik, kvalitativ design och metod, basgruppsträff, uppföljning av vår forskningsetiksuppgift samt en individuell arbetsuppgift i analytisk statistik. Fullt upp med andra ord och så ska jag  börja skriva på min hemtenta i vetenskaplig metod och teori för att hinna göra den klart i tid.
 
Ni får ha en härlig helg i vårvärmen!
 
 
 

Keep the VG coming

Jag loggade precis in på skolmailen och ser att jag även fått högsta betyg på hemtentan i vårdetik. 👍😄 

Mitt andra VG på en hemtenta och självförtroendet skjuter i topp!!

Taxikort

F körde upp för taxikörkort idag och han klarade det! Så nu börjar hans körkort bli fullt av bokstäver =D
Meningen är att han ska köra extra på helger och så för att dra in mer pengar till hushållet.
 
Nästa lördag har vi salstenta i deskriptiv statistik och vi är bara i skolan två timmar på onsdagförmiddag så vi har fyra heldagar att plugga inför tentan så det känns bra. Jag har koll på vad det är vi ska kunna så det är bara för mig att nöta och plugga och mindmapa så att det sitter.
 
Måndag och tisdag är skolan stängd så Alicia och Henry är hemma men jag får låsa in mig i köket. Samuel ska gå på förskola i alla fall (om han nu inte är sjuk).
 
Sedan är min syster Monika i Sthlm nästa vecka så vi ska ses inne i stan på onsdag så det blir trevligt =D
 
Vi har inget planerat i helgen så vi får se vad som händer. Känner för att se en massa filmer i alla fall och så får man väl kolla på Eurovision kanske?!
 
Trevlig helg på er!! =D
 

skolan...

 
Det är faktiskt skönt att bara blogga en dag i veckan men det blir ju tråkigt för er läsare. Sedan så glömmer jag hälften av vad som har hänt i veckan =D
Men men så får det vara för tillfället.
 
Jag fick högsta betyg på min praktik och min hemtenta i vårdvetenskap. VG på båda och fina lovord
 
"Mycket bra hemexamination med väl bearbetade referenser.

Genusupggiften mycket bra beskriven.

Du har erhållit betyget Väl godkänd i VFU."
 
Det kändes bra! För det är ju egentligen praktiken som är viktigast att man får högt betyg på för det är där det gäller när vi väl är färdiga.
 

Vi har haft två uppgifter som skulle bearbetas och sammanställas i grupper. Men jag gillar verkligen inte grupparbeten. Några har inställningen "vi gör klart snabbt så vi kan gå hem" och sådan är inte jag! Jag vill göra allt ordentligt även de mindre viktiga sakerna. Men såklart blir jag inte nöjd, jag är en sådan person som raderar, skriver om, funderar m.m. innan jag blir nöjd och  jag skickar in. Här blev det slafsigt gjort och jag gillar inte när folk inte är engagerade och vill göra saker ordentligt... Men men vi fick godkänt på ena uppgiften och den andra uppgiften ska in om två veckor så där har vi tid att fixa till så vi (jag) blir nöjd.
 
I veckan har Henry slagits som så många ggr förut men denna gång hade han verkligen slagit en kille i klassen med rejäla smällar i ryggen. Han hade så ont, mamman fick ta honom till läkare för vad vi tror är röntgen. Men de är kompisar och Henry har sagt förlåt. Killen har varit i skolan efter händelsen och inte behövt vara hemma. Jag har så ont i magen och känner mig så dålig att min son kan göra en sådan sak... Slå någon annan med uppsåt att skada =( 
Vi har pratat med honom, skolan har pratat med honom och han vet att han gjort fel. Han säger att han inte kan kontrollera sig när han blir arg. Men det måste han ju lära sig! Det är mycket småfighter i skolan mellan killarna och det är tråkigt.
Hemma slåss inte Henry och vi tycker det mesta funkar bra. Han lyder tillsägelser oftast och vi kan lita på honom. Det är även mycket bättre mellan honom och Alicia. Så att han beter sig såhär i skolan är mycket tråkigt... =(
 
 
 

Filmer

Jag har flera filmer i veckan som vanligt, älskar film! Två stycken stod ut lite extra
 
The starving games. En komedi, ännu en parodi på The Hunger games men denna var mycket roligare än "The hungover games"
 
The best man holiday. Detta är en efterföljare till den underbara filmen The best man. Denna var jättefin och sorglig, jag grät och grät...
 
The best man, underbar film. Den har allt, humor, kärlek, komedi
 
Jag är så sugen på skräckisar eller bra thrillers. Men det finns ju inget ute, har typ sett allt... Tips snälla!!
 
 

Tredje långhelgen

 
Jag börjar känna mig smått bortskämd. Detta är tredje långhelgen i rad för mig =D
Min basgrupp skulle egentligen träffats idag på klämdagen men eftersom jag har alla barnen hemma så bestämde vi oss för att skjuta upp det till måndagförmiddag. Skönt att det går att vara lite flexibel ibland.
 
 
 
Tyvärr så är alla förkylda och hostiga, Samuel är väl värst. Jag hade honom hemma i tisdags men lämnade honom (med dåligt samvete) i torsdags. Jag sade till dem att jag hämtar honom direkt efter skolan, så redan vid 11.00 hade jag hämtat honom. Nu har han fyra dagar på sig att bli bättre. Är så trött på sjukdomarna...
 
 
 
 
Mamma-Alicia dagen var mysig. Hon fick köpa nya sommarshorts, linne och annat sått och gott. Sedan åt vi mat ute i fina solen innan vi gick på bio. Är ingen fan av svenska filmer men jag skrattade så jag grät! Sune på bilsemester var verkligen skitrolig hahaha!
 
Samuels nya vår/höst jacka, 249kr på Lindex
 
 
På söndagen åkte vi till Skopunkten. Vi fick 6 par skor för 800kr =) Här visar jag upp ett urval:
 
Samuels, 199kr
 
Alicias, 99kr
Henrys, 199kr
Mina, 199kr och supersköna =)
 
Nästa vecka har vi en massa föreläsningar, basgruppsarbeten där vi bl.a. ska göra en mindre studie och redovisa med deskriptiv statistik och på fredag har vi seminarium. Jag fattar och kommer ihåg mer än jag trodde från gymnasiet =)  Kursen känns roligare nu men vi får se hur den känns om ett par veckor med salstenta och hemtenta och en massa andra uppgifter...
 
Det känns helt sjukt men om 5 veckor så har jag gått ut termin 2 och därmed avslutat mitt första år som sjuksköterskestudent. Då har jag "bara" fyra terminer (två år kvar) innan jag blir legitimerad. Om allt går bra och om jag klarar av allt i tid vill säga.
 
I torsdags kom Henry hem med en bukett rosor. Han köpte de själv till mig för att "Du är snäll och gav mig liv" <3
 
 
 På Valborg var vi bara hemma och mös. Ingen av oss hade lust att stå och frysa någonstans...
 
Första maj spenderade vi hemma med en skrikig och arg ung herre. Tvåårstrotsen är igång, tur att man är luttrad med tredje barnet. Men det är tråkigt när de är så bråkiga, sura och arga hela dagarna...
 
Idag, klämdagen så jobbar pappa F och jag är som sagt hemma med barnen. Barnen leker ute med kompisar hela dagen så det är jag och Samuel som myser ensamma här hemma =)
 
I helgen har vi väl inga stora planer direkt. Jag har skött mig exemplariskt i veckan när det gäller maten och även tränat två ggr, ikväll ska jag också träna. Jag är på G och nu ska kilona bort. Men på lördag ska jag unna mig gottigheter, en dag i veckan tycker jag man ska få göra det. Så det blir allt som vi är sugna på, lär må illa på kvällen hahaha
 
Önskar er alla en fin och härlig helg!
 
 
 

RSS 2.0